ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 23:00

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Image1

Ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης με αντικείμενο: «Ανεργία, κοιτώντας με αισιοδοξία το μέλλον» διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την 4η Δημοτική Κοινότητα.

Στόχος είναι η ενημέρωση, η κοινωνικοποίηση, η ανταλλαγή απόψεων και η αυτοβοήθεια των μελών, καθώς η ανεργία σηματοδοτεί μια σειρά από απώλειες που έχουν άμεση επίδραση στην ψυχική ισορροπία. Τον συντονισμό αναλαμβάνει ψυχολόγος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, από τις 12.30 έως τις 14.30. Το πρόγραμμα θα έχει δίμηνη διάρκεια και θα λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας (Κλεάνθους 57, 1ος όροφος).

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση. Οι δηλώσεις θα μπορούν να αποστέλλονται μέσω fax στον αριθμό 2310.509-048 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: m.boutakidou@thessaloniki.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν έντυπο της αίτησης συμμετοχής από:

  • το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, (Μοναστηρίου 53-55, 4ος όροφος) από τις 08.00 έως τις 14.00

  • το Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας (Κλεάνθους 57) από τις 08.00 έως τις 14.00

  • ή να το εκτυπώσουν από ΕΔΩ

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: LINK

 
Επιστολή υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έ. Αχτσιόγλου στους Financial Times.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 17:51

Επιστολή υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έ. Αχτσιόγλου στους Financial Times.

 

«Παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι γενναιόδωρο»

axtsioglou

Κύριε Διευθυντά,

Καθώς προετοιμαζόμαστε για τις διαπραγματεύσεις της επόμενης Δευτέρας ώστε να κερδίσει η Ελλάδα την ελάφρυνση του χρέους που απαραιτήτως χρειάζεται, ελπίζουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναγνωρίσει ότι είναι απαραίτητο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την επιμονή του ΔΝΤ για περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις. Ως υπουργός αρμόδια για τις συντάξεις θα πρέπει να απαντήσω, ελπίζοντας ότι η κ. Λαγκάρντ θα ακούσει, πολύ περισσότερο μετά τις πρόσφατες αναφορές της στο Νταβός, ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια.

 

Ανάμεσα στα όσα καταλογίζουν στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας, είναι ότι:

- Η ηλικία συνταξιοδότησης είναι πολύ χαμηλή και

- Οι συντάξεις είναι πολύ υψηλές,

κάτι που λειτουργεί ως αντικίνητρο για την εργασία και την επιχειρηματικότητα. Το αφήγημα για τις ελληνικές συντάξεις σχετίζεται με τις απαιτήσεις των πιστωτών. Υποστηρίζουν ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι γενναιόδωρο και ζημιώνει την οικονομία. Βασίζεται στο παραπειστικό στατιστικό στοιχείο ότι οι συντάξεις απαιτούν ετήσιες μεταβιβάσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό της τάξης του 11% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, σε σύγκριση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης που είναι 2,25%. Η σύγκριση αυτή είναι παραπλανητική.

 

Μετά την εφαρμογή του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου, το περασμένο έτος, η συνολική κρατική χρηματοδότηση των συντάξεων προβλέπεται να είναι χαμηλότερη από 9% του ΑΕΠ. Επιπλέον, ο ανωτέρω μέσος όρος της Ευρωζώνης αφορά αποκλειστικά στο κόστος της χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού συστήματος και όχι στο σύνολο των δαπανών. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα είναι περίπου 5% του ΑΕΠ.

 

Η διαφορά δεν σχετίζεται με κάποιο υπερβολικά γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα. Είναι κυρίως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης του ΑΕΠ στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης, παράλληλα με τη σημαντική αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί σε σοβαρή μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Παρ 'όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση εισήγαγε μια συνολική μεταρρύθμιση που εγγυάται εξοικονόμηση της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018.

 

Το ΔΝΤ πρέπει να εξετάσει άλλους τομείς των κοινωνικών δαπανών, όπου η Ελλάδα υστερεί σημαντικά έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου: την υγειονομική περίθαλψη, την αναπηρία, τα επιδόματα για οικογένεια / παιδιά / στέγαση. Οι συντάξεις στην Ελλάδα λειτουργούν ως υποκατάστατο για άλλα τμήματα του δικτύου κοινωνικής προστασίας, καλύπτοντας τα κενά τους.

 

Η ουσία είναι ότι οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό, τι αλλού στην Ευρώπη, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες παροχές. Το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών είναι περίπου 9.000 ευρώ, σε σύγκριση με τα 20.000 ευρώ στην Ευρωζώνη. Πώς θα μπορούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να είναι οι μεγάλες συντάξεις, όταν το 43%των συνταξιούχων λαμβάνει λιγότερα από 660 ευρώ το μήνα;

 

Στο Νταβός, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ προειδοποίησε για την αυξανόμενη ανισότητα και τη φτώχεια, καλώντας τους πολιτικούς "να σκεφτούν πώς να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια". Το να επιμένει κανείς σε περαιτέρω περικοπές συντάξεων, την ώρα που οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν μόλις και μετά βίας αρκετά για να ζήσουν, δεν είναι σίγουρα ο τρόπος για την αντιμετώπιση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

 

Έφη Αχτσιόγλου 

 
Μείωση των εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα την περίοδο 2012-2016
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 13:34

Μείωση των εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα την περίοδο 2012-2016.

Κατά 27% μειώθηκε ο αριθμός των νέων εταιρειών με αντικείμενο την τεχνολογία στην Ελλάδα.
088BA9774EBB8224838C7B5660DC41B4

Εγκλωβισμένη σε μια επικίνδυνη στασιμότητα, όπου τα μεν “λουκέτα” δεν αυξάνονται, αλλά φθίνει συνεχώς η δημιουργία νέων υγιών εταιρειών, παραμένει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περίοδο 2012-2016, ακόμη και κλάδοι με διεθνή προσανατολισμό και εξωστρέφεια, όπως η τεχνολογία, σημείωσε μείωση του αριθμού των νέων επιχειρήσεων. Ενώ το 2012 στην Ελλάδα συστάθηκαν 1.167 νέες επιχειρήσεις με αντικείμενο την τεχνολογία, ο αντίστοιχος αριθμός το 2016 περιορίστηκε σε 857, καταγράφοντας μείωση 27%.

Κατά 27% μειώθηκε ο αριθμός των νέων εταιρειών με αντικείμενο την τεχνολογία στην Ελλάδα. Συνολικά, σύμφωνα με νέα μελέτη της Endeavor Greece -με βάση στοιχεία του ΓΕΜΗ- το 2016 καταγράφηκε 50% μείωση του αριθμού των νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα σε σχέση με το 2012. Συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν 28.615 νέες επιχειρήσεις το 2016, 33% λιγότερες σε σχέση με το 2012. Όπως επισημαίνει η μελέτη, αυτή η δραματική μείωση είναι η βασική αιτία του αρνητικού ισοζυγίου συστάσεων/διαγραφών, καθώς ο αριθμός των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους εμφανίζεται να μειώνεται, σε σχέση με το 2012 κατά 5.500 περίπου και να  διαμορφώνεται στις 35.159. Ωστόσο, το 2016 ξεπέρασαν κατά 6.500 τις νέες συστάσεις, οδηγώντας για πρώτη φορά σε αρνητικό ισοζύγιο συστάσεων/διαγραφών. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο κλάδος του τουρισμού, στον οποίο και ο αριθμός νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 31% μεταξύ 2012-2016, και το ισοζύγιο συστάσεων/διαγραφών ήταν καθαρά θετικό. 

Όπως τονίζουν οι συντάκτες της μελέτης, “μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναζητεί νέο σημείο ισορροπίας. Ωστόσο, με τη μοναδική φωτεινή εξαίρεση του κλάδου του τουρισμού, δεν έχει καταφέρει ως σύνολο να ξεφύγει από τη στασιμότητα, την εσωστρέφεια και την έμφαση στην κατανάλωση”.

Εσωτρεφής προσανατολισμός
Πέρα από τα ποσοτικά δεδομένα, που δείχνουν την επιδείνωση του εγχώριου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αντίστοιχα ανησυχητικά είναι τα ποιοτικά στοιχεία, που εντοπίζει η μελέτη. Η ελληνική επιχειρηματικότητα, παρά την πρωτοφανή μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, παραμένει εστιασμένη σε μη παραγωγικούς και εσωστρεφείς τομείς, όπως η εστίαση, η λιανική τροφίμων και το λιανεμπόριο, γενικότερα, χωρίς να στρέφεται μαζικά σε εξαγωγικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, το 84% των νέων επιχειρήσεων συνεχίζει να εστιάζει σε κλάδους με κατά βάση εγχώριο προσανατολισμό (εστίαση, μπαρ, καφετέριες, λιανεμπόριο, λογιστικές/συμβουλευτικές υπηρεσίες). Το ποσοστό είναι μειωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο 88% του 2012, ωστόσο η μείωση δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετή για να επιταχύνει το μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ορισμένες δημοφιλείς κατηγορίες νέων επιχειρήσεων για τους Έλληνες το 2016 ήταν αυτή των εστιατορίων, μπαρ, catering, λιανικής τροφίμων με 5.613 νέες επιχειρήσεις, μειωμένες κατά 41% σε σχέση με το 2012. Στην κατηγορία “Λοιπό Λιανεμπόριο” δημιουργήθηκαν 3.200 νέες επιχειρήσεις, μειωμένες κατά 49% σε σχέση με το 2012. Στον τομέα του Τουρισμού, το 2016, συστάθηκαν 1.347 νέες επιχειρήσεις, αυξημένες κατά 31% σε σχέση με το 2012.

Με την εξαίρεση του τουρισμού, η συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων υπέστη μειώσεις κατά μέσο όρο μεγαλύτερες του 30%. Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στον κλάδο της ενέργειας, ο οποίος ουσιαστικά εξαϋλώθηκε με μείωση που έφτασε το 93%.

Ισοζύγιο
Πέρα από τη μείωση του αριθμού συστάσεων, το ισοζύγιο συστάσεων/διαγραφών ανά κλάδο για το 2016 είναι αρνητικό σε κλάδους, όπως το Λιανεμπόριο (955 περισσότερες διαγραφές από συστάσεις), οι Κατασκευές (640 περισσότερες διαγραφές από συστάσεις) και η Μεταποίηση (424 περισσότερες διαγραφές από συστάσεις). Αντίθετα, το ισοζύγιο έχει θετικό πρόσημο κατά βάση στον τουρισμό (622 περισσότερες συστάσεις από διαγραφές), τις ιατρικές υπηρεσίες, τον αγροτικό τομέα, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αλλά και την εστίαση.

Παρά τη μείωση τους σε απόλυτα μεγέθη, οι νέες εταιρείες, που ιδρύονται σε κλάδους με εξαγωγικό προσανατολισμό, αυξήθηκαν οριακά ως ποσοστό του συνόλου από 12% το 2012 σε 16% το 2016, αύξηση που οφείλεται κατά 75% στον τουρισμό.

http://www.sepe.gr/gr/research-studies/article/8359658/meiosi-ton-etaireion-tehnologias-stin-ellada-tin-periodo-2012-2016/

 
Συνάντηση της ΓΓΙΦ με την Υπουργό Εργασίας.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 17:34

Συνάντηση της ΓΓΙΦ με την Υπουργό Εργασίας.

Συνάντηση της ΓΓΙΦ με την Υπουργό Εργασίας

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, κα Ε. Αχτσιόγλου, στις 25/1/2017. Στόχος της συνάντησης υπήρξε η κατάθεση των θέσεων της ΓΓΙΦ αναφορικά με τnν ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των γυναικών στον τομέα της εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας εξέθεσε τις θέσεις της ΓΓΙΦ, αναπτύσσοντας, παράλληλα, ολοκληρωμένες προτάσεις γύρω από έξι θεματικούς άξονες. Ενδεικτικά, οι άξονες αυτοί αφορούν:

 

  1. Το ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και τους Ν. 4387/2016 - Ν. 4445/2016, προτείνοντας τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΓΓΙΦ στο Εθνικό Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.ΣΥ.Κ.Α.) και την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στη διοίκηση, το Διοικητικό Συμβούλιο και γενικότερα στα Συλλογικά όργανα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης, την πρόσθεση της Συμμετοχής της Γενικής Γραμματέα για την περαιτέρω προώθηση και εμβάθυνση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε κάθε έκφανση της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως προβλεπόταν στην προηγούμενη διάταξη νόμου [άρθρο 12 (Εθνική Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας) του ν. 4445/2016].

  2. Την περαιτέρω προστασία των γυναικών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε σχέση με τις άδειες μητρότητας και τις άδειες ανατροφής τέκνου, προτείνοντας την προς τα πάνω εξίσωση και μεταχείριση με όρους δημοσίου τομέα, ώστε η ειδική αυτή ομάδα εργαζομένων γυναικών να αντιμετωπίζεται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τις εργαζόμενες με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο δημόσιο τομέα (δυνατότητα λήψης εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου ή σώρευσης σε ενιαίο χρονικό διάστημα άδειας του προβλεπόμενου μειωμένου ωραρίου ημερήσιας απασχόλησης).Επιπλέον, προτάθηκε η, κατ’ ελάχιστο, αναλογική εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 142 του νόμου 3655/2008 και στις εργαζόμενες με σύμβαση ι.δ.ο.χ. στο δημόσιο, καθώς και η συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας με τη συμμετοχή της ΓΓΙΦ, ώστε να υπάρξει μια ενιαία πολιτική στο θέμα των ανωτέρω αδειών και να αποφεύγονται οι διακρίσεις ανάλογα με τη νομική μορφή της σύμβασης εργασίας.

  3. Τα εργασιακά ζητήματα των γυναικών που εργάζονται στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σε μικρές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ή αυτοπασχολούμενες, για την προστασία των οποίων προτάθηκε η κατοχύρωση του δικαιώματός τους να αναστείλουν την εργασία τους σε περίπτωση κύησης ή λοχείας. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη αναδιάρθρωσης του τρόπου με τον οποίο καλύπτονται οι παροχές ως προς τις γονικές άδειες των γυναικών που εργάζονται σε μικρές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με περαιτέρω, εξειδικευμένες, προτάσεις. Η Γενική Γραμματέας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη θεματική του δημόσιου θηλασμού, τονίζοντας την ανάγκη να προβλεφθούν ειδικές εγκαταστάσεις στους εργασιακές χώρους και να έχουν τη δυνατότητα οι εργαζόμενες που θηλάζουν να συλλέγουν το μητρικό γάλα.

  4. Τα θέματα του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982, προτείνοντας νομική ρύθμιση για την τουλάχιστον 1/3 συμμετοχή των γυναικών στα όργανα των συνδικαλιστικών φορέων και την ενδυνάμωση της γυναικείας εκπροσώπησης σε αυτά.

  5. Το πρόβλημα της γυναικείας ανεργίας, προτείνοντας τη λήψη μέτρων, τη δημιουργία δράσεων και εργοδοτικών κινήτρων για τη διευκόλυνση των γυναικών στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας και ιδίως των νεότερων ηλικιακών ομάδων. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει σχέδιο δράσης για την κατά προτεραιότητα κάλυψη των θυμάτων έμφυλης βίας, που είναι άνεργα και έχουν εγγραφεί ως άνεργα – αιτούμενα εργασία στον Ο.Α.Ε.Δ., για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας /αυτοαπασχόλησης και για την εξέταση της νομοθετικής λήψης μέτρων διευκόλυνσής τους στην εργασία.

  6. Τη λήψη ενδουπηρεσιακών μέτρων, με προτάσεις όπως η εφαρμογή της εγκυκλίου για το μη σεξιστικό λόγο στα έγγραφα και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου, η επιμόρφωση των εργαζομένων του Υπουργείου σε θέματα ισότητας καθώς και η ενεργοποίηση της Υποεπιτροπής για θέματα Ισότητας, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας.

Ξέχωρα από τις παραπάνω θέσεις και προτάσεις, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι «Η καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας των γυναικών, η πλήρης και ισότιμη ένταξή τους στην αγορά εργασίας και η κάλυψη των νομοθετικών κενών στα εργασιακά δικαιώματά τους, συνιστούν πεδία άμεσης προτεραιότητας του έργου μας. Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδουμε στην επαναφορά και διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων, από τις οποίες διαχρονικά οι εργαζόμενες γυναίκες κατάφεραν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση και η υπέρβαση της πρόκλησης των ημερών μας, που συνοψίζεται ως συμφιλίωση της επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής».

 

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα παραγωγικού διαλόγου και ανταλλαγής εποικοδομητικών απόψεων επί όλων των θεμάτων και των προτάσεων που κατατέθηκαν από την Γενική Γραμματέα. Περαιτέρω, συμφωνήθηκε η εστιασμένη εξέταση των θέσεων και των προτάσεων από την Υπουργό, με στόχο την συνέχιση της συνεργασίας του Υπουργείου με την ΓΓΙΦ και την υλοποίηση των κατάλληλων δράσεων υπέρ της ισότητας των φύλων στον τομέα της εργασίας.

 
Ανεργία γύρω από το 2%, Σε αυτή τη χώρα θα βρείτε σίγουρα δουλειά!
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 20:06

Ανεργία γύρω από το 2%, 

Σε αυτή τη χώρα θα βρείτε σίγουρα δουλειά!
 
009e8-work-in-singapore-banner

Είστε άνεργος και ψάχνετε για δουλειά; Τότε μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψετε αρκετά μακριά για να «εξασφαλίσετε» σίγουρα μια θέση εργασίας.

Σύμφωνα με έρευνα, η Σιγκαπούρη έχει το μικρότερο ποσοστό ανεργίας σε όλο τον κόσμο.

Αν και οι περικοπές θέσεων εργασίας χτύπησαν «κόκκινο» αυτή τη χρονιά, σημειώνοντας το υψηλότερο ποσοστό απ’ το 2009, στοιχεία από το Υπουργείο Manpower Σιγκαπούρης δείχνουν πώς χρειάζονται κατά μέσο όρο μόλις 8 εβδομάδες για να βρει κάποιος μια θέση εργασίας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Τα αντίστοιχα ποσοστά το Χόνγκ Κόνγκ είναι εννέα εβδομάδες, και στην Αμερική έντεκα, ενώ στην Αυστραλία θα χρειαστεί κανείς το διπλάσιο χρόνο – δηλαδή σχεδόν 17 εβδομάδες για να βρει δουλειά.

Για όσους βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης, που είναι πιο εύκολο να χάσουν τη δουλειά τους, οι προοπτικές μιας νέας επαγγελματικής ευκαιρίας είναι εξαιρετικές! Όπως αναφέρει ο Lim Swee Say, υπουργός Απασχόλησης, το 98% των ανθρώπων που έφτασε το όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης της Σιγκαπούρης (62 ετών) βρήκαν καινούργια δουλειά!

Δεν είναι, όμως, όλα ρόδινα για τη Σιγκαπούρη, που θα μπορούσε να δει το ποσοστό ανεργίας να ανεβαίνει κατά 3% για πρώτη φορά από το 2010, όταν δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του στις 26 Ιανουαρίου.

Ένα χαμηλό ποσοστό για μια ανεπτυγμένη οικονομία, το οποίο όμως θα απέχει πολύ απ’ το σημερινό ποσοστό ανεργίας που δε ξεπερνά το 2,1%.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25971

 


Σελίδα 9 από 33

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί Μια Γαλλίδα interior designer μηνύει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς δεν αναγνωρίστηκε ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...