ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
ΑΠΘ - ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016 16:31
«Σας έχει τύχει ποτέ να βρεθείτε σε μια εκδήλωση με ομιλητές και συμμετέχοντες από διάφορα μέρη του κόσμου, να φορέσετε ένα ζευγάρι ακουστικά στα αυτιά σας και ξαφνικά να καταλάβετε τι λέει ο ομιλητής και να νιώσετε ότι ανήκετε κι εσείς εκεί, ότι μπορείτε να μιλήσετε και να σας καταλάβουν; Αυτούς τους διερμηνείς –που συνήθως δεν βλέπετε αλλά ακούτε- τους εκπαιδεύουμε εμείς».

 

ΑΠΘ - ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ

Image1απτη

Τα παραπάνω αναφέρουν οι διοργανωτές του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «Από την παραδοσιακή στη συνεργατική μάθηση: τεχνολογικά ενισχυμένη εκπαίδευση διερμηνέων».

 

Για πρώτη φορά οργανώνεται στην Ελλάδα ένα Διεθνές Συνέδριο με θέμα τη διερμηνεία και ειδικότερα τη διδασκαλία της με τη βοήθεια διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού για διερμηνείς. Η τεχνολογική εξέλιξη ωστόσο συνοδεύεται, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, και από προκλήσεις που σχετίζονται με την έλλειψη τεχνογνωσίας και θεωρητικών γνώσεων γύρω από τη χρήση της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, με τη διασφάλιση της ποιότητας, τα πνευματικά δικαιώματα, την προσβασιμότητα στις πληροφορίες, τη βιωσιμότητα αυτών των υλικών κ.α.

 

Στο Συνέδριο συμμετέχουν εκπαιδευτές διερμηνέων, επαγγελματίες διερμηνείς, σχεδιαστές εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευόμενοι διερμηνείς, ενώ θα γίνουν ανακοινώσεις από δεκάδες ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τουρκία, τη Ρωσία και την Κίνα. Παράλληλα, θα γίνεται διερμηνεία στα ελληνικά από φοιτητές και απόφοιτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Διερμηνείας. Το πρωί της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου είναι αφιερωμένο σε ένα πρωτοποριακό Διεθνές Εργαστήριο φοιτητών διερμηνείας.

 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2016, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

 

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διερμηνείας και Μετάφρασης του ΑΠΘ και το ερευνητικό πρόγραμμα ORCIT (Online Resources for Conference Interpreter Training), με επιστημονικά υπεύθυνη την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Ανθή Βηδενμάιερ.

 

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Γενικής Διεύθυνσης Διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ.

 

Στο ΑΠΘ λειτουργεί ήδη από το 2003 το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών διερμηνείας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, το οποίο - ακριβώς λόγω της σπουδαιότητάς του- συγχρηματοδοτείται εξ αρχής από τη Γενική Διεύθυνση Διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Παράλληλα με τη διδασκαλία παράγεται και διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό για την εκπαίδευση των διερμηνέων στα ελληνικά, στο πλαίσιο του προγράμματος ORCIT, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά επτά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, με τα αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματά τους.

 

 
 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 15:56

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

it photo 113797

Από αύριο, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που πραγματοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.).

Τα μαθήματα για τα οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να λάβουν πιστοποιητικά, αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο, για τους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π., αλλά και από την αγορά εργασίας, αφορούν στις παρακάτω ενότητες:

 • Επεξεργασία κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Υπηρεσίες Διαδικτύου (Word, Excel, Internet) και

 • Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων, Βάσεις Δεδομένων, Παρουσιάσεις (Windows, Access, PowerPoint)

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην έδρα της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. (Καρακάση 1, Πάρκο Κρήτης - Περιοχή Μαρτίου, τηλέφωνα 2310 313414 και 2310 317144) από τις 08.00 έως και τις 19.00.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 36 ωρών για την κάθε ενότητα, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 με το κόστος συμμετοχής να ανέρχεται στα 110 ευρώ, για κάθε μία ενότητα.

Στο παραπάνω κόστος συμπεριλαμβάνονται:

 • Η κατευθυνόμενη εκπαίδευση με εισηγητή, απόφοιτο ΑΕΙ

 • Η διάθεση εκπαιδευτικού εγχειριδίου

 • Οι εξετάσεις (κάρτα εγγραφής, εξέταση και επανεξέταση ανά ενότητα, έκδοση πιστοποιητικού)

 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

 • Δύο φωτοτυπίες ταυτότητας

 • ΑΦΜ και ΔΟΥ (οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τα γνωρίζουν για να συμπληρώσουν τις αιτήσεις)

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας που προκύπτει από το πρωτόκολλο κατάθεσης των αιτήσεων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Κ.Ε.ΔΗ.Θ.

 
Συνεργασία Athens Tech College και 24MEDIA
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016 16:20

 

Συνεργασία Athens Tech College και 24MEDIA

 

resized Π.Κόκκαλης Χ.Δασκαλάκης Χ.Σφάτος Σ. Δρακουλαράκος πάνελ

Το τεχνολογικό κολλέγιο Athens Tech College, δημιούργημα του BCA College και της πολυεθνικής εταιρείας Intracom Holdings, και η εταιρεία ψηφιακών Μέσων και τεχνολογίας 24MEDIA ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στο Electra Palace Hotel στην Αθήνα.

resized Πέτρος Κόκκαλης

Το Athens Tech αποτελεί μία συνεργασία μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Έχει ως στόχο τη διαμόρφωση άρτια εκπαιδευμένων και περιζήτητων στελεχών στο χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα πλέον δημοφιλή επαγγέλματα της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Στη συνέντευξη τύπου χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, Πρόεδρος του Athens Tech ενώ οι κ.κ. Χάρης Δασκαλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του BCA College, Χρυσόστομος Σφάτος, Corporate Affairs της INTRACOM Group και Σταύρος Δρακουλαράκος CEO της 24MEDIA, παρουσίασαν την νέα επιχειρηματική συνεργασία καθώς και τα μελλοντικά τους πλάνα.

resized Χ.Σφάτος Π.Κόκκαλης Χ.Δασκαλάκης Δ.Μάρης Σ. Δρακουλαράκος

Ο κ. Χάρης Δασκαλάκης, δήλωσε “Η ουσία της εκπαίδευσης είναι να κινείται παράλληλα με τις ανάγκες τις πραγματικής οικονομίας. Στο Athens Tech, προσφέρουμε σπουδές στις πιο περιζήτητες ειδικότητες πάνω στην επιστήμη των υπολογιστών, ειδικότητες που έχουν άμεση ζήτηση από την αγορά εργασίας. Ταυτοχρόνως, φροντίσαμε οι φοιτητές μας να έχουν την δυνατότητα να φοιτήσουν σε ένα από τα κορυφαία ιδρύματα του κόσμου, το University of Sheffield, στην Αθήνα. Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα συμπράττει ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα, το BCA College, μαζί με δύο κορυφαίες εταιρείες στο είδος τους, την πολυεθνική Intracom, και την νούμερο ένα εταιρεία ψηφιακών μέσων, την 24MEDIA.”

Ο κ. Χρυσόστομος Σφάτος, δήλωσε “Ο Όμιλος INTRACOM εδώ και 40 χρόνια πρωτοπορεί στην τεχνολογική καινοτομία και την επένδυση στη γνώση και την έρευνα. Με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετέχουμε στο εγχείρημα που θα δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων και καλλιέργειας της επιχειρηματικότητας σε μία κρίσιμη καμπή για τη χώρα μας. Ως μεγάλος πολυεθνικός τεχνολογικός Όμιλος κομίζουμε εμπειρία, ευκαιρίες μελλοντικής απασχόλησης και πρακτικής εξειδίκευσης σε ταλαντούχους νέους στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός με την εμπειρία της 24MEDIA και του BCA προσφέρει σημαντικές συνέργιες για την επιτυχία του εγχειρήματος.”

 

Ο κ. Σταύρος Δρακουλαράκος, δήλωσε “Η 24MEDIA, στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης της, κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στο χώρο της τεχνολογικής εκπαίδευσης, προχωρώντας σε μία συνεργασία κομβικού χαρακτήρα με το Athens Tech. Υποδεχόμαστε με αυτόν τον τρόπο ένα ακόμη brand στο portfolio μας, συνεχίζοντας, παράλληλα, την επέκταση του φάσματος των δραστηριοτήτων μας. Θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του Athens Tech να διαμορφώσει τα στελέχη του μέλλοντος στον χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογικής επιχειρηματικότητας, προσθέτοντας εξωστρέφεια και στοχευμένη τεχνογνωσία στο εγχείρημα.”

 
Ανοικτή εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λιβαδειά, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2016 09:58

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Panepistimio Aigaiou

 

Ο Δήμος Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σας προσκαλούν στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Παιχνίδια του νου- Ψυχολογικές αυταπάτες και ιστορίες προσωπικής ματαίωσης: Πώς να ανα-κατασκευάσετε τα νοήματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους με ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή Κοινωνιολογίας, Ευστράτιο Παπάνη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00- 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας ( Χρήστος Παλαιολόγος) - Λιβαδειά

Είσοδος Δωρεάν

Χορηγείται βεβαίωση Παρακολούθησης

 

Ηλεκτρονική Εγγραφή: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvW9ssao4ACd7SZ_pdJaP589E-3xRYGDrctd0mX2mFy4yHrA/viewform

 
Εκπληκτική συμμετοχή στο 1ο διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2016 07:58

  Εκπληκτική συμμετοχή στο 1ο διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή

AKOU7

Με πέρα από κάθε προσδοκία συμμετοχή, ολοκληρώθηκε το 1ο διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή την Κυριακή 26 Ιουλίου. Η ανταπόκριση του κοινού που βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, ξεπέρασε τα 1000 άτομα και επιβεβαίωσε με τον πιο εύγλωττο τρόπο το ενδιαφέρον που υπάρχει για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία της νόσου.

 

resized AKOU1

                Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, είτε δια ζώσης, είτε μέσω διαδικτύου άκουσαν από τα πλέον έγκυρα χείλη τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ασθένειας, ενώ μέσα από μια διαδραστική εμπειρία καταγράφηκε η δυναμική της κολπικής μαρμαρυγής και στη χώρα μας.

 

Παράλληλα, μέσα από επεξηγηματικά βίντεο, ασθενείς και μη είχαν την ευκαιρία να μάθουν με απλό και κατανοητό τρόπο από τους πιο εξειδικευμένους  καρδιολόγους πως εντοπίζουμε την ασθένεια και τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε πολύτιμοι σύμμαχοι της καρδιάς μας.

resized AKOU2

                Στην εκδήλωση που εμπνεύστηκε και προλόγισε ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, μίλησαν οι καρδιολόγοι  Σπύρος Δευτεραίος, Ελευθέριος Καλλέργης, Δημήτρης Τσιαχρής, Γιώργος Γιαννόπουλος, Χάρης Κοσσυβάκης και Κώστας Λέτσας.

resized AKOU3

                Το πρωτοποριακό γεγονός, τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Αμαρουσίου.  Μάλιστα ο δήμαρχος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης προλόγισε το σεμινάριο, ενώ ευχαρίστησε όσους από τους παρευρισκόμενους συνεισέφεραν φάρμακα για τις ανάγκες του ιατρείου κοινωνικής αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Όλοι μαζί μπορούμε.

resized AKOU4

Το Άκου την Καρδιά σου, ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ανανεώνει για πολύ σύντομα το ραντεβού με όλους εσάς για επίκαιρα ιατρικά θέματα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Ιούνιος 2016 08:06
 


Σελίδα 8 από 20
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ & ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ «Μ’αγγίζεις και χαμογελάς»
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ & ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ «Μ’αγγίζεις και χαμογελάς»
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ & ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ «Μ’αγγίζεις και χαμογελάς» Μία στάση στην Κηφισιά έκανε ...

Φωτογραφίες από το απόλυτο Disney Fan Event!!! FAN-TASTIC ΝΕΑ ΑΠΟ DISNEY, LUCASFILM, MARVEL STUDIOS & PIXAR ΣΤΗΝ D23 EXPO 2017.
Φωτογραφίες από το απόλυτο Disney Fan Event!!! FAN-TASTIC ΝΕΑ ΑΠΟ DISNEY, LUCASFILM, MARVEL STUDIOS & PIXAR ΣΤΗΝ D23 EXPO 2017.
Φωτογραφίες από το απόλυτο Disney Fan Event!!! FAN-TASTIC ΝΕΑ ΑΠΟ DISNEY, LUCASFILM, MARVEL STUDIOS & PIXAR ΣΤΗΝ D23 EXPO 2017. H ετήσια D23 Expo (o τίτλος εμπνέεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση