ATTICANEWS.GR

Member Area
ΥΓΕΙΑ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΜΑΣΤΙΓΑ Η ΠΟΛΥΦΑΡΜΑΚΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
News - ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 09:41

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΜΑΣΤΙΓΑ Η ΠΟΛΥΦΑΡΜΑΚΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

unnamed

Σε αναδυόμενο πρόβλημα εξελίσσεται για το δυτικό κόσμο η πολυφαρμακία ή  η άσκοπη χορήγηση φαρμάκων ιδιαίτερα στα παιδιά! Οι ιδιαιτερότητες του άρρωστου παιδιού, η ασυμβατότητα της αρρώστιας με την παιδική ηλικία, η εύκολη πρόσβαση στα φαρμακεία, λειτουργούν δυναμικά και αυξάνουν την πίεση των γονέων προς τους γιατρούς οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους εμπλέκονται στο πρόβλημα.

Αυτό τόνισε η κ. Χρύσα Μπακούλα, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ, μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα  «Ιδιαιτερότητες της Παιδιατρικής,  Δημόσια Υγεία».

 Η κ Μπακούλα πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα τα αντιβιοτικά, προσφιλή σε όλους, κατά κανόνα δεν αντιμετωπίζουν τα ιογενή νοσήματα που είναι συνήθη στα παιδιά και μπορούν να περιοριστούν.

 «Οι γονείς θα πρέπει να εξασφαλίζουν στα παιδιά  τους υγιεινές συνθήκες διαβίωσης, σωστή σπιτική μεσογειακή διατροφή  και άσκηση για να τα θωρακίζουν έναντι των  ασθενειών  και της πολυφαρμακίας που μαστίζει το δυτικό κόσμο» τόνισε με έμφαση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα συμπληρώματα διατροφής.

Παράλληλα εξήγησε πως για την οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου απαιτείται Σωστή Ενημέρωση για τους γονείς και Εκπαίδευση και  Επανεκπαίδευση για τους παιδιάτρους. Από την πλευρά του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας διαπρεπής πνευμονολόγοςκ. Παναγιώτης Μπεχράκης, τέως Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard, ανέφερε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, για έλεγχο του μη συνταγογραφούμενου φαρμάκου.

ΑΙΤΙΑ  ΤΟΥ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ    ΠΟΛΥΦΑΡΜΑΚΙΑ

          Σύμφωνα με τα στοιχεία  που παρουσίασε ηΟμότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ,  η πολυφαρμακία είναι  διεθνές φαινόμενο στο Δυτικό κόσμο, το οποίο έχει αναγνωριστεί την τελευταία δεκαετία και ανέφερε ως αίτια τα εξής:

       Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι  βιολογικές, κοινωνικές και συναισθηματικές ιδιαιτερότητες του άρρωστου παιδιού συμβάλλουν, παράλληλα με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Οι βιολογικές ιδιαιτερότητες  που συμβάλλουν στην πολυφαρμακία είναι  το γεγονός ότι το παιδί είναι:

·        Ταχύτατα εξελισσόμενος οργανισμός

·        Δίνει Ιστορικό  δια αντιπροσώπου(γονείς, συγγενείς),

·        Η ταχεία και απρόβλεπτη εξέλιξη νόσου,

·        Η κοινή συμπτωματολογία σοβαρών και μη νοσημάτων,

·        Τα περιορισμένα ευρήματα κλινικής εξέτασης,

·        Η αδυναμία επικοινωνίας με το παιδί

Οι  κοινωνικές ιδιαιτερότητες αφορούν στο γεγονός ότι:

·        Η αρρώστια  ασύμβατη με το παιδί

·        Το «ευάλωτο» και «πολύτιμο» της ηλικίας του

Ενώ οι  Συναισθηματικές ιδιαιτερότητες αφορούν:

·        Στην ανασφάλεια και τον  «πανικό»  των γονιών

·        Στην πίεση για άμεση επίλυση του προβλήματος

·        Στην καταφυγή στο φαρμακοποιό της γειτονιάς

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που έγινε στην  Αμερική  και αφορούσε,

«σε 411 γενικά νοσοκομεία και 52 αμιγώς παιδιατρικά στις ΗΠΑ

587427 ασθενείς μέχρι 18 ετών (εξαιρουμένων των νεογνών)

1/5 όλων των παιδιατρικών εισαγωγών στις ΗΠΑ

Σκοπός: ημερήσια και αθροιστική έκθεση των παιδιών σε φάρμακα

Πολυφαρμακία: ≥ 90η ΕΘ»

Βρέθηκαν:

ØΔιακυμάνσεις μεταξύ ηλικίας ασθενούς και τύπου νοσοκομείου

ØΣυχνότερα χορηγούμενα φάρμακα: αναλγητικά-αντιπυρετικά-αντιφλεγμονώδη, βρογχοδιασταλτικά, αντιβιοτικά, γαστροπροστατευτικά, αναισθητικά

           Η επιστημονική μελέτη αποδεικνύει ότι η πολυφαρμακία αυξάνεται με:

·        Tο χρόνο νοσηλείας,

§  Tο είδος του νοσοκομείου,

§  Tη χρονιότητα και σπανιότητα του νοσήματος

Οι παρενέργειες που δημιουργούνται λόγω της μακροχρόνια λήψης αντιβιοτικών είναι :

·        Η ανάπτυξη αντίστασης στα αντιβιοτικά,

·        Η καταστροφή του μικροβιώματος , δηλαδή της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου που ιδιαίτερα συμμετέχει στην ανοσολογική απάντηση του οργανισμού

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παιδί που μαθαίνει στην εύκολη λήψη φαρμάκων, είναι ευάλωτο στη λήψη εξαρτησιογόνων ουσιών.

«Οι νέοι παιδίατροι  από την πλευρά τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην χορήγηση φαρμάκων, καθώς η προσαρμογή της αντιβιοτικής θεραπείας στον άρρωστο πρέπει να γίνεται  με βάση την κλινική εικόνα και τις καλλιέργειες» εξήγησε η κ Μπακούλα και πρόσθεσε.

«Μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της πολυφαρμακίας ακολουθώντας τα εξής τρία βήματα.

1ο ΒΗΜΑ

Ø Επιλογή του ενδεδειγμένου αντιβιοτικού βάση καλλιεργειών

ØΚαθορισμός της σωστής δόσης και οδού χορήγησης

ØΕπί υποψίας λοίμωξης άμεση εμπειρική χορήγηση αντιβίωσης

2ο ΒΗΜΑ (48-72h)

Ø Τροποποίηση αγωγής με βάση την κλινική εξέλιξη και τα αποτελέσματα των καλλιεργειών (διεύρυνση ή περιορισμός του σχήματος, προσαρμογή δόσης)

ØΕπί αποκλεισμού βακτηριακής φλεγμονής διακοπή όλων των αντιβιοτικών

3οΒΗΜΑ

ØΜετατροπή της ενδοφλέβιας σε από του στόματος θεραπεία

ØΕφαρμογή βραχύτερης αποτελεσματικής διάρκειας θεραπεία

ØΜέτρηση προκαλσιτονίνης και CRP

ØΕπίπεδα φαρμάκου (αμινογλυκοσίδη, βανκομυκίνη)

Και η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ  κατέληξε «Όλοι πρέπει να συντονιστούμε γιατροί, φαρμακοποιοί, γονείς με σκοπό τον περιορισμό των φαρμάκων ιδιαίτερα στα παιδιά από σήμερα για να μην θρηνούμε αύριο».

 
Στην τελετή έναρξης του CARDIO ATHENA 2017 παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης. Γ. Πατούλης: Το CARDIO ATHENA 2017 πέραν της σημαντικής προσφοράς του έχει αποδώσει και σημαντικά επιστημονικά ευρήμα
News - ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 18:36

Στην τελετή έναρξης του CARDIO ATHENA 2017 παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης.

Γ. Πατούλης: Το CARDIO ATHENA 2017 πέραν της σημαντικής προσφοράς του έχει αποδώσει και σημαντικά επιστημονικά ευρήματα.

resized IMG 7268

 

Στην τελετή έναρξης του Cardio Athena 2017 προσκεκλημένος του Καθηγητή κ. Δημήτριου Τούσουλη παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εργασίες αλλά και την ομιλία του Καθηγητή Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιου Χρούσου με τίτλο:

«Γενετική και Επιγενετική στην Εξέλιξη και Ανάπτυξη του Ανθρώπου».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο και την Οργανωτικής Επιτροπή του συνεδρίου Cardio Athena 2017 για αυτήν την σημαντική προσπάθεια η οποία όπως τόνισε πέραν της σημαντικής κοινωνικής προσφοράς της έχει αποδώσει και σημαντικά επιστημονικά ευρήματα.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζει η διατροφή αλλά και η θετική επίδραση της φυσικής δραστηριότητας στην καρδιαγγειακή υγεία.

resized IMG 7259

 
Το γλαύκωμα δεν είναι μόνο μια ασθένεια των ηλικιωμένων. Παγκόσμια Εβδομάδα κατά του Γλαυκώματος ...του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.
News - ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 13:00

Το γλαύκωμα δεν είναι μόνο μια ασθένεια των ηλικιωμένων. Παγκόσμια Εβδομάδα κατά του Γλαυκώματος
...του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.medlabnews.gr 

Severe glaucoma
 


Ο κόσμος ενώνεται στις 12 Μαρτίου για να ενισχύσει τη συνειδητοποίηση και κατανόηση της σημασίας της έγκαιρης ανίχνευσης του γλαυκώματος, δεύτερης αιτίας τύφλωσης παγκοσμίως.

 

     

 

Οργανωμένη από την Παγκόσμια Εταιρεία Γλαυκώματος το 2010, η Παγκόσμια Εβδομάδα κατά του Γλαυκώματος είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να ενισχύσει το ενδιαφέρον για την υγεία των οφθαλμών και να γίνουν κατανοητά τα καταστρεπτικά αποτελέσματα μιας παθήσεως που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις τουλάχιστον σε 80 εκατομμύρια ανθρώπους το 2020, παγκοσμίως.


Υπολογίζεται ότι 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο είναι τυφλοί εξαιτίας του. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα 11,2 εκατομμύρια ως το 2020. 
 


 
Με συντηρητικούς υπολογισμούς αφορά το 2% του Ελληνικού πληθυσμού. Παρά την υψηλή επίπτωση της νόσου το ½ των πασχόντων παραμένουν αυτή τη στιγμή αδιάγνωστοι και ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για το γλαύκωμα και κυρίως πως να προστατευθούν από τη νόσο και πότε και αν οφείλουν να εξετασθούν με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη των συνεπειών της.
 
 

 

Το γλαύκωμα δεν είναι μόνο μια ασθένεια των ηλικιωμένων. Είναι καιρός να αλλάξουμε τη δημόσια αντίληψη για το γλαύκωμα που μπορεί να προσβάλει άτομα νεότερης ηλικίας.

 

  

 

Γνωστό ως "ύπουλος κλέφτης της όρασης" ή "σιωπηλή νόσος της τύφλωσης",  το γλαύκωμα είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από βαθμιαία απώλεια της όρασης ως αποτέλεσμα του θανάτου των νευρικών κυττάρων στο μάτι, των κυττάρων δηλαδή που διαβιβάζουν τις οπτικές εικόνες μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο.

 

   

 

Δεδομένου ότι το Οπτικό Νεύρο σιγά-σιγά αλλοιώνεται, μπορούν να εμφανιστούν μόνιμη απώλεια όρασης και τύφλωση. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι το κλειδί στην αντιμετώπιση του γλαυκώματος, αλλά δυστυχώς οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες αποκαλύπτουν ότι περισσότερο από τους μισούς από τους πάσχοντες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν την νόσο.

 

  

 

Όταν το γλαύκωμα ανιχνευθεί εγκαίρως και οι ασθενείς τεθούν σε κατάλληλη αγωγή, το 90% της τύφλωσης από το γλαύκωμα θα μπορούσε να προληφθεί, αναφέρουν τελευταίες διεθνείς έρευνες.

 

  

 

Υπάρχουν διάφοροι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για το γλαύκωμα, όπως η αυξανόμενη ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος, η φυλετική καταγωγή, υψηλή μυωπία αλλά η υψηλή ενδοφθάλμια πίεση είναι ο πιο σοβαρός παράγοντας κινδύνου. Η αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση είναι σήμερα και ο μόνος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για το γλαύκωμα. Η μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης προσφέρει την καλύτερη πιθανότητα διατήρησης της όρασης. 

 

  

 

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι οι βλάβες που προκαλούνται από το γλαύκωμα είναι μη αναστρέψιμες. Οι διάφορες θεραπείες (φαρμακευτικές και χειρουργικές) μπορούν να σταματήσουν ή να επιβραδύνουν τυχόν περαιτέρω απώλειες όρασης. Ως εκ τούτου η έγκαιρη διάγνωση είναι απαραίτητη για την πρόληψη των συνεπειών της νόσου.  Η ακριβής διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία μπορούν να αποτρέψουν τη ζημιά στο οπτικό νεύρο και να διατηρήσουν την όραση.  Η μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης και η προσεκτική αξιολόγηση του οπτικού νεύρου είναι πολύ σημαντικές εξετάσεις.  Δεδομένου ότι οι βλάβες που προκαλεί το γλαύκωμα είναι μη αναστρέψιμες, το γλαύκωμα πρέπει να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν νωρίτερα.

 

  

 

Η Παγκόσμια Εβδομάδα κατά του Γλαυκώματος προσφέρεται για να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας την σοβαρότητα της νόσου και να κατανοήσουμε ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία προλαμβάνει τις σοβαρές συνέπειες της νόσου.           

http://medlabgr.blogspot.com/2017/03/Glaucoma-Week.html

 
Περιποιηθείτε το δέρμα σας ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε ...της Θάλειας Γούτου, κοσμητολόγος, αισθητικός
News - ΥΓΕΙΑ
Κυριακή, 12 Μάρτιος 2017 18:09

Περιποιηθείτε το δέρμα σας ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε

...της Θάλειας Γούτου, κοσμητολόγος, αισθητικός, medlabnews.gr

 skin-magnified

 

Για να περιποιηθείτε σωστά το πρόσωπό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τι είδους δέρμα έχετε. Αν αυτό δεν είναι γνωστό, διαβάστε πώς μπορείτε να το αναγνωρίσετε.

 

 

 

Ο τύπος δέρματος καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, που συμπεριλαμβάνουν: την κληρονομικότητα, τον τρόπο διατροφής, την χρήση καλλυντικών προϊόντων, τις ορμονικές διαταραχές, την αλλαγή του κλίματος, την γεωγραφική περιοχή, το άγχος και την ηλικία.

 

 

 

Ο τύπος του δέρματος εξαρτάται από την εκκριτική λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων στο σώμα μας και την ικανότητα συγκράτησης του νερού από τα κύτταρα.

 

Υπάρχουν 4 βασικοί τύποι δέρματος και 2 συμπληρωματικοί, οι οποίοι συνήθως συνυπάρχουν με τους βασικούς τύπους δέρματος.

 

 

 

ΟΙ ΤΥΠΟΙ  ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ:

 

 

 

•   ΚΑΝΟΝΙΚΟ

 

•   
ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ


 

•   ΛΙΠΑΡΟ

 

•   
ΜΙΚΤΟ

 

•   
ΞΗΡΟ


 

•   ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ

 

 

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

 

    

 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

 

1. Δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, τα πάντα πάνω του είναι με μέτρο.

 

2. Το ΡΗ του κυμαίνεται γύρω στο 7.

 

3. Η επιφάνεια του είναι λεία.

 

4. Το χρώμα του παίρνει όλες τις αποχρώσεις του καστανού, από το πιο βαθύ καστανό έως το καστανόξανθο.

 

5. Το πάχος του είναι μέτριο.

 

6. Η ελαστικότητα του είναι πολύ καλή.

 

7. Οι πόροι του είναι μέτριοι, τόσο στο μέγεθος όσο και στην πυκνότητα.

 

Το κανονικό δέρμα αντιμετωπίζει προβλήματα που προέρχονται από έλλειψη φροντίδας,     όπως η αφυδάτωση ή το πέρασμα του χρόνου, όπως οι ρυτίδες. Με την σωστή όμως περιποίηση τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται.

 


Τρόποι περιποίησης : Δεν απαιτεί επισταμένη περιποίηση αρκεί να το καθαρίζεις κάθε βράδυ με ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και μια λοσιόν και να βάζεις μια απαλή ενυδατική κρέμα βράδυ πρωί. Μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα scrub και μάσκα καθαρισμού με θρεπτικά συστατικά.

 

 

 

 

 

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

 

Το ευαίσθητο δέρμα αντιδρά εύκολα σε εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές, επίσης μπορεί να αντιδράσει ακόμα και κατά την χρήση των ακατάλληλων και υπερβολικών καλλυντικών προϊόντων. Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να είναι λιπαρό ή ξηρό. Εύκολα κοκκινίζει και έχει ορατά τριχοειδή αγγεία.

 

Τείνει να είναι λεπτό με μικρούς πόρους, ερεθίζεται εύκολα και χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα και εξανθήματα. Αυτός ο τύπος έχει τις περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις σε καλλυντικά σκευάσματα και όχι μόνο. 
Επίσης, είναι πολύ επιρρεπές στο κρύο, τον ήλιο, τον αέρα και τις ευρυαγγείες.

 

 

 

Τρόποι περιποίησης : Το περιποιούμαστε όπως και το ξηρό αλλά με ειδικά υποαλλεργικά καλλυντικά. Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός με ειδικό γαλάκτωμα για ευαίσθητες επιδερμίδες και τονωτική λοσιόν με ενυδατικά συστατικά. Το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται μια φορά την εβδομάδα peeling για το βαθύ καθαρισμό του και ενυδατική μάσκα καθαρισμού, πλούσια σε βιταμίνες.

 

 

 

ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ

 

Χαρακτηρίζεται από ανοιχτούς πόρους και ήπια ή έντονη γυαλάδα ενώ είναι επιρρεπές σε μαύρα στίγματα, κλειστούς πόρους με σμήγμα και σπυράκια.

 

1. Είναι δέρμα με εμφανείς και διεσταλμένους πόρους.

 

2. Είναι παχύ δέρμα και αυτό οφείλεται στο μεγάλο πάχος της κεράτινης στοιβάδας.

 

3. Tο χρώμα του είναι καστανό έως πολύ μελαχρινό.

 

4. Κάνει δύσκολα ρυτίδες, αλλά όταν αυτές εμφανιστούν είναι λίγες και βαθιές.

 

5. Εμφανίζει αυξημένη λιπαρότητα που πολύ συχνά καταλήγει σε ακμή.

 

6. Επίσης εμφανίζει την υπερτρίχωση σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους 

 

άλλους τύπους δέρματος. Το λιπαρό δέρμα είναι πιο επιρρεπές στην χαλάρωση λόγω της αυξημένης του λιπαρότητας.

 

Τρόποι περιποίησης : Απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση προκειμένου να αφαιρεθεί το σμήγμα που εγκλωβίζεται στους πόρους. Χρειάζεται καθημερινά καθαρισμό με κατάλληλο γαλάκτωμα και ειδική λοσιόν κατά του λιπαρού δέρματος. Απόφυγε τα σκληρά σαπούνια και προτίμησε καλλυντικά χωρίς ελαιόλαδο. Καταλληλότερες κρέμες ημέρας είναι αυτές που περιέχουν οξέα φρούτων. Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται μια με δυο φορές την εβδομάδα peeling, για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα.

 

ΜΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ

 

Έχει μέτριους πόρους και είναι ένα δέρμα κανονικού τύπου, αλλά με τάση για λιπαρότητα στη ζώνη Τ (μύτη, σαγόνι, μέτωπο).
Χαρακτηρίζεται από καλή κυκλοφορία του αίματος και υγιές χρώμα.

 

Το μικτό δέρμα είναι κράμα των προηγούμενων τύπων δέρματος. Οι συνδυασμοί μπορεί να είναι οι εξής:

 

•  Μεσαία ζώνη λιπαρό-παρειές κανονικό

 

•  Μεσαία ζώνη κανονικό-παρειές λιπαρό

 

•  Μεσαία ζώνη λιπαρό-παρειές ξηρό

 

Σημείωση: Μεσαία ζώνη εννοούμε την περιοχή του μετώπου, της μύτης και του πηγουνιού. Τα χαρακτηριστικά αυτού του τύπου καθώς και τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα του, είναι αυτά που αναφέραμε σε κάθε τύπο, όχι βέβαια συνδυασμένα, αλλά στη ζώνη που υπάρχει ο κάθε τύπος.

 

Τρόποι περιποίησης :  Για τον καθαρισμό του απαιτείται ειδικό γαλάκτωμα και τονωτική λοσιόν καθώς επίσης και ενυδατική κρέμα ημέρας για κανονικό δέρμα, η οποία όμως δεν εφαρμόζεται στις λιπαρές περιοχές.

 

 

 

ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ

 

Χαρακτηρίζεται από ελλιπή έκκριση σμήγματος, αδιόρατους πόρους και είναι λεπτό με θαμπή και γκρίζα όψη.
Σε πιο βαριές περιπτώσεις, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και μπορεί να γίνει εξαιρετικά ευαίσθητο στον ήλιο και τις κλιματικές αλλαγές.

 

1. Στα χρόνια της νεότητας έχει αρκετά ευχάριστη όψη.

 

2. Είναι λεπτό δέρμα.

 

3. Οι πόροι του είναι αραιοί και μικροί και κυρίως εντοπίζονται στο σαγόνι και στη μύτη.

 

4. Το χρώμα του ξεκινάει από καστανόξανθο και φθάνει έως το πολύ ξανθό.

 

5. Το ΡΗ του παίρνει όλες τις διαβαθμίσεις του αλκαλικού.

 

6. Η ελαστικότητα του είναι μέτρια.

 

Τα προβλήματα του ξηρού τύπου δέρματος αρχίζουν γύρω στα είκοσι. Αρχίζει να τραβά, απολεπίζεται, κάνει εύκολα ρυτίδες και στο τέλος αφυδατώνεται. Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του γιατί επιδεινώνει τα προβλήματα του, ενώ η υπέρυθρη ακτινοβολία προκαλεί ευρυαγγείες και η υπεριώδης το κοκκινίζει λόγω έλλειψης μελανίνης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχει πάντα αντηλιακή προστασία (δηλαδή όλο το χρόνο), πιο εντατικά από την αρχή της άνοιξης και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Τρόποι περιποίησης : Απαιτείται καθημερινό καθαρισμός με ειδικό γαλάκτωμα για ξηρή επιδερμίδα και τονωτική λοσιόν με ενυδατικά συστατικά και προτείνεται χρήση ενυδατικής κρέμας με βάση το ελαιόλαδο πρωί και βράδυ. Το ξηρό δέρμα χρειάζεται μια με δυο φορές την εβδομάδα peeling για το βαθύ καθαρισμό τους και ενυδατική μάσκα καθαρισμού, πλούσια σε βιταμίνες. 

 

ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ

 

Χαρακτηρίζεται από έλλειψη νερού μέσα στα κύτταρα, που οφείλεται συνήθως σε διαταραχή του προστατευτικού μανδύα της επιδερμίδας ή σε κακή διατροφή. Αρκετές φορές οφείλεται και σε λανθασμένη αισθητική περιποίηση. Η όψη του δέρματος είναι θαμπή και πολλές φορές ξεφλουδίζει. Συνυπάρχει συνήθως με την ξηρή επιδερμίδα.

 

Τρόποι περιποίησης : Το περιποιούμαστε όπως και το ξηρό αλλά με ειδικά υποαλλεργικά καλλυντικά. Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός με ειδικό γαλάκτωμα για ευαίσθητες επιδερμίδες και τονωτική λοσιόν με ενυδατικά συστατικά. Το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται μια φορά την εβδομάδα peeling για το βαθύ καθαρισμό του και ενυδατική μάσκα καθαρισμού, πλούσια σε βιταμίνες.

 

 

Σημαντικό

 

 

 

•   Περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας συστηματικά, καθημερινά, πρωί και βράδυ.

 

•   Επιλέγουμε ολοκληρωμένες σειρές, με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα και μελετημένα για να αλληλοσυμπληρώνονται.

 

•   Καθαρίζουμε σχολαστικά την επιδερμίδα μας πρωί και βράδυ. Όπως δεν θα σερβίραμε ποτέ το φαγητό μας στα χθεσινά άπλυτα πιάτα, έτσι δεν μπορούμε να δώσουμε «τροφή» στο δέρμα μας αν δεν το έχουμε καθαρίσει.

 

•   Κάθε προϊόν, καθαρισμού ή περιποίησης, το απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και από μέσα προς τα έξω, κάνοντας μασάζ με τα δάχτυλά μας. Το μασάζ λειτουργεί ως η «γυμναστική» του δέρματος, το «ξυπνά», ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και το προετοιμάζει κατάλληλα ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο όλα τα ευεργετικά συστατικά του προϊόντος.

 

•   Στην περιοχή των ματιών δεν χρησιμοποιούμε κανένα άλλο προϊόν, παρά μόνο αυτά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρήση στη συγκεκριμένη περιοχή (ντεμακιγιάζ και κρέμα ματιών). Η εφαρμογή της κρέμας ματιών γίνεται με την άκρη των δακτύλων μας αποκλειστικά στο κόκκαλο και όχι πιο μέσα, με χτυπηματάκια στο κάτω κόκκαλο, με «οκτάρια» στο ονομαζόμενο «πόδι της χήνας» όπου δημιουργούνται οι ρυτίδες έκφρασης και κυκλικά γύρω από τα μάτια. Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια μας είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη, χωρίς λιπώδη ιστό, με αποτέλεσμα η χρήση της κρέμας στο σημείο αυτό να οδηγεί στην κατακράτηση του προϊόντος και να προκαλεί οιδήματα και «σακούλες».

 

• Στην περιποίηση προσώπου, δεν παραλείπουμε ποτέ το λαιμό και το ντεκολτέ. Είναι οι περιοχές εκείνες που δείχνουν πρώτες τα σημάδια ταλαιπωρίας και γήρατος και δυστυχώς, ούτε η πλαστική χειρουργική προς το παρόν δεν μπορεί να παρέμβει.

 

• Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε μεγάλες ποσότητες. Ξεκινάμε εφαρμόζοντας μικρές ποσότητες κι αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε.

 

•   Πριν τη χρήση των προϊόντων, πλένουμε καλά τα χέρια μας.

 

• Κάθε 3 έως το πολύ 6 μήνες, αλλάζουμε τη σειρά προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Δεν έχει σημασία αν θα είναι ισχυρότερες ή απαλότερες κρέμες, αρκεί να ταιριάζουν στο δέρμα μας.


http://medlabgr.blogspot.com/2014/03/blog-post_5.html

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 12 Μάρτιος 2017 18:15
 
Η Φουκουσίμα, τα γεγονότα, ο καρκίνος, η οικολογική καταστροφή και τι γίνεται σήμερα; ...του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr
News - ΥΓΕΙΑ
Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017 11:27

Η Φουκουσίμα, τα γεγονότα, ο καρκίνος, η οικολογική καταστροφή και τι γίνεται σήμερα;
...του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr

poiuytre1
 

 

Έχουν περάσει έξι χρόνια από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα. 

Να θυμηθούμε τα γεγονότα 

 Στις 11 Μαρτίου 2011 στις 14:46':3'' ένας ισχυρός σεισμός 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτυπά ανατολικά του Σεντάι, στο Νησί Χονσού. Η διάρκειά του σπάει τα ρεκόρ, κρατώντας 5 εφιαλτικά λεπτά. 

 
Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ, το επίκεντρο βρισκόταν σε βάθος 24,4 χμ. (15,2 μίλια).
 
Λίγη ώρα αργότερα ο σεισμός επιφέρει ένα τεράστιο τσουνάμι που έφτασε έως και τα 10 μέτρα δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του.
 
Οι εικόνες μοιάζουν τόσο απόκοσμες, σαν να έχουν βγει από ταινία για το τέλος του κόσμου. 
 
Αεροπλάνα στο νερό, καράβια στη στεριά, ισοπεδωμένα σπίτια, αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο και ο κόσμος μουδιασμένος, χωρίς να μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί.
 
Κατά τη διάρκεια του σεισμού καταγράφηκε μετατόπιση του βυθού της θάλασσας, κοντά στο επίκεντρο, κατά 24 μέτρα (79 πόδια), 4 φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη παρόμοια μέτρηση στην Ιαπωνία. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη μετατόπιση μέχρι σήμερα, αλλά πιθανότατα όχι και η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, καθώς υπολογίζεται πως ο σεισμός της Σουμάτρας το 2004 θα μπορούσε να έχει μετατοπίσει τον βυθό κατά 30 μέτρα.
 

Ο απολογισμός των θυμάτων τραγικός: ο πιο πρόσφατος κάνει λόγο για 15.365 νεκρούς, 5.363 τραυματίες και 8.206 αγνοούμενους.
 
Ο σεισμός και το τσουνάμι έθεσαν εκτός λειτουργίας τα συστήματα ψύξης του εργοστασίου, με αποτέλεσμα τρεις αντιδραστήρες να υποστούν τήξη του πυρήνα.  
Η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση ανάγκης και διατάχθηκε η εκκένωση των κατοικιών σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων καθώς τα επίπεδα ραδιενέργειας που κατέγραψαν οι μετρήσεις ήταν πολύ πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

 
Μια περιοχή, όπου ζούσαν 80.000 άνθρωποι, έχει βρεθεί με μόνους κατοίκους λίγους πυρηνικούς επιστήμονες, που αγωνίζονται να εξαλείψουν τη μόλυνση από τη ραδιενέργεια.

 

 

Έκτοτε η Tepco διοχετεύει συνεχώς νερό για να διατηρεί χαμηλή τη θερμοκρασία των λιωμένων πυρηνικών καυσίμων. Το νερό αυτό, μολυσμένο με υψηλές συγκεντρώσεις ραδιοϊσοτόπων, διαρρέει από ρωγμές και καταλήγει στο έδαφος, όπου αναμειγνύεται με νερό που υπάρχει στον υδροφόρο ορίζοντα.
 

 

Έξι χρόνια μετά, η κατάσταση παραμένει δραματική, με τους αρμοδίους να εξακολουθούν να αγνοούν τι συμβαίνει στους λιωμένους πυρήνες των αντιδραστήρων, οι οποίοι συνεχίζουν να εκλύουν μεγάλα ποσά ραδιενέργειας στα υπόγεια ύδατα και στον Ειρηνικό Ωκεανό. 
 

 

Το ραδιενεργό νερό, αποθηκεύεται σε βιομηχανικές δεξαμενές,  που φτάνει πλέον τους 760.000 τόνους και αποτελεί μείζον πρόβλημα στις προσπάθειες διαχείρισης της κατάστασης.

 

Οι δεξαμενές με το ραδιενεργό νερό

 

H διαχειρίστρια εταιρεία εκτιμά ότι θα χρειαστεί ακόμα τρία χρόνια για να τελειώσει τη δουλειά. Η Τepco περιγράφει τον όγκο του νερού που έχει ήδη συγκεντρωθεί ως «πέρα από κάθε φαντασία». Πιστεύεται δε ότι θα μπορέσουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια να απομακρύνουν τα ραδιενεργά στοιχεία από αυτό το νερό. 

 

Από την άλλη η UNSCEAR, η Επιστημονική Επιτροπή του ΟΗΕ για τις Επιδράσεις της Ατομικής Ακτινοβολίας, εκτιμά ότι τα παιδιά που δέχτηκαν τις μέγιστες δόσεις, από 100 μέχρι milliGray (μονάδα μέτρησης της δόσης ραδιενέργειας), τα οποία ήταν λιγότερα από χίλια, έχουν μεγάλο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Σε μελέτη ο αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου του θυρεοειδούς, σε παιδιά, που επαληθεύτηκαν με χειρουργικές επεμβάσεις ανέρχεται σε 100. Μεγάλο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου αντιμετωπίζουν και οι εργάτες που εργάζονται στην Τepco που με αυτοθυσία βοηθούν στην απομάκρυνση των ραδιενεργών στοιχείων αλλά και στην ψύξη των αντιδραστήρων. 

 

 

 

Σε μία νοτιοκορεάτικη ιστοσελίδα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες μεταλλαγμένων λαχανικών από την Ιαπωνία, ισχυριζόμενη πως συγκεντρώθηκαν από κατοίκους της Φουκοσίμα, μετά την πυρηνική καταστροφή.

 

 

 

 

 

Η αρχική ανακούφιση για το γεγονός ότι ρέει στον ωκεανό κατά βάση τρίτιο, στοιχείο ελαφρώς ραδιενεργό, συμπληρώθηκαν από τη διαπίστωση ότι το τρίτιο απλώς φθάνει πρώτο, γιατί κινείται πιο γρήγορα ανάμεσα στα πετρώματα. Με πιο αργούς ρυθμούς, αλλά στην ίδια κατεύθυνση, ακολουθεί το καίσιο και κυρίως το στρόντιο-90, που είναι ένα από τα πλέον ραδιενεργά τεχνητά στοιχεία. 

 

Στη Φουκουσίμα δεν μπορεί καν να απομακρυνθεί το στρόντιο με μηχανικά μέσα, όπως γίνεται ακόμη και σήμερα στην έδρα του Μανχάταν Πρότζεκτ, στο Χάνφορντ των ΗΠΑ, γιατί το φίλτρο που χρησιμοποιείται εκεί δεν λειτουργεί αν το ραδιενεργό νερό είναι αλμυρό, όπως αυτό που εκτόξευσαν οι πυροσβεστικές αντλίες στα υπόγεια των αντιδραστήρων της Φουκουσίμα μέσα στην απελπιστική κατάσταση του Μαρτίου του 2011.

 

H Toshiba παρουσίασε ένα ρομπότ με τηλεχειριστήριο που αναμένεται να αφαιρέσει την ραδιενεργό ράβδο του αντιδραστήρα 3. Ειδικά σχεδιασμένο από την Toshiba - τον αρχικό κατασκευαστή του αντιδραστήρα 3  της Φουκουσίμα, πριν από 5 δεκαετίες. Το μηχάνημα διαθέτει ρομποτικούς βραχίονες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν να μετακινήσουν και να διαλύσουν τα συντρίμμια καθώς και να απομακρύνουν τις ράβδους από την πισίνα ψύξης του αντιδραστήρα. 

 

Στην συνέχεια θα δοκιμάσουν. να χτιστούν, οι αντιδραστήρες με έναν τοίχο, βάθους 30 μέτρων. Ο τοίχος είναι σχεδόν έτοιμος, αλλά η αλληλεπίδραση ανάμεσα στα υπόγεια ύδατα και τους αντιδραστήρες είναι τόσο περίπλοκη, που ουδείς γνωρίζει αν το πάγωμα του εδάφους πράγματι θα μειώσει και δεν θα αυξήσει τη ραδιενέργεια.

 

 

 

Στο μεταξύ, και ενόψει της επιστροφής των περισσότερων κατοίκων το 2017, η κυβέρνηση έχει συλλέξει 9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μολυσμένων εδαφών, τα οποία πιθανώς θα αποθηκευτούν σε μια αχανή, ανοιχτή αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων γύρω από το εργοστάσιο. 
 


Επιστρέφουν οι εκτοπισμένοι

 
Η ιαπωνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαρακτηρίσει ξανά κατοικήσιμη την Ιιτάτε, μια από τις περιοχές που είχαν εκκενωθεί μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011, χωρίς όμως να έχει υπολογίσει μακροπρόθεσμα την ακτινοβολία στην οποία θα είναι εκτεθειμένοι οι άνθρωποι που θα επιστρέψουν εκεί, σύμφωνα με τη Greenpeace.
 

Οι ακτιβιστές έχουν προτρέψει την κυβέρνηση να ανακαλέσει την οδηγία, έως ότου η ατμοσφαιρική ραδιενέργεια να πέσει κάτω από το ανώτατο όριο της ετήσιας έκθεσης των ανθρώπων, που προτείνει η Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία από την Ραδιενέργεια.
 
Στην πραγματικότητα όμως, η κυβέρνηση αναγκάζει τους ανθρώπους να επιστρέψουν σε μια περιοχή όπου η ραδιενέργεια βρίσκεται σε ποσοστά κοντά στο ετήσιο ανώτατο όριο έκθεσης, τέτοιο που διεθνώς επιτρέπεται μόνο σε εργαζομένους στα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας. 

 

 

Ακόμα και η Ιαπωνία, η οποία είναι γνωστή για την εξαιρετική τεχνολογική της ανάπτυξη, δεν μπορεί να βρει αποτελεσματικούς τρόπους για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πυρηνικού ατυχήματος.

 

 

 

Η Φουκουσίμα συνιστά το τέλος των ισχυρισμών ότι η πυρηνική ενέργεια είναι «οικονομική», αφού, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξαν οι Financial Times, οι εκρήξεις του εργοστασίου Ντάι Ιτσι έχουν μέχρι στιγμής «εξαερώσει» 100 δισ. δολάρια (13,3 τρισ γεν). Σχεδόν τα μισά έχουν δοθεί σε αποζημιώσεις προς πληγέντες, ενώ τα υπόλοιπα έχουν ξοδευτεί στις προσπάθειες καθαρισμού της νεκρής ζώνης σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων και για τις προσπάθειες να μαζευτούν τα ραδιενεργά ερείπια. Και είναι μόνον η αρχή, καθώς οι εργασίες παροπλισμού των εγκαταστάσεων αναμένεται να διαρκέσουν 40 χρόνια.

http://medlabgr.blogspot.com/2017/03/FUKUSHIMA.html

 


Σελίδα 10 από 43
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ)
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ)
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ) Πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, Cannes Film ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση