ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΠΕΜΠΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τετάρτη, 04 Μάιος 2016 14:45

ΠΕΜΠΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

thessalonikilogo

Ο πέμπτος κύκλος σεμιναρίων κηποτεχνίας με τίτλο: «Τα μυστικά της κηπουρικής για τους κατοίκους της πόλης» θα πραγματοποιηθεί στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες, μέσα στο Μάιο του 2016.

Τα σεμινάρια, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Όμιλο Νέων Επιστημών και Νέων Επαγγελματιών «H.U.M.A.N.S.- O.N.E.E.», θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016.

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή στις κατά τόπους βιβλιοθήκες, μόνο με τη φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων. 

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: LINK

 
Wellness Day με τη Μαριάννα Χρυσικάκου Θέμα: "Γυναικεία Υγεία" (Χορηγός Επικοινωνίας atticanews.gr)
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016 08:13

Wellness Day με τη Μαριάννα Χρυσικάκου

Θέμα: "Γυναικεία Υγεία"

(Χορηγός Επικοινωνίας atticanews.gr)

13103395 1763471163882618 8559490282910354901 n

https://www.facebook.com/events/1683067271942653/

Η δεύτερη από μία σειρά μηνιαίων εκπαιδευτικών συναντήσεων, με σκοπό την κατανόηση και πρακτική εφαρμογή ολοκληρωμένων εργαλείων αυτοθεραπείας στην καθημερινότητα. 

Σε όλα τα μεγάλα φιλοσοφικά και θρησκευτικά συστήματα της αρχαιότητας η φύση της γυναίκας ταυτίζεται με την Θηλυκή Αρχή του Σύμπαντος. Στην Ταοιστική παράδοση τη συναντούμε ως αρχέτυπη ενέργεια Γιν, στους προ Σωκρατικούς αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους και συγκεκριμένα στον Εμπεδοκλή ως Αγάπη (Φιλότης), στην Ινδία ως Θεά Μητέρα ή Ζώσα Ενέργεια (Shakti), ενώ στην Χριστιανική θρησκευτική παράδοση ως την Παν- Αγία Παρθένο Μαρία. 
Κοινό σημείο αναφοράς για τη Γυναίκα ως θεμέλιο Αρχή, πάνω και πέρα από τους κοινωνικούς ρόλους που υιοθετεί σε κάθε ιστορική εποχή, αποτελεί η Αρετή της Δεκτικότητας. 

Η Δεκτικότητα αποτελεί το απαύγασμα της Γυναικείας Φύσης. Η δεκτική, γλυκιά, υπομονετική και αιθέρια φύση της γυναίκας αποτελεί και τον πυρήνα της εγγενούς της δύναμης. Ακόμη και ανατομικά η φύση της γυναίκας είναι εσωτερικευμένη, δεκτική, υποδέχεται την ενέργεια, συλλαμβάνει και φιλοξενεί το έμβρυο στις κοιλότητες της και μετά από εννέα μήνες εξωθεί τη νέα ζωή για να συνεχίσει με Αγάπη να τη φροντίζει.

Αυτό το Σάββατο θα εξερευνήσουμε μαζί την ουσία και τα χαρακτηριστικά Γυναικείας Υγείας και θα μελετήσουμε διεξοδικά τα διατροφικά και θεραπευτικά εργαλεία που σχετίζονται με αυτή. 

Αναλυτικά το θεματικό περιεχόμενο του σεμιναρίου:

- Ανατομικά και ενεργειακά χαρακτηριστικά της 
γυναικείας φύσης
- Αίμα/ Καρδιά και πνευματική ιδιοσυγκρασία
- Ήπαρ και ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου 
- Νεφρά, ερωτική έκφραση και γονιμότητα 
- Αρετές: Δεκτικότητα, Ομορφιά, Αρμονία
- Όργανα: Καρδιά, Ήπαρ, Νεφρά και Ουροδόχος 
Κύστη, δομή, φυσικές και ενεργειακές ιδιότητες
- Μεσημβρινοί: Πρωτεύων μεσημβρινός της Καρδιάς, 
Πρωτεύων μεσημβρινός του Ήπατος, Πρωτεύων 
μεσημβρινός των Νεφρών, Πρωτεύων μεσημβρινός 
της Ουροδόχου Κύστης. 
- Διατροφικές εφαρμογές: πρακτικές συμβουλές, 
ακατάλληλες τροφές, κατάλληλες τροφές, 
θεραπευτικά ροφήματα, αναλυτικές συνταγές. 
- Θεραπευτικές εφαρμογές: ασκήσεις μεσημβρινών, 
σημεία αυτό-μάλαξης shiatsu, πρακτικές αναπνοής, 
θεραπευτικά λουτρά, πρακτικές διεύρυνσης της 
συνειδητότητας. 

Εισφορά συμμετοχής: 25 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ: 210-6250326, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Οδηγίες προς τους συμμετέχοντες: φορέστε άνετα ρούχα που να επιτρέπουν την κίνηση ώστε να μπορείτε να συμμετάσχετε στις ασκήσεις εναρμόνισης των μεσημβρινών, τις μαλάξεις αυτοθεραπείας και τις πρακτικές αναπνοής. 

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:
Η Μαριάννα Χρυσικάκου ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελλάδα, ως σύμβουλος ευζωίας και αρχισυντάκτρια της ενημερωτικής πλατφόρμας WellDay. Μεταπτυχιούχος απόφοιτη των τμημάτων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και Claude Bernard Universite De Lyon Ι, έχει λάβει πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Μακροβιοτική Διατροφή/Θεραπευτική και την Ολιστική Άσκηση από τους φορείς Kushi Institute of Europe, Macrobiotic Institute of Portugal, και International Sivananda Yoga Vedanta Center. 
Η κατάρτιση και η επαγγελματική της εμπειρία αναλυτικά εδώ:
http://wellday.co.uk/2015/06/16/marianne-chrysikakou/

 

 
Σάββατο, 28 Μαΐου στις 3:30 μ.μ. - 6:30 μ.μ.

Χορηγοί Επικοινωνίας: 
http://www.atticanews.gr/,
http://www.bodyinbalance.gr/

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2016 12:32

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

resized Φωτογραφία 1

Με την παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, πραγματοποιούνται στη Χίο τα σεμινάρια για το κρίσιμο θέμα της Αντισεισμικής Προστασίας, που οργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

resized Φωτογραφία 2

Τα σεμινάρια, στοχεύουν στην ενημέρωση των στελεχών των βρεφονηπιακών σταθμών και των στελεχών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα αντισεισμικής προστασίας των σχολικών μονάδων. Η δράση αυτή είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των παιδιών, ενώ παράλληλα τα ενημερώνει για το πώς θα προφυλάσσονται από τους κινδύνους. Η γνώση διατηρείται ουσιαστικά σε όλη τους τη ζωή, ενώ παράλληλα είναι και πολλαπλασιαστική για το περιβάλλον των μαθητών και τις οικογένειές τους.

resized Φωτογραφία 3

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται σε μία σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους δήμους του Βορείου Αιγαίου και τον ΟΑΣΠ.

 

Στο σύντομο χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης τόνισε: «Η γνώση και η σωστή προετοιμασία για το τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές στην περίπτωση σεισμού, συντελεί καθοριστικά στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών που θα μπορούσε να δημιουργήσει ο πανικός, που είναι πάντοτε ο χειρότερος σύμβουλος. Γι’ αυτό και ευχαριστούμε θερμά τον ΟΑΣΠ που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας για τη συνδιοργάνωση αυτού του διήμερου σεμιναρίου ενημέρωσης των στελεχών της εκπαίδευσης στη Χίο».

 
Τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την ισορροπημένη διατροφή, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 17:27

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

thessalonikilogo

Τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την ισορροπημένη διατροφή, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132).

Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια έξι ωρών και θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή της επίκουρης καθηγήτριας, Αλεξάνδρας-Μαρίας Μιχαηλίδου και της επιστημονικής της ομάδας, από τις 11 έως τις 25 Απριλίου 2016.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.

Οι θεματικοί άξονες των σεμιναρίων είναι:

  • Διατροφή και υγεία: μια διαχρονική σχέση.

  • Αρχές της ισορροπημένης διατροφής – Ομάδες τροφίμων.

  • Διατροφικά και λειτουργικά πλεονεκτήματα της Μεσογειακής διατροφής.

  • Βασικές αρχές ορθού χειρισμού των τροφίμων.

  • Ανάπτυξη μεθόδων προσέγγισης των παιδιών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής.

 

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Δευτέρα: 11 Απριλίου 2016

  • Δευτέρα: 18 Απριλίου 2016

  • Μ. Δευτέρα: 25 Απριλίου 2016

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά, βάσει των οδηγιών που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 4 Απριλίου από τις 9.00 και μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και η ενημέρωση των συμμετεχόντων θα γίνει ηλεκτρονικά με μοναδικό κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων. Σε κάθε συμμετέχοντα που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 841109 και 2310 841498 (κ. Βαρδαμάσκου) ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: LINK

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Κυριακή, 27 Μάρτιος 2016 09:00

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»

rgb-compose

Ένα νέο «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ» ξεκινάει στη «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» με τη συνεργασία του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (Σ.Ε.Α.) [www.hellas-astro.gr] την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στην αίθουσα του συλλόγου (Λ. Αθηνών Σουνίου 55, Κεντρική Πλατεία Κερατέας).

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 9 ωρών και θα διεξαχθεί σε 3 συναντήσεις στο χώρο του συλλόγου αλλά και στην ύπαιθρο.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 20:30

Θεωρητικό σεμινάριο εισαγωγής στην ερασιτεχνική παρατηρησιακή αστρονομία.

Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 19:30

Στοιχεία θεωρίας - εξοικείωση με τον αστρονομικό εξοπλισμό – παρατήρηση νυχτερινού ουρανού.

Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 20:00

Ουρανογραφία και παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται ατομικός αστρονομικός εξοπλισμός καθώς θα διατεθεί από το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους, αλλά απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ.: 6984614675

 


Σελίδα 9 από 18
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT,  Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.   Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και η ημερομηνία της πρεμιέρα της ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση