ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Ρώσικη σαλάτα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 16 Αύγουστος 2017 08:49

Ρώσικη σαλάτα

2040e-rosiki-salata

Υλικά:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 3 αβγά
  • 2 καρότα
  • 1 κονσέρβα αρακά (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατεψυγμένος αρακάς
  • παριζάκι ή ζαμπόν ολόκληρο κομμάτι, όχι κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
  • 6-7 μικρά αγγουράκια τουρσί
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 - 5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • άνηθος, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε τα αβγά σφιχτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Μόλις κρυώσουν, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα αυγά και τα ψιλοκόβουμε σε ένα μεγάλο σκεύος. Έχει σημασία να είναι πολύ ψιλοκομμένα τα υλικά, ειδικά η πατάτα.
  3. Προσθέτουμε τον αρακά, χωρίς το ζουμί. Εάν προτιμήσουμε τον κατεψυγμένο αρακά, τον βράζουμε και αφήνουμε να κρυώσει και μετά τον προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
  4. Εάν θέλουμε να βάλουμε παριζάκι ή ζαμπόν, κόβουμε 3 φέτες παριζάκι πάχους 1 εκ. και το ψιλοκόβουμε σε κύβους.
  5. Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και τα προσθέτουμε μέσα.
  6. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί.
  7. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και τα προσθέτουμε μέσα.
  8. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την μαζιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά την σαλάτα.
  9. Την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να κρυώσει πριν την σερβίρουμε.

Tips:

  • Είναι πολύ σημαντικό τα υλικά να είναι ψιλοκομμένα για να μην είναι η γεύση της σαλάτας γεύση ενός συγκεκριμένου υλικού. Δεν είναι πατατοσαλάτα ούτε αβγοσαλάτα, οπότε όλα τα υλικά καλό θα ήταν να είναι καλά ψιλοκομμένα και πολύ καλά ανακατεμένα.
  • Επειδή το πρώτο υλικό που βάζουμε είναι η πατάτα, προσοχή στο ανακάτεμα, γιατί πολλές φορές η πατάτα κολλάει στον πάτο του σκεύους και δεν ανακατεύεται καλά με τα υπόλοιπα υλικά και την μαγιονέζα. Η ποσότητα της μαγιονέζας πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να πάει άνετα σε όλα τα υλικά, χωρίς αυτά να είναι πνιγμένα από την μαγιονέζα.
  • Για αγγουράκια τουρσί προτιμήστε αυτά που είναι σε βαζάκια και όχι τα χύμα, γιατί συνήθως τα χύμα είναι πολύ αλμυρά. Προτιμήστε τα γλυκόξυνα αγγουράκια και προσέξτε να είναι οσο πιό σφιχτά γίνεται. Να μην είναι νερουλά δηλαδή.
  • http://www.typos.com.cy/cat/11/article/3753
 
Mαρουλοσαλάτα με βινεγκρέτ
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 13:53

Mαρουλοσαλάτα με βινεγκρέτ

3a93b-maroulosalata

Υλικά:

  • Μαρούλι πλυμένο και ψιλοκομμένο(κατά βούληση)
  • κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
  • παρμεζάνα τριμένη
  • κρουτόν (κατά βούληση)

Για την βινεγκρέτ μουστάρδας

  • λάδι
  • ξύδι (το μισό περίπου απο το λάδι)
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα


Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Γύρω- γύρω τοποθετούμε τις φέτες του αγγουριού.
  2. Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ μουστάρδας χτυπώντας καλά σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της.
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με την βινεγκρέτ και ρίχνουμε απο πάνω τα κρουτόν και την παρμεζάνα.
  4. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4412
 
Σπιτίσιο παγωτό καϊμάκι
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 11:29

Σπιτίσιο παγωτό καϊμάκι

ae087- pagoto kaimaki

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σαλέπι
  • 3 κρυστάλλους μαστίχας
  • 1 κ.σ. Ανθόνερο


Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ένα μπρικάκι και το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με γάλα.
  2. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε μεσαία θερμοκρασία για να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
  3. Βάζουμε και το μπρικάκι στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και όταν γίνει λίγο χλιαρό, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σαλέπι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, κατά προτίμηση με αναδευτήρα ελληνικού καφέ για να διαλύσει τους σβόλους που σχηματίζονται και το προσθέτουμε στη μεγάλη κατσαρόλα, όταν έχει πάρει βράση το μείγμα της. Συνεχίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα το ανακάτεμα.
  4. Χτυπάμε τους κρυστάλλους της μαστίχας με τις 2 κουταλιές ζάχαρη στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα και τις προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας για λίγο για να διαλυθεί.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα καϊμάκι (δε θα χρειαστεί πάνω από 20 λεπτά).
  6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο μπολ τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ταψί το οποίο έχουμε γεμίσει με νερό και παγάκια. Ανακατεύουμε απαλά και όταν κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε το ανθόνερο. Κλείνουμε το μεταλλικό μπολ με ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  7. Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στην παγωτομηχανή, την οποία έχουμε προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Όταν έχει πήξει αρκετά το παγωτό (δε θα πήξει τελείως μέσα στη μηχανή, αλλά στην κατάψυξη), το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό τάπερ, το οποίο το κλείνουμε καλά και το βάζουμε την κατάψυξη. Το αφήνουμε μερικές ώρες να πήξει τελείως.
  8. Πριν το σερβίρουμε, το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά για να μαλακώσει.
  9. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/29140
 
Μαριναρισμένη χοιρινή μπριζόλα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 09:59

Μαριναρισμένη χοιρινή μπριζόλα

25a32- marinated pork chops

Υλικά

  • ένα κιλό χοιρινές μπριζόλες 
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
  • διάφορα λαχανικά


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα υλικά.
  3. Τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστο 2 ώρες.
  4. Τις ψήνουμε στην τοστιέρα ή στη σχάρα μαζί με λαχανικά όπως μελιτζάνες, κολοκύθια, καρότα, πιπεριές κ.α..
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/29099
 
Μακαρόνια με ντομάτα και σκόρδο
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 09:40

Μακαρόνια με ντομάτα και σκόρδο

3a418-makaronia-skordo

Υλικά:

  • 2 πακέτα μακαρόνια Νο. 8 (αν είναι σπαγγετίνη, ακόμα καλύτερα)
  • 1/2 κιλό παξιμάδια σκέτα

Για τη σάλτσα:

  • 1 κουτάκι ντοματοπελτέ/ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • πρέζα αλάτι
  • λίγη ρίγανη (ή και ένα φύλλο δάφνης)


Εκτέλεση:

  1. Κανονικά βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και κατόπιν τα βάζουμε σε μία πιατέλα μακαρόνια/παξιμάδια (τριμμένα) μακαρόνια/παξιμάδια, μέχρι να τελειώσουν.
  2. Στη συνέχεια περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάχνουμε ως εξής:
  3. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι,τα σκόρδα,τη ντομάτα και τη ρίγανη και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσουν.
  4. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4186
 


Σελίδα 1 από 28
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion Η Celine Dion είναι απο τις γυναίκες που πέρασε έντονα την αρρώστια του συζύγου της μιας και πάνω από ...

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση