ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΥΡΤΙΑΣ ΧΕΛΛΝΕΡ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 11:17

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΥΡΤΙΑΣ ΧΕΛΛΝΕΡ

ekthesi syros myrtia

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος –Πολιτισμός 2017», σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της Μυρτιάς Χέλλνερ με τίτλο «Αναμνήσεις ονείρων σε πολύχρωμο κήπο, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Εμμ. Ροΐδη.

Η Μυρτιά Χέλλνερ γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Arts). Από το 2015 είναι διδάκτωρ της φωτογραφίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, το Βερολίνο και την Άνδρο. Στην Σύρο πραγματοποιεί την 3η ατομική της έκθεση. Παράλληλα, έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις (π.χ. Γκαλερί ΑΕΝΑΟΝ 2007 & 2014, “ΠΛΟΕΣ 21”, Άνδρος 2015, Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, MetroStages 2017, BooksPlus 2017). Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: (Δευτέρα – Κυριακή) 10.30-13.30 και 19.00-21.00

 
ΔΕΘ-Helexpo και Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ενώνουν τις δυνάμεις τους στην 82η ΔΕΘ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Παρασκευή, 18 Αύγουστος 2017 10:06

ΔΕΘ-Helexpo και Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ενώνουν τις δυνάμεις τους στην 82η ΔΕΘ

SAKIS ROUVASΟ Σάκης Ρουβάς θα κορυφώσει στις 17 Σεπτεμβρίου τις

μουσικές εκδηλώσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης με μια μεγαλειώδη συναυλία, αφιερωμένη

στους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών

Ένα κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ώστε κανένα παιδί και κανένας ενήλικας που χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών να μην χάσει τη ζωή του, επειδή δεν βρέθηκε γι αυτόν συμβατός δότης, θα απευθύνει η 82η ΔΕΘ, σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Το μήνυμα αυτό θα διατρέξει τη φετινή διοργάνωση, αντανακλώντας και την κοινωνική ευαισθησία της διοργανώτριας ΔΕΘ-Helexpo. Καθ
όλη τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες και οι εκθέτες θα ενημερώνονται από τα στελέχη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για το πώς μπορούν να γίνουν δότες και σε τι
μεταφράζεται αυτό για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής, ενώ θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να γίνονται εθελοντές επί τόπου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.


Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί μια μεγαλειώδης συναυλία στην σκηνή των music events της 82ης ΔΕΘ από τον κορυφαίο καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά, που, ως Αγγελιοφόρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», του οποίου
είναι και ο πρώτος επίσημος εθελοντής δότης, θα μεταφέρει για ακόμα μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ένα μήνυμα που θα ακουστεί σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αφού η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο  της  Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

 

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αποτελεί την συνέχεια και συνέπεια της αδιάκοπης παροχής ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας προς τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».


Χρειάζονται χιλιάδες  εθελοντές για να βρεθεί ένας συμβατός δότης. Ήδη στα τρία χρόνια λειτουργίας της η Τράπεζα κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 50.000 εθελοντές δότες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε αριθμό εθελοντών δοτών. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ήδη σώθηκαν 12 ανθρώπινες ζωές στην Ελλάδα και
το εξωτερικό. Παρά ταύτα απαιτούνται ακόμα πολλές δεκάδες χιλιάδες δότες, για να βρίσκει μόσχευμα όποιος έχει ανάγκη, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή και η προσφορά όλων. Στο πλαίσιο αυτό η κοινή πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Τράπεζας και της ΔΕΘ-Helexpo συνιστά ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, μια ουσιαστική πρόσκληση προς την κοινωνία να συμβάλει στο σύνολό της, ώστε η Ελλάδα  να έχει τη δύναμη να είναι χρήσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε εθνικό να καταφέρει σύντομα να καλύψει όλες τις ανάγκες της.

 
Διήμερο συνέδριο με θέμα «Μαντινάδα, Ποίηση και Πολιτισμός» από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Κρητών στιχουργών «Μ. Καυκαλάς»
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 14:24

Διήμερο συνέδριο με θέμα «Μαντινάδα, Ποίηση και Πολιτισμός» από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Κρητών στιχουργών «Μ. Καυκαλάς»

1 1

Ο Παγκρήτιος  Σύλλογος Κρητών στιχουργών «Μ. Καυκαλάς» σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑΜεΑ «ΜΈΛΛΟΝ», και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Φαιστού οργανώνει διήμερο συνέδριο με θέμα : «Μαντινάδα, Ποίηση και Πολιτισμός» το Σάββατο 19 και  την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017.

Στην διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Στροφή» (3ο χιλιόμετρο δρόμου Πιτσιδίων –Ματάλλων) διακεκριμένοι ομιλητές  θα αναφερθούν στη παράδοση της μαντινάδας και του λαϊκού  πολιτισμού  της Κρήτης. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον οργανωτή,  περιλαμβάνει επίσης «ζωντανό» διαγωνισμό μαντινάδας την Κυριακή, ενώ και οι δυο ημέρες θα πλαισιωθούν από μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα.

Πρόγραμμα συνεδρίου

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

 6.30 μμ Προσέλευση

 7.00 μμ σύντομοι χαιρετισμοί

 7.30 Έναρξη ομιλιών

 * «Παράδοση αρχή έως τέλος» 

Ομιλητής Κωστής Βενιανάκης , πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Στιχουργών Μ.Καυκαλάς

 * «Το μεγαλείο της Μαντινάδας»

Ομιλητής Μιχάλης Πριναράκης Λαογράφος Συγγραφέας

 * «Ο παροιμιακός λόγος της Μαντινάδας»

Ομιλητής Μιχάλης Χουρδάκης «Νισπιτάς» Ερευνητής –Λαογράφος

 * «Ποίηση Άνθρωπος Πολιτισμός»

Ομιλητής Θεόδωρος Ρηγινίωτης ποιητής –ερευνητής- θεολόγος

 * «Λαϊκός Πολιτισμός»

 Ομιλητής Νίκος Ψιλάκης  δημοσιογράφος-συγγραφέας

 Θα  συντονίσει  η δημοσιογράφος Ελένη Γκοντέ

 Θα ακολουθήσει η απονομή βραβείων για τον διαγωνισμό  Εφήβων και το διαγωνισμό «Βαβαλίζω»

Η βραδιά θα κλείσει με λύρα και λαούτο στον υπαίθριο χώρο  του κέντρου «Στροφή» με την συμμετοχή νέων καλλιτεχνών Κρητικής μουσικής.

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

7.30 μμ  Κλείσιμο εργασιών συνεδρίου.

8.30μμ  Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων του συνεδρίου

9.00 μμ  Προκήρυξη «ζωντανού» διαγωνισμού Κρητικής Μαντινάδας

Θα ακολουθήσει γλέντι με τον Γιώργη Παπαδάκη και το συγκρότημα του. Θα παρουσιάσει ο Γιώργος Βιτώρος  

 
14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Δευτέρα, 14 Αύγουστος 2017 15:13

ΚΑΛΟΜΠΑΤΣΙΟΣ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 14Ο Συνέδριο των Αργιθεατών, στις 11 και 12 Αυγούστου στα Βραγκιανά, στον οικοσυνεδριακό χώρο της Παναγιάς Επισκοπής, στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Η διοργάνωση έγινε από την πανελλήνια ομοσπονδία Αργιθεατικών Συλλόγων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περ. Ενότητα Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού με κεντρικό μήνυμα: «Γέφυρα του αύριο».

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη και η προβολή των βυζαντινών και ιστορικών μνημείων της Αργιθέας, η προβολή περιοχών απείρου φυσικού κάλλους, η διεκδίκηση αιτημάτων για την ανάπτυξη της περιοχής και η ανάδειξη προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό:

 1. Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Σπηλιάς πάτερ Νεκτάριος

 2. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης

 3. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βραντζά

 4. Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος

 5. Ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος ΠΕΔ Γιώργος Κωτσός

 6. Η πρώην Βουλευτής Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα

 7. Οι Αντιδήμαρχοι Αργιθέας Γιώργος Κατσιάνης και Αθανάσιος Καραγιώργος

 8. Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παπακώστας

 9. Ο Πρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλίας Παναγιώτης Γούλας

 10. Η Πρόεδρος ΠΟΑΣ Αθηνά Μαυραντζά

 11. Ο Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Γιώργος Χασιώτης

Παραβρέθηκαν επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Πρόεδροι και μέλη ΔΣ Αργιθεατικών Συλλόγων. Εκπρόσωποι φορέων και άλλοι κάτοικοι.

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστος Καλομπάτσιος, μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου και τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για την Αργιθέα το οποίο αποδεικνύεται από τα τόσα πολλά έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, όσα δεν είχαν γίνει ποτέ.

Ενδεικτικά επισήμανε ορισμένα από τα έργα:

 • Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 9.000.000 ευρώ για τη συντήρηση και καθαρισμό του οδικού δικτύου

 • Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση μέχρι την Ι.Μ. Σπηλιάς

 • Δημοπρατήθηκε το τμήμα από διασταύρωση μέχρι την είσοδο της Ιεράς Μονής.

 • Δρομολογείται η δημοπράτηση του τμήματος από διασταύρωση προς λίμνη Στεφανιάδας.

 • Ολοκληρώθηκε η συντήρηση και αντικατάσταση στοιχείων στη γέφυρα Πετρωτού.

 • Ολοκληρώθηκε η συντήρηση των 5 σηράγγων.

 • Μέχρι τέλος Αυγούστου ολοκληρώνεται το έργο Νεωχώρια-Καταφύλλι_Αργύρι με την ασφαλτόστρωση του τμήματος Νεοχώρια μέχρι θέση Γκούρα.

 • Είναι σε εξέλιξη η μελέτη Φυλακτή Πετρίλο.

 • Είναι έτοιμη η μελέτη για το τμήμα Βραγκανιά-Κέδρα.

 • Με απόφαση του Περιφερειάρχη εντάχθηκε πρόσφατα στο ΕΣΠΑ το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αργιθέας.

Τέλος τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για την ολοκλήρωση των έργων της μερικής μεταφοράς νερού του άνω ρου του Αχελώου στη Θεσσαλία από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, ύστερα και από τη θετική πρόσφατη εξέλιξη για το φράγμα της Μεσοχώρας, ένα σημαντικό έργο το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα δώσει πολλά αναπτυξιακά οφέλη στην Αργιθέα και θα επιλύσει το πρόβλημα της ύδρευσης και άρδευσης στη Θεσσαλία.

 

 
Η Communitere στην 82η ΔΕΘ
News - ΣΕΜ - ΕΚΘ - ΣΥΝ
Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 10:11

Η Communitere στην 82η ΔΕΘ

Communiterre Logo

Την πρώτη της επίσημη παρουσία στην Ελλάδα κάνει η διεθνής οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα Communitere μέσω της συμμετοχής της στην 82η ΔΕΘ, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας του προγράμματος Artecitya της ΔΕΘ-Helexpo.

Η Communitere, που με τις δράσεις της προσπαθεί να εισαγάγει διαφορετικές κοινωνικές ομάδες στην Do It Your Self (Κάντο μόνος σου) φιλοσοφία, θα εγκατασταθεί μπροστά και εντός του περιπτέρου 2 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, λίγο πριν από την έναρξη της 82ης ΔΕΘ, αλλά και κατά τη διάρκειά της. Εκεί θα πραγματοποιεί καθημερινά εργαστήρια, στα οποία θα μαθαίνει στους επισκέπτες να φτιάχνουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως είναι τα μικρο-έπιπλα. Στα εργαστήρια θα συμμετέχουν άτομα από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, ντόπιοι, πρόσφυγες, νέοι κ.ά. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα εκτεθούν στο 2ο Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας του Artecitya, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. Τα εν λόγω εργαστήρια θα ξεκινήσουν από τα μέσα Αυγούστου και θα διαρκέσουν έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η Communitere είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που αναπτύσσει δράσεις σε περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από κρίσεις και φυσικές καταστροφές. Στόχος της είναι, μέσω συνεργατικών σχημάτων και εργαστηρίων, να προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες τα εφόδια ώστε να ενεργοποιήσουν διαθέσιμους τοπικούς πόρους και δυναμικό, για να αντιμετωπίσουν τις εκάστοτε κρίσεις και τα προβλήματά τους.

 


Σελίδα 1 από 21

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ κατέκτησε την κορυφή ...

Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 23 Αυγούστου 2017 Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ...