Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Zohrab Mnatsakanyan (Ερεβάν, 16.10.2020)

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι, αυτό που επιδιώκει η Ελλάδα και αυτό που επιδιώκω ο ίδιος , κατόπιν εντολής ς του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η δημιουργία μιας κοινότητας κατανόησης, μιας κοινότητας που περιλαμβάνει χώρες όπως η Ελλάδα και η Αρμενία, οι οποίες μοιράζονται κοινές αξίες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Δεν βλέπουμε αυτή την κατανόηση, στο πλαίσιο της οποίας πολλές χώρες έχουν πραγματικά βρει κοινά σημεία αναφοράς – όπως η Κύπρος, η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ – ως έναν συνασπισμό που στρέφεται εναντίον οιουδήποτε.  Θεωρούμε αυτόν τον συνασπισμό ως μια κοινωνία ειρηνόφιλων εθνών που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Και πρέπει να πω, αναφορικά με την Τουρκία, ότι θα θέλαμε πολύ η Τουρκία να μπορούσε να συμμεριστεί αυτές τις αξίες και ελπίζουμε ότι η Τουρκία κάποια στιγμή στο μέλλον, θα υιοθετήσει αυτές τις αξίες και θα καταστεί μέλος αυτής της κοινότητας και αυτής της κατανόησης. Αλλά θα μου επιτρέψετε και πάλι να είμαι ειλικρινής μαζί σας, καθώς όπως είπα και πριν, πιστεύουμε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι απέναντι.  Η Τουρκία είναι ο κοινός παρανομαστής πίσω από τις επιθετικές ενέργειες και την αστάθεια στην περιοχή. Και αυτό δυστυχώς είναι κάτι που πρέπει σαφώς να αναγνωρίσουμε.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ