ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Σαλάτα κοτόπουλου με ζυμαρικά
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 17:19

Σαλάτα κοτόπουλου με ζυμαρικά

59031- ham chicken salad

Υλικά:

  • 2 μέτρια σε μέγεθος στήθη κοτόπουλου
  • ½ κιλό ζυμαρικά βίδες (1 πακέτο)
  • 12-15 τετράγωνες φέτες ζαμπόν
  • ½ κιλό τυρί γκούντα
  • 5-6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
  • 2 βρασμένα σφιχτά αβγά


Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τα στήθη μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (περίπου 1 ώρα).
  • Μόλις κρυώσουν ελαφρά, αφαιρούμε τα κόκκαλα και τα ξεψαχνίζουμε με τα χέρια.
  • Τοποθετούμε τα κομματάκια του κοτόπουλου σε βαθύ γυάλινο σκεύος σερβιρίσματος και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις βίδες (al dente) και τις προσθέτουμε στο σκεύος με το κοτόπουλο.
  • Ψιλικόβουμε τη γκούντα και το ζαμπόν σε τετράγωνα κομματάκια και τα προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος, προσέχοντας το μείγμα των ζυμαρικών και του κοτόπουλου να μην είναι πολύ ζεστό και λιώσουν τα κομματάκια του τυριού.
  • Πασπαλίζουμε το μείγμα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε, στολίζουμε τη σαλάτα με τα βρασμένα αβγά κομμένα σε λεπτές φέτες και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
  • http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2664
 
Φιλετάκια κοτόπουλου με φρέσκια κρέμα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 07:53

Φιλετάκια κοτόπουλου με φρέσκια κρέμα

3e7ff- chicken cream

Υλικά:

  • 5 στήθη κοτόπουλο (προαιρετικά κομμένα σε μικρούς κύβους)
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • φρέσκια κρέμα
  • λίγο λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε τηγάνι στο οποίο έχουμε ήδη βάλει λίγο λάδι. Το τσιγαρίζουμε μέχρι το κοτόπουλο να γίνει άσπρο.
  2. Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα την οποία έχουμε διαλύσει μέσα σε λίγο κρασί και μετά το υπόλοιπο κρασί.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς (για περίπου 45 λεπτά).
  4. Όταν ψηθεί, βάζουμε και την φρέσκια κρέμα και το αφήνουμε στο φούρνο και ακόμη 10 λεπτά.
  5. Σερβίρεται με ρύζι.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4027
 
Διάκριση του Έλληνα Chef κ. Θωμά Νικολάου στο Φεστιβάλ “TIPICITA’ IN BLU FESTIVAL 2017”
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυριακή, 28 Μάιος 2017 18:29

Διάκριση του Έλληνα Chef κ. Θωμά Νικολάου στο Φεστιβάλ “TIPICITA’ IN BLU FESTIVAL 2017”

resized grit-dmag 1

Την Παρασκεύη 26 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tipicitain Blu που διοργανώνεται στην Ανκόνα της Ιταλίας όπου η πόλη της Ηγουμενίτσας συμμετέχει ως «τιμώμενη πόλη», στο επίσημο δείπνο προς τιμήν της αποστολής της πόλης της Ηγουμενίτσας, των χορηγών και των συνδιοργανωτών του Φεστιβάλ, ο Ηγουμενίτσιώτης Chef κ. Θωμάς Νικολάου, Μέλος της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος και υπεύθυνος της Ένωσης στο Νομό Θεσπρωτίας, διαγωνίστηκε με τον αντίστοιχο Ιταλό Chef, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές όλων των παριστάμενων, μεταξύ των οποιων μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων των εθνικών μέσων ενημέρωσης της Ιταλίας και περιοδικών γαστρονομίας.

resized grit-dmag 2

Ο Έλληνας Chef επικράτησε «κατά κράτος» του Ιταλού και στα τρία πιάτα που προσέφερε στους προσκεκλημένους του Φεστιβάλ.

Την επόμενη μέρα, στην κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ ανοιχτή στο κοινο που διοργανώθηκε στην Μαρίνα της Ανκόνα, ο κ. Θωμάς Νικολάου βραβεύτηκε από την Δήμαρχο της Ανκόνα και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού της Βενετίας με τιμητική πλακέτα υπό τις έντονες επευφημίες όλων των παρευρισκόμενων.

 
Ρύζι με λουκάνικα, μπέικον και κάρυ
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 13:17

Ρύζι με λουκάνικα, μπέικον και κάρυ

1fe62- bacon rice

Υλικά:

  • ρύζι για πιλάφι
  • λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • φέτες μπέικον
  • κάρυ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι


Εκτέλεση:

  • Βράζουμε το ρύζι προσθέτοντας το αλάτι. Εγώ βάζω 2 ποτήρια νερό για ένα ποτήρι ρύζι.
  • Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το μπέικον που το έχουμε ψιλοκόψει, μαζί με τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, το κάρυ και ανακατεύουμε. Σε 1-2 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Τρώγεται και σε θερμοκρασία δωματίου.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2663

 
Μπριζόλες στη λαδόκολλα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 10:58

Μπριζόλες στη λαδόκολλα

94612- porkchop wrap

Υλικά:

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • 1 μικρό πακέτο ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
  • λίγο σκόρδο
  • 4 μικρές πατάτες
  • λεμόνι και μαργαρίνη για κάθε πακετάκι
  • αλατοπίπερο


Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε τις μπριζόλες λίγο να απλώσουν.
  • Τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις τρίβουμε με το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε το λεμόνι και τη μαργαρίνη σε κάθε μια τους.
  • Απλώνουμε την κάθε μια σε ανάλογο αλουμινόχαρτο, βάζουμε από πάνω 3-4 καλές κουταλιές λαχανικών και τυλίγουμε σε πακέτο.
  • Βάζουμε τα πακέτα σε μεγάλο ταψί με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 1 ώρα.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4026

 


Σελίδα 4 από 22
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
 «Κέαρ» – ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ Στίχοι / Μουσική: Ιάκωβος Σαμψάκης   Ο Ιάκωβος Σαμψάκης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση