ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυρίως πιάτο, Ταλιατέλες με κοτόπουλο και μοτσαρέλα.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 09:36

Κυρίως πιάτο,

Ταλιατέλες με κοτόπουλο και μοτσαρέλα.
 
ad0cd-0tagliatelle

Υλικά

  • 3 φιλετάκια κοτόπουλο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες 
  • λίγη τριμμένη μοτσαρέλα 
  • 1 ποτηράκι μαυροδάφνη
  • λίγη ζάχαρη 
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • λίγο βασιλικός
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Τεμαχίζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι.
  2. Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κομματάκι του φιλέτου και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  3. Το σβήνουμε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. 
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά προσθέτουμε την ζάχαρη και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα. Όταν δέσει σβήνουμε και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. 
  5. Στη συνέχεια βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης τους, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, περιχύνοντάς τες από πάνω με το κοτόπουλο με τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά.
  6. Τέλος, το σερβίρουμε με λίγο βασιλικό και αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με επιπλέον μοτσαρέλα.
  7. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1491
 
Γλυκά, Tρουφάκια
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2017 11:17

Γλυκά,

Tρουφάκια
52ce4-troufakia

Υλικά

  • 250γρ βούτυρο
  • 250γρ κουβερτούρα
  • 2 ½ πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • Τρούφα χρωματιστή
  • Χαρτάκια για τρουφάκια


Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα.
  3. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα σοκολάτας το αδειάζουμε στα μπισκότα, ρίχνουμε και το κονιάκ και το ανακατεύουμε.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Στη συνέχεια βάζουμε την τρούφα σε ένα πιάτο και παίρνουμε μείγμα με τα χέρια μας, το πλάθουμε σε μικρό μπαλάκι και το περνάμε από την τρούφα ώστε να καλυφθεί εντελώς.
  6. Τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια.
  7. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1561
 
Κυρίως πιάτο, Ριζότο με σπανάκι.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 09:12

Κυρίως πιάτο,

Ριζότο με σπανάκι.
dbba8-rizoto-spinach

Υλικά για 6 άτομο
• 400 γρ. ρύζι 
• 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• ½ μαραθόριζα ψιλοκομμένη
• 1 φλιτζάνι κρασί λευκό (όχι παγωμένο)
• 1 λίτρο ζωμός λαχανικών, ζεστός
• 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• 6 κουτ. της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Για το σερβίρισμα 
φλούδες παρμεζάνας και άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τo σπανάκι. Το κόβετε σε λωρίδες πάχους 2 δαχτύλων, το βάζετε σε λεκανίτσα και το ζεματάτε με καυτό νερό. Το στραγγίζετε και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το φινόκιο για 1'. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο.

Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το σπανάκι, τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύετε.

Ρίχνετε το 1/2 του ζωμού των λαχανικών και ανακατεύετε. Όταν τον απορροφήσει, προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πιει το ριζότο τα περισσότερα υγρά του, και το ρύζι να βράσει αλ ντέντε και να μείνει ζουμερό. Αν θέλετε το ρύζι πιο βρασμένο, συμπληρώνετε με λίγο βραστό νερό και βράζετε για λίγο ακόμη.

Προσθέτετε αλατοπίπερο σύμφωνα με τη γεύση σας, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, και δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό.

Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά από 5', σερβίρετε το ριζότο ζεστό σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας με φλούδες παρμεζάνας και ψιλοκομμένο άνηθο.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1464

 
Κρεατικά, Κεμπάπ με δυόσμο.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 09:52

Κρεατικά, 

Κεμπάπ με δυόσμο.
07d93-kebapduozmos

Υλικά (για 4 άτομα_

  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 
  • 200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 5 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού 
  • 2 κουταλάκια θυμάρι 
  • 1/2 κουταλάκι σουμάκ 
  • 1 κουτ. ρίγανη 
  • 2 κουταλάκια γούστερ σος 
  • 1 αβγό 
  • αλάτι και πιπέρι 
  • λίγο ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα: 

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 
  • 2 κουταλάκια ξερό δυόσμο 
  • αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση 

  1. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το μπέικον ψιλοκομμένο με την ψίχα του ψωμιού, το κρεμμύδι, τη γούστερ σος και το αβγό.
  2. Αμέσως μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά. Αφού τελειώσουμε το ανακάτεμα βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα.
  3. Στη συνέχεια πλάθουμε κάθε μερίδα μακρόστενη κατά μήκος γύρω από ένα καλαμάκι και αλείφουμε κάθε καλαμάκι με την μαρινάδα. Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  4. Τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να τα δούμε ότι είναι έτοιμα, αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο και γυρίζοντας τα κάθε τόσο.
  5. Σερβίρουμε με σαλάτα ή με σος γιαουρτιού.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1463
 
Γλυκά, Blonde Brownies.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 10:08

Γλυκά, 

Blonde Brownies.
 
32c5e-blonde brownies

Υλικά 

  • 220γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 140γρ. αλεύρι
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν
  • 1/8 κ.γ. σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα(αν σας αρέσουν μόνο, εγώ δεν έβαλα)
  • 1 κούπα κομματάκια κουβερτούρας


Εκτέλεση 

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και μετά ρίχνουμε το αυγό.
  2. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά, ομογενοποιούμε και το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι 20*20εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C για 20-25'.
  3. Αυτό που μου αρέσει στα brownies είναι η ευκολία τους...τα ρίχνεις όλα και ξεμπερδεύεις και έχεις ένα γευστικότατο αποτέλεσμα!
  4. Κρίμα που κάνει τόσο κρύο, γιατί μια μπάλα παγωτό θα ταίριαζε μια χαρά!
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1408
 


Σελίδα 2 από 9
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση