ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 09:02

Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο

2010 09 23 12 04 45  989af9ba065a421da9caa6db50d23dcd

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κιλό πιπεριές κόκκινες γλυκιές
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πιπεριές και τις τοποθετείτε στο γκριλ του φούρνου, το οποίο ανάβετε στο αερόθερμο. Ψήνετε στους 180 °C για 25-30 λεπτά.
  2. Βγάζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζετε με μια διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να «φουσκώσουν» και να ξεφλουδίζονται ευκολότερα.
  3. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις βάζετε στην άκρη.
  4. Ζεσταίνετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα «γυρίζετε» ελαφρά με μια κουτάλα ίσα να πάρουν χρώμα.
  5. Βάζετε το κοτόπουλο και το γυρίζετε μ' ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ενάμισι φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν ψημένο, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη ρίγανη, μια κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένη και ανακατεύετε.
  6. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μαζί με το κρέας και τη σάλτσα του σ' ένα πυρέξ ή σ' ένα πυρίμαχο σκεύος που σκεπάζει.
  7. Προσθέτετε τις μισές πιπεριές και αναμειγνύετε. Στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες πιπεριές. Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε τις πιπεριές να ροδίσουν για 6-7 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλισμένο με φρέσκο δυόσμο.
  8. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1388
 
Ορεκτικά, Κολοκυθάκια με μυζήθρα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2017 11:08

Ορεκτικά, 

Κολοκυθάκια με μυζήθρα
 
252bf-kolokithakia1

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, στρογγυλά, πάχους 1 δαχτύλου
  • 1 πιάτο βαθύ μυζήθρα τριμμένη, ξερή
  • φρέσκια ντομάτα
  • λάδι
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • δυόσμος φρέσκος ή ξερός


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κολοκυθάκια.
  2. Προσθέτετε την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό, και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγο.
  3. Μόλις πιουν τα υγρά και μείνουν με το λαδάκι τους, ρίχνετε τον δυόσμο, σβήνετε τη φωτιά και πασπαλίζετε με τη μυζήθρα.
  4. Κουνάτε λίγο πέραδώθε, ώσπου να «δέσει» η μυζήθρα με το φαγητό. Αφήνετε το φαγητό για λίγο πάνω στο μάτι, να κρυώσει (χωρίς φωτιά, κρατάει όση υπάρχει).
  5. Σερβίρετε το φαγητό, είτε ως κρύο πιάτο είτε ως πρώτο πιάτο.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1352
 
Σούπες, Κοτόσουπα με σπαράγγια.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 09:12

Σούπες, 

Κοτόσουπα με σπαράγγια.
 
73fd5-asparagus chicken

Υλικά

  • 1 πακέτο μισό κοτόπουλο
  • 500 γρ. φρέσκα σπαράγγια
  • 2 πράσα
  • 2 πατάτες
  • 2 κουτ. του γλυκού φρεσκο δενδρολίβανο ή
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερό ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια. Κόβετε τη βάση των σπαραγγιών και τα ψιλοκόβετε.
  2. Σοτάρετε τα πράσα, τις πατάτες και τα σπαράγγια σε ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, προσθέτετε το κοτόπουλο και αφού πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές του, ρίχνετε 1 ½ λίτρο νερό, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το δεντρολίβανο και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. 
  3. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεψαχνίζετε και ψιλοκόβετε την ψίχα του.
  4. Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ ή μέσα στην κατσαρόλα με την ειδική ράβδο, ανακατεύετε με το ψαχνό από το κοτόπουλο και σερβίρετε.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1318
 
Γλυκά, Μπακλαβάς
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017 18:26

Γλυκά, 

Μπακλαβάς
 
97503-0baklava

Υλικά

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • ¼ καρύδια χοντροκομμένα
  • ¼ αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο

  • Για το σιρόπι:
  • 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • Λίγη βανίλια
  • ¼ φλιτζ. γλυκόζη


Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τα βούτυρα.
  2. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τη κανέλα.
  3. Βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί και κόβουμε στη μέση τα φύλλα.
  4. Στρώνουμε τα 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα και πασπαλίζοντάς τα με λίγη γέμιση.
  5. Συνεχίζουμε στρώνοντας δυο-δυο βουτυρωμένα φύλλα και πασπαλίζοντας με γέμιση.
  6. Στη συνέχεια αφού τελειώσουμε με τα υλικά, κόβουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και το βάζουμε στο κάθε κομμάτι από ένα γαρίφαλο. Ρίχνουμε από πάνω το λίγο βούτυρο που μας έχει περισσέψει και τον ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30-40΄ώσπου να ροδίσει καλά.
  7. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5΄ λεπτά, μέχρι να δέσει.
  8. Περιχύστε με καυτό σιρόπι τον μπακλαβά, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο και τον αφήνουμε για λίγο να το απορροφήσει όλο.
  9. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1256
 
Γλυκά, Τάρτα Σφολιάτας με Μασκαρπόνε
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 12:10

Γλυκά, 

Τάρτα Σφολιάτας με Μασκαρπόνε
08401-0mascarbone choc

Υλικά

  • 350 γρ. σπιτική ζύμη σφολιάτας ή 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
  • 1 μικρό αβγό, ελαφρά χτυπημένο με ένα πιρούνι
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλή ζάχαρη
  • 300 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 λοβό βανίλιας, κομμένο στη μέση κατά μήκος και ξεσποριασμένο ή 1 κουταλάκι vanilla bean paste
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Πραλίνα φουντουκιού
  • 70 γρ. καλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα 60% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα της τάρτας


Εκτέλεση

  1. Αν χρησιμοποιήσετε σπιτική σφολιάτα, αλευρώστε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας καθώς και την κορυφή της ζύμης, και ανοίξτε την χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, σε παραλληλόγραμμο σχήμα 25 x 30 εκ. περίπου, με πάχος 0,3-0,4 εκ. Το πάχος που θ’ ανοίξετε τη σφολιάτα είναι σημαντικό διότι από αυτό εξαρτάται και ο χρόνος ψησίματος. Ισιώστε γύρω-γύρω τη ζύμη κόβοντάς την μ’ ένα μαχαίρι και μετά χαράξτε την ελαφρά δημιουργώντας ένα κάδρο. Μ’ ένα πιρούνι κάντε στο εσωτερικό του κάδρου πολλές τρύπες, κάτι που θα βοηθήσει στο να μην φουσκώσει πολύ η ζύμη. Τοποθετήστε την ανοιγμένη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαμαρίνα/ταψί σας. Καλύψτε τη σφολιάτα με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και βάλτε την στο ψυγείο.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 185-190 βαθμούς Κελσίου.
  3. Βγάλτε τη λαμαρίνα απ’ το ψυγείο, αλείψτε την κορυφή της ζύμης με λίγο χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε από πάνω την ψιλή ζάχαρη. Βάλτε τη σφολιάτα κατευθείαν στο χαμηλό ράφι του προθερμασμένου φούρνου σας και ψήστε για 10 λεπτά. Έπειτα μεταφέρετε στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι η σφολιάτα να φουσκώσει και να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα και η ζάχαρη να καραμελώσει. Προσέξτε μην σας αρπάξει.
  4. Εν τω μεταξύ, σ’ ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους, προσθέστε την μασκαρπόνε, τα σποράκια βανίλιας ή το vanilla bean paste και την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα.
  5. Βγάλτε την σφολιάτα απ’ το φούρνο κι αφήστε την να κρυώσει.
  6. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 600 watts. Αδειάστε τη σοκολάτα σ’ ένα χάρτινο κορνέ
  7. Αφού η σφολιάτα έχει κρυώσει, πασπαλίστε την με λίγη άχνη ζάχαρη και χρησιμοποιώντας μια μικρή σπαστή σπάτουλα, απλώστε την μασκαρπόνε από πάνω. Ρίξτε από πάνω μπόλικα τρίμματα πραλίνας φουντουκιού και χρησιμοποιώντας το κορνέ φτιάξτε παράλληλες γραμμές με την λιωμένη σοκολάτα
  8. Σερβίρετε την τάρτα αμέσως κομμένη σε κομμάτια.
  9. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1255
 


Σελίδα 4 από 10
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση