ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 16:27

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

 Img 9925

Η παρουσίαση του προγράμματος: «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, στο Δημοτικό Θέατρο.

 

Το πρόγραμμα, που προσφέρεται δωρεάν στους δημότες και τους κατοίκους του Πειραιά, φέρνει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας πιο κοντά στις ψηφιακές τεχνολογίες.  

 

Υλοποιείται για πρώτη φορά στον Δήμο Πειραιά από τον φορέα «50 και Eλλάς» με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

 

Την παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποίησαν ο Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος και η Δρ. Μυρτώ-Μαρία Ράγγα από την Επιστημονική Εποπτεία Προγράμματος 50 και Ελλάς.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε

«Σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στην παρουσίαση του προγράμματος «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» που ξεκίνησε στον Δήμο Πειραιά με τη συνεργασία του φορέα «50 και Ελλάς» και τη στήριξη της COSMOTE.

 

Το πρόγραμμα αφορά δωρεάν μαθήματα χρήσης ψηφιακών μέσων σε δημότες μας  μεγαλύτερης ηλικίας, με σκοπό να εκπαιδευτούν στις βασικές γνώσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών και να εντάξουν τη χρήση του διαδικτύου στην καθημερινότητά τους.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από αυτή τη μεγάλη συνεργασία που ξεκινήσαμε, δίνουμε τη δυνατότητα ειδικά στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας, να μάθουν να χρησιμοποιούν το ίντερνετ, τα τάμπλετς και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, αποκομίζοντας και εκείνοι, τα οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία και που έχουν διευκολύνει τη ζωή όλων εμάς που τα χρησιμοποιούμε.

 

Στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να οργανώσουν καλύτερα την καθημερινότητά τους, αλλά και να τους προσφέρουμε χαρά: από το να εκπαιδευτούν στο να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους διαδικτυακά γλιτώνοντας χρόνο και ταλαιπωρία, μέχρι το να μάθουν να επικοινωνούν εύκολα και δωρεάν με τους δικούς τους ανθρώπους, ακόμα και στο εξωτερικό με βιντεοκλήσεις.

 

Για εμάς ως δημοτική αρχή, είναι πολύ σημαντικό να είναι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας ενεργά μέλη της κοινωνίας, άνθρωποι δραστήριοι, ενημερωμένοι και με ενδιαφέροντα. Στηρίζουμε καθημερινά, με κάθε μέσο που διαθέτουμε, τη λειτουργία των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, στα οποία είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 1.300 μέλη. Μάλιστα, στην αρχή της δημοτικής μας θητείας, το 2014, ξεκινήσαμε από μόνοι μας, με τη βοήθεια εθελοντών, προγράμματα εκμάθησης υπολογιστών στα  Κέντρα Αγάπης για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, στα οποία συμμετέχουν ήδη πολλοί ηλικιωμένοι, αποδεικνύοντας ότι η όρεξη για γνώση δεν γνωρίζει ηλικίες.

 

Η συνεργασία μας με το «50 και Ελλάς» που «τρέχει» το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» σε άλλους Δήμους από το 2013 και με μια μεγάλη εταιρία όπως είναι η COSMOTE είναι πολύ σημαντική για εμάς. Διασφαλίζει ότι  γίνεται μια πολύ σοβαρή και συστηματική δουλειά, με έμπειρο προσωπικό, κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ηλικίας των εκπαιδευόμενων και φυσικά σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

 

Για τις ανάγκες του προγράμματος στον Δήμο Πειραιά έχουμε διαμορφώσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο στα γραφεία της Β’ Δημοτικής Κοινότητας, στο κέντρο της πόλης, όπου υπάρχει εύκολη πρόσβαση με τα μέσα μεταφοράς. Δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους από χίλιους Πειραιώτες να συμμετάσχουν, ενώ στα μαθήματα του Πειραιά μπορούν να πάρουν μέρος και κάτοικοι του Περάματος. Υπάρχουν τμήματα πρωινά και απογευματινά, ταχύρρυθμα και κανονικά, ανάλογα με το χρόνο που μπορεί να διαθέσει ο καθένας.

 

Θα ήθελα, λοιπόν, να προσκαλέσω τους δημότες μας που είναι πάνω από 50, να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ όμορφη και χρήσιμη εμπειρία για αυτούς, ώστε να μπορέσουν να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της εποχής τους και να γίνουν «ψηφιακοί», όπως λέει και το σλόγκαν της δράσης. 

 

Η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο πρόγραμμα «Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο» είναι ακόμα μια σημαντική συνέργεια στην οποία έχουμε προχωρήσει με σκοπό να προσφέρουμε στους δημότες μας ευκαιρίες και δυνατότητες, οι οποίες εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συνθηκών δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μόνο με πόρους του Δήμου. Είναι μια συστηματική πολιτική που ακολουθούμε και υποστηρίζουμε ως Δημοτική αρχή, καθώς θεωρώ και το έχω πει επανειλημμένα - ότι με συνεργασία και συνένωση δυνάμεων μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

 

Με την ευκαιρία και αυτής της συνεργασίας θα ήθελα να προσκαλέσω και άλλες επιχειρήσεις, φορείς ή ιδιώτες, να μας εμπιστευθούν και να συνεισφέρουν με παρόμοιες κοινωνικές δράσεις,  αγαθά ή υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, είτε αυτοί είναι ηλικιωμένοι, είτε παιδιά, είτε οικονομικά αδύναμοι.

 

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, για τη συνεργασία, τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «50 και Ελλάς» και την COSMOTE, το Συμβούλιο της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά για την παραχώρηση του χώρου και φυσικά όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ  σήμερα».

 

Ο κ. Δημήτρης Καμπανάρος, Ψυχολόγος – Γεροντολόγος, από την Επιστημονική Εποπτεία Προγράμματος 50 και Ελλάς,    τόνισε:

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε στον Πειραιά 1η Μαρτίου 2017. Ήδη η ανταπόκριση ήταν πάρα πολύ μεγάλη, όλα τα τμήματα είναι σχεδόν γεμάτα μέχρι τον Μάιο. Τα μαθήματα γίνονται στην οδό Δραγάτση, ένας χώρος που μας έχει παραδοθεί από τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα. Έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να είναι προσπελάσιμος για τα άτομα που έχουν ενδεχομένως  κάποιο κινητικό πρόβλημα. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά είτε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή είτε Τρίτη- Πέμπτη, πρωί και απόγευμα και είναι δίωρα.  Ουσιαστικά είναι 20 διδακτικές ώρες συμπιεσμένες  και ιδιαίτερα μεστές ώστε να μπορέσουν να χειριστούν αργότερα αυτόνομα τα tablet. Μαθαίνουν τις βασικές λειτουργίες, μέχρι φθάνουν στο σημείο να μπορούν να χρησιμοποιούν το facebook, το skype, να έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο».     

 

Η κ. Μυρτώ - Μαρία Ράγγα, Γεροντολόγος από την Επιστημονική Εποπτεία Προγράμματος 50 και Ελλάς,   ανέφερε:

«Το πρόγραμμα καλύπτει μια μεγάλη ανάγκη η οποία υπάρχει έξω στον κόσμο για τα άτομα 50 και άνω, να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο, μιας και τους δίνει πολλές δυνατότητες τις οποίες δεν θα είχαν εάν δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες. Εμείς λοιπόν μέσα από αυτήν την προσπάθεια, προσπαθούμε να «ανοίξουμε» αυτό το παράθυρο, να τους δείξουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται την τεχνολογία, αλλά είναι κάτι το οποίο προστίθεται στις γνώσεις τους. Δεν ξεχνάμε τα παλιά για να  μπούμε στα καινούργια γιατί πολλοί φοβούνται ότι αφήνουμε πίσω το μολύβι και το βιβλίο και μπαίνουμε σε μια τεχνολογία που τους φοβίζει. Όχι, απλά προσθέτουμε μια καινούργια γνώση, η οποία θα τους διευκολύνει στην καθημερινότητά τους, θα τους φέρει πιο κοντά στους δικούς τους, θα τους δώσει τη δυνατότητα να μαθαίνουν ό,τι χρειάζονται για την καθημερινότητά τους πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο άμεσα.

 

Μέσα από τα μαθήματα, βλέπουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι που συμμετέχουν, αμέσως γίνονται πολύ πιο χαρούμενοι, τα πρόσωπά τους αλλάζουν από την πρώτη ημέρα που έρχονται μέχρι τη στιγμή που φεύγουν και πάντα στο τέλος έρχονται με πολλά χαμόγελα, με την επιθυμία να συνεχίσουν να έχουν επαφή μαζί μας μέσα από το skype και μέσα από το email.

 

Αυτό για εμάς είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και πιστεύω ότι αυτό θα είναι η απόδειξη ότι συνεχίζει για όλες τις γενιές και δεν πρέπει να μένει στους νεότερους».   

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε κ. Κυριάκος  Σιγαλάκος, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι και δημότες του Δήμου Πειραιά.

 

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της «50 και Ελλάς» 211-7100203 και 6972620306 και 6972023153. Εκείνη τη στιγμή γράφονται στο τμήμα της επιλογής τους.

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική ταυτότητα και ένα αποδεικτικό ότι μένουν στην περιοχή ή είναι δημότες της περιοχής.

 

Τα μαθήματα είναι εντελώς δωρεάν και τα tablet δίνονται επί τόπου στο μάθημα.

 

Επισυνάπτεται η παρουσίαση του προγράμματος «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο»

 
O διεθνής σεφ Έκτορας Μποτρίνι παρουσιάζει «Τεχνικές Μοντέρνας Ιταλικής Κουζίνας» σε ένα δωρεάν σεμινάριο του ΙΙΕΚ New York Θεσσαλονίκης, στο Grand Hotel Palace.
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 17:54

O διεθνής σεφ Έκτορας Μποτρίνι παρουσιάζει «Τεχνικές Μοντέρνας Ιταλικής Κουζίνας» σε ένα δωρεάν σεμινάριο του ΙΙΕΚ New York Θεσσαλονίκης,  στο Grand Hotel Palace.

17204578 1348312985265541 926332754 n

 Ο Έκτορας Μποτρίνι στο IEK New York Θεσσαλονίκης για το σεμινάριο:

«Τεχνικές Μοντέρνας Ιταλικής Κουζίνας»

Δευτέρα 27/03/2017, 18:00-20:00, στο Grand Hotel Palace

 

Δωρεάν σεμινάριο με περιορισμένες θέσεις.

Δήλωση συμμετοχής: https://www.ieknewyork.gr/botrini/

 

 

O ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΠΟΤΡΙΝΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΣΕΦ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ Michelin ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΕΚ NEW YORK- ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ NEW YORK COLLEGE

Ο διάσημος και πολυβραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι και κάτοχος του πολυπόθητου αστεριού Michelin για 2 συνεχείς χρονιές στο εστιατόριο του, προέβη σε συνεργασία με το ΙΕΚ NEW YORK, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, που αποσκοπεί στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών του σε ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΝΥ συνδυάζοντας εργαστηριακή και θεωρητική εκπαίδευση, έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν με τον καλύτερο και πιο εξειδικευμένο τρόπο την ελληνική μαγειρική παράδοση και τη διεθνή κουζίνα, υπό την καθοδήγηση τόσο του κου Μποτρίνι όσο και της υπόλοιπης ομάδας καταξιωμένων σεφ του χώρου.

 

Το ΙΕΚ NEW YORK είναι το μοναδικό Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με Αμερικανικά Standards Εκπαίδευσης που βοηθά τους σπουδαστές του να αποκτήσουν μια μοναδική εμπειρία και σε διάρκεια 2 ετών να εφοδιαστούν με τις κατάλληλες γνώσεις ανοίγοντας τους πόρτες για υψηλή καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310889879 (Θεσσαλονίκη) και στο 2103242954 (Αθήνα) ή επισκεφθείτε το www.ieknewyork.gr

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 18:00
 
«Άκου την καρδιά σου» - Διαδραστικό σεμινάριο του Δήμου Γλυφάδας
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 14:54

«Άκου την καρδιά σου» - Διαδραστικό σεμινάριο του Δήμου Γλυφάδας

 seminario kardia

           

Θέλετε να μάθετε πως μπορούμε να προστατευτούμε από το έμφραγμα και το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο; Στη χώρα μας κάθε χρόνο συμβαίνουν 35.000 εγκεφαλικά επεισόδια και 20.000 εμφράγματα, ενώ με την σωστή πρόληψη μπορούμε να μειώσουμε αυτόν τον κίνδυνο έως και 80%. Ένας στους 4 Έλληνες είναι υπερτασικοί αλλά μόλις 1 στους 3 έχει σωστά ρυθμισμένη την αρτηριακή πίεση. Περισσότεροι από 200.000 άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή αλλά δυστυχώς ελάχιστοι λαμβάνουν τη σωστή θεραπεία.

 

Την προσεχή Τετάρτη, 15 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγίας Τριάδος), με πρωτοβουλία του Δήμου Γλυφάδας, διακεκριμένοι επιστήμονες στο χώρο της καρδιολογίας θα παρουσιάσουν τα μυστικά που ξεκλειδώνουν τον γρίφο των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

 

Ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης και διαπρεπείς καρδιολόγοι μέσα από κατανοητές ομιλίες και επεξηγηματικά γραφικά θα ενημερώσουν το κοινό για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για την αντιμετώπιση των δυσλιπιδαιμιών, της αρτηριακή υπέρτασης, της στεφανιαίας νόσου και της κολπικής μαρμαρυγής. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη του σεμιναρίου.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

 

 

 

ΩΡΑ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ

ΟΜΙΛΗΤΗΣ

 

18.00

 

Χαιρετισμός

Κήρυξη έναρξης σεμιναρίου

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δήμαρχος Γλυφάδας

 

18.10

 

Εισαγωγή

 

Δρ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ

Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Professor of Cardiology, Yale School of Medicine

 

18.20

 

• Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές χοληστερίνης

• Τι προσέχουμε στη διατροφή μας

• Πότε χρειαζόμαστε φάρμακα

• Tips και tricks για την υπολιπιδαιμική αγωγή

 

Δρ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

Καρδιολόγος, Επιμελήτρια Α',

Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική,

ΓΝΑ «Ιπποκράτειο Αθηνών»

 

18.40

 

• Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές πίεσης

• Ποιος είναι ο απαραίτητος έλεγχος

• Από τι κινδυνεύουμε

• Tips και tricks για τα αντιυπερτασικά φάρμακα

 

 

Δρ. ΔΩΡΟΘΕΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ

Καρδιολόγος, Διευθύντρια Καρδιολογικού Τομέα, Ευγενίδειο Θεραπευτήριο

 

19.00

 

• Τι είναι στεφανιαία νόσος

• Πως ανιχνεύουμε την στεφανιαία νόσο

 

 

Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Καρδιολόγος,Διευθυντής,

Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική,

ΓΝΑ «Ιπποκράτειο Αθηνών»

 19.00

 

• Φαρμακευτική αγωγή στην στεφανιαία νόσο

• Επεμβατική θεραπεία στεφανιαίας νόσου

 

Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ

Αναπλ. Καθηγητης Καρδιολογίας

Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική,

ΓΝΑ «Ιπποκράτειο Αθηνών»

 

19.20

 

• Τι είναι κολπική μαρμαρυγή

• Πως ανιχνεύουμε την κολπική μαρμαρυγή

•        Ποιοι παράγοντες την προκαλούν

• Τι έλεγχο χρειαζόμαστε

 

 

Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΡΔΑΛΗΣ

Καρδιολόγος -  Ηλεκτροφυσιολόγος,

Διευθυντής Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς & Αγγείων “Athens Heart Center”, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

 

19.40

 

• Από τι κινδυνεύουμε

• Πως αντιμετωπίζουμε την αρρυθμία

• Τι πρέπει να ξέρουμε για τα αντιαρρυθμικά φάρμακα

• Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την κατάλυση (ablation)

 

 

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΑΧΡΗΣ

Καρδιολόγος -  Ηλεκτροφυσιολόγος,

Διευθυντής Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς & Αγγείων “Athens Heart Center”, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

 

20.00

 

ΣΥΝΟΨΗ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥΣΟΥΛΗΣ

Καθηγητης Καρδιολογίας

Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική,

ΓΝΑ «Ιπποκράτειο Αθηνών»

 

 

 
Δεύτερο σεμινάριο της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Ιλίου.
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 15:30

Δεύτερο σεμινάριο της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Ιλίου.

resized Photo 2

Με απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και διεξοδική συζήτηση ολοκληρώθηκε το δεύτερο σεμινάριο της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Ιλίου, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, στον χώρο του 12ου Παιδικού Σταθμού.

Το θέμα του σεμιναρίου ήταν οι «Διατροφικές απαιτήσεις και ο ρόλος της διατροφής στη νηπιακή ηλικία», με ομιλήτρια την κυρία Έλενα Περλεπέ, Πτυχιούχο Διαιτολόγο, Διατροφολόγο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην παιδική παχυσαρκία και στην Αθλητική διατροφή για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.

resized Photo 1 1

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε σχετικά:

«Η ανταπόκριση των γονέων και η ενεργή τους συμμετοχή στα σεμινάρια που διοργανώνουμε, αποδεικνύει ότι η Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου μας καλύπτει την ανάγκη των γονέων για ουσιαστική ενημέρωση, σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και την οικογένεια.»

 
Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων με γενική θεματική: «Γονείς – Έφηβοι και Επαγγελματικός Προσανατολισμός»,με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.
News - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 19:43
Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων με γενική θεματική: «Γονείς – Έφηβοι και Επαγγελματικός Προσανατολισμός»,με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.
1 1
Αγαπητά μας μέλη και φίλοι,

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος
στηρίζει με την αιγίδα του το Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων 
με γενική θεματική:
«Γονείς – Έφηβοι και Επαγγελματικός Προσανατολισμός»,
που διοργανώνουν το 4ο Γενικό Λύκειο Ν. Σμύρνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης και την Ένωση Γονέων.

Έναρξη σεμιναρίου: Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στις 18:30, 
αίθουσα εκδηλώσεων 4ου ΓΕΛ, Μηδείας 2Α, Ν. Σμύρνη.

*Επισυνάπτονται: πρόσκληση και πρόγραμμα έναρξης,
και πρόγραμμα σεμιναρίου*
---------------------------------------------------------------

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ν. Σμύρνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης

και την Ένωση Γονέων, διοργανώνουν Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων με γενική θεματική:

«Γονείς – Έφηβοι και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και σας προσκαλούν στην έναρξη

με θέμα: «Η εφηβεία και τα προβλήματά της»,

τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 και ώρα 6:30 μ.μ.,

στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γ. Λυκείου, Μηδείας 2Α, Νέα Σμύρνη.

 

Υπό την αιγίδα της Δ’ Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας και

του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος. 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

18:30 – 18:45 Προσέλευση

18:45 – 19:00 Καλωσόρισμα - Χαιρετισμοί

19:00 – 20:00 ΜΕΡΟΣ Α: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

19:00 – 19:20 «Οι αναπτυξιακές αλλαγές στην εφηβεία και τα προβλήματα που αυτές συνεπάγονται» Νίκος Δεμερτζής, Καθηγητής – Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

19:20 – 19:40 «Εφηβεία και ψυχικά προβλήματα: Ανίχνευση, αντιμετώπιση, πρόληψη» Στέλλα Χαριτάκη, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, Παιδοψυχιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Γ. Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία».

19:40 – 20:00 «Καταστάσεις εφηβείας: Ζητήματα – προκλήσεις για τον έφηβο, την οικογένεια, την κοινωνία» Κωνσταντίνα Κανελλέα, Παιδοψυχίατρος

20:00 – 20:20 Θεατρικό δρώμενο – Μουσική παρέμβαση

20:20 – 20:30 Διάλειμμα – καφές (προσφορά του Συλλόγου Γονέων 4ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης)

20:30 – 21:00 ΜΕΡΟΣ Β: ΣΥΖΗΤΗΣΗ Οι εισηγητές συζητούν με την ομάδα των Γονέων

Στο θεατρικό δρώμενο και στη μουσική παρέμβαση συμμετέχουν μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης.

Το σενάριο του θεατρικού εμπεριέχεται στο βιβλίο «Επαγγελματισμός Προσανατολισμός στην πράξη» του Ν. Δεμερτζή.

Διοργάνωση Σεμιναρίου: Νίκος Δεμερτζής Καθηγητής 4ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης – Σύμβουλος Σταδιοδρομίας.

Γραμματειακή υποστήριξη: Β. Καράμπαλη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Ε. Κουλούρη, Φοιτήτρια Οικονομικού Παν/μίου.

 


Σελίδα 1 από 18
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση