ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Σούπα βελουτέ με κίτρινη κολοκύθα και καλαμπόκι
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 08:40

Σούπα βελουτέ με κίτρινη κολοκύθα και καλαμπόκι

edf2a-soypa 1

Υλικά

  •     700 γρ. κίτρινη κολοκύθα
  •     4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  •     1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
  •     2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
  •     2 κούπες καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
  •     ¼ κούπας λευκό γλυκό κρασί
  •     1 κούπα κρέμα γάλακτος
  •     1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
  •     3 κούπες ζωμός λαχανικών


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε 1 καπάκι πάνω από την κολοκύθα, την αδειάζουμε, παίρνουμε 700 γρ. και την κόβουμε σε κύβους ίσου μεγέθους, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε, το κρεμμύδι,την κολοκύθα, το καλαμπόκι, τις πατάτες ολόκληρες και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σαφράν,το ζωμό λαχανικών και τα βράζουμε 30-40 λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθούν καλά.
  4. Κατόπιν αλέθουμε τη σούπα, τη ρίχνουμε στην άδεια κολοκύθα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2207
 
Όσπρια, Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2017 10:19

Όσπρια,

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα.
 
3-bean-salad

Υλικά

  • 1/2 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανού
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουναρόσποροι
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδα σουλτανίνα


Εκτέλεση 

  1. Ξεπλύνετε τα φασόλια και τα βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό, μέχρι να γίνουν τρυφερά, φροντίζοντας ώστε να μην σκάσει η φλούδα τους ή λιώσουν.
  2. Τα στραγγίζετε πολύ καλά και τα βάζετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, και ανακατεύετε με προσοχή για να μην λιώσουν τα φασόλια.
  3. Σε μικρό μπολ χτυπάτε το λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και περιχύνετε τα φασόλια.
  4. Προσθέτετε τη σταφίδα και το κουκουνάρι, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2019
 
Ταραμοσαλάτα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2017 17:24

Ταραμοσαλάτα

076e6-taramosalata

Υλικά:

  • 100 γρ. ταραμά (άσπρο ή κόκκινο) 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο  
  • 1 λεμόνι τον χυμό 
  • ψίχα απο 1/2  κιλό άσπρο ψωμί μπαγιάτικο 
  • 1 1/2 ποτήρι νερό 
  • Σουμάκι (προαιρετικό) 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα δυνατό μίξερ βάζουμε τον ταραμά, το σκόρδο και το χυμό από το λεμόνι με λίγο νερό και το χτυπάμε καλά. 
  2. Προσθέτουμε το ψωμί και το υπόλοιπο νερό και ξαναχτυπάμε καλά και σιγά σιγά βάζουμε και το ελαιόλαδο. Τον δοκιμάζουμε κατά διαστήματα για να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο λάδι. 
  3. Όταν τον βάλουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε και λίγο σουμάκι από πάνω.
  4. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/11748
 
Γλυκό, Cupcakes σοκολάτας με γέμιση και γλάσο σοκολάτας.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2017 10:06

Γλυκό,

Cupcakes σοκολάτας με γέμιση και γλάσο σοκολάτας.
 
d101e-cupcakes-032

Υλικά

  • 120γρ. αλεύρι
  • 35γρ. κακάο
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1 αυγό
  • 95γρ. γάλα
  • 90γρ. ζεστό νερό με 1κ.γ. καφέ
  • 1,5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 βανίλα σε σκόνη(ή 1.κ.γ. εσάνς βανίλιας)


Εκτέλεση

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφιν (υπάρχει περίπτωση να χρειαστούμε και δεύτερο ταψάκι αν οι θήκες μας είναι μικρές, εμένα δηλαδή μου βγήκαν παραπάνω από δώδεκα).
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέικιν, σόδα, βανίλια αν είναι σε σκόνη). Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το νερό με τον καφέ, το αραβοσιτέλαιο(και τη βανίλια αν είναι σε υγρή μορφή). 
  3. Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα (δεν υπερβάλλουμε στο ανακάτεμα) και μοιράζουμε στις θήκες (καλό είναι να το μοιράσουμε σε 14-15 θήκες, γιατί σε 12 μπορεί να φουσκώσει και να βγει έξω όταν θα ψηθεί).
  4. Ψήνουμε για 22-25'(κάνουμε το τέστ με την οδοντογλυφίδα στα 25' να δούμε αν βγαίνει στεγνή, αλλιώς αφήνουμε άλλα 2-3').

Γκανάς για γέμιση:
100γρ. κουβερτούρα (53-55%)
90γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπ.)

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ανοξείδωτο μπωλ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1' και μετά ανακατεύουμε με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.

Βουτυρόκρεμα:
110γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
230γρ. άχνη
2κ.σ. κακάο
2κ.σ. γάλα
2κ.σ. λικέρ (πχ. αμαρέτο ή λικέρ καφέ)

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη, το γάλα, κακάο, λικέρ, μέχρι να γίνει σοκολατένια κρέμα. Καμιά φορά ανάλογα τη θερμοκρασία του χώρου μπορεί το βούτυρο να έχει μαλακώσει πολύ και να βλέπουμε ότι δεν δένει το μείγμα, ότι είναι πολύ μαλακό, οπότε προσθέτουμε λίγη άχνη παραπάνω. Αντιστρόφως αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα ρίχνουμε 1-2κ.σ. γάλα ή λικέρ.

Συναρμολόγηση:
Όταν κρυώσουν τα κεκάκια, κάνουμε μια τρύπα στην επιφάνειά τους (βοηθάει το εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια από το μήλο), γεμίζουμε με ένα κουταλάκι με γκανάς (ή με ένα μικρό κορνέ για ευκολία), τοποθετούμε το κομματάκι κέικ που αφαιρέσαμε.
Βάζουμε σε σακούλα κορνέ τη βουτυρόκρεμα και διακοσμούμε τα cupcakes ή με ένα μαχαιράκι.

- Μπορούμε να βάλουμε τη βουτυρόκρεμα λίγο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν τα κεκάκια, γιατί με τη ζέστη μπορεί να μαλακώσει πολύ. Αλλά με προσοχή πόσο θα την αφήσουμε ψυγείο γιατί μετά μπορεί να σφίξει πολύ και να μην βγαίνει από το κορνέ!
- Επίσης λόγω καλοκαιρινών θερμοκρασιών, μπορούμε να τα φυλάξουμε τα cupcakes σε κουτί στο ψυγείο(γιατί και το συγκεκριμένο κέικ είναι ζουμερό και δεν στεγνώνει τόσο) και όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε τα βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αν θέλουμε επίσης λιώνουμε 50γρ. λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, τη χρωματίζουμε με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη βάζουμε σε σακουλάκι μικρό, κάνουμε τρύπα και ρίχνουμε πάνω από τη βουτυρόκρεμα.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1831

 
Κυρίως πιάτο, Μοσχαράκι με μπρόκολο και τζίντζερ.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 08:44

Κυρίως πιάτο,

Μοσχαράκι με μπρόκολο και τζίντζερ.
 
26e11-mosxaraki-mprokolo

Υλικά (4 άτομα)

  • 400 γρ.μοσχαρίσιο κρέας
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 φλιτζάνι μπουκετάκια μπρόκολου
  • 2 κουτ. της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 4 κουτ. της σούπας σόγια σος
  • ¼ του φλιτζανιού σησαμέλαιο
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κρέας (προτιμήστε κιλότο γάλακτος ή φιλέτο) σε μικρά κομμάτια, καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα καρότα σε φέτες.
  2. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και σοτάρετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά το κρέας μαζί με το τζίντζερ. Το αλατοπιπερώνετε και το μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει.
  3. Ζεσταίνετε στο ίδιο σκεύος λίγο σησαμέλαιο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν.
  4. Προσθέτετε το κρέας, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόγια σος και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1761
 


Σελίδα 1 από 10
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση