ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρουσία φορέων, επιχειρηματιών έγινε σήμερα η απονομή σημάτων «κρήτη», «κρητική κουζίνα» και «κρητικό μπακάλικο» από την Περιφέρεια Κρήτης σε 48 επιχειρήσεις που παράγουν-προωθούν εκατοντάδες Κρητικά προϊόντα με την ενιαία ονομασία «ΚΡΗΤΗ»
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 18:49

Παρουσία φορέων, επιχειρηματιών έγινε σήμερα η απονομή σημάτων «κρήτη», «κρητική κουζίνα» και «κρητικό μπακάλικο» από την Περιφέρεια Κρήτης σε 48 επιχειρήσεις που παράγουν-προωθούν εκατοντάδες Κρητικά προϊόντα με την ενιαία ονομασία «ΚΡΗΤΗ».

resized 1

Τα σήματα «κρήτη», «κρητική κουζίνα» και «κρητικό μπακάλικο» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης απονεμήθηκαν σήμερα σε 48 Κρητικές επιχειρήσεις που παράγουν-προωθούν εκατοντάδες ποιοτικά Κρητικά προϊόντα στην εσωτερική και διεθνή αγορά ενισχύοντας τον πρωτογενή τομέα και την οικονομία του τόπου ευρύτερα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρόντων του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Περιφερειακών-Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, φορέων-παραγωγικών τάξεων αλλά και επιχειρηματιών από ολόκληρη την Κρήτη.

resized 3

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στην σημαντικότητα του θεσμού πιστοποίησης των Κρητικών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια με τα σήματα «κρήτη», «κρητική κουζίνα» και «κρητικό μπακάλικο» τόνισε ότι μόνο με ποιοτικά, ανταγωνιστικά προϊόντα με την ενιαία ονομασία «ΚΡΗΤΗ» που είναι το δυνατό μας όνομα, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στον ισχυρό διεθνή ανταγωνισμό κατακτώντας νέες αγορές, γεγονός που έχουν αντιληφθεί οι παραγωγοί αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού.

resized 4

Παραγωγοί και επιχειρηματίες από την πλευρά τους ευχαρίστησαν δημόσια τον Περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας-Αγροδιατροφικής Σύμπραξης για την στήριξη τους και που ανοίγουν συνεχώς νέους ορίζοντες στην ανάδειξη και προώθηση των Κρητικών προϊόντων και επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης στο χώρο του Επιμελητηρίου εκτέθηκαν παράλληλα όλα τα πιστοποιημένα προϊόντα με την ονομασία «ΚΡΗΤΗ» καθώς επίσης πληροφοριακό υλικό και φυλλάδια της Αγροδιατροφικής Κρήτης.

resized 6

«Με την πιστοποίηση των Κρητικών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Κρήτης αναδυκνείεται η ποιότητα, η «ταυτότητα» των Κρητικών προϊόντων. Μια σημαντική δουλειά που γίνεται από την Περιφέρεια, από την Αγροδιατροφική, και θέλουμε να πιστοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, προϊόντα» ανέφερε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούμε να «κατακτήσουμε» τις αγορές αν επενδύσουμε στην ποιότητα. Από την Περιφέρεια Κρήτης εμείς θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα επενδύοντας στα τοπικά μας ποιοτικά που πρέπει να είναι ποιοτικά γιατί μόνο έτσι θα είναι ανταγωνιστικά στο εσωτερικό αλλά και στη διεθνή αγορά. Όλα αυτά προϋποθέτουν τις συνεργασίες, συνέργειες, ανάμεσα στην Αυτοδιοίκηση, στις παραγωγικές τάξεις, τους φορείς και τις Κρητικές επιχειρήσεις». Η «ΚΡΗΤΗ» αποτελεί το δυνατό μας όνομα, σε αυτό επενδύουμε όλοι μας προς όφελος του τουρισμού του πρωτογενή τομέα, την διασύνδεση τους που αποτελεί σημαντικό προτέρημα».

resized 7

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθεια για την ανάδειξη-προώθηση πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων του νησιού μας, διοργανώνει την σημερινή εκδήλωση για την απονομή σημάτων σε 250 νέα προϊόντα σε σύνολο 600, σε 19 εστιατόρια ξενοδοχείων, και σε ένα νέο Κρητικό Μπακάλικο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια που διασυνδέει τις παραγωγικές δυνάμεις του νησιού μας και θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με διάφορες δράσεις όπως είναι επιχειρηματικές αποστολές, συμμετοχή σε εκθέσεις κλπ. Το σήμα «κρήτη» είναι πολύ σημαντικό και είναι γνωστό τόσο στην εσωτερική όσο και στην διεθνή αγορά».

resized 8

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη επεσήμανε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον θεσμό απονομής των σημάτων «κρήτη» προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια και εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία. Υπάρχει μεγάλη αποδοχή από τις επιχειρήσεις της Κρήτης, με στόχο την ενιαία ταυτότητα όλων των προϊόντων μας στις αγορές του εξωτερικού και του εσωτερικού, με τον ενιαίο brand name «ΚΡΗΤΗ». Η Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια προβάλλει τα προϊόντα του νησιού σε στοχευμένες εκθέσεις και επι της ουσίας αυτό που προβάλλουμε είναι η ενιαία ταυτότητα το «ΚΡΗΤΗ», το «διαβατήριο των Κρητικών προϊόντων για την επιτυχημένη παρουσία τους στις διεθνείς αγορές. Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό «εργαλείο» για τους παραγωγούς μας και την οικονομία της Κρήτης». Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης: «Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και των εμπλεκομένων φορέων που σκοπό έχει να δώσει «διαβατήριο» στα Κρητικά προϊόντα να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, και να ενισχύσουν την φήμη τους στην εσωτερική αγορά».

Μιλώντας στην εκδήλωση που στέφθηκε με επιτυχία στο Επιμελητήριο ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την στήριξη του πρωτογενή τομέα στο νησί με την παράλληλη διασύνδεση του με τον τομέα του τουρισμού και των εξαγωγών. Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης είπε μεταξύ άλλων: «Για όλους εμάς στην Περιφέρεια αλλά και για τα στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, η συνεργασία με τους παραγωγούς, τους εμπόρους, τους καταστηματάρχες στο χώρο της εστίασης, τους ξενοδόχους, αποτελεί τον κυρίαρχο μοχλό πάνω στον οποίο κινείται όλος ο σχεδιασμός μας, για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα στο νησί με την παράλληλη διασύνδεση του με τον κλάδο του τουρισμού και των εξαγωγών. Η Περιφέρεια Κρήτης είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να στηρίζει τον αγροδιατροφικό κλάδο στον τόπο μας και το πράττει με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια. Για μας δεν νοείται ανάπτυξη και έξοδος από τη δύσκολη φάση που περνάμε, αν δεν ενισχυθεί η αγροτική παραγωγή και γενικότερα ο αγροδιατροφικός τομέας. Η Κρήτη με τις παραγωγικές δυνατότητες που διαθέτει και την ποιότητα των προϊόντων της, μπορεί να αποτελέσει το λαμπρό παράδειγμα μιας Περιφέρειας, που στηρίζεται στις δικές της παραγωγικές δυνάμεις, βάζοντας ισχυρά θεμέλια στην τοπική οικονομία» και πρόσθεσε: «Για μας έχει γίνει κατανοητό ότι το μεγάλο στοίχημα της ανάταξης αρχικά της οικονομίας και της ανάπτυξης στη συνέχεια, δεν μπορεί να κερδηθεί για το νησί μας, αν δεν στηριχθούμε στα προϊόντα της Κρητικής γης και στην προστιθέμενη αξία που αυτά πρέπει να λάβουν στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σε αυτό το πλαίσιο θέλω να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους εσάς τους ανθρώπους που συνεχίζετε να παράγετε μοναδικά προϊόντα, σε μια εποχή δύσκολη και ανταγωνιστική, σε όλους εσάς τους ανθρώπους από τον ξενοδοχειακό κλάδο, από τον κλάδο της εστίασης και της ζαχαροπλαστικής, τους παραγωγούς ποιοτικών τοπικών προϊόντων».

resized 9

Σήμα «κρήτη»

Στην σημερινή εκδήλωση απονεμήθηκε το σήμα σε 28 νέες πιστοποιημένες επιχειρήσεις και 250 νέα πιστοποιημένα προϊόντα, μεταξύ των οποίων ελαιόλαδο, τυροκομικά, παραδοσιακά καπνιστά (λουκάνικο, απάκι κτλ),νωπό κρέας (κόκορας, κοτόπουλο, γαλοπούλα) αρτοσκευάσματα, προϊόντα ζύμης, φραγκόσυκα, βότανα, ελιές, κρασί, αυγά, χυμό αλόης κ.α. (πρόκειται για τις επιχειρήσεις που πιστοποιήθηκαν το 2016). Μέχρι τώρα έχουν πάρει το σήμα «κρήτη» συνολικά 90 επιχειρήσεις και 600 προϊόντα.

Σήμα «κρητική κουζίνα»

Απονεμήθηκε το σήμα σε 19 εστιατόρια και a la carte εστιατόρια ξενοδοχειακών μονάδων (πρόκειται για τις επιχειρήσεις που πιστοποιήθηκαν το 2016). Μέχρι τώρα έχουν πάρει το σήμα «κρητική κουζίνα» συνολικά 40 εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Σήμα «κρητικό μπακάλικο»

Απόνεμήθηκε το σήμα σε 1 κρητικό μπακάλικο στην Θεσσαλονίκη. Μέχρι τώρα έχουν πιστοποιηθεί συνολικά πέντε «κρητικά μπακάλικα», τέσσερα στο νομό Αττικής και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Οι επιχειρήσεις που έλαβαν το σήμα «κρήτη»

  1. ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ Ε.Π.Ε.

  2. ΑΦΟΙ Γ. ΚΑΣΣΑΚΗ Ο.Ε.

  3. ΥΙΟΙ Β. ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΥ Ο.Ε.

  4. ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ ΑΙΚ. & ΚΑΡΚΑΝΗ ΔΕΣΠ. Ο.Ε.

  5. ΠΙΤΣΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

  6. ΒΕΡΥΚΟΚΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

  7. Γ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ & Σ.Ι.Α Ο.Ε.

  8. ΨΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  9. Ι. ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ & Σ.Ι.Α Ο.Ε.

  10. ΜΙΝΩΑ ΓΗ Ι.Κ.Ε.

  11. Ι. ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗΣ Ε.Π.Ε.

  12. ΘΕΟΝΥΜΦΗ Γ. ΚΥΡΑΛΑΚΗ

  13. ΗΛΙΑΚΗΣ Α.Ε.

  14. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ Α.Ε.Β.Ε.

  15. Α. ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ & Σ.Ι.Α Ο.Ε.

  16. G.G. HELLENIC ALOE M.E.Π.Ε.

  17. ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗΣ Α.Ε.

  18. ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Γ. ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ Α.Ε.

  19. ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - KANTIA NATΣ A.B.E.E.

  20. ΚΤΗΜΑ ΤΟΠΛΟΥ Α.Ε.

  21. ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΟΥΡΜΠΑΚΗΣ

  22. ΤΖΟΥΡΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & Σ.Ι.Α. Ε.Ε.

  23. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  24. ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ Ο.Ε.

  25. ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ Α.Ε.

  26. ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.

  27. ΑΦΟΙ ΧΟΝΔΡΑΚΗ Ο.Ε.

  28. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΥΓΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΣΗΜΑ «κρητική κουζίνα»

  1. «Mistral Singles» - Εστιατόριο

  2. Εστιατόριο «Κουζίνα ΕΠΕ»

  3. Ταβέρνα «Καμάρες»

  4. Εστιατόριο «Αλάνα»

  5. Ταβέρνα «Κάστρο»

  6. Ταβέρνα «Πιπεριά»

  7. Εστιατόριο «Αυλή»

  8. Παραδοσιακό Γαστρονομικό Κέντρο Κρητικής Διατροφής «ΝΤΟΥΝΙΑΣ»

  9. Ξενοδοχείο ΚΥΔΩΝ, Εστιατόριο “SQUARE”

  10. Ξενοδοχείο Sea Side Resort & Spa – Εστιατόριο“MINOAN”

  11. Ξενοδοχείο CHC Athina Palace – Εστιατόριο «Greek Taverna»

  12. Ξενοδοχείο Cactus Royal Resort – Εστιατόριο «Ελιά»

  13. Ξενοδοχείο Carolina Mare - Εστιατόριο «Διόνυσος»

  14. Ξενοδοχείο Elounda Breeze Resort - Εστιατόριο «Αφροδίτη»

  15. Ξενοδοχείο Knossos Beach Bungalows & Suites – Εστιατόριο «Swell»

  16. Ξενοδοχείο Lavris Hotel & Bungalows - Εστιατόριο «A la carte»

  17. Ξενοδοχείο Platanias Ariston – Εστιατόριο «The Olive Tree”

  18. Ξενοδοχείο Stella Palace Resort & Spa Εστιατόριο «Ελιά»

  19. Εστιατόριο Μπλε Κατσαρολάκια

 

Σήμα «κρητικό μπακάλικο»

1.ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ Α.Ε. - "ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ"

 
Σούπα βελουτέ με κίτρινη κολοκύθα και καλαμπόκι
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 08:40

Σούπα βελουτέ με κίτρινη κολοκύθα και καλαμπόκι

edf2a-soypa 1

Υλικά

  •     700 γρ. κίτρινη κολοκύθα
  •     4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  •     1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
  •     2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
  •     2 κούπες καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
  •     ¼ κούπας λευκό γλυκό κρασί
  •     1 κούπα κρέμα γάλακτος
  •     1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
  •     3 κούπες ζωμός λαχανικών


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε 1 καπάκι πάνω από την κολοκύθα, την αδειάζουμε, παίρνουμε 700 γρ. και την κόβουμε σε κύβους ίσου μεγέθους, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε, το κρεμμύδι,την κολοκύθα, το καλαμπόκι, τις πατάτες ολόκληρες και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σαφράν,το ζωμό λαχανικών και τα βράζουμε 30-40 λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθούν καλά.
  4. Κατόπιν αλέθουμε τη σούπα, τη ρίχνουμε στην άδεια κολοκύθα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2207
 
Όσπρια, Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2017 10:19

Όσπρια,

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα.
 
3-bean-salad

Υλικά

  • 1/2 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανού
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουναρόσποροι
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδα σουλτανίνα


Εκτέλεση 

  1. Ξεπλύνετε τα φασόλια και τα βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό, μέχρι να γίνουν τρυφερά, φροντίζοντας ώστε να μην σκάσει η φλούδα τους ή λιώσουν.
  2. Τα στραγγίζετε πολύ καλά και τα βάζετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, και ανακατεύετε με προσοχή για να μην λιώσουν τα φασόλια.
  3. Σε μικρό μπολ χτυπάτε το λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και περιχύνετε τα φασόλια.
  4. Προσθέτετε τη σταφίδα και το κουκουνάρι, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2019
 
Ταραμοσαλάτα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2017 17:24

Ταραμοσαλάτα

076e6-taramosalata

Υλικά:

  • 100 γρ. ταραμά (άσπρο ή κόκκινο) 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο  
  • 1 λεμόνι τον χυμό 
  • ψίχα απο 1/2  κιλό άσπρο ψωμί μπαγιάτικο 
  • 1 1/2 ποτήρι νερό 
  • Σουμάκι (προαιρετικό) 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα δυνατό μίξερ βάζουμε τον ταραμά, το σκόρδο και το χυμό από το λεμόνι με λίγο νερό και το χτυπάμε καλά. 
  2. Προσθέτουμε το ψωμί και το υπόλοιπο νερό και ξαναχτυπάμε καλά και σιγά σιγά βάζουμε και το ελαιόλαδο. Τον δοκιμάζουμε κατά διαστήματα για να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο λάδι. 
  3. Όταν τον βάλουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε και λίγο σουμάκι από πάνω.
  4. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/11748
 
Γλυκό, Cupcakes σοκολάτας με γέμιση και γλάσο σοκολάτας.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2017 10:06

Γλυκό,

Cupcakes σοκολάτας με γέμιση και γλάσο σοκολάτας.
 
d101e-cupcakes-032

Υλικά

  • 120γρ. αλεύρι
  • 35γρ. κακάο
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1 αυγό
  • 95γρ. γάλα
  • 90γρ. ζεστό νερό με 1κ.γ. καφέ
  • 1,5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 βανίλα σε σκόνη(ή 1.κ.γ. εσάνς βανίλιας)


Εκτέλεση

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφιν (υπάρχει περίπτωση να χρειαστούμε και δεύτερο ταψάκι αν οι θήκες μας είναι μικρές, εμένα δηλαδή μου βγήκαν παραπάνω από δώδεκα).
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέικιν, σόδα, βανίλια αν είναι σε σκόνη). Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το νερό με τον καφέ, το αραβοσιτέλαιο(και τη βανίλια αν είναι σε υγρή μορφή). 
  3. Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα (δεν υπερβάλλουμε στο ανακάτεμα) και μοιράζουμε στις θήκες (καλό είναι να το μοιράσουμε σε 14-15 θήκες, γιατί σε 12 μπορεί να φουσκώσει και να βγει έξω όταν θα ψηθεί).
  4. Ψήνουμε για 22-25'(κάνουμε το τέστ με την οδοντογλυφίδα στα 25' να δούμε αν βγαίνει στεγνή, αλλιώς αφήνουμε άλλα 2-3').

Γκανάς για γέμιση:
100γρ. κουβερτούρα (53-55%)
90γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπ.)

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ανοξείδωτο μπωλ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1' και μετά ανακατεύουμε με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.

Βουτυρόκρεμα:
110γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
230γρ. άχνη
2κ.σ. κακάο
2κ.σ. γάλα
2κ.σ. λικέρ (πχ. αμαρέτο ή λικέρ καφέ)

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη, το γάλα, κακάο, λικέρ, μέχρι να γίνει σοκολατένια κρέμα. Καμιά φορά ανάλογα τη θερμοκρασία του χώρου μπορεί το βούτυρο να έχει μαλακώσει πολύ και να βλέπουμε ότι δεν δένει το μείγμα, ότι είναι πολύ μαλακό, οπότε προσθέτουμε λίγη άχνη παραπάνω. Αντιστρόφως αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα ρίχνουμε 1-2κ.σ. γάλα ή λικέρ.

Συναρμολόγηση:
Όταν κρυώσουν τα κεκάκια, κάνουμε μια τρύπα στην επιφάνειά τους (βοηθάει το εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια από το μήλο), γεμίζουμε με ένα κουταλάκι με γκανάς (ή με ένα μικρό κορνέ για ευκολία), τοποθετούμε το κομματάκι κέικ που αφαιρέσαμε.
Βάζουμε σε σακούλα κορνέ τη βουτυρόκρεμα και διακοσμούμε τα cupcakes ή με ένα μαχαιράκι.

- Μπορούμε να βάλουμε τη βουτυρόκρεμα λίγο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν τα κεκάκια, γιατί με τη ζέστη μπορεί να μαλακώσει πολύ. Αλλά με προσοχή πόσο θα την αφήσουμε ψυγείο γιατί μετά μπορεί να σφίξει πολύ και να μην βγαίνει από το κορνέ!
- Επίσης λόγω καλοκαιρινών θερμοκρασιών, μπορούμε να τα φυλάξουμε τα cupcakes σε κουτί στο ψυγείο(γιατί και το συγκεκριμένο κέικ είναι ζουμερό και δεν στεγνώνει τόσο) και όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε τα βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αν θέλουμε επίσης λιώνουμε 50γρ. λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, τη χρωματίζουμε με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη βάζουμε σε σακουλάκι μικρό, κάνουμε τρύπα και ρίχνουμε πάνω από τη βουτυρόκρεμα.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1831

 


Σελίδα 3 από 12
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση