ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016 11:56

Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους

 

anodinos toketos

Δωρεάν σεμινάρια για εγκύους με θέμα τον ανώδυνο τοκετό διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με τη μαία-σύμβουλο διατροφής Αναστασία Σταμκοπούλου.

Τα σεμινάρια θα έχουν ως αντικείμενο την ψυχοσωματική προετοιμασία των εγκύων, τον τοκετό, τον θηλασμό, ασκήσεις kegel-Yoga, τη διατροφή και θέματα που αφορούν τη λεχώνα και το νεογνό.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων θα γίνουν πέντε συναντήσεις διάρκειας δύο ωρών (από τις 5μ.μ. έως τις 7μ.μ.), αρχής γενομένης από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στις 19 Οκτωβρίου και στις 2,9,16 Νοεμβρίου 2016. Οι συναντήσεις θα γίνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, 1ος όροφος).

 

-Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2313.502236, 6939.651659, 6983.194324

 
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ Ελληνορωσικό Φαρμακευτικό Συνέδριο
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016 16:41
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ 
Ελληνορωσικό Φαρμακευτικό Συνέδριο
 
1-2 Οκτωβρίου 2016 οργανώνεται το Ελληνορωσικό
Φαρμακευτικό Συνέδριο στο ξενοδοχείο Atheaneum Intercontinental
Image2
 
 
Παρουσία Εκπροσώπων απο την Ρωσική Πρεσβεία και την Πολιτική σκηνή του Τοπου.
Θα προβληθεί η Τελετή του Ορκου του Ιπποκράτη  [ οπου Ελληνες απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής δινουν τον Ορκο του Ιπποκράτη ,παρουσία
του Πρόεδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου  κυρίου Μιχαήλ Βλασταράκου,του κυρίου Γιώργου Πατούλη Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών , του κυρίου
Αριστοτέλη Παυλίδη Πρόεδρο του Ιπποκρατικού Διεθνούς Ιδρύματος και του κυρίου Γιώργου Κυρίτση Δημάρχου της Κώ.
Επίσης θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενωσης Βιομηχάνων Φαρμακου κύριος Τρύφων Θεόδωρος.
Επίσης θα παρευρεθεί και Κλιμάκιο απο 10 σημαντικούς  Ρώσους Επιχειρηματίες  απο Αλυσίδες Φαρμακείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Δίκτυα Διανομής Φαρμακου.
Επιπλέον 45 Καθηγητές Πανεπιστημίου συμμετέχουν στο Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου Ιπποκράτεια οπου ομιλούν για τα νέα δεδομένα σε Ιατρικά Θέματα Αιχμής.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας τιμησετε με την παρουσία σας.
Εγκαίνια Σάββατο 1 Οκτωβρίου 11π.μ Αιθουσα Αφροδίτη.
Ωρες λειτουργίας της εκθεσης 11π.μ -7μ.μ
πρόσκληση των Εγκαινίων και το Επιστημονικό Πρόγραμμα.
Image4
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016 16:45
 
Το νέο θεσμό του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου στο Μαρούσι εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης Πρώτος κύκλος μαθημάτων: «Η τέχνη της επικοινωνίας στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις»
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016 12:43

Το νέο θεσμό του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου στο Μαρούσι εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Πρώτος κύκλος μαθημάτων: «Η τέχνη της επικοινωνίας στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις»

1

Το νέο θεσμό του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου στο Μαρούσι, κατά τα πρότυπα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, στην κατάμεστη από σπουδαστές του πρώτου κύκλου μαθημάτων, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016.

Στόχος της συνεργασίας με το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, είναι η προώθηση της Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης, που ικανοποιεί το πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα της «Δεύτερης Ευκαιρίας» των κατοίκων, σε εποχές όπου η Κοινωνία της γνώσης εξελίσσεται διαρκώς και οι απαιτήσεις ολοένα αυξάνονται.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης καλωσόρισε στο Δήμο Αμαρουσίου την Πρόεδρο του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου κα Ελένη Βουγιούκαλου, τους σπουδαστές και τον Επικοινωνιολόγο, καθηγητή Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας κ. Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου, υπό την εποπτεία του οποίου θα λειτουργήσει ο πρώτος κύκλος μαθημάτων: «Η τέχνη της επικοινωνίας στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις».

4

Αναφερόμενος στην τέχνη της ορθής επικοινωνίας ο κ. Πατούλης παρέπεμψε στη ρήση του Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ: «Η γνώση δεν έχει καμία αξία εκτός αν την εφαρμόσεις κάπου», σημειώνοντας ότι «ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους και αποτελώντας παραδείγματα ορθής επικοινωνίας ή πρόκλησης θετικών αποτελεσμάτων, αποκτούμε μια πιο λειτουργική κοινότητα και πιο ασφαλή κοινωνία.»
Σε μια εποχή – πρόσθεσε –
«που οι συνθήκες ζωής δυσχεραίνουν την αποτελεσματική επικοινωνία σε όλες τις σχέσεις, προσωπικές, οικογενειακές εργασιακές, παρόλη την μεγάλη ροή πληροφοριών, πλαισίων και συστημάτων, ας κάνουμε μία προσπάθεια να αγγίξουμε την ουσία.»

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι «η ίδρυση του ΑΛΠ αφενός παρέχει το δικαίωμα πρόσβασης όλων των πολιτών στη γνώση, καθ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, αφετέρου συμβάλλει στην διαμόρφωση της αντίληψης, ότι ενημερωμένοι πολίτες είναι υπεύθυνοι, ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τον τόπο τους.»

Η Πρόεδρος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου κα Ελένη Βουγιούκαλου χαιρέτησε επίσης τη λειτουργία του τμήματος Αμαρουσίου, ενώ στην εκδήλωση παρούσα ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη.

 
ΑΠΘ - ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΓΛΑΥΚΑΣ Ελληνο-τουρκικό Φιλοσοφικό Συνέδριο
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2016 09:59

ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΓΛΑΥΚΑΣ

Ελληνο-τουρκικό Φιλοσοφικό Συνέδριο

 Image1απθ

                                                                                         

 

Ελληνο-τουρκικό Φιλοσοφικό Συνέδριο, με τίτλο «Το πέταγμα της γλαύκας. Μορφές πρόσληψης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας στη Γερμανία» θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2016, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) και διοργανώνεται από το Εργαστήριο Φιλοσοφίας του ΑΠΘ «Κείμενα και Ερμηνείες», τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το γερμανικό ίδρυμα «Alexander von Humboldt-Stiftung».

 

Θέμα του Συνεδρίου είναι η διαχρονική πορεία πρόσληψης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας στον γερμανικό χώρο. Οι ανακοινώσεις θα περιλαμβάνουν ολόκληρο το φάσμα παραγωγικής οικειοποίησης της ελληνικής σκέψης: από τον 18ο αιώνα και τον γερμανικό ιδεαλισμό μέχρι το τέλος του 20ού αιώνα.

 

«Το Συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει ένα μείζον φιλοσοφικό γεγονός, αλλά και να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική φιλοσοφική κοινότητα. Εκτός από τη στενά επιστημονική του σημασία, το Συνέδριο διεκδικεί και ένα ευρύτερο πνευματικό και πολιτιστικό στίγμα, ως συμβολή στην αμφισβήτηση της κυρίαρχης νεοελληνικής αυτο-ερμηνείας. Τι σημαίνει, άραγε, το «πέταγμα της γλαύκας»; Μετανάστευσε παροδικά, ή μήπως έχει  αποχωρήσει οριστικά; Το ερώτημα έχει ιδιαίτερη σημασία για ένα έθνος όπως το νεοελληνικό, το οποίο οικοδόμησε την υπόστασή του στην υπόθεση ότι αποτελεί τον μοναδικό κληρονόμο μεγάλων επιτευγμάτων ενδόξων προγόνων. Η συνάντηση Τούρκων, Γερμανών και Ελλήνων μελετητών υποδηλώνει πάντως ότι η αρχαία φιλοσοφία δεν αποτελεί αντικείμενο 'κληρονόμησης', αλλά ελεύθερης και πολύμορφης πρόσληψης και ερμηνείας. Το συνέδριο επιδιώκει, επίσης, να σπάσει τον πάγο μεταξύ των δύο φιλοσοφικών κοινοτήτων και να δώσει μια ευκαιρία επαφών και δικτύωσης νέων αλλά και πεπειραμένων επιστημόνων από τις δύο χώρες. Η Θεσσαλονίκη, με τη  μεγάλη συμβολική σημασία που έχει για τους δύο λαούς, αποτελεί τον ιδεώδη τόπο για μια τέτοια συνάντηση» αναφέρει ο διοργανωτής του Συνεδρίου και Διευθυντής του Τομέα Φιλοσοφίας του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Παναγιώτης Θανασάς.

 

Ομιλητές του συνεδρίου θα είναι υπότροφοι του Ιδρύματος Humboldt, διαπρεπείς επιστήμονες από τη Γερμανία, καθώς και νέοι επιστήμονες.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, την Παρασκευή 7/10 και ώρες 18.00 με 19.00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των προγραμμάτων υποτροφιών του Ιδρύματος «Alexander von Humboldt-Stiftung», τα οποία απευθύνονται τόσο σε νέους διδάκτορες όσο και σε ώριμους επιστήμονες.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες http://www.edlit.auth.gr/en/Humboldt-Kolleg

 
Ξένος ή Ξένιος; Εκπαιδευτικά προγράμματα της ActionAid καλλιεργούν την αλληλεγγύη στη σχολική τάξη
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016 12:31

Ξένος ή Ξένιος;

Εκπαιδευτικά προγράμματα της ActionAid καλλιεργούν την αλληλεγγύη στη σχολική τάξη

 resized Enas Kosmos Ano Kato-1 s

Στο διαδραστικό εκπαιδευτικό κέντρο Ένας Κόσμος Άνω Κάτω της ActionAid ξεκινούν τον Οκτώβριο για 8ηχρονιά εκπαιδευτικά προγράμματα που δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές όλων των βαθμίδων να συζητήσουν, να παίξουν, να βιώσουν και να προβληματιστούν για ζητήματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν σχολείο χωρίς διακρίσεις και όλοι ότι γεννιούνται ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.

 resized Enas Kosmos Ano Kato-2 s

Η ActionAid Ελλάς δραστηριοποιείται από το 2000 στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση νέων και παιδιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της φτώχειας και της αδικίας στον κόσμο. Το 2008 άνοιξε το ειδικά διαμορφωμένο, πολύχρωμο και πρωτότυπο εκπαιδευτικό κέντρο Ένας Κόσμος Άνω Κάτω στην Αθήνα με καινοτόμα προγράμματά που βασίζονται σε βιωματικά εργαλεία, όπως το θεατρικό παιχνίδι, τα παιχνίδια ρόλων, την έρευνα και τη διάδραση, τα οποία έχουν παρακολουθήσει ως τώρα 30.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα. 

 

Το πρόγραμμα «Ξένος ή Ξένιος» είναι ένα από τα εννέα προγράμματα που πραγματοποιούνται και δίνει ελπίδα τώρα που τα προσφυγόπουλα ξεκινούν τα μαθήματά τους στα σχολεία. «Θέλεις να παίξουμε;» και «θέλεις να γίνουμε φίλοι;» είναι δύο από τις φράσεις που επαναλαμβάνονται από δεκάδες μαθητές του Δημοτικού, στο «διάδρομο της συνείδησης» που σχηματίζουν τα παιδιά στο τέλος του προγράμματος, όπου εκφράζουν με λέξεις και πράξεις πώς θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν τον «ξένο».

 resized Enas Kosmos Ano Kato-3 s

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τάξεις Δημοτικών σχολείων που μέσα από έρευνα και παιχνίδια ρόλων απαντούν σε ερωτήματα όπως «φοβόμαστε ό,τι είναι διαφορετικό και ξένο από μας; Ποιοι είναι οι ξένοι; οι πρόσφυγες; οι μετανάστες; οι άνθρωποι με αναπηρία; κάποιος με διαφορετική εξωτερική εμφάνιση; Γιατί και πώς θα γίνουμε όλοι μέλη στην παγκόσμια κοινωνία; Πώς δεν θα βλέπουμε το διαφορετικό ως ξένο; Πώς θα γίνουμε εμείς φιλόξενοι;».

 

Για τη νέα σχολική χρονιά, η εκπαιδευτική ομάδα της ActionAid έχει προσθέσει το καινούριο πρόγραμμα «Προς Φυγή» που απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Πόσο εύκολο είναι ένα ταξίδι προς την Φυγή; Και τι γίνεται όταν φτάσεις εκεί; Πόσοι αλήθεια προσέφυγαν ανά τους αιώνες σε αυτό το ανεξερεύνητο μέρος; Μέσα από μια σειρά διαδραστικών ασκήσεων με εργαλείο τη θεατρική έκφραση, οι έφηβοι προβληματίζονται, παίρνουν θέση και γίνονται συνοδοιπόροι ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να βρουν καταφύγιο αλλού.

 

Τα προγράμματα στο εκπαιδευτικό κέντρο της ActionAid είναι πολύ αγαπητά στα παιδιά που τα αξιολογούν στο τέλος τους: «Θα αφήσω τις σκέψεις και θα αρχίσω τις πράξεις» ανέφερε η Δήμητρα, μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου.

 

Οι κρατήσεις από τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και τα προγράμματα ξεκινούν 3 Οκτωβρίου στο εκπαιδευτικό κέντρο, Φαλήρου 52, Αθήνα.

 

Μάθετε περισσότερα εδώ: http://education.actionaid.gr/dunamikoi-ekpaideutikoi/ekpaideutiko-kentro/ekpaideutika-programmata/

 


Σελίδα 5 από 18
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT,  Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.   Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και η ημερομηνία της πρεμιέρα της ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση