ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυρίως Πιάτο, Ρολό κιμά με πατάτες.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 08:58

Κυρίως Πιάτο,

Ρολό κιμά με πατάτες.
dba7d-rolo-patates

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα λάδι
  • μισή φραντζόλα ψωμί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κιλά πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:

  1. Παίρνετε μια λεκάνη, βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ένα αυγό (τα υπόλοιπα αυγά τα βράζετε πολύ καλά), τη μουστάρδα, το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό, το ψωμί - αφού το έχετε μουσκεψει και στύψει καλά, και τα ζυμώνετε όλα μαζί. 
  2. Παίρνετε ένα ταψί και κάνετε τον κιμά μια μπάλα και την πλαταίνετε μέσα σ' αυτό.
  3. Καθαρίζετε τα αυγά, τα βάζετε στη μέση με τη σειρά και μετά γυρίζετε το μείγμα και το κάνετε μακρόστενο. 
  4. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε κυδωνάτες, βάζετε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λεμόνι, 1 κούπα λάδι και 3 ποτήρια νερό. 
  5. Πριν βάλετε το ταψί στο φούρνο σκεπάζετε το ρολό με ένα αλουμινόχαρτο, το οποίο λίγο πριν γίνει το φαγητό το βγάζετε. 
  6. Ψήνετε στους 250° C για περίπου 1-1,5 ώρα.
  7. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2058
 
Γλυκά, Σουφλέ σοκολάτας.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 10:05

Γλυκά,

Σουφλέ σοκολάτας.
788a6-0choc-souffle

Υλικά για μια μεσαία φόρμα:

  • 350 gr γάλα
  • 100 gr ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 40 gr corn flour
  • 8 ασπράδια
  • 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο
  • 4-5 βανίλιες


Εκτέλεση:

  • Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  • Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι.
  • Αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
  • Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σ' ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και της ζάχαρης και αφήνετε την κρέμα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς (σε χαμηλή φωτιά).
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά (με το χέρι, το μίξερ απαγορεύεται δια ροπάλου).
  • Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ή το κακάο.
  • Βουτυρώνετε μια φόρμα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αδειάζεται την κρέμα στην φόρμα και πασπαλίζετε από πάνω ελαφρώς με ζάχαρη άχνη. Aν δεν έχετε ζάχαρη άχνη, μπορείτε να χτυπήσετε την κανονική ζάχαρη στην μουλινέτα για λίγο και να κάνετε τη δουλειά σας!.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20-30 λεπτά.
  • Σερβίρεται αμέσως μόλις βγεί απο τον φούρνο
  • http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2325
 
Νηστίσιμα, Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 14 Απρίλιος 2017 09:13

Νηστίσιμα,

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά.
5b2c7-0calamari-stuffed-with-rice

Υλικά

  • 8 καλαμαράκια μέτρια καθαρισμένα
  • 7 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 4 ντομάτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Bάζουμε το λάδι να κάψει σε κατσαρόλα και ψιλοκόβουμε τα κεφάλια από τα καλαμάρια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κομματάκια των κεφαλιών για 10 περίπου λεπτά μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να αχνιστεί καλά.
  3. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το μισό κρασί. Oταν εξατμιστεί το αλκοόλ, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, μία ντομάτα περασμένη από τον χοντρό τρίφτη, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
  4. Ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας τα καλαμάρια, και με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού –και αρκετή υπομονή– τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
  5. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες και αραδιάζουμε τα καλαμάρια σε μια μεσαία κατσαρόλα που να τα χωράει σχεδόν ίσα ίσα. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το κρασί, λίγο ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
  6. Προαιρετικά, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και 3-4 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 40 λεπτά περίπου.
  8. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/27277
 
Γλυκά, Ιταλικά biscotti αμυγδάλου.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 08:49

Γλυκά,

Ιταλικά biscotti αμυγδάλου.
14fc2-0biscotti-almondβ

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 120 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 2 1/2 κ.γ. baking powder
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • λίγο λικέρ (αν υπάρχει ροζολί)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι


Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε στο μίξερ την λευκή ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το baking powder, την βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε τα στερεά σιγά σιγά στο μείγμα χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα. Κάπου ενδιάμεσα προσθέτουμε το λικέρ και τα αμύγδαλα. Αν το μίξερ δεν αντέχει γιατί το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό, μπορείτε να συνεχίζετε με κουτάλι ή με τα χέρια σας που έχετε προηγουμένως αλευρώσει. Το μείγμα θα είναι αρκετά κολλώδες και ίσως σας παιδέψει λίγο. Φτάνει απλά να ενσωματωθεί.
  4. Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα σαν κορμό και αφού αλευρώσουμε τα χέρια μας το στρώνουμε μακρόστενα και φτιάχνουμε ένα ορθογώνιο σαν πίτα περίπου 8 x 23 εκατοστά και πάχος 1 εκατοστό.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο χωρίς να τον σβήσουμε, αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.Κόβουμε σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και στρώνουμε σε καθαρή λαδόκολλα, από την μία κομμένη μεριά.
  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρνάμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 15 μέχρι να πάρουν χρώμα.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/27242

 
Σαλάτες, Σαλάτα με κινόα, κουνουπίδι και ρόδι.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2017 09:11

Σαλάτες,

Σαλάτα με κινόα, κουνουπίδι και ρόδι.
de5ea-0kinoa salad

Υλικά

  • 200 γρ. κόκκινη κινόα
  • 100 γρ. λευκή κινόα
  • 300 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά κομμάτια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 80 γρ. σπόρους ροδιού και λίγους επιπλέον, για το γαρνίρισμα
  • 10 φύλλα δυόσμου, χονδροκομμένα
  • ξύσμα από 1 φρέσκο περγαμόντο, ακέρωτο
  • ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα
  • 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι κόλιαντρο, τα φύλλα
  • Αλάτι και πιπερι


Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα δύο είδη της κινόα για 15-18 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει καλά και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τις πιπεριές, το ρόδι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε τα ξύσματα και τον χυμό των λάιμ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερόνουμε.
  5. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με φύλλα κόλιαντρου και σπόρους ροδιού.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/27195
 


Σελίδα 5 από 19
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση