ATTICANEWS.GR

Member Area
ΥΓΕΙΑ
Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C στο Δήμο Περιστερίου
News - ΥΓΕΙΑ
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 09:47

Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον HIV

και τις Ηπατίτιδες B & C στο Δήμο Περιστερίου

peristeri2015

 

Ο Δήμος Περιστερίου υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους δημότες ότι την 3η Πέμπτη κάθε μήνα και για όλο το 2017, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου θα σταθμεύει η κινητή μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα πραγματοποιεί δωρεάν εξετάσεις για HIV και τις Ηπατίτιδες B & C σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Επισημαίνουμε ότι για τον Ιανουάριο οι εξετάσεις θα γίνουν την Πέμπτη 19 του μηνός, από ώρα 6μ.μ. έως 9 μ.μ.

Η δράση αυτή διοργανώνεται και υλοποιείται από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Υγείας του Δήμου Περιστερίου, Καρδιολόγο κ. Γεώργιο Μπεκιάρη, σε συνεργασία με την MKO PRAKSIS.

 
Κατερίνα Παπακώστα: «Τί θα κάνετε για τις Συνθήκες Υγιεινής στις Αστυνομικές Υπηρεσίες;»
News - ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 18:16

Κατερίνα Παπακώστα: «Τί θα κάνετε για τις Συνθήκες Υγιεινής στις Αστυνομικές Υπηρεσίες;»

papakosta

Ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου με θέμα: «Ελλιπείς Συνθήκες Υγιεινής στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Χώρας».

 

Η Βουλευτής αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το οποίο διαπιστώνει δύο σοβαρά προβλήματα. Έτσι, εξαιτίας των προσωρινών συμβάσεων έργου καθαριότητας, υπάρχουν χρονικά διαστήματα, κατά τα οποία οι χώροι των αστυνομικών υπηρεσιών δεν καθαρίζονται. Η Κατερίνα Παπακώστα επισημαίνει επιπλέον ότι διαγωνισμός της Ελληνικής Αστυνομίας που δημοσιεύθηκε στις 23/11/2015 για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στις εγκαταστάσεις των αστυνομικών υπηρεσιών δεν έχει προχωρήσει, με αποτέλεσμα, σύμφωνα και με την Ένωση Αστυνομικών Αθήνας, οι αστυνομικοί να αναγκάζονται συχνά να καλύπτουν οι ίδιοι τα έξοδα καθαριότητας.

 

Επιπλέον, διαπιστώθηκε πως εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης του κλιματιστικού συστήματος της ΓΑΔΑ, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την πρόληψη της νόσου των λεγεωνάριων. Πρόκειται για οξεία νόσο του αναπνευστικού που οφείλεται σε λοίμωξη από βακτήρια που αναπαράγονται σε ψυκτικούς πύργους, συστήματα κλιματισμού και υγραντήρες.

 

Η Κατερίνα Παπακώστα αναφέρει επιπροσθέτως πως στις 31/10/2016 πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο κτίριο της ΓΑΔΑ από επόπτες Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής. Στο σχετικό πόρισμα γίνεται λόγος για την άμεση αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης όπως και για την ανάγκη άμεσης συμμόρφωσης με τους όρους της Υγειονομικής Νομοθεσίας. Ενώ στον επαναληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε σχετική βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών, επισημάνθηκε εκ νέου η ανάγκη λήψης μέτρων για την πρόληψη της νόσου των λεγεωνάριων.

 

Η Βουλευτής ζητά να της κατατεθούν τα πορίσματα που συντάχθηκαν σε συνέχεια των ελέγχων στην ΓΑΔΑ από τους επόπτες Δημόσιας Υγείας και ζητά να ενημερωθεί με ποιό τρόπο θα αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υγιεινής που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Χώρας και η ΓΑΔΑ. Ρωτά επιπλέον αν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της νόσου των λεγεωνάριων και σε τι οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στον ορισμό εταιρείας καθαρισμού που θα αναλάβει τον καθαρισμό των αστυνομικών υπηρεσιών. Τέλος, η Κατερίνα Παπακώστα ρωτά αν υπάρχουν τα κονδύλια για την κάλυψη των σχετικών αναγκών και αν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας για το εν λόγω θέμα.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Εσωτερικών

 

ΘΕΜΑ: Ελλιπείς Συνθήκες Υγιεινής στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Χώρας

 

Ανησυχία προκαλεί πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» με τίτλο «Η νόσος των λεγεωνάριων χτύπησε το μέγαρο της ΓΑΔΑ», σύμφωνα με το οποίο τόσο στο κτίριο της ΓΑΔΑ όσο και στο σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών της Χώρας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγιεινής.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες. Πρώτον, εξαιτίας των προσωρινών συμβάσεων έργου καθαριότητας υπάρχουν χρονικά διαστήματα, όπου οι χώροι των αστυνομικών υπηρεσιών δεν καθαρίζονται. Παράλληλα, παραμένει άγνωστο το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που δημοσιεύθηκε στις 23/11/2015 για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στις εγκαταστάσεις των αστυνομικών υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Αθήνας, πολύ συχνά, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καλύπτουν τα έξοδα καθαριότητας, προκειμένου να εξασφαλίσουν στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής στον χώρο εργασίας τους.

 

Το δεύτερο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός πως εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης του κλιματιστικού συστήματος της ΓΑΔΑ, διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη της νόσου των λεγεωνάριων, μία οξεία νόσος του αναπνευστικού που οφείλεται σε λοίμωξη από βακτήρια που αναπαράγονται μεταξύ άλλων σε ψυκτικούς πύργους, υγραντήρες και συστήματα κλιματισμού.

 

Συγκεκριμένα, στις 31/10/2016 πραγματοποιήθηκε από επόπτες Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής έλεγχος στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Στο σχετικό πόρισμα του ελέγχου επισημαίνεται πως η υγεία των εργαζομένων και των πολιτών που επισκέπτονται το κτίριο βρίσκεται σε κίνδυνο. Σύμφωνα δε με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, στο πόρισμα ζητείται η άμεση αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης όπως και η άμεση συμμόρφωση με τους όρους της Υγειονομικής Νομοθεσίας.

 

Στον δεύτερο έλεγχο, ο οποίος διενεργήθηκε ένα μήνα αργότερα, διαπιστώθηκε μεν σχετική βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών, ωστόσο γίνεται εκ νέου αναφορά στην λήψη μέτρων για την πρόληψη της νόσου των λεγεωνάριων.

 

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Παρακαλώ όπως καταθέσετε τα πορίσματα υπ’ αριθμ. 14798/02/12/2016 και υπ’ αριθμ. 13149/752 που συντάχθηκαν σε συνέχεια των ελέγχων των εποπτών Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

  2. Με ποιό τρόπο προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα υγιεινής που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Χώρας, όπως και η ΓΑΔΑ;

  3. Ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της νόσου των λεγεωνάριων;

  4. Που οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στον ορισμό εταιρείας καθαρισμού, που θα αναλάβει τον καθαρισμό των αστυνομικών υπηρεσιών της Χώρας;

  5. Υπάρχουν τα κονδύλια για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών;

  6. Υπάρχει συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας για το εν λόγω θέμα;

 

 

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

 

 

 

 

 

 

Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2017

Βουλευτής Β’ Αθηνών

 
Γιατί τρέμουμε από το κρύο και τρίζουν τα δόντια μας; Τι πρέπει να κάνετε; ...της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος
News - ΥΓΕΙΑ
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 14:15

Γιατί τρέμουμε από το κρύο και τρίζουν τα δόντια μας; Τι πρέπει να κάνετε;
...της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγοςmedlabnews.gr

Trembling


O ανθρώπινος οργανισμός έχει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία που είναι ιδανική για το σώμα, η οποία δεν είναι ακριβώς η ίδια σε κάθε άνθρωπο. Η θερμοκρασία περίπου των 37 βαθμών Κελσίου, θεωρείται η ιδανική.
Όταν το σώμα μας κρυώνει, τότε μία περιοχή στον εγκέφαλό μας που ονομάζεται υποθάλαμος, δίνει σήμα ότι κάτι δεν πάει καλά. Παίρνοντας το σήμα το σώμα μας προσπαθεί να ανεβάσει την θερμοκρασία του. 
Με τη γρήγορη κίνηση των μυών μας, την οποία εμείς αντιλαμβανόμαστε είτε γιατί αρχίζουμε να τρέμουμε, είτε να χτυπάνε τα δόντια μας, χωρίς να μπορούμε να το σταματήσουμε! Το μόνο που πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση αυτή, είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό να ζεσταθεί, οπότε το "τρέμουλο" θα σταματήσειΤο τρέμουλο είναι μια ακούσια τάση των μυών, η οποία παράγει θερμότητα και δημιουργεί ένα φαινόμενο θέρμανσης. Όταν νιώθετε ένα ελάχιστο τρέμουλο, θα δείτε ότι κάνετε μια ισομετρική τάση των μυών σας, κάτι που μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό σας δείκτη από δύο μέχρι τέσσερις φορές. Τρέμοντας ή τρέχοντας γύρω-γύρω, είναι ο τρόπος που η Φύση μπορεί να παράγει θερμότητα και να κρατήσει ζεστό το σώμα σας. Αν αρχίσετε να κρυώνετε τόσο πολύ ώστε να τρέμετε στην πραγματικότητα, αυτές οι δυνατές συστολές παράγουν μεγάλες ποσότητες θερμότητας –ίσως και 400 θερμίδες την ώρα. Τόσο έντονο τρέμουλο όμως αδειάζει πολύ γρήγορα τα αποθέματα γλυκογόνου από τους μύες σας και στραγγίζει την ενέργειά σας. Σε μια τέτοια περίπτωση δημιουργείται το αίσθημα της πίνας και έχετε ανάγκη να φάτε κάτι.

Αν αρχίζετε να τρέμετε απ το κρύο θα πρέπει:

- Φροντίζετε να βάζετε χοντρά ρούχα
- Αν φοράτε βρεγμένα ρούχα να τα αλλάξετε με στεγνά γιατί αδειάζουν τη ζέστη απ το σώμα σας
- Φροντίζετε να φοράτε ένα σκούφο αφού το 30%-40% της ζέστης του σώματος μπορεί να χαθεί από το κεφάλι 
- Ο καλύτερος τρόπος για να ζεστάνετε τον εαυτό σας είναι να καταναλώσετε ζεστούς υδατάνθρακες –ζεστή σοκολάτα, σούπα, δημητριακά, ζυμαρικά. Η ζεστή τροφή, μαζί με τον «θερμογενετικό» παράγοντα του μασήματος, συμβάλει στην γρήγορη αποκατάσταση.

http://medlabgr.blogspot.com/2017/01/Trembling.html

 
Χωρίς πανικό διώξτε τα παραπανίσια κιλά, αυτών των ημερών. ...της Κασσιανής Τσώνη
News - ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 16:26

Χωρίς πανικό διώξτε τα παραπανίσια κιλά, αυτών των ημερών.

...της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr

diet-revamp-intro-420x420 0

 

 
Αυτές τις μέρες οι διατροφικές μας συνήθειες άλλαξαν και φάγαμε κάτι παραπάνω. Οι γιορτές με τις εξόδους, τα κεράσματα, μας άφησαν να νιώθουμε φουσκωμένοι και με "λίγο" έξτρα βάρος. Η υπερκατανάλωση τροφών, με αυξημένη κυρίως πρόσληψη πρωτεΐνης, λίπους και αλκοόλ είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια των εορτών να πάρουμε μερικά κιλά παραπάνω. Τα κιλά αυτά μπορούν με σωστές και έξυπνες συμβουλές να εξαφανιστούν και ο οργανισμός να επανέλθει γρήγορα στους φυσιολογικούς διατροφικούς ρυθμούς.

 

 

 

Το φούσκωμα και το πρήξιμο είναι δυσάρεστα και όλοι μας θέλουμε να χάσουμε τα κιλά που πήραμε στις γιορτές όσο πιο γρήγορα γίνεται. Οι δίαιτες αστραπή φαντάζουν να είναι η ιδανική λύση. Αντισταθείτε όμως! Οι γρήγορες δίαιτες δεν είναι αποτελεσματικές και θα σας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Σίγουρα δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός για αποτοξίνωση, μονοφαγία ή ακόμα και για χημικές δίαιτες που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Ο οργανισμός μας θα επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα, όπως και το βάρος μας μόνο με μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, χωρίς επώδυνες διαδικασίες «αφαγίας». Μην βιαστείτε να χάσετε τα κιλά των γιορτών με δίαιτες αστραπή. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να χάσετε υγρά και μυική μάζα αντί για λίπος και να ξαναπάρετε βάρος σε χρόνο ρεκόρ. Επίσης τέτοιου είδους δίαιτες, συνοδεύονται στις περισσότερες των περιπτώσεων και από βιταμινών, ιχνοστοιχείων, σιδήρου κλπ.

 

 

 

 

Επίσης μην κάνετε το λάθος να μην φάτε καθόλου. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν θα σας βοηθήσει αλλά θα σας οδηγήσει τις επόμενες μέρες να φάτε παραπάνω από το κανονικό.

 

 

 

Αγνοήστε τη ζυγαριά Το μοναδικό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να πιστέψετε αυτά που γράφει η ζυγαριά. Το να ανεβείτε λοιπόν στην ζυγαριά σας μετά από ένα εορταστικό γεύμα είναι μάλλον μια λανθασμένη κίνηση η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να μας ρίξει την ψυχολογία. Η ζυγαριά θα σας δείξει λίγο παραπάνω τις  επόμενες ημέρες. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προσθέσατε λίπος.

 

 

 

Αντιδράστε δυναμικά την επομένη από κάθε πλούσιο γεύμα, τρώγοντας πολύ ελαφρές τροφές. Μία διατροφή με φρούτα, σαλατικά και γιαούρτι ή γαλακτοκομικά θα επιτρέψει και στο σχετικά ταλαιπωρημένο πεπτικό σύστημα να αποκτήσει γρήγορα την καλή του φυσική κατάσταση.

 

 

 

Μία με δυο μέρες σωστής και πειθαρχημένης διατροφής με φρούτα, λαχανικά και γιαούρτι ή γαλακτοκομικά θα επιτρέψει στο σχετικά ταλαιπωρημένο πεπτικό σύστημα να αποκτήσει γρήγορα την καλή του φυσική κατάσταση και να ξεπρηστείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξαναποκτήσετε το βάρος που είχατε πριν από το πλούσιο γεύμα που προηγήθηκε και να μπείτε ξανά γρήγορα και απλά στον ρυθμό σας.

 

 

 

Αν πάλι θέλετε να χάσετε και μερικά κιλά που είχατε από πριν τότε εφαρμόστε ακόμα:

 

 

 

Αυξήστε λίγο την κίνηση, περπατώντας λίγο παραπάνω απ ότι συνήθως κάνατε.

 

 

 

Ανεβείτε σκάλες, αντι να πάρετε το ασανσέρ, αφήστε λίγο μακρύτερα το αυτοκίνητο για να περπατήσετε λίγο παραπάνω από αυτό που συνηθίζατε.

 

 

 

Μειώστε λίγο σε ποσότητα το καθημερινό σας φαγητό. Άρα αυξάνετε λίγο τις καύσεις, και μειώνετε λίγο την πρόσληψη θερμίδων. Το αποτέλεσμα αυτό είναι να χάσετε τα κιλά που πήρατε αυτές τις μέρες.

 

 

 

Ξαναρχίστε να τρώτε σωστά κάνοντας 5 μικρά γεύματα την ημέρα. Μην παραλείπετε το πρωινό και μη μένετε πεινασμένοι! Μην ξεχνάτε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με αρκετά φρούτα και λαχανικά, καταναλώνοντας 5 μερίδες την ημέρα.

 

 

 

Πιείτε τουλάχιστον έξι ποτήρια νερό ημερησίως. Το νερό συμβάλλει σε μια σειρά από λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, ανάμεσα στις οποίες και η ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

 

 

 

 

Αποφύγετε τα λιπαρά τρόφιμα και πάντοτε να συνοδεύετε το φαγητό σας με σαλάτα. Όσο περνούν οι γιορταστικές μέρες, θα πρέπει να μειώνουμε τα γεύματα όπου οι υδατάνθρακες κυριαρχούσαν (πατάτες – ζυμαρικά), να αλλάζουμε την λήψη πρωτεϊνών με προτίμηση στο κοτόπουλο και να αυξάνουμε παράλληλα τα χορταρικά και το νερό. Η μειωμένη κατανάλωση πρωτεΐνης που υπάρχει στο κρέας περιορίζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων, του διαβήτη και άλλων ασθενειών.

 

 

 

Εντάξτε στην εβδομαδιαία διατροφή σας τουλάχιστον από μια φορά, τα όσπρια και τα λαδερά φαγητά, τα οποία να είναι παρασκευασμένα με μικρή ποσότητα ελαιόλαδου

 

 

 

Περιορίστε το ψωμί

 

 

 

Κόψτε εντελώς τα αναψυκτικά, ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν ζάχαρη

 

 

 

Περιορίστε τα γλυκά, το πολύ σε ένα την βδομάδα

 

 

 

Αποφύγετε το αλκοόλ. Τα αλκοολούχα ποτά σας γεμίζουν απλά με κενές θερμίδες, που κατά πάσα πιθανότητα θα αποθηκευτούν ως λίπος

 

 

 

Πιείτε τσάι. Δεν περιέχει καθόλου θερμίδες. Το τσάι περιέχει επίσης την αντιοξειδωτική ουσία EGCG, η οποία θεωρείται ότι ανεβάζει το μεταβολικό σας ρυθμό, γι 'αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

 

 

 

Επιστρέψτε άμεσα στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούσατε πριν τις γιορτές και μη μένετε στάσιμοι! Η γυμναστική θα σας βοηθήσει να βρείτε ξανά τη φόρμα σας και να επαναφέρετε την όμορφη σιλουέτα σας γρηγορότερα. Τουλάχιστον ½ ώρα την ημέρα για 5 ημέρες την βδομάδα ή κάντε τουλάχιστον 2½ ώρες γυμναστική μέσα στη βδομάδα

http://medlabgr.blogspot.com/2012/04/blog-post_17.html

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 16:29
 
Διατροφή, Χουρμάδες: οι καρποί με τα πολλά οφέλη για την υγεία μας
News - ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 09:26

Διατροφή, 

Χουρμάδες: οι καρποί με τα πολλά οφέλη για την υγεία μας
 
f0606-0dates fruits
Οι χουρμάδες είναι ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα, με πολλά οφέλη για την υγεία μας. Ορισμένα από αυτά είναι τα εξής:
 
Προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά: Οι χουρμάδες περιέχουν χαλκό, κάλιο, φυτικές ίνες, μαγγάνιο, βιταμίνη Β-6 και μαγνήσιο. 3 χουρμάδες την ημέρα μπορούν να προσφέρουν πολλά διατροφικά οφέλη.
 
Ενισχύουν τη λειτουργία του πεπτικού: Αν έχετε προβλήματα, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσκοιλιότητα ή πολλά άλλα πεπτικά προβλήματα, οι χουρμάδες θα σας βοηθήσουν. Περιέχουν ίνες που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και όχι μόνο. Συνιστώνται ακόμη και σε θεραπείες για αιμορροΐδες.
 
Λειτουργούν ως παυσίπονα: Επειδή περιέχουν πολύ μαγνήσιο (που έχει αντιφλεγμονώδη δράση) οι χουρμάδες μπορούν να ανακουφίσουν τους πόνους και να μειώσουν το πρήξιμο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μαγνήσιο στο φρούτο αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής φλεγμονής και του εν γένει κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.
 
Βοηθούν στην εγκυμοσύνη: Μια μελέτη που έγινε στο UST εξέτασε το πόσο μπορεί να βηθήσουν οι χουρμάδες στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Οι ερευνητές εξέτασαν 69 γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, εκείνες που έτρωγαν αυτό το καταπληκτικό φρούτο κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων εγκυμοσύνης, είχαν πιο ήπιο τοκετό. Βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους μετά από μια εγκυμοσύνη.
 
Μειώνουν την υπέρταση και τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο: Το μαγνήσιο στους χουρμάδες έχει ακόμα μία λειτουργία, καθώς συμβάλλει στην μείωση της υπέρτασης. Επίσης, και το κάλιο που περιέχουν βοηθά την λειτουργία της καρδιάς και μειώνει την αρτηριακή πίεση.
 
Επιπλέον, έρευνα έδειξε ότι το μαγνήσιο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά περίπου 10% για κάθε εκατό χιλιοστόγραμμα που καταναλώνετε σε καθημερινή βάση. Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition και δείχνει ότι συγκεκριμένα οι χουρμάδες μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
 
Πηγή: Cypriahealth
 


Σελίδα 4 από 20

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση