ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής - Συζήτηση για τα 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 16:13

Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής  - Συζήτηση για τα 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ.

19238103 454492984917443 1884198235276736170 o

Ένα ιστορικό θέμα με διαχρονική σημασία και εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα, σε καιρούς κρίσης και ανασυγκρότησης, αφορά η συζήτηση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα: «Προκλήσεις ανασυγκρότησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη: 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ» τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 18:30 στο Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο της οδού Πειραιώς.
 
Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt.
 
Με αφετηρία την πρόσφατη 70η επέτειο από την εξαγγελία του Σχεδίου Ευρωπαϊκής Ανασυγκρότησης από τον τότε Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών στρατηγό Τζορτζ Μάρσαλ (5 Ιουνίου 1947), η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο σκεπτικό του Σχεδίου για την ανοικοδόμηση της ερειπωμένης μεταπολεμικής Ευρώπης και στις καινοτομίες που συνδύασαν την ανάπτυξη με την κοινωνική συνοχή και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, καθιερώνοντάς το ως υπόδειγμα ανασυγκρότησης.
 
Ειδικότερο ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η περίπτωση της Ελλάδας, καθώς μέσα από την ανασυγκρότηση πέρασε σε νέο στάδιο οικονομικής και πολιτικής οργάνωσης κάνοντας τεράστιο αγώνα να απομακρυνθεί από τη φτώχεια, την πολιτική αστάθεια και τη διεθνή ανασφάλεια. Επειδή το Σχέδιο Μάρσαλ άνοιξε το δρόμο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που φέτος επίσης γιορτάζει τα 60 χρόνια από τη δημιουργία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με τις Συνθήκες της Ρώμης (1957), θα είναι πλούσιες οι αναφορές και στο αρχικό και ουσιαστικό όραμα της Ευρώπης.
 
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με φωτογραφίες από την εφαρμογή του Σχεδίου Μάρσαλ στην Ελλάδα.
 
Μετά τις βασικές εισηγήσεις των δύο ομιλητών, θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ τους και με το κοινό. Τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η ιστορικός κυρία Κωνσταντίνα Μπότσιου, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

 
H μακροζωία, ένας προαιώνιος στόχος του ανθρώπου είναι ρεαλιστικός! Το Διεθνές Συνέδριο «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος» για πρώτη φορά στην Αθήνα, μετά την Ικαρία και τη Σάμο
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 15:34

H μακροζωία, ένας προαιώνιος στόχος του ανθρώπου είναι ρεαλιστικός!

Το Διεθνές Συνέδριο «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος» για πρώτη φορά στην Αθήνα, μετά την Ικαρία και τη Σάμο.

Final Poster Longevity

Την έρευνα και τις νεότερες εξελίξεις για την επίτευξη της μακροζωίας και της ευζωίας θα παρουσιάσει στην ιατρική κοινότητα και το ευρύ κοινό το Συνέδριο «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος» που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2017, ύστερα από επτά χρόνια διεξαγωγής του στην Ικαρία και ένα χρόνο στη Σάμο.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, στο πλαίσιο της πλούσιας δραστηριότητάς του για τη μελέτη της μακροζωίας, με πρόεδρο τον Καθηγητή Καρδιολογίας, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη. Φέτος, αποκτά διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή των πλέον διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο και αναμένεται ότι τα συμπεράσματά του θα είναι πολύτιμα για την επέκταση των γνώσεων των ερευνητών.

Η ιατρική επιστήμη αναζητά από την αρχαιότητα παράγοντες ώστε να παρατείνει τη ζωή του ανθρώπου αλλά και να την βελτιώσει, ενώ ερευνά τρόπους παρέμβασης σε σοβαρά νοσήματα που συντομεύουν τη ζωή.

Με την Ικαρία να βρίσκεται στις πέντε ζώνες του πλανήτη με τα υψηλότερα ποσοστά μακροβιότητας, οργανώθηκε και διεξάγεται η μελέτη «ΙΚΑΡΙΑ», από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος με στόχο την επιδημιολογική μελέτη όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που προσεγγίζουν το δυνατόν περισσότερο την έννοια της μακροζωίας.

‘Όπως δηλώνει ο Καθηγητής κ. Στεφανάδης «Τα συμπεράσματα της μελέτης «ΙΚΑΡΙΑ» είναι πολύ σημαντικά. Δημοσιεύονται στον έγκυρο διεθνή ιατρικό τύπο. Υπάρχουν 20 δημοσιεύσεις σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά. ‘Έχουν βρεθεί παράγοντες που αφορούν στο περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία κ.α.»

 
«Ο ουρανός των αρχαίων» Διάλεξη του Μάνου Κιτσώνα στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 15:58

«Ο ουρανός των αρχαίων» Διάλεξη του Μάνου Κιτσώνα

στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

ΕΙΚ

(Copyright: ΤΑΠΑ / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο):Τηγανόσχημο πήλινο σκεύος με πλούσιο εγχάρακτο διάκοσμο (Π 4974).

 Συνδεόμενες σπείρες συμβολίζουν την αφρισμένη πιθανόν θάλασσα, την οποία διαπλέει κωπήλατο πλοίο και ψάρι. Από το νεκροταφείο της Χαλανδριανής στη Σύρο, 2800-2300 π.Χ. (φάση Κέρου - Σύρου).

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων που πλαισιώνουν την περιοδική επετειακή έκθεση «Οδύσσειες», συνεχίζει τη σειρά διαλέξεων που αναλύουν με διεπιστημονικές προσεγγίσεις πτυχές των μυθικών ταξιδιών, όπως περιγράφονται στο έπος της Οδύσσειας, με την ομιλία του Δρ Μάνου Κιτσώνα «Ο ουρανός των αρχαίων».

Η ομιλία θα φωτίσει τις ιδέες και τις γνώσεις των αρχαίων για το Σύμπαν, αντλώντας υλικό και έμπνευση από την ομώνυμη παράσταση του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου. Από τους αρχαίους Αιγύπτιους και του Μινωίτες ναυτικούς μέχρι τον Θαλή τον Μιλήσιο, την κλασική εποχή και την ελληνιστική Αίγυπτο οι εντυπωσιακές ανακαλύψεις των αρχαίων για τον ουρανό και τον κόσμο που μας περιβάλλει έβαλαν τα θεμέλια της  σύγχρονης επιστήμης και της Κοσμολογίας. Πώς ξεκίνησε η “απελευθέρωση” της μελέτης των φυσικών φαινομένων από τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες των αρχαίων λαών και πώς άρχισε η μελέτη τους με ορθολογική μέθοδο; Με αφορμή την αναπαράσταση του ουρανού της εποχής του Οδυσσέα που παρουσιάζεται στην έκθεση για τα 150 χρόνια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οδύσσειες», θα παρουσιαστεί επίσης ο τρόπος που πλοηγήθηκε ο Οδυσσέας στα θαλασσινά του ταξίδια σύμφωνα με τον Όμηρο και γιατί ο ουρανός την εποχή του ήταν διαφορετικός από τον σημερινό.

Ο Μάνος Κιτσώνας είναι Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου από το 2014. Πήρε μέρος σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου και στην επίβλεψη και παραγωγή περισσότερων από 30 παραστάσεων του Πλανηταρίου από το 2003 μέχρι σήμερα, ενώ συχνά παρουσιάζει τεχνικά και επιστημονικά θέματα σχετικά με τα Πλανητάρια και τη Διαστημική τεχνολογία. Είναι μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Συλλόγου Πλανηταρίων (IPS) και Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβείων του.

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, είσοδος αμφιθεάτρου από Τοσίτσα 1

Email: eam@culture.gr , www.namuseum.gr

Τηλ: 213214 4889

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 16:08
 
Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα ”Mentoring Impacts on professional development of teachers” στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 13:06

Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα ”Mentoring Impacts on professional development of teachers στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Mentoring  2

 Ο Δήμος Λαμιέων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας σας προσκαλούν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα ”Mentoring Impacts on professional development of teachers” που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας την Πέμπτη 22 Ιουνίου και ώρα 8:30 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που βρίσκεται επί της οδού Παπασιοπούλου 2-4, στα Γαλανέικα.

 
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση Ιούνιος 2017
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 16:33
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση 
Ιούνιος 2017 

 

ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΦΗ | ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Παιδιά-Οικογένειες-Φοιτητές-Ερευνητές
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  

 

ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΦΗ

 

Κύκλος Ερευνητικών Σεμιναρίων Αρχείου Καβάφη

 

Cavafy-Vivliothiki
«Βιβλιοθήκη Καβάφη: 
Ιστορία, ερωτήματα και προκλήσεις»
Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017
18:30-20:30 
 
ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  
(Αμαλίας 56, Αθήνα, Στάση μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ)  
ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ 
 
Κορυφαίοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί μοιράζονται με το κοινό την έρευνά τους γύρω από τον Αλεξανδρινό ποιητή. Τον κύκλο σεμιναρίων επιμελείται ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Αθηνών, Οξφόρδης και από το Αρχείο Καβάφη. 
Στόχος των σεμιναρίων είναι να αποτελέσουν μια ανοιχτή πλατφόρμα παρουσίασης νέας έρευνας που συνδέεται με τον Αλεξανδρινό ποιητή και να στοχεύσουν στη μελέτη και συζήτηση των αρχειακών τεκμηρίων που συνδέονται με το έργο του. Μετά από κάθε παρουσίαση ακολουθεί εκτενής συζήτηση και ανάλυση από τα μέλη του σεμιναρίου.

Ομιλήτρια: Μιχαήλα Καραμπίνη-Ιατρού,  Φιλόλογος και Επιμελήτρια του καταλόγου της Βιβλιοθήκης Καβάφη 
 

 

 

 

Η Μουσική αγαπάει τον Αυτισμό 
Έλα κι εσύ ζωγραφίζω μουσική!
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση -3ος κύκλος | 26, 27, 28, 29 & 30 Ιουνίου 2017
 
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-11 ΕΤΩΝ
 

 

Σύρος | 9, 10 & 11 Ιουνίου 2017
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση -3ος κύκλος | 26, 27, 28, 29 & 30 Ιουνίου 2017
 
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ
Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, ενώ για 3η συνεχή χρονιά ταξιδεύει σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. 

Τον Ιούνιο ξεκινά ο 3ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος στη Στέγη, το οποίο θα έχει παράλληλα ως επόμενο σταθμό του στην περιφέρεια τη Σύρο. Εκεί θα διοργανωθεί με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου Στήριξης ΑμεΑ & ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» και θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.), του Νοσοκομείου Σύρου.


 

 
Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Έλα κι εσύ ζωγραφίζω μουσική!». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, ξεκινά τον Ιούνιο τον 3ο του κύκλο. 
 
Σχεδιασμός Δράσεων:
Χριστίνα Παναγιωτάκου, Μουσικολόγος-Μουσικοθεραπεύτρια
Ελένη Παλλέ, Εικαστική θεραπεύτρια

ΕΙΣΟΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση είναι με
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  ή στο 
210 37 13 000 (Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-17:00). 
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 17:55
 


Σελίδα 1 από 20
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση