ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Σνακ, Καλτσόνε με χορταρικά
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 09:53

Σνακ, 

Καλτσόνε με χορταρικά
 
94671-kaltsone

Υλικά για 10 καλτσόνε

  • 2 φύλλα ζύμης κουρού

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό διάφορα χόρτα( ζόχοι, βρούβες, ραδίκια)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο
  • 4 ντομάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κρόκους αυγών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα χόρτα, τα ξεπλένετε πολύ καλά και τα στραγγίζετε.
  2. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Σοτάρετε τα χόρτα με τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
  3. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, τις πιέζετε για να βγάλουν τους σπόρους τους και τις τρίβετε στον τρίφτη.
  4. Προσθέτετε στα χόρτα τον πολτό ντομάτα και τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.
  5. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά τουλάχιστον και στη συνέχεια το αδειάζετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσει.
  6. Ανακατεύετε με το πεκορίνο και με 2 κρόκους.
  7. Κόβετε 10 δίσκους με διάμετρο περίπου 10-12 εκ. από τα φύλλα κουρού, βάζετε λίγη από τη γέμιση στη μέση, αλείφετε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό, διπλώνετε τη ζύμη και κολλάτε τις άκρες με τα δάχτυλά σας.
  8. Χτυπάτε τον κρόκο που περίσσεψε με 2 κουταλιές νερό και αλείφετε τα καλτσόνε.
  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 30 λεπτά
  10. https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/
 
Γλυκά, Τιραμισού
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 09:56

Γλυκά,

Τιραμισού
 
85c7b-tiramisu

Υλικά

  • 200 γρ. σαβαγιάρ
  • 3 αυγά χωριστά κρόκους – ασπράδια σε μαρέγκα
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 4 κουταλιές ζάχαρη χτυπημένη με τους κρόκους
  • 1 φλυτζανάκι καφέ εσπρέσσο
  • μισό φλυτζανάκι κονιάκ
  • κακάο για πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Περνάμε γρήγορα τα σαβαγιάρ από το μίγμα καφέ και κονιάκ και φτιάχνουμε τη βάση σε μικρά μπολάκια (περίπου οκτώ), μεγαλύτερα πιατάκια, πιατελίτσες ή όπου αλλού μας αρέσει.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να θέλουμε να βάλουμε το δάχτυλο για επαναλαμβανόμενη δοκιμή.
  3. Προσθέτουμε το τυρί και στο τέλος πολύ απαλά τα ασπράδια μαρέγκα.
  4. Έτοιμο για γέμισμα και από πάνω μια καλή στρώση κακάο.
  5. Στο ψυγείο και σερβίρεται με το απογευματινό αντίστοιχο ιταλικό καφεδάκι.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/880
 
Ζεστή κρέμα σοκολάτας με τραγανό μπισκότο φυστικιού!
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 09:32

Ζεστή κρέμα σοκολάτας με τραγανό μπισκότο φυστικιού!

0800a-sokolata-krema

Υλικά

Για την κρέμα

  • 450 γραμμάρια ημιαποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 15 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • Μια πρέζα αλάτι


Για το μπισκότο

  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 90 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 80 γραμμάρια ψίχα φιστικιού Αιγίνης
  • 50 γραμμάρια βούτυρο κρύο


Εκτέλεση

  1. Για το μπισκότο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, με την ζυγαριά μετράμε τα υλικά μας και τα τοποθετούμε στον κάδο του μιξερ.
  2. Χτυπάμε για μισό λεπτό, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με υγρή άμμο. Το αδειάζουμε σε ένα ταψί, ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και το αφήνουμε να παγώσει.
  3. Όση ώρα έχουμε το μπισκότο στον φούρνο μπορούμε να ασχοληθούμε με την κρέμα.
  4. Βάζουμε το γάλα με το μέλι να ζεσταθεί και διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο ακόμα κρύο γάλα.
  5. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά σιγά το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Δουλεύουμε το μείγμα μας στη φωτιά μέχρι να πήξει. (προσωπικά χρησιμοποιώ το εξάρτημα με το σύρμα του μιξερ και δεν κουράζομαι καθόλου).
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια.
  7. Αφήνουμε ένα δυο λεπτά και ξανά-ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
  8. Η κρέμα μας είναι έτοιμη, την σερβίρουμε ζεστή σε μικρά ποτήρια ή μπολ και γαρνίρουμε με το τραγανό μπισκότο.
  9. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/878
 
Σνακ, Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 08:28

Σνακ, 

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
bea67-spanaxopita

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1/2 κιλό τυρί
  • 1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 750 gr σπανάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 φλ.τσ. αλεύρι μπλε
  • Νεράκι όσο σηκώσει


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το σπανάκι το κόβουμε και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε με τα χέρια και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά του.
  2. Τεμαχίζουμε το πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) τη φέτα και τα προσθέτουμε στο σπανάκι, μαζί με τρία αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το μισό λάδι.
  3. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τα δύο αυγά, το υπόλοιπο λάδι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός, προσθέτοντας όσο νεράκι χρειαστεί (περίπου μισό φλιτζάνι τσαγ.)
  4. Σε ταψί Ν36 (λαδωμένο) βάζουμε το μισό χυλό κάτω, απλώνουμε πάνω το σπανάκι και το καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
  5. Ψήνουμε στους 170° Κελσίου με αέρα για μία ώρα.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/846
 
Διατροφικές συμβουλές. 10 λόγοι για να βάλουμε τα παντζάρια στην καθημερινότητά μας.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Σάββατο, 07 Ιανουάριος 2017 09:20

Διατροφικές συμβουλές.

10 λόγοι για να βάλουμε τα παντζάρια στην καθημερινότητά μας.
c3c78-pantzaria

Επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα παντζάρια, έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βετανίνη και η βουλγαξανθίνη – το αντιοξειδωτικό που δίνει στα παντζάρια το βαθύ κόκκινο χρώμα τους.
 
1. Ενισχύουν την αντοχή
Έρευνα του πανεπιστημίου του Exeter έδειξε ότι πίνοντας χυμό παντζαριού μπορούμε να ενισχύσουμε τις αντοχές μας ώστε να γυμναζόμαστε 16% περισσότερο.
 
Η υψηλή περιεκτικότητα των παντζαριών σε νιτρικά ιόντα μειώνει τις απαιτήσεις του οργανισμού για οξυγόνο, καθιστώντας την γυμναστική πιο εύκολη. Αν και δεν έχει αποδειχθεί ο ακριβής μηχανισμός, οι ερευνητές υποθέτουν ότι υπεύθυνη για την βελτίωση των αντοχών κατά αυτόν τον τρόπο, είναι η μετατροπή των νιτρικών ιόντων σε μονοξείδιο του αζώτου.
 
2. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση
Ο χυμός παντζαριού μπορεί να βοηθήσει και όσους έχουν πρόβλημα υψηλής πίεσης. Έρευνα του Queen Marry University of London απέδειξε ότι όσοι έπιναν μόλις ένα ποτήρι 250ml χυμού παντζαριού, μείωναν την πίεσή τους εντός 24 ωρών.
 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ποσότητα νιτρικού άλατος είναι αυτή που έχει τις ευεργετικές – για την υψηλή πίεση – ιδιότητες. Αυτό οφείλεται στην μετατροπή του νιτρικού άλατος -με το σάλιο- σε νιτρώδες άλας.
 
3. Μειώνουν τη χοληστερίνη
Έρευνα που έγινε σε πειραματόζωα, έδειξε ότι το φολικό οξύ που βρίσκεται στις φυτικές ίνες των παντζαριών, μπορεί να μειώσει τόσο τη χοληστερίνη, όσο και τα τριγλυκερίδια.
 
4. Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Τα παντζάρια περιέχουν μια ουσία, τη βηταΐνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης και θωρακίζει απέναντι σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις. Μεγάλες ποσότητες ομοκυστεΐνης στον οργανισμό μπορεί να ευθύνονται για φλεγμονές στα αιμοφόρα αγγεία. Η βηταΐνη είναι μια χολίνη η οποία συντελεί αποτελεσματικά στην μείωση της ομοκυστεΐνης και έτσι θωρακίζει την καρδιά μας.
 
5. Προλαμβάνουν την οστεοπόρωση
Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας για τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου και τη συντήρηση των οστών. Τα κόκκινα παντζάρια έχουν αρκετές ποσότητες μαγνησίου κι έτσι βοηθούν στην καλύτερη αξιοποίηση του ασβεστίου. Προσοχή όμως, τα πράσινα παντζάρια περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο δυσχεραίνει την απορρόφηση του ασβεστίου.
 
6. Βοηθούν στην αντιμετώπιση ηπατικών παθήσεων
Μερικές έρευνες σχετικά με τις ιδιότητες της βηταΐνης, έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθάει και στην αντιμετώπιση ηπατικών παθήσεων. Πιο συγκεκριμένα, αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι, η οποία μπορεί να προκληθεί από την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία, την ανεπάρκεια πρωτεϊνών, το διαβήτη κτλ.
 
Τα παντζάρια περιέχουν μια ουσία, τη βηταΐνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης και θωρακίζει απέναντι σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις. Μεγάλες ποσότητες ομοκυστεΐνης στον οργανισμό μπορεί να ευθύνονται για φλεγμονές στα αιμοφόρα αγγεία. Η βηταΐνη είναι μια χολίνη η οποία συντελεί αποτελεσματικά στην μείωση της ομοκυστεΐνης και έτσι θωρακίζει την καρδιά μας.
 
7. Αποτρέπουν την οστεοπόρωση
Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας για τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου και τη συντήρηση των οστών.
 
Τα κόκκινα παντζάρια έχουν αρκετές ποσότητες μαγνησίου κι έτσι βοηθούν στην καλύτερη αξιοποίηση του ασβεστίου. Προσοχή όμως, τα πράσινα παντζάρια περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο δυσχεραίνει την απορρόφηση του ασβεστίου.
 
8. Βοηθούν στην αντιμετώπιση ηπατικών παθήσεων
Μερικές έρευνες σχετικά με τις ιδιότητες της βηταΐνης, έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθάει και στην αντιμετώπιση ηπατικών παθήσεων. Πιο συγκεκριμένα, αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι, η οποία μπορεί να προκληθεί από την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία, την ανεπάρκεια πρωτεϊνών, το διαβήτη κτλ.
 
9. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Τα παντζάρια περιέχουν βητακυανίνη, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο βοηθάει στην αντιμετώπιση γνωστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και η γεροντική άνοια. Το συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό αποτρέπει την περαιτέρω ζημιά στα εγκεφαλικά κύτταρα.
 
Έρευνες πάνω στο καρκίνο του εντέρου, έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των παντζαριών ενισχύουν την ανάπτυξη των κυττάρων CD8, τα οποία εντοπίζουν και καταστρέφουν ανώμαλα κύτταρα. Επίσης, εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι η βετανίνη μειώνει την ανάπτυξη όγκων μέσω πολλαπλών μηχανισμών.
 
Τα καρκινικά κύτταρα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις έρευνες ήταν από το έντερο, τα κεντρικό νευρικό σύστημα, τους πνεύμονες, το στήθος, τον προστάτη, το στομάχι και τα γεννητικά όργανα. Οι έρευνες δεν κατέστησαν το παντζάρι ως «αντικαρκινική» τροφή, αλλά τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.
 
10. Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα
Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε διαλυτές φυτικές ίνες, τα παντζάρια λειτουργούν και ως ένα ήπιο για τον οργανισμό καθαρτικό. Βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, ενώ συμβάλλουν στην αποβολή διαφόρων βλαβερών ουσιών από το παχύ έντερο και το στομάχι.
 


Σελίδα 5 από 9
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση