ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΡΓΑΣΙΑ
Αρβανιτίδης Γιώργος: 3+1 βήματα απέναντι στην ανεργία Χαιρετισμός στην Επετειακή Ημερίδα για τα 100 Χρόνια του ΕΚΘ (29.04.2017)
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 02 Μάιος 2017 15:42

Αρβανιτίδης Γιώργος: 3+1 βήματα απέναντι στην ανεργία

Χαιρετισμός στην Επετειακή Ημερίδα για τα 100 Χρόνια του ΕΚΘ (29.04.2017)

 
Θέλω να αφιερώσω τη σημερινή μου ομιλία στον κόσμο της εργασίας, με ένα θετικό μήνυμα. Όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση, χρειάζεται μεγάλη κόντρα για να μην μας πάρει από κάτω. Και δεν το λέω για να κάνω αντιπολίτευση. Το λέω με θετικό τρόπο. Η μιζέρια και η γκρίνια στον λαό μας δεν ταιριάζει. Είμαστε ωραίοι ως Έλληνες όταν είμαστε δημιουργικοί. Και είμαστε τυχεροί που γεννηθήκαμε σε έναν τόπο με δυνατότητες.

Άρα για μένα, το μεγάλο ζητούμενο είναι να δούμε πώς μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Πώς θα μπορέσουμε τα κόμματα, τα συνδικάτα, οι επιχειρήσεις, τα πανεπιστήμια και η αυτοδιοίκηση να συνεργαστούμε. Αλλιώς δεν βγαίνει. Όσο χτυπάμε ο ένας τον άλλο, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να πυροβολούμε τα πόδια μας.

Θέλω να δώσω ορισμένα στοιχεία για να περιγράψω τον στόχο.

Στοιχείο πρώτο:

 • Όσο πάμε με τη λογική βλέποντας και κάνοντας το πρόβλημα μεγαλώνει. Μέσα σε ένα χρόνο στην Κεντρική Μακεδονία προστέθηκαν 16.000 νέοι άνεργοι. Μιλάμε πρακτικά για μια ολόκληρη πόλη στην ανεργία.
Και γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι ότι πιο έντονο μπορεί να βιώσει κανείς μετά τα προβλήματα υγείας. Το ζεις 24 ώρες το 24ώρο, επηρεάζει εσένα, τον σύντροφό σου, τα παιδιά σου, επηρεάζει τα πάντα. Και ειδικά αν είσαι νέος, επηρεάζει τον πιο κρίσιμο παράγοντα. Τα όνειρά σου και τη διάθεση για δημιουργία και προσφορά. Και δεν εννοώ δημιουργία μόνο σε υλικά πράγματα. Οι νέοι μας σήμερα φοβούνται να κάνουν οικογένειες γιατί δεν ξέρουν πως θα τα βγάλουν πέρα. Δεν μπορούν να προγραμματίσουν ούτε σε ορίζοντα εβδομάδας και αυτό είναι κάτι που τους κρατάει διαρκώς πίσω.

Στοιχείο δεύτερο:

 • Η χώρα έχει υποστεί τεράστια ζημιά στην παραγωγική της βάση. Έχουμε ένα ΑΕΠ στα 176 δις € το οποίο προέρχεται κατά κύριο λόγο από εμπόριο και παροχή υπηρεσιών.
Όταν ήμουν εισηγητής στον προϋπολογισμό έκατσα και πρόσθεσα όλους τους κωδικούς του ΑΕΠ που περιέχουν τη λέξη «ΠΑΡΑΓΩΓΗ». Ξέρετε ποιο είναι το αποτέλεσμα; 8%. Αυτή είναι η παραγωγική μας βάση. 8%. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπηρεσίες, μεταποίηση, εμπόριο.

Στοιχείο τρίτο:

Προχθές ήμουν εισηγητής στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Ξέρετε πόσες επιχειρήσεις μπορούν να σωθούν αν ρυθμιστούν τα χρέη τους; 7 στις 10. 7 στις 10 επιχειρήσεις μπορούν να ξαναζωντανέψουν και να δώσουν δουλειές. Μάλιστα, σε ορισμένους κλάδους όπως είναι η εστίαση και ο τουρισμός, η ανθεκτικότητα αυτή ανεβαίνει κι άλλο, αφού μέχρι και 9 στις 10 επιχειρήσεις μπορούν να σωθούν. Άρα η μικρομεσαία επιχείρηση που είναι ο μεγάλος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει βιώσιμη και να προσλάβει νέους εργαζόμενους, ή τουλάχιστον να μην προχωρήσει σε άλλες απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Στοιχείο τέταρτο:

Μας αρκούν δουλειές χωρίς δικαιώματα, 4ωρα με 250€ το μήνα ή δουλειές που για να βγάλεις 700€ και 800€ πρέπει να δουλεύεις 12 και 14 ώρες τη μέρα; Αυτό, με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι αγορά εργασίας. Αυτό είναι ζούγκλα. Άρα για να πετύχουμε μια ανάπτυξη με αντίκρισμα στον εργαζόμενο και τον μισθό του πρέπει να λύσουμε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας: Να κάνουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.

Και μια επιχείρηση δεν γίνεται ανταγωνιστική κόβοντας μισθούς. Αυτά τα λένε όσοι δεν ενδιαφέρονται για τίποτα περισσότερο από την προσωπική τους καλοπέραση. Όσοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα περισσότερο από νούμερα και ισολογισμούς. Μια επιχείρηση είναι ανταγωνιστική όταν διοίκηση και εργαζόμενοι είναι μια γροθιά. Όταν το τελικό προϊόν έχει ποιότητα και ο εργαζόμενος είναι περήφανος για τον κόπο της δουλειάς του. Όχι όταν πηγαίνει στη δουλειά βρίζοντας, χωρίς να ξέρει τι του ξημερώνει αύριο.

Ακούστε.

Τα 4 αυτά σημεία, πρέπει να τα λύσουμε όλα. Μισές δουλειές πλέον, δεν χωράνε.

 • Για να φτιάξεις δουλειές θες επιχειρήσεις.
 • Για να φτιάξεις πλούτο, χρειάζεσαι ισχυρή παραγωγική βάση.
 • Για να μοιράσεις πραγματικό πλούτο – και όχι μιζέρια – θες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς.
 • Για να μοιράσεις δίκαια τον πλούτο, θες ένα κράτος ισχυρό που θα αφήνει το παιχνίδι να παίζεται με καθαρούς κανόνες.
Και καθαροί κανόνες σημαίνουν:
 • Εργασιακά δικαιώματα
 • Προστασία του εργαζομένου απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και
 • Έλεγχος των επιχειρήσεων για αθέμιτες πρακτικές.

Δεν μπορεί, για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας να βγάζει τα κέρδη της επιχείρησης σε offshore και να παίρνει κότερο και μετά να έρχεται και να εμφανίζει πλασματικές ζημιές ώστε να μειώσει μισθούς και να απολύσει κόσμο.

Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να ευχηθώ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Χρόνια Πολλά.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Πρόεδρος η Φώφη Γεννηματά και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα δίπλα σας, θα στηρίζουμε πάντα τους ανθρώπους της εργασίας με τους οποίους πορευόμαστε μαζί και δίνουμε μάχες εδώ και πολλές δεκαετίες.

 

 
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 01 Μάιος 2017 09:46

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

MORALIS

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η 1η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και μνήμης για όσους αγωνίστηκαν για την κατάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Είναι ημέρα αφιερωμένη σε όλον τον εργατικό κόσμο, στους εργαζόμενους αλλά κυρίως στους χιλιάδες ανέργους, των οποίων το βασικό δικαίωμα στην εργασία έχει πληγεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Η προσπάθεια όλων μας πρέπει να έχει έναν και μόνο σκοπό: την ανασύνταξη της εθνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας. Μόνο με ενότητα θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε».

 
Η 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε.) ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία».
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 10:25

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ypourgeio-ergasias

Η 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε.) ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία». Η κατοχύρωση ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα τελευταία δύο έτη διενεργήθηκαν συνολικά 49.005 έλεγχοι για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία. Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, επιβλήθηκαν 3.561 ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν 1.885 πρόστιμα που αντιστοιχούν συνολικού ποσού 7.469.942 ευρώ και σε 444 περιπτώσεις, στις οποίες διαπιστώθηκε άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, έγινε διακοπή των εργασιών.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εργασίας μέσω διαρκών παρεμβάσεων προχωρά στην ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία.

Το αμέσως επόμενο διάστημα το Υπουργείο πρόκειται να:

α) θεσμοθετήσει την Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας,

β) λάβει μέτρα ενίσχυσης του πλαισίου για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και τους ΟΤΑ,

γ) θεσμοθετήσει την υποχρεωτική εισαγωγή στην εκπαίδευση θεμάτων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, με ιδιαίτερη έμφαση στις σχολές των οποίων οι απόφοιτοι έχουν δικαίωμα απασχόλησης ως Τεχνικοί Ασφαλείας.

 
Επίσκεψη της αν. υπουργού Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου στο Δημαρχείο της Λάρισας
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 17:32

Επίσκεψη της αν. υπουργού Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου στο Δημαρχείο της Λάρισας

 

resized IMG 3105

 

resized IMG 3139

 
Οι 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις 2016-2017 Η ομάδα που θα κατακτήσει το πρώτο βραβείο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 12:04

Οι 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις 2016-2017

 

Η ομάδα που θα κατακτήσει το πρώτο βραβείο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη

resized ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΒΙCYCOOL

Oι πιο ταλαντούχες μαθητικές ομάδες, με τα πιο καινοτόμα προϊόντα και τα πιο πλήρη επιχειρηματικά σχέδια ξεχώρισαν και θα διαγωνισθούν με στόχο την κατάκτηση του πρώτου βραβείου! Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece ανακοινώνει τις 10 μαθητικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν πανελλαδικά και θα διαγωνισθούν για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2016-2017». Ο Πανελλαδικός Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe που θα γίνει 11-13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Οι 10 μαθητικές επιχειρήσεις ξεχώρισαν μεταξύ 120 ομάδων που συμμετείχαν φέτος πανελλαδικά στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού ΣΕΝ/JA Greece. Το 70% των συμμετοχών ήταν σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιφέρειας και 30% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Όλες οι ομάδες μας κατέπληξαν φέτος με την εφευρετικότητα αλλά και την πολύ μεγάλη κοινωνική και περιβαλλοντική τους ευαισθησία», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου και τόνισε: «Η επιλογή των 10 καλύτερων ήταν πάρα πολύ δύσκολη και το αποτέλεσμα κρίθηκε πραγματικά στη λεπτομέρεια».

 

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες από όλη την Ελλάδα για τον τρομερό ενθουσιασμό και το επιχειρηματικό ταλέντο που επέδειξαν», είπε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece, κ. Αργύρης Τζικόπουλος. «Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, είναι όλοι νικητές καθώς έχουν κερδίσει ανεκτίμητες γνώσεις και εμπειρίες που αποτελούν τη βάση για την επιτυχία και ευτυχία στη ζωή τους από εδώ και πέρα».

 

Οι 10 καλύτερες μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις», με αλφαβητική σειρά είναι:

1) Αριστοτέλειο Κολλέγιο (Θεσσαλονίκη): «Watch Out»

resized ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ WATCH OUT

Η «Watch Out» είναι μια πολυμετοχική μαθητική εταιρία και το προϊόν μας είναι μια προσαρμοζόμενη συσκευή εντοπισμού εμποδίων κεφαλής για μη βλέποντες η οποία τους προστατεύει προειδοποιώντας τους με δόνηση όταν εντοπίζει ένα εμπόδιο. Η εταιρία μας προσέλκυσε αμέσως το ενδιαφέρον των ατόμων με προβλήματα όρασης καθώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο παγκοσμίως και διακρίθηκε για την κοινωνική της ευαισθησία. Πιστεύουμε ότι το προϊόν μας αξίζει μια θέση στη διεθνή αγορά καθώς είναι καινοτόμο, οικονομικό και αδιαμφισβήτητα καλύπτει τις ανάγκες ενός διευρυμένου, ευαίσθητου κοινωνικού συνόλου. https://www.facebook.com/watchoutarc/?fref=ts

2) Β’ Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης (Αττική): «i-project»

resized B AΡΣΑΚΕΙΟ ΕΚΑΛΗΣ IPROJECT

H εταιρεία μας, «i-project», δημιούργησε το «i-queue»: Mια εφαρμογή για tablet που βοηθάει στην εξάλειψη των ουρών αναμονής, στους πάγκους κοπής των Super Markets και όχι μόνο. Ο καταναλωτής παραγγέλνει μέσω Tablet, που βρίσκεται μπροστά στους πάγκους και συνεχίζει το αγοραστικό του ταξίδι. Στο τέλος παραλαμβάνει την παραγγελία του έτοιμη, χωρίς αναμονή. Είναι μια εφαρμογή μοναδική και μια υπηρεσία προστιθέμενης αξίας για το παγκόσμιο Λιανεμπόριο. Το «i-queue» βραβεύθηκε με τον Έπαινο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών από το ΣΕΝ/JA Greece στην Εμπορική Έκθεση της Αθήνας. https://www.facebook.com/iproject0/?fref=ts

3) Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη): «THESSeeker»

resized ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ THESSEEKER

Η εταιρεία THESSeeker πραγματοποιεί θεματικές ξεναγήσεις και πολιτισμικές διαδρομές στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Απευθύνεται σε τουρίστες, μαθητές και ντόπιους και συνδυάζει εικαστικά εργαστήρια με ξεναγήσεις, μνημεία με αστικούς μύθους και όλα αυτά προσαρμοσμένα κατάλληλα ανάλογα με το κοινό. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί ο “Περίπατος διασύνδεσης Παλιών και Νέων Επαγγελμάτων”, ενώ είναι προγραμματισμένοι ο ”Βυζαντινός Περίπατος” και ο “Εβραϊκός Περίπατος”. Οι ελκυστικές τιμές, η ευελιξία και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών έχουν οδηγήσει την εταιρεία μας σε μία επιτυχημένη πορεία. https://www.facebook.com/thesseeker/

4) 1o ΓΕΛ - 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (Πέλλα): «GReco»

resized ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ GReco

Η μαθητική εταιρεία «GReco» μετατρέπει οποιοδήποτε ποδήλατο σε ηλεκτρικό ή ηλιακό. Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν έναν πρακτικό, οικονομικό, αλλά και οικολογικό τρόπο μετακίνησης. Aυτή η πρωτοποριακή και νεανική πρωτοβουλία έχει γνωρίσει μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα από την προβολή της στα μέσα ενημέρωσης και από την ιστοσελίδα της στο facebook. Έχει ήδη μεταποιήσει δύο ποδήλατα, ένα ηλιακό και ένα ηλεκτρικό, κι έχει δεχτεί αρκετές νέες παραγγελίες. https://www.facebook.com/SENGReco/

5) Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη): «My Education»

resized ΕΚΠ. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ MY EDUCATION

Η πολυμετοχική εταιρεία «My Education» δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης. Προσφέρει σε γονείς και μαθητές, δωρεάν, μια διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης και αξιολόγησης εκπαιδευτικών φορέων στην Ελλάδα και σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις. Παρέχει επίσης στους εκπαιδευτικούς φορείς τη δυνατότητα της προβολής και το πλεονέκτημα της σύγκρισης, με χρέωση ανά (byte), για τις πληροφορίες που παρουσιάζουν, άμεσα και εύχρηστα σε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν την ιδανική επιλογή. Η «My Education» καινοτομεί παρουσιάζοντας τις υπάρχουσες αξιολογήσεις για κάθε εκπαιδευτικό φορέα, προσφέροντας τη δυνατότητα της αξιολόγησης μετά τη συνεργασία. https://www.facebook.com/myeducation.com.gr/?fref=ts

6) Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή (Αττική): «Bicycool»

resized ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΒΙCYCOOL

Ο σύγχρονος ποδηλάτης που κυκλοφορεί απροστάτευτος στη ζούγκλα των μεγαλουπόλεων βρήκε επιτέλους τον τέλειο σύμμαχο-συνεργάτη. Το σακίδιο πλάτης «Βicycool», παρέχει χώρους, πλήρη σήμανση (φλάς, stop, φώτα πορείας) και άφθονη παροχή δωρεάν ενέργειας πάντα και παντού. Μόνο 5 ταινίες led, 2 μπαταρίες λιθίου, και 2 δυναμό κάνουν θαύματα. Στη κίνηση για τη δουλειά, στο γραφείο, στη καφετέρια, στο πάρκο, στη βόλτα το σακίδιο πλάτης που έτσι και αλλιώς χρειάζεται ο ποδηλάτης μαθητής, φοιτητής, επαγγελματίας προσφέρει τα πάντα παντού χωρίς …άγχος!!! https://www.facebook.com/LiveBicycool/?fref=ts

7) Κολλέγιο Ανατόλια (Θεσσαλονίκη): «Εarthly»

resized KOΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ EARTHLY

Η εταιρεία μας, «Εarthly», δημιούργησε το «ΑnEco», μια εφαρμογή για κινητά που συνδυάζει την περιβαλλοντική συνείδηση, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τη διασκέδαση μέσα από το παιχνίδι. Ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του και αναλαμβάνει «πράσινες» αποστολές: κάνει ανακύκλωση, χρησιμοποιεί υφασμάτινες τσάντες, και μετακινείται με το λεωφορείο αντί του ΙΧ. Κάθε αποστολή πιστοποιείται από φωτογραφία η οποία αναρτάται και δίνει πόντους στον χρήστη στην περίπτωση που τα μέλη της κοινότητας την εγκρίνουν. Όραμα της εταιρίας: η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης στη νέα γενιά. https://www.facebook.com/earthly.aneco/?fref=ts

8) Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού (Αττική): «Bac Bake»

resized ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ BAC BAKE

Το «Bac Bake» είναι η πρωτοποριακή συσκευή απολύμανσης με ακτίνες UV – C που παρέχει τη δυνατότητα προστασίας από βακτήρια και ιούς που βρίσκονται σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα πληκτρολόγια υπολογιστών, τα κλειδιά, τα τηλεκοντρόλ ακόμη και την οδοντόβουρτσα μας, ενώ υπάρχει και μια χρήση-έκπληξη. Η εταιρεία μας, που διακρίθηκε με «Έπαινο Καινοτομίας» στην Εμπορική Έκθεση 2017 που διοργανώθηκε από το ΣΕΝ/JA Greece, έχει ήδη πουλήσει 40 «Bac Bake» τα οποία σχεδιάστηκαν και συναρμολογήθηκαν εξολοκλήρου στο εργαστήριο του Σχολείου μας! https://www.facebook.com/bacbakeofficial/

9) Pierce – The American College of Greece (Αττική): «Wheels of Travel»

resized PIERCE WHEELS OF TRAVEL

Αποτελείται από 16 μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου. Είναι ένα διαδικτυακό γραφείο ταξιδίων το οποίο διαθέτει τουριστικά πακέτα σε Άτομα με Αναπηρία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δύο πακέτα (Ακρόπολη - Μουσείο Ακρόπολης) διατίθενται στην ελληνική και διεθνή αγορά μέσω Tour Operators. Η βασική καινοτομία είναι ότι ελέγχουμε την προσβασιμότητα των τουριστικών προορισμών με επιτόπου επισκέψεις και μετρήσεις. Στόχος μας είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας και η ανάπτυξη του προσβάσιμου τουρισμού.

https://www.facebook.com/Wheels-of-travel-1364246120254353/

10) 2ο Γε.Λ. Σταυρούπολης (Θεσσαλονίκη): «Το πουγκάκι»

resized 2ο ΓΕΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΠΟΥΓΚΑΚΙ

Οι μαθητές του τμήματος Β2 Λυκείου ίδρυσαν την εικονική επιχείρηση «Το πουγκάκι» με κύριο προϊόν την αντιδωροθήκη, θήκη με κούμπωμα και διακόσμηση για την αποθήκευση του αντίδωρου. Πώς προέκυψε η επιλογή; Από έρευνα, διαπιστώθηκε πως εγγυημένη επιτυχία έχει ένα προϊόν που εξυπηρετεί μια μη προϋπάρχουσα ανάγκη, δημιουργημένη, πλέον, από το ίδιο το προϊόν. Καινοτομία στο πλαίσιο της καθημερινής χρηστικότητας, γραμμή παραγωγής πλήρως ελεγχόμενη από τους μαθητές, εγχείρημα χαμηλού επιχειρηματικού κινδύνου, στοχευμένο κοινό και κυρίως, υψηλή αποδοχή και άμεση κερδοφορία, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. https://www.facebook.com/topougaki/?fref=ts

 

«Εικονική Επιχείρηση» : Παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας

 

Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας εδώ και 11 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υλοποιείται χωρίς κανένα κόστος για τα παιδιά και τα σχολεία καθώς υποστηρίζεται από ιδρύματα, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Κύριοι χορηγοί είναι η MetLife, η Citi, η General Mills, η Eθνική Τράπεζα, η SAP, η Accenture, η ΑΕGEAN και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Το ΣΕΝ/JA Greece είναι φορέας του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει προγράμματα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 


Σελίδα 2 από 28
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση