ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Ακρόαση στο Θέατρο RADAR.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 26 Ιούλιος 2017 21:27
Ακρόαση στο Θέατρο RADAR.
26985027 papastathi parexighsh1.limghandler
 
Η σκηνοθέτις Αναστασία Παπαστάθη θα πραγματοποιήσει ακρόαση για άνδρα ηθοποιό με σκηνική ηλικία 35-45 ετών για το καινούριο έργο που θα ανέβει στο Θέατρο Radar την νέα χειμερινή σεζόν.
Οι ηθοποιοί που θα προσέλθουν χρειάζεται να έχουν ύψος 1.75 και άνω με αντίστοιχο βάρος, δεξιότητα στην κίνηση και με δυνατότητα να ξυρισουν τα μαλλιά τους.
Δεν απαιτείται να έχουν προετοιμάσει κάποια σκηνή.
Παρακαλούνται να έχουν μαζί το βιογραφικό τους.
Ημέρα ακρόασης: Δευτέρα 31 Ιουλίου.
Ώρες ακρόασης: 12-3μ.μ και 5-8μ.μ 
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. του Θεάτρου 2109769294.
 
Διεθνής διάκριση για το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece. Βραβεύτηκε για το πρωτοποριακό του έργο υπέρ της πράσινης επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 25 Ιούλιος 2017 10:35

Διεθνής διάκριση για το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece.

Βραβεύτηκε για το πρωτοποριακό του έργο υπέρ της πράσινης επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση.

resized Α. ΤΖΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝ JA GREECE

Για την δημιουργία του πρωτοποριακού GREENT project που μαθαίνει στα παιδιά τα μυστικά της πράσινης επιχειρηματικότητας, βραβεύτηκε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece από τον παγκόσμιο οργανισμό Junior Achievement Worldwide στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου JA Worldwide Global Leadership Conference που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Το βραβείο «Collaboration Award» (Βραβείο Συνεργασίας) που παρέλαβε για την Ελλάδα ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece Aργύρης Τζικόπουλος, είναι ένα από τα μόλις 5 βραβεία που απονεμήθηκαν και τα οποία διεκδικούσαν οι 118 χώρες που εκπροσωπούν το Junior Achievement διεθνώς.

Το Collaboration Award παρέλαβαν και οι διευθυντές του JA Βουλγαρίας, Λετονίας, Νορβηγίας και Ρουμανίας καθώς οι 5 οργανισμοί συνεργάστηκαν υποδειγματικά, για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό εξειδικευμένο στην πράσινη επιχειρηματικότητα το οποίο μάλιστα είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους τους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως που θα ήθελαν να το εφαρμόσουν στο σχολείο τους (Γυμνάσιο-Λύκειο), στην διεύθυνση:

http://greentproject.eu/pilot-the-greent-lessons/

resized JA COLLABORATION AWARD ΣΕ JA GREECE

«Είναι μεγάλη τιμή για το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece να λαμβάνει διεθνείς διακρίσεις, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές αφορούν τη συνεργασία του με άλλους φορείς του Junior Achievement. Το βραβείο αυτό αποδεικνύει ότι το ΣΕΝ συμπορεύεται αποτελεσματικά με τη διεθνή κοινότητα για να ανταποκριθεί σε καίριες προκλήσεις που αφορούν την ευαισθητοποίηση των νέων για το πράσινο επιχειρείν», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece κ. Aργύρης Τζικόπουλος.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι όλοι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΝ/JA Greece για αυτή την παγκόσμια αναγνώριση του έργου μας, της συνεργασίας μας και των έμπρακτων ενεργειών μας υπέρ της πράσινης επιχειρηματικότητας στη συνείδηση των μαθητών από μικρές ηλικίες. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μια οικολογική κουλτούρα στα παιδιά που την αναπτύσσουν περισσότερο όσο μεγαλώνουν», τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κυρία Λίτσα Παναγιωτοπούλου.

Όπως εξηγεί η υπεύθυνη προγραμμάτων του ΣΕΝ/JA Greece Ελένη Χελιώτη, που είχε υπό την ευθύνη της το project για την Ελλάδα, αποστολή του GREENT είναι να καλλιεργήσει με συστηματικό τρόπο στους νέους της Ευρώπης στάσεις ζωής και τρόπους σκέψεις που προωθούν την πράσινη επιχειρηματικότητα.

resized JA Greece  4 ΑΚΟΜΑ JA

«Η διάκρισή μας με το Collaboration Award δικαιώνει και εκφράζει απόλυτα τους στόχους και την προσέγγιση του GREENT. Η δουλειά που κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου βασίστηκε στην άψογη συνεργασία μεταξύ των 5 φορέων- εταίρων του JA, αλλά και των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαμόρφωση και την πιλοτική εφαρμογή ενός πρωτότυπου και πρακτικά εφαρμόσιμου υλικού για την πράσινη επιχειρηματικότητα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», δήλωσε η κυρία Ελένη Χελιώτη.

Επόμενος στόχος, βάσει των θετικών αποτελεσμάτων και της διάκρισης του έργου, είναι η εξάπλωση και περαιτέρω ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού δικτύου σχολείων που εφαρμόζουν δραστηριότητες πράσινης επιχειρηματικότητας. To GREENT project επιδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ε.Ε.

Για τον σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού το ΣΕΝ/JA Greece συνεργάστηκε με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε ημερίδα καινοτομίας στις 6 Απριλίου με τίτλο «Τεχνολογία και Επιστήμη στην Aειφορική Διαχείριση των Γεωργικών Εισροών», και συμμετοχή 40 μαθητών από το Επαγγελματικό και το Γενικό Λύκειο της Σχολής.

To JA Collaboration Award αποτελεί σημαντική διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο για το ΣΕΝ/JA Greece. Βασικά κριτήρια της βράβευσης ήταν η τεκμηριωμένη προώθηση της αποστολής του Junior Achievement, η επίδειξη απτών αποτελεσμάτων, η αποτελεσματικότητα της συνεργασίας και η συνολική βιωσιμότητα του έργου.

Tα άλλα 4 βραβεία που απονεμήθηκαν στο διεθνές συνέδριο JA Worldwide Global Leadership Conference είναι: JA Alumni Engagement Award, Karl Flemke Pioneer Achievement Award, JA Lifetime Achievement Award και το Soraya Salti Award που απονεμήθηκε στην Γενική Διευθύντρια του Junior Achievement Europe, κυρία Caroline Jenner.

resized JA WORLDWIDE BΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

 

To «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου και μακροβιότερου μη κερδοσκοπικού οργανισμού στον κόσμο που εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας και βασικών αρχών οικονομίας στην εκπαίδευση σε 118 χώρες, με τη συμμετοχή άνω των 10 εκατομμυρίων μαθητών το χρόνο. Το Junior Achievement Worldwide ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. πριν από περίπου 100 χρόνια.   

resized ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

 
47 νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Ιωαννιτών. Η οικονομική υγεία και ο νέος νόμος δίνουν τη δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στο Δήμο.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 25 Ιούλιος 2017 09:58

47 νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Ιωαννιτών.

Η οικονομική υγεία και ο νέος νόμος δίνουν τη δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στο Δήμο.

δημαρχος 1

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο και η οικονομική υγεία του Δήμου Ιωαννιτών του δίνουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία 47 νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της καθαριότητας, χωρίς η Δημοτική Αρχή να κάνει καμία “έκπτωση” στους σχεδιασμούς της για έργα και δράσεις που ήδη εξελίσσονται και χρηματοδοτούνται από τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά και την πολιτική της για επιπλέον μειώσεις τελών στους δημότες και στη νέα χρονιά.

Το θέμα εισηγήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας λέγοντας πως “η χρηστή οικονομική διαχείριση που έχουμε κάνει, μας επιτρέπει με βάση το νέο νόμο να χρηματοδοτήσουμε τη δημιουργία 47 νέων θέσεων εργασίας στο Δήμο μας”. Η εισήγηση του Δημάρχου υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ως τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών ώστε να προβλεφθεί η σύσταση νέων θέσεων ανταποδοτικών υπηρεσιών σχετικών με την καθαριότητα, καθώς με βάσει το Νόμο 4479 που ψήφισε πριν από λίγες μέρες η Βουλή, επέρχονται αλλαγές στα όσα ίσχυαν έως σήμερα, αλλαγές που δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να ενισχυθούν με αναγκαίο μόνιμο προσωπικό στον τομέα αυτό.

Στις 11 νέες θέσεις εργασίας που ήδη είχε αιτηθεί στο υπουργείο να εγκρίνει για να τις προκηρύξει ο Δήμος Ιωαννιτών με βάση τον παλιό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, στον οποίο απέμενε και 1 κενή θέση, προστέθηκαν άλλες 35 νέες θέσεις με βάση το νέο Οργανισμό κι έτσι συνολικά δημιουργούνται 47 νέες θέσεις εργασίας (11+1+35=47) στον τομέα της καθαριότητας. Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση του 50% στο ήδη υπηρετούν προσωπικό στον τομέα καθαριότητας του Δήμου. Φυσικά οι προσλήψεις θα ακολουθήσουν όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΑΣΕΠ.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο Δήμος σε αυτές τις εποχές έχει την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσει 47 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας κατά 50% το προσωπικό καθαριότητας. Είναι μια απόφαση που ισορροπεί ανάμεσα στις ανάγκες που έχει η υπηρεσία και στην διασφάλιση της συνέχισης της οικονομικής υγείας του Δήμου μας”, είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στην εισήγηση του.

Ο κ. Μπέγκας τόνισε πως το επίσης εξαιρετικά σημαντικό γεγονός είναι το ότι η οικονομική επιβάρυνση που θα υποστεί ο τομέας των ανταποδοτικών από το κόστος του επιπλέον προσωπικού, δεν θα διαταράξει την πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Όπως είπε ο Δήμαρχος “Δεν αλλάζει η πολιτική μας για επιπλέον μειώσεις τελών για τους συμπολίτες μας και το 2018, ούτε ο σχεδιασμός μας για έργα και δράσεις που χρηματοδοτούνται από τα ανταποδοτικά. Έργα όπως η προσθήκη και νέων υπόγειων κάδων απορριμάτων, η τοποθέτηση λαμπτήρων LED για εξοικονόμηση ενέργειας και βεβαίως η διαδικασίες που δρομολογήσαμε για την απομάκρυνση του εργοταξίου από τη λίμνη”.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε πως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να επενδύει πολλαπλώς στο δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας και όπως είπε ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ο Δήμος που θα προχωρήσει σε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς προσλήψεων πανελλαδικά. Παράλληλα όμως δήλωσε αλληλέγγυος στους Δημάρχους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τις αλλαγές που επέρχονται με το νέο-ψηφισθέντα νόμο.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης τόνισε πως “κάνουμε την καλύτερη διαχείριση των ανταποδοτικών τελών προς όφελος του συνόλου των δημοτών μας”.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, υπογράμμισε πως ο “έγινε πολύ σοβαρή επεξεργασία όλων των στοιχείων ώστε να καταλήξουμε σε αυτή την απόφαση που διασφαλίζει τις υπηρεσιακές ανάγκες, διασφαλίζει ότι μπορούμε ν πληρώσουμε τη μισθοδοσία του νέου προσωπικού και ταυτόχρονα δεν διαταράσσει το σχεδιασμό μας”.

 
Εντυπωσίασε η ελληνική ομάδα «Watch Out» στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Company Of The Year Competition 2017». Νικήτρια του διαγωνισμού η Εσθονία – Δύο ειδικά βραβεία κέρδισε η Κύπρος.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 09:58

Εντυπωσίασε η ελληνική ομάδα «Watch Out» στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Company Of The Year Competition 2017».

Νικήτρια του διαγωνισμού η Εσθονία – Δύο ειδικά βραβεία κέρδισε η Κύπρος.

resized WATCH OUT ME Θ.ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕΝ JA Greece

Στην κατάμεστη, τεράστια αίθουσα του φαντασμαγορικού Μουσείου Αυτοκινήτου ΕΧPO AUTO WORLD στις Βρυξέλλες, απονεμήθηκαν την Τετάρτη 12 Ιουλίου τα βραβεία του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Company Of The Year Competition 2017» του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Europe.

Η διοργάνωση ήταν πολύ υψηλού επιπέδου με ενεργή συμμετοχή του βασιλιά του Βελγίου Φιλίππου, μελών της κυβέρνησης του Βελγίου, Ευρωπαίων Επιτρόπων, Ευρωβουλευτών, πολιτικών Ευρωπαϊκών χωρών και πλήθος εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου. Το παρόν έδωσαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης.

resized ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ

Τη βραδιά του τελικού, η ατμόσφαιρα θύμιζε Eurovision με την είσοδο των παιδιών στη σκηνή κρατώντας τις σημαίες των χωρών τους και τις εθνικές αποστολές να υψώνουν με ενθουσιασμό τα σημαιάκια που βρίσκονταν στα τραπέζια τους. Η σκηνή λαμπερή, η μουσική δυνατή, τα παιδιά από 37 Ευρωπαϊκές χώρες γεμάτα θετική ενέργεια καθώς ζούσαν τη μοναδική εμπειρία να διαγωνίζονται για τις πρωτότυπες επιχειρηματικές τους ιδέες που τις δημιούργησαν σε ένα δικό τους χώρο: Τα σχολικά τους θρανία!

Στην εκδήλωση σβήστηκαν μέχρι και κεράκια γενεθλίων καθώς το Junior Achievement Βελγίου γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του.

resized BΡΑΒΕΙΟ FEDEX ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τα τρία πρώτα βραβεία κέρδισαν η Εσθονία, η Σουηδία και το Ισραήλ

 

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η μαθητική επιχείρηση «Festera» από την Εσθονία, με τον πρωτότυπο οικιακό κομποστοποιητή biobox που μετατρέπει τα οργανικά απορρίμματα του σπιτιού σε λίπασμα σε δύο μήνες, μειώνοντας έτσι ποσοστό ρύπανσης της κάθε οικογένειας κατά 5%. Πέρα από τις καινοτομίες του προϊόντος, η κριτική επιτροπή εξήγησε ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη ομάδα για το εξαιρετικό επιχειρηματικό της σχέδιο αλλά κυρίως για το πάθος και την επιμονή που επέδειξαν τα παιδιά για να υλοποιήσουν και να προωθήσουν το biobox, παρόλο που κανείς δεν πίστευε στη ιδέα τους και δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν υποστηρικτές.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ομάδα «Locker Room Talk» από τη Σουηδία που προσπαθεί να εξαλείψει το φαινόμενο ρατσιστικών και σεξιστικών σλόγκαν στα μαθητικά ντουλάπια και τις τουαλέτες των σχολείων. Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «Promotor» από το Ισραήλ που δημιούργησε ένα τραπεζομάντηλο πικ-νικ με σχεδιασμένα επάνω επιτραπέζια παιχνίδια (τρίλιζα, φιδάκι κ.ά.) το οποίο μετά τη χρήση του μετατρέπεται σε σακούλα σκουπιδιών.

resized JA EUROPE ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ WATCH OUT

Η ελληνική ομάδα «Watch Out» από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης είχε εξαιρετική παρουσία στο διαγωνισμό και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές, τους επισήμους και τις άλλες μαθητικές ομάδες. Οι μαθητές της Α’ Λυκείου που διαγωνίσθηκαν, Πασχάλης Κυζάκης, Σαμουήλ Μόσιος, Νικολέτα Καλούτσικου, Δημήτρης Καραμπουρνιώτης και Χριστόφορος Δημητρακόπουλος, είναι ενθουσιασμένοι από τις εμπειρίες ζωής που τους προσέφερε η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece από την αρχή της σχολικής χρονιάς και που κορυφώθηκε με τη συμμετοχή τους στον σπουδαίο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στις Βρυξέλλες. Η ελληνική αποστολή αποτελείτο και από τους μαθητές Αριάννα Aραμπατζή, Θανάση Κατσίκη, Γιώργο Θεοδωρίδη, την καθηγήτρια που καθοδήγησε τα παιδιά Μαρία Δαμαλή, τον υποδιευθυντή του Αριστοτελείου Κολλεγίου Δημήτρη Γκροζούδη, τον εθελοντή-επιχειρηματικό σύμβουλο της ομάδας Κυριάκο Κελίδη από την εταιρεία ΤΙΤΑΝ, την πρόεδρο του ΣΕΝ/JA Greece Λίτσα Παναγιωτοπούλου, τον Γενικό Διευθυντή Αργύρη Τζικόπουλο, την υπεύθυνη του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» Ελίζα Παυλίδη και την υπεύθυνη επικοινωνίας Μαρία Γιαννέτου.

resized WATCH OUT META THN ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος στο ελληνικό περίπτερο «Watch Out»

 

Η έκθεση με τα μαθητικά περίπτερα ήταν εντυπωσιακή, με αθρόα προσέλευση κόσμου καθώς έγινε γνωστό ότι θα επισκεφθεί τους μαθητές ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος. Οι μαθητές της ελληνικής ομάδας «Watch Out» ήταν από τους λίγους που είχαν τη μοναδική ευκαιρία, να γνωρίσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του βασιλιά Φιλίππου καθώς επισκέφθηκε μόνο 5 από τα 37 περίπτερα των μαθητικών επιχειρήσεων, πρώτα του Βελγίου και αμέσως μετά το ελληνικό. Ο βασιλιάς Φίλιππος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συσκευή εντοπισμού εμποδίων στο ύψος της κεφαλής για τα άτομα με προβλήματα όρασης που δημιούργησαν τα παιδιά της ομάδας «Watch Out» και τα συνεχάρη θερμά για την κοινωνική τους ευαισθησία.

Εντυπωσιασμένοι από την ελληνική ομάδα και όλη τη διοργάνωση του Junior Achievement Europe, δήλωσαν οι δύο Ευρωβουλευτές μας που επισκέφθηκαν τα παιδιά στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης. Ήταν εκεί όχι μόνο για να ενημερωθούν για το προϊόν και τη συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό, αλλά κυρίως για να τα συγχαρούν και να τα ενθαρρύνουν να συνεχίσουν την δυναμική τους πορεία στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

resized WATCH OUT META THN ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Δύο ειδικά βραβεία κέρδισε η ομάδα «GrowGreen» από την Κύπρο

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομάδα «GrowGreen» από την Κύπρο που δημιούργησε μια οικολογική γλάστρα από κατακάθια καφέ. Η ομάδα κέρδισε ειδικό βραβείο από την εταιρεία Federal Express, ενώ στην πρόεδρο της ομάδας, Ειρήνη Ανδρέου απονεμήθηκε το βραβείο Leadership «Ηγετικής Προσωπικότητας» μαζί με άλλους 9 μαθητές από τους 200 που πήραν μέρος στον τελικό διαγωνισμό. Συνολικά στο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας του JA Europe συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2016-2017 πάνω από 300.000 μαθητές από 40 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο τελικός διαγωνισμός του 2018 θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία.

resized ΑUTO EXPO WORLD BRUSSELS

Δράσεις για να γίνει η μαθητική επιχειρηματικότητα προτεραιότητα

της ευρωπαϊκής πολιτικής

resized ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΓΙΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΚΗ ΟΜΑΔΑ

Για πρώτη φορά φέτος, παράλληλα με τον διαγωνισμό «Company of The Year Competition 2017», το Junior Achievement Europe διεξήγαγε σημαντική διήμερη Σύνοδο υπέρ της Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Ήδη από το 2015 έχει ιδρυθεί το EE-HUBU που έχει στόχο να συνδέσει περισσότερο την Ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία με τα σχολεία και τις επιχειρήσεις έτσι ώστε η μαθητική επιχειρηματικότητα να αποτελέσει προτεραιότητα στα εκπαιδευτικά συστήματα των 40 Ευρωπαϊκών χωρών όπου υλοποιούνται τα σχολικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Junior Achievement. Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατων ερευνών, η μαθητική επιχειρηματικότητα αποτελεί καταλυτικό παράγοντα ανάπτυξης και ευημερίας καθώς μειώνει την ανεργία και ευνοεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας. Οι μαθητές που γίνονται στελέχη της δικής τους επιχείρησης από τα σχολικά θρανία είναι πιο αισιόδοξοι, έχουν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα, αισθάνονται πιο σίγουροι ότι θα βρουν δουλειά όταν ενηλικιωθούν αλλά και ότι θα πετύχουν ως επιχειρηματίες. Στην Ελλάδα, ο μοναδικός οργανισμός που προσφέρει προγράμματα επιχειρηματικότητας στα σχολεία είναι το μη-κερδοσκοπικό Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, που υποστηρίζεται από τις εταιρείες: MetLife, Citi, Εθνική Τράπεζα, General Mills, SAP Hellas, Accenture και άλλες. Τη φετινή σχολική χρονιά 2016-2017 σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

resized ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΟΥΗΔΙΑresized ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΡΑΔΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥresized ΕΧPO AUTO WORLD BΡΥΞΕΛΛΕΣresized ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΖΙΚΟΠΟΥΛΟresized ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣresized ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΣΘΟΝΙΑresized ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ JA EUROPEresized ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΣΡΑΗΛ

 
Ομιλία Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ε. Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 17 Ιούλιος 2017 16:14

Ομιλία Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ε. Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

AXTSIOGLOU17

Είναι τιμή μας που υποδεχόμαστε τον πρωθυπουργό της χώρας στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ένα Υπουργείο που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή λόγω της κρίσης, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες πληγές που υπέστη η ελληνική κοινωνία την περίοδο της κρίσης. Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται για την αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης και το κατά πόσο υλοποιεί τις δεσμεύσεις τις, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση το Υπουργείο έθεσε δύο κεντρικούς στόχους: 1) Να αντιμετωπίσει τις ραγδαίες επιπτώσεις τις κρίσεις: την ανεργία που είχε εκτιναχθεί σε δυσθεώρητο ποσοστό και την ανθρωπιστική κρίση που σάρωσε την ελληνική κοινωνία την περίοδο 2010-2014. 2) Να θέσει τα θεμέλια του κοινωνικού κράτους που ιστορικά απουσίαζαν από τον τόπο μας. Εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, διότι κληθήκαμε να το υλοποιήσουμε όχι σε ομαλές συνθήκες, όχι σε συνθήκες κανονικότητας, αλλά σε συνθήκες αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών και ασφυκτικής πολλές φορές εποπτείας. Νομίζω ότι με συλλογική δουλειά και σχέδιο ανταποκρινόμαστε ολοένα και περισσότερο στους στόχους αυτούς.

Και εξηγούμαι:

Η πρώτη κεντρική πολιτική δέσμευση που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση ήταν η άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ραγδαίας φτωχοποίησης που υπέστη μεγάλο τμήμα του πληθυσμού την περίοδο 2010-2014. Και στην δέσμευση αυτή η κυβέρνησή μας ανταποκρίθηκε με απόλυτη συνέπεια.

Με τον πρώτο νόμο που φέραμε στη Βουλή, Ν. 4320/2015, στις αρχές του 2015 θεσμοθετήθηκε ένα πλέγμα μέτρων για την κάλυψη των πιεστικών αναγκών 405.000 ανθρώπων: προπληρωμένες κάρτες για είδη πρώτης ανάγκης, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, επιδότηση ενοικίου σε νοικοκυριά που βρίσκονταν σε στεγαστική επισφάλεια.

Η παρέμβαση αυτή δεν ήταν προσωρινή, αλλά μετεξελίχθηκε σε ένα δομικό πρόγραμμα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που σήμερα το λαμβάνουν περισσότεροι από 570.000 συμπολίτες μας. Σε ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα που είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα επίδομα επιβίωσης. Επιδιώκει να είναι το εργαλείο για την επιστροφή των φτωχοποιημένων ανθρώπων στην κοινωνική ζωή, κι εδώ είναι το ποιοτικά διαφορετικό, η σύνδεση του προγράμματος αυτού με την επιστροφή στην εργασία. Διότι ήδη εντός του 2017, σημαντικό τμήμα των άνεργων δικαιούχων του ΚΕΑ θα απορροφηθεί σε προγράμματα εργασίας. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος, η ένταξη στην εργασία και όχι ο εγκλωβισμός τους στη φτώχεια.

Πρόκειται για μια τεράστια παρέμβαση κοινωνικής ανακούφισης και σήμα αναδιοργάνωσης του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας πολιτικής στο χώρο της κοινωνικής προστασίας.

Η δεύτερη κεντρική πολιτική μας δέσμευση ήταν η αποτελεσματική παρέμβασή μας για τη μείωση της ανεργίας. Νομίζω ότι και σ’ αυτό το μέτωπο τα πάμε αρκετά καλά.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2017 ήταν 21,7%, περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τις αρχές του 2015 οπότε ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση το έργο της.

Κι οφείλω να πω ότι το αποτέλεσμα αυτό ούτε αυτονόητο ήταν ούτε εύκολο. Τα θετικά στοιχεία που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας πολυσύνθετης και πολυπαραγοντικής: είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που κάνει αυτή η κυβέρνηση για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, είναι αποτέλεσμα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού προγραμμάτων εργασίας με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, προγραμμάτων που υλοποιεί ο αναβαθμισμένος ΟΑΕΔ, είναι, τέλος, αποτέλεσμα και της συστηματικής δουλειάς που γίνεται για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και του τερματισμού μιας κατάστασης γενικευμένης ανομίας και αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας, μια κατάσταση που παροξύνθηκε την περίοδο 2010-2014, εξαιτίας και της κατάρρευσης του συνολικού πλαισίου προστασίας της εργασίας αλλά και της πολιτικής επιλογής των προηγουμένων κυβερνήσεων να ανεχτούν τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Κι αυτό με φέρνει στην τρίτη κεντρική πολιτική μας δέσμευση: Βασική δέσμευση της κυβέρνησής μας και της πολιτικής ηγεσίας αυτού του Υπουργείου δεν ήταν μόνο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά η παρέμβαση στις ίδιες τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων, η επιβολή της νομιμότητας στους χώρους δουλειάς, ώστε σταδιακά να διαμορφώνονται ποιοτικές θέσεις εργασίας. Διότι στρατηγικός στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι η επίτευξη μιας ανάπτυξης με όρους αριθμητικής μεγέθυνσης, η επιστροφή σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που γνωρίσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες, μια ανάπτυξη που όξυνε τις κοινωνικές ανισότητες και δεν σεβάστηκε τις εργασιακές σχέσεις, αλλά η επίτευξη μιας ανάπτυξης στον πυρήνα της οποίας τοποθετείται η εργασία. Και για να ανταποκριθούμε στη δέσμευση αυτή, δουλεύουμε σκληρά και συντονισμένα από την πρώτη στιγμή. Ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα, μέσα και από τη εντατικοποίηση των παρεμβάσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, θέτουμε στο στόχαστρο την αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία.

Ήδη από την αρχή του 2015 έως σήμερα έχουν διεξαχθεί τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και κράτους, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, για περισσότερες από 300 εργατικές υποθέσεις, όταν την προηγούμενη τριετία δεν είχαν διεξαχθεί ούτε οι μισές. Στη μεγάλη πλειονότητά τους οι διαδικασίες αυτές καταλήγουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, είτε αυτά αφορούσαν την ανάκληση απολύσεων, είτε την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης αυτής της κυβέρνησης και παρά τις περιοριστικές δημοσιονομικές συνθήκες, ενεργοποιήσαμε το έκτακτο επίδομα οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων δίνοντας περισσότερα από 4 εκ. ευρώ τη διετία 2015-2016 (ένα εργαλείο που οι προηγούμενες κυβερνήσεις το κρατούσαν ανενεργό).

Παράλληλα μέσα στη διετία 2015-2016, χάρη στις παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ, έχουν καταβληθεί περισσότερα από 24 εκ. ευρώ από δεδουλευμένες οφειλές προς εργαζόμενους.

Η επιβολή προστίμων ύψους 1,9 εκ. ευρώ σε συστημικές τράπεζες για εργατικές παραβάσεις αποδεικνύουν την πολιτική μας βούληση και αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας. Αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχει πια ασυλία, δεν υπάρχουν άβατα για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

 

Και ήταν ακριβώς ο συνδυασμός όλων αυτών των παθογενειών που αντιμαχόμαστε τα τελευταία δυόμισι χρονιά και που διαχρονικά επέλεγαν να μην αντιμετωπίσουν οι προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν και το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στα πρόθυρα της κατάρρευσής του. Ένα σύστημα που έχουμε δεσμευτεί να το στήσουμε ξανά στα πόδια του, κάνοντας μια πραγματικά τιτάνια προσπάθεια. Μια προσπάθεια που, αντί να υποστηρίζεται, καθώς αφορά τον βασικό πυλώνα της δημόσιας κοινωνικής προστασίας, βάλλεται διαρκώς στο πλαίσιο μιας διαρκούς τάσης δημιουργίας απολύτως στρεβλών εντυπώσεων για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Κι εδώ θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε ποιον τελικά εξυπηρετεί η δημιουργία απολύτως στρεβλών εντυπώσεων για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

 

Είναι γεγονός ότι στο πρώτο στάδιο λειτουργίας αναδεικνύονται όλα τα λάθη και η κακοδιοίκηση του παρελθόντος. Το ασφαλιστικό σύστημα χαρακτηρίζονταν διαχρονικά από πολυνομία, πελατειακές ρυθμίσεις, διαφοροποιήσεις και ανισότητες. Η παντελής έλλειψη πληροφοριακών και μηχανογραφικών συστημάτων και οργανωμένου μητρώου για τους ασφαλισμένους είχε οδηγήσει σε τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, με αποτέλεσμα τον Γενάρη του 2015 να υπάρχουν σωρευμένες 160.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, ενώ υπήρχαν πολλές περιπτώσεις ευρείας κακοδιαχείρισης, όπως στο ΤΣΑΥ όπου το 2014 απωλέσθηκαν τα αρχεία των ασφαλισμένων.

 

Βάλαμε κανόνες στο σύστημα, πληρώσαμε ληξιπρόθεσμα, κλείσαμε πληγές του παρελθόντος και σήμερα δουλεύουμε για να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο να αναβαθμιστεί το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία. Και διανοίγεται πράγματι μια θετική προοπτική. Η μείωση της ανεργίας και ο τερματισμός της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων συγκροτούν το χαμένο κρίκο της σύνδεσης ανάμεσα στη εργασία και την κοινωνική ασφάλιση.

Πέρα όμως από τις κεντρικές παρεμβάσεις, στο Υπουργείο Εργασίας ασχοληθήκαμε από την πρώτη στιγμή και με ένα σύνολο ζητημάτων που παράμεναν «αόρατα» για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως η επίλυση του ζητήματος των Εργατικών Κατοικιών που αφορά 36.000 συμπολίτες μας, η ουσιαστική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων με κριτήρια κοινωνικής ανταποδοτικότητας, η δημιουργία ενός κόμβου για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών στα ζητήματα της εργασίας, η ανανεωμένη Ίριδα που θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, και η ουσιαστική αναβάθμιση των ελέγχων και του πλαισίου για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Πρωτοβουλίες που μπορεί να φαίνονται μικρές αλλά θα έχουν ουσιαστική αντανάκλαση στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών.

Αγαπητοί συνάδελφοι όπως είπα και στην αρχή, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση θέσαμε συγκεκριμένους στόχους στο Υπουργείο Εργασίας. Το προηγούμενο διάστημα επικεντρωθήκαμε στον πρώτο στόχο, την κοινωνική ανακούφιση, δίνοντας όμως παράλληλα το σήμα για το δεύτερο στόχο, την αναδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας πολιτικής στο χώρο της κοινωνικής προστασίας. Σ’ αυτό τον άξονα επικεντρωνόμαστε πια με θεσμικές παρεμβάσεις που υλοποιούμε σήμερα και φιλοδοξούμε να αποτελέσουν σταθερές βάσεις του κοινωνικού κράτους, παρεμβάσεις που θα καταστούν επεκτατικές από το 2019 και μετά.

 

Στον τομέα της εργασίας: Σύντομα θα φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή ένα σύνολο ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας, ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης, της υποδηλωμένης εργασίας και της απλήρωτης εργασίας, ένα πλαίσιο που θα θέτει κανόνες και στις αγροτικές εργασίες, βάζοντας έτσι ένα οριστικό τέλος στις «Μανωλάδες». Στη βάση αυτών των θεσμικών παρεμβάσεων, ισχυροποιείται και αναβαθμίζεται το ΣΕΠΕ στο βασικό θεσμικό μηχανισμό για την παρέμβαση στην αγορά εργασίας και την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων.

Στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης: Ιδρύεται πανελλαδικό δίκτυο για την κοινωνική προστασία, ενώ ο ΟΓΑ μετεξελίσσεται στον νέο προνοιακό οργανισμό για τη διαχείριση και απονομή των βασικών κοινωνικών επιδομάτων. Πρόκειται για μια τεράστια αναδιοργάνωση του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που καταργεί τις πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος και δίνει στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα την αξιοπρέπεια που τους αντιστοιχεί στην επαφή τους με το κράτος.

Σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και επιτροπείας το Υπουργείο αυτό στηρίζει κατά προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος σε 4 πυλώνες: ΣΕΠΕ – ΕΦΚΑ – νέος ΟΓΑ – ΟΑΕΔ.

Μια μεγάλη επένδυση στην εργασία και την κοινωνική προστασία- μια επένδυση στην κοινωνική συνοχή, μια επένδυση στην αξιοπιστία των θεσμών και της δημοκρατίας. Ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα οι προσπάθειες μας αυτές θα γίνονται αισθητές στην καθημερινότητα των πολιτών.

 


Σελίδα 2 από 33

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ,  Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ κατέκτησε την κορυφή ...

Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 23 Αυγούστου 2017 Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ...