ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Σαλάτα με αγκινάρα, μανιτάρια, πεκορίνο, αχλάδια και καρύδια
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 11:26

Σαλάτα με αγκινάρα, μανιτάρια, πεκορίνο, αχλάδια και καρύδια

36ead- salata me agkinara kai total

Υλικά

  • 200γρ. καθαρισμένες αγκινάρες
  • 200γρ. μανιτάρια
  • 100γρ. πεκορίνο
  • 50γρ. κάπαρη
  • 30γρ. καρύδια
  • 200γρ. αχλάδι
  • 150γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0%
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 40ml. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λευκό πιπέρι
  • Αλάτι 


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις αγκινάρες στη μέση και τις ψιλοκόβουμε. Τις βάζουμε αμέσως μέσα σε χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα αχλάδια. Βάζουμε τα αχλάδια μέσα σε ένα μπολ με νερό για να μη μαυρίσουν.
  3. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα μανιτάρια, αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σωτάρουμε για 5 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
  4. Ετοιμάζουμε τη σος αναμειγνύοντας τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το λευκό πιπέρι μαζί με το Total.
  5. Κόβουμε το πεκορίνο σε μικρές λεπτές φλούδες και το βάζουμε στο μπολ με τις αγκινάρες και τα μανιτάρια και προσθέτουμε το αχλάδι, την κάπαρη (χωρίς τα κοτσανάκια) και τα καρύδια.
  6. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.
  7. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/27827
 
Κρέας με μανιτάρια
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 20:17

Κρέας με μανιτάρια

356a8- beef mushroom

Υλικά:

  • ½ κιλό μοσχάρι σπάλα
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • ½ μπουκάλι λάδι (εγώ θα πρότεινα να βάλετε λιγότερο..)
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
  • ½ ποτήρι κρασιού στυμμένο λεμόνι
  • 4-5-6 πατάτες
  • σκόρδο, κρεμμύδι (κατά βούληση)
  • αλάτι, πιπέρι, κάρυ


Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρέας, κι αφού ροδίσει από όλες τις μεριές, βάζετε και το κρασί, το νερό, τα μανιτάρια, τη ζάχαρη (όχι απαραίτητα), το κάρυ και αλατοπιπερώνετε.
  2. Το αφήνετε για καμιά ώρα να βράσει σε σιγανή φωτιά με το καπάκι κλειστό, προσέχοντας μην χρειαστεί κι άλλο νερό.
  3. Όταν έχει σχεδόν βράσει, ρίχνετε λίγο λάδι ακόμα και προσθέτετε τις πατάτες. Υπολογίστε οτι πρέπει να έχει μπόλικη σαλτσούλα.
  4. Λίγο πριν να βράσουν και οι πατάτες, βγάλτε λίγο ζουμί σε ένα πιάτο και προσθέστε του το κορν-φλάουρ και το λεμόνι και ανακατέψτε το μέχρι να γίνει κρέμα.
  5. Ρίξτε το μείγμα, σιγά-σιγά, στην κατσαρόλα που ακόμα είναι σε χαμηλή φωτιά, και κουνήστε την (την κατσαρόλα) να πάει παντού. Αφήστε το να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο!
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4824
 
Kiku Mykonos: 6 χρόνια ιαπωνικών γεύσεων στο Cavo Tagoo της Μυκόνου
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 18:01

 Kiku Mykonos: 6 χρόνια ιαπωνικών γεύσεων στο Cavo Tagoo της Μυκόνου.

resized DSC6535

Οι ιαπωνικές γεύσεις συναντούν για έκτη συνεχή χρονιά τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Μυκόνου στο εστιατόριο Kiku Mykonos στο ξενοδοχείο Cavo Tagoo, που σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη νέα σεζόν.

Η ιαπωνική τέχνη της γαστρονομίας και η ελληνική φιλοξενία δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία στο Kiku Mykonos όπου η αίσθηση της πολυτέλειας κυριαρχεί. Ο Σταμάτης Σκριάπας, έπειτα από έναν εντυπωσιακό χειμώνα στo K for Kiku του Ψυχικού και στο Kiku Members στο Κολωνάκι, τώρα μεταφέρει όλη τη φιλοσοφία του γύρω από την ιαπωνική κουζίνα στη Μύκονο προσφέροντας στους επισκέπτες του Νησιού των Ανέμων εξαιρετικές γεύσεις από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου. 

resized IMG 4352

Εκλεκτές πρώτες ύλες μετουσιώνονται σε πιάτα με αυθεντικές γεύσεις και αρώματα που συναρπάζουν. Οι παραδοσιακές προτάσεις της ιαπωνικής γαστρονομίας κυριαρχούν, χωρίς όμως να λείπουν και οι πιο δημιουργικές προσεγγίσεις με τη λιτότητα της γιαπωνέζικης κουζίνας να πρωταγωνιστεί. Πιάτα αριστοτεχνικά στημένα κερδίζουν τις εντυπώσεις και συνοδεύονται από σάκε, αλλά και ευφάνταστα κοκτέιλ με κύριο συστατικό το παραδοσιακό ποτό της Ιαπωνίας, αναδεικνύοντας το Kiku του Cavo Tagoo στον απόλυτο προορισμό για τα καλοκαιρινά μυκονιάτικα βράδια. 

resized IMG 4448

Το χαρακτηριστικό αιγαιοπελαγίτικο στοιχείο συναντά τη φινέτσα της ιαπωνικής κουλτούρας, σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής που προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων ανάμεσα στους δύο αυτούς πολιτισμούς. Γευστικά πιάτα, δροσερά κοκτέιλ και δυνατή μουσική αποτελούν το τρίπτυχο για ένα μοναδικό καλοκαίρι στο πιο κοσμοπολίτικο ελληνικό νησί! Το Kiku Mykonos σας προσκαλεί και για έκτη συνεχή χρονιά να γευτείτε την ιαπωνική γαστρονομία στη Μύκονο σε μια εμπειρία που σαγηνεύει όλες τις αισθήσεις.

resized DSC 1754-1024x680

Tηλ. κρατήσεων: 22890 20200

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Cavo Tagoo, T.K. 846 00, Μύκονος

Executive Chef: Σταμάτης Σκριάπας

resized DSC6568

 

resized DSC6595

resized DSC 1720-1024x680

 
Ψαρικά, Σαλάτα με φρέσκο σολομό στον ατμό.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 09:12

Ψαρικά,

Σαλάτα με φρέσκο σολομό στον ατμό.
86956-salmon steamed

Υλικά

  • 100 γραμμάρια κους κους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα σολωμού
  • 200 γραμμάρια μπρόκολου ελαφρώς τεμαχισμένα χωρίς το κοτσάνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • σπόρους από μισό ρόδι
  • μισή χούφτα κολοκυθόσπορο
  • 2 γεμάτες χούφτες κάρδαμο
  • ελαιόλαδο και έξτρα φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Καρυκεύουμε το κους κους και βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνουμε το βραστό νερό στο κους κους, ώστε να το υπερκαλύπτει κατά 1 εκατοστό και μετά αφήνουμε στην άκρη.
  3. Μαγειρεύουμε το μπρόκολο και τον σολομό στον ατμό. Μαγειρεύουμε για 3-6 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και να μαγειρευτεί ο σολομός. Ξεπλένουμε το μπρόκολο με κρύο νερό για να διατηρηθεί το λαμπερό πράσινό του χρώμα.
  4. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το λάδι που μας έχει μείνει. Βάζουμε το ρόδι, τον κολοκυθόσπορο και το μπρόκολο μαζί με το κους κους και είναι έτοιμο.
  5. Σερβίρουμε μαζί με τα φιλέτα του σολομού, τις φέτες από λεμόνι και λίγο λάδι, αν το θέλουμε.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/27749
 
Ρύζι με mix vegetables και μπέικον
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 08:21

Ρύζι με mix vegetables και μπέικον

4e4f9-rizi-mpeikon

Υλικά:

  • 1 ποτήρι ρύζι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • λίγο λάδι
  • 1 κρεμμύδι μωβ ψιλοκομμένο
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1/2 ποτήρι mix vegetables
  • 1/2 ποτήρι μανιτάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Σοτάρω το μπέικον, τα μανιτάρια, τα διάφορα λαχανικά και το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτω το νερό και το αφήνω να βράσει.
  3. Προσθέτω και τον κύβο λαχανικών και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί.
  4. Αλατοπιπερώνω και τέλος ρίχνω το ρύζι και το αφήνω να ψηθεί. 
  5. Σβήνω την φωτιά και το σκεπάζω να τραβήξει τα υγρά του.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/3533

 


Σελίδα 5 από 22
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση