ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2016 12:32

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

resized Φωτογραφία 1

Με την παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, πραγματοποιούνται στη Χίο τα σεμινάρια για το κρίσιμο θέμα της Αντισεισμικής Προστασίας, που οργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

resized Φωτογραφία 2

Τα σεμινάρια, στοχεύουν στην ενημέρωση των στελεχών των βρεφονηπιακών σταθμών και των στελεχών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα αντισεισμικής προστασίας των σχολικών μονάδων. Η δράση αυτή είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των παιδιών, ενώ παράλληλα τα ενημερώνει για το πώς θα προφυλάσσονται από τους κινδύνους. Η γνώση διατηρείται ουσιαστικά σε όλη τους τη ζωή, ενώ παράλληλα είναι και πολλαπλασιαστική για το περιβάλλον των μαθητών και τις οικογένειές τους.

resized Φωτογραφία 3

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται σε μία σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους δήμους του Βορείου Αιγαίου και τον ΟΑΣΠ.

 

Στο σύντομο χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης τόνισε: «Η γνώση και η σωστή προετοιμασία για το τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές στην περίπτωση σεισμού, συντελεί καθοριστικά στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών που θα μπορούσε να δημιουργήσει ο πανικός, που είναι πάντοτε ο χειρότερος σύμβουλος. Γι’ αυτό και ευχαριστούμε θερμά τον ΟΑΣΠ που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας για τη συνδιοργάνωση αυτού του διήμερου σεμιναρίου ενημέρωσης των στελεχών της εκπαίδευσης στη Χίο».

 
Τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την ισορροπημένη διατροφή, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 17:27

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

thessalonikilogo

Τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την ισορροπημένη διατροφή, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132).

Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια έξι ωρών και θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή της επίκουρης καθηγήτριας, Αλεξάνδρας-Μαρίας Μιχαηλίδου και της επιστημονικής της ομάδας, από τις 11 έως τις 25 Απριλίου 2016.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.

Οι θεματικοί άξονες των σεμιναρίων είναι:

  • Διατροφή και υγεία: μια διαχρονική σχέση.

  • Αρχές της ισορροπημένης διατροφής – Ομάδες τροφίμων.

  • Διατροφικά και λειτουργικά πλεονεκτήματα της Μεσογειακής διατροφής.

  • Βασικές αρχές ορθού χειρισμού των τροφίμων.

  • Ανάπτυξη μεθόδων προσέγγισης των παιδιών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής.

 

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Δευτέρα: 11 Απριλίου 2016

  • Δευτέρα: 18 Απριλίου 2016

  • Μ. Δευτέρα: 25 Απριλίου 2016

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά, βάσει των οδηγιών που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 4 Απριλίου από τις 9.00 και μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και η ενημέρωση των συμμετεχόντων θα γίνει ηλεκτρονικά με μοναδικό κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων. Σε κάθε συμμετέχοντα που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 841109 και 2310 841498 (κ. Βαρδαμάσκου) ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: LINK

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Κυριακή, 27 Μάρτιος 2016 09:00

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»

rgb-compose

Ένα νέο «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ» ξεκινάει στη «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» με τη συνεργασία του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (Σ.Ε.Α.) [www.hellas-astro.gr] την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στην αίθουσα του συλλόγου (Λ. Αθηνών Σουνίου 55, Κεντρική Πλατεία Κερατέας).

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 9 ωρών και θα διεξαχθεί σε 3 συναντήσεις στο χώρο του συλλόγου αλλά και στην ύπαιθρο.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 20:30

Θεωρητικό σεμινάριο εισαγωγής στην ερασιτεχνική παρατηρησιακή αστρονομία.

Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 19:30

Στοιχεία θεωρίας - εξοικείωση με τον αστρονομικό εξοπλισμό – παρατήρηση νυχτερινού ουρανού.

Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 20:00

Ουρανογραφία και παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται ατομικός αστρονομικός εξοπλισμός καθώς θα διατεθεί από το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους, αλλά απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ.: 6984614675

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΛΙΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥ»
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Κυριακή, 27 Μάρτιος 2016 08:57

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΛΙΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥ»

ΑΦΙΣΑ ΑΜΠΕΛΙ 2-4-2016 1

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» και ο «Αγροτικός Συνεταιρισμός Κερατέας», στοχεύοντας στην αναβάθμιση της γνώσης και στην εκπαίδευση του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «Λίπανση και φυτοπροστασία αμπέλου», το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» (Λ. Αθηνών – Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας)

Ομιλητές θα είναι οι: Σαμούτης Θεόδωρος - ΜSc Γεωπόνος και η Λεβέντη Γρηγορία - MSc Γεωπόνος και στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των αγροτών για τους παράγοντες που επηρεάζουν την ορθολογική λίπανση των αμπελώνων καθώς και για τις κυριότερες ασθένειες με έμφαση στην αναγνώριση των συμπτωμάτων και στη στοχευμένη θεραπεία τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Επιμέλεια του σεμιναρίου Παναγιώτης Αθανασίου.

To σεμινάριο διεξάγεται με την στήριξη της:

ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ –MYLONAS WINERY

 
Πρόγραμμα «Μαθαίνω Η/Υ για ηλικίες 40+» Στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 5 Απριλίου 2016
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016 18:18

Πρόγραμμα «Μαθαίνω Η/Υ για ηλικίες 40+»

Στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

από τις 5 Απριλίου 2016

 

Img 2370

Νέα τμήματα διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνω Η/Υ για ηλικίες 40+». Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα 40 ετών και άνω που δεν χειρίζονται με ευχέρεια ή καθόλου τις ψηφιακές υπηρεσίες και τους βοηθά να αποκτήσουν εξοικείωση με τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Συγκεκριμένα μαθαίνουν τα βασικά για τον χειρισμό αρχείων (δημιουργία, αντιγραφή, μεταφορά, διαγραφή, μετονομασία), απλή επεξεργασία κειμένου (μορφοποίηση, ορθογραφικό έλεγχο, χρήση εικόνων), Χρήση Διαδικτυου (web, mail, Skype, Facebook κ.λπ.). Ο κύκλος των μαθημάτων, διάρκειας 15 ωρών, παρέχεται δωρεάν και σε όλους/ες τους συμμετέχοντες/ουσες χορηγείται βεβαίωση EqualSkillsECDL.

Το πρόγραμμα είναι προσβάσιμο σε άτομα με προβλήματα όρασης, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α.Τ. (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών). Σημειώνεται ότι στους υπολογιστές της Αίθουσας Σεμιναρίων της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου, εγκαταστάθηκε πρόσφατα πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης, που επιτρέπει στους χρήστες/στριες με προβλήματα όρασης να ακούν την περιγραφή της οθόνης και να χειρίζονται τον υπολογιστή με άνεση. Επιπλέον διατίθεται υπολογιστής με κατάλληλο λογισμικό για άτομα με προβλήματα όρασης, ενώ είναι συνδεδεμένος με scanner και εκτυπωτή Braille. Θυμίζουμε, τέλος, ότι οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Παράλληλα το πρόγραμμα αυτό είναι προσβάσιμο και φιλικό σε άτομα Κ/κωφά και βαρήκοα και παρέχεται η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα καθώς και χειλεανάγνωση κατόπιν συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στον αριθμό: 6936 177143 ή στο e-mail:lib@eef.edu.gr .

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης (η οποία είναι απαραίτητη για την συμμετοχή), μπορείτε να απευθυνθείτε στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου στα τηλέφωνα 210 9469631 και 210 9469632.

 


Σελίδα 9 από 18
Μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (IIinois USA)
Μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (IIinois USA)
Μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (IIinois USA) Ο Δήμος ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση