ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Η παρουσία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην 82η ΔΕΘ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 09:39

Φ.Κούβελα: ‘’H επένδυση στην ανάπτυξη βρίσκεται στενά συνυφασμένη με την επένδυση στη δυναμική των γυναικών, ως μέλη ισότιμα, ικανά και άξια να προσφέρουν ένα θετικό πρόσημο στην ευημερία της κοινωνίας μας συνολικά’’

Η παρουσία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην 82η ΔΕΘ

resized Παρουσία της ΓΓΙΦ στην 82η ΔΕΘ

Ιδιαίτερα έντονη υπήρξε και φέτος η παρουσία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία συμμετέχει με δικό της stand στο περίπτερο του Υπουργείου Εσωτερικών – περίπτερο 15/stand 26.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης, στις 9/9/2017, το περίπτερο της ΓΓΙΦ επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, η οποία και του προσκόμισε το νέο υλικό των δράσεων της ΓΓΙΦ. Την ίδια μέρα, το stand της ΓΓΙΦ επισκέφθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Σκουρλέτης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας και πολλά άλλα κυβερνητικά στελέχη. Συνολικά, πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας και φύλου έλαβε το πλούσιο, ανανεωμένο υλικό της ΓΓΙΦ και ενημερώθηκε από τα στελέχη της για τις διάφορες δράσεις της.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας, στο πλαίσιο των συναντήσεων και δράσεων της ΓΓΙΦ με αφορμή τη ΔΕΘ, στις 8/9/2017 πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, την οποία αφού ενημέρωσε για τη δράση της Γ.Γραμματείας, αποφάσισαν τη συνεργασία και κοινές παρεμβάσεις σε θέματα έμφυλης ισότητας στην περιοχή της Μακεδονίας –Θράκης.

resized Η παρουσία της ΓΓΙΦ στην 82η ΔΕΘ

Την ίδια μέρα, η κα Κούβελα επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Μακεδονίας Albatros και ενημερώθηκε για τις δράσεις του Συλλόγου, οι οποίες υποκινούνται από αλληλεγγύη και ισχυρό όραμα για ισότητα για όλους και όλες. Η σύσταση του Συλλόγου Εθελοντών αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από όλα τα επαγγέλματα και διεκδικούν τις αξίες και τα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την προέλευση, το μορφωτικό επίπεδο ή την κοινωνικο –οικονομική του θέση. Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων συμφώνησαν στη συνέχεια της επικοινωνία τους, ενώ η Γενική Γραμματέας δήλωσε την προθυμία της ΓΓΙΦ να συμπαρασταθεί σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των ευάλωτων γυναικών της περιοχής.

Επιπλέον, στις 10/9/2017, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ, η ΓΓΙΦ πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες και Ανάπτυξη». Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόξενος του Καναδά στην Θεσσαλονίκη, Π.Πετμεζάς, η Πρόεδρος της Unesco στην Ελλάδα, κα Παπαχριστοπούλου- Τζιτζικώστα, η Καθηγήτρια του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, κα Δ.Κογκίδου, το μέλος του Δ.Σ του Μέγαρου Μουσικής της Θεσσλονίκης και Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Σ. Λαδά, η εκπρόσωπος της ΓΓΙΦ στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων κ.Μ.Τούρτα, καθώς και εκπρόσωποι των Albatros.

Η Γενική Γραμματέας, στη σχετική εισήγησή της αναφέρθηκε γενικότερα στη συμβολή των γυναικών στην ανάπτυξη της χώρας μας, τη διεθνή εμπειρία και τις αντίστοιχες δράσεις της ΓΓΙΦ προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: «Αν θέλουμε να συζητάμε για γυναίκες και ανάπτυξη, οφείλουμε να επενδύσουμε στους πόρους των δυνατοτήτων τους και, με όρους απόλυτης ισότητας, να απελευθερώσουμε πλήρως τις δεξιότητές τους. Διότι, η επένδυση στην ανάπτυξη βρίσκεται στενά συνυφασμένη με την επένδυση στη δυναμική των γυναικών, ως μέλη ισότιμα, ικανά και άξια να προσφέρουν ένα θετικό πρόσημο στην ευημερία της κοινωνίας μας συνολικά».

 
Η Έκθεση «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού» στην 82η ΔΕΘ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 17:11

Η Έκθεση «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού» στην 82η ΔΕΘ

resized EKTHESI 1

Ένα μήνυμα αλληλεγγύης στέλνουν με την έκθεση έργων τους μέσα στην 82η ΔΕΘ, ζωγράφοι και γλύπτες του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων & Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Η Έκθεση «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού» φιλοξενείται κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Με «όπλο» την κοινή γλώσσα της τέχνης, 21 εικαστικοί με 25 έργα καταγράφουν το δράμα των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις ρίζες τους και έζησαν το μαρτυρικό ταξίδι της προσφυγιάς.

Η έκθεση ταξιδεύει τον επισκέπτη στις «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού», από τη Σμύρνη και την Ιωνία μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Κύπρο και την αρχαία Ελλάδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται αύριο στο φουαγιέ του «Ι. Βελλίδης» στις 20:00 από τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσο Τζήκα και από τον Πρόεδρο του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών του Γ.Ν. Παπαγεωργίου κ. Αντώνη Φιλιππόπουλο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Η έκθεση φιλοξενείται στο φουαγιέ του «Ι. Βελλίδης» και είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 16:00-22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00-22:00, με ελεύθερη είσοδο. 

resized EKTHESI 2

 
Πάνω από 60.000 επισκέπτες το πρώτο Σαββατοκύριακο της 82ης ΔΕΘ. Πόλος έλξης το περίπτερο της Κίνας.
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 13:03

Πάνω από 60.000 επισκέπτες το πρώτο Σαββατοκύριακο της 82ης ΔΕΘ. Πόλος έλξης το περίπτερο της Κίνας.

resized Κόσμος

Ξεπέρασαν τους 60.000 οι επισκέπτες του πρώτου Σαββατοκύριακου της 82ης ΔΕΘ, που ξεκίνησε με τον πλέον δυναμικό τρόπο. Το ενδιαφέρον του κόσμου για τη φετινή διοργάνωση ήταν έκδηλο από την πρώτη στιγμή, αφού ακόμα και το Σάββατο, μια μέρα παραδοσιακά δύσκολη για την ΔΕΘ, επισκέπτες συνέρρεαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η κίνηση του Σαββατοκύριακου κορυφώθηκε χθες, με τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών κατά τις δύο ημέρες να ανέρχεται σε 60.112.

Πόλος έλξης της διοργάνωσης αποτελεί φέτος το Περίπτερο της τιμώμενης χώρας Κίνας (13), που έχει προσελκύσει τα βλέμματα του κόσμου, ο οποίος εντυπωσιάζεται από τις τεχνολογικές εξελίξεις που παρουσιάζουν κινέζικοι κολοσσοί.

Χθες εγκαινιάστηκε και η μουσική σκηνή της 82η ΔΕΘ, με τον Γιώργο Μαζωνάκη να ξεσηκώνει το πλήθος και να δίνει μια γεύση από τις εκπλήξεις των φετινών music events της διοργάνωσης. Σήμερα στις 21:30 τη σκυτάλη παίρνουν οι αδερφοί Τσαχουρίδη και οι αδερφοί Στρατάκη σε μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, όπου ο Πόντος συναντά την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα βραβευθεί και ο γνωστός τροβαδούρος της Κρήτης, Βασίλης Σκουλάς. Παράλληλα, η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού « Έκνευσις» του Κωνσταντίνου Νικολαϊδη θα χορέψει ποντιακούς και κρητικούς χορούς. Οι επισκέπτες της ΔΕΘ μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου.

resized e-gaming

Σήμερα, στο πλαίσιο της κινεζικής συμμετοχής, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» το Greek-Eurasian Economic Forum με θέμα: «A New Bridge for Cooperation & Development», που συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Enterprise Greece του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή.

Η κινέζικη συμμετοχή όμως έχει και πολιτιστικό κομμάτι, καθώς από τις 19:30 έως τις 20:00 στην υπαίθρια σκηνή στο Τόξο της ΧΑΝΘ η Beijing Sports University Art Troupe (BSU Art Troupe), μία από τις καλύτερες ομάδες πολεμικών τεχνών στην Κίνα, θα εντυπωσιάσει με τις επιδείξεις της.

Επίσης στις 17:00 θα εγκαινιασθεί στο Περίπτερο 14 (AKADEMIA) έκθεση του Εργαστηρίου Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο «Ιστολογική εικόνα και Τέχνη», η οποία περιλαμβάνει ιστολογικές μικροσκοπικές εικόνες ρουτίνας, όπου τα ανθρώπινα κύτταρα σχηματίζουν παραστάσεις αντίστοιχης ομορφιάς με αυτή που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής.

resized Γιώργος Μαζωνάκης

Από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία και το e-gaming το «μενού» της 82ης ΔΕΘ είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya στον όροφο του Περιπτέρου 2, το οποίο με τον γενικό τίτλο «THE NEW NEW» (Το καινούριο νέο) αναφέρεται στον εξαιρετικά γρήγορα αναπτυσσόμενο ρυθμό της τεχνολογίας, εντυπωσιάζει τον κόσμο που το επισκέπτεται. Την ίδια στιγμή το «Μουσείο Frappé powered by Nescafé», στο Περίπτερο 11, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του καφέ, στους μύθους και τις αλήθειες που τον συνοδεύουν, αλλά και στην παραγωγική διαδικασία, προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι ολοκληρώνουν την εμπειρία τους με μια επίσκεψη στην ταράτσα του ίδιου χώρου, όπου λειτουργεί το Nescafé Frappé beach bar, απολαμβάνοντας την αυθεντική εμπειρία Nescafé Frappé σε ένα σκηνικό με… άμμο, ξαπλώστρες και πολύ ελληνικό καλοκαίρι.

Εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στην Cheapart, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αποκτήσουν δημιουργίες σε προσιτές τιμές, ενώ τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά ζωντανεύουν στους Μυστικούς του Κόσμους.

Επίσης φωτογραφικό υλικό από τα ελληνικά Μνημεία παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO φιλοξενείται καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».

Στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να εγγράφονται ως εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», με την οποία η ΔΕΘ-Helexpo έχει ενώσει φέτος τις δυνάμεις της, δείχνοντας και το κοινωνικό της πρόσωπο.

resized Περίπτερο Κίνας

Το ωράριο της 82ης ΔΕΘ τις καθημερινές είναι 16:00 με 22:00.

Την 82η ΔΕΘ στηρίζει πλειάδα χορηγών και συνεργατών:

Η QATAR, Επίσημος Αερομεταφορέας της 82ης ΔΕΘ, η ΔΕΗ, η Εθνική Τράπεζα, η Γιαννίρης ΑΕ, με τα Peugeot να είναι τα Επίσημα Αυτοκίνητα της 82ης ΔΕΘ, η Nestle Ελλάς, η Μαλαματίνα, χορηγός των συναυλιών, η εταιρεία «Λιμουζίνες Greece Vips», Χορηγός Μετακινήσεων των συναυλιών, τα ξενοδοχεία Μediterranean & Grand Hotel Palace του Ομίλου Luxury Hotels, Επίσημα Ξενοδοχεία των συναυλιών, η εταιρεία Σαμιωτάκης, χορηγός catering των συναυλιών, οι Singular Logic, MLS και Icap και οι Χορηγοί Επικοινωνίας. 

 
Η μεγάλη γιορτή της ΔΕΘ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017 11:46

Η μεγάλη γιορτή της ΔΕΘ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους

resized BIL 0754

Στους ρυθμούς της 82ης ΔΕΘ ζει η Θεσσαλονίκη και όλη η χώρα, καθώς ξετυλίγεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών της μεγαλύτερης ΔΕΘ της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεκινά απόψε τον κύκλο των συναυλιών της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία ημέρα της 82ης ΔΕΘ, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Με το εισιτήριο της έκθεσης στις 21:30 οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον γνωστό καλλιτέχνη, στην μουσική σκηνή στο Τόξο της ΧΑΝΘ.

Η έκθεση, πέραν του έντονου επιχειρηματικού χαρακτήρα της, είναι ιδιαίτερα πλούσια στους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της αναψυχής.

resized BIL 0989

Η Κίνα ως Τιμώμενη Χώρα δεσπόζει εκθεσιακά με μία από τις πιο εντυπωσιακές συμμετοχές στην ιστορία της ΔΕΘ, καταλαμβάνοντας όλο το περίπτερο 13 με 167 επιχειρήσεις και φορείς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κίνας, πραγματοποιείται σήμερα από το πρωί το Greek-Chinese Cooperation Forum με θέμα «New Silk Road», που αποτελεί μία συνδιοργάνωση με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακόμη σήμερα από τις 14:00-18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» ο φορέας China Council For The Promotion of International Trade διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Coal Green Mining, Coal-Fired Power, Clean Energy and new Energy Technology forum».

resized BIL 1001

Αύριο από τις 09:00-16:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λάβει χώρα το Greek-Eurasian Economic Forum με θέμα: “A New Bridge for Cooperation & Development”, που συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Enterprise Greece του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης με την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή (Eurasian Economic Commission) και το Roscongress Foundation.

Η Κινέζικη συμμετοχή έχει όμως και πολιτιστικό κομμάτι, καθώς από τις 19:30-20:00 στην υπαίθρια σκηνή στο Τόξο της ΧΑΝΘ η Beijing Sports University Art Troupe (BSU Art Troupe) μία από τις καλύτερες ομάδες πολεμικών τεχνών στην Κίνα, θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα.

resized BIL 1061

Στο πεδίο της ενέργειας ο φορέας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας πραγματοποιεί σήμερα από τις 17:00-20:00 εκδήλωση («Regulatory Energy Forum») στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός».

Η 82η ΔΕΘ έχει και εκτεταμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο στην ενότητα Akademia, η οποία εστιάζει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Στο περίπτερο 14 η Akademia περιλαμβάνει σήμερα τις εξής εκδηλώσεις:

  • #JobDay «Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος», Χρύσα Δότσα, Events Coordinator, skywalker.gr από τις 11:00-13:30.

  • Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο «Αλλάζοντας το τοπίο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση», παρουσίαση από τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Γιώργο Ανδρουλάκη από τις 14:00–15:00.

  • Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: «Σπουδές εξ Αποστάσεως στις Θετικές Επιστήμες και την Τεχνολογία», παρουσίαση από τον Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, Κοσμήτορα Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και «Η Συμβολή της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση: Προγράμματα Σπουδών και Καινοτόμες Δράσεις», παρουσίαση από τον Καθηγητή Αθανάσιο Μιχιώτη, Κοσμήτορα Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από τις 15:30–16:30.

  • Εκδήλωση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «Τα μόρια της ζωής». Ερευνητές του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσουν αλλά και θα εξηγήσουν με διαδραστικά πειράματα τα μόρια της ζωής από τις 17:00–18:00.

  • Ο Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης παρουσιάζει την δραστηριότητά της Σχολής από τις 18:30–19:30.

  • Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από τις 20:00-21:00 διοργανώνει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα την «Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική: 20 Χρόνια Εμπειρία». Συντονίζει ο κ. Αυγουστίνος Δημητράς, Αν. Καθηγητής ΕΑΠ. Συμμετέχουν οι: Κων/νος Καρφάκης, Καθηγητής, Παν/μιο Μακεδονίας, Χαράλαμπος Σπαθής, Καθηγητής, Αριστοτέλειο Παν/μιο, Κυριακή Κοσμίδου, Αν. Καθηγήτρια, Αριστοτέλειο Παν/μιο και Δημήτριος Κουσενίδης, Αν. Καθηγητής, Αριστοτέλειο Παν/μιο.

resized BIL 1091

Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες και Ανάπτυξη: Οι πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων» από τις 12:00-14:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός».

Για τους μικρούς φίλους της έκθεσης στο πάρκο του Κτιρίου Διοίκησης της ΔΕΘ στις 18:00 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας παρουσιάζει το διαδραστικό παιδικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα «Όταν η Στελίτσα συνάντησε τον φλίκ» (κείμενα Δ. Χαλκιά, Παραγωγή Τεχνόκοσμος θεατρικές παραγωγές).

Τέλος, σήμερα στις 14:00 το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 3 (stand 20).

Το Σαββατοκύριακο το ωράριο λειτουργίας της ΔΕΘ είναι 10:00 με 22:00.

Την 82η ΔΕΘ στηρίζει πλειάδα χορηγών και συνεργατών:

Η QATAR, Επίσημος Αερομεταφορέας της 82ης ΔΕΘ, η ΔΕΗ, η Εθνική Τράπεζα, η Γιαννίρης ΑΕ, με τα Peugeot να είναι τα Επίσημα Αυτοκίνητα της 82ης ΔΕΘ, η Nestle Ελλάς, η Μαλαματίνα, χορηγός των συναυλιών, η εταιρεία «Λιμουζίνες Greece Vips», Χορηγός Μετακινήσεων των συναυλιών, τα ξενοδοχεία Μediterranean & Grand Hotel Palace του Ομίλου Luxury Hotels, Επίσημα Ξενοδοχεία των συναυλιών, η εταιρεία Σαμιωτάκης, χορηγός catering των συναυλιών, οι Singular Logic, MLS και Icap και οι Χορηγοί Επικοινωνίας. 

 
Ξεκινά αύριο η 82η ΔΕΘ, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017 10:30

Ξεκινά αύριο η 82η ΔΕΘ, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.

resized Πύργος του ΟΤΕ-Φαναράκια

Ξεκινά αύριο, 9 Σεπτεμβρίου, η 82η ΔΕΘ, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, τιμώμενη χώρα την Κίνα και με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων στα πεδία του επιχειρείν, της οικονομίας, του πολιτισμού και της αναψυχής.

Η κινεζική συμμετοχή των 167 επιχειρήσεων έχει αναπτυχθεί στο περίπτερο 13. Μεταξύ αυτών επτά έχουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China. Ξεχωρίζει επίσης η τηλεπικοινωνιακή ZTE, καθώς και 23 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από την περιοχή της Σαγκάης. Καθημερινά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο 15, θα πραγματοποιούνται b2b συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων. Αύριο, στις 10:00, θα ξεκινήσει στην αίθουσα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης το πρώτο φόρουμ με την αφορμή της κινεζικής παρουσίας, το Greek-Chinese Cooperation Forum, με θέμα: «Investment Οpportunities in Southeastern Europe: Trends and Challenges in the Energy Sector», το οποίο αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΗ και του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

resized Φαναράκια 1

Στο πλαίσιο της κινεζικής παρουσίας, η Beijing Sports University Art Troupe (BSU Art Troupe), μία από τις καλύτερες ομάδες πολεμικών τεχνών στην Κίνα, θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα. Επίσης το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με την έκθεση «Η Κίνα στο ΚΘΒΕ», στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», θα παρουσιάσει στο κοινό κοστούμια, μακέτες και φροντιστηριακό και οπτικοακουστικό υλικό από τέσσερις παραστάσεις με χώρο δράσης την Κίνα, που ανέβηκαν στις σκηνές του στα 56 χρόνια λειτουργίας του.

Πέραν των διεθνών συμμετοχών, στην 82η ΔΕΘ συμμετέχουν και 43 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις. Με ξεχωριστές συμμετοχές θα δώσουν το «παρών» στην Έκθεση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, των Σερρών και για πρώτη φορά το Επιμελητήριο Κοζάνης.

Πλούσιες είναι και οι επιμέρους θεματικές ενότητες της 82ης ΔΕΘ: από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία και το e-gaming. Η 82η ΔΕΘ φιλοξενεί επίσης το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya στον όροφο του Περιπτέρου 2, το οποίο με τον γενικό τίτλο «THE NEW NEW» (Το καινούριο νέο) αναφέρεται στον εξαιρετικά γρήγορα αναπτυσσόμενο ρυθμό της τεχνολογίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το «Μουσείο Frappé powered by Nescafé», στο Περίπτερο 11, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην ιστορία του καφέ, στους μύθους και τις αλήθειες που τον συνοδεύουν, αλλά και στην παραγωγική διαδικασία. Στην ταράτσα του ίδιου χώρου θα λειτουργεί το Nescafé Frappé beach bar, για να απολαύσει ο επισκέπτης την αυθεντική εμπειρία Nescafé Frappé σε ένα σκηνικό εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι.

resized Στιγμιότυπο από την περσινή ΔΕΘ

Στην 82η ΔΕΘ οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και στην πυρκαγιά του 1917. Μια μακέτα 30 μέτρων που θα αναπαριστά το παραλιακό μέτωπο πριν από την πυρκαγιά του 1917 θα εκτεθεί στην Πύλη της ΧΑΝΘ. Επίσης ένα 60λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Θεσσαλονίκη 1917-Η Φωτιά που Γέννησε μια Πόλη», σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Βαρδαρινού, θα προβάλλεται στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».

Η έκθεση έργων ζωγραφικής «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού», από τη συλλογή του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών του Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου», θα φιλοξενείται καθ’ όλη τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης». Την ίδια στιγμή, το «παρών» θα δώσει και φέτος η Cheapart, με εικαστικούς καλλιτέχνες που διαθέτουν τα έργα τους σε προσιτές τιμές. Επίσης, οι «Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» θα ανοίξουν για μία τελευταία φορά τις πύλες τους για το κοινό της 82ης ΔΕΘ.Οι καθημερινές συναυλίες της ΔΕΘ θα ξεκινήσουν την Κυριακή, με τον Γιώργο Μαζωνάκη να εγκαινιάζει τα Music Events στο Τόξο της ΧΑΝΘ.

Φέτος η ΔΕΘ-Helexpo ενώνει τις δυνάμεις της με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», στέλνοντας μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να εγγράφονται ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Το Σαββατοκύριακο το ωράριο λειτουργίας της ΔΕΘ είναι 10:00 με 22:00.

Την 82η ΔΕΘ στηρίζει πλειάδα χορηγών και συνεργατών:

Η QATAR, Επίσημος Αερομεταφορέας της 82ης ΔΕΘ, η ΔΕΗ, η Εθνική Τράπεζα, η Γιαννίρης ΑΕ, με τα Peugeot να είναι τα Επίσημα Αυτοκίνητα της 82ης ΔΕΘ, η Nestle Ελλάς, η Μαλαματίνα, χορηγός των συναυλιών, η εταιρεία «Λιμουζίνες Greece Vips», Χορηγός Μετακινήσεων των συναυλιών, τα ξενοδοχεία Μediterranean & Grand Hotel Palace του Ομίλου Luxury Hotels, Επίσημα Ξενοδοχεία των συναυλιών, η εταιρεία Σαμιωτάκης, χορηγός catering των συναυλιών, οι Singular Logic, MLS και Icap και οι Χορηγοί Επικοινωνίας.

 


Σελίδα 3 από 25

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ EMOJI Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Αθήναιον, ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...