ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Ψαρικά, Καλαμαράκια κρασάτα.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 18:46

Ψαρικά,

Καλαμαράκια κρασάτα.
86b49-0kalamari-krasato

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη νερό με 1 χούφτα αλάτι.
  2. Τα τρίβουμε και τα ξεπλένουμε με πολλή νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ροδίζουμε με λάδι.
  3. Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, την δάφνη και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. 
  4. Προσθέτουμε το μαϊντανό και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Σερβίρονται με ρύζι.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2662

 
Όσπρια, Φακοσαλάτα.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 17:06

Όσπρια,

Φακοσαλάτα.
ec602-fakosalata

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 4 φλιτζάνια του καφέ φακές
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 καρότα τεμαχισμένα σε ροδέλες
  • 2 μέτριες ντομάτες τεμαχισμένες σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 μεγάλες ελιές τεμαχισμένες σε ροδέλες
  • Μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ξύδι, λεμόνι
  • Κάπαρη (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

  1. Φουσκώνουμε αποβραδίς τις φακές και στη συνέχεια, τις βράζουμε με τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν (χωρίς να διαλυθούν).
  2. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τεμαχίζουμε τα άλλα λαχανικά μας.
  3. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τέλος, προσθέτουμε μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
  4. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/27146
 
Χορτοφαγικά, Αγκινάρες κοκκινιστές.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 16:22

Χορτοφαγικά,

Αγκινάρες κοκκινιστές.
94355-0artichoke

Υλικά

  • 12 αγκινάρες κατεψυγμένες (τις βάσεις)
  • 8 πατατούλες ολόκληρες
  • 2 κλαδάκια σέλινο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη από κονσέρβα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σπόρους
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  2. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο, τις αγκινάρες και τις πατάτες χωρίς τη φλούδα μαζί με το μπαχάρι και τον κόλιαντρο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Ανακατεύουμε και αμέσως βάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, τον πελτέ και τη δάφνη. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σαφράν και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
  4. Βάζουμε αρκετό νερό να φτάσει στα 3/4 του μείγματος και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  5. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι αγκινάρες και οι πατάτες καθώς και να πάρουν τα υγρά τη μορφή παχύρρευστης σάλτσας.

    Σερβίρουμε αμέσως με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/27013
 
Κρεατικά, Γιουβαρλάκια κλασσικά
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 12:55

Κρεατικά,

Γιουβαρλάκια κλασσικά
ef2c1-giuvarlakia-laxanika

Υλικά:

  • Μισό κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμύδι
  • 1 αυγό
  • 5-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι γλασέ
  • αλατοπίπερο
  • Προαιρετικά:
    • 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
    • 2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
    • αλεύρι


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό να βράσει καλά με λίγο λάδι και αλάτι. Αν αποφασίσουμε να βάλουμε πατάτες και καρότα, τα ρίχνουμε στην αρχή στο νερό που βράζει. 
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, ελαιόλαδο, το ρύζι, το κρεμμύδι τριμμένο και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και μετά τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει. 
  3. Θέλουν περίπου 20 λεπτά ψήσιμο από τη στιγμή που θα ρίξουμε τα στην κατσαρόλα
  4. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2252
 
Πρόγευμα, Ομελέτα με λαχανικά, μυρωδικά και γιαούρτι στο φούρνο.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017 09:35

Πρόγευμα,

Ομελέτα με λαχανικά, μυρωδικά και γιαούρτι στο φούρνο.
330d3-0omeleta-me-laxanika

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 μανιτάρι πορτομπέλο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 6 αβγά
  • 150 γρ. γιαούτι (light κατα προτίμηση)
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1/2 μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1/2 μάτσο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι 


Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μικρό, στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί που έχουμε αλείψει με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200°C, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Μέχρι να ψηθούν χτυπάμε τα αβγά σε μπολ με το γιαούρτι, το τυρί, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  3. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών.
  4. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 15 λεπτά στους 160°C.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/26946
 


Σελίδα 3 από 15
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση