ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυρίως πιάτο, Αρνί στη γάστρα με πατάτες και μυρωδικά.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 10:22

Κυρίως πιάτο,

Αρνί στη γάστρα με πατάτες και μυρωδικά.
417c5-0roastlamb

Υλικά συνταγής

  • 3 φέτες μπέικον
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 1 αρνίσιο μπούτι γύρω στα 1.700 γραμμ
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο με το μπέικον, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
  2. Κάνουμε τρύπες με τη μύτη του μαχαιριού στο κρέας και μπήγουμε το αρωματικό μείγμα (μπέικον, σκόρδο, μυρωδικά). Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι πολύ καλά.
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Τις αραδιάζουμε στη γάστρα.
  4. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στα έξι. Το προσθέτουμε στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το μπούτι πάνω στα λαχανικά.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
  6. Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15΄ στους 180οC στις αντιστάσεις.
  7. Μετά την πρώτη ώρα ελέγχουμε τα υγρά του ταψιού. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄.

Extra Tip: Η χρήση του μπέικον (ψιλοκομμένο μαζί με τα μυρωδικά) θα δώσει στο κρέας περισσότερη υγρασία - λιπαρή ουσία και θα βοηθήσει ώστε το μπούτι να μη στεγνώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Συγχρόνως το κρέας αρωματίζεται ενώ ψήνεται.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2238

 
Γλυκά, Δροσερό γλυκό φράουλας.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 09:02

Γλυκά,

Δροσερό γλυκό φράουλας.
80722-0fraoula sweet

Υλικά

Για τη βάση

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 100 γρ. γάλα για την κρέμα
  • 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 2 λίτρα γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
  • λίγες φράουλες 


Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι. Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό.
  3. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα.
  4. Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά – αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  5. Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  6. Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες.
  7. Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.
  8. Σημείωση: Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.
  9. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/26681
 
Κυρίως πιάτο, Κινέζικο κοτόπουλο.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 14:50

Κυρίως πιάτο,

Κινέζικο κοτόπουλο.
 
d8c33-chiken-soure

Υλικά (για 2 άτομα)

  •     κοτόπουλο στήθος (500γρ)
  •     1 κόκκινη πιπεριά
  •     μισό κουτί μανιτάρια πλευρώτους
  •     3 περίπου φρέσκα κρεμμυδάκια
  •     2 σκελίδες σκόρδου
  •     σόγια σος
  •     κορν φλάουρ
  •     1 κουταλιά μέλι
  •     1 κουταλιά σουσάμι
  •     1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ με αρκετή σόγια σος, κορν φλάουρ και το σκόρδο λιωμένο και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα (και λιγότερο ή και περισσότερο να τα αφήσουμε δεν υπάρχει πρόβλημα, εξαρτάται βασικά από τον χρόνο μας)
  2. Καταρχήν, λοιπόν ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σόγια σος που έχει μείνει στο μπολ, και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο νεράκι για να βράσει το κοτόπουλο (λίγο όμως γιατί πιθανόν θα έχουν βγάλει νερό τα μανιτάρια).
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το τζίντζερ.
  5. Προς το τέλος προσθέτουμε το σουσάμι και μετά από λίγο μέλι και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2253
 
Κρεατικά, Χοιρινό με σέλινο.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 09:09

Κρεατικά,

Χοιρινό με σέλινο.
 
b8fb4-xirino-selino

Υλικά(για 4-6 μερίδες):

  • 200 gr κρεμμύδια
  • 850 gr χοιρινό ψαχνό κομμένο σε κύβους
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 40 gr βούτυρο
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 1½ κιλό σέλινο(με κοτσάνια και φύλλα)
  • 2 αυγά
  • χυμός ενός λεμονιού


Εκτέλεση:

  • Πλένετε το κρέας και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας σκέτο σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξει. Μετά βάζετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε για κανένα τρίλεπτο.
  • Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το κρασί. Περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί τελείως και προσθέτετε τον μαϊντανό και περίπου μισό λίτρο νερό.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά μόλις πάρει μια βράση και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζεται για περίπου 45 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ χοντροκόβετε το σέλινο και ξεχωρίζετε τα κοτσάνια από τα φύλλα. Αφού περάσει η απαραίτητη ώρα (βλ. παραπάνω) και δυναμώσετε τη φωτιά ρίχνετε τα κοτσάνια μαζί με ένα ποτήρι νερό στην κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει μια βράση. Μετά ρίχνετε τα φύλλα μαζί με ένα ακόμη ποτήρι νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε για άλλη μια φορά(με μέτρο) και σιγοβράζετε για περίπου μισή ώρα ακόμα.
  • Για το αυγολέμονο χτυπάτε το ασπράδι ενός αυγού μέχρι να γίνει αφρός. Χτυπάτε και τον κρόκο του αυγού ξεχωριστά. Αδειάζεται λίγο ζουμί από την κατσαρόλα σε ένα βαθύ πιάτο. Ρίχνετε στο αυγό λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και το ζουμί.
  • Τέλος, χύνετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2059

 
Γλυκά, Κέικ μήλου.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 09:35

Γλυκά,

Κέικ μήλου.
 
1e173-0apple cake

Υλικά:

  • 1/5 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάxαρη
  • 2 αβγά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις xρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (καλά γεμάτα)
  • 4-5 μήλα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • λίγο κονιάκ
  • λίγο γάλα
  • λίγη κανέλα
  • ζάxαρη άxνη


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ν'ασπρίσει λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε να χτυπάμε.
  2. Προσθέτουμε τα αβγά και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το γάλα (όσο χρειάζεται για να μην είναι σφιχτό το μείγμα) και το κονιάκ.
  3. Έχουμε κόψει κομματάκια τα μήλα, και τα έχουμε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη και κανέλα όση ώρα φτιάχνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε τα μήλα στο μείγμα και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (διαμέτρου περίπου 35 εκ.). Θέλει περίπου 45 λεπτά ψήσιμο σε μέτριο φούρνο, να ροδίσει και να λιώσουν αρκετά τα μήλα. Για να δούμε αν έχει ψηθεί, βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμη.
  4. Όταν κρυώσει λίγο, κοσκινίζουμε από πάνω λίγη άχνη να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια, και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2057
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 09:37
 


Σελίδα 2 από 13
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση