ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Ζεστή κρέμα σοκολάτας με τραγανό μπισκότο φυστικιού!
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 09:32

Ζεστή κρέμα σοκολάτας με τραγανό μπισκότο φυστικιού!

0800a-sokolata-krema

Υλικά

Για την κρέμα

  • 450 γραμμάρια ημιαποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 15 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • Μια πρέζα αλάτι


Για το μπισκότο

  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 90 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 80 γραμμάρια ψίχα φιστικιού Αιγίνης
  • 50 γραμμάρια βούτυρο κρύο


Εκτέλεση

  1. Για το μπισκότο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, με την ζυγαριά μετράμε τα υλικά μας και τα τοποθετούμε στον κάδο του μιξερ.
  2. Χτυπάμε για μισό λεπτό, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με υγρή άμμο. Το αδειάζουμε σε ένα ταψί, ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και το αφήνουμε να παγώσει.
  3. Όση ώρα έχουμε το μπισκότο στον φούρνο μπορούμε να ασχοληθούμε με την κρέμα.
  4. Βάζουμε το γάλα με το μέλι να ζεσταθεί και διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο ακόμα κρύο γάλα.
  5. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά σιγά το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Δουλεύουμε το μείγμα μας στη φωτιά μέχρι να πήξει. (προσωπικά χρησιμοποιώ το εξάρτημα με το σύρμα του μιξερ και δεν κουράζομαι καθόλου).
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια.
  7. Αφήνουμε ένα δυο λεπτά και ξανά-ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
  8. Η κρέμα μας είναι έτοιμη, την σερβίρουμε ζεστή σε μικρά ποτήρια ή μπολ και γαρνίρουμε με το τραγανό μπισκότο.
  9. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/878
 
Σνακ, Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 08:28

Σνακ, 

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
bea67-spanaxopita

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1/2 κιλό τυρί
  • 1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 750 gr σπανάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 φλ.τσ. αλεύρι μπλε
  • Νεράκι όσο σηκώσει


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το σπανάκι το κόβουμε και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε με τα χέρια και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά του.
  2. Τεμαχίζουμε το πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) τη φέτα και τα προσθέτουμε στο σπανάκι, μαζί με τρία αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το μισό λάδι.
  3. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τα δύο αυγά, το υπόλοιπο λάδι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός, προσθέτοντας όσο νεράκι χρειαστεί (περίπου μισό φλιτζάνι τσαγ.)
  4. Σε ταψί Ν36 (λαδωμένο) βάζουμε το μισό χυλό κάτω, απλώνουμε πάνω το σπανάκι και το καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
  5. Ψήνουμε στους 170° Κελσίου με αέρα για μία ώρα.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/846
 
Διατροφικές συμβουλές. 10 λόγοι για να βάλουμε τα παντζάρια στην καθημερινότητά μας.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Σάββατο, 07 Ιανουάριος 2017 09:20

Διατροφικές συμβουλές.

10 λόγοι για να βάλουμε τα παντζάρια στην καθημερινότητά μας.
c3c78-pantzaria

Επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα παντζάρια, έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βετανίνη και η βουλγαξανθίνη – το αντιοξειδωτικό που δίνει στα παντζάρια το βαθύ κόκκινο χρώμα τους.
 
1. Ενισχύουν την αντοχή
Έρευνα του πανεπιστημίου του Exeter έδειξε ότι πίνοντας χυμό παντζαριού μπορούμε να ενισχύσουμε τις αντοχές μας ώστε να γυμναζόμαστε 16% περισσότερο.
 
Η υψηλή περιεκτικότητα των παντζαριών σε νιτρικά ιόντα μειώνει τις απαιτήσεις του οργανισμού για οξυγόνο, καθιστώντας την γυμναστική πιο εύκολη. Αν και δεν έχει αποδειχθεί ο ακριβής μηχανισμός, οι ερευνητές υποθέτουν ότι υπεύθυνη για την βελτίωση των αντοχών κατά αυτόν τον τρόπο, είναι η μετατροπή των νιτρικών ιόντων σε μονοξείδιο του αζώτου.
 
2. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση
Ο χυμός παντζαριού μπορεί να βοηθήσει και όσους έχουν πρόβλημα υψηλής πίεσης. Έρευνα του Queen Marry University of London απέδειξε ότι όσοι έπιναν μόλις ένα ποτήρι 250ml χυμού παντζαριού, μείωναν την πίεσή τους εντός 24 ωρών.
 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ποσότητα νιτρικού άλατος είναι αυτή που έχει τις ευεργετικές – για την υψηλή πίεση – ιδιότητες. Αυτό οφείλεται στην μετατροπή του νιτρικού άλατος -με το σάλιο- σε νιτρώδες άλας.
 
3. Μειώνουν τη χοληστερίνη
Έρευνα που έγινε σε πειραματόζωα, έδειξε ότι το φολικό οξύ που βρίσκεται στις φυτικές ίνες των παντζαριών, μπορεί να μειώσει τόσο τη χοληστερίνη, όσο και τα τριγλυκερίδια.
 
4. Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Τα παντζάρια περιέχουν μια ουσία, τη βηταΐνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης και θωρακίζει απέναντι σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις. Μεγάλες ποσότητες ομοκυστεΐνης στον οργανισμό μπορεί να ευθύνονται για φλεγμονές στα αιμοφόρα αγγεία. Η βηταΐνη είναι μια χολίνη η οποία συντελεί αποτελεσματικά στην μείωση της ομοκυστεΐνης και έτσι θωρακίζει την καρδιά μας.
 
5. Προλαμβάνουν την οστεοπόρωση
Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας για τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου και τη συντήρηση των οστών. Τα κόκκινα παντζάρια έχουν αρκετές ποσότητες μαγνησίου κι έτσι βοηθούν στην καλύτερη αξιοποίηση του ασβεστίου. Προσοχή όμως, τα πράσινα παντζάρια περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο δυσχεραίνει την απορρόφηση του ασβεστίου.
 
6. Βοηθούν στην αντιμετώπιση ηπατικών παθήσεων
Μερικές έρευνες σχετικά με τις ιδιότητες της βηταΐνης, έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθάει και στην αντιμετώπιση ηπατικών παθήσεων. Πιο συγκεκριμένα, αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι, η οποία μπορεί να προκληθεί από την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία, την ανεπάρκεια πρωτεϊνών, το διαβήτη κτλ.
 
Τα παντζάρια περιέχουν μια ουσία, τη βηταΐνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης και θωρακίζει απέναντι σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις. Μεγάλες ποσότητες ομοκυστεΐνης στον οργανισμό μπορεί να ευθύνονται για φλεγμονές στα αιμοφόρα αγγεία. Η βηταΐνη είναι μια χολίνη η οποία συντελεί αποτελεσματικά στην μείωση της ομοκυστεΐνης και έτσι θωρακίζει την καρδιά μας.
 
7. Αποτρέπουν την οστεοπόρωση
Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας για τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου και τη συντήρηση των οστών.
 
Τα κόκκινα παντζάρια έχουν αρκετές ποσότητες μαγνησίου κι έτσι βοηθούν στην καλύτερη αξιοποίηση του ασβεστίου. Προσοχή όμως, τα πράσινα παντζάρια περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο δυσχεραίνει την απορρόφηση του ασβεστίου.
 
8. Βοηθούν στην αντιμετώπιση ηπατικών παθήσεων
Μερικές έρευνες σχετικά με τις ιδιότητες της βηταΐνης, έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθάει και στην αντιμετώπιση ηπατικών παθήσεων. Πιο συγκεκριμένα, αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι, η οποία μπορεί να προκληθεί από την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία, την ανεπάρκεια πρωτεϊνών, το διαβήτη κτλ.
 
9. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Τα παντζάρια περιέχουν βητακυανίνη, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο βοηθάει στην αντιμετώπιση γνωστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και η γεροντική άνοια. Το συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό αποτρέπει την περαιτέρω ζημιά στα εγκεφαλικά κύτταρα.
 
Έρευνες πάνω στο καρκίνο του εντέρου, έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των παντζαριών ενισχύουν την ανάπτυξη των κυττάρων CD8, τα οποία εντοπίζουν και καταστρέφουν ανώμαλα κύτταρα. Επίσης, εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι η βετανίνη μειώνει την ανάπτυξη όγκων μέσω πολλαπλών μηχανισμών.
 
Τα καρκινικά κύτταρα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις έρευνες ήταν από το έντερο, τα κεντρικό νευρικό σύστημα, τους πνεύμονες, το στήθος, τον προστάτη, το στομάχι και τα γεννητικά όργανα. Οι έρευνες δεν κατέστησαν το παντζάρι ως «αντικαρκινική» τροφή, αλλά τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.
 
10. Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα
Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε διαλυτές φυτικές ίνες, τα παντζάρια λειτουργούν και ως ένα ήπιο για τον οργανισμό καθαρτικό. Βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, ενώ συμβάλλουν στην αποβολή διαφόρων βλαβερών ουσιών από το παχύ έντερο και το στομάχι.
 
Φρέσκα ζυμαρικά με κρέμα και ντομάτα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2017 09:00

Φρέσκα ζυμαρικά με κρέμα και ντομάτα

93613-pasta-tomato

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
  • 2 συσκευασίες φρέσκα ζυμαρικά όπως ραβιόλια ή τορτελλίνια 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο 
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 
  • παρμεζάνα ή φέτα
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • μία πρέζα ζάχαρη 
  • μυρωδικά φρέσκα 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τη μια συσκευασία από τα ζυμαρικά. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε με τη δεύτερη κ.σ. βούτυρο στην οποία σοτάρουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Όταν πάρουν και αυτά χρώμα τα αφαιρούμε και τα προσθέτουμε μαζί με τα άλλα.
  2. Προσθέτουμε την τελευταία κουταλιά βούτυρο στην οποία σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο και αυτό το σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει όμορφα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε και αυτά..
  3. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το ζωμό και την κρέμα. Παίρνουν και αυτά μια βράση και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά να βράσουν για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος προσθέτουμε τα αρωματικά και αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι… Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί
  4. Προαιρετικά
 αδειάζουμε το τηγάνι σε ένα ταψάκι και βάζουμε από πάνω τριμμένη φέτα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στο γκριλ για να πάρουν χρώμα και να λιώσουν τα τυριά για 3-4 λεπτά.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/750
 
Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2017 07:21

Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

 
66118-psari-ston-fourno-me-laxanika

Υλικά συνταγής (για 6 άτομα)

  • 1 ολόκληρο ψάρι, περίπου 1½ κιλό, καθαρισμένο (φαγκρί, συναγρίδα, σκορπίνα κ.λπ.)
  • 3 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε λεπτές φέτες (½ εκταστό)
  • 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3-4 φέτες λεμονιού
  • αλάτι και κατα προτίμηση φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά, όπως απαιτεί η συνταγή. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του.
  2. Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.
  3. Βάζουμε τις φέτες λεμονιού μέσα στο ψάρι και τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και βάζουμε το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/714
 


Σελίδα 2 από 6

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση