ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
H Θεσσαλονίκη για έκτη συνεχή χρονιά διεθνές κέντρο μεταφοράς και διάδοσης γνώσης των νέων τεχνικών στις επεμβάσεις αμφιβληστροειδούς 6o Διεθνές Θερινό Σχολείο Υαλοειδούς & Αμφιβληστροειδούς στη Θεσσαλονίκη 13-18 Ιουνίου 2016, Θεσσαλονίκη, Electra Palac
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Σάββατο, 11 Ιούνιος 2016 17:16

H Θεσσαλονίκη για έκτη συνεχή χρονιά διεθνές κέντρο μεταφοράς και διάδοσης γνώσης των νέων τεχνικών στις επεμβάσεις αμφιβληστροειδούς

6o Διεθνές Θερινό Σχολείο Υαλοειδούς & Αμφιβληστροειδούς στη Θεσσαλονίκη

13-18 Ιουνίου 2016, Θεσσαλονίκη, Electra Palace Hotel

Dsc00675

H Θεσσαλονίκη για έκτη συνεχή χρονιά γίνεται διεθνές κέντρο μεταφοράς και διάδοσης γνώσης των νέων τεχνικών στις επεμβάσεις αμφιβληστροειδούς στη διάρκεια του 6ο Διεθνούς Θερινού Σχολείου Υαλοειδούς & Αμφιβληστροειδούς από τις 13 έως 18 Ιουνίου 2016 στο ξενοδοχείο Electra Palace.

Νέες μικροχειρουργικές τεχνικές, 3D μικροσκόπια, εκπαίδευση βιτρεκτομής σε ολοκληρωμένα χειρουργικά τραπέζια περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο εξαιρετικά υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα με γνώσεις που μεταφέρουν 35 καθηγητές από 16 χώρες.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο διοργανωτής κ. Αθανάσιος Νικολακόπουλος, Πρόεδρος της Mediterretina Society, ο οποίος ξεκίνησε τον θεσμό, πλέον, για την πόλη πριν από έξι χρόνια.

Dsc00688

Εκτός από 15 θέσεις χειρουργείου και τις 25 ώρες διαλέξεων από καθηγητές από όλο τον κόσμο που αφορούν στην παθολογία της ωχράς κηλίδος και του αμφιβληστροειδούς, καθώς και τις νεότερες μεθόδους θεραπείας, υπάρχει το μίνιμουμ 15 ωρών εκπαίδευσης ανά εκπαιδευόμενο στα νεότερα μηχανήματα βιτρεκτομής από όλες τις σύγχρονες εταιρείες πάνω σε μάτια γουρουνιών που έρχονται από την Αυστρία μαζί με την ομάδα του wet lab που είναι η αυστριακή MTS. Οι επαγγελματίες του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι φετινές καινοτομίες εξακολουθούν να είναι η αντιμετώπιση των επιπλοκών του καταρράκτη σε εξειδικευμένο course και η για πρώτη φορά δημιουργία ενός true to life wet lab με πλήρη μικροσκόπια συνδεδεμένα με τελευταίου τύπου βιτρεοτόμους σε τεχνητά μάτια ειδικά κατασκευασμένα για wet lab για αφαίρεση ILM μεμβρανών ανταλλαγή αερίων - υγρών – σιλικόνης σε πραγματικές συνθήκες χειρουργείου. Φέτος χρησιμοποιούνται μικροσκόπια 3D χειρουργώντας με Heads Up Display για πρώτη φορά σε wet lab και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις νεότερες μικροχειρουργικές τεχνικές και 3D.

Ελπίζουμε να είναι επιτυχημένη και η προσπάθεια που θα κάνουμε να συνδεθούμε με ζωντανά χειρουργεία με το εξωτερικό και την Ελλάδα κατά την διάρκεια τη εβδομάδας. Ήδη υπάρχει η ελπίδα της μετάδοσής απευθείας χειρουργείων από τη διάσημη χειρουργό Barbara Parollini από τη Βερόνα.

Η φετινή Δευτέρα 13 Ιουνίου θα είναι αφιερωμένη στους οφθαλμιάτρους της Θεσσαλονίκης τιμώντας τη μνήμη του φίλου και δασκάλου μας Λέανδρου Βατάκα.

 
Άρχισαν σήμερα στα Χανιά και συνεχίζονται αύριο στο Ηράκλειο δωρεάν σεμινάρια για επαγγελματίες του τουρισμού από την Περιφέρεια Κρήτης
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2016 11:37

Άρχισαν σήμερα στα Χανιά και συνεχίζονται αύριο στο Ηράκλειο δωρεάν σεμινάρια για επαγγελματίες του τουρισμού από την Περιφέρεια Κρήτης

1

 

Με σκοπό την επιμόρφωση και κατάρτιση των επαγγελματιών του τουρισμού στην Κρήτη, διοργανώνονται δωρεάν σεμινάρια σε Χανιά, Ηράκλειο Ρέθυμνο και Αγ. Νικόλαο από την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, τους συλλόγους των ξενοδόχων, την Αγροτοδιατροφική σύμπραξη της Περιφέρειας και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι μονοήμερα και έχουν θέμα «Hotel eCommerce & Digital Marketing». Σύμφωνα με τους οργανωτές τα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και σε στελέχη που ασχολούνται με τo hospitality technology και το διαδικτυακό marketing. Στόχος τους, να υπάρξει αναβάθμιση στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών και να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα στελέχη που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις, να γνωρίσουν από κοντά καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και καθηγητές στους συγκεκριμένους τομείς.

Τα σεμινάρια άρχισαν σήμερα στα Χανιά στις 8 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Χανίων, στο Ηράκλειο στις 9 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο Ρέθυμνο 10 Ιουνίου στην αίθουσα Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης και στον Αγ. Νικόλαο στο Επιμελητήριο την ερχόμενη εβδομάδα. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν από τις 9:30 το πρωί έως τις 17:30 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με ελεύθερη είσοδο και να πάρουν πληροφορίες για την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο τηλ. 2813400390

 
Δήμος Ευρώτα - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016 13:02

Δήμος Ευρώτα - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

sem

 
Πρότυπο μοντέλο ενδυνάμωσης δεξιοτήτων κόντρα στην ανεργία Δωρεάν σεμινάρια σε Facebook Marketing & Επιτυχημένες Πωλήσεις
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016 19:16

 

Πρότυπο μοντέλο ενδυνάμωσης δεξιοτήτων κόντρα στην ανεργία

Δωρεάν σεμινάρια σε Facebook Marketing & Επιτυχημένες Πωλήσεις

Στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενδυνάμωση επαγγελματικών δεξιοτήτων συμβάλλουν καταξιωμένοι επαγγελματίες της αγοράς, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τη βραβευμένη και αποτελεσματική κοινωνική πρωτοβουλία «Mellon Επιταχυντής Δεξιοτήτων» που ήδη έχει εκπαιδεύσει εντελώς δωρεάν, 1.000 άτομα, σε μόλις 8 μήνες, μέσω των ανοιχτών σεμιναρίων.

Ανακοινώθηκαν δύο ακόμα δωρεάν ανοιχτά σεμινάρια, σε θεματικές που αφορούν κάθε σύγχρονο επαγγελματία: «Facebook Marketing από το Α ως το Ω» και «Βασικές Αρχές Επιτυχημένων Πωλήσεων», με εισηγητές το Στέφανο Καράγκο, ιδρυτή και CEO της Xplain και τη Μαρίκα Λάμπρου, γενική διευθύντρια της Intersys, (αντίστοιχα) που αφιλοκερδώς προσφέρουν γνώση σε ανέργους και σε όσους θέλουν να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Ιουνίου 2016 (ώρα έναρξης 09:30) στην ΟTE Academy [Πέλικα & Σπάρτης 1, Μαρούσι] και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης (κλικ ΕΔΩ), καθώς τηρείται (αυστηρά) σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή/και τα  δύο σεμινάρια. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των σεμιναρίων και τους εισηγητές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.mellon-accelerator.eu).

Για την υλοποίηση των συγκεκριμένων Ανοιχτών Σεμιναρίων ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευγενική τους χορηγία τις Μίλητο Συμβουλευτική, OTE Academy, Xplain, Frulatti, Ferro και το σταθμό Action 24.

Το αποτέλεσμα αυτής της ουσιαστικής προσπάθειας είναι εντυπωσιακό, τόσο σε ποιοτικά όσο και ποσοτικά χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι σε περιόδους κρίσης, το ταλέντο, ο επαγγελματισμός και η ευστοχία στο τι χρειάζεται κάποιος/α για να διεκδικήσει μία θέση στην αγορά εργασίας, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

 

 

 

Λίγα Λόγια για τους εισηγητές

Ο Στέφανος Καράγκος είναι ο ιδρυτής και CEO της XPLAIN (xplain.co), κορυφαίας εταιρείας στο χώρο του Digital Marketing και Data Intelligence. Η XPLAIN εξειδικεύεται στη δημιουργία και υλοποίηση Data-Driven στρατηγικών μοντέλων, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες όπως Consumer Intelligence, Digital Performance Optimization, Content Marketing και Data Analysis & Prediction, ενώ έχει συνεργαστεί με πάνω από 130 μεγάλα Brands της Ελλάδας και του εξωτερικού κατακτώντας πολύχρονη εμπειρία στους τομείς του Retail, Technology, FMCG, Shopping Malls και Automotive. Ο Στέφανος έχει διατελέσει πρωτοπόρος εκδότης στο χώρο της τεχνολογίας για 2 δεκαετίες, εκδίδοντας κορυφαίους τίτλους περιοδικών στην Ελλάδα (PC Magazine, T3). Ως ενεργό μέλος του Word of Mouth Marketing Association (WoMMA) είναι τακτικός ομιλητής σε σημαντικά συνέδρια παγκοσμίως για θέματα, Digital Marketing και Data Analysis, ενώ έχει βραβευτεί επανειλημμένα για τις επιτυχημένες επαγγελματικές του παρουσιάσεις, από αναγνωρισμένους φορείς όπως η Slideshare.

H Μαρίκα Λάμπρου είναι Γενική Διευθύντρια στην Intersys (Business Imaging & Professional Print Group) από τον Νοέμβριο 2014, Χημικός Μηχανικός (Πανεπιστήμιο Πατρών) και κάτοχος MBA (University of La Verne). Διαθέτει 27ετή εμπειρία σε υψηλές διοικητικές θέσεις πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών (Bosch-Siemens, HP, Microsoft, SingularLogic), κυρίως στον τομέα των τεχνολογιών Πληροφορικής. Είναι μέλος του ΔΣ της ΕΑΣΕ & Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης Γυναικών της ΕΑΣΕ, του Global Board Ready Women, της Επιτροπής WiB (Women in Business) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, των Τομέων Γυναικών (ΤΟΓΜΕ) & Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) της ΕΕΔΕ. Επίσης είναι mentor στην Endeavor Greece και στο WoT (Women on Top). Έχει διατελέσει Coach στο Δίκτυο Παραγωγικότητας του ΣΕΒ, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Ηγεσίας 2014 της ΕΑΣΕ και μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών).

Γράφει άρθρα και δίνει διαλέξεις γύρω από θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Συμβουλεύει εθελοντικά γυναίκες και νέους που αναζητούν διέξοδο στα επαγγελματικά τους όνειρα. Είναι αφοσιωμένη στις αρχές της ηγεσίας με ενσυναίσθηση και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

 
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους Ξεκινά ο τέταρτος κύκλος δωρεάν μαθημάτων ανώδυνου τοκετού
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Πέμπτη, 19 Μάιος 2016 12:48

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ  Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους
Ξεκινά ο τέταρτος κύκλος δωρεάν μαθημάτων ανώδυνου τοκετού 

toketos

Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους διοργανώνει για ακόμη μία φορά το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών, μετά τη μεγάλη προσέλευση που σημειώθηκε στους τρεις προηγούμενους κύκλους αντίστοιχων σεμιναρίων.

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού παραδίδει η μαία-σύμβουλος διατροφής, Αναστασία Σταμκοπούλου. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνουν πέντε συναντήσεις διάρκειας δύο ωρών που θα αφορούν στη ψυχοσωματική προετοιμασία, τον τοκετό, το θηλασμό, το V.B.A.C., ασκήσεις kegel-yoga, τη διατροφή, τη λεχώνα και το νεογνό.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 1 Ιουνίου από τις 6.30 έως τις 8.30 μ.μ. και οι υπόλοιπες τέσσερις την Τρίτη, 7, 14, 21 και 28 Ιουνίου.

Τα μαθήματα θα γίνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδ. Φωκά 46), ενώ αιτήσεις γίνονται τηλεφωνικά στο 2313.313 151.

 


Σελίδα 9 από 20
Χρήστος Λεοντής ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής   ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ  Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς  14 Ιουλίου  Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής  ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση