ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ - Ο Όλυμπος παγκόσμιο επίκεντρο αιωροπτερισμού . «Εκπαιδευτές αιωροπτερισμού από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην Ελασσόνα».
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 11:24

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Ο Όλυμπος παγκόσμιο επίκεντρο αιωροπτερισμού . «Εκπαιδευτές αιωροπτερισμού από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην Ελασσόνα».

received 10209859503394059

2016-06-09 09.13.25

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου αεραθλητικού ενδιαφέροντος βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Όλυμπος τον οποίο επέλεξαν ως την ιδανική τοποθεσία 23 εκπαιδευτές αιωροπτερισμού από όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσουν τεχνικό σεμινάριο αλεξίπτωτου πλαγιάς (παραπέντε).

 

Εκπαιδευτές από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία αλλά και τη Σιγκαπούρη, βρέθηκαν στον Όλυμπο , προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία συγκέντρωση παγκόσμιας εμβέλειας, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του αθλήματος, την ανταλλαγή εμπειριών αλλά και τη διερεύνηση των προοπτικών που διανοίγονται για τη διοργάνωση αγώνων διεθνούς βεληνεκούς στο βουνό των θεών και των μύθων.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι εκπαιδευτές ήταν εξαιρετικές –τόσο από τη μοναδική φιλοξενία , όσο και από τη σπάνια ομορφιά της τοποθεσίας αλλά και την εξαιρετική θέση της πίστας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Αθανάσιος Παιδής, που υποδέχτηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας τους εκπαιδευτές, τόνισε : «Αναμφίβολα, η επιλογή της περιοχής μας για τη διεξαγωγή μίας τόσο σημαντικής αθλητικής συνάντησης -διεθνούς εμβέλειας - αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη που ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης. Ο Όλυμπος διεκδικεί δυναμικά τη θέση που του πρέπει στον διεθνή χάρτη του αιωροπτερισμού και εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς για το άθλημα και τους αθλητές του. Όλη η περιοχή του Ολύμπου και κυρίως η περιοχή των Καλυβιών στην θέση Τουρτοφωλιά καταξιώνεται ως μια από τις καταλληλότερες στον κόσμο, λόγω των άριστων συνθηκών πτήσεις που δημιουργούν τα τοπικά ρεύματα αέρος. Χιλιάδες λάτρεις της περιπέτειας και ενός εναλλακτικού τρόπου άθλησης την επιλέγουν κάθε χρόνο και μένουν άριστα ικανοποιημένοι, τόσο από τις συνθήκες πτήσης, όσο και από τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής. Οι ξένοι αθλητές του «παραπέντε» που βρέθηκαν στην Ελασσόνα γνώρισαν όχι μόνο τις άριστες συνθήκες πτήσης στην πίστα, αλλά ταυτόχρονα και την παραδοσιακή φιλοξενία, τις τοπικές γεύσεις και τα θρησκευτικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά μας μνημεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Θανάσης Παιδής άδραξε την ευκαιρία για περαιτέρω προβολή της περιοχής και προσέφερε στους επισκέπτες τουριστικό υλικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον Όλυμπο, τα ορειβατικά μονοπάτια αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους, καλώντας τους να γίνουν πρεσβευτές του Ολύμπου αλλά και ολόκληρης της Ελασσόνας, που έχει να επιδείξει αμέτρητες ομορφιές και εναλλακτικούς τρόπους διακοπών και μάλιστα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύει να αναπτυχτεί περισσότερο το συγκεκριμένο άθλημα στην περιοχή η έλευση τουριστών να διευρυνθεί περαιτέρω ώστε να μεγιστοποιηθούν τα τουριστικά και αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 11:27
 
H Θεσσαλονίκη για έκτη συνεχή χρονιά διεθνές κέντρο μεταφοράς και διάδοσης γνώσης των νέων τεχνικών στις επεμβάσεις αμφιβληστροειδούς 6o Διεθνές Θερινό Σχολείο Υαλοειδούς & Αμφιβληστροειδούς στη Θεσσαλονίκη 13-18 Ιουνίου 2016, Θεσσαλονίκη, Electra Palac
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Σάββατο, 11 Ιούνιος 2016 17:16

H Θεσσαλονίκη για έκτη συνεχή χρονιά διεθνές κέντρο μεταφοράς και διάδοσης γνώσης των νέων τεχνικών στις επεμβάσεις αμφιβληστροειδούς

6o Διεθνές Θερινό Σχολείο Υαλοειδούς & Αμφιβληστροειδούς στη Θεσσαλονίκη

13-18 Ιουνίου 2016, Θεσσαλονίκη, Electra Palace Hotel

Dsc00675

H Θεσσαλονίκη για έκτη συνεχή χρονιά γίνεται διεθνές κέντρο μεταφοράς και διάδοσης γνώσης των νέων τεχνικών στις επεμβάσεις αμφιβληστροειδούς στη διάρκεια του 6ο Διεθνούς Θερινού Σχολείου Υαλοειδούς & Αμφιβληστροειδούς από τις 13 έως 18 Ιουνίου 2016 στο ξενοδοχείο Electra Palace.

Νέες μικροχειρουργικές τεχνικές, 3D μικροσκόπια, εκπαίδευση βιτρεκτομής σε ολοκληρωμένα χειρουργικά τραπέζια περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο εξαιρετικά υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα με γνώσεις που μεταφέρουν 35 καθηγητές από 16 χώρες.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο διοργανωτής κ. Αθανάσιος Νικολακόπουλος, Πρόεδρος της Mediterretina Society, ο οποίος ξεκίνησε τον θεσμό, πλέον, για την πόλη πριν από έξι χρόνια.

Dsc00688

Εκτός από 15 θέσεις χειρουργείου και τις 25 ώρες διαλέξεων από καθηγητές από όλο τον κόσμο που αφορούν στην παθολογία της ωχράς κηλίδος και του αμφιβληστροειδούς, καθώς και τις νεότερες μεθόδους θεραπείας, υπάρχει το μίνιμουμ 15 ωρών εκπαίδευσης ανά εκπαιδευόμενο στα νεότερα μηχανήματα βιτρεκτομής από όλες τις σύγχρονες εταιρείες πάνω σε μάτια γουρουνιών που έρχονται από την Αυστρία μαζί με την ομάδα του wet lab που είναι η αυστριακή MTS. Οι επαγγελματίες του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι φετινές καινοτομίες εξακολουθούν να είναι η αντιμετώπιση των επιπλοκών του καταρράκτη σε εξειδικευμένο course και η για πρώτη φορά δημιουργία ενός true to life wet lab με πλήρη μικροσκόπια συνδεδεμένα με τελευταίου τύπου βιτρεοτόμους σε τεχνητά μάτια ειδικά κατασκευασμένα για wet lab για αφαίρεση ILM μεμβρανών ανταλλαγή αερίων - υγρών – σιλικόνης σε πραγματικές συνθήκες χειρουργείου. Φέτος χρησιμοποιούνται μικροσκόπια 3D χειρουργώντας με Heads Up Display για πρώτη φορά σε wet lab και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις νεότερες μικροχειρουργικές τεχνικές και 3D.

Ελπίζουμε να είναι επιτυχημένη και η προσπάθεια που θα κάνουμε να συνδεθούμε με ζωντανά χειρουργεία με το εξωτερικό και την Ελλάδα κατά την διάρκεια τη εβδομάδας. Ήδη υπάρχει η ελπίδα της μετάδοσής απευθείας χειρουργείων από τη διάσημη χειρουργό Barbara Parollini από τη Βερόνα.

Η φετινή Δευτέρα 13 Ιουνίου θα είναι αφιερωμένη στους οφθαλμιάτρους της Θεσσαλονίκης τιμώντας τη μνήμη του φίλου και δασκάλου μας Λέανδρου Βατάκα.

 
Άρχισαν σήμερα στα Χανιά και συνεχίζονται αύριο στο Ηράκλειο δωρεάν σεμινάρια για επαγγελματίες του τουρισμού από την Περιφέρεια Κρήτης
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2016 11:37

Άρχισαν σήμερα στα Χανιά και συνεχίζονται αύριο στο Ηράκλειο δωρεάν σεμινάρια για επαγγελματίες του τουρισμού από την Περιφέρεια Κρήτης

1

 

Με σκοπό την επιμόρφωση και κατάρτιση των επαγγελματιών του τουρισμού στην Κρήτη, διοργανώνονται δωρεάν σεμινάρια σε Χανιά, Ηράκλειο Ρέθυμνο και Αγ. Νικόλαο από την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, τους συλλόγους των ξενοδόχων, την Αγροτοδιατροφική σύμπραξη της Περιφέρειας και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι μονοήμερα και έχουν θέμα «Hotel eCommerce & Digital Marketing». Σύμφωνα με τους οργανωτές τα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και σε στελέχη που ασχολούνται με τo hospitality technology και το διαδικτυακό marketing. Στόχος τους, να υπάρξει αναβάθμιση στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών και να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα στελέχη που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις, να γνωρίσουν από κοντά καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και καθηγητές στους συγκεκριμένους τομείς.

Τα σεμινάρια άρχισαν σήμερα στα Χανιά στις 8 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Χανίων, στο Ηράκλειο στις 9 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο Ρέθυμνο 10 Ιουνίου στην αίθουσα Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης και στον Αγ. Νικόλαο στο Επιμελητήριο την ερχόμενη εβδομάδα. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν από τις 9:30 το πρωί έως τις 17:30 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με ελεύθερη είσοδο και να πάρουν πληροφορίες για την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο τηλ. 2813400390

 
Δήμος Ευρώτα - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016 13:02

Δήμος Ευρώτα - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

sem

 
Πρότυπο μοντέλο ενδυνάμωσης δεξιοτήτων κόντρα στην ανεργία Δωρεάν σεμινάρια σε Facebook Marketing & Επιτυχημένες Πωλήσεις
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016 19:16

 

Πρότυπο μοντέλο ενδυνάμωσης δεξιοτήτων κόντρα στην ανεργία

Δωρεάν σεμινάρια σε Facebook Marketing & Επιτυχημένες Πωλήσεις

Στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενδυνάμωση επαγγελματικών δεξιοτήτων συμβάλλουν καταξιωμένοι επαγγελματίες της αγοράς, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τη βραβευμένη και αποτελεσματική κοινωνική πρωτοβουλία «Mellon Επιταχυντής Δεξιοτήτων» που ήδη έχει εκπαιδεύσει εντελώς δωρεάν, 1.000 άτομα, σε μόλις 8 μήνες, μέσω των ανοιχτών σεμιναρίων.

Ανακοινώθηκαν δύο ακόμα δωρεάν ανοιχτά σεμινάρια, σε θεματικές που αφορούν κάθε σύγχρονο επαγγελματία: «Facebook Marketing από το Α ως το Ω» και «Βασικές Αρχές Επιτυχημένων Πωλήσεων», με εισηγητές το Στέφανο Καράγκο, ιδρυτή και CEO της Xplain και τη Μαρίκα Λάμπρου, γενική διευθύντρια της Intersys, (αντίστοιχα) που αφιλοκερδώς προσφέρουν γνώση σε ανέργους και σε όσους θέλουν να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Ιουνίου 2016 (ώρα έναρξης 09:30) στην ΟTE Academy [Πέλικα & Σπάρτης 1, Μαρούσι] και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης (κλικ ΕΔΩ), καθώς τηρείται (αυστηρά) σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή/και τα  δύο σεμινάρια. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των σεμιναρίων και τους εισηγητές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.mellon-accelerator.eu).

Για την υλοποίηση των συγκεκριμένων Ανοιχτών Σεμιναρίων ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευγενική τους χορηγία τις Μίλητο Συμβουλευτική, OTE Academy, Xplain, Frulatti, Ferro και το σταθμό Action 24.

Το αποτέλεσμα αυτής της ουσιαστικής προσπάθειας είναι εντυπωσιακό, τόσο σε ποιοτικά όσο και ποσοτικά χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι σε περιόδους κρίσης, το ταλέντο, ο επαγγελματισμός και η ευστοχία στο τι χρειάζεται κάποιος/α για να διεκδικήσει μία θέση στην αγορά εργασίας, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

 

 

 

Λίγα Λόγια για τους εισηγητές

Ο Στέφανος Καράγκος είναι ο ιδρυτής και CEO της XPLAIN (xplain.co), κορυφαίας εταιρείας στο χώρο του Digital Marketing και Data Intelligence. Η XPLAIN εξειδικεύεται στη δημιουργία και υλοποίηση Data-Driven στρατηγικών μοντέλων, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες όπως Consumer Intelligence, Digital Performance Optimization, Content Marketing και Data Analysis & Prediction, ενώ έχει συνεργαστεί με πάνω από 130 μεγάλα Brands της Ελλάδας και του εξωτερικού κατακτώντας πολύχρονη εμπειρία στους τομείς του Retail, Technology, FMCG, Shopping Malls και Automotive. Ο Στέφανος έχει διατελέσει πρωτοπόρος εκδότης στο χώρο της τεχνολογίας για 2 δεκαετίες, εκδίδοντας κορυφαίους τίτλους περιοδικών στην Ελλάδα (PC Magazine, T3). Ως ενεργό μέλος του Word of Mouth Marketing Association (WoMMA) είναι τακτικός ομιλητής σε σημαντικά συνέδρια παγκοσμίως για θέματα, Digital Marketing και Data Analysis, ενώ έχει βραβευτεί επανειλημμένα για τις επιτυχημένες επαγγελματικές του παρουσιάσεις, από αναγνωρισμένους φορείς όπως η Slideshare.

H Μαρίκα Λάμπρου είναι Γενική Διευθύντρια στην Intersys (Business Imaging & Professional Print Group) από τον Νοέμβριο 2014, Χημικός Μηχανικός (Πανεπιστήμιο Πατρών) και κάτοχος MBA (University of La Verne). Διαθέτει 27ετή εμπειρία σε υψηλές διοικητικές θέσεις πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών (Bosch-Siemens, HP, Microsoft, SingularLogic), κυρίως στον τομέα των τεχνολογιών Πληροφορικής. Είναι μέλος του ΔΣ της ΕΑΣΕ & Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης Γυναικών της ΕΑΣΕ, του Global Board Ready Women, της Επιτροπής WiB (Women in Business) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, των Τομέων Γυναικών (ΤΟΓΜΕ) & Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) της ΕΕΔΕ. Επίσης είναι mentor στην Endeavor Greece και στο WoT (Women on Top). Έχει διατελέσει Coach στο Δίκτυο Παραγωγικότητας του ΣΕΒ, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Ηγεσίας 2014 της ΕΑΣΕ και μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών).

Γράφει άρθρα και δίνει διαλέξεις γύρω από θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Συμβουλεύει εθελοντικά γυναίκες και νέους που αναζητούν διέξοδο στα επαγγελματικά τους όνειρα. Είναι αφοσιωμένη στις αρχές της ηγεσίας με ενσυναίσθηση και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

 


Σελίδα 6 από 17
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση