ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΡΓΑΣΙΑ
Δημιουργία Κέντρου Επανένταξης στην Εργασία από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία British American Tobacco Hellas
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 14:35
EPANENARXI ERGASIA

Μια σημαντική πρωτοβουλία στον τομέα της απασχόλησης ξεκινάει σύντομα, με στόχο την ένταξη στην αγορά εργασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το Κέντρο Επανένταξης στην εργασία παρουσιάστηκε και θα λειτουργεί με διεθνή πρότυπα στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία του δήμου Αθηναίων και της British American Tobacco Hellas.

Το Job Center έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη των ανθρώπων σε ανάγκη στη διαχείριση της μετάβασης κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας ως και την επαγγελματική αποκατάστασή τους, στην εκπαίδευσή τους στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας και στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και στην πρακτική υποστήριξή τους κατά την αναζήτηση εργασίας με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και δικτύωσης με πιθανούς εργοδότες (επιχειρήσεις, φορείς κ.λπ.). Θα ξεκινήσει την λειτουργία του στις αρχές του 2017 με την καθοδήγηση των ανθρώπων που διαμένουν στις Κοινωνικές Κατοικίες του δήμου Αθηναίων για επιτυχή ένταξη στην αγορά εργασίας. Ήδη, το Job Center έχει έτοιμες προς διάθεση 30 νέες θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς απασχόλησης και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί όταν ξεκινήσει η λειτουργία του.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της δημιουργίας Κοινωνικών Κατοικιών που συνέβαλλαν στο να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης πολιτών χωρίς σπίτι, μέσα από τις διαδικασίες επιλογής των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων. Για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων αυτών, η British American Tobacco Hellas έχει δημιουργήσει και ένα πρόγραμμα κατάρτισης και επαγγελματικών δεξιοτήτων, με ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα Αγγλικών, εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και διοικητικής υποστήριξης που οδηγούν σε πιστοποίηση. Στη διάρκεια της παρουσίασης του Job Center, πραγματοποιήθηκε και η τελετή απονομής για τους πρώτους αποφοίτους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ανέφερε: «Στον δήμο Αθηναίων δεν δημιουργούμε μόνο πρόσκαιρα καταφύγια για τους ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Αναζητούμε συνεχώς τρόπους ώστε οι συμπολίτες μας αυτοί να μπορέσουν να σταθούν σύντομα στα πόδια τους και να επανενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία. Πρώτος στόχος είναι να το πετύχουμε αυτό με τις οικογένειες που φιλοξενούνται στις Κοινωνικές Κατοικίες του δήμου Αθηναίων που έχουμε δημιουργήσει. Θεωρώ ότι το Κέντρο Επανένταξης στην εργασία θα συμβάλει στον σκοπό αυτό, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών και θα αποτελέσει το παράδειγμα για το πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συνεργαστεί με τις πόλεις. Η δημιουργία προϋποθέσεων για νέες δουλειές στην Αθήνα, είναι κεντρική μας επιδίωξη και γι’ αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε εξαιρετικούς συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια».

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas κ. Gianpiero Pazzanese ανέφερε: «Με την δημιουργία του Job Center προχωρούμε ένα βήμα παραπέρα στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων απαντώντας στο τεράστιο πρόβλημα της απασχόλησης και επεκτείνοντας πλέον την συμβολή μας από τον τομέα της κάλυψης των βασικών αναγκών στέγης και εκπαίδευσης των ανθρώπων σε ανάγκη, στην καθοδήγησή τους για επανένταξη στην αγορά εργασίας ως ενεργοί πολίτες, βοηθώντας να κάνουν νέα αρχή στη ζωή τους. Το Job Centerαποτελεί ένα νέο εργαλείο στη μάχη κατά της ανεργίας για το οποίο, παράλληλα με την διαρκή υποστήριξη μας στη δημιουργία άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας γύρω από την επιχείρηση μας, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας κ. Μαρία Στρατηγάκη αναφέρθηκε στη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών: «Η κοινωνική επανένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αποτελεί προτεραιότητά μας στον δήμο. Καθημερινά υποδεχόμαστε μεγάλο αριθμό πολιτών με πολλαπλές ανάγκες. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό το πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας που αρχίσαμε το 2014. Κοινωνική επανένταξη δεν σημαίνει απλώς κάλυψη των αναγκών στέγασης, αλλά και τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης που βοηθούν τους φιλοξενούμενους να σκεφτούν το μέλλον τους και να ενεργοποιηθούν με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

Το Job Center περιλαμβάνει τις παρακάτω υπηρεσίες:

· Ατομικές συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογίας

·Ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης

· Βιωματικά Εργαστήρια εκπαίδευσης

· Συνεργασία με πιθανούς εργοδότες, φορείς για απασχόληση, κοινωνικούς φορείς, κ.λπ. για την δυνατότητα απασχόλησης σε όσους πληρούν τις προδιαγραφές που τίθενται.

 
Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης για 23.000 ανέργους, 29 έως 64 ετών, σε κλάδους αιχμής
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2016 17:08

Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης για 23.000 ανέργους,

29 έως 64 ετών, σε κλάδους αιχμής

ypourgeio-ergasias

Αύριο Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα και έχουν ολοκληρώσει είτε α) υποχρεωτική έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε β) προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) ή προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

Από αύριο και μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2016, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα http://voucher.gov.gr. Μέσω της ιστοσελίδας οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και τους όρους συμμετοχής που ορίζει η σχετική πρόσκληση, θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη δράση, αλλά και για τυχόν θέματα που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση της.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών (περίπου 5 μήνες) σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας (Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά

 

επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας).

Η επιλογή των ωφελουμένων για την ειδικότητα στην οποία θα καταρτισθούν θα γίνει μέσω της πρώτης συμβουλευτικής συνεδρίας. Μετά το τέλος της κατάρτισης ακολουθεί πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα έχουν αποκτηθεί.

Μετά τη λήξη της επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης σε 10.000 από τους ωφελούμενους του προγράμματος.

Με τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, το πρόγραμμα, με τον ίδιο προϋπολογισμό, απευθύνεται σε 23 χιλιάδες άνεργους και όχι σε 16 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικώς. Ο προηγούμενος σχεδιασμός απευθυνόταν μόνο σε 3 οικονομικούς κλάδους, ενώ ο νέος αφορά 10 κλάδους και 60 ειδικότητες.

Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρία και την πρακτική άσκηση, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ, ενώ με τον αρχικό σχεδιασμό θα λάμβαναν μόλις 1.600 ευρώ. Πλέον, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες στο 45% των ωφελουμένων, ενώ πριν υπήρχε πρόβλεψη μόνον για το 25% των ωφελουμένων.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 
Health & Safety Αwards 2016 Η Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, στο βάθρο των διακρίσεων
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 19:36

Health & Safety Αwards 2016

Η Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, στο βάθρο των διακρίσεων

31313419075 f4becfcdaa b

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στον πολυχώρο Αθηναΐς, η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2016. Η αγορά επικρότησε ηχηρά τις καλύτερες πρακτικές για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

 

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 200 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.

 

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Αντώνης Χριστοδούλου, ανοίγοντας την τελετή απονομής, τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Η κρίση είναι πάντα και πρόκληση προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει δε ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, τόνισε ο Αντώνης Χριστοδούλου, συμβάλλουν καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς υπήρξε η απονομή των Τιμητικών Βραβείων προς τους Δημήτρη Πολίτη και Αλέξανδρο Σκιαδά, για την καθοριστική συμβολή τους στη δημιουργία του ΕΛ.ΙΝ.ΥΑ.Ε.

Στα βραβεία συμμετείχαν επιχειρήσεις από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Στην πρώτη Ενότητα που απευθυνόταν σε εταιρείες, φορείς και οργανισμούς αναδείχθηκαν σε Winners στον κλάδο τους οι ΑΚΤΩΡ, VODAFONE - PANAFON, Coral, ΛΑΡΣΙΝΟΣ, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Thrace Plastics Pack, Specifar και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν Δραστηριότητες, στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρίες: OTE, SCHNEIDER ELECTRIC, Αλουμίνιον της Ελλάδος, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, KLEEMANN HELLAS, 3M HELLAS, CORAL GAS, Johnson & Johnson, ΑΚΤΩΡ – Εργοστάσιο εμπλουτισμού σκουριές Χαλκιδικής, ΔΕΗ.

 

Χορηγός των βραβείων είναι η εταιρεία GEP και Υποστηρικτές η Ergonomia και η ΔΕΠΑ.

Tα βραβεία και οι νικητές

A. Ενότητα: Βραβεία σε Εταιρείες, Φορείς & Οργανισμούς

Κατασκευές - Κτήρια
WINNER ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ: Διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας
Ξενοδοχεία & Εστίαση
Highly Commended CYAN GROUP OF HOTELS (Apollonia Beach Resort & Spa - Santa Marina Resort - Sitia Beach City Hotel): Πρωτοβουλίες για την Ασφάλεια & Υγεία των Εργαζόμενων & Επισκεπτών στις Ξενοδοχειακές Μονάδες
Τηλεπικοινωνίες
WINNER VODAFONE - PANAFON AEET: Πολιτική Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία
Πετρέλαιο & Πετροχημικά
WINNER CORAL AE: Sustainable Development
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Highly Commended Vestas Hellas S.A.: HSE Management System
Βιομηχανία Αποβλήτων
Highly Commended KAFSIS Bio - Industries S.A.: Waste & Recycling Industry
Λατομεία & Εξόρυξη
WINNER ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε.: Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία 
Αυτοβιομηχανία
Highly Commended Mercedes-Benz Ελλάς ΑΕΕ: Έργα αναβάθμισης του συστήματος διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στις Εγκαταστάσεις 
Βιομηχανία Ενέργειας & Έργων Υποδομής
Highly Commended SCHNEIDER ELECTRIC: Μελέτη ARC FLASH στον Όμιλο LAFARGE - HOLCIM
Παραγωγή & Εμπορία Αλουμίνας και Αλουμινίου
WINNER Αλουμίνιον της Ελλάδος: Υλοποίηση θεματικής Διαβούλευσης με τα Ενδιαφερόμενα Μέρη «Υγεία & Ασφάλεια στην εργασία»
Βιομηχανία Πλαστικών
WINNER THRACE PLASTICS PACK Co. S.A. - Υποκατάστημα Ξάνθης: Εταιρεία Παραγωγής Πλαστικών Ειδών Συσκευασίας - Υποκατάστημα Ξάνθης
Φαρμακευτικές Εταιρείες
WINNER SPECIFAR ABEE: Βιομηχανία Παραγωγής Φαρμάκων
Highly Commended MERCK HELLAS SA: Διασφάλιση & Προαγωγή της Υγείας, της Ασφάλειας & της ευημερίας των εργαζόμενων στους χώρους εργασίας
Υποδομές Μεταφορών
WINNER ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.: Υγεία και Ασφάλεια στη Λειτουργία και Συντήρηση του Αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού

B. Ενότητα: Βραβεία για Δραστηριότητες

Υγιής Εργασιακός Χώρος
GOLD OTE: Ασφαλείς και υγιείς χώροι εργασίας για εργαζόμενους με χρόνιες ασθένειες
SILVER ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.: Πρόγραμμα Διασφάλισης Υγιούς Εργασιακού Περιβάλλοντος στα εργοτάξια
BRONZE Media Saturn  -  Media Markt: Δράσεις για την Υγειά και Ασφάλεια 
Κουλτούρα Υγείας & Ασφάλειας
GOLD SCHNEIDER ELECTRIC: Πρόγραμμα Υγείας & Ασφάλειας
SILVER ΔΕΗ Α.Ε. / Γενική Διεύθυνση Παραγωγής: Βελτίωση Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία
SILVER ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε.: Οικοδόμηση Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία 
BRONZE ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ - Μέλος του ομίλου LafargeHolcim: Διασφάλιση Εκτίμησης Επικινδυνότητας πριν την Έναρξη Εργασιών
Καμπάνιες
GOLD Αλουμίνιον της Ελλάδος: Ευαισθητοποίηση εργαζομένων στην Υ&Α με δράσεις επικοινωνίας «Δεξιού Ημισφαιρίου»
SILVER AVINOIL: SAFETY DAY - Ημέρα Ασφάλειας
BRONZE ΔΕΗ Α.Ε. / Γενική Διεύθυνση Ορυχείων: Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την ΥΑΕ στα Ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε. για το 2015 - Πρόγραμμα WALK THE TALK
Αποτελεσματική Συμμετοχή Εργαζομένων
GOLD ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.: Σύστημα Ασφαλείας 5 Σημείων
GOLD KLEEMANN HELLAS ABEE: Αποτελεσματική Συμμετοχή των Εργαζομένων της Εταιρείας
SILVER SPECIFAR ABEE: Αποτελεσματική Συμμετοχή των Εργαζομένων της Εταιρείας
BRONZE ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε.: Πολιτική για την Αποτελεσματική Συμμετοχή Εργαζομένων στα θέματα Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία 
Εκπαίδευση & Ευαισθητοποίηση
GOLD 3M HELLAS ΜΕΠΕ: Εκπαιδευτικές Πρωτοβουλίες για τη Σωστή Επιλογή & Σωστή Χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π)
SILVER SQLEARN Ltd: Ασφάλεια στον Χώρο Εργασίας & Πυρασφάλεια
BRONZE ACTIVE POINT ΑΕΒΕ: Εκπαίδευση Ασφαλούς Εργασίας για 1.800 Τεχνικούς του ΟΤΕ
Προσδιορισμός & Λύσεις Νέων Εργασιακών Κινδύνων
GOLD CORAL GAS: ΑΡΙΑΔΝΗ : Εργαλείο Καταγραφής & Διαχείρισης Πιθανών Επικίνδυνων Περιστατικών και Ενεργειών Υγιεινής & Ασφάλειας - QHSSE
SILVER ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.: Προσδιορισμός και Λύσεις Υφιστάμενων και Νέων Εργασιακών Κινδύνων
BRONZE ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε.: Εντοπισμός Μη Συμμορφώσεων, Προληπτικές & Διορθωτικές Ενέργειες για το ΣΔΥΑΕ 
Προγράμματα Εξισορρόπησης Εργασιακής & Προσωπικής Ζωής
GOLD Johnson & Johnson Hellas Consumer: Flexible Work Environment
Συνεργασίες για Προστασία του Περιβάλλοντος & την Υ&Α στην Εργασία
GOLD ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - Εργοστάσιο Εμπλουτισμού Σκουριές Χαλκιδικής: Συνεργασίες για Προστασία του Περιβάλλοντος & την Υ&Α στην Εργασία
Ετοιμότητα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης
GOLD ΔΕΗ Α.Ε. / Γενική Διεύθυνση Παραγωγής – Διεύθυνση Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία/ΑΗΣ Αθερινολάκου, ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα και ΑΗΣ Λινοπεραμέτων: Ετοιμότητα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης
SILVER ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ- Μέλος του ομίλου LafargeHolcim: Διασφάλιση Επικοινωνίας Eργαζομένου σε Έκτακτη Ανάγκη
SILVER INTRACOM TELECOM: Εφαρμογή Πρακτικής Εκπαίδευσης στην Πυρόσβεση σε Διαδραστικό Περιβάλλον
Βελτίωση Επίδοσης Συστήματος Υγείας & Ασφάλειας
SILVER 3M HELLAS ΜΕΠΕ: Σχεδιασμός & Υλοποίηση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πιστοποίησης Eφαρμογής Μέσων Προστασίας Αναπνοής & Ακοής
SILVER SPECIFAR ABEE: Βελτίωση της Επίδοσης του Συστήματος Υγείας & Ασφάλειας της Εταιρείας
Προαγωγή Ψυχικής  Υγείας στο Χώρο Εργασίας
GOLD ΟΤΕ: Πρόγραμμα διάδοσης ψυχολογικών υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ στην επαρχία

 

 
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «EUROPE DIRECT» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2016 18:26

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «EUROPE DIRECT» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016

14463129 1819785278266622 4279667206268153035 n

 

Η δράση EU Jobs & Mobility Roadshow που οργάνωσαν τα τρία Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct» του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης και της Κομοτηνής, σε συνεργασία με τοπικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, αναδείχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως η καλύτερη εκδήλωση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για τον μήνα Οκτώβριο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε έξι ελληνικές πόλεις, στο διάστημα από 10 έως 15 Οκτωβρίου 2016, με στόχο την ανάδειξη της πολιτικής προτεραιότητας με θέμα «EU Jobs, growth and investment», που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ήταν ενταγμένη στην ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων – «European vocational skills week».

Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Θεσσαλονίκη και με ενδιάμεσους σταθμούς την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα δικαιώματα κινητικότητας που αφορούν την εργασία, τις σπουδές και τις επιχειρήσεις.

  «Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct είναι ακόμη ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα – εργαλείο, το οποίο ο Δήμος αξιοποιεί με ουσιαστικό και αποδοτικό τρόπο» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων και εκπρόσωπος του Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, και προσθέτει: «Η μεθοδικά επίμονη δουλειά του Κέντρου, με στόχο να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με τις θετικές επιπτώσεις συμμετοχής της χώρας μας στον στενό θεσμικό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας, αλλά και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ φορέων σε τοπικό, πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αποδεικνύουν έμπρακτα την ανάπτυξη μιας δυναμικής που λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζεται σε υψηλότατο επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η αναγνώριση αυτή μας εμπνέει να συνεχίσουμε την αθόρυβη, αλλά τόσο σημαντική εργασία μας, σε μια περίοδο έντονου ευρωσκεπτικισμού και μεγάλης ανάγκης στέρεων επιχειρημάτων. Συγχαρητήρια στην επικεφαλής του Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αντωνίου, και τους συνεργάτες της».

 
ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο «ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ MELLON» ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΑ 4 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2016 18:36

ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο «ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ MELLON» ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΑ 4 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 infographic

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» με σκοπό τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους και τις νέες στην Ελλάδα, ενέκρινε δωρεά στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση knowl για τη ξεχωριστή κοινωνική πρωτοβουλία «Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon» πουεπιμορφώνει ανέργους εντελώς δωρεάν, τους βοηθά να πετύχουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και έχει να επιδείξει εντυπωσιακά και μετρήσιμα αποτελέσματα, με τη στήριξη εκατοντάδων εθελοντών.

Ο Δρ. Ιωάννης Σαλαμούρης (Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ knowl) δήλωσε: «Ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon» αναδεικνύει την ενεργοποίηση και σημαντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της ανεργίας, της φτώχειας και της περιθωριοποίησης. Πρόκειται για ένα πρότυπο μοντέλο εθελοντισμού που στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά καταξιωμένων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, με δομικά συστατικά της επιτυχίας του εγχειρήματος την κοινωνική ενσυναίσθηση, τη διάχυση συλλογικής γνώση, τον επαγγελματισμό και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών -αποκλειστικά- υψηλής ποιότητας ως νοοτροπία και modus operandi για να βγούμε από την κρίση. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εθελοντές (πρεσβευτές, συμβούλους, υποστηρικτές) και ειδικότερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που διασφαλίζει με αυτή τη δωρεά τη διεύρυνση αυτής της μοναδικής κοινωνικής πρωτοβουλίας που ενδυναμώνει με δεξιότητες κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, βάσει του επαγγελματικού του προφίλ, του επαγγελματικού του «θέλω» και «μπορώ», με ορίζοντα τις δικές του επαγγελματικές επιλογές.»

Μέσα σε μόλις 1 χρόνο, ο «Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon» έχει ενισχύσει τις επαγγελματικές δεξιότητες +1.500 πολιτών της Αττικής μέσω 18 Πολυθεματικών Σεμιναρίων Δεξιοτήτων που έχουν διεξαχθεί, έχει προσφέρει +850 διδακτικές ώρες μέσω των εξατομικευμένων προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων και έχει υλοποιήσει με απόλυτη επιτυχία δύο εντατικούς κύκλους επιτάχυνσης δεξιοτήτων για ανέργους, στους Δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου, καταγράφοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς 44% έχουν βρει θέση εργασίας αντίστοιχη του επαγγελματικού τους στόχου (ωφελούμενοι 1ου & 2ου εντατικού κύκλου στους Δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου).

Στην παρούσα φάση ο «Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon» υλοποιεί τον 3ο εντατικό κύκλο στο Δήμο Μαρκοπούλου και θα συνεχίσει τη δράση του το 2017 σε ακόμα τέσσερις Δήμους της Αττικής, ξεκινώντας τη νέα χρόνια από το Δήμο Γαλατσίου.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε: «Ο Δήμος Γαλατσίου χαιρετίζει την προσφορά της Κοινωνικής Επιχείρησης «knowl» και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκοπό την ενδυνάμωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων συμπολιτών μας. Σε μια αστική περιοχή, όπου η μεσαία τάξη επιβαρύνεται και πλήττεται από τη χρόνια κρίση, και με την κοινωνική συνοχή να υπονομεύεται, αφήνοντας ανθρώπους στο φόβο, και δυστυχώς στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση, η πρωτοβουλία αυτή είναι κρίσιμη και ουσιαστική για πολλούς συμπολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη. Γι’ αυτό, κάθε προσπάθεια που ενισχύει την ένταξη περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, μας έχει αρωγούς. Σε αυτό το πλαίσιο καλωσορίζουμε τον Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon στο Δήμο μας και ευχαριστούμε τους φορείς και τους ανθρώπους που θα συμβάλλουν στην υποστήριξη των ωφελούμενων.»

 


Σελίδα 10 από 30
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
 «Κέαρ» – ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ Στίχοι / Μουσική: Ιάκωβος Σαμψάκης   Ο Ιάκωβος Σαμψάκης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση