ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
ΜΠΟΡΣ - Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2016 14:32

ΜΠΟΡΣ  - Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού

mpors 

Χειμωνιάτικη σούπα των ποντίων το μπορτς με πρωταγωνιστές  το λάχανο  και τη καυτερή πιπεριά.

ΥΛΙΚΑ
800 γρι μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κύβους
3 μέτριες πατάτες
2 μέτρια καρότα
1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
1 καυτερή πιπεριά
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
• Τρίβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο, προσθέτετε μαζί με τη καυτερή πιπεριά σε κομματάκια κατόπιν το κρέας .
• Αφού τα σοτάρετε για 10 λεπτά ρίχνετε το χυμό ντομάτας και το αφήνετε να βράσει για 1 ώρα .
• Ψιλοκόβετε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτετε και αυτά στο κρέας μετά   τον μαϊντανό αλάτι πιπέρι για να βράσουν για άλλη μισή ώρα ,μέχρι να μαλακώσουν οι  πατάτες.

http://www.stellaspanou.gr/?p=431

 

spanoustella

http://www.stellaspanou.gr/

 Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.Επιμελείται μενού σε επιλεγμένα ρεστοράν και διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας και του εξωτερικού για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει 6 βιβλία μαγειρικής το τελευταίο της είναι το θρακιώτικη κουζίνα από τις εκδόσεις διάπλαση .. λίγες μέρες πριν γύρισε από Κίνα όπου μαγείρεψε ελληνική κουζίνα για λογαριασμό του Ελληνικού Γενικού Προξενιού στη Γκουαντζού και του γραφείο ΕΟΤ κίνας .

Επικοινωνία Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
ΚΑΝΤΑΙΦΙ - Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2016 09:20

ΚΑΝΤΑΙΦΙ  - Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού

 

Ένα εύκολο αλλά εξίσου νόστιμο κανταΐφι σαν πίτα  με άρωμα ανατολής που  συνηθίζετε στη περιοχή της ,Θράκης   που όταν  ανοίξετε καλά τα φύλλα του κανταϊφιού θα έχετε μέγιστη απόδοση στη γεύση .

  kantaifi

Υλικά 

1 πακέτο φύλλα κανταΐφι

2 φλιτζάνια αγελαδινό  φρέσκο βούτυρο

400 γρμ  τριμμένη καρυδόψιχα

2 κουταλάκια κανέλα

½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

 

 

για το σιρόπι

 

4 φλιτζάνια ζάχαρη

3  φλιτζάνια νερό

1 φέτα  λεμονιού

 

 

                                                              Εκτέλεση

 

  • Λιώνετε και βράζετε  το  βούτυρο το ξαφρίζετε .
  •  Στρώνετε σε ένα  ταψί το μισό φύλο κανταΐφι και το περιχύνετε  με το  μισό  βούτυρο.
  • Ανακατεύεται τα  καρύδια με  τη κανέλα και τη φρυγανιά και τα ρίχνεται πάνω στα  φύλλα  προσθέτετε   το υπόλοιπο φύλο κανταΐφι και το περιχύνετε  με το  βούτυρο.
  • Το κόβετε τετράγωνα και το ψήνετε στους 150 βαθμούς για 30-40 λεπτά .
  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε  το  νερό με  τη ζάχαρη μαζί με τη φλούδα λεμονιού  για 10  λεπτά .
  • Μόλις κρυώσει  το κανταΐφι ρίχνετε  το σιρόπι ζεστό .

http://www.stellaspanou.gr/?p=445

 

spanoustella

 

http://www.stellaspanou.gr/

 

 Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.

 

Επιμελείται μενού σε επιλεγμένα ρεστοράν και διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας και του εξωτερικού για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.

 

Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει 6 βιβλία μαγειρικής το τελευταίο της είναι το θρακιώτικη κουζίνα από τις εκδόσεις διάπλαση .. λίγες μέρες πριν γύρισε από Κίνα όπου μαγείρεψε ελληνική κουζίνα για λογαριασμό του Ελληνικού Γενικού Προξενιού στη Γκουαντζού και του γραφείο ΕΟΤ κίνας .

 

Επικοινωνία

 

Email

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 
Μανιταρόσουπα - Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2016 13:16

Μανιταρόσουπα - Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού

Υλικά
1 κιλό διάφορα φρέσκα μανιτάρια = αγαρικά =βολίτες = πλευρώτους
1 ξερό κρεμμύδι
1  ματσάκι φρέσκα  κρεμμυδάκια
¼  άνηθο
½ μαϊντανό
1 φλιτζανάκι  ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
2 ποτήρια νερό
Αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ.σούπας κορν-φλάουερ
Χυμό 1νος  λεμονιού

manitarosoupa

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα πανάκι και τα κόβουμε σε κιβάκια  … ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στο λάδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια  μαζί με το νερό . Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ,μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια  ,ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το άνηθο και τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με το βούτυρο το αλάτι και το πιπέρι .
Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλαουερ και λίγο από το ζουμάκι τις σούπας και περιχύνουμε το φαγητό .

http://www.stellaspanou.gr/?cat=23

spanoustella

http://www.stellaspanou.gr/

 Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.

Επιμελείται μενού σε επιλεγμένα ρεστοράν και διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας και του εξωτερικού για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.

Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει 6 βιβλία μαγειρικής το τελευταίο της είναι το θρακιώτικη κουζίνα από τις εκδόσεις διάπλαση .. λίγες μέρες πριν γύρισε από Κίνα όπου μαγείρεψε ελληνική κουζίνα για λογαριασμό του Ελληνικού Γενικού Προξενιού στη Γκουαντζού και του γραφείο ΕΟΤ κίνας .

Επικοινωνία

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
ΔΙΠΛΕΣ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ - Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 14:58

ΔΙΠΛΕΣ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ - Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού

Τα λεγόμενα και αυγοκαλάμαρα  που προσφέρονται  στις λεχώνες για δύναμη η κέρασμα στα προικιά.
Το σχέδιο τους μοιάζει μέ τριαντάφυλλο.

diples-san-triantafilla

Υλικά

Για 1 φύλο το οποίο γίνετε 10 δίπλες
• 1 φλιτζάνι μαλακό αλεύρι
• 2 κουταλιές της σούπας νερό
• 1 αυγό
• 1 βανίλια

Για  το σιρόπι
1. 2 φλιτζάνια νερό
2. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
3. τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση

Ανακατεύετε  όλα τα υλικά για να κάνετε ένα μαλακό ζυμάρι , το αφήνετε να  ξεκουραστεί για λίγο , με έναν πλάστη απλώνετε ένα φύλλο και το κόβετε σε δέκα κάθετες  λωρίδες  2 πόντων ,τρυπάτε με το πιρούνι την μια άκρη της  κάθε λωρίδας  και με το άλλο χέρι σας πιάνετε την άλλη άκρη,  τοποθετείτε την άκρη που είναι στο πιρούνι μέσα στο καυτό λάδι και σιγά σιγά το γυρίζετε το πιρούνι μέσα στο λάδι μέχρι να γίνει σαν τριαντάφυλλο με τα πέταλά του, ακουμπάτε στις άκρες της κατσαρόλας για να κολλήσει η άκρη και το βγάζετε τοποθετώντας το σε μια επιφάνεια. Αφού τελειώσετε με τα φύλλα τα βουτάτε μέσα στο σιρόπι και από τις δυο πλευρές και τα πασπαλίζετε με τριμμένα καρύδια .

http://www.stellaspanou.gr/?p=443

spanoustella

http://www.stellaspanou.gr/

 Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.

Επιμελείται μενού σε επιλεγμένα ρεστοράν και διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας και του εξωτερικού για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.

Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει 6 βιβλία μαγειρικής το τελευταίο της είναι το θρακιώτικη κουζίνα από τις εκδόσεις διάπλαση .. λίγες μέρες πριν γύρισε από Κίνα όπου μαγείρεψε ελληνική κουζίνα για λογαριασμό του Ελληνικού Γενικού Προξενιού στη Γκουαντζού και του γραφείο ΕΟΤ κίνας .

Επικοινωνία

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Σούπα κίτρινης κολοκύθας - Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 11:49

Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού - Σούπα κίτρινης κολοκύθας

 

soupa-030.jpg

Υλικά

500 γρμ. καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
3 καρότα
2   πατάτες
1 φλιτζανάκι γλυκό κρασί
Αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο βιτάμ η ελαιόλαδο
1 κύβο από ζωμό κοτόπουλου η λαχανικών
10 κόκκους κοπανισμένους κολίανδρο
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με ανθόγαλα η  κρέμα γάλακτος
2 ½ ποτήρια νερό

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καρότα, τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους μαζί με την κολοκύθα , τα βάζετε να βράσουν μαζί με το νερό σε μέτρια φωτιά .Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά ……… εκτός από το γιαούρτι ,,,,,,,,,,,,,σε μισή ώρα που θα έχουν μαλακώσουν μπορείτε να τα λιώσετε στο μπλέντερ . Την σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση του πιάτου σας και φρέσκο τριμμένο πιπέρι ,,,,,,,,,,,,,,,

 http://www.stellaspanou.gr/?p=464

spanoustella

http://www.stellaspanou.gr/

 Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.

Επιμελείται μενού σε επιλεγμένα ρεστοράν και διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας και του εξωτερικού για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.

Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει 6 βιβλία μαγειρικής το τελευταίο της είναι το θρακιώτικη κουζίνα από τις εκδόσεις διάπλαση .. λίγες μέρες πριν γύρισε από Κίνα όπου μαγείρεψε ελληνική κουζίνα για λογαριασμό του Ελληνικού Γενικού Προξενιού στη Γκουαντζού και του γραφείο ΕΟΤ κίνας .

Επικοινωνία

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 14:40
 


Σελίδα 5 από 6

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση