ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Σεμινάριο - Εργαστήριο Κινηματογράφου "Εισαγωγή σε Πτυχές της Κινηματογραφικής Τέχνης. Θεωρία και Πράξη στη Σκηνοθεσία"
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 18:55

Σεμινάριο - Εργαστήριο Κινηματογράφου

"Εισαγωγή σε Πτυχές της Κινηματογραφικής Τέχνης.
Θεωρία και Πράξη στη Σκηνοθεσία"

43372108

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη σεμινάριο-εργαστήριο κινηματογράφου, το οποίο διερευνά σε ευρύ φάσμα τα συστατικά της έβδομης τέχνης και της έννοιας της οπτικής επικοινωνίας, ενώ θα αποκτηθεί γνώση πάνω στο εξειδικευμένο λεξιλόγιο της βιομηχανίας του κινηματογράφου και ανάλυση ειδικοτήτων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν την τέχνη του κινηματογράφου, αλλά και σε εφήβους με σκοπό την κινηματογραφική κατεύθυνση.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές αποσπασμάτων ταινιών αναλύοντας την ιστορία του κινηματογράφου, τα είδη, το θεωρητικό μοντάζ και τα στάδια παραγωγής, δημιουργικές ομαδικές και ατομικές ασκήσεις - σεναριακής γραφής /κινηματογραφικής αφήγησης και πρακτικό εργαστήρι σκηνοθεσίας - χρήση ψηφιακής κάμερας και ολοκληρωμένη άσκηση σκηνοθεσίας.

 

Στο σεμινάριο διδάσκουν η σκηνοθέτης / casting director Ελπίδα Παναγιωτίδου και ο σκηνοθέτης Νίκος Καλλαράς.

 

Τα εβδομαδιαία μαθήματα (1,5 ώρας) αποτελούνται από:

Σύντομη αναφορά στην ιστορία του κινηματογράφου

Κινηματογραφικά είδη και κινήματα

Βασικές αρχές γραφής σεναρίου

Μέθοδοι γραφής και αφηγηματικές τεχνικές

Χρήση ψηφιακής κάμερας και Βασικές Αρχές σκηνοθεσίας

Τεχνικές κινηματογράφησης

Θεωρία Μοντάζ

Ειδικότητες και ο ρόλος τους στην υλοποίηση ταινιών

 

Διάρκεια: 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις (σύνολο 12 ώρες) 

 Έναρξη μαθημάτων: 18 Ιανουαρίου

Λήξη μαθημάτων: 8 Μαρτίου

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη 19:30 στο χώρο της Ιωαννείου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων, η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και χρειάζεται κράτηση θέσης από τους ενδιαφερόμενους. 


Ιωάννειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων:
Πανόρμου 59, Αθήνα, τηλ.: 2106983905-6

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Σεμινάριο Εκμάθησης Κινέζικης Γλώσσας
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 18:24

Σεμινάριο Εκμάθησης Κινέζικης Γλώσσας.

Chinese 5 0001

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου και ο Ελληνοκινεζικός Οργανισμός Φιλίας –Συνεργασίας (Greek-Chinese Organization of Friendship-Cooperation) θα πραγματοποιήσουν σεμινάριο εκμάθησης Κινέζικης γλώσσας στο Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Αλεξάνδρας.

Το σεμινάριο διάρκειας 2 ωρών εβδομαδιαίως θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη 11:00-13:00 ή 18:00-20:00. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 30 Ιανουαρίου 2017 και θα ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουλίου.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από τον Ελληνοκινεζικό Οργανισμό, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον επιθυμεί να δώσει εξετάσεις για την πιστοποίηση του Κινεζικού διπλώματος HSK1.

Το Κόστος του σεμιναρίου είναι 20 ευρώ μηνιαίως με απόδειξη πληρωμής το ποσό θα καταβάλλεται σε εκπροσώπους του Ελληνοκινεζικού Οργανισμού, οι οποίοι και θα παρέχουν το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων δωρεάν .

Ανά σεμινάριο προσφέρονται δωρεάν δύο (2) υποτροφίες, σε άνεργους νέους 20-30 χρόνων δημότες Αθηναίων που έχουν τη θέληση να μάθουν την κινέζικη γλώσσα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση ανεργίας ,εκκαθαριστικό εφορίας με ατομικό εισόδημα έως 7,000€ και ένα λογαριασμό (ΔΕΗ, ΟΤΕ ).
Σε περίπτωση που ο αριθμός είναι μεγαλύτερος των (2) δύο ανέργων ανά τμήμα θα γίνεται κλήρωση ενώπιον των ενδιαφερομένων .

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί κατ’ ελάχιστον ο αριθμός των 10 ατόμων ανά τμήμα.

Υποβολή αιτήσεων: έως 27 Ιανουαρίου 2017

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στον Ελληνοκινεζικό Οργανισμό Φιλίας –Συνεργασίας, Ακαδημίας 35, 3ος όροφος, Αθήνα, τηλ.210-3388366 – 6980675351, e-mail: grchorg@gmail.com.

Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Αλεξάνδρας:
Λ. Αλεξάνδρας 152, σταθμός Μετρό Αμπελόκηποι, τηλ.: 210-6448844

 
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 11:37

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

 afisa

Ημερίδα, με τίτλο «Personal Reality: Γνώρισε τον εαυτό σου, κατάλαβε τους άλλους» διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε), παράρτημα Θεσσαλονίκης με έδρα το ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «Πρόκειται για μια εκδήλωση ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, ανοικτή σε όλους τους φοιτητές του πανεπιστημίου αλλά και στο κοινό της Θεσσαλονίκης που δεν στερείται, ωστόσο, επιστημονικού χαρακτήρα. Αποτελεί μια ευκαιρία για εσωτερική ενδοσκόπηση και ανοίγει ένα παράθυρο προς την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση.

 

Πέντε διακεκριμένοι ομιλητές, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και προσέγγιση, αναλύουν τις πτυχές της προσωπικότητας που μας διαμορφώνουν ως άτομα, αλλά και είναι καταλυτικές στην προσωπική και επαγγελματική μας επιτυχία. Ξεκινώντας, ο Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνος Φουντουλάκης θα αναλύσει την αλληλεπίδραση συμπεριφοράς και προσωπικότητας. Η κα. Φιλοθέη Ματσίγκου, σύμβουλος καριέρας, θα συσχετίσει την προσωπικότητα με την επαγγελματική επιλογή, ενώ η κα. Εύη Αυλογιάρη ,δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια , θα παρουσιάσει τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισης διαφορετικών προσωπικοτήτων στο επαγγελματικό περιβάλλον. Ο κ. Νικόλαος Δημητριάδης, ειδικός στις νευροεπιστήμες στον χώρο του marketing, θα διασαφηνίσει, εν συνεχεία, τη σημασία της νοοτροπίας στο επιχειρείν και της συναισθηματικής νοημοσύνης στην επαγγελματική επιτυχία. Κλείνοντας, με τη βοήθεια του Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής του ΑΠΘ κ. Λουκά Αθανασιάδη, θα ανακαλύψουμε τα συστατικά εκείνα του χαρακτήρα που συνιστούν πόλο έλξης κατά την αναζήτηση ερωτικού συντρόφου. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, ένα test προσωπικότητας ώστε να προκύψουν εξατομικευμένα συμπεράσματα».

 

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της ημερίδας: https://goo.gl/RpsNIj

 
Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στην Οράντεα της Ρουμανίας
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2016 10:28

Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στην Οράντεα της Ρουμανίας

resized 14601127 924166504383881 7855615029909025916 n
Στις 26-31 Οκτωβρίου 2016, δύο καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, ο κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου (Συντονιστής) και η κ. Αλεξία Φραγκούλη, συμμετείχαν σε μια Διακρατική Συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus+ “Genius and Mission in Education” στην πόλη Οράντεα της Ρουμανίας, εκπροσωπώντας το σχολείο τους, μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους από σχολεία της Ιταλίας, Ισπανίας, Ρουμανίας και της Λετονίας.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εστιάζει στη Μη-Τυπική Μάθηση, τη διεθνή συνεργασία για την καινοτομία, την ανταλλαγή καλών πρακτικών διδασκαλίας και την συμπεριληπτική μάθηση. Μεταξύ των βασικών στόχων του είναι η προαγωγή των Ευρωπαϊκών αξιών, η δημιουργία άνετου περιβάλλοντος για μάθηση και η έκφραση της δημιουργικότητας και των συναισθημάτων των μαθητών.

resized 14947594 927968870670311 3524130706672652583 n

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να δουν την πρακτική εφαρμογή του προγράμματος σε τάξεις μαθητών νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και το Δημαρχείο της Οράντεα με σκοπό τη διασπορά του προγράμματος και συμμετείχαν σε συναντήσεις εργασίας που αφορούσαν τη διαχείριση και την εφαρμογή του προγράμματος.

 
Μια ματιά στα παρασκήνια του πολιτισμού
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2016 12:46
Πολιτιστική Διαχείριση / Ο πολιτισμός στην πράξη!
Οργάνωση εκθέσεων & πολιτιστικών εκδηλώσεων
Εισηγητής:  Αλέξανδρος Ι. Στάνας
Ημερομηνία Έναρξης: Τετάρτη 16 Νοεμβρίου
Συχνότητα: κάθε Τετάρτη 20:00 – 22:00 
Διάρκεια: 11 εβδομάδες
 
Συνάντηση Γνωριμίας: Τρίτη 8 Νοεμβρίου 19:00
 Alexandros Stanas photo
Πώς ο πολιτισμός γίνεται πράξη; Πως τα όνειρα των δημιουργών γίνονται (ή δεν γίνονται) πραγματικότητα; Από τη σύλληψη της ιδέας έως την υλοποίηση ενός πολιτιστικού γεγονότος. Μια ματιά στα παρασκήνια του πολιτισμού!
Οι θέσεις των συμμετεχόντων είναι περιορισμένες λόγω της εργαστηριακής μορφής του σεμιναρίου.
   
Πληροφορίες:  http://www.anoixti-texni.gr/seminaria/ikastika/politistiki-diachirisi-stanas/
 
Δηλώσεις Συμμετοχής: ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΕΧΝΗ  τηλ. 210 32 27 188, info@anoixti-texni.gr
 


Σελίδα 5 από 20
Χρήστος Λεοντής ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής   ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ  Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς  14 Ιουλίου  Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής  ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση