ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΡΓΑΣΙΑ
Θέση παιδιάτρου για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαμιέων
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016 12:41

Θέση παιδιάτρου για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαμιέων

Dimarxeio

Την ανάθεση παροχής υπηρεσιών ιατρού, ειδικότητας παιδιάτρου, για την κάλυψη αναγκών των παιδικών σταθμών χρονικής διάρκειας από την ημερομηνία υπογραφής και μέχρι την 30η Ιουλίου 2017, ανακοινώνει ο Δήμος Λαμιέων.

Το έργο του θα είναι η συχνή παρακολούθηση της σωματικής υγείας των βρεφών και των νηπίων που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου με επίσκεψη του παιδιάτρου τουλάχιστον μια φορά το μήνα, ή συχνότερα εφόσον αυτό επιβάλλεται, για λόγους ουσιαστικής άσκησης του ιατρικού ελέγχου. Η τήρηση στο κάθε τμήμα ατομικού φακέλου για κάθε νήπιο και η καταγραφή σ΄ αυτόν όλων των απαραίτητων ιατρικών δεδομένων και παρατηρήσεων. Η τήρηση σε κάθε σταθμό φαρμακείου με τα απαραίτητα φάρμακα και ο έλεγχος για την καλή κατάσταση αυτού και των περιεχομένων του σε τακτά διαστήματα. Η υπόδειξη των κατάλληλων μέτρων για την προφύλαξη των παιδιών από λοιμώδη νοσήματα και επιδημίες καθώς και η αγωγή υγείας σε συνεργασία με το προσωπικό και τους γονείς. Ο έλεγχος της υγιεινής και της ασφάλειας των χώρων των παιδικών σταθμών και ο καθορισμός σε συνεργασία με την υπεύθυνη έκαστου σταθμού του είδους, της ποσότητας και της ποιότητας του ημερήσιου διαιτολογίου των παιδιών.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της αμοιβής για την εκτέλεση της παροχής υπηρεσιών παιδιάτρου στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Λαμιέων υπολογίζεται στις 4.500 ευρώ. 

Τα απαιτούμενα προσόντα είναι:

  • Πτυχίο Ιατρικής Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής,

  • Ειδικότητα Παιδιάτρου,

  • Άδεια ασκήσεως Επαγγέλματος του Παιδιάτρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους τη Δευτέρα 10/10/2016 και ώρα 12.00 στο γραφείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, στο Δημοτικό Κατάστημα (Φλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού) και συγκεκριμένα ενώπιον της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης κ. Π. Βάρσου και της Προϊσταμένης του Τμήματος Παιδικής Μέριμνας κ. Α. Τσιαχρή. Μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των προσφορών θα ακολουθήσει, παρουσία των ενδιαφερομένων, η αποσφράγιση αυτών. 

 
Ξεκινάει η υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για μακροχρόνια ανέργους σε 274 δήμους
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016 16:21

Ξεκινάει η υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για μακροχρόνια ανέργους σε 274 δήμους

Πρόεδρος ΚΕΔΕ,Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης: Ικανοποιείται μια πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ – Αναγκαίο να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα στην καταγραφή και ένταξη των έργων και ειδικοτήτων που έχουμε ανάγκη 

KEDE

Την ανάγκη να κινηθούν άμεσα οι δήμοι προκειμένου να καταγράψουν και να εντάξουν τα έργα και τις ειδικότητες που έχουν ανάγκη στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας για την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για μακροχρόνια ανέργους σε 274 δήμους, επισημαίνει με επιστολή του προς τους δημάρχους της χώρας ο Γ. Πατούλης.

Στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει πως ικανοποιήθηκε μια πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ και τα νέα προγράμματα είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, από 5 στους 8 μήνες, ενώ τονίζει ότι δε μειώνεται ο αριθμός των ωφελούμενων σε σχέση με πέρυσι.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρεται σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εντός των οποίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή και ένταξη των έργων και ειδικοτήτων στην πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα το διάστημα από τις 21/09/2016 έως τις 03/10/2016 θα πρέπει να σχεδιαστούν και να χαρτογραφηθούν οι ανάγκες του κάθε Δήμου και στη συνέχεια να αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος στο Υπουργείο.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής

Μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ και συστηματική συνεργασία με την Αν. Υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου ξεκίνησε η υλοποίηση της τρίτης φάσης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για μακροχρόνια ανέργους.

Το Πρόγραμμα αφορά 274 Δήμους και θα είναι οκτάμηνης διάρκειας.

Κρίνουμε θετικά ότι ικανοποιήθηκε μια πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ τα νέα προγράμματα να είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας – από 5 στους 8 μήνες- και ότι δε μειώνεται ο αριθμός των ωφελούμενων σε σχέση με πέρυσι.

Βασική μας προτεραιότητα στη παρούσα φάση θα πρέπει να είναι να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους.

Ήδη το υπουργείο το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει εκδώσει «Οδηγό προς τους Δήμους για την υλοποίηση δράσεων προώθησης της Απασχόλησης μέσω νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα Οκτάμηνης Διάρκειας» τον οποίο και σας επισυνάπτουμε.

Με στόχο την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών και προς διευκόλυνση της διαδικασίας, είναι απαραίτητο να ορίσετε στο Δήμο σας, έναν υπεύθυνο επικοινωνίας που θα διαχειρίζεται το πρόγραμμα και θα έχει την ευθύνη επικοινωνίας καθ’ όλη την διάρκεια του σχεδιασμού του.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει ορίσει το υπουργείο, αυτό θα πρέπει να γίνει μέχρι σήμερα, Δευτέρα 19/09/2016, αποστέλλοντας τα στοιχεία του υπεύθυνου επικοινωνίας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Επιπλέον, το διάστημα από τις 21/09/2016 έως τις 03/10/2016 θα πρέπει να σχεδιαστούν και να χαρτογραφηθούν οι ανάγκες του κάθε Δήμου και στη συνέχεια να αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος στο Υπουργείο.

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα πρέπει να επιλέξουμε ειδικότητες μέσω ενός ειδικού αναλυτικού πίνακα ειδικοτήτων. Να σημειωθεί ότι οι ειδικότητες αυτές θα πρέπει να αντιστοιχούνται στις ανάγκες που προκύπτουν από τα έργα που θα δηλώσουμε πως θα υλοποιήσουμε.

Είμαι βέβαιος για την ανταπόκριση όλων μας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της άμεσης υλοποίησης του Προγράμματος. Εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για την ανακούφιση όλo και περισσότερων πολιτών που πλήττονται από την κρίση.

 
Περαιτέρω μείωση της ανεργίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016 16:42

Περαιτέρω μείωση της ανεργίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ

elstat

Στο 23,1% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας το β’ τρίμηνο του 2016, έναντι 24,9% το β’ τρίμηνο του 2015 και 26,5% το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίες βασίζονται στην τριμηνιαία έρευνα του εργατικού δυναμικού, οι απασχολούμενοι το β’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά περίπου 200.000 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015.

 

Με αφορμή τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, δήλωσε:

 

«Για ακόμη μία φορά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφουν πτώση της ανεργίας, διαψεύδοντας την καταστροφολογική ρητορική της Αντιπολίτευσης περί δήθεν εκτόξευσης της ανεργίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στρατηγικούς μας στόχους, τη σταδιακή μείωση της ανεργίας αλλά και τη δημιουργία συνθηκών για πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπή απασχόληση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, τους τελευταίους 7 μήνες οι θέσεις πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 4% (από 44% σε 48%) και, αντίστοιχα, μειώθηκαν οι θέσεις εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης».

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2016 12:02

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Περισσότερες από 1.625 ώρες εξατομικευμένης κατάρτισης σε επαγγελματικές δεξιότητες θα προσφέρει ο Δήμος Μαρκοπούλου σε άνεργους δημότες του, σε τομείς που έχουν ανάγκη για να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας, βάσει του επαγγελματικού τους προφίλ.

Συγκεκριμένα, το καινοτόμο και βραβευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων «Mellon, Επιταχυντής Δεξιοτήτων» έχοντας υλοποιήσει δύο απολύτως επιτυχημένους κύκλους ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων στους Δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου, συνεχίζει τη δραστηριότητά του στο Δήμο Μαρκοπούλου για τους επόμενους 3 μήνες (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2016).

«Βρίσκουμε βιώσιμες λύσεις που βοηθούν πρακτικά και άμεσα τους ανθρώπους που βάλλονται από ανεργία ή βρίσκονται σε εργασιακή επισφάλεια. Είναι γεγονός ότι πέρα από τη δυσκολία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, υπάρχει και σοβαρό έλλειμμα δεξιοτήτων για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και όσους δυσκολεύονται να επιστρέψουν. Είμαστε ικανοποιημένοι που ο τρίτος κύκλος του «Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon» θα υλοποιηθεί στον τόπο μας» - Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, Δήμαρχος Μαρκοπούλου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση knowl για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως και 20 Σεπτεμβρίου 2016. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η αίτηση είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ΕΔΩ.

 

Λίγα λόγια για τον «Επιταχυντή Δεξιοτήτων Μellon»

Ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων «Mellon» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων που παρέχεται απολύτως δωρεάν ως μια ευρηματική κοινωνική δράση με στόχο την ένταξη και παραμονή περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, με προτεραιότητα τους ανέργους για να επιτύχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχήμα ολιστικής επιτάχυνσης επαγγελματικών δεξιοτήτων που «απαντά» στην προοπτική επαγγελματικής διεξόδου, και, κυρίως, στις επιτακτικά επίκαιρες ανάγκες ανθρώπων που βάλλονται από την ανεργία, την περιθωριοποίηση και τη φτώχεια. Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται 100% με ιδιωτικούς πόρους και υλοποιείται από την Κοιν.Σ.Επ. knowl, ένα δυναμικό συμμετοχικό δίκτυο που διευρύνει τα όρια και τους τρόπους απόκτησης γνώσης, προσφέρει καινοτόμες μαθησιακές διαδικασίες, και αποτελεί σημείο αναφοράς ορθών πρακτικών.

Σε μόλις 9 μήνες από την έναρξη του προγράμματος, 40% των συμμετεχόντων του Α’ Εντατικού Κύκλου (Δήμος Αχαρνών) και 37% του Β’ Κύκλου (Δήμος Ασπροπύργου) έχουν βρει θέση εργασίας αντίστοιχη του επαγγελματικού τους στόχου. Επίσης έχουν υλοποιηθεί δωρεάν 830 διδακτικές ώρες συμβουλευτικής και έχουν εκπαιδευτεί μέσω των ανοιχτών σεμιναρίων επαγγελματικών δεξιοτήτων 1.321 άνθρωποι.

Το πρόγραμμα αναγνωρίστηκε για την ουσιαστική συμβολή του στην καταπολέμηση της ανεργίας με τιμητική βράβευση από το θεσμό των Education Business Awards 2016 ενώ επιλέχθηκε και παρουσιάζεται ως καλή πρακτική στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα του I-LINC, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και της επιχειρηματικότητας. Στο ίδιο πλαίσιο διεκδικεί το Telecentre Europe Best Practice Aaward 2016.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Γιούλα Παπατσώρη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τηλ. (+30) 210 83 128 68 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | FACEBOOK |TWITTER

<<ΤΕΛΟΣ>> Με την παράκληση να δημοσιευθεί

 
ΑΜΕΣΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2016 17:08

ΑΜΕΣΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

ypygeiaslogo670

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της οικονομικής έγκρισης για τον άμεσο διορισμό 14 επικουρικών ιατρών για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Όσοι από τους ιατρούς επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να καταχωρηθούν στον τηρούμενο ηλεκτρονικό κατάλογο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Πρότυπα των εντύπων εγγραφής για το ΕΚΑΒ είναι αναρτημένα στο παρακάτω σύνδεσμο της ιστοσελίδας του Υπουργείου Υγείας

http://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/epikoyrikoi-iatroi/3293-thrhsh-katalogoy-epikoyrikwn-iatrwn-kai-diadikasia-topothethshs

 


Σελίδα 10 από 27
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση