ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΡΓΑΣΙΑ
Προσλήψεις αγροτικών γιατρών
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016 16:54

Προσλήψεις αγροτικών γιατρών

ypygeiaslogo670

Ξεκινούν άμεσα οι προσλήψεις 190 αγροτικών γιατρών μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων από την πρόσφατη πρόκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των κενών θέσεων σε περιφερειακά ιατρεία της χώρας. Εξ αυτών των γιατρών, οι 55 θα καλύψουν ιατρεία άγονων περιοχών τα οποία ήταν κενά επί σειρά ετών. (π.χ. Κάρπαθος, Τήλος, Ψαρά).

Η ανταπόκριση των γιατρών οφείλεται στο ειδικό οικονομικό κίνητρο στελέχωσης που έδωσε το υπουργείο Υγείας (400€) το οποίο μάλιστα χορηγείται με αναδρομική ισχύ από 21/02/2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα).

Με αυτό τον τρόπο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενισχύει τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές της χώρας έτσι ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια στον πληθυσμό αυτών των περιοχών.

 
Συνάντηση ΓΓΙΦ με την Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΕ Προτεραιότητά μας η γυναικεία απασχόληση
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2016 12:18

Συνάντηση ΓΓΙΦ με την Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΕ

Προτεραιότητά μας η γυναικεία απασχόληση

Συνάντηση ΓΓΙΦ με την Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΕ

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, πραγματοποίησε συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., κα Αποστολίνα Τσαλταμπάση. Αντικείμενο συζήτησης υπήρξε η γυναικεία επιχειρηματικότητα, καθώς και η βελτίωση και η υποστήριξη της.

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στην προτεραιότητα της δημιουργίας θέσεων εργασίας για τις γυναίκες, αλλά και του στόχου της ΓΓΙΦ, που είναι η ενθάρρυνση της ενασχόλησης των γυναικών με το «επιχειρείν», με σκοπό να γίνουν ουσιαστικοί μέτοχοι της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στο πλαίσιο μιας δίκαιης ανάπτυξης της χώρας μας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα δύο μέρη ανέδειξαν τα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο της γυναικείας επιχειρηματικότητας τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στις εργαζόμενες γυναίκες, στις μικροεπιχειρηματίες, στις γυναίκες που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα, αλλά και στη συνεργασία με γυναίκες επιχειρηματίες στο εξωτερικό.

 

Επίσης, η Γενική Γραμματέας έθεσε το πρόβλημα της άρνησης προσλήψεων γυναικών από τις επιχειρήσεις, με δικαιολογία τη μητρότητα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε κρούσματα απολύσεων εγκύων γυναικών, εκφράζοντας την πρόθεση της ΓΓΙΦ να παρέμβει ουσιαστικά.

 

Αμφότερες οι δύο πλευρές πρότειναν μία πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στους φορείς, με στόχο την υλοποίηση ρυθμίσεων και δράσεων από κοινού, οι οποίες θα ενισχύουν την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και την αναβάθμιση της θέσης της γυναίκας στον επαγγελματικό τομέα στα χρόνια της κρίσης.

 

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε η δυνατότητα να δοθεί κάποιου είδους υποστήριξη σε άνδρες και γυναίκες μικροεπιχειρηματίες, προκειμένου να επιλέγουν γυναίκες για να καλύπτουν ανοικτές θέσεις στις επιχειρήσεις τους.

 

Η συνάντηση έκλεισε θετικά για τους δύο φορείς και ουσιαστικά αποτέλεσε την έναρξη μιας νέας συνεργασίας ανάμεσα στην Γ.Γ.Ι.Φ. και στο Σ.Ε.Γ.Ε. πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα.

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016 16:23

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

 

ypergasias2015b

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου με τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, την  ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ. Στην συνάντηση συμμετείχε η Αναπληρώτρια Υπουργός, Ρ. Αντωνοπούλου, ο Υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μ. Καραμεσίνη και οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης,  Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών, με θέμα την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στο χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι: «Ο στόχος μας  είναι διττός, όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε το μείζον για την Ελλάδα πρόβλημα της ανεργίας, αλλά να βρούμε τρόπους ενίσχυσης της απασχόλησης με ιδιαίτερη έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί αυτές είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Τις επιχειρήσεις αυτές έπληξαν ιδιαίτερα οι μνημονιακές πολιτικές οι οποίες δεν ήταν τίποτα παραπάνω από συμπυκνωμένος νεοφιλελευθερισμός που ευνοούσε την συγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας σε λίγα μονοπώλια, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Έγινε μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων, καθώς η προσπάθεια μας είναι να επιδοτήσουμε κυρίως την απασχόληση και όχι παθητικά την ανεργία. Παρουσιάσαμε προτάσεις, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με προγράμματα, τα οποία θα επιδοτούν την δυνατότητα ανέργων να απασχολούνται σε αυτές. Έγινε μία πλήρης εισαγωγική συζήτηση, η οποία ήταν η πρώτη και όχι η τελευταία με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πρόκειται να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή».  

 

Η αναπληρώτρια Υπουργός, Ρ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας στο Υπουργείο Εργασίας καταστήσαμε σαφές   ότι για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους ανέργους πραγματικά θα πρέπει να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας και αυτές οι καινούργιες θέσεις εργασίας μπορούν να έρθουν μόνο μέσα από την ανάπτυξη.  Μέχρι τότε όμως, έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τους ανέργους στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, προωθώντας  τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα , τις οποίες υποστηρίζουμε με την κάλυψη μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.  Επίσης, σε ό,τι αφορά στα προγράμματα κατάρτισης - τα οποία δεν είχαν συνδεθεί όπως θα έπρεπε με τις ανάγκες της αγοράς η οποία καθορίζει το πόσες προσλήψεις θέλει να κάνει , σε ποιους κλάδους και σε ποια επαγγέλματα -  εμείς, ως κυβέρνηση, ολοκληρώσαμε  και θεσμοθετήσαμε τον μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας και πλέον τα προγράμματα που βγαίνουν  για τους ανέργους στηρίζονται στο τι χρειάζονται οι επιχειρήσεις ανά περιφέρεια. Η κατάρτιση επίσης συνοδεύεται με εγγυημένη απασχόληση για τουλάχιστον 6 μήνες. Υπάρχει ένα πρόγραμμα που ανακοινώνουμε στο τέλος του μήνα και θα δείτε ότι όλες αυτές οι ανακοινώσεις γίνονται πράξη. Με τους κοινωνικούς εταίρους έχουμε άριστη συνεργασία από τότε που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, και σήμερα κάνουμε μία ακόμη βελτίωση στο ταμείο ανεργίας, προκειμένου να μπορούν τα χρήματα που παίρνουν οι άνεργοι σαν επιδότηση να χρησιμοποιούνται για να γίνονται καινούργιες προσλήψεις. Αυτό  σημαίνει  ότι ο άνεργος έχει την επιλογή είτε να παίρνει το επίδομα ανεργίας είτε  να το χρησιμοποιήσει σαν μία επιταγή που θα επιτρέψει στον ιδιωτικό τομέα να τον προσλάβει. Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζουμε τις πολύ μικρές επιχειρήσεις διότι αυτό το δικαίωμα δίνεται μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν μέγεθος από 1 μέχρι 10 εργαζόμενους, όπως επίσης και σε αυτοαπασχολούμενους που μπορούν να προσλάβουν έστω και έναν εργαζόμενο. Το πρόγραμμα αυτό σημαίνει ότι για 12 μήνες θα υπάρχει μερική χρηματοδότηση καθώς το επίδομα ανεργίας γίνεται επίδομα εργασίας, ενώ για τους υπόλοιπους μήνες που θα απομένουν θα χρηματοδοτείται από πόρους του ΟΑΕΔ. Οι επιχειρήσεις θα έχουν την υποχρέωση να συνεχίσουν την πρόσληψη για 3 μήνες . Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα που κάνουμε προς την κατεύθυνση να υποστηρίξουμε τον χώρο της εργασίας».      

 

 
ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΑΣΘ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016 17:26

ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΑΣΘ

oasth intro 5

Με επίτευξη συμφωνίας που αποκαθιστά τη δημόσια υπηρεσία μεταφοράς στην συμπρωτεύουσα ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, εκπροσώπων της διοίκησης του Οργανισμού παρουσία του Υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδη, Πρόνοιας Δ. Καρέλλα και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Θ. Πέρκα.

 

H συμφωνία περιλαμβάνει (4) τέσσερα σημεία:

  1. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει μίνιμουμ 18% των μηνιαίων εσόδων από τα κόμιστρα έναντι της αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων

  2. Το Υπουργείο Υποδομών, μεταφορών και δικτύων θα προκαταβάλλει μαζί με την επιδότηση του Σεπτεμβρίου και τα αντίστοιχα ποσά του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου με την προϋπόθεση ότι με τα ποσά αυτά θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, πράγμα που συμφωνήθηκε από τα δύο μέρη (εργοδοσία, εργαζόμενοι)

  3. Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα καταβάλλει σε σύντομο χρονικό διάστημα το ποσό των 2.400.000 € για την κάλυψη της μετακίνησης ΑΜΕΑ και πολυτέκνων για το 2016.

  4. Το Υπουργείο Υποδομών, μεταφορών και δικτύων θα οργανώσει άμεσα διαδικασίες διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (διοίκηση ΟΑΣΘ, εργαζόμενων ΟΑΣΘ και Υπουργεία) για το μέλλον του ΟΑΣΘ, ο οποίος διάλογος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31.10.2016

 

Η κυβέρνηση προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις όπως και τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων, δρομολογεί διαδικασίες για την άσκηση διαφανής και αντικειμενικής πολιτικής και προστατεύει παράλληλα το δημόσιο αγαθό της μεταφοράς για όλους τους πολίτες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλός τόνισε ότι «Δύο είναι τα σημαντικά θέματα: Πρώτον όποιες απαιτήσεις και να έχει ο ΟΑΣΘ απέναντι στο δημόσιο έχει μια πρωταρχική υποχρέωση ως εργοδότης, να πληρώνει τους μισθούς στους εργαζομένους του. Δεν έχει επιλογή ο εργοδότης να μην πληρώνει τους εργαζομένους του, ούτε είναι νόμιμο το lock out στην Ελλάδα. Το δεύτερο είναι να διευκρινιστεί πράγματι ποιες είναι οι οφειλές του δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ. Είναι αλήθεια ότι η μεταφορά αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Επίσης είναι αληθές ότι όπου υπάρχει μία ιδιωτική επιχείρηση όπως είναι ο ΟΑΣΘ για να ασκηθεί αυτή η κοινωνική πολιτική πρέπει να υπάρχει επιδότηση από τα συναρμόδια υπουργεία. Αυτή η επιδότηση όμως πρέπει να γίνεται με απόδοση λογαριασμού, να μην γίνεται πάρτι. Και αυτό ακριβώς ζητήσαμε από την άλλη πλευρά μια που δεν υπάρχουν εδώ και δύο χρόνια οι σχετικές δημόσιες συμβάσεις που έπρεπε να έχουν συναφθεί ανάμεσα στα αρμόδια Υπουργεία και τον ΟΑΣΘ. Αντίστοιχα ο στόχος μας ήταν διττός, πρώτον να αποκατασταθεί η δημόσια υπηρεσία των συγκοινωνιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μια που το δημόσιο αγαθό της μεταφοράς δεν πρέπει να εξαρτάται από την αγορά και μόνο. Και δεύτερον, προφανώς, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τους μισθούς τους που εδώ και τρεις μήνες δεν καταβάλλονται».

 

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης μετά την συνάντηση δήλωσε «Επιδιώκαμε να βγει λευκός καπνός σήμερα, νομίζω βγήκε ο πιο όμορφος λευκός καπνός, γιατί νομίζω ότι ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία με τις παρούσες συνθήκες που μπορούσε να επιτευχθεί. Αυτό περιλαμβάνει τέσσερα μέρη: Το πρώτο είναι η δέσμευση της διοίκησης του ΟΑΣΘ να καταβάλλει από τώρα και στο εξής μίνιμουμ το 18% των εσόδων από τα κόμιστρα για να εξοφλήσει σταδιακά και συστηματικά τα δεδουλευμένα που χρωστάει. Το δεύτερο με την δέσμευση που αναλήφθηκε από το Υπουργείο Υποδομών να γίνουν προκαταβολές σε σύντομο χρονικό διάστημα των δόσεων για τις αντισταθμιστικές εισφορές του Υπουργείου προς τον ΟΑΣΘ με την προϋπόθεση ότι αυτά θα πάνε στους εργαζόμενους. Το τρίτο είναι ότι και εμείς από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας δεσμευθήκαμε για την άμεση καταβολή περίπου 2,5 εκ. ευρώ για την μετακίνηση πολυτέκνων και άλλων που έχουν ανάγκες. Και το τέταρτο, πιο σημαντικό, μπήκε ένα χρονοδιάγραμμα για να γίνει μία σε βάθος συζήτηση που θα λύσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με την μετακίνηση των ανθρώπων και το μέλλον του ΟΑΣΘ. Είναι η σημερινή ημέρα μια πολύ καλή ημέρα γιατί διασφαλίζουμε το μέλλον, την διάρκεια και την συνέχεια του συγκοινωνιακού έργου στην Θεσσαλονίκη για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες».

 

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκα, δήλωσε «Έγινε μία αρκετά αναλυτική συζήτηση για όλα τα θέματα.

Το μείζον θέμα ήταν τα δεδουλευμένα τα οποία βεβαίως πρέπει να πάρουν οι εργαζόμενοι. Με αυτή την έννοια προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε σε αυτό το σημείο, εμείς ως υπουργείο θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, θα προσπαθήσουμε να δοθεί ως προκαταβολή η τακτική επιχορήγηση δύο μηνών, βεβαίως με την προϋπόθεση ότι αυτά θα πάνε για την πληρωμή των εργαζομένων.

Από εκεί και πέρα, έχουμε να κάνουμε αρκετές κουβέντες και βεβαίως ως αρμόδιο υπουργείο θα πάρουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες, ώστε να ανοίξει αυτή η κουβέντα για να μπει ένα πλαίσιο στη λειτουργία του ΟΑΣΘ, για το δημόσιο συμφέρον και για το καλό της πόλης, η οποία είναι πολύ εξαρτημένη από τα λεωφορεία, το μοναδικό μέσο μεταφοράς που έχει».

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016 17:36
 
ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 20:00

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

giorgos-katrougkalos

Κοινή δήλωση συμφωνίας για τα εργασιακά υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλος και οι κοινωνικοί εταίροι, προκειμένου να διαμορφωθεί εθνικό κοινωνικό μέτωπο ενόψει της διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου.

Ο Υπουργός μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα οι κοινωνικοί εταίροι της χώρας μας, πήραν μια πολύ σημαντική απόφαση, η οποία θα αποτελέσει τον πυρήνα της εθνικής θέσης στην επικείμενη διαπραγμάτευση. Συμφώνησαν ότι μπορούμε να αποδεχτούμε ως βέλτιστες πρακτικές μόνο αυτές που συνάδουν με το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Ζήτησαν να ενισχυθεί ο κοινωνικός διάλογος. Να μην αποφασίζει το κράτος για τον ελάχιστο κατώτατο μισθό αλλά να ορίζεται αυτός με συλλογικές διαπραγματεύσεις και να έχει γενική ισχύ. Αναφέρονται στην αποκατάσταση του κλαδικού επιπέδου διαπραγμάτευσης και την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Θεωρούν ότι δεν υφίσταται ζήτημα να τροποποιηθεί η νομοθεσία για την ανταπεργία, το lockout, ή για τις ομαδικές απολύσεις.

Τώρα λοιπόν έχει έρθει η στιγμή να γίνει φανερό σε όλους και ειδικά στους ακραίους παίκτες ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί το καθεστώς απορρύθμισης και εργασιακής ζούγκλας των τελευταίων ετών. Και όσοι ονειρεύονταν ότι θα έφερναν στην Ελλάδα τον εργατικό κώδικα του Πινοσέτ, πρέπει ήδη να έχουν αντιληφθεί ότι έχουν απομονωθεί και έχουν χάσει. Τώρα το στοίχημα είναι για την ανάπτυξη, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να καταπολεμηθεί η ανεργία.

Δεν ισχυρίζομαι ότι η διαπραγμάτευση του Σεπτέμβρη θα είναι εύκολη. Υπάρχει όμως ήδη στο κοινωνικό επίπεδο ένα εθνικό μέτωπο, θέλω να ελπίζω σύντομα και στο πολιτικό, ότι δηλαδή όλα τα πολιτικά κόμματα θα υιοθετήσουν αυτή την εθνική στρατηγική. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που ένας λαός ενωμένος να έχει δώσει μάχη για τα δικαιώματα του και να μην έχει κερδίσει.»

 

 

Κοινή δήλωση Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ-ΣΕΒ-ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ-ΣΕΤΕ)

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ συμφώνησαν τα εξής:

  1. Υπογραμμίζουν ότι ως «βέλτιστες πρακτικές» πρέπει να θεωρηθούν όσες εναρμονίζονται με το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και την προστασία των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, που προσδιορίζουν την ταυτότητα της Ευρώπης. Αναφέρονται στο κείμενο αρχών που υπέγραψαν οι ευρωπαϊκές οργανώσεις κοινωνικών εταίρων την 27/6/2016 με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  2. Επιβεβαιώνουν εκ νέου και στο σύνολο τους τα συμφωνηθέντα στις τριμερείς συναντήσεις που διεξάχθηκαν υπό την αιγίδα της ΔΟΕ την 30η Σεπτεμβρίου 2014 στη Γενεύη και την 26η Νοεμβρίου 2015 στο Ζάππειο, οι οποίες ενσωματώνονται στην παρούσα και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα τους.

  3. Θεωρούν ότι δεν υφίσταται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού ή κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

  4. Επισημαίνουν την ανάγκη ύπαρξης κοινωνικού διαλόγου, ούτως ώστε, μεταξύ άλλων, να συμφωνείται στο πλαίσιο της ΕΓΣΣΕ μεταξύ των κοινωνικών εταίρων ο ελάχιστος νόμιμος μισθός, με γενική και καθολική ισχύ για όλους τους εργαζομένους.

  5. Συμφωνούν, τέλος, ότι ο ν. 1264/1982, πρέπει να εκσυγχρονιστεί, κυρίως ως προς την αντιμετώπιση πρακτικών κακής εφαρμογής του, χωρίς όμως να τίθεται σε αμφισβήτηση το δικαίωμα στην απεργία και στη συνταγματική προστασία συνδικαλιστικής δράσης.

Επί της διαδικασίας, εν όψει του νέου γύρου διαπραγμάτευσης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και των θεσμών για τα εργασιακά στο αμέσως επόμενο διάστημα, προτείνουν να διεξαχθεί με συναινετική πρόθεση ένας ειλικρινής κοινωνικός διάλογος, ει δυνατό με τριμερή σύνθεση, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες ανεργίας και ύφεσης που επικρατούν στη χώρα και το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση του Υπουργείου με τους θεσμούς θα γίνει σε επίπεδο λεπτομερών νομοθετικών ρυθμίσεων.

Ειδικότερες θέσεις τους έχουν ήδη δημόσια γνωστοποιήσει και θέσει υπόψη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Κατόπιν αυτών, για την προώθηση και εξειδίκευση των παραπάνω θέσεων, προτείνεται να επιδιωχθεί στην διαπραγμάτευση να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

1η συνάντηση: μεταξύ της Ανεξάρτητης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την αγορά εργασίας και των Κοινωνικών Εταίρων. Όταν διαμορφωθεί το σχέδιο των προτάσεών τους, να δοθεί η ευκαιρία αυτοτελώς στους κοινωνικούς εταίρους να εκφράσουν τα σχόλια τους για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι προτάσεις. Με την οριστικοποίηση της έκθεσης, να περιληφθεί στο παραδοτέο ειδικό Προσάρτημα, όπου κάθε ένας από τους φορείς θα εκφράζει τις απόψεις του επί των προτάσεων των Εμπειρογνωμόνων.

 

2η συνάντηση: μεταξύ των δύο πλευρών της διαπραγμάτευσης και των Κοινωνικών Εταίρων. Στη φάση της αρχικής ανταλλαγής απόψεων μεταξύ του Υπουργείου και των θεσμών, οι κοινωνικοί εταίροι θα λάβουν τις συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνονται εκατέρωθεν ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους.

 

3η συνάντηση: μεταξύ των δύο πλευρών της διαπραγμάτευσης και των Κοινωνικών Εταίρων. Κατά την πορεία και ιδίως όταν θα πλησιάζει η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, οι κοινωνικοί εταίροι να λάβουν γνώση των συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων που θα έχουν διαμορφωθεί, με τις εκατέρωθεν τυχόν διαφοροποιήσεις μεταξύ Υπουργείου και των θεσμών, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να τις σχολιάσουν με επιδίωξη να διαμορφωθεί, εάν είναι δυνατόν, κοινή εθνική θέση.

 

 

Αθήνα, 19/7/2016

 

 

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΕΝΕΥΗΣ 2014»

Συμπεράσματα που συμφωνήθηκαν από τους Έλληνες Κοινωνικούς Εταίρους και το Υπουργείο Εργασίας στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου, η οποία συντονίσθηκε από το Γενικό Διευθυντή του Γραφείου.

«Νομικό πλαίσιο και τις διαδικασίες που διέπουν τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα»: Η συγκριτική μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας και η σχετική αξιολόγηση των νέων διαδικασιών κατέληξε πως το ισχύον νομικό πλαίσιο σε αυτό το πεδίο εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και διεθνή εργασιακά πρότυπα. Η πλευρά των Εργοδοτών υπογράμμισε τις ιδιαίτερες ανάγκες των επιχειρήσεων στην περίπτωση αναδιάρθρωσης και/ή συγχωνεύσεων και εξαγορών, ενώ η πλευρά των Εργαζόμενων τόνισε την ανάγκη για σεβασμό των δικαιωμάτων ενημέρωσης και διαβούλευσης.

Οι κοινωνικοί εταίροι επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στις διαδικασίες του τριμερούς Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), όπως τροποποιήθηκαν προσφάτως. Πρότειναν στην κυβέρνηση μέτρα για την θεσμική ενίσχυση και ενδυνάμωση του ΑΣΕ και συμφώνησαν πως το Διεθνές Γραφείο Εργασίας θα μπορούσε να βοηθήσει ως προς την παρακολούθηση της λειτουργίας του για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Ανταπεργία εργοδοτών -λόκ-άουτ». Όλα τα μέρη αναγνώρισαν πως δεν υπάρχει λόγος να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία. Στη βάση της συγκριτικής μελέτης που παρουσιάστηκε, και αναφορικά με την τεχνική διάσταση του θέματος, διαπιστώθηκε πως οι καλόπιστοι εργοδότες, διαθέτουν επαρκή νομοθετημένα μέσα που διασφαλίζουν την προστασία τους βάσει των σχετικών διατάξεων του αστικού κώδικα, δικαστικού ελέγχου, κλπ.

«Συλλογική/συνδικαλιστική δράση»: Η συγκριτική μελέτη κατέδειξε πως η εθνική νομοθεσία για την προστασία της λειτουργίας των συνδικάτων συνάδει με τους κανόνες της ΕΕ και τις πρακτικές της. Η πλευρά των εργαζόμενων υπογράμμισε τον ιστορικό και εμβληματικό χαρακτήρα του νόμου 1264/1982, ο οποίος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο συνιστά ορόσημο για τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Οι εργοδότες ανέφεραν πως από την έναρξη ισχύος του νόμου 1264/1982, έχουν υπάρξει τομείς που χρήζουν βελτίωσης, καθώς επίσης και πρακτικές που αλλοιώνουν και στρεβλώνουν το νόμο.

Επίσης, τα μέρη συμφώνησαν πως ένα σταθερό και απρόσκοπτο σύστημα απόδοσης των εισφορών των εργαζομένων είναι πρωταρχικής σημασίας για τη λειτουργία των συνδικάτων.

Οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν περαιτέρω να ξεκινήσουν συνομιλίες προκειμένου να προσδιορίσουν εν δυνάμει θέματα και σημεία προς συζήτηση, με τη στήριξη του ILO

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2: ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

 

 

 


Σελίδα 9 από 25
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση