ATTICANEWS.GR

Member Area
ΥΓΕΙΑ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.250.000 ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Ο HPV Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους (αγόρια και κορίτσια) έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), απευθύνει ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας
News - ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 11:50

                  

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.250.000 ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Ο HPV

Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους  (αγόρια και κορίτσια) έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), απευθύνει ο καθηγητής  Μαιευτικής και Γυναικολογίας  κ Γεώργιος Κρεατσάς.

Μιλώντας σε διάλεξη του  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας με θέμα «HPV στην νεαρή ηλικία» ο  κ Κρεατσάς τόνισε ότι « το εμβόλιο προσφέρει απόλυτη προστασία και δεν έχει καμία παρενέργεια».

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής  ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων  (HPV)σκοτώνει 250.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στον κόσμο, ενώ είναι υπεύθυνος για την εμφάνιση  500.000 νέων περιστατικών του  καρκίνου τραχήλου της μήτρας.

unnamed

Ειδικότερα στις Σκανδιναβικές χώρες τα τελευταία 15 χρόνια σημειώθηκε 1000% αύξηση των μολύνσεων από τον ιό.

Επίσης σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες ο HPV:

ØΥπολογίζεται ότι το 2050 θα προκαλέσει 1.000.000 νέα περιστατικά καρκίνου τραχήλου μήτρας

ØΈχει αποδειχθεί ότι είναι αιτιολογικός παράγοντας και άλλων καρκίνων της γεννητικής χώρας και άλλων περιοχών (στοματοφάρυγγας)

ØΥπολογίζεται ότι είναι υπεύθυνος για το 5.2% του συνόλου των καρκίνων παγκοσμίως

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επιβάρυνση των ανδρών από τον HPVείναι σημαντική και αντιπροσωπεύει το 1/3 των συνολικών σχετιζόμενων με τον ιό καρκίνων. Ο καρκίνος κεφαλής-τραχήλου είναι η πιο σημαντική σχετιζόμενη με τον HPVνόσος για τους άνδρες.

                                           ΤΥΠΟΙ     ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι τύποι HPV16 και 18 είναι οι συχνότεροι στην πρόκληση καρκίνου. Για την αντιμετώπιση όλων  των τύπων του ιού χρησιμοποιούνται δυο  διαφορετικά εμβόλια,  το Τετραδύναμο (6,11,16,18)  και  το Διδύναμο( 6,11), ενώ αναμένεται το Εννεαδύναμο.

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη του εμβολιασμού (65 εκατομμύρια δόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο- στην Ελλάδα 160.000) δεν παρατηρήθηκε καμία σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια που να  συσχετίστηκε με το HPVεμβόλιο.  

Επιστημονικές μελέτες, που έγιναν στο διάστημα αυτό κατέλεξαν στα εξής συμπεράσματα:

Ø98% αποτελεσματικότητα έναντι HPV-16/18 CIN2+                                                                                       

ØΣυνολική αποτελεσματικότητα έναντι CIN2+ και CIN3+ ανεξάρτητα από τον HPVτύπο 70% και 87% αντίστοιχα

ØΔιασταυρούμενη ισχυρή προστατευτική αποτελεσματικότητα ειδική για τους HPVτύπους 31, 33 & 45

ØΜεταφράζεται σε 11-16% επιπρόσθετη προστασία έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

ØΜείωση του αριθμού των κολποσκοπήσεων & των χειρουργικών εκτομών

ØΤα μέχρι τώρα δεδομένα υποδηλώνουν διάρκεια προστασίας που υπερβαίνει τα 10 χρόνια.

                                                   ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ  ΑΓΟΡΙΩΝ

Όπως ανέφερε ο κ Κρεατσάς είναι επιβεβλημένος   ο εμβολιασμός και  των αγοριών στην εφηβεία γιατί:

           ØΠροσβάλλονται από τον ιό μέσω της σεξουαλικής επαφής, όπως και τα κορίτσια  και συγχρόνως τον μεταδίδουν

ØΟ εμβολιασμός  προστατεύει τα αγόρια από τα γεννητικά κονδυλώματα και από τον καρκίνο του πέους και του πρωκτού, οι οποίοι ευτυχώς δεν είναι πολύ συχνοί

ØΕπίσης ο  εμβολιασμός σταματάει τη μετάδοση στο άλλο φύλο

Σήμερα στην Αμερική ο εμβολιασμός των αγοριών περιλαμβάνεται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας  (12-26 χρόνων) .Στην Ευρώπη και την Ελλάδα το εμβόλιο έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας και για τα αγόρια 12 μέχρι 15 χρόνων. Το Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών δεν έχει εντάξει τα αγόρια ακόμα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για λόγους κυρίως οικονομικούς. 

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών έχει ανακοινωθεί  το τέλος της δυνατότητας δωρεάν εμβολιασμού των μεγαλύτερων γυναικών, γεγονός που πρέπει να λειτουργήσει ως κίνητρο για τον εμβολιασμό τους, τον οποίο έχουν ήδη καθυστερήσει.

•         Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δωρεάν χορήγηση του εμβολίου για όλες τις γυναίκες 18 - 26 χρόνων (με το γνωστό σχήμα 0, 1-2, 6 μήνες) μόνο μέχρι τις 31/12/2016, ενώ από 01/01/2017 το εμβόλιο παύει να χορηγείται δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνεται εξ’ ολοκλήρου από την ασφαλιζόμενη αυτής της ηλικιακής ομάδας.

•         Μέχρι τέλος του χρόνου   επιβάλλεται μεγαλύτερη κινητοποίηση των γυναικολόγων, αλλά και των λοιπών συνεργαζόμενων ιατρών άλλων ειδικοτήτων και επαγγελματιών υγείας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, προκειμένου να επιτευχθεί ικανοποιητική κάλυψη στις νεαρές γυναίκες. στην Ελλάδα και να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες από την δωρεάν χορήγηση του εμβολίου.

«Η εισαγωγή και ένταξη των νέων πολυδύναμων εμβολίων έναντι του ιού HPV, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση του 9-δύναμου εμβολίου,  θα φέρει μεγάλη αλλαγή στο τομέα της πρόληψης και παράλληλα με τις νέες μεθόδους δευτερογενούς πρόληψης» αναφέρει ο κ Κρεατσάς και καταλήγει

« Θα λέγαμε ότι αν εφαρμοστούν ιδανικά θα δώσουν τέλος στην εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και άλλων καρκίνων της πρωκτογεννητικής περιοχής».

Τέλος σε κάθε περίπτωση η ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους.

http://smokefreegreece.gr/

 

 
Πάλο Άλτο, Καλιφόρνια Επιτυχής διαχωρισμός 2χρονων σιαμαίων στις ΗΠΑ
News - ΥΓΕΙΑ
Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 12:31

Πάλο Άλτο, Καλιφόρνια

Επιτυχής διαχωρισμός 2χρονων σιαμαίων στις ΗΠΑ
 
901f9-0siamese

Δύο σιαμαία κοριτσάκια ηλικίας 2 ετών αντίκρισαν επιτέλους η μια την άλλη για πρώτη φορά. Τα μικρά παιδιά ήταν ενωμένα στον κάτω κορμό και τώρα αναρρώνουν σε σταθερή κατάσταση έπειτα από επέμβαση που διήρκησε 17 ώρες.

Οι μικρές Έρικα και Έβα Σαντοβάλ εγχειρίστηκαν στο πανεπιστημιακό παιδικό νοσοκομείο Lucile Packard, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας. Η επέμβαση ήταν δύσκολη διότι ήταν ενωμένα στο μεγαλύτερο τμήμα του κάτω κορμού τους και μοιράζονταν ένα ήπαρ, μία ουροδόχο κύστη, ενώ είχαν τρία πόδια, επισήμαναν εκπρόσωποι του νοσοκομείου σε μια ανακοίνωση.

Η χειρουργική ομάδα, που ανέλαβε την επέμβαση την Τρίτη έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, χώρισε την ουροδόχο κύστη σε δύο ξεχωριστά όργανα. Επιπλέον, χώρισαν στα δύο το ήπαρ για να το μοιραστούν οι αδελφές.

Τα κοριτσάκια έχουν από ένα πόδι και οι γιατροί χρησιμοποίησαν το τρίτο πόδι τους για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση, χρησιμοποιώντας το δέρμα και τους μύες, του κοιλιακού τοιχώματος ενός από τα παιδιά. Οι 2χρονες αναμένεται να παραμείνουν υπό νοσηλεία στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου για ένα διάστημα 2 εβδομάδων. Μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, αλλά διαφορετικά κρεβάτια.

«Βλέποντάς τις στην μονάδα εντατικής θεραπείας, σκέφτεσαι "της λείπει το άλλο της μισό", ωστόσο γνωρίζουμε ότι αυτό είναι το καλύτερο για εκείνες: να είναι ανεξάρτητες, να έχουν την ευκαιρία να πετύχουν και να εξερευνήσουν μόνες τους όλα όσα έχει να προσφέρει ο κόσμος» αναφέρει η μητέρα των διδύμων, Άιντα Σαντοβάλ.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25288

 
Κατάλληλες τροφές για την γρίπη, τις ιώσεις, πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά. ...της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος
News - ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 11:20

Κατάλληλες τροφές για την γρίπη, τις ιώσεις, πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά.
...της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγοςmedlabnews.gr

 

foods-that-are-good-for-flu

Αυτή την εποχή είναι σε έξαρση πολλές ιώσεις. Οι απότομες αλλαγές του καιρού έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να ταλαιπωρούμαστε από συνάχι και βήχα. Ο οργανισμός μας πρέπει να είναι πλήρως καλυμμένος με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ώστε να μπορεί να αμυνθεί επαρκώς στις επιθέσεις των ιών και των μικροβίων. Πρέπει λοιπόν να καταναλώνουμε τρόφιμα, τα οποία θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού μας. Να τα εντάξουμε στο διαιτολόγιο μας για να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

 

 

Μανιτάρια

 

 

 

 

Τα λευκά μανιτάρια (button mushrooms) είναι πλούσια σε σελήνιο και αντιοξειδωτικά. Τα χαμηλά επίπεδα σελήνιου έχει βρεθεί ότι συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης γρίπης. Περιέχουν επίσης ριβοφλαβίνη και νιασίνη, οι οποίες είναι βιταμίνες Β και έχουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι τα μανιτάρια πιθανόν έχουν αντιϊκές, αντιβακτηριακές καθώς και αντικαρκινικές ιδιότητες.

 

 

 

Στρείδια

 

 

 

 

Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ένα ιχνοστοιχείο που προσφέρει ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και της λίμπιντο. Τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου έχουν συνδεθεί με την ανδρική υπογονιμότητα ενώ επίσης φαίνεται ότι προσφέρει και κάποια αντιϊκή προστασία, αν και οι ερευνητές δεν μπορούν να εξηγήσουν ακόμα το γιατί. Ωστόσο είναι γνωστό ότι ο ψευδάργυρος έχει σημαντικό ρόλο σε αρκετές λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανόμενης της επούλωσης των πληγών. 

 

 

 

Λάχανο

 

 

 

 

Το λάχανο είναι μία καλή πηγή γλουταμίνης που επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το βρίσκουμε άφθονο τον χειμώνα, σε διάφορες ποικιλίες, και προσφέρεται για διάφορες παρασκευές, όπως σαλάτες, σούπες κ.α.

 

 

 

Μπρόκολο

 

 

 

 

Άλλο ένα λαχανικό που βρίσκουμε σε αφθονία τον χειμώνα. Έρευνα έδειξε ότι το μπρόκολο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ επίσης είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας, όπως Βιταμίνες Α & C και γλουταθειόνη. 

 

 

 

 

 

Σπανάκι

 

 

 

 

Ανήκει στις «υπερτροφές», και είναι πλούσιο σε φολλικό οξύ που βοηθά την παραγωγή νέων κυττάρων και την επιδιόρθωση του DNA. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C. Προτιμήστε να το καταναλώσετε ωμό ή ελαφρά μαγειρεμένο ώστε να αποκομίσετε το μέγιστο των θρεπτικών συστατικών.

 

 

 

Elderberry

 

 

 

 

Τα σκουρόχρωμα αυτά μούρα έχει δειχθεί ότι καταπολεμούν τον ιό της γρίπης σε in vitro έρευνα, εάν και απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση για την ευεργετική τους δράση. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πιθανόν ενισχύουν την καταπολέμηση των φλεγμονών.

 

 

 

Acai Berry

 

 

 

 

Το Acai Berry είναι φρούτο που ανήκει στις «υπερτροφές» και το σκούρο χρώμα του υποδεικνύει την μεγάλη περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά και συγκεκριμένα σε ανθοκυανίνες. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επιστημονικά ότι το Acai Berry προσφέρει προστασία έναντι συγκεκριμένων παθήσεων, ωστόσο τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μπορούν να ενισχύσουν το σώμα στην αντιμετώπιση της γήρανσης αλλά και διάφορων ασθενειών. 

 

 

 

Αμύγδαλα

 

 

 

 

Μία χούφτα αμύγδαλα μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σας να ανακάμψει από τις βλαβερές  επιπτώσεις του στρες. ¼ της κούπας αμύγδαλα περιέχουν περίπου το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Βιταμίνης Ε, ενώ επίσης είναι πλούσια σε ριβοφλαβίνη και νιασίνη. 

 

 

 

Γκρέϊπφρουτ

 

 

 

 

Το γκρέϊπφρουτ είναι πλούσιο σε Βιταμίνη C, γνωστή για την δράση της ενάντια στην γρίπη και στο κρύωμα, καθώς επίσης και σε φλαβονοειδή, φυσικές ενώσεις που έχει δειχθεί ότι  ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Εναλλακτικές επιλογές για όσους δεν συμπαθούν τα γκρέϊπφρουτ είναι τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια. 

 

 

 

Φύτρα σιταριού

 

 

 

 

Το φύτρο του σιταριού είναι το  μέρος του σπόρου που τρέφει τον νεαρό βλαστό κατά την ανάπτυξή του, και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία. Περιέχει πλειάδα βιταμινών και μετάλλων όπως ψευδάργυρο, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Β. Είναι επίσης μία καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών και καλών λιπαρών. 

 

 

 

Γιαούρτι

 

 

 

 

Η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες κρυώματος. Τα προϊόντα που αναγράφουν ότι περιέχουν «ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες» θεωρείται από τους ερευνητές ότι ενισχύουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος στην μάχη κατά των ασθενειών. Η Βιταμίνη D, που επίσης πολλές φορές προστίθεται στα προϊόντα γιαουρτιού, φαίνεται ότι συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης γρίπης ή κρυώματος.

 

 

 

Σκόρδο

 

 

 

 

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Ανάμεσα στα μικρόβια που καταπολεμούνται από το σκόρδο περιλαμβάνεται το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ένα βακτήριο που έχει βρεθεί ότι συνδέεται με την εμφάνιση έλκους και καρκίνου στο στομάχι. Για την ενεργοποίηση των ωφέλιμων ενζύμων που περιέχει, συνιστάται αφού το καθαρίσετε και το ψιλοκόψετε, να περιμένετε 15-20 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

 

 

 

Τσάι

 

 

 

 

Τόσο το κοινό όσο και το πράσινο τσάι είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή. Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες μάχονται τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα. 

 

 

 

Γλυκοπατάτες

 

 

 

 

Όπως και τα καρότα, οι γλυκοπατάτες περιέχουν β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Είναι επίσης πλούσιες σε Βιταμίνη Α, η οποία έχει συνδεθεί με την επιβράδυνση της γήρανσης καθώς και με την πιθανή μείωση του κινδύνου ανάπτυξης κάποιων τύπων καρκίνου.http://medlabgr.blogspot.com/2016/12/foods-for-flu.html

 
Διεπαφή εγκεφάλου-σπονδυλικής στήλης Μαϊμούδες με παράλυση περπάτησαν χάρη σε εγκεφαλικό εμφύτευμα
News - ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 09:34

Διεπαφή εγκεφάλου-σπονδυλικής στήλης

Μαϊμούδες με παράλυση περπάτησαν χάρη σε εγκεφαλικό εμφύτευμα
Image1εμφ

Παράλυτες μαϊμούδες, συγκεκριμένα μακάκοι, με σοβαρές κακώσεις στη σπονδυλική στήλη, κατάφεραν να περπατήσουν ξανά μέσα σε λιγότερες από έξι ημέρες μετά την τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος στον εγκέφαλό τους.

Πρόκειται για μια μέθοδο γνωστή ως διεπαφή εγκεφάλου-σπονδυλικής στήλης (brain-spine interface), η οποία βασίζεται στη στρατηγική τοποθέτηση ηλεκτρικών εμφυτευμάτων στον εγκέφαλο, έτσι ώστε να γίνεται παράκαμψη της κατεστραμμένης περιοχής της σπονδυλικής στήλης και να είναι επιτρεπτή η μετάδοση των σημάτων από τον εγκέφαλο στα πόδια.

Υπό κανονικές συνθήκες, δηλαδή όταν απουσιάζουν σοβαροί τραυματισμοί, τα σήματα που ξεκινούν από τον κινητικό φλοιό του εγκεφάλου αναμεταδίδονται προς τη σπονδυλική στήλη και την οσφυϊκή περιοχή, η οποία αποτελείται από ένα δίκτυο νευρώνων που ενεργοποιούν την κίνηση στους μυς των ποδιών. Όμως, αν υπάρχει αλλοίωση στη σπονδυλική στήλη, η επικοινωνία αυτή διαταράζεται, καθιστώντας τον εγκέφαλο ανίκανο να «επικοινωνήσει» με τα πόδια.

Αυτό που έκαναν οι ερευνητές ήταν να τοποθετήσουν μια συστοιχία ηλεκτροδίων πάνω από τον κινητικό φλοιό μαϊμούδων με κακώσεις της σπονδυλικής στήλης, ώστε να καταγράφουν τα σήματα που ξεκινούν από αυτή την περιοχή του εγκεφάλου, όταν τα ζώα επιχειρούσαν να περπατήσουν. Αυτή η νευρολογική δραστηριότητα μεταδιδόταν στη συνέχεια σε έναν υπολογιστή, που μέσω ενός αλγορίθμου εντόπιζε σήματα που κωδικοποιούσαν τη μυϊκή κάμψη και την έκταση των μυών.

Μόλις αποκωδικοποιούνταν αυτά τα εγκεφαλικά σήματα, ο υπολογιστής τα αναμετάδιδε σε ένα ηλεκτρόδιο που είχε τοποθετηθεί στην οσφυϊκή περιοχή των μαϊμούδων, κάτω από το σημείο τραυματισμού, προκαλώντας ηλεκτρική διέγερση σε συγκεκριμένα δίκτυα νευρώνων, αναγκάζοντας τους μυς των ποδιών να κινηθούν.

Τα θηλαστικά κατάφερναν να περπατήσουν αμέσως μόλις ενεργοποιούνταν το σύστημα, χωρίς να χρειαστεί οποιαδήποτε εκπαίδευση ή φυσιοθεραπεία.

Είναι η πρώτη φορά που η επιστήμη της νευροτεχνολογίας αποκαθιστά την κίνηση σε πρωτεύοντα θηλαστικά. Ωστόσο, «υπάρχουν ακόμη πολλές προκλήσεις μπροστά μας και μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να δοκιμαστούν σε ανθρώπους όλες οι συνιστώσες αυτής της μεθόδου», τονίζει ο δρ Grégoire Courtine, ένας από τους συγγραφείς της σχετικής μελέτης, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Πάντως, περαιτέρω έρευνες που να περιλαμβάνουν τη δοκιμή της μεθόδου σε ανθρώπους έχουν ήδη λάβει έγκριση. Εάν η μέθοδος αποδεικτεί αποτελεσματική, αναμένεται να αποτελέσει ένα τεράστιο επιστημονικό βήμα στην αντιμετώπιση της παράλυσης.


Πηγή: Cypriahealth

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/25216

 
Νέα έρευνα Μειωμένα τα εγκεφαλικά στους 60ρηδες και αυξημένα στους 40ρηδες
News - ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 09:29

Νέα έρευνα

Μειωμένα τα εγκεφαλικά στους 60ρηδες και αυξημένα στους 40ρηδες
 
d5d82-brain

Τα ποσοστά των εγκεφαλικών εμφανίζουν πλέον μια πτωτική τάση στους ανθρώπους κάτω των 65 ετών, ωστόσο μια ανησυχητική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι εμφανίζουν άνοδο στους ανθρώπους κάτω από 45 ετών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον διακεκριμένο Ελληνο-αμερικανό καθηγητή καρδιολογίας Τζον Κωστή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ράντγκερς του Νιού Τζέρσι.

Όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της έρευνας, στο διάστημα της εικοσαετίας 1995-2014, τα εγκεφαλικά υπερδιπλασιάσθηκαν στις ηλικίες 35 έως 39 ετών, διπλασιάσθηκαν στις ηλικίες 40 έως 44 ετών, αυξήθηκαν σε μικρότερο ποσοστό στα άτομα 45 έως 55 ετών και, αντίθετα, μειώθηκαν στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε κάποια σαφή απάντηση για τα αίτια αυτής της εξέλιξης, ωστόσο εικάζεται ότι η αύξηση της παχυσαρκίας και τα διαβήτη παίζουν σημαντικό ρόλο.

Όπως τονίζουν οι ερευνητές, οι άνθρωποι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το εγκεφαλικό δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο σε μεγάλες ηλικίες και ότι η έκβασή του μπορεί να είναι πολύ χειρότερη από αυτή ενός εμφράγματος, καθώς μπορεί να προκαλέσει μόνιμες αναπηρίες.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό "Open Access Journal of the American Heart Association".

Σε μία άλλη σουηδο-βρετανική έρευνα, επιστήμονες του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (πάνω από δυο ποτήρια την ημέρα), αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Η σχετική δημοσίευση έγινε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "BMC Medicine".

http://www.typos.com.cy/cat/9/article/25217

 


Σελίδα 10 από 20

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση