ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Κρεατικά, Γιουβαρλάκια κλασσικά
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 12:55

Κρεατικά,

Γιουβαρλάκια κλασσικά
ef2c1-giuvarlakia-laxanika

Υλικά:

  • Μισό κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμύδι
  • 1 αυγό
  • 5-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι γλασέ
  • αλατοπίπερο
  • Προαιρετικά:
    • 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
    • 2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
    • αλεύρι


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό να βράσει καλά με λίγο λάδι και αλάτι. Αν αποφασίσουμε να βάλουμε πατάτες και καρότα, τα ρίχνουμε στην αρχή στο νερό που βράζει. 
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, ελαιόλαδο, το ρύζι, το κρεμμύδι τριμμένο και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και μετά τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει. 
  3. Θέλουν περίπου 20 λεπτά ψήσιμο από τη στιγμή που θα ρίξουμε τα στην κατσαρόλα
  4. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2252
 
Πρόγευμα, Ομελέτα με λαχανικά, μυρωδικά και γιαούρτι στο φούρνο.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017 09:35

Πρόγευμα,

Ομελέτα με λαχανικά, μυρωδικά και γιαούρτι στο φούρνο.
330d3-0omeleta-me-laxanika

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 μανιτάρι πορτομπέλο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 6 αβγά
  • 150 γρ. γιαούτι (light κατα προτίμηση)
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1/2 μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1/2 μάτσο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι 


Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μικρό, στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί που έχουμε αλείψει με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200°C, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Μέχρι να ψηθούν χτυπάμε τα αβγά σε μπολ με το γιαούρτι, το τυρί, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  3. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών.
  4. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 15 λεπτά στους 160°C.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/26946
 
Κυρίως πιάτο, Ελαφριά Σνίτσελ στο φούρνο.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 10:25

Κυρίως πιάτο,

Ελαφριά Σνίτσελ στο φούρνο.
9f746-0snitsel

Υλικά

  • 4 σνίτσελ χοιρινά μετρίου μεγέθους
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • μουστάρδα
  • φρυγανιά
  • τυρί τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. προσθέτουμε λίγη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο τυρί(προαιρετικά).
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ τα σνίτσελ και περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα. εάν μπορούμε, τα αφήνουμε για μισή ώρα, προκειμένου να μαριναριστούν.
  3. Ύστερα βουτάμε τα σνίτσελ σε μείγμα φρυγανιάς και ρίγανης.
  4. Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου. τοποθετούμε τα σνίτσελ στο αλουμινόχαρτο, με ελάχιστο ελαιόλαδο, προκειμένου να μην κολλήσουν.
  5. Η σχάρα στη μέση του φούρνου, και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200. (εξαρτάται από το φούρνο).
  6. Προαιρετικά: Αφού τελειώσουμε με το ψήσιμο, ετοιμάζουμε ένα μείγμα με τυρί, μαγιονέζα, μουστάρδα, ή ό,τι απέμεινε από το αρχικό μείγμα, και τοποθετούμε στο γκριλ για 5 λεπτά.
  7. Τα σνίτσελ στο φούρνο γίνονται πολύ πιο ελαφριά από ότι στο τηγάνι, και η μουστάρδα προσθέτει γεύση στο κουρκούτι.
  8. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2139
 
10ος διαγωνισμός μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης 2017.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυριακή, 19 Μάρτιος 2017 08:59

10ος διαγωνισμός μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης 2017.

resized mageires 1

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 26ης Διεθνούς Έκθεσης Detrop  στο Περίπτερο 3 των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) – HELEXPO, θέτοντας τις βάσεις για μια διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών.

Ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη HELEXPO –ΔΕΘ και την υποστήριξη της WACS, Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 450 συμμετοχές διακεκριμένων Αρχιμαγείρων και σχολών μαγειρικής, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε 34 κατηγορίες και αξιολογήθηκαν από 23 διεθνείς κριτές, η συμμετοχή των οποίων προσέδωσε στη διοργάνωση το κύρος ενός διεθνούς διαγωνισμού, θέτοντας ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες. 

resized 77596050

Επίσης, στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό παρευρέθηκε o Thomas A. Gugler, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies).

Η Εθνική ομάδα μαγειρικής της Κύπρου ανακηρύχθηκε ως η «Καλύτερη Ομάδα της Χρονιάς», χρησιμοποιώντας για τη δημιουργία των πιάτων της προϊόντα που προέρχονται από τη γη της Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση της δράσης που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Λέσχη  Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για τη σωστή ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού και την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της Μακεδονικής Κουζίνας.

resized 77573248

Οι χώρες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό είναι: Ελλάδα, Κύπρος, Ταϊβάν, Τουρκία, Σερβία, Ουκρανία, και Λετονία. Οι κριτές που μας τίμησαν με τη παρουσία τους ήταν από 17 χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Σλοβενία, Ουκρανία, Κροατία, Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Μεξικό, Μαυροβούνιο, Ταιβάν, ΗΠΑ, Λετονία.

Αναμφίβολα, ανάμεσα στις παράλληλες εκδηλώσεις που ξεχώρισαν, ήταν αυτές που διαδραματίστηκαν στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Περίπτερο 16, με την παρουσία της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, του Ηλία Μαμαλάκη, του Άρη Τσανακλίδη, του Γιώργου Στυλιανουδάκη, του Πάτερ Επιφάνιου, καθώς και των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων, οι οποίοι προετοίμασαν και παρουσίασαν εξαιρετικά εδέσματα με συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας.

 
FOOD EXPO 2017- ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΣΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 17:47

FOOD EXPO 2017- ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΣΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

resized 1

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην «Food Expo 2017», όπου φιλοξενούνται επιχειρήσεις των νησιών μας.
«Στηρίζουμε τα μοναδικά και υψηλής ποιότητας προϊόντα του Βορείου Αιγαίου και τους νησιώτες επιχειρηματίες, ώστε να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην ελληνική και διεθνή αγορά», τόνισε σε δηλώσεις της Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.resized 3

resized 2

 


Σελίδα 1 από 13
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση