ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Σουφλέ σοκολάτας
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 08:42

Σουφλέ σοκολάτας

27e69-soufle-sokolata

Υλικά για μια μεσαία φόρμα:

  • 350 gr γάλα
  • 100 gr ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 40 gr corn flour
  • 8 ασπράδια
  • 150 gr κουβερτούρα λιωμένη ή 50 gr κακάο
  • 4-5 βανίλιες


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  2. Κατόπιν προσθέτετε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι.
  3. Αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
  4. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σ' ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και της ζάχαρης και αφήνετε την κρέμα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς (σε χαμηλή φωτιά).
  5. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά (με το χέρι, το μίξερ απαγορεύεται δια ροπάλου).
  6. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ή το κακάο.
  7. Βουτυρώνετε μια φόρμα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αδειάζετε την κρέμα στην φόρμα και πασπαλίζετε απο πάνω ελαφρώς με ζάχαρη άχνη.Aν δεν έχετε ζάχαρη άχνη, μπορείτε να χτυπήσετε την κανονική ζάχαρη στην μουλινέτα για λίγο και να κάνετε τη δουλειά σας!.
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20-30 λεπτά.
  9. Σερβίρεται αμέσως μόλις βγεί απο τον φούρνο.
  10. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2855
 
Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζά
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 09:39

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζά

e4209-gemistokotopoulo 1

Υλικά:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 φέτα τυρί του τοστ ημίσκληρο
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 200ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 3 πατάτες
  • αλάτι / πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φετούλες. 
  2. Βάζουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητική κόλλα , τοποθετούμε τις πατάτες και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και λίγο αλάτι.Έπειτα τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς. 
  3. Κόβουμε στη μέση τα φιλέτα κοτόπουλου και τοποθετούμε μέσα στο καθένα 1 φετούλα μπέικον και μισή φέτα τυρί. 
  4. Αλείφουμε τα κοτόπουλα με το βούτυρο και τα τοποθετούμε σ'ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε εκεί μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  5. Όταν πάρουν χρώμα, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ωρίτσα. 
  6. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο πιπεράκι και την αφήνουμε να βράσει. Αφού βράσει, ρίχνουμε σιγά σιγά την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν δείτε ότι έχει πήξει είναι έτοιμη. 
  7. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και δίπλα βάζουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε τη σάλτσα παρμεζάνας πάνω στο κοτόπουλο και το γευστικότατο πιάτο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
  8. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/3341
 
Mια υπέροχη βραδιά γαστρονομίας στο Thria- Restaurant που παρουσίασε το καλοκαιρινό μενού Food & Wine Pairing.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 17:51

Mια υπέροχη βραδιά γαστρονομίας στο Thria- Restaurant που παρουσίασε το καλοκαιρινό μενού Food & Wine Pairing.

resized  MG 9685

Λήδα Παπαδοπούλου, Νίκη Ζώνιου, Ελπίδα Κορρέ

Με μια υπέροχη βραδιά γαστρονομίας υποδέχθηκε την καλοκαιρινή σεζόν το εστιατόριο Thria, προσφέροντας πανδαισία γεύσεων στους τυχερούς θαμώνες που παραβρέθηκαν πρόσφατα στην παρουσίαση του καλοκαιρινού μενού. Επτά διαφορετικά πιάτα δημιούργησε ο chef Δημήτρης Τασιούλας, το καθένα εμπνευσμένο από επτά διαφορετικές επιλεγμένες ετικέτες κρασιών των παραγωγών της Βορείου Ελλάδος.

resized  MG 9736

Λήδα Παπαδοπούλου, Άννα Παπαβασιλείου, Φιορίνα Τσίπα, Μάγδα Ηλιάδου

Στον κατάμεστο κήπο που ατενίζει το Θερμαϊκό, αλλά και στο εσωτερικό του εστιατορίου, ο Δημήτρης Τασιούλας και η οινολόγος Σταυρούλα Λιάπη παρουσίασαν τον τρόπο που δημιουργήθηκε το μενού σαν έργο τέχνης και το δέσιμο μεταξύ του φαγητού και του κρασιού.

resized  MG 9738

Ελπίδα Κορρέ

 

Ακόμα μία βραδιά ”Food & Wine Pairing” κύλησε πολύ ευχάριστα στο ξεχωριστό χώρο του Thria, αφήνοντας τους καλεσμένους με ξεχωριστές γευστικές και όχι μόνο αναμνήσεις.

resized  MG 9739

Λήδα Παπαδοπούλου, Αγγέλα Ροκανά 

 

resized  MG 9755

Ο ιδιοκτήτης και Chef του Thria Restaurant, Δημήτρης Τασιούλας

 

resized  MG 9786

Η Οινολόγος Σταυρούλα Λιάπη

 

resized  MG 9861

Σούπα γκασπάτσο φράουλας με gel σύκου και καβουρδισμένα αμύγδαλα

 

resized  MG 9863

Σούπα γκασπάτσο φράουλας με gel σύκου και καβουρδισμένα αμύγδαλα το οποίο έδεσε τέλεια με το ξινόμαυρο κρασί «Akakies Sparkling» Κτήμα Κυρ-Γιάννη

 

resized  MG 9877

Σαλάτα ρόκας με κρασί Κτήμα Άλφα, Μαλαγουζιά

 

resized  MG 9879

Σεβίτσε γλώσσας αρωματικά βότανα και ξηρός πάγος

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 18:06
 
Κρέας με μανιτάρια
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 09:13

Κρέας με μανιτάρια

aab2d- beef mushrooms

Υλικά

  • ½ κιλό μοσχάρι σπάλα
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 200ml λάδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
  • ½ ποτήρι κρασιού στυμμένο λεμόνι
  • 4-5-6 πατάτες
  • σκόρδο, κρεμμύδι (κατά βούληση)
  • αλάτι, πιπέρι, κάρυ


Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρέας, κι αφού ροδίσει απο όλες τις μεριές, βάζετε και το κρασί, το νερό, τα μανιτάρια, τη ζάχαρη (όχι απαραίτητα), το κάρυ και αλατοπιπερώνετε.
  2. Το αφήνετε για καμιά ώρα να βράσει σε σιγανή φωτιά με το καπάκι κλειστό, προσέχοντας μην χρειαστεί κι άλλο νερό.
  3. Όταν έχει σχεδόν βράσει, ρίχνετε λίγο λάδι ακόμα και προσθέτετε τις πατάτες. Υπολογίστε οτι πρέπει να έχει μπόλικη σαλτσούλα.
  4. Λίγο πριν να βράσουν και οι πατάτες, βγάλτε λίγο ζουμί σε ένα πιάτο και προσθέστε του το κορν-φλάουρ και το λεμόνι και ανακατέψτε το μέχρι να γίνει κρέμα.
  5. Ρίξτε το μείγμα, σιγά-σιγά, στην κατσαρόλα που ακόμα είναι σε χαμηλή φωτιά, και κουνήστε την (την κατσαρόλα) να πάει παντού. Αφήστε το να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο!
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2919
 
Bucatini Αματριτσιάνα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 08:33

Bucatini Αματριτσιάνα

14e73- bucatini amatriciana

Υλικά

  • 400 γρ Bucatini
  • 250 γρ ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 80 γρ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 200 γρ πανσέτα λεπτοκομμένη
  • 1 τεμάχιο καυτερή πιπεριά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμένο


Εκτέλεση

  1. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες ντομάτες, τις πλένουμε, ζεματίζουμε για 1 λεπτό σε καυτό νερό, ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.
  2. Κόβουμε την πανσέτα σε μικρούς κύβους. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά.
  3. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε την πανσέτα κι αφήνουμε να πάρει χρώμα, περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο κι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες (φρέσκες ή κονσέρβα), την πιπεριά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Αφήνουμε μισοσκεπασμένο το φαγητό να βράζει σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και δέσει ελαφρά η σάλτσα.
  4. Βράζουμε τα bucatini σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) και στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε καυτά μέσα στην σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο πεκορίνο.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/28394
 


Σελίδα 1 από 22
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση