ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Kiku Mykonos: 6 χρόνια ιαπωνικών γεύσεων στο Cavo Tagoo της Μυκόνου
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 18:01

 Kiku Mykonos: 6 χρόνια ιαπωνικών γεύσεων στο Cavo Tagoo της Μυκόνου.

resized DSC6535

Οι ιαπωνικές γεύσεις συναντούν για έκτη συνεχή χρονιά τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Μυκόνου στο εστιατόριο Kiku Mykonos στο ξενοδοχείο Cavo Tagoo, που σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη νέα σεζόν.

Η ιαπωνική τέχνη της γαστρονομίας και η ελληνική φιλοξενία δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία στο Kiku Mykonos όπου η αίσθηση της πολυτέλειας κυριαρχεί. Ο Σταμάτης Σκριάπας, έπειτα από έναν εντυπωσιακό χειμώνα στo K for Kiku του Ψυχικού και στο Kiku Members στο Κολωνάκι, τώρα μεταφέρει όλη τη φιλοσοφία του γύρω από την ιαπωνική κουζίνα στη Μύκονο προσφέροντας στους επισκέπτες του Νησιού των Ανέμων εξαιρετικές γεύσεις από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου. 

resized IMG 4352

Εκλεκτές πρώτες ύλες μετουσιώνονται σε πιάτα με αυθεντικές γεύσεις και αρώματα που συναρπάζουν. Οι παραδοσιακές προτάσεις της ιαπωνικής γαστρονομίας κυριαρχούν, χωρίς όμως να λείπουν και οι πιο δημιουργικές προσεγγίσεις με τη λιτότητα της γιαπωνέζικης κουζίνας να πρωταγωνιστεί. Πιάτα αριστοτεχνικά στημένα κερδίζουν τις εντυπώσεις και συνοδεύονται από σάκε, αλλά και ευφάνταστα κοκτέιλ με κύριο συστατικό το παραδοσιακό ποτό της Ιαπωνίας, αναδεικνύοντας το Kiku του Cavo Tagoo στον απόλυτο προορισμό για τα καλοκαιρινά μυκονιάτικα βράδια. 

resized IMG 4448

Το χαρακτηριστικό αιγαιοπελαγίτικο στοιχείο συναντά τη φινέτσα της ιαπωνικής κουλτούρας, σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής που προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων ανάμεσα στους δύο αυτούς πολιτισμούς. Γευστικά πιάτα, δροσερά κοκτέιλ και δυνατή μουσική αποτελούν το τρίπτυχο για ένα μοναδικό καλοκαίρι στο πιο κοσμοπολίτικο ελληνικό νησί! Το Kiku Mykonos σας προσκαλεί και για έκτη συνεχή χρονιά να γευτείτε την ιαπωνική γαστρονομία στη Μύκονο σε μια εμπειρία που σαγηνεύει όλες τις αισθήσεις.

resized DSC 1754-1024x680

Tηλ. κρατήσεων: 22890 20200

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Cavo Tagoo, T.K. 846 00, Μύκονος

Executive Chef: Σταμάτης Σκριάπας

resized DSC6568

 

resized DSC6595

resized DSC 1720-1024x680

 
Ψαρικά, Σαλάτα με φρέσκο σολομό στον ατμό.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 09:12

Ψαρικά,

Σαλάτα με φρέσκο σολομό στον ατμό.
86956-salmon steamed

Υλικά

  • 100 γραμμάρια κους κους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα σολωμού
  • 200 γραμμάρια μπρόκολου ελαφρώς τεμαχισμένα χωρίς το κοτσάνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • σπόρους από μισό ρόδι
  • μισή χούφτα κολοκυθόσπορο
  • 2 γεμάτες χούφτες κάρδαμο
  • ελαιόλαδο και έξτρα φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Καρυκεύουμε το κους κους και βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνουμε το βραστό νερό στο κους κους, ώστε να το υπερκαλύπτει κατά 1 εκατοστό και μετά αφήνουμε στην άκρη.
  3. Μαγειρεύουμε το μπρόκολο και τον σολομό στον ατμό. Μαγειρεύουμε για 3-6 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και να μαγειρευτεί ο σολομός. Ξεπλένουμε το μπρόκολο με κρύο νερό για να διατηρηθεί το λαμπερό πράσινό του χρώμα.
  4. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το λάδι που μας έχει μείνει. Βάζουμε το ρόδι, τον κολοκυθόσπορο και το μπρόκολο μαζί με το κους κους και είναι έτοιμο.
  5. Σερβίρουμε μαζί με τα φιλέτα του σολομού, τις φέτες από λεμόνι και λίγο λάδι, αν το θέλουμε.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/27749
 
Ρύζι με mix vegetables και μπέικον
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 08:21

Ρύζι με mix vegetables και μπέικον

4e4f9-rizi-mpeikon

Υλικά:

  • 1 ποτήρι ρύζι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • λίγο λάδι
  • 1 κρεμμύδι μωβ ψιλοκομμένο
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1/2 ποτήρι mix vegetables
  • 1/2 ποτήρι μανιτάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Σοτάρω το μπέικον, τα μανιτάρια, τα διάφορα λαχανικά και το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτω το νερό και το αφήνω να βράσει.
  3. Προσθέτω και τον κύβο λαχανικών και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί.
  4. Αλατοπιπερώνω και τέλος ρίχνω το ρύζι και το αφήνω να ψηθεί. 
  5. Σβήνω την φωτιά και το σκεπάζω να τραβήξει τα υγρά του.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/3533

 
Σερβία, Το ακριβότερο τυρί κοστίζει 1.000 ευρώ το κιλό και φτιάχνεται από γάλα γαϊδούρας.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 16:42

Σερβία,

Το ακριβότερο τυρί κοστίζει 1.000 ευρώ το κιλό και φτιάχνεται από γάλα γαϊδούρας.
e94f4-pule

Είναι το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο, παράγεται μόνο σε μια φάρμα στην Σερβία και έχει ως πρώτη ύλη του το γάλα γαϊδούρας.

Παρότι είναι εξαιρετικά σπάνιο αυτό το τυρί έχει αναδειχθεί ως ένα από τον πλέον υγιεινά φαγητά χάρις στις διατροφικές του αξίες. Το γάλα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και ωμέγα 3, που βοηθούν το καρδιοαγγειακό.

Το τυρί και το ίδιο το γάλα γαϊδούρας έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να εμφανίζουν δυσανεξία στα είδη του που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η υψηλή τιμή του τυριού βέβαια κάνει απαγορευτική την τοποθέτηση του στα ράφια των υπεραγορών. Κοστίζει περισσότερο από 1.000 ευρώ το κιλό.

Ο Σλόμπονταν Σίμιτς είναι ο μόνος παραγωγός στον κόσμο και το κάνει στην φάρμα του στην Ζασάβιτσα, 50 μίλια δυτικά της πρωτεύουσας της Σερβίας. Ξεκίνησε με μόλις 12 γαϊδουράκια πριν 16 χρόνια, αλλά πλέον έχει στην κατοχή του 300.

Ο λόγος που το τυρί, γνωστό ως «pule», είναι τόσο ακριβό είναι γιατί για να φτιαχτεί ένα κιλό τυριού χρειάζονται 25 λίτρα φρέσκου γάλατος. Το ζώο όμως παράγει πολύ λιγότερο γάλα από τις αγελάδες ή τις κατσίκες όμως πράγμα που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Στη φάρμα του Σίμιτς οι γαϊδούρες αρμέγονται με τον παραδοσιακό τρόπο, τρεις φορές τη μέρα. Αλλά η δυσκολία στη δημιουργία του τυρί έγκειται στο γεγονός ότι το γάλα γαϊδούρας δεν έχει αρκετή καζεΐνη ώστε να πήξει. Ο παραγωγός λοιπόν κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την μέθοδό του.

Η πλειονότητα του πληθυσμού δεν έχει δοκιμάσει ποτέ το pule λέγεται όμως πως έχει μια πλούσια, καρυδοειδή και γήινη γεύση με εύθραυστη υφή.

Γνωστός φαν του τυριού γαϊδούρας είναι το τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, που σύμφωνα με τις φήμες κάποτε αγόρασε όλη την παραγωγή του Σίμιτς. Ο ίδιος βέβαια το αρνείται.

Σύμφωνα με τον μύθο η βασίλισσα Κλεοπάτρα επίσης έδειχνε προτίμηση στο εν λόγω γάλα, όχι προς κατανάλωση όμως. Έκανε μπάνιο με το γάλα για να διατηρήσει την ομορφιά της.

Είναι ανώτερο από το γάλα της αγελάδας γιατί προσφέρει πολλά στην υγεία. Έχει εξήντα φορές περισσότερη βιταμίνη C από το κοινό γάλα, είναι αντιαλλεργικό και έχει μόλις 1% λίπος.

Η κατανάλωση ακόμη και ενός μικροσκοπικού κομματιού τυριού κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άσθματος και της βρογχίτιδας.

Μέχρι να πέσει η τιμή του είναι βέβαιο ότι θα κρατήσει τις επωφελείς του ιδιότητες για τους λίγους που μπορούν να το αγοράσουν όμως.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27685

 
Πουλερικά, Κοτόπουλο BBQ.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 16:22

Πουλερικά,

Κοτόπουλο BBQ.
c7fb9-chikesn-bb

Υλικά:

  • μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • Καρύκευμα ΒΒQ


Εκτέλεση:

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μπολ και αλείψτε τα μπουτάκια με ένα πινελάκι
  2. Αφήστε τα μια μέρα ή μερικές ώρες για να ποτίσει λίγο το κρέας πριν το ψήσιμο.
  3. Μην ξεχάσω να αναφέρω να ανανεώνεται την σάλτσα κατα την διάρκεια του ψησίματος ανάλογα με το πόσο πικάντικα τα θέλετε
  4. Σερβίρετε τα μπουτάκια ζεστά με μπόλικες πατάτες και πράσινη σαλάτα μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι & μπαλσάμικο.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/3042

 


Σελίδα 2 από 19
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση