ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Γλυκά Τραγανιστά μπισκότα σοκολάτας
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016 08:28

Γλυκά

Τραγανιστά μπισκότα σοκολάτας
 
25341-0hot-chocolate-biscuits-sm

Υλικά (40 κομμάτια)

  • 210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 7 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζ. κακάο σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε δύο ή περισσότερες μεγάλες λαμαρίνες φούρνου. Λιώνετε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί. Προσθέτετε τα αβγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά το μείγμα έπειτα από κάθε προσθήκη. Ρίχνετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
  3. Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα σ' εκείνο της σοκολάτας ώστε να δημιουργηθεί μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώσπου να σκληρύνει και να κρατάει το σχήμα της.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Βάζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό βαθύ μπολ. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού, παίρνετε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τις στρογγυλεύετε με τα χέρια.
  5. Ρίχνετε τις μπάλες, μία κάθε φορά, στη ζάχαρη άχνη, ώσπου να καλυφθεί όλη η επιφάνεια τους. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Χτυπάτε κάθε μπάλα στο μπολ για να φύγει η επιπλέον ζάχαρη. Τις τοποθετείτε στις λαμαρίνες σε απόσταση μεταξύ τους.
  6. Ψήνετε τα μπισκότα για 10 με 15 λεπτά, ή ώσπου να είναι σκληρά στην επιφάνεια όταν τα πιέζετε με το δάχτυλο. Τα αφήνετε να μείνουν 2 με 3 λεπτά. Τα μεταφέρετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
  7. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/541
 
Σούπα από λαχανικά, κατάλληλη για το κρύο και για κρυολόγημα. ...της Βικτωρίας Πολύζου, medlabnews.gr
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυριακή, 18 Δεκέμβριος 2016 19:39

Σούπα από λαχανικά, κατάλληλη για το κρύο και για κρυολόγημα.

...της Βικτωρίας Πολύζου,  medlabnews.gr

soup2

 

της Βικτωρίας Πολύζου,  medlabnews.gr
Μία υγιής σούπα παρέχει έναν εύκολο τρόπο να αφομοιωθούν τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, ειδικά όταν είμαστε άρρωστοι. Φτιάξτε μια σούπα από λαχανικά, απλά προσθέστε οπωσδήποτε ginger, σκόρδο και λίγο πιπέρι καγιέν. Μια ζεστή σούπα δίνει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα υγρά για να καταπολεμήσει τους ιούς, μαλακώνει το λαιμό και καταπραΰνει το στομάχι. Το τζίντζερ συμβάλλει στη μείωση του πυρετού, ζεσταίνοντας το σώμα και αυξάνοντας την εφίδρωση. Το κόκκινο πιπέρι, πλούσια πηγή βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας. Το σκόρδο βοηθά να ανοίξουν τα ιγμόρεια και περιέχει αντισηπτικά για να αναρρώσετε γρηγορότερα. 


Υλικά 

πατάτες ψιλοκομμένες
καρότα ψιλοκομμένα
κλωνάρια σέλινο ή σέλερι
σκελίδες σκόρδο
κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
τζίντζερ 
λίγο πιπέρι καγιέν

Αν θέλουμε προσθέτουμε 

βούτυρο
κύβο λαχανικών
κρέμα γάλακτος

Τρόπος παρασκευής
1. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί σε 2 κ.σ βούτυρο για 2'.
2. Προσθέτουμε 1 - 1 1/2 λίτρο χλιαρό νερό, 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά) και βράζουμε για 7'-8'.
3. Τα αλέθουμε στο multi, προσθέτουμε μια κρέμα γάλακτος (200ml προαιρετικά) και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1'-2'. 
4. Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν.
 Είναι απλώς τέλεια!

http://medlabgr.blogspot.com/2016/12/soup.html

 
Dips Πολύ γρήγορη & πικάντικη σως Ταρτάρ
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 18:33

Dips

Πολύ γρήγορη & πικάντικη σως Ταρτάρ
 
c88d0-tartersauce

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 φλυτζάνια μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Απλά αναμίξετε όλα τα υλικά μαζί! Τέλος!

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/417

 
Χαλβάς- Θρακιώτικη κουζίνα. Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2016 12:41

Χαλβάς- Θρακιώτικη κουζίναΑυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού.

11664004 10207093326196755 2004908649 o

 

Συνταγή από το βιβλίο »Θρακιώτικη κουζίνα»

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φλιτζανάκι σταφίδες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 κουτ. Γλυκού κανέλα
Τριμμένη αμυγδαλόψιχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα για 10 λεπτά.
2. Μέσα σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το βούτυρο, προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει το μίγμα ένα απαλό καφετί χρώμα.
3. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το βραστό σιρόπι, προσθέτουμε τις σταφίδες και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε για ακόμη 5 λεπτά πάνω στη φωτιά.
4. Το βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε και το πασπαλίζουμε με τριμμένη αμυγδαλόψιχα.

http://www.stellaspanou.gr/?p=910

spanoustella

http://www.stellaspanou.gr/

 Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.Επιμελείται μενού σε επιλεγμένα ρεστοράν και διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας και του εξωτερικού για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει 6 βιβλία μαγειρικής το τελευταίο της είναι το θρακιώτικη κουζίνα από τις εκδόσεις διάπλαση .. λίγες μέρες πριν γύρισε από Κίνα όπου μαγείρεψε ελληνική κουζίνα για λογαριασμό του Ελληνικού Γενικού Προξενιού στη Γκουαντζού και του γραφείο ΕΟΤ κίνας .

Επικοινωνία Email    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
ΒΑΡΕΝΙΚΑ - - Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού Ποντιακή καταγωγή τα βαρενικα από το λέξη ζύμη, ένα φαγητό με γεύση του φρέσκου ζυμαρικού.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυριακή, 04 Δεκέμβριος 2016 09:26

ΒΑΡΕΝΙΚΑ - - Αυθεντική Παραδοσιακή Κουζίνα της Στέλλας Σπανού

Ποντιακή  καταγωγή τα βαρενικα από το λέξη ζύμη,  ένα φαγητό με γεύση  του φρέσκου ζυμαρικού.

varenika
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι
2 φλιτζάνια  νερό
1 κουταλιά αλάτι
1 αυγό
Γέμιση
400 γρμ  μυζήθρα
5 κουταλιές της σούπας  αγελαδινό βούτυρο
3 κλωναράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Βάζετε  το αλεύρι σε ένα μπολ  και ρίχνετε  το νερό το αυγό το αλάτι  και το ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη χωρίς να κολλάει, την αφήνεται να ξεκουραστεί για λίγο.
• Τη χωρίζετε σε μπαλάκια τα πασπαλίζετε με το αλεύρι και τα ανοίγετε σε φύλλα κατόπιν  τα κόβετε σε μικρά τετραγωνάκια  4χ4.
• Βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά του γλυκού  μυζήθρα και τα διπλώνεται με τα δάκτυλα σας στα δυο, τα πατάτε λίγο με το πιρούνι στις άκρες για  να κολλήσουν  καλά.
• Σε μια κατσαρόλα βράζετε  νερό και προσθέτετε  μια κουταλιά αλάτι μαζί με  μια κουταλιά αγελαδινό βούτυρο.
• Τα βράζετε για 7 με 10 λεπτά  όταν ανέβουν στη επιφάνεια στραγγίζετε με μια τρυπητή  κουτάλα και τα βάζετε σε πιάτα .
• Τα ραντίζετε με λιωμένο αγελαδινό βούτυρο  και δυόσμο .

Συμβουλή μου

Όσο πιο μικρά τα κάνετε τόσο πιο αποδοτικά θα είναι στο βράσιμο και στη γεύση .

http://www.stellaspanou.gr/?p=406

spanoustella

http://www.stellaspanou.gr/

 Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.Επιμελείται μενού σε επιλεγμένα ρεστοράν και διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας και του εξωτερικού για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει 6 βιβλία μαγειρικής το τελευταίο της είναι το θρακιώτικη κουζίνα από τις εκδόσεις διάπλαση .. λίγες μέρες πριν γύρισε από Κίνα όπου μαγείρεψε ελληνική κουζίνα για λογαριασμό του Ελληνικού Γενικού Προξενιού στη Γκουαντζού και του γραφείο ΕΟΤ κίνας .

Επικοινωνία Email   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 


Σελίδα 4 από 6

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση