ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Αφράτο παγωτό βανίλιας
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 08:47

Αφράτο παγωτό βανίλιας

ebc24- vanilla ice cream

Υλικά

  • 250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • βανίλια


Εκτέλεση

  1. Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.
  2. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
  3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
  4. Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  5. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα.
  6. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
  7. Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.
  8. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/28272
 
Χοιρινό με πράσα σε χύτρα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 09:30

Χοιρινό με πράσα σε χύτρα

40545-pork-leeks-megali-polaroid

Υλικά

    1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
    2 κιλά πράσα
    4-5 φύλλα σέλινο
    2-3 καρότα
    1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
    1 ποτήρι κρασιού λάδι περίπου
    1 ποτήρι κρασί άσπρο
    αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στη χύτρα με το λάδι μέχρι να ξανθύνει.
  2. Προσθέτουμε το χοιρινό και το καβουρδίζουμε για λίγο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  3. Το σβήνουμε με το κρασί και κλείνουμε τη χύτρα για 10-12 λεπτά.
  4. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια πέντε εκατοστών και τα στραγγίζουμε.
  5. Όταν τελειώσει ο χρόνος της χύτρας, την ανοίγουμε και προσθέτουμε τα πράσα, το σέλινο και τα καρότα και βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά.

Συνοδεύεται με άσπρο κρασί.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4093

 
Γαριδομακαρονάδα με σπαγγέτι
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 09:08

Γαριδομακαρονάδα με σπαγγέτι

cbe61- spaghetti prawns

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
  • 2 καυτερές πιπεριές
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κεφάλια από τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνετέ τα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τον βασιλικό, την ζάχαρη, τις καυτερές πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε την σάλτσα για 15 λεπτά και μετά αφαιρείτε τα κεφάλια των γαρίδων.
  2. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
  3. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα σώματα από τις γαρίδες σε λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε.
  4. Τα ανακατεύετε με την σάλτσα ντομάτας και τον μαϊντανό.
  5. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα, σερβίρετε και γαρνίρετε με τον φρέσκο βασιλικό.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/28179
 
Πουτίγκα μπανάνας
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 06 Ιούνιος 2017 10:29

Πουτίγκα μπανανας

8381e-banana putting

Υλικά

  • 2 κ.σ. γάλα
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. κορν φλάουερ
  • Μια πρέζα βανίλια
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 14 μπισκότα (που μουλιάζουν εύκολα)
  • 2 μπανάνες


Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά αλλά προσέξτε να μη βράσει. 
  2. Χτυπήστε με σύρμα τους κρόκους και μετά προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού ζεστό γάλα. Συνεχίστε το χτύπημα. 
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουερ και τη βανίλια στο κατσαρολάκι με το ζεστό γάλα. 
  4. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο. Κλείστε το μάτι, σκεπάστε την πουτίγκα και αφήστε τη να κρυώσει. 
  5. Κόψτε τις μπανάνες σε στρογγυλές φέτες. Προετοίμαστε τα μπολ που θα βάλετε την πουτίγκα. Τοποθετήστε τα μπισκότα και τις μπανάνες στον πάτο των μπολ. 
  6. Βάλτε την πουτίγκα από πάνω. 
  7. Γαρνίρετε με φέτες μπανάνας και μπισκότο.
  8. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/28173
 
Πέννες με λουκάνικο και μοτσαρέλα στο φούρνο
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 10:16

Πέννες με λουκάνικο και μοτσαρέλα στο φούρνο

e151f- ziti saucage

Υλικά

  • ένα πακέτο πέννες ( ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας εκτός από σπαγγέτι)
  • ένα πικάντικο λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 τρυφερά ψιλοκομμένα φύλλα λάχανο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (2% χαμηλά λιπαρά)
  • προαιρετικά τριμμένο τυρί παρμεζάνας


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει (περίπου 8-10 λεπτά), και στη συνέχεια το πιέζετε με το πιρούνι. Όταν το λουκάνικο ροδίσει, προσθέστε το σκόρδο,- σοτάρετε για 1-2 επιπλέον λεπτά- και τη λαχανίδα. Ανακατέψτε μέχρι το λάχανο να γίνει σκούρο και ελαφρώς μαραμένο.
  4. Βουτυρώστε ένα ταψί ή ένα πιρέξ και ρίξτε τα μισά ζυμαρικά, τη μοτσαρέλα και το μισό μίγμα από το λουκάνικο. Προσθέστε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και το υπόλοιπο λουκάνικο. Πριν το βάλετε στο φούρνο προσθέστε και την παρμαζένα (αν θέλετε) και ψήστε για για 20-25 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει και ν’ αρχίσει να ροδίζει μετά βίας.

Σερβίρετε μόλις βγει από το φούρνο.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/28099

 


Σελίδα 3 από 22
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
 «Κέαρ» – ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ Στίχοι / Μουσική: Ιάκωβος Σαμψάκης   Ο Ιάκωβος Σαμψάκης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση