ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στην Οράντεα της Ρουμανίας
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2016 10:28

Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στην Οράντεα της Ρουμανίας

resized 14601127 924166504383881 7855615029909025916 n
Στις 26-31 Οκτωβρίου 2016, δύο καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, ο κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου (Συντονιστής) και η κ. Αλεξία Φραγκούλη, συμμετείχαν σε μια Διακρατική Συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus+ “Genius and Mission in Education” στην πόλη Οράντεα της Ρουμανίας, εκπροσωπώντας το σχολείο τους, μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους από σχολεία της Ιταλίας, Ισπανίας, Ρουμανίας και της Λετονίας.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εστιάζει στη Μη-Τυπική Μάθηση, τη διεθνή συνεργασία για την καινοτομία, την ανταλλαγή καλών πρακτικών διδασκαλίας και την συμπεριληπτική μάθηση. Μεταξύ των βασικών στόχων του είναι η προαγωγή των Ευρωπαϊκών αξιών, η δημιουργία άνετου περιβάλλοντος για μάθηση και η έκφραση της δημιουργικότητας και των συναισθημάτων των μαθητών.

resized 14947594 927968870670311 3524130706672652583 n

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να δουν την πρακτική εφαρμογή του προγράμματος σε τάξεις μαθητών νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και το Δημαρχείο της Οράντεα με σκοπό τη διασπορά του προγράμματος και συμμετείχαν σε συναντήσεις εργασίας που αφορούσαν τη διαχείριση και την εφαρμογή του προγράμματος.

 
Μια ματιά στα παρασκήνια του πολιτισμού
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2016 12:46
Πολιτιστική Διαχείριση / Ο πολιτισμός στην πράξη!
Οργάνωση εκθέσεων & πολιτιστικών εκδηλώσεων
Εισηγητής:  Αλέξανδρος Ι. Στάνας
Ημερομηνία Έναρξης: Τετάρτη 16 Νοεμβρίου
Συχνότητα: κάθε Τετάρτη 20:00 – 22:00 
Διάρκεια: 11 εβδομάδες
 
Συνάντηση Γνωριμίας: Τρίτη 8 Νοεμβρίου 19:00
 Alexandros Stanas photo
Πώς ο πολιτισμός γίνεται πράξη; Πως τα όνειρα των δημιουργών γίνονται (ή δεν γίνονται) πραγματικότητα; Από τη σύλληψη της ιδέας έως την υλοποίηση ενός πολιτιστικού γεγονότος. Μια ματιά στα παρασκήνια του πολιτισμού!
Οι θέσεις των συμμετεχόντων είναι περιορισμένες λόγω της εργαστηριακής μορφής του σεμιναρίου.
   
Πληροφορίες:  http://www.anoixti-texni.gr/seminaria/ikastika/politistiki-diachirisi-stanas/
 
Δηλώσεις Συμμετοχής: ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΕΧΝΗ  τηλ. 210 32 27 188, info@anoixti-texni.gr
 
Βιωματικό σεμινάριο με θέμα: κατανοώντας τα προβλήματα της οικογένειας μέσα από το διάλογο
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 13:56

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα: κατανοώντας τα προβλήματα της οικογένειας μέσα από το διάλογο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

1432844811

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος ΤΕΒΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής) πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3/11/2016 και ώρα 5.00 μ. μ στην αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου βιωματικό σεμινάριο με θέμα: κατανοώντας τα προβλήματα της οικογένειας μέσα από το διάλογο.

Το σεμινάριο εντάσσεται στην υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων της ψυχοκοινωνικής στήριξης των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ που ανήκουν στο Σωματείο ΑμΕΑ, στο Σύλλογο Τριτέκνων και στο Σύλλογο Πολυτέκνων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Τριτέκνων, Πολυτέκνων και ΑμΕΑ και θα θέσουν προβλήματα που θα επιλυθούν από την επιστημονική ομάδα του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης που υλοποιεί τα συνοδευτικά μέτρα ψυχοκοινωνικής στήριξης.

 
Άκου την καρδιά σου: Δωρεάν διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή. Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 στις 11 π.μ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 12:28

Άκου την καρδιά σου: Δωρεάν διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 στις 11 π.μ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

 

ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ

Μια πρωτοποριακή εκδήλωση που απευθύνεται σε ασθενείς και μη και δεν θα θυμίζει σε τίποτα ιατρικό συνέδριο διοργανώνει την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, του Καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Οι διοργανωτές το ονομάζουν διαδραστικό σεμινάριο και ουσιαστικά πρόκειται για έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ ιατρών και ασθενών. Εκεί οι πλέον εξειδικευμένοι καρδιολόγοι θα επιχειρήσουν μέσα από κατανοητές ομιλίες και γραφικές αναπαραστάσεις να εξηγήσουν τη λειτουργία της καρδιάς, τα συμπτώματα της κολπικής μαρμαρυγής και τις υπάρχουσες θεραπείες που είναι διαθέσιμες.

Η κολπική μαρμαρυγή είναι μια από τις συχνότερες και σημαντικότερες μορφές αρρυθμίας. Αφορά περισσότερους από 200 χιλιάδες Έλληνες κι όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από τη νόσο.

Όπως αναφέρει ο Χριστόδουλος Στεφανάδης «η κολπική μαρμαρυγή αφορά περισσότερους από 200.000 Έλληνες και οι μισοί από αυτούς δεν τυγχάνουν της βέλτιστης αντιμετώπισης με βάση στοιχεία Εθνικών και Ευρωπαϊκών καταγραφών, αυξάνοντας τον κίνδυνο για δυσμενή καρδιαγγειακά συμβάντα, με κυριότερο αυτών το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο».

Το 1ο διαδραστικό σεμινάριο με τη συμμετοχή ασθενών και τίτλο «‘Ακου την καρδιά σου» έχει ελεύθερη είσοδο για όλους και θα συμμετάσχουν ακόμα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Φίλιππος Τρυποσκιάδης, και οι καρδιολόγοι κ.κ Χαράλαμπος Κοσσυβάκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Ελευθέριος Καλέργης, Γιώργος Λάζαρος, Δημήτιος Τσιαχρής και Αντώνιος Σιδέρης.  

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 12:31
 
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ 2016 – 2017 ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2016 09:02

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ 2016 – 2017

ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

 

 ΑΠΘ

Στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ διεξάγεται ήδη από το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής, σειρά Ανοιχτών Μαθημάτων για Ιστορικές Δίκες που σημάδεψαν την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της εποχής τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

 

Τα μαθήματα έχουν ως στόχο τη διαθεματική προσέγγιση του δικαιικού φαινόμενου μέσα από τη μελέτη συνταρακτικών δικών που έμειναν στην ιστορία. Διερευνάται και καταδεικνύεται η σύνδεση Δικαίου και Πολιτικής, η σημασία που έχει η αποτελεσματική λειτουργία ενός συστήματος απονομής Δικαιοσύνης για την κοινωνική ευημερία και την προσωπική ευτυχία των ανθρώπων τόσο σε αρχαίες, όσο και σε σύγχρονες κοινωνίες.

 

Είναι μαθήματα ανοιχτά όχι μόνο στο φοιτητικό, αλλά και στο ευρύ κοινό, και φιλοδοξούν να αποτελέσουν έναν δίαυλο επικοινωνίας του Πανεπιστημίου με την Κοινωνία της πόλης.

 

Οι εισηγητές και οι εισηγήτριες που αναλαμβάνουν την παρουσίαση των Ιστορικών Δικών είναι Καθηγητές και Καθηγήτριες του Αριστοτελείου και άλλων Πανεπιστημίων, αλλά και καταξιωμένοι/-ες επιστήμονες και από άλλους φορείς. Μετά την παρουσίαση της υπόθεσης και το σχολιασμό της, ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. Οι παρουσιάσεις συντονίζονται από τους κ.κ. Καϊδατζή, Ακρίτα, Επίκ. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ, Παπακωνσταντίνου Καλλιόπη, Επίκ. Καθηγήτρια Ιστορίας του Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ και Τάκη Ανδρέα, Επίκ. Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ.

 

Το πρώτο Ανοιχτό Μάθημα έχει τίτλο: «Η Δίκη των τόνων: το γλωσσικό ζήτημα με αφορμή τη Δίκη για τη δίωξη του Ιωάννη Κακριδή στο ΣτΕ.» με ομιλητές τους κ.κ. Παναγιώτη Μαντζούφα, Αν. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ, Κατερίνα Τικτοπούλου Αν. Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ, και Βασίλη Βασιλειάδη,Επιστημονικό Ερευνητή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα 319 (αίθ. συνεδριάσεων, 3ος όροφος) της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής κ. Γεώργιος Δέλλιος.

 

Κατά την προηγούμενη χρονιά παρουσιάστηκαν: η Δίκη των στρατηγών μετά τη ναυμαχία στις Αργινούσες, η Δίκη του Σωκράτη, οι Δίκες που ακολούθησαν τον ακρωτηριασμό των Ερμών και τη διακωμώδηση των Ελευσινίων μυστηρίων, η Δίκη του Ορέστη με βάση τις Ευμενίδες του Αισχύλου, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάσθηκε και θεατρικό δρώμενο από μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γ/σίου Θεσσαλονίκης, οι Δίκες του Ραβιρίου και του Μίλωνα, η Δικαστική δίωξη του Θεόφιλου Καϊρη, η Δίκη του Κολοκοτρώνη και η Δίκη του Eichmann στην Ιερουσαλήμ.

 


Σελίδα 7 από 21

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...