ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Ομιλία για τις Κρίσεις Πανικού (Ψυχολογία για Όλους στο CITY College, 3 Φεβρουαρίου 2017)
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 12:05

Ομιλία για τις Κρίσεις Πανικού (Ψυχολογία για Όλους στο CITY College, 3 Φεβρουαρίου 2017)

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017
20.00-21.00

Κρίσεις πανικού: Η οπτική της Gestalt

Ελισάβετ Παρθενιώτη 
BSc in Counselling and Psychological Science,
Απόφοιτη του Gestalt Foundation, 
Εκπαιδεύτρια στον τομέα της Συμβουλευτικής

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Psychology-for-all-2017

Φόρμα Συμμετοχής

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 12:11
 
Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους ● Στη Δ.Ε. Συκεών από αύριο, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, με θέμα τον ανώδυνο τοκετό
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2017 19:32

Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους

 ● Στη Δ.Ε. Συκεών από αύριο, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, με θέμα τον ανώδυνο τοκετό

toketos-seminaria

Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους με θέμα τον ανώδυνο τοκετό διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με τη μαία-σύμβουλο διατροφής Αναστασία Σταμκοπούλου.

Τα σεμινάρια θα έχουν ως αντικείμενο την ψυχοσωματική προετοιμασία των εγκύων, τον τοκετό, τον θηλασμό, ασκήσεις kegel-Yoga, τη διατροφή και θέματα που αφορούν τη λεχώνα και το νεογνό.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων θα γίνουν έξι συναντήσεις διάρκειας δύο ωρών, αρχής γενομένης από αύριο, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, και κάθε Δευτέρα έως τις 20 Φεβρουαρίου, και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδ. Φωκά 46, Συκιές). 

-Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνο 2310.217376

 
Σεμινάριο - Εργαστήριο Κινηματογράφου "Εισαγωγή σε Πτυχές της Κινηματογραφικής Τέχνης. Θεωρία και Πράξη στη Σκηνοθεσία"
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 18:55

Σεμινάριο - Εργαστήριο Κινηματογράφου

"Εισαγωγή σε Πτυχές της Κινηματογραφικής Τέχνης.
Θεωρία και Πράξη στη Σκηνοθεσία"

43372108

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη σεμινάριο-εργαστήριο κινηματογράφου, το οποίο διερευνά σε ευρύ φάσμα τα συστατικά της έβδομης τέχνης και της έννοιας της οπτικής επικοινωνίας, ενώ θα αποκτηθεί γνώση πάνω στο εξειδικευμένο λεξιλόγιο της βιομηχανίας του κινηματογράφου και ανάλυση ειδικοτήτων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν την τέχνη του κινηματογράφου, αλλά και σε εφήβους με σκοπό την κινηματογραφική κατεύθυνση.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές αποσπασμάτων ταινιών αναλύοντας την ιστορία του κινηματογράφου, τα είδη, το θεωρητικό μοντάζ και τα στάδια παραγωγής, δημιουργικές ομαδικές και ατομικές ασκήσεις - σεναριακής γραφής /κινηματογραφικής αφήγησης και πρακτικό εργαστήρι σκηνοθεσίας - χρήση ψηφιακής κάμερας και ολοκληρωμένη άσκηση σκηνοθεσίας.

 

Στο σεμινάριο διδάσκουν η σκηνοθέτης / casting director Ελπίδα Παναγιωτίδου και ο σκηνοθέτης Νίκος Καλλαράς.

 

Τα εβδομαδιαία μαθήματα (1,5 ώρας) αποτελούνται από:

Σύντομη αναφορά στην ιστορία του κινηματογράφου

Κινηματογραφικά είδη και κινήματα

Βασικές αρχές γραφής σεναρίου

Μέθοδοι γραφής και αφηγηματικές τεχνικές

Χρήση ψηφιακής κάμερας και Βασικές Αρχές σκηνοθεσίας

Τεχνικές κινηματογράφησης

Θεωρία Μοντάζ

Ειδικότητες και ο ρόλος τους στην υλοποίηση ταινιών

 

Διάρκεια: 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις (σύνολο 12 ώρες) 

 Έναρξη μαθημάτων: 18 Ιανουαρίου

Λήξη μαθημάτων: 8 Μαρτίου

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη 19:30 στο χώρο της Ιωαννείου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων, η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και χρειάζεται κράτηση θέσης από τους ενδιαφερόμενους. 


Ιωάννειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων:
Πανόρμου 59, Αθήνα, τηλ.: 2106983905-6

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Σεμινάριο Εκμάθησης Κινέζικης Γλώσσας
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 18:24

Σεμινάριο Εκμάθησης Κινέζικης Γλώσσας.

Chinese 5 0001

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου και ο Ελληνοκινεζικός Οργανισμός Φιλίας –Συνεργασίας (Greek-Chinese Organization of Friendship-Cooperation) θα πραγματοποιήσουν σεμινάριο εκμάθησης Κινέζικης γλώσσας στο Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Αλεξάνδρας.

Το σεμινάριο διάρκειας 2 ωρών εβδομαδιαίως θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη 11:00-13:00 ή 18:00-20:00. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 30 Ιανουαρίου 2017 και θα ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουλίου.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από τον Ελληνοκινεζικό Οργανισμό, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον επιθυμεί να δώσει εξετάσεις για την πιστοποίηση του Κινεζικού διπλώματος HSK1.

Το Κόστος του σεμιναρίου είναι 20 ευρώ μηνιαίως με απόδειξη πληρωμής το ποσό θα καταβάλλεται σε εκπροσώπους του Ελληνοκινεζικού Οργανισμού, οι οποίοι και θα παρέχουν το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων δωρεάν .

Ανά σεμινάριο προσφέρονται δωρεάν δύο (2) υποτροφίες, σε άνεργους νέους 20-30 χρόνων δημότες Αθηναίων που έχουν τη θέληση να μάθουν την κινέζικη γλώσσα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση ανεργίας ,εκκαθαριστικό εφορίας με ατομικό εισόδημα έως 7,000€ και ένα λογαριασμό (ΔΕΗ, ΟΤΕ ).
Σε περίπτωση που ο αριθμός είναι μεγαλύτερος των (2) δύο ανέργων ανά τμήμα θα γίνεται κλήρωση ενώπιον των ενδιαφερομένων .

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί κατ’ ελάχιστον ο αριθμός των 10 ατόμων ανά τμήμα.

Υποβολή αιτήσεων: έως 27 Ιανουαρίου 2017

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στον Ελληνοκινεζικό Οργανισμό Φιλίας –Συνεργασίας, Ακαδημίας 35, 3ος όροφος, Αθήνα, τηλ.210-3388366 – 6980675351, e-mail: grchorg@gmail.com.

Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Αλεξάνδρας:
Λ. Αλεξάνδρας 152, σταθμός Μετρό Αμπελόκηποι, τηλ.: 210-6448844

 
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 11:37

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

 afisa

Ημερίδα, με τίτλο «Personal Reality: Γνώρισε τον εαυτό σου, κατάλαβε τους άλλους» διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε), παράρτημα Θεσσαλονίκης με έδρα το ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «Πρόκειται για μια εκδήλωση ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, ανοικτή σε όλους τους φοιτητές του πανεπιστημίου αλλά και στο κοινό της Θεσσαλονίκης που δεν στερείται, ωστόσο, επιστημονικού χαρακτήρα. Αποτελεί μια ευκαιρία για εσωτερική ενδοσκόπηση και ανοίγει ένα παράθυρο προς την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση.

 

Πέντε διακεκριμένοι ομιλητές, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και προσέγγιση, αναλύουν τις πτυχές της προσωπικότητας που μας διαμορφώνουν ως άτομα, αλλά και είναι καταλυτικές στην προσωπική και επαγγελματική μας επιτυχία. Ξεκινώντας, ο Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνος Φουντουλάκης θα αναλύσει την αλληλεπίδραση συμπεριφοράς και προσωπικότητας. Η κα. Φιλοθέη Ματσίγκου, σύμβουλος καριέρας, θα συσχετίσει την προσωπικότητα με την επαγγελματική επιλογή, ενώ η κα. Εύη Αυλογιάρη ,δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια , θα παρουσιάσει τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισης διαφορετικών προσωπικοτήτων στο επαγγελματικό περιβάλλον. Ο κ. Νικόλαος Δημητριάδης, ειδικός στις νευροεπιστήμες στον χώρο του marketing, θα διασαφηνίσει, εν συνεχεία, τη σημασία της νοοτροπίας στο επιχειρείν και της συναισθηματικής νοημοσύνης στην επαγγελματική επιτυχία. Κλείνοντας, με τη βοήθεια του Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής του ΑΠΘ κ. Λουκά Αθανασιάδη, θα ανακαλύψουμε τα συστατικά εκείνα του χαρακτήρα που συνιστούν πόλο έλξης κατά την αναζήτηση ερωτικού συντρόφου. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, ένα test προσωπικότητας ώστε να προκύψουν εξατομικευμένα συμπεράσματα».

 

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της ημερίδας: https://goo.gl/RpsNIj

 


Σελίδα 6 από 21

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...