ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Πουλερικά, Κοτόπουλο με κάρυ.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2017 09:25

Πουλερικά,

Κοτόπουλο με κάρυ.
89775-0chicken-curry

Υλικά (για 2 άτομα):

  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/3 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας κάρυ
  • γιαούρτι
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει λίγο το κοτόπουλο και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
  3. Προσθέτουμε το κάρυ, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε και λίγο νεράκι και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να βράσει το κοτόπουλο. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε να είναι πιο πικάντικο ρίχνουμε και άλλο κάρυ.
  4. Σερβίρουμε με ρύζι basmati και γιαούρτι στραγγιστό.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/3241
 
Ψαρικά, Γαύρος ψητός
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 10:12

Ψαρικά,

Γαύρος ψητός
ec322-0gavros

Υλικά:

  • γαύρο
  • λάδι
  • νερό (σε ίση ποσότητα με το λάδι)
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα καυτερή
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ή κατά βούληση)
  • χυμό ενός λεμονιού
  • μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:Καθαρίζετε καλά το γαύρο και τον απλώνετε σε ένα ταψί.

  1. Χτυπάτε στο multi τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνετε με το μείγμα το γαύρο (αν θέλετε, βάζετε και πράσινη πιπεριά από πάνω).
  2. Ψήνετε σε χαμηλή φωτιά.

Γίνεται λουκούμι και σας μένει και σάλτσα για βούτες...

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/3612

 
Κοτόπουλο κοκκινιστό
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 18:29

Κοτόπουλο κοκκινιστό

22093-kotopoulo-kokkinisto-kanela

Υλικά:

  • 750 γραμ. κοτόπουλο (κατά προτίμηση μπουτάκια)
  • 4 πιπεριές πράσινες (όχι κέρατα) ψιλοκομμένες
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια φέτες
  • 1 πουμαρό
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ
  • ½ κούπα κόκκινο κρασί
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό


Εκτέλεση:

  1. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές να μαραθούν λίγο.
  2. Πλένουμε τα μπουτάκια και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
  3. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το πουμαρό.
  4. Στη συνέχεια διαλύουμε τον πελτέ στο κρασί, το ρίχνουμε κι ανακατεύουμε.
  5. Επίσης ρίχνουμε νεράκι, να σκεπαστεί το κρέας, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει. Εγώ το αφήνω 45 λεπτά περίπου να ψηθεί και λίγο πριν μείνει με τη σάλτσα του, ρίχνω και το μαϊντανό.

Με αυτό το φαγητό τηγανίζω πάντα πολλές πατάτες αλλά τρώγεται και με ρύζι, πουρέ, ό,τι θέλετε.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2583

 
Κυρίως Πιάτο, Ρολό κιμά με πατάτες.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 08:58

Κυρίως Πιάτο,

Ρολό κιμά με πατάτες.
dba7d-rolo-patates

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα λάδι
  • μισή φραντζόλα ψωμί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κιλά πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:

  1. Παίρνετε μια λεκάνη, βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ένα αυγό (τα υπόλοιπα αυγά τα βράζετε πολύ καλά), τη μουστάρδα, το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό, το ψωμί - αφού το έχετε μουσκεψει και στύψει καλά, και τα ζυμώνετε όλα μαζί. 
  2. Παίρνετε ένα ταψί και κάνετε τον κιμά μια μπάλα και την πλαταίνετε μέσα σ' αυτό.
  3. Καθαρίζετε τα αυγά, τα βάζετε στη μέση με τη σειρά και μετά γυρίζετε το μείγμα και το κάνετε μακρόστενο. 
  4. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε κυδωνάτες, βάζετε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λεμόνι, 1 κούπα λάδι και 3 ποτήρια νερό. 
  5. Πριν βάλετε το ταψί στο φούρνο σκεπάζετε το ρολό με ένα αλουμινόχαρτο, το οποίο λίγο πριν γίνει το φαγητό το βγάζετε. 
  6. Ψήνετε στους 250° C για περίπου 1-1,5 ώρα.
  7. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2058
 
Γλυκά, Σουφλέ σοκολάτας.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 10:05

Γλυκά,

Σουφλέ σοκολάτας.
788a6-0choc-souffle

Υλικά για μια μεσαία φόρμα:

  • 350 gr γάλα
  • 100 gr ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 40 gr corn flour
  • 8 ασπράδια
  • 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο
  • 4-5 βανίλιες


Εκτέλεση:

  • Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  • Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι.
  • Αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
  • Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σ' ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και της ζάχαρης και αφήνετε την κρέμα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς (σε χαμηλή φωτιά).
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά (με το χέρι, το μίξερ απαγορεύεται δια ροπάλου).
  • Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ή το κακάο.
  • Βουτυρώνετε μια φόρμα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αδειάζεται την κρέμα στην φόρμα και πασπαλίζετε από πάνω ελαφρώς με ζάχαρη άχνη. Aν δεν έχετε ζάχαρη άχνη, μπορείτε να χτυπήσετε την κανονική ζάχαρη στην μουλινέτα για λίγο και να κάνετε τη δουλειά σας!.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20-30 λεπτά.
  • Σερβίρεται αμέσως μόλις βγεί απο τον φούρνο
  • http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2325
 


Σελίδα 1 από 15
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ)
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ)
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ) Πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, Cannes Film ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση