ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Μπριζόλες στη λαδόκολλα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 10:58

Μπριζόλες στη λαδόκολλα

94612- porkchop wrap

Υλικά:

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • 1 μικρό πακέτο ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
  • λίγο σκόρδο
  • 4 μικρές πατάτες
  • λεμόνι και μαργαρίνη για κάθε πακετάκι
  • αλατοπίπερο


Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε τις μπριζόλες λίγο να απλώσουν.
  • Τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις τρίβουμε με το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε το λεμόνι και τη μαργαρίνη σε κάθε μια τους.
  • Απλώνουμε την κάθε μια σε ανάλογο αλουμινόχαρτο, βάζουμε από πάνω 3-4 καλές κουταλιές λαχανικών και τυλίγουμε σε πακέτο.
  • Βάζουμε τα πακέτα σε μεγάλο ταψί με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 1 ώρα.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4026

 
Κοτοσαλάτα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 23 Μάιος 2017 09:51

Κοτοσαλάτα

3f45c- chicken salad

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο καλά βρασμένο με ένα κρεμμύδι στο οποίο έχουμε καρφώσει 2-3 γαρύφαλα
  • 1/4 του κιλού κασέρι τριμμένο
  • ½ μαρούλι iceberg
  • ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φετούλες
  • 2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • αλάτι - πιπέρι


Για το dressing:

  • ένα μικρό βαζάκι και κάτι παραπάνω μαγιονέζα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:

  • Μαδάμε το ψαχνό του κοτόπουλου σε μπουκιές και ανακατεύουμε με το τριμμένο κασέρι.
  • Σοτάρουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπώλ και αυξομειώνουμε τις ποσότητες ανάλογα με τα γούστα μας.
  • Ρίχνουμε τα 3/4 του dressing στο μείγμα του κοτόπουλου και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε την κοτοσαλάτα σε δοχείο σερβιρίσματος και στρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο dressing.


Σημειώσεις

  • Αν θέλουμε, διακοσμούμε με φυλλαράκια μαϊντανού και φέτες βρασμένου αβγού.
  • Καλό θα είναι να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο.
  • Είναι γευστικότατο, αλλά προσοχή στις θερμίδες.
  • Στην original συνταγή, δεν έχει κέτσαπ και μουστάρδα. Και στο μείγμα προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού καλά κοπανισμένο καρύδι.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2745

 
Mythos by Divani Μυθικές γεύσεις σε ένα μαγικό περιβάλλον
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 19:00

Mythos by Divani. 

Μυθικές γεύσεις σε ένα μαγικό περιβάλλον 
 resized Mythos of the Sea Restaurant.jpg 1

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας και με μοναδική θέα στον Αργοσαρωνικό, το προσφάτως ανακαινισμένο εστιατόριο «Μύθος της Θάλασσας» του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace & Thalasso μετονομάζεται σε «Mythos by Divani» και υποδέχεται τον επισκέπτη στην πιο όμορφη γωνιά της πρωτεύουσας. Γαστρονομικές δημιουργίες με έμπνευση από τη μεσογειακή κουζίνα, ένα περιβάλλον απέριττης πολυτέλειας και η θαλασσινή αύρα που θυμίζει ατμόσφαιρα νησιού συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό για τα καλοκαιρινά βράδια.

resized IMG 3558.jpg 1

Η τοποθεσία

Ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, το εστιατόριο αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο σημείο συνάντησης των Αθηναίων στα Νότια Προάστια. Η πρόσφατη ανακαίνιση του χώρου και η αλλαγή του ονόματός του σε «Mythos by Divani» έδωσαν νέο αέρα φρεσκάδας και πολυτέλειας σηματοδοτώντας την έναρξη του καλοκαιριού και προσκαλώντας τον επισκέπτη να το γνωρίσει από την αρχή. Η ανεμπόδιστη θέα στα καταγάλανα νερά του Αργοσαρωνικού, οι μυρωδιές της θάλασσας που φέρνουν στον νου νησιώτικες εικόνες και η μοναδικής αισθητικής διακόσμηση του χώρου δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που συνδυάζει τον αρχοντικό χαρακτήρα των ξενοδοχείων του Ομίλου Διβάνη με την ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση.

Ακούγοντας τα κύματα να αγκαλιάζουν την ακτή και με θέα στα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, κάθε επίσκεψη στο Mythos by Divani αναδεικνύεται σε μια ασυναγώνιστη εμπειρία.

resized IMG 3601.jpg 1

Οι γεύσεις

Τα πιάτα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής με τις γαστρονομικές επιλογές να περιστρέφονται γύρω από τους θησαυρούς της θάλασσας και τη μεσογειακή κουζίνα, σε ένα μενού όπου η παράδοση συναντά τις σύγχρονες τεχνικές. Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια κακαβιά όπως τη φτιάχνουν στα Δωδεκάνησα, γευτείτε θαλασσινά μαγειρεμένα σε κενό αέρος, απολαύστε μια ζουμερή αστακομακαρονάδα ή αφήστε τον μετρ να σας προτείνει κάποιο από τα ολόφρεσκα ψάρια που φθάνουν καθημερινά στην κουζίνα του εστιατορίου. Δεν λείπουν βέβαια και οι επιλογές για τους λάτρεις του κρέατος με το βοδινό μπιφτέκι Black Angus με μαύρη τρούφα και το Rib Eye Black Angus να κλέβουν τις εντυπώσεις, όσο τα επιδόρπια κλείνουν γλυκά κάθε δείπνο. Η σφαίρα σοκολάτας με μους Azelia Valrhona πάνω σε κέικ σοκολάτας αποτελεί τον απόλυτο πειρασμό, οι ζεστές φλογέρες γαλακτομπούρεκου φέρουν άρωμα παράδοσης διαθέτοντας ωστόσο ένα σύγχρονο twist καθώς σερβίρονται με παγωτό βανίλια και σιρόπι βύσσινο, ενώ τα παγωτά και οι γρανίτες ως συνώνυμο του καλοκαιριού βρίσκονται πάντα ανάμεσα στις must επιλογές.

Μόλις 18 χιλιόμετρα από το πολύβουο κέντρο της πόλης, στο ωραιότερο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας με μια θέα που μαγεύει και γεύσεις που μένουν ανεξίτηλες, το εστιατόριο Mythos by Divani του Divani Apollon Palace & Thalasso προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

resized IMG 3621.jpg 1

Divani Apollon Palace & Thalasso

Το Divani Apollon Palace & Thalasso αποτελεί μέλος των Leading Hotels of the Worldκαι προσφέρει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών κι εγκαταστάσεων σε μία εντυπωσιακή τοποθεσία. Το ξενοδοχείο παρέχει δύο εξωτερικές πισίνεςη μία εκ των οποίων με θαλασσινό νερόΕπιπρόσθεταπαρέχεται ιδιωτική αμμώδης παραλίαwater sports,εντυπωσιακοί κήποιγήπεδο tennis, ειδική διαδρομή για jogging έξω από το ξενοδοχείο και μαθήματα golf.

Εκεί βρίσκεται και το μεγαλοπρεπές Divani Athens Spa & Thalasso CentreΤο 3,500 τ.μ.  κέντρο Spa και θαλασσοθεραπείας αποτελεί το μοναδικό οργανωμένο χώρο στην περιοχή της Αθήνας που προσφέρει εξειδικευμένη κι άκρως προσεγμένη θαλασσοθεραπεία μέσα από μία ποικιλία θεραπειών και tailor-made προγραμμάτων βασισμένων στις εξατομικευμένες ανάγκες των πελατώνδιασφαλίζοντας την παροχή υπηρεσιών υψίστης ποιότητας σε μία μοναδική εμπειρία.

resized IMG 3659

Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη

Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη αποτελείται από επτά ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα (ΑθήναΜετέωραΛάρισα και Κέρκυραμετρώντας 57 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ιστορία της ελληνικής φιλοξενίας.

Με αφετηρία αξίες και ιδανικά που πηγάζουν από την αγάπη για τη φιλοξενία καθώς και τη μοναδικότητα των αναγκών του επισκέπτηο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη εδραιώθηκε από νωρίς στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδοΟι πρωτοπόρες ιδέες που δεν παύει να εισάγει στον τομέα του Τουρισμού σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε όλες τις μονάδες του Ομίλουτον ιδιαίτερο χαρακτήρα των ξενοδοχείων τουτην οικογενειακή ατμόσφαιρα και την αφοσίωση στην εκπλήρωση κάθε επιθυμίας των επισκεπτών τουαναδεικνύουν τον Όμιλο Διβάνη σε πρωταγωνιστή στο χώρο του Ελληνικού Τουρισμού.

Tηλκρατήσεων+30 210 8911100

ΔιεύθυνσηΑγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη 166 71, Ελλάδα

ΩράριοΚαθημερινά μ.μ. - 2 π.μ. (Κυριακές κλειστά)

resized IMG 3832

 

resized IMG 3913.jpg 2

 
Σαλάτα με αγκινάρα, μανιτάρια, πεκορίνο, αχλάδια και καρύδια
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 11:26

Σαλάτα με αγκινάρα, μανιτάρια, πεκορίνο, αχλάδια και καρύδια

36ead- salata me agkinara kai total

Υλικά

  • 200γρ. καθαρισμένες αγκινάρες
  • 200γρ. μανιτάρια
  • 100γρ. πεκορίνο
  • 50γρ. κάπαρη
  • 30γρ. καρύδια
  • 200γρ. αχλάδι
  • 150γρ. στραγγιστό γιαούρτι 0%
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 40ml. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λευκό πιπέρι
  • Αλάτι 


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις αγκινάρες στη μέση και τις ψιλοκόβουμε. Τις βάζουμε αμέσως μέσα σε χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα αχλάδια. Βάζουμε τα αχλάδια μέσα σε ένα μπολ με νερό για να μη μαυρίσουν.
  3. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα μανιτάρια, αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σωτάρουμε για 5 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
  4. Ετοιμάζουμε τη σος αναμειγνύοντας τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το λευκό πιπέρι μαζί με το Total.
  5. Κόβουμε το πεκορίνο σε μικρές λεπτές φλούδες και το βάζουμε στο μπολ με τις αγκινάρες και τα μανιτάρια και προσθέτουμε το αχλάδι, την κάπαρη (χωρίς τα κοτσανάκια) και τα καρύδια.
  6. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.
  7. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/27827
 
Κρέας με μανιτάρια
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 20:17

Κρέας με μανιτάρια

356a8- beef mushroom

Υλικά:

  • ½ κιλό μοσχάρι σπάλα
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • ½ μπουκάλι λάδι (εγώ θα πρότεινα να βάλετε λιγότερο..)
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
  • ½ ποτήρι κρασιού στυμμένο λεμόνι
  • 4-5-6 πατάτες
  • σκόρδο, κρεμμύδι (κατά βούληση)
  • αλάτι, πιπέρι, κάρυ


Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρέας, κι αφού ροδίσει από όλες τις μεριές, βάζετε και το κρασί, το νερό, τα μανιτάρια, τη ζάχαρη (όχι απαραίτητα), το κάρυ και αλατοπιπερώνετε.
  2. Το αφήνετε για καμιά ώρα να βράσει σε σιγανή φωτιά με το καπάκι κλειστό, προσέχοντας μην χρειαστεί κι άλλο νερό.
  3. Όταν έχει σχεδόν βράσει, ρίχνετε λίγο λάδι ακόμα και προσθέτετε τις πατάτες. Υπολογίστε οτι πρέπει να έχει μπόλικη σαλτσούλα.
  4. Λίγο πριν να βράσουν και οι πατάτες, βγάλτε λίγο ζουμί σε ένα πιάτο και προσθέστε του το κορν-φλάουρ και το λεμόνι και ανακατέψτε το μέχρι να γίνει κρέμα.
  5. Ρίξτε το μείγμα, σιγά-σιγά, στην κατσαρόλα που ακόμα είναι σε χαμηλή φωτιά, και κουνήστε την (την κατσαρόλα) να πάει παντού. Αφήστε το να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο!
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4824
 


Σελίδα 1 από 19
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση