ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Βιωματικό σεμινάριο με θέμα: κατανοώντας τα προβλήματα της οικογένειας μέσα από το διάλογο
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 13:56

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα: κατανοώντας τα προβλήματα της οικογένειας μέσα από το διάλογο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

1432844811

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος ΤΕΒΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής) πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3/11/2016 και ώρα 5.00 μ. μ στην αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου βιωματικό σεμινάριο με θέμα: κατανοώντας τα προβλήματα της οικογένειας μέσα από το διάλογο.

Το σεμινάριο εντάσσεται στην υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων της ψυχοκοινωνικής στήριξης των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ που ανήκουν στο Σωματείο ΑμΕΑ, στο Σύλλογο Τριτέκνων και στο Σύλλογο Πολυτέκνων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Τριτέκνων, Πολυτέκνων και ΑμΕΑ και θα θέσουν προβλήματα που θα επιλυθούν από την επιστημονική ομάδα του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης που υλοποιεί τα συνοδευτικά μέτρα ψυχοκοινωνικής στήριξης.

 
Άκου την καρδιά σου: Δωρεάν διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή. Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 στις 11 π.μ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 12:28

Άκου την καρδιά σου: Δωρεάν διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 στις 11 π.μ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

 

ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ

Μια πρωτοποριακή εκδήλωση που απευθύνεται σε ασθενείς και μη και δεν θα θυμίζει σε τίποτα ιατρικό συνέδριο διοργανώνει την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, του Καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Οι διοργανωτές το ονομάζουν διαδραστικό σεμινάριο και ουσιαστικά πρόκειται για έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ ιατρών και ασθενών. Εκεί οι πλέον εξειδικευμένοι καρδιολόγοι θα επιχειρήσουν μέσα από κατανοητές ομιλίες και γραφικές αναπαραστάσεις να εξηγήσουν τη λειτουργία της καρδιάς, τα συμπτώματα της κολπικής μαρμαρυγής και τις υπάρχουσες θεραπείες που είναι διαθέσιμες.

Η κολπική μαρμαρυγή είναι μια από τις συχνότερες και σημαντικότερες μορφές αρρυθμίας. Αφορά περισσότερους από 200 χιλιάδες Έλληνες κι όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από τη νόσο.

Όπως αναφέρει ο Χριστόδουλος Στεφανάδης «η κολπική μαρμαρυγή αφορά περισσότερους από 200.000 Έλληνες και οι μισοί από αυτούς δεν τυγχάνουν της βέλτιστης αντιμετώπισης με βάση στοιχεία Εθνικών και Ευρωπαϊκών καταγραφών, αυξάνοντας τον κίνδυνο για δυσμενή καρδιαγγειακά συμβάντα, με κυριότερο αυτών το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο».

Το 1ο διαδραστικό σεμινάριο με τη συμμετοχή ασθενών και τίτλο «‘Ακου την καρδιά σου» έχει ελεύθερη είσοδο για όλους και θα συμμετάσχουν ακόμα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Φίλιππος Τρυποσκιάδης, και οι καρδιολόγοι κ.κ Χαράλαμπος Κοσσυβάκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Ελευθέριος Καλέργης, Γιώργος Λάζαρος, Δημήτιος Τσιαχρής και Αντώνιος Σιδέρης.  

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 12:31
 
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ 2016 – 2017 ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2016 09:02

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ 2016 – 2017

ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

 

 ΑΠΘ

Στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ διεξάγεται ήδη από το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής, σειρά Ανοιχτών Μαθημάτων για Ιστορικές Δίκες που σημάδεψαν την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της εποχής τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

 

Τα μαθήματα έχουν ως στόχο τη διαθεματική προσέγγιση του δικαιικού φαινόμενου μέσα από τη μελέτη συνταρακτικών δικών που έμειναν στην ιστορία. Διερευνάται και καταδεικνύεται η σύνδεση Δικαίου και Πολιτικής, η σημασία που έχει η αποτελεσματική λειτουργία ενός συστήματος απονομής Δικαιοσύνης για την κοινωνική ευημερία και την προσωπική ευτυχία των ανθρώπων τόσο σε αρχαίες, όσο και σε σύγχρονες κοινωνίες.

 

Είναι μαθήματα ανοιχτά όχι μόνο στο φοιτητικό, αλλά και στο ευρύ κοινό, και φιλοδοξούν να αποτελέσουν έναν δίαυλο επικοινωνίας του Πανεπιστημίου με την Κοινωνία της πόλης.

 

Οι εισηγητές και οι εισηγήτριες που αναλαμβάνουν την παρουσίαση των Ιστορικών Δικών είναι Καθηγητές και Καθηγήτριες του Αριστοτελείου και άλλων Πανεπιστημίων, αλλά και καταξιωμένοι/-ες επιστήμονες και από άλλους φορείς. Μετά την παρουσίαση της υπόθεσης και το σχολιασμό της, ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. Οι παρουσιάσεις συντονίζονται από τους κ.κ. Καϊδατζή, Ακρίτα, Επίκ. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ, Παπακωνσταντίνου Καλλιόπη, Επίκ. Καθηγήτρια Ιστορίας του Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ και Τάκη Ανδρέα, Επίκ. Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ.

 

Το πρώτο Ανοιχτό Μάθημα έχει τίτλο: «Η Δίκη των τόνων: το γλωσσικό ζήτημα με αφορμή τη Δίκη για τη δίωξη του Ιωάννη Κακριδή στο ΣτΕ.» με ομιλητές τους κ.κ. Παναγιώτη Μαντζούφα, Αν. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ, Κατερίνα Τικτοπούλου Αν. Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ, και Βασίλη Βασιλειάδη,Επιστημονικό Ερευνητή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα 319 (αίθ. συνεδριάσεων, 3ος όροφος) της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής κ. Γεώργιος Δέλλιος.

 

Κατά την προηγούμενη χρονιά παρουσιάστηκαν: η Δίκη των στρατηγών μετά τη ναυμαχία στις Αργινούσες, η Δίκη του Σωκράτη, οι Δίκες που ακολούθησαν τον ακρωτηριασμό των Ερμών και τη διακωμώδηση των Ελευσινίων μυστηρίων, η Δίκη του Ορέστη με βάση τις Ευμενίδες του Αισχύλου, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάσθηκε και θεατρικό δρώμενο από μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γ/σίου Θεσσαλονίκης, οι Δίκες του Ραβιρίου και του Μίλωνα, η Δικαστική δίωξη του Θεόφιλου Καϊρη, η Δίκη του Κολοκοτρώνη και η Δίκη του Eichmann στην Ιερουσαλήμ.

 
Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016 11:56

Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους

 

anodinos toketos

Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους με θέμα τον ανώδυνο τοκετό διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με τη μαία-σύμβουλο διατροφής Αναστασία Σταμκοπούλου.

Τα σεμινάρια θα έχουν ως αντικείμενο την ψυχοσωματική προετοιμασία των εγκύων, τον τοκετό, τον θηλασμό, ασκήσεις kegel-Yoga, τη διατροφή και θέματα που αφορούν τη λεχώνα και το νεογνό.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων θα γίνουν πέντε συναντήσεις διάρκειας δύο ωρών (από τις 5μ.μ. έως τις 7μ.μ.), αρχής γενομένης από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στις 19 Οκτωβρίου και στις 2,9,16 Νοεμβρίου 2016. Οι συναντήσεις θα γίνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, 1ος όροφος).

 

-Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2313.502236, 6939.651659, 6983.194324

 
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ Ελληνορωσικό Φαρμακευτικό Συνέδριο
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016 16:41
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ 
Ελληνορωσικό Φαρμακευτικό Συνέδριο
 
1-2 Οκτωβρίου 2016 οργανώνεται το Ελληνορωσικό
Φαρμακευτικό Συνέδριο στο ξενοδοχείο Atheaneum Intercontinental
Image2
 
 
Παρουσία Εκπροσώπων απο την Ρωσική Πρεσβεία και την Πολιτική σκηνή του Τοπου.
Θα προβληθεί η Τελετή του Ορκου του Ιπποκράτη  [ οπου Ελληνες απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής δινουν τον Ορκο του Ιπποκράτη ,παρουσία
του Πρόεδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου  κυρίου Μιχαήλ Βλασταράκου,του κυρίου Γιώργου Πατούλη Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών , του κυρίου
Αριστοτέλη Παυλίδη Πρόεδρο του Ιπποκρατικού Διεθνούς Ιδρύματος και του κυρίου Γιώργου Κυρίτση Δημάρχου της Κώ.
Επίσης θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενωσης Βιομηχάνων Φαρμακου κύριος Τρύφων Θεόδωρος.
Επίσης θα παρευρεθεί και Κλιμάκιο απο 10 σημαντικούς  Ρώσους Επιχειρηματίες  απο Αλυσίδες Φαρμακείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Δίκτυα Διανομής Φαρμακου.
Επιπλέον 45 Καθηγητές Πανεπιστημίου συμμετέχουν στο Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου Ιπποκράτεια οπου ομιλούν για τα νέα δεδομένα σε Ιατρικά Θέματα Αιχμής.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας τιμησετε με την παρουσία σας.
Εγκαίνια Σάββατο 1 Οκτωβρίου 11π.μ Αιθουσα Αφροδίτη.
Ωρες λειτουργίας της εκθεσης 11π.μ -7μ.μ
πρόσκληση των Εγκαινίων και το Επιστημονικό Πρόγραμμα.
Image4
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016 16:45
 


Σελίδα 6 από 20
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση