ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Γλυκά, Σουφλέ σοκολάτας.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 10:14

Γλυκά,

Σουφλέ σοκολάτας.
 
d767c-0chocolate souffle mug

Υλικά για μία κούπα καφέ:

  • 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ¼ κ.γ. βανίλια
  • 1 κούπα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε στη κούπα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά με το κουταλάκι του καφέ.
  2. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα και το βούτυρο, ανακατεύουμε ξανά
  3. Βάζουμε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στην μέγιστη ισχύ.

Tips: μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω μια μπάλα παγωτό

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1625

 
Κυρίως πιάτο, Σοφιγάδο Λευκαδίτικο.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 08:16

Κυρίως πιάτο,

Σοφιγάδο Λευκαδίτικο.
 
b311f-sofigado

Υλικά

  • 1 - 1,2 κιλά βοδινή ή μοσχαρίσια σπάλα
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους (γύρω στα 250 γρ.), τριμμένα στον τρίφτη
  • 40 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 7 σκελίδες σκόρδου, μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 330-350 ml καυτό νερό
  • Αλάτι
  • 3 μεγάλα κυδώνια (1 - 1,1 κιλά), καθαρισμένα και κομμένα... κυδωνάτα
  • 100 ml πετιμέζι


Εκτέλεση

  1. Πάρτε το κρέας και μ' ένα μαχαίρι αφαιρέστε τα μεγάλα κομμάτια λίπους, αφήστε όμως λίγο για να νοστιμίσει το φαγητό. Κόψτε το σε κομμάτια, περίπου 6x6 εκ. το καθένα. Τοποθετήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σκουπίστε τα. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα διότι το κρέας δεν θα μπορέσει να τσιγαριστεί σωστά αν είναι υγρό.
  2. Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ρίξτε το ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να λαμπυρίζει, ρίξτε τόσα κομμάτια κρέατος ώστε να γεμίσει κατά 2/3 ο πάτος της κατσαρόλας. Μην ρίξετε περισσότερα κομμάτια γιατί αντί να τσιγαριστούν, θα βράσουν. Τσιγαρίστε τα κομμάτια κρέατος κι από τις δυο πλευρές και μεταφέρετέ τα σε ένα μπωλ. Συνεχίστε το τσιγάρισμα και των υπόλοιπων κομματιών, μεταφέροντάς τα και αυτά στο ίδιο μπωλ.
  3. Ρίξτε τα τριμμένα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και σωτάρετέ τα σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Επιστρέψτε όλα τα κομμάτια κρέατος στην κατσαρόλα, μαζί με τα ζουμιά που μαζεύτηκαν στο μπωλ, και σβήστε με το ξίδι. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα ή μια κουτάλα και προσθέστε τα σκόρδα, τον πελτέ ντομάτας, πιπέρι, δενδρολίβανο και μια πρέζα ζάχαρη, και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ζεστό νερό (ζεστό ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία και σταματήσει η διαδικασία ψησίματος) κι ανακατέψτε καλά. Βάλτε το καπάκι και αφήστε να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει βράση, βάλτε τη φωτιά στο χαμηλό κι αφήστε να ψηθεί το κρέας για 1 - 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει (έχετε όμως υπόψη σας ότι θα ψηθεί για άλλα 25 λεπτά περίπου όταν προσθέσετε τα κυδώνια). Ελέγχετε το κρέας κάθε 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντάς το λίγο.
  4. Έπειτα, αφαιρέστε τα κλωνάρια του δενδρολίβανου (τα φύλλα θα έχουν πέσει μέσα στη σάλτσα) και αλατίστε. Ο λόγος που αλατίζετε τώρα είναι διότι αν αλατίσετε στην αρχή, το κρέας θα σκληρύνει. Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κυδώνια και το πετιμέζι και ανακατέψτε καλά με σπάτουλα ή κουτάλα. Τα κυδώνια θα πρέπει να είναι σχεδόν καλυμμένα με τα υγρά του φαγητού για να ψηθούν σωστά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αρκετά υγρά στην κατσαρόλα σας, προσθέστε λίγο καυτό νερό. Βάλτε πάλι το καπάκι και αφήστε το κρέας και τα κυδώνια να σιγοψηθούν για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας που και που (όχι με σπάτουλα ή κουτάλα, αλλά κρατώντας την κατσαρόλα απ' τα χερούλια και ανακινώντας την με κυκλικές κινήσεις. Αυτό το κάνετε για να μην διαλυθούν τα κυδώνια μέσα στη σάλτσα. Πρέπει να παραμείνουν σε ολόκληρα κομμάτια και να μη λιώσουν).
  5. Ελέγξτε τα κυδώνια έπειτα από 15 λεπτά. Καλό είναι σε αυτό το σημείο να τα δοκιμάσετε και αν είναι πολύ ξινά, να προσθέσετε λίγο παραπάνω πετιμέζι.
  6. Στο τέλος, το κρέας θα πρέπει να λιώνει στο στόμα, η σάλτσα να είναι πλούσια και τα κυδώνια να είναι μαλακά αλλά ταυτόχρονα να κρατάνε και να μην διαλύονται. Ο σκοπός είναι να προσθέσουν μια διαφορετική υφή στο πιάτο από αυτή του τρυφερού κρέατος.


Σερβίρετε το σοφιγάδο ζεστό με μπόλικο ψωμί για να μαζέψετε όλη την νοστιμότατη σάλτσα του.

Το σοφιγάδο θα είναι ακόμα πιο γευστικό τη δεύτερη μέρα.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1556

 
Θαλασσινά, Κεφτεδάκια θαλασσινών.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 11:24

Θαλασσινά,

Κεφτεδάκια θαλασσινών.
a6426-0spicy-fish-balls

Υλικά

  • 500 γρ. καλαμαράκια 
  • 500 γρ. χταπόδι 
  • 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι και τα καλαμαράκια. Τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζετε σε 2-3 δόσεις στο μπλέντερ να γίνουν κιμάς. Μεταφέρετε τον κιμά σε ένα ευρύχωρο μπολ.
  2. Μουλιάζετε το ψωμί και το στύβετε πολύ καλά. Το ρίχνετε στο μπολ με τον κιμά των θαλασσινών.
  3. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι, και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα το οποίο αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Πλάθετε με το μίγμα κεφτεδάκια ίδιου μεγέθους. Βάζετε λίγο αλεύρι σε ένα μπολ και περνάτε τα κεφτεδάκια.
  5. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και τα τηγανίζετε, μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά. Τα γυρίζετε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά και τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
  6. Τα σερβίρετε ζεστά πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
  7. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1523
 
Κυρίως πιάτο, Ταλιατέλες με κοτόπουλο και μοτσαρέλα.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 09:36

Κυρίως πιάτο,

Ταλιατέλες με κοτόπουλο και μοτσαρέλα.
 
ad0cd-0tagliatelle

Υλικά

  • 3 φιλετάκια κοτόπουλο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες 
  • λίγη τριμμένη μοτσαρέλα 
  • 1 ποτηράκι μαυροδάφνη
  • λίγη ζάχαρη 
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • λίγο βασιλικός
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Τεμαχίζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι.
  2. Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κομματάκι του φιλέτου και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  3. Το σβήνουμε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. 
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά προσθέτουμε την ζάχαρη και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα. Όταν δέσει σβήνουμε και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. 
  5. Στη συνέχεια βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης τους, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, περιχύνοντάς τες από πάνω με το κοτόπουλο με τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά.
  6. Τέλος, το σερβίρουμε με λίγο βασιλικό και αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με επιπλέον μοτσαρέλα.
  7. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1491
 
Γλυκά, Tρουφάκια
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2017 11:17

Γλυκά,

Tρουφάκια
52ce4-troufakia

Υλικά

  • 250γρ βούτυρο
  • 250γρ κουβερτούρα
  • 2 ½ πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • Τρούφα χρωματιστή
  • Χαρτάκια για τρουφάκια


Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα.
  3. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα σοκολάτας το αδειάζουμε στα μπισκότα, ρίχνουμε και το κονιάκ και το ανακατεύουμε.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Στη συνέχεια βάζουμε την τρούφα σε ένα πιάτο και παίρνουμε μείγμα με τα χέρια μας, το πλάθουμε σε μικρό μπαλάκι και το περνάμε από την τρούφα ώστε να καλυφθεί εντελώς.
  6. Τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια.
  7. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1561
 


Σελίδα 5 από 13
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση