ATTICANEWS.GR

Member Area
ΥΓΕΙΑ
Επιστολή Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Τήλου για Ιατρό
News - ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 13:37

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΛΟΣ 2-2-2017

ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ

ΤΗΛΟΥ

ΠΡΟΣ: 1) Γραφείο Πρωθυπουργού

2) Β΄ ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Υπόψη κ. Ιορδανίδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

 

Επιστολή Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Τήλου για Ιατρό

doctor-with-co-workers-analyzing-an-x-ray 1098-581

Η ζωή κατοίκου της Τήλου αυτή τη στιγμή κινδυνεύει. Έχει καρδιακό πρόβλημα , βηματοδότη και βρίσκεται αβοήθητος στο Ιατρείο της Τήλου περιμένοντας το αυριανό καράβι για Ρόδο.

Για άλλη μια φορά η Τήλος είναι χωρίς γιατρό. Η αγροτικός γιατρός έφυγε και το νησί καλύπτεται από στρατιωτικό γιατρό , ο οποίος δηλώνει ότι δεν έχει καμία εμπειρία διότι μόλις τελείωσε το Πανεπιστήμιο και επιπλέον δεν έχει καν δικαίωμα συνταγογράφησης. Για άλλη μια φορά προσευχόμαστε να σωθεί ο συνάνθρωπος μας.

Το Δεκέμβριο η κα Ιορδανίδου είχε δεσμευτεί στην εκπομπή του κου Χαριτάτου ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση της κας Μαλισιόβα, η οποία ενώ εδώ και δύο χρόνια κατέχει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας , απουσιάζει από το νησί. Η κα Ιορδανίδου είχε δεσμευτεί ότι επιτέλους θα λυθεί αυτό το πρόβλημα. Αντί αυτού, ενημερωθήκαμε ότι η σύμβαση της κας Μαλισιόβα ανανεώθηκε, φτάσαμε στο Φεβρουάριο κι ακόμη η Τήλος χωρίς γιατρό βρίσκεται στο έλεος της απάνθρωπης πλέον δυσλειτουργίας του συστήματος υγείας , με τους κατοίκους του νησιού να προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του Γιατρού-αυτό το παιχνίδι, θυμόμαστε το παίζαμε παιδιά, που να φανταστούμε ότι θα κάνουμε το ίδιο και ενήλικες με πραγματικούς ασθενείς σε ένα εγκαταλελειμμένο ιατρείο-να προσπαθούν να βρουν μόνοι τους τις διαδικασίες προκειμένου να ενημερωθεί το ΕΚΑΒ και να μεταφερθεί ο ασθενής στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Πότε επιτέλους θα γίνει κατανοητό ότι η Τήλος είναι ένα ακριτικό νησί? Ότι ένα νησί δεν έχει δρόμους και ότι εξαρτόμαστε από τον καιρό και από τα δρομολόγια των καραβιών προκειμένου να πάμε στο Νοσοκομείο της Ρόδου? Ότι ζούμε εδώ με τις οικογένειες και τα παιδιά μας? Ότι αγαπάμε τους ανθρώπους μας και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα τους χάσουμε επειδή δεν έχουν καν τη δυνατότητα να εξεταστούν από ένα γιατρό? Ευχόμαστε να μη νιώσετε ποτέ το συναίσθημα να βλέπετε τον άνθρωπο σας ανήμπορο και να μην μπορείτε να του προσφέρετε το δικαίωμα στη ζωή...

Είναι ξεκάθαρο πια ότι δεν ενδιαφέρεστε για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Περιμένουμε υπομονετικά, τρομοκρατημένοι πάνω από 2 χρόνια. Προφανώς πληρώνουμε το τίμημα ότι θεωρούμαστε Πρωτοποριακό Νησί και σας έχουμε αποδείξει ότι χωρίς Γιατρό και χωρίς καράβι δύο χρόνια , ακόμη είμαστε ζωντανοί.

Σας υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τις δικές μας ζωές βάζετε σε κίνδυνο και τις ζωές προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στο Πρότυπο Κέντρο Φιλοξενίας με τις οικογένειες τους.

Κι επειδή δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή και αρνούμαστε να θυσιάσουμε τις ζωές μας στο βωμό της παράλογης πλέον αναλγησίας, σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κατάληψη των Σχολείων μέχρι να έρθει επιτέλους ένας εξειδικευμένος γιατρός στην Τήλο. Οι μοναδικές διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχουμε είναι ή να πεθάνουμε ή να εγκαταλείψουμε το νησί. Το σίγουρο είναι ότι έτσι δεν μπορούμε να ζήσουμε!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 
Αιματουρία, αίμα στα ούρα. Ποιες αιτίες την προκαλούν και πόσο σοβαρή είναι; ...του Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D.
News - ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 13:11

Αιματουρία, αίμα στα ούρα. Ποιες αιτίες την προκαλούν και πόσο σοβαρή είναι;
...του Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D., medlabnews.gr

922DEF43-0B66-A98C-DB10E057F806D4E8

 

 
Τα φυσιολογικά ούρα έχουν ωχροκίτρινο χρώμα, διαυγή όψη και δεν έχουν ίχνος αίματος. Ο όρος αιματουρία  αναφέρεται στην παρουσία αίματος στα ούρα.
 

 

 

 

 

Αιματουρία θεωρούμε την ύπαρξη ερυθρών αιμοσφαιρίων στα ούρα σε ποσότητες ορατές μικροσκοπικά ή μακροσκοπικά ή κοινώς σε αυτή ο άρρωστος ουρεί  ούρα που περιέχουν αίμα.  Πρόκειται για σύμπτωμα και όχι για πάθηση. Είναι ένα σύμπτωμα που πάντα πίσω από αυτό κρύβεται μία αιτία. Διακρίνεται σε μακροσκοπική όπου τα ούρα φαίνονται κόκκινα ή καφέ με το μάτι και σε μικροσκοπική όπου η ανίχνευση του αίματος γίνεται με ειδικές εξετάσεις. 

 


Μακροσκοπική αιματουρία: Ακόμα και πολύ μικρές ποσότητες αίματος μπορεί να προκαλέσουν αλλαγή στο χρώμα  των ούρων που μπορεί να είναι στο χρώμα του τσαγιού ή της κόκα-κόλα. Στις γυναίκες συχνή αιτία  ορατής αιματουρίας  είναι η κολπική αιμόρροια. Άλλοι λόγοι είναι φάρμακα, διαταραχές πηκτικότητας, τραυματισμοί.

 

 

 

 

Ο ασθενής με αιματουρία μπορεί να μην έχει κανένα άλλο σύμπτωμα. Συχνά όμως αναφέρει πόνο κατά την ούρηση, συχνουρία, καύσος, δυσκολία στην ούρηση ή αιματουρία μετά από κόπωση. Η εμφάνιση πηγμάτων αίματος στα ούρα είναι σημάδι μεγάλης αιματουρίας και χρειάζεται γρήγορη εκτίμηση και αντιμετώπιση.

 

 

 

Όταν η αιματουρία δεν συνοδεύεται από άλλο σύμπτωμα, όπως πόνο ή τσούξιμο, τότε χαρακτηρίζεται σαν ανώδυνη αιματουρία. Εάν η αιματουρία εμφανίζεται στην αρχή ή στο τέλος της ούρησης, έχουμε την αρχική ή την τελική αιματουρία. Τέλος αν όλη η ούρηση είναι αιματηρή, τότε μιλούμε για ολική αιματουρία.

 

Πρέπει να τονιστεί, ότι το ερυθρό χρώμα των ούρων δεν οφείλεται πάντοτε στην παρουσία αίματος.

 

Τα ούρα είναι δυνατόν να χρωματιστούν κόκκινα μετά τη λήψη διαφόρων φαρμάκων, τη λήψη διαφόρων τροφών (παντζάρια, βατόμουρα), ή χρωστικών με τις τροφές. 

 

Έχει σημασία να διευκρινιστεί αν η αιματουρία είναι εμμένουσα ή διαλείπουσα γεγονός που μπορεί να διευκρινιστεί με επανειλημμένες δειγματοληψίες. Η διαλείπουσα είναι συχνό φαινόμενο στους ενήλικες. Σε μια μελέτη όπου συμμετείχαν 1000 νεαροί ενήλικες άνδρες και όπου γινόταν ετήσιος έλεγχος για αιματουρία βρέθηκε ότι σε ποσοστό 39% των ανδρών ανιχνεύτηκε αίμα τουλάχιστον σε μια περίπτωση. Στους περισσότερους δεν υπήρχε εμφανής αιτία ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν πιθανές αιτίες όπως πυρετός, τραυματισμός, λοίμωξη, άσκηση. Η διαλείπουσα αιματουρία πρέπει να διερευνάται σε ηλικιωμένους ασθενείς λόγω της αυξημένης συχνότητας σε αυτούς κακοηθειών του ουροποιητικού. Σε αντίθεση, η εμμένουσα αιματουρία είναι συνήθως δείκτης κάποιας υποκείμενης νόσου και χρήζει διερεύνησης. 

 

Επίσης η αιματουρία διακρίνεται σε σπειραματικής και μη σπειραματικής προέλευσης. Η σπειραματική αιματουρία υποδηλώνει ότι η αιτία του αίματος είναι ο νεφρός και συγκεκριμένα μικρά αγγεία του που λέγονται σπειράματα.

 

 

Αιτίες 

 

Η σπειραματική αιματουρία αποτελεί το 10% των περιπτώσεων. Στους υπόλοιπους η αιτία δεν είναι σπειραματική και εντοπίζεται στην ουροδόχο κύστη, τον ουρητήρα, την ουρήθρα και τον προστάτη. Από τις συνηθέστερες αιτίες είναι οι λοιμώξεις του ουροποιητικού (κυστίτιδα, προστατίτιδα, πυελονεφρίτιδα), η λιθίαση, ο καρκίνος του προστάτη, της ουροδόχου κύστης και του νεφρού. 

 

Επίσης άλλες είναι η έντονη σωματική άσκηση και οι διαταραχές πηκτικότητας

 

 

Αιτίες του αίματος στα ούρα που σχετίζονται με το ουροποιητικό σύστημα περιλαμβάνει:

 • Καρκίνος της ουροδόχου κύστης 
 • Λοίμωξη της ουροδόχου κύστης (ουρολοίμωξη) 
 • Κυστίτιδα (φλεγμονή της ουροδόχου κύστης) 
 • Ξένο σώμα στην ουρήθρα 
 • Τραυματισμό γεννητικών οργάνων
 • Σπειραματονεφρίτιδα (φλεγμονή των νεφρών) 
 • Καρκίνος του νεφρού 
 • Νεφρική ανεπάρκεια 
 • Λοίμωξη του νεφρού 
 • Πέτρες στα νεφρά 
 • Νεφρίτιδα (φλεγμονή των νεφρών) 
 • Πολυκυστική νόσος των νεφρών 
 • Καρκίνος του προστάτη 
 • Πυελονεφρίτιδα (λοίμωξη των νεφρών) 
 • Πρόσφατη χειρουργική επέμβαση του  ουροποιητικού συστήματος ή περιτομή ή βιοψία 
 • Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα 
 • Τραυματισμό Ουροποιητικού συστήματος 

Άλλες αιτίες του αίματος στα ούρα:
Αίμα στα ούρα μπορεί να προκληθεί από φάρμακα και ασθενειών όπως οι εξής:

 • Αντιπηκτικά φάρμακα 
 • Αιμορροφιλία (σπάνια κληρονομική διαταραχή κατά την οποία το αίμα δεν πήξει κανονικά) 
 • Αιμορραγικό πυρετό (ιογενής λοίμωξη) 
 • Θρόμβος των αιμοφόρων αγγείων του Νεφρού 
 • Λευχαιμία (καρκίνος του αίματος ή του μυελού των οστών) 
 • Δρεπανοκυτταρική αναιμία 
 • Φυματίωση του νεφρού 
 • Ασθένεια του Von Willebrand (μια κληρονομική αιμορραγική διαταραχή)

 

Σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή αιτίες του αίματος στα ούρα:
Σε ορισμένες περιπτώσεις, το αίμα στα ούρα μπορεί να συνοδεύει μια σοβαρή ή απειλητική για τη ζωή ασθένεια, όπως οι εξής:
 • Κοιλιακό απόστημα 
 • Κοιλιακό αορτικό ανεύρυσμα 
 • Οξεία συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Διαγνωστική προσέγγιση 

 

Θα βασιστεί στο ιστορικό ατομικό και οικογενειακό, την ηλικία και τα αρχικά ευρήματα της εξέτασης ούρων. Από το ιστορικό, για  παράδειγμα , η αναφορά από τον ασθενή πόνου και καύσους κατά την ούρηση υποδηλώνει συνήθως λοίμωξη του κατώτερου ουροποιητικού (κυστίτιδα για τιςγυναίκες, προστατίτιδα για τους άνδρες). 

 

Στη διερεύνηση μπορεί να περιλαμβάνονται συμπληρωματικές εξετάσεις ούρων όπως η κυτταρολογική για  την ανίχνευση πιθανής κακοήθειας σε άτομα συνήθως προχωρημένης ηλικίας και η μικροσκοπική εξέταση των ούρων που θα διακρίνει αν η αιματουρία είναι σπειραματικής προέλευσης ή όχι. 

 

Επίσης εξετάσεις αίματος που να υποδηλώνουν νεφρική βλάβη ή άλλες παθήσεις που να δικαιολογούν την αιματουρία. 

 

Μία γενική ούρων θα αποδείξει την ύπαρξη των ερυθρών αιμοσφαιρίων και θα γίνει διαφοροδιάγνωση από άλλα αίτια που προκαλούν χρωματισμό των ούρων, όπως, η βρώση ορισμένων τροφών, η λήψη φαρμάκων, η αιμοσφαιρινουρία, ο ίκτερος κ.λ.π. Η γενική αίματος πιθανόν να προσδιορίσει το μέγεθος της αιματουρίας. 

 

Σε πολλές περιπτώσεις και εφόσον ο κλασικός έλεγχος δεν διαπιστώσει αιτία αιματουρίας, η κυτταρολογική εξέταση των ούρων μπορεί να βοηθήσει.

 

Ο ακτινολογικός έλεγχος περιλαμβάνει στην αρχή μία απλή ακτινογραφία και ένα υπερηχογράφημα νεφρών και ουροδόχου κύστης. Η ενδοφλέβια πυελογραφία είναι μία εξέταση στην οποία εξετάζουμε την μορφολογία αλλά και την λειτουργικότητα του ουροποιητικού συστήματος και ιδιαίτερα χρήσιμη, ιδίως σε παθήσεις του ουρητήρα. Η αξονική τομογραφία, το σπινθηρογράφημα και η μαγνητική τομογραφία συμπληρώνουν πολλές φορές τον έλεγχο, συμβάλλοντας σημαντικά στο να τεθεί η διάγνωση .

 

Τα τελευταία χρόνια η ενδοουρολογία, με την ουρηθροκυστεοσκόπηση και την ουρητηροσκόπηση έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρώιμη διάγνωση των αιτίων της αιματουρίας αλλά και στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

 

Όχι σπάνια παρά τον έλεγχο που γίνετε μπορεί να μην βρεθεί το αίτιο μιας αιματουρίας. Τότε ο ασθενής τίθεται υπό παρακολούθηση και καλείται σε επανεξέταση σε τρεις μήνες, εκτός εάν παρουσιάσει εν τω μεταξύ παρουσιάσει μακροσκοπική αιματουρία, οπότε και υποβάλλεται σε κυστεοσκόπηση με μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί από πού αιμορραγεί ο ασθενής.

 

Η θεραπεία της αιματουρίας εξαρτάται από το αίτιο που την προκάλεσε.

 

Σε μικρή αιματουρία η αντιμετώπιση του αιτίου γίνεται αφού ολοκληρωθεί ο απαραίτητος έλεγχος. Σε μεγάλη αιματουρία στην οποία υπάρχουν πήγματα αίματος στην ουροδόχο κύστη, τότε καθετηριάζετε ο ασθενής και γίνεται πλύση της ουροδόχου κύστης για να αφαιρεθούν τα πήγματα τα οποία συντηρούν την αιματουρία.

 

Η αιματουρία οποιουδήποτε βαθμού στους ενηλίκους θα πρέπει να θεωρείται εκδήλωση κακοήθους νόσου του ουροποιητικού μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου. 

 

Κάθε αιματουρία δεν σημαίνει και νεόπλασμα του ουροποιητικού, αλλά όμως σίγουρα ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στον ειδικό ιατρό.

http://medlabgr.blogspot.com/2013/06/blog-post_10.html

 
Άνδρες ηλικίας 50-59 οι πλέον ικανοποιημένοι, Οι μεσήλικες είναι πιο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή από τους νέους.
News - ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 08:59

Άνδρες ηλικίας 50-59 οι πλέον ικανοποιημένοι, 

Οι μεσήλικες είναι πιο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή από τους νέους.
 
710d4-old couple2

Πολλοί θεωρούν ότι οι νέοι στην ηλικία άνδρες οι οποίοι έχουν έντονη σεξουαλική ζωή είναι και πιο ικανοποιημένοι από τους μεγαλύτερους, οι οποίοι λόγω ηλικίας, έχουν μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα.

Ωστόσο, μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες της Νορβηγίας και των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί αξιολόγησαν τη σεξουαλική ζωή σε πάνω από 1.100 άνδρες ηλικίας 20-79 ετών και διαπίστωσαν ότι μπορεί μεγαλώνοντας οι άνδρες να έχουν μειωμένη δραστηριότητα στον τομέα αυτό έναντι των νεότερων, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν με μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση.

Δηλαδή, οι άνδρες μέσης ηλικίας μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης ή εκσπερμάτισης και σεξουαλικής ορμής όμως δεν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν πλήρως ικανοποιημένοι σεξουαλικά.

Στα στοιχεία της μελέτης καταγράφηκε το γεγονός ότι το 86% των συμμετεχόντων, ήταν παντρεμένοι ή μέσα σε τακτική σεξουαλική σχέση, το 57% ήταν σεξουαλικά ενεργοί κατά τις τελευταίες 30 ημέρες πριν την έναρξη της μελέτης και το 6% είχε νέο σεξουαλικό σύντροφο τους τελευταίους 6 μήνες. Επίσης, το 25% των συμμετεχόντων, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για υψηλή πίεση, το 5% για διαβήτη, το 6% φάρμακα για άγχος ή κατάθλιψη και το 5% για στυτικές δυσλειτουργίες.

Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν με βάση ενός ερωτηματολογίου όπου βαθμολόγησαν το επίπεδο ευχαρίστησης τους σε μια κλίμακα από το 1 – 4 με το 4 να αντιπροσωπεύει την καλή και χωρίς προβλήματα σεξουαλική λειτουργία. Οι άνδρες από 20-29 ετών είχαν τον ψηλότερο βαθμό συνολικής ευχαρίστησης που ήταν 2,79.

Ο δεύτερος καλύτερος βαθμός καταγράφηκε, από τους άνδρες ηλικίας 50-59 ετών με βαθμό 2,77. Οι άνδρες στην τέταρτη δεκαετία της ζωής είχαν σεξουαλική ικανοποίηση σε βαθμό 2,55, οι άνδρες από 40-49 ετών έφταναν στο 2,72, οι άνδρες μεταξύ 60 - 69, είχαν συνολική ικανοποίηση στο 2,46 και τέλος, στους άνδρες από 70-79 ετών ο βαθμός έπεφτε στο 2,14.

Ωστόσο όταν η ανάλυση της αξιολόγησης επικεντρώθηκε μόνο στη σεξουαλική λειτουργία και όχι στο σύνολο της ευχαρίστησης από τη σεξουαλική ζωή, η αύξηση της ηλικίας δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα και κατ’ επέκταση ήταν χαμηλότερα τα επίπεδα της σεξουαλικής λειτουργίας. Ο μέσος όρος του βαθμού για τη σεξουαλική διάθεση ήταν 2,19 στα 4. Για τους άνδρες 20-29 ετών ο βαθμός ήταν 2,79 ενώ, για τους άνδρες 70- 79 ήταν 1,54.

Στο θέμα στης στυτικής ικανοποίησης ο μέσος βαθμός που καταγράφηκε ήταν 2,83. Όμως μόλις οι άνδρες 50-59 ετών, ο βαθμός αυτός παρουσίαζε σημαντική πτώση. Στους άνδρες 20-29 ετών ο βαθμός ήταν 3,63, στους άνδρες 50-59 ετών ήταν 3,03 και στους άνδρες 70-79 ετών ήταν 1,60.

Για την ικανοποίηση μέσω της εκσπερμάτισης, ο μέσος όρος του βαθμού που καταγράφηκε ήταν 3,28 ενώ, η αύξηση της ηλικίας προκαλούσε ήπια μείωση του βαθμού ικανοποίησης. Ο μέσος όρος του βαθμού ευχαρίστησης για τους άνδρες 20-29 ετών ήταν 3,85 ενώ, στους άνδρες 70-79 ετών, ο βαθμός ήταν 2,32.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι ειδικοί επεσήμαναν ότι μπορεί η σεξουαλική δραστηριότητα των μεσήλικων ανδρών να μειώνεται ,αλλά δεν μειώνεται και η σεξουαλική τους ικανοποίηση λόγω αυτού.

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/26159

 
ΙνδΙα, Πήγε στο νοσοκομείο με έντονο πονοκέφαλο και βρήκαν μια ζωντανή κατσαρίδα μέσα στο κρανίο της.
News - ΥΓΕΙΑ
Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2017 10:07

ΙνδΙα, 

Πήγε στο νοσοκομείο με έντονο πονοκέφαλο και βρήκαν μια ζωντανή κατσαρίδα μέσα στο κρανίο της.
 
c4bdb-indian woman

Αν νομίζατε πως όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, πολιτικά και κοινωνικά μιλώντας, είναι πλέον αρκετά για να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με ταινίες και βιβλία επιστημονικής φαντασίας καθώς μια ματιά στην πραγματικότητα φτάνει, η είδηση που θα σας μεταφέρουμε σήμερα θα σας κάνει να αρχίσετε να πιστεύετε το ίδιο και για τα θρίλερ. Τι να το κάνεις το ψεύτικο θρίλερ στο σινεμά, όταν ένα εντελώς πραγματικό συμβαίνει σε ένα νοσοκομείο δίπλα σου;

Την Τρίτη που μας πέρασε, μια 42χρονη γυναίκα από την Ινδία επισκέφθηκε το νοσοκομείο της περιοχής της, λέγοντας στους γιατρούς πως υπέφερε από έντονους πόνους στο κεφάλι, σαν κάτι να «σερνόταν, να τη τσιμπούσε». Έπειτα από τρεις εισαγωγές στο νοσοκομείο, οι γιατροί κατέληξαν πως υπήρχε «ένα ξένο σώμα μέσα στο κρανίο που βρισκόταν σε κίνηση».

Είστε έτοιμοι να δείτε τον χειρότερο εφιάλτη σας να γίνεται πραγματικότητα;

Το ξένο σώμα, ήταν μια κατσαρίδα.

«Ήταν μια κανονική, μεγάλη κατσαρίδα», είπε ο Dr. M.N. Shankar, επικεφαλής του Ωτορινολαρυγγολογικού Τμήματος στο Stanley Medical College, στη The New Indian Express.

Και σε περίπτωση που δεν μας πιστεύετε ή θέλετε να το δείτε και με τα μάτια σας για να μην κοιμηθείτε ποτέ ξανά, όταν οι γιατροί αφαίρεσαν την κατσαρίδα «από τη βάση του κρανίου, ανάμεσα στα μάτια και κοντά στον εγκέφαλο» της γυναίκας, φρόντισαν να μαγνητοσκοπήσουν την όλη διαδικασία.

Η ζωντανή, ενήλικη κατσαρίδα, η οποία φαίνεται να μπήκε στο κρανίο της γυναίκας μέσω της μύτη της, είχε εγκλωβιστεί εκεί για περίπου 12 ώρες. «Κάθε φορά που κουνιόταν, ένιωθα τα μάτια μου να καίγονται», είπε η ασθενής στην Express.

Οι γιατροί χρειάστηκαν 45 λεπτά και «ένα συνδυασμό αναρρόφησης και χρήσης λαβίδας» για να καταφέρουν να την απομακρύνουν από το κρανίο. «Ήταν ζωντανή και φαινόταν σαν να μη θέλει να βγει», είπε ο Dr. Shankar.

Ο Dr. Muthuchitra, μέλος της ιατρικής ομάδας που πραγματοποίησε την επέμβαση, είπε στους Times of India πως παρότι έχει δει πολλά παράξενα πράγματα να εισχωρούν κατά καιρούς στη ρινική κοιλότητα, πρώτη φορά στη καριέρα του είδε κάτι τέτοιο. «Δεν είχα δει ποτέ κατσαρίδα, ειδικά τόσο μεγάλη», είπε.

Το να εισχωρήσει μια κατσαρίδα στο κρανίο σας μέσω της μύτης είναι κάτι σχετικά σπάνιο, μην ανησυχείτε όμως, καθώς αυτό που δεν είναι καθόλου σπάνιο είναι να τρυπώσει από τα αυτιά σας. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, τα συμπτώματα στη δεύτερη περίπτωση είναι έντονος πόνος στα αυτιά και απώλεια της ακοής.

Ελπίζουμε κάτι τέτοιο να μη συμβεί ποτέ και σε κανέναν, σε περίπτωση όμως που βρεθείτε στη φρικαλέα αυτή θέση, δεν πρέπει για κανένα λόγο να προσπαθήσετε να τη βγάλετε μόνοι σας, χώνοντας διάφορα πράγματα στα αυτιά σας. Σύμφωνα με το University of Rochester Medical Center, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να γείρετε το κεφάλι σας προς τη πλευρά του αυτιού και να ξεβγάλετε τα αυτιά σας με πολύ νερό και λάδι. Αν αυτό δε λειτουργήσει, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26140

 
Ποιος καρκίνος είναι πιο συχνός; Γυναίκες ή άντρες κινδυνεύουν περισσότερο; Παράγοντες κινδύνου. ...του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
News - ΥΓΕΙΑ
Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2017 13:25

Ποιος καρκίνος είναι πιο συχνός; Γυναίκες ή άντρες κινδυνεύουν περισσότερο; Παράγοντες κινδύνου.

...του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

cancer

 

 

Υπολογίζεται ότι περίπου κάθε μέρα πεθαίνουν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο 20.000 άνθρωποι δηλ. 7,5 εκατομμύρια περίπου θάνατοι ετησίως, ενώ περισσότερα από 12 εκατομμύρια νέων περιπτώσεων καρκίνου διαπιστώνονται ετησίως. Στις αναπτυγμένες χώρες ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η τρίτη σημαντικότερη αιτία θανάτου και ακολουθούν ο καρκίνος του στομάχου και του παχέως εντέρου. Οι τρείς αυτοί καρκίνοι είναι υπεύθυνοι για περίπου 10% όλων των θανάτων στις αναπτυγμένες χώρες. Αντίθετα οι κακοήθεις νεοπλασίες δεν αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό της θνησιμότητας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Υπολογίζεται όμως ότι σε μερικά έτη, ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων δυτικών επιρροών σχετικά με τη διατροφή και το κάπνισμα, και των αλλαγών στην κατά ηλικία σύνθεση των πληθυσμών των αναπτυσσόμενων χωρών, ο καρκίνος θα ευθύνεται για προοδευτικά αυξανόμενο ποσοστό των θανάτων στις χώρες αυτές. Ένα  βασικό  χαρακτηριστικό  του  καρκίνου  είναι  ότι  η  επίπτωση  και  η θνησιμότητα  αυξάνονται  δραματικά  με  την  αύξηση της ηλικίας.

 

 

Υπάρχουν περισσότερα από 200 είδη καρκίνου, το καθένα με διαφορετικά αίτια, συμπτώματα, και θεραπείες.

 

 

 

Three million new cases of cancer hit Europe every year ©BELGAIMAGE/SCIENCE/SGS
Πάνω από 1 στους 3 ανθρώπους θα αναπτύξουν κάποια μορφή καρκίνου κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

 

 

 

 
 

 

Ο καρκίνος μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι πιο συχνός στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

 

Περισσότεροι από τρεις στους πέντε καρκίνους διαγιγνώσκονται σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. Περίπου το ένα τοις εκατό των καρκίνων συμβαίνουν σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες (ηλικίας έως 24). 

 

 

 

 

Ο χρόνος που απαιτείται ώστε τα κύτταρα  να αποκτήσουν  τις  γενετικές  μεταλλάξεις που παρατηρούνται στην πολυσταδιακή  ανάπτυξη  του καρκίνου  ανέρχεται σε 10 περίπου έτη, γεγονός που ερμηνεύει  την  προοδευτική  αύξηση  της  επίπτωσης και  της  θνητότητας  από  καρκίνο  μετά  τα  10  πρώτα χρόνια  της  ζωής

 

 

Καρκίνοι οι οποίοι διαγιγνώσκονται σε μικρή ηλικία, μικρότερη των πέντε ετών, οφείλονται πιθανότατα  σε  γενετικές  μεταλλάξεις  οι  οποίες  ή  κληρονομήθηκαν  ή  έλαβαν  χώρα  στην  ενδομήτρια  ζωή.  Η  μείωση  της  εμφάνισης  καρκίνου  που  παρατηρείται  μετά την ηλικία των 84 ετών, πιθανότατα  οφείλεται,  στην  πλημμελή  διερεύνηση για διάγνωση, που γίνεται στα άτομα  αυτής της ηλικίας.

 

 

 

Η  ηλικία  επίσης  επηρεάζει  τόσο  τους  τύπους  των καρκίνων  που  εμφανίζονται,  όσο  και τη συχνότητά τους. Αυτό φαίνεται από τις αλλαγές στην κατάταξη των πιο κοινών θανατηφόρων καρκίνων  σε  διαφορετικές ηλικίες  στους  άνδρες και τις γυναίκες.

 

 

 

Μέχρι την ηλικία  των  19  ετών,  τέσσερις  μορφές θανατηφόρου  καρκίνου  είναι  περισσότερο  συχνές:  η λευχαιμία,  ο  καρκίνος  του  εγκεφάλου και του ΚΝΣ, των οστών και του  ενδοκρινικού  συστήματος,  με  τη σειρά να  διαφέρει  ελάχιστα  μεταξύ  ανδρών  και γυναικών. Μετά την ηλικία των σαράντα  ετών,  οι τέσσερις πιο κοινές μορφές  καρκίνου  είναι:  ο καρκίνος  των πνευμόνων,  του  μαστού,  του  προστάτη και του παχέος εντέρου – ορθού.

 

 

 

Στην ηλικία των 50 παρατηρείται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους τρεις πιο συνηθισμένους καρκίνους στις γυναίκες. Οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν μαστογραφία κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια όλης της δεκαετίας αυτής. Επί πλέον, οι καρκίνοι στο έντερο και στον πνεύμονα είναι πιο συχνοί στην ηλικία αυτή.

 

 

Παρά τη γενική τάση για εμφάνιση κακοήθων όγκων σε μεγαλύτερες ηλικίες, υπάρχουν διαφορές ειδικές για τα διάφορα όργανα. Για παράδειγμα η καμπύλη συχνότητας του καρκίνου του μαστού επιπεδώνεται μετά την ηλικία των 60 ετών, η συχνότητα του καρκίνου του προστάτη και των βρόχων εξακολουθούν να αυξάνονται μέχρι και σε προχωρημένη ηλικία

 

 

 

Πάνω από το 95% όλων των καρκίνων του πνεύμονα εμφανίζονται σε νυν ή σε πρώην καπνιστές. Δυστυχώς, ο καρκίνος του πνεύμονα δεν παρουσιάζει συμπτώματα παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά. Αυτό συμβαίνει επειδή στους πνευμονικούς ιστούς δεν υπάρχουν δέκτες πόνου. Μόνο όταν ο όγκος μεγαλώσει και φτάσει στους βρόγχους, τότε επηρεάζονται οι νευρικές ίνες και το άτομο παρουσιάζει συμπτώματα. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι απώλεια βάρους, κόπωση και βήχας με αίμα. 

 

 

 

Στις ανεπτυγμένες χώρες οι τρεις πιο κοινοί τύποι καρκίνου στους άντρες είναι του προστάτη, των πνευμόνων και του παχέως εντέρου, ενώ στις γυναίκες του μαστού, του παχέως εντέρου και του πνεύμονα. Διαφορές στη συχνότητα των όγκων που σχετίζονται με το φύλο, δεν περιορίζονται μόνο σε νεοπλασίες των ανδρικών ή γυναικείων γεννητικών οργάνων, αλλά απηχούν επίσης μια διαφορετική έκθεση σε παράγοντες κινδύνου. Παρατηρείται για παράδειγμα υψηλότερη συχνότητα όγκων του στόματος, του φάρυγγα, των πνευμόνων, του οισοφάγου και των ουροφόρων οδών σε άνδρες λόγω του καπνίσματος ή βλαπτικών επιδράσεων στο χώρο της εργασίας.

 

 

 

Τέσσερις  καρκίνοι  (πνευμόνων,  μαστού, προστάτη  και παχέος  εντέρου)  συνιστούν πάνω από τις μισές περιπτώσεις  διηθητικών  καρκίνων  και  θανάτων  και στα δύο φύλα.

 

 

 

Ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα, του εντέρου και του προστάτη μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ όλων των νέων κρουσμάτων καρκίνου κάθε χρόνο.

 

 

 

Τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου έχουν αυξηθεί κατά 16% στους άνδρες και κατά 34% στις γυναίκες από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Υπήρξαν αυξήσεις στη συχνότητα εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου που μπορούν να αποφευχθούν δυνητικά, όπως των νεφρών, το κακόηθες μελάνωμα (δέρμα), του στόματος και της μήτρας. Κατά την τελευταία δεκαετία, η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του στομάχου μειώθηκε κατά περισσότερο από ένα τέταρτο για τα δύο φύλα.

 

Ο καρκίνος τραχήλου της μήτρας και των ωοθηκών μειώθηκαν κατά περισσότερο από 10% και ο καρκίνος του πνεύμονα στους άνδρες μειώθηκε σχεδόν κατά ένα πέμπτο.

 

 

Οι κορυφαίοι τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι οι εξής:

 


 • το κάπνισμα, το οποίο συνδέεται στενά με τον καρκίνο του πνεύμονα, του στόματος, του φάρυγγα και πολλών άλλων
 • η κατανάλωση αλκοόλ, η οποία συνδέεται με τον καρκίνο του στόματος, του οισοφάγου, του μαστού, του ήπατος και άλλων καρκίνων
 • μια διατροφή χαμηλή σε φρούτα και λαχανικά, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, του μαστού, και πιθανώς άλλων καρκίνων
 • η παχυσαρκία, η οποία συνδέεται με καρκίνο του παχέος, του μαστού, του ενδομητρίου, και πιθανώς άλλων καρκίνων
 • ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων,  προκαλεί καρκίνο του τραχήλου και ορισμένες μορφές καρκίνου του πρωκτού
 • Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου περιλαμβάνουν τη χρήση εξωγενών ορμονών (π.χ., η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης προκαλεί τον καρκίνο του μαστού), την έκθεση στην ιονίζουσα ακτινοβολία και την υπεριώδη ακτινοβολία, και την επαγγελματική έκθεση σε χημικές ουσίες.


http://medlabgr.blogspot.com/2017/02/cancer.html

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2017 13:33
 


Σελίδα 6 από 30
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση