ATTICANEWS.GR

Member Area
ΥΓΕΙΑ
Nέα έρευνα. Καιρός να δούμε σοβαρά τα κατοικίδια ως μέθοδο διαχείρισης των ψυχικών νόσων.
News - ΥΓΕΙΑ
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 10:59

Nέα έρευνα.

Καιρός να δούμε σοβαρά τα κατοικίδια ως μέθοδο διαχείρισης των ψυχικών νόσων.
2a4fd-woman-wtih-dog

Όσοι έχουν κατοικίδια γνωρίζουν την πολύτιμη προσφορά τους στη ζωή μας. Μία νέα μελέτη, όμως, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτή η προσφορά είναι τόσο σημαντική που οι ειδικοί ψυχικής υγείας είναι καιρός να λάβουν πιο σοβαρά υπόψη την αξιοποίηση των ζώων ως πηγής στήριξης για τους ασθενείς με ψυχικές νόσους.

Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι τα κατοικίδια δεν βελτιώνουν απλώς τη γενική  μας ευεξία, αλλά μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη διαχείριση των μακροχρόνιων ψυχικών νόσων. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό BMC Psychiatry, είναι καιρός τα κατοικίδια να αρχίσουν να θεωρούνται ως κύρια και όχι ως δευτερεύουσα στήριξη για τους ασθενείς με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας. Επιπλέον, πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια βοηθούν σημαντικά τα άτομα με αυτισμό. 

Στην έρευνα συμμετείχαν 54 άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με κάποια μακροχρόνια ψυχική νόσο, όπως διπολική διαταραχή και σχιζοφρένεια. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποιες πτυχές της ζωής τους τους βοηθούσαν περισσότερο να διαχειριστούν το πρόβλημά τους. 60% από αυτούς τοποθέτησαν τα κατοικίδια στην κορυφή της λίστας τους, στον «πρώτο κύκλο» στήριξης και 20% τα τοποθέτησαν στον «δεύτερο κύκλο».

Πρόκειται για μια μικρή μελέτη που χρειάζεται να επαναληφθεί και να διευρυνθεί πριν την ασφαλή διατύπωση συμπερασμάτων που να μπορούν να γενικευτούν, ωστόσο αντανακλά αυτό που οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι ακούν εδώ και χρόνια από τους ασθενείς τους: ότι δα κατοικίδια είναι ένα μεγάλο κομμάτι της στρατηγικής τους για αντιμετώπιση της κατάστασής τους. 

Επιπρόσθετες συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες αποκάλυψαν ότι τα κατοικίδια τους βοηθούσαν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους αποσπώντας τους την προσοχή από τα συμπτώματά τους και από εμπειρίες που τους αναστάτωναν και λειτουργούσαν ως μια μορφή ενθάρρυνσης για δραστηριοποίηση, όπως, για παράδειγμα, όταν τους «εξανάγκαζαν» να βγουν από το σπίτι για να τα πάρουν βόλτα, ακολουθώντας μια καθημερινή ρουτίνα. 

Επιχειρώντας να ερμηνεύσουν τον τρόπο με τον οποίο τα κατοικίδια βοηθούν τους ανθρώπους, οι ερευνητές εικάζουν ότι μειώνουν το αίσθημα της απομόνωσής τους όταν παλεύουν να συνδεθούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, ορισμένοι από τους συμμετέχοντες ανέφεραν ότι τα κατοικίδια τους βοήθησαν να διαχειριστούν το στίγμα που συνδέεται με τις ψυχικές νόσους, καθώς προσφέρουν αποδοχή χωρίς να κρίνουν, κάτι συχνά που δεν έπαιρναν από τις οικογένειες ή τον κοινωνικό τους κύκλο.

Η όλη συζήτηση, βέβαια, γύρω από την προσφορά των ζώων στον άνθρωπο δεν πρέπει να αγνοεί το τι είναι σημαντικό και για τα ίδια τα ζώα και οποιοσδήποτε αναλαμβάνει την ευθύνη ενός ζώου είναι αναγκαίο να μπορεί να του παρέχει φροντίδα και αγάπη για το υπόλοιπο της ζωής του. 

http://www.typos.com.cy/cat/9/article/25402

 
Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας Β. Οικονόμου με θέμα:"Απίστευτες καταγγελίες για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία!! 1.000 θύματα ετησίως!"
News - ΥΓΕΙΑ
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 19:26

Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας Β. Οικονόμου με θέμα:"Απίστευτες καταγγελίες για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία!! 1.000 θύματα ετησίως!"

OIKONOMOU

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Απίστευτες καταγγελίες για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία!! 1.000 θύματα ετησίως!

 

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, μαστίζουν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία. Ένας στους δέκα νοσηλευόμενους εκδηλώνει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του λοίμωξη, ενώ ως βασική αιτία φαίνεται να είναι η υπερβολική χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων στους ασθενείς, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει πιο ανθεκτικά τα παθογόνα μικρόβια. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 11% των ασθενών σε φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες που υποβάλλονται σε χειρουργείο αναπτύσσουν μια λοίμωξη κατά τη διάρκεια κάποιας εγχείρησης. Το αντίστοιχο ποσοστό για το ΕΣΥ φτάνει στο 9%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 6%. Εκτός από την προσεκτική χρήση αντιβιοτικών, η εμμονή στην καθαριότητα και την υγιεινή είναι βασικοί παράγοντες για τη μείωση της εξάπλωσης των δυνητικά θανατηφόρων πολυανθεκτικών βακτηρίων.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

  1. Η αποτροπή των χειρουργικών λοιμώξεων απαιτεί ένα εύρος προληπτικών μέτρων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των λοιμώξεων πριν και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Έχει η Ελλάδα ενσωματώσει τις οδηγίες αυτές στη λειτουργία των νοσοκομείων;

  1. Θεωρείτε ότι υγιεινή στο ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο, σήμερα, πληροί τις απαραίτητες για το χώρο προδιαγραφές;

  1. Καθώς υπάρχει έλλειψη των αντίστοιχων στοιχείων από τα ιδιωτικά νοσοκομεία, οι έλεγχοι που γίνονται σε αυτά είναι επαρκείς έτσι ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση που επικρατεί και στα ιδιωτικά νοσοκομεία από υγειονομικής και ιατρικής πλευράς;

 

-ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ – ΜΙΣΕΛ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

 
Ερώτηση Κατερίνας Παπακώστα για το σχέδιο «Προκρούστης» για τις Λοιμώξεις στα Νοσοκομεία
News - ΥΓΕΙΑ
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 17:28

Ερώτηση Κατερίνας Παπακώστα για το σχέδιο «Προκρούστης» για τις Λοιμώξεις στα Νοσοκομεία

papakosta

Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, για το σχέδιο «Προκρούστης» για τις λοιμώξεις στα νοσοκομεία.

 

Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται πως το σχέδιο αυτό, το οποίο υλοποιείται από το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνέβαλε στη ανακοπή της ανοδικής πορείας συγκεκριμένων παθογόνων στα νοσοκομεία της Χώρας.

 

Τον Φεβρουάριο του 2014, αποσκοπώντας στην συνέχιση αυτών των θετικών αποτελεσμάτων, με Υπουργική Απόφαση ζητήθηκε από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων μεταξύ άλλων η ετήσια σύνταξη σχεδίου δράσης και στόχων για τον έλεγχο των λοιμώξεων, όπως και η καταγραφή σχετικών δράσεων, τιμών και στόχων για κάθε δείκτη ελέγχου λοιμώξεων. Επιπλέον, προβλεπόταν η σύνταξη προϋπολογισμού για τις δράσεις που αφορούν στην πρόληψη και στον έλεγχο των λοιμώξεων, ενώ οι εν λόγω δράσεις θα αξιολογούνταν από την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας θα ενημερωνόταν για την επίδοση των νοσοκομείων.

 

Η Κατερίνα Παπακώστα επισημαίνει, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε χαρακτηρίσει τον έλεγχο των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων ως βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση τόσο των υπηρεσιών φροντίδας των νοσοκομείων όσο και της αποδοτικότητας των Διοικητών τους. Στο πλαίσιο αυτό, το 2014 συστάθηκε η «Συντονιστική Επιτροπή Παρακολούθησης και Εφαρμογής των Μέτρων Πρόληψης και Περιορισμού των ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων και της μικροβιακής Αντοχής στα Ελληνικά Νοσοκομεία».

 

Η Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν εφαρμόζεται σήμερα το σχέδιο «Προκρούστης», σε ποιές ενέργειες έχει προβεί για την απαραίτητη εκπαίδευση του προσωπικού στις μονάδες υγείας της Χώρας. Ζητά να ενημερωθεί επιπλέον, αν έχει ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων και αν εφαρμόζεται σήμερα η Υπουργική Απόφαση και η υποχρέωση των Διοικητών των νοσοκομείων να συντάσσουν σχετικό ετήσιο σχέδιο δράσης. Τέλος, ρωτά ποιό είναι το έργο της Συντονιστικής Επιτροπής Παρακολούθησης και Εφαρμογής των Μέτρων Πρόληψης και Περιορισμού των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων έως σήμερα.

 

Συνημμένο το κείμενο της Ερώτησης.

 

 

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Υγείας

 

ΘΕΜΑ: Σχέδιο «Προκρούστης» για τις Λοιμώξεις στα Νοσοκομεία

 

Ο ΟΟΣΑ καταλογίζει στην Χώρα μας υψηλό ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και ένα ετήσιο κόστος, το οποίο υπερβαίνει τα 2 δις Ευρώ ετησίως.

Το σχέδιο «Προκρούστης» το οποίο υλοποιείται από το ΚΕΕΛΠΝΟ, καταγράφοντας και επιβλέποντας το πρόβλημα, συνέβαλε στην ανακοπή της ανοδικής πορείας συγκεκριμένων παθογόνων στα Ελληνικά νοσοκομεία.

 

Με Υπουργική Απόφαση, τον Φεβρουάριο του 2014 δόθηκε συνέχεια στα πρώτα θετικά αποτελέσματα που είχε ο «Προκρούστης», υποχρεώνοντας τις Διοικήσεις των νοσοκομείων μεταξύ άλλων να συντάσσουν κάθε χρόνο σχέδιο δράσης και στόχους για τον έλεγχο των λοιμώξεων και να καταγράφουν δράσεις, τιμές και στόχους για κάθε δείκτη ελέγχου λοιμώξεων. Η Υπουργική Απόφαση προέβλεπε επιπροσθέτως την σύνταξη οικονομικού προϋπολογισμού για τις δράσεις που αφορούν στην πρόληψη και στον έλεγχο των λοιμώξεων. Προβλεπόταν επιπλέον, η αξιολόγηση των δράσεων από την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την επίδοση των νοσοκομείων.

 

Συνοπτικά, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είχε χαρακτηρίσει τον έλεγχο των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων ως βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των υπηρεσιών φροντίδας των νοσοκομείων, αλλά επιπλέον και ως βασικό κριτήριο της αποδοτικότητας των Διοικητών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο το 2014 συστάθηκε στο Υπουργείο Υγείας η «Συντονιστική Επιτροπή Παρακολούθησης και Εφαρμογής των Μέτρων Πρόληψης και Περιορισμού των ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων και της μικροβιακής Αντοχής στα Ελληνικά Νοσοκομεία».

 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Εφαρμόζεται σήμερα το σχέδιο «Προκρούστης»;

  2. Σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί για την απαραίτητη εκπαίδευση του προσωπικού στις μονάδες υγείας της Χώρας; Έχει ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων;

  3. Εφαρμόζεται σήμερα η Υπουργική Απόφαση και η υποχρέωση των Διοικητών των νοσοκομείων να συντάσσουν ετήσιο σχέδιο δράσης για τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων και να καταγράφουν τις σχετικές δράσεις και τα αποτελέσματά τους;

  4. Ποιό το έργο της Συντονιστικής Επιτροπής Παρακολούθησης και Εφαρμογής των Μέτρων Πρόληψης και Περιορισμού των ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων έως σήμερα;

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

 

 

Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2016

Βουλευτής Β’ Αθηνών

 
Λέμε ΟΧΙ στην κατάθλιψη και τη μελαγχολία των εορτών. Τι μπορείτε να κάνετε; ....της Βικτωρίας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας
News - ΥΓΕΙΑ
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 10:20

Λέμε ΟΧΙ στην κατάθλιψη και τη μελαγχολία των εορτών. Τι μπορείτε να κάνετε;

....της Βικτωρίας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείαςmedlabnews.gr

Christmas-depression-

 

 

Οι γιορτές αποτελούν μια ιδιαίτερα στρεσογόνα περίοδο που πολλές φορές μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μην επιτρέπει  πολλούς να γιορτάσουν και να μην μπορούν να ταυτιστούν με την εορταστική διάθεση, που γενικώς επικρατεί την περίοδο των εορτών. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η κατάθλιψη ή η καταθλιπτική διάθεση έχει υπολογιστεί ότι αυξάνεται σχεδόν κατά δέκα τοις εκατό την περίοδο αυτή.

 

Η ιδιαίτερη αυτή καταθλιπτική διάθεση, πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο το οποίο επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικότητας του κάθε ατόμου. Ανάμεσα στους παράγοντες που το προκαλούν συγκαταλέγονται το στρες, η κούραση, οι υπέρμετρες ή μη ρεαλιστικές φιλοδοξίες και προσδοκίες, η υπερ-εμπορευματοποίηση των γιορτών, οι οικονομικές δυσκολίες και η δυσκολία του να βρεθεί κανείς με συγγενείς και φίλους, για διάφορους λόγους, που μπορεί να περιλαμβάνουν θάνατο ή αρρώστια των προσφιλών ατόμων, απόσταση, ή ρήξη στις σχέσεις. Οι απαιτήσεις που σχετίζονται με ψώνια, οι φιλικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις, όλα αυτά συνεισφέρουν στα συναισθήματα έντασης κι εκνευρισμού.

 

 

 

 

 

 

Δεν είναι τυχαίο ότι καταγράφεται δραματική αύξηση στα περιστατικά κατάθλιψης αλλά και αυτοκτονιών τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στη οικονομική κρίση, που περνά η χώρα μας και συνεπώς στην ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων.

 

 

 

Όμως πρέπει ή καλύτερα επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση πρώτα για εμάς αλλά και για τους γύρω μας, την οικογένεια πολύ δε περισσότερο αν υπάρχουν παιδιά.

 

 

 

 

 

 

Τι μπορείτε να κάνετε, για να απολαύσετε τις εορταστικές μέρες όσο γίνεται καλύτερα;

 

 

Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να βελτιώσετε με όποιο τρόπο μπορείτε τη διάθεση σας, να φέρεστε όσο καλύτερα μπορείτε στον εαυτό σας και να κάνετε κάποιες ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητα σας, αλλά σε μια λιγότερο πιεστική περίοδο:

 

• Περπατήστε, πηγαίνετε να δείτε μια ταινία, κυκλοφορήστε και κάντε πράγματα που δεν κάνετε καθημερινά. Απλά πράγματα που δεν είναι ανάγκη να σχετίζονται με ιδιαίτερα έξοδα. Όμως η αλλαγή από την καθημερινότητα προσφέρει στην βελτίωση της διάθεσης.

 

•   Μια πολύ καλή συμβουλή για να νιώσετε καλύτερα είναι να προσφέρετε στους συνανθρώπους σας ό,τι μπορείτε και ό,τι έχουν ανάγκη, όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή αυτό θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα Βρείτε κάποιον ο οποίος να χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από ότι εσείς και θυμηθείτε ότι η προσφορά αποτελεί ίσως το σπουδαιότερο κομμάτι των εορτών. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες και αξίες στη ζωή.

 

•   Προσπαθήστε να τηρήσετε ισορροπία ανάμεσα στην κατανάλωση του φαγητού, στην άσκηση, στην ξεκούραση και στον ύπνο. Όλοι αυτοί είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες που θα μπορέσουν να σας εξασφαλίσουν μια καλύτερη ψυχολογική διάθεση σε όλη τη διάρκεια των εορτών.

 

•   Προσπαθήστε να μην επιβαρύνετε την τσέπη σας με αλόγιστα έξοδα. Κάντε ένα προγραμματισμό για το ποσό που μπορείτε να ξοδέψετε για δώρα. Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι να αγχωθείτε για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, μεγαλύτερο από αυτό της εορταστικής περιόδου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που λέγεται, ότι τα συμβολικά δώρα τις περισσότερες φορές είναι και τα καλύτερα!

 

•   Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να δηλητηριάζεται με αρνητικά συναισθήματα και ξεκινήστε την νέα χρονιά από την αρχή. Λίγη αισιοδοξία και θετική σκέψη δεν βλάπτει. Επειδή για πολλούς αυτές οι μέρες, που συμπίπτουν με την αλλαγή του χρόνου, αποτελούν αφορμή για απολογισμό ζωής, δεν είναι απαραίτητο να εστιάσουμε μόνο στα ανεκπλήρωτα όνειρα και στις απώλειες που έχει φέρει το πέρασμα του χρόνου. Μπορούμε σίγουρα να αναγνωρίσουμε και θετικά σημεία σε σχέση με άλλοτε, όπως και καλά σημάδια για το μέλλον.

 

•   Μην αφήνετε τα προβλήματα να καθορίζουν τη διάθεση σας. Προβλήματα ειδικά αυτήν την εποχή έχουν πια όλοι. Μικρά μεγάλα. Καλό θα ήταν λοιπόν να αφήνατε την επίλυση τους για μετά τις γιορτές και να προσπαθήσετε να τα βγάλετε για λίγο από το μυαλό σας.

 

•   Προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε από το ενθουσιώδες εορταστικό κλίμα των τηλεοπτικών εκπομπών, με αποτέλεσμα να κάνετε συγκρίσεις που εμφανίζουν σε μειονεκτική θέση τον εαυτό σας και τις καταστάσεις της ζωής σας. Η πραγματική ζωή δεν είναι ποτέ τόσο ρόδινη και ευτυχισμένη όσο, κατεξοχήν αυτή την περίοδο, αναπαράγεται στην τηλεόραση.

 

•   Τέλος προσπαθήστε να αγαπήσετε τον εαυτό σας, τους ανθρώπους και τις καταστάσεις γύρω σας. Νιώστε ότι είστε ευλογημένοι που έχετε την υγεία σας και ότι έχετε πάνω από όλα την καλή πρόθεση να προσπαθήσετε για σας τους ίδιους.

 

•   Αν παρόλα αυτά ανησυχείτε και παρατηρείτε ότι η διάθεση σας παραμένει ίδια, έχετε εντοπίσει δυσκολία στον ύπνο, ή είστε ιδιαίτερα ευσυγκίνητοι, καλό θα ήταν να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου ειδικού.

 

 

 

Και τέλος, θυμηθείτε ότι η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται μόνο εν τη γενέσει της και με τη δύναμη της θέλησης. Αυτές οι εορταστικές ημέρες ας αποτελέσουν την αφετηρία μιας νέας φιλοσοφίας ζωής.

http://medlabgr.blogspot.com/2016/12/depression.html

 

 
Συμβουλές Πώς θα κρατήσουμε την οδοντόβουρτσά μας μακριά από βακτήρια
News - ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 12:13

Συμβουλές

Πώς θα κρατήσουμε την οδοντόβουρτσά μας μακριά από βακτήρια
 
d8c5e-toothbrush-wash

Η οδοντόβουρτσα είναι  ένα πολύ σημαντικό εργαλείο της προσωπικής μας υγιεινής. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όχι μόνο  ως προς τον τύπο της οδοντόβουρτσας που επιλέγουμε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τη συντηρούμε.

Θα πρέπει να ακολουθήσουμε μερικές απλές συμβουλές, προκειμένου να αποφύγουμε να γίνει οδοντόβουρτσά μας εστία μικροβίων. 

1. Η Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία (ADA) συνιστά αντικατάσταση της οδοντόβουρτσας περίπου κάθε 3 με 4 μήνες ή νωρίτερα, αν παρατηρηθεί αλλαγή στο σχήμα των ινών, μετά  από γρίπη ή στοματίτιδα ή να χρησιμοποιηθεί από άλλο άτομο.

2. Αφού τελειώσουμε με το βούρτσισμα, ξεπλένουμε την οδοντόβουρτσά μας με άφθονο νερό της βρύσης για να βεβαιωθούμε ότι δεν έμεινε καθόλου οδοντόπαστα ή υπολείμματα από το καθάρισμα των δοντιών. Την αφήνουμε να στεγνώσει στον αέρα και την φυλάμε όρθια.

3. Πλένουμε το χερούλι της οδοντόβουρτσάς μας μία φορά την εβδομάδα, για να αποφύγουμε τη συσσώρευση βακτηρίων, τα οποία θα καταλήξουν στο στόμα μας. 

4. Δεν προσπαθούμε να απολυμάνουμε τις οδοντόβουρτσες βυθίζοντάς τις σε στοματόπλυμα ή άλλα διαλύματα. Αυτό όχι μόνο δε βοηθάει, αλλά μπορεί να διευκολύνει την μόλυνση της οδοντόβουρτσας, εάν το ίδιο διάλυμα χρησιμοποιείται για περισσότερες οδοντόβουρτσες.

5. Φυλάμε τις οδοντόβουρτσες τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από τη λεκάνη της τουαλέτας. Μικρόβια διασπείρονται μαζί με μικρά σταγονίδια νερού όταν τραβάει κάποιος το καζανάκι.

6. Τινάζουμε την οδοντόβουρτσα καλά μετά από κάθε χρήση, ώστε να στεγνώσει καλά, γιατί όσο πιο υγρή είναι τόσο πιο ιδανικό περιβάλλον θα αποτελεί για τη φιλοξενία βακτηρίων. 

7. Οι οδοντόβουρτσες δεν πρέπει να φυλάσσονται σε κλειστές θήκες ή δοχεία. Επειδή όταν τοποθετούνται στη θέση τους είναι ακόμη υγρές, αν το κουτί φύλαξης είναι κλειστό, θα ανέβει η υγρασία, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.

8. Και φυσικά, αν και είναι βέβαια αυτονόητο, πλένουμε οπωσδήποτε τα χέρια μας πριν αγγίξουμε την οδοντόβουρτσά μας.

Πηγή: Cypriahealth

http://www.typos.com.cy/cat/9/article/25349

 


Σελίδα 9 από 20

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση