ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ» ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2016 18:42

Αφίσα Σεμιναρίου Οινολογίας Οινογευσιγνωσίας 2016

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ» ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»

 

Με ένα νέο σεμινάριο καλωσορίζει η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» το 2016, στα πλαίσια ενός πλούσιου και ποιοτικού προγράμματος σεμιναρίων του Συλλόγου.

Το σεμινάριο «ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ» που έχει γίνει θεσμός τα τρία τελευταία χρόνια στην πόλη μας για όσους θέλουν να μυηθούν στην γευσιγνωσία του ελληνικού κρασιού, θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Συνδέσμου (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, κεντρική πλατεία Κερατέας) και θα έχει διάρκεια 10 ώρες, οι οποίες θα υλοποιηθούν σε τέσσερα μαθήματα. Τα φετινά κρασιά που θα δοκιμαστούν θα είναι περισσότερα και διαφορετικά από όλες τις προηγούμενες χρονιές. Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, ώρα: 19:30-22:00 και τα μαθήματα θα συνεχίσουν και τις τρεις επόμενες Παρασκευές (22 & 29/1 και 5/2).

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο οινολόγος Νίκος Τζάκας και ο xημικός-oινολόγος Αντώνης Μυλωνάς.

 

Το σεμινάριο έχει στόχο την γνωριμία των συμμετεχόντων με το ελληνικό ποιοτικό κρασί και τις ελληνικές ποικιλίες. Περιλαμβάνει περιληπτικά τα ακόλουθα:

  • Γευσιγνωσία 28 επώνυμων-ποιοτικών οίνων από τις σημαντικότερες αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας (7 δοκιμές ανά μάθημα)

  • Παρουσίαση του Ελληνικού Αμπελώνα και των δημοφιλέστερων ποικιλιών

  • Η τεχνική της Γευσιγνωσίας – Διαδικασία

  • Κρασί και Φαγητό- Κανόνες και αρχές

  • Οινοποίηση – Παλαίωση – Κατηγορίες Οίνων

  • Ελαττώματα και ιδανικές συνθήκες συντήρησης οίνων

  • Μύθοι και πραγματικότητα για το κρασί

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν ατομικές σημειώσεις.

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6978003191-6976652080 & 6984614675. Οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν δοθεί μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2016.

Το σεμινάριο υλοποιείται με την στήριξη των Οινοποιείων: Μικροοινοποιία Μυλωνάς, Κτήμα Αβαντίς, Οινοποιείο Τετράμυθος, Αμπελώνες Αντωνόπουλου, Μπουτάρης και Υιός Οινοποιητική, Santo Wines, Κτήμα Σκούρα, Οινοποιείο Παπαγιαννάκος, Οινοποιία Τσάνταλη, Κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά, Αμπελώνες Μάρκου, Οινοποιία Αναστασία Φράγκου, Κτήμα Κώστα Λαζαρίζη, Οινοποιείο Gentilini, Οινοποιεία Μποσινάκης, Κτήμα Νασιάκου, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, Οινοποιείο Λυραράκη, Κτήμα Παυλίδη, Αμπελώνες Λαλίκου, Κτήμα Βογιατζή, Οινοποιείο Νίκου Λαζαρίδη.

 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο αυτοάμυνας για γυναίκες «Stay Away» που διοργάνωσε ο Δήμος
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2015 19:12

Stay Away 006

Stay Away 018

Stay Away 035

Stay Away 070

Stay Away 073

Stay Away 087

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο αυτοάμυνας για γυναίκες «Stay Away» που διοργάνωσε ο Δήμος

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διοργάνωση του ειδικά διαμορφωμένου για γυναίκες σεμιναρίου αυτοάμυνας «Stay Away», που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο Βούλας «Γ. Γεννηματάς». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 100 γυναίκες, όλων των ηλικιών οι οποίες είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν τις βασικές αρχές αυτοάμυνας και τις πρώτες αντιδράσεις σε περίπτωση κινδύνου, από τον διευθυντή του προγράμματος στην παγκόσμια ομοσπονδία Krav Maga (IKMF) Σλόμι Μογιάλ αλλά και από δεκάδες προπονητές από σχολές της Ελλάδας.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για τη δράση αυτή, ειδικά μετά τη διαβεβαίωση του κ. Μογιάλ ότι με τις τεχνικές που απέκτησαν από το σεμινάριο θα έχουν 97% πιθανότητα να αποκρούσουν κάποια επίθεση.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έδωσε το παρόν στο σεμινάριο και αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές για τη συμμετοχή τους, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δέχτηκε με χαρά τη συνεργασία της IKMF αφού θεωρεί σημαντικό να μπορεί ο Δήμος να προσφέρει στους δημότες δωρεάν, δράσεις που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών αλλά και τον αθλητισμό. Ζήτησε από τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας να συνεχίσουν την καλή δουλειά που κάνουν και να επαναλάβουν στο Δήμο αντίστοιχες δράσεις για γυναίκες, αλλά και για άλλες ομάδες του πληθυσμού.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2015 20:22
 


Σελίδα 16 από 16

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση