ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΡΓΑΣΙΑ
Αρχίζει αύριο, Παρασκευή 24 Ιουνίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης των προσφύγων για 2.500 ανέργους.
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2016 15:34

Κοινωφελής εργασία σε δομές προσφύγων

Rania Antonopoulos 2013 cropped

Αρχίζει αύριο, Παρασκευή 24 Ιουνίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης των προσφύγων για 2.500 ανέργους.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 4ης Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Οι 2.500 χιλιάδες θα εργαστούν για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, σε 19 Κέντρα Φιλοξενίας και 5 hot spots σε συνολικά 8 περιφέρειες της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Όσοι εργαζόμενοι απασχοληθούν σε νυχτερινή βάρδια, προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής και, ως εκ τούτου, οι αποδοχές τους θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε τρεις διαφορετικές δομές για μία και μόνο όμως ειδικότητα.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου και με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, όπως καταγράφονται από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναμένεται να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος προσλήψεων σε προσφυγικές δομές της επικράτειας για 2500 ανέργους», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

 
ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ TΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016 16:32

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ TΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ypergasias2015b

Εν όψει των αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπενθυμίζει ότι έχει εκδοθεί, όπως κάθε χρόνο, σχετική εγκύκλιος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που περιλαμβάνει τη λήψη τεχνικών και οργανωτικών μέτρων εκ μέρους των επιχειρήσεων για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης και την προστασία των εργαζομένων που εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα.

Ειδικά, σε ότι αφορά στις ευαίσθητες κατηγορίες εργαζομένων που απασχολούνται σε υπαίθριες εργασίες ή σε δραστηριότητες υψηλής θερμικής καταπόνησης, οι αντίστοιχοι εργοδότες καλούνται να εφαρμόσουν τις σχετικές κατευθύνσεις και υποδείξεις της εγκυκλίου, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τυχόν προστατευτικές ρυθμίσεις παλαιότερων συλλογικών συμβάσεων, ακόμη και αν αυτές δεν είναι σήμερα σε ισχύ.

Σε αναμονή της συνολικής και αποτελεσματικής θεσμικής ρύθμισης του σοβαρού αυτού ζητήματος, καλούνται οι εργοδότες να συμβάλλουν στην προστασία των εργαζομένων.

 
ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ATHENS LEDRA
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016 16:12

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ATHENS LEDRA

ypergasias2015b

Σήμερα πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση μεταξύ του εκπροσώπου της εταιρίας, των εργαζομένων και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας για την εξέταση των εξελίξεων σε ότι αφορά στην ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων του ξενοδοχείου ATHENS LEDRA.

Από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι ο πλειστηριασμός για το ακίνητο θα γίνει στις 13 Ιουλίου.

Το Υπουργείο επανέλαβε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων (πληρωμή δεδουλευμένων, αποζημιώσεων, προστασία θέσεων εργασίας) και έχει ήδη ενεργοποιήσει όλες τις διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος επίσχεσης. Παράλληλα εξετάζει την επίσπευση όλων των προϋποθέσεων για την οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων.

Το Υπουργείο επισημαίνει για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη στάση των ιδιοκτητών της εταιρίας που αρνείται να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως το Υπουργείο και οι εργαζόμενοι από το ίδιο μετερίζι θα αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη αναλγησία της ιδιοκτήτριας εταιρίας.

 
Ρεκόρ 15ετίας στις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016 16:25

Ρεκόρ 15ετίας στις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Rania Antonopoulos 2013 cropped

Με αφορμή τη σημερινή δημοσίευση των στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τη μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με τα οποία το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου πενταμήνου του έτους 2016 αποτελεί την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου της τελευταίας 15ετίας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, δήλωσε:

«Για άλλη μια φορά τα επίσημα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ διαψεύδουν όλους εκείνους που από την αρχή του χρόνου φωνασκούν, τρομοκρατούν και παραπληροφορούν για βύθιση της οικονομίας και για απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Για τέταρτο συνεχόμενο μήνα το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα παραμένει θετικό και το πρώτο πεντάμηνο του έτους παρουσιάζει ρεκόρ 15ετίας στις προσλήψεις. Οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν στα καταλύματα, σε δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης, ενοικίασης και εκμίσθωσης, στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο, ενώ οι Περιφέρειες στις οποίες δημιουργήθηκαν οι 57.234 νέες θέσεις εργασίας σε σύνολο 76.591, είναι οι Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κλάδος του Τουρισμού εξακολουθεί να είναι ο πρωταθλητής στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παρά το γεγονός ότι τον Μάιο το ποσοστό των νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης αυξήθηκε στο 51,06% από 46.7% που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, στο Υπουργείο Εργασίας συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τη δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης, ώστε να μπει φρένο στη μερική απασχόληση και στην εκ περιτροπής εργασία.»

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «OK! THESS»ΚΑΙ ΤΟΥ DLD INNOVATION FESTIVAL
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Σάββατο, 11 Ιούνιος 2016 16:55

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «OK! THESS»ΚΑΙ ΤΟΥ DLD INNOVATION FESTIVAL

Logo-05

Στο πλαίσιο της έναρξης του Οικοσυστήματος Καινοτομίας «OK!THESS», ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Τελ-Αβίβ, ανέλαβε την πρωτοβουλία της μετάβασης πέντε εκπροσώπων νεοφυών επιχειρήσεων (startups) ή επίδοξων επιχειρήσεων από τη Θεσσαλονίκη και τη φιλοξενία τους στο Τελ-Αβίβ, κατά την διάρκεια του DLD Innovation Festival (www.dldtelaviv.com), που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2016.

Η φιλοξενία περιλαμβάνει στέγη, γεύματα και δωρεάν συμμετοχή στο φεστιβάλ καθώς και περιηγήσεις σε φορείς που διαμορφώνουν το οικοσύστημα καινοτομίας του Τελ-Αβίβ. Στο DLD Innovation Festival συμμετέχει μεγάλος αριθμός startups αλλά και πάρα πολλοί επενδυτές, στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα, να δικτυωθούν με άλλες startup και να μάθουν από πρώτο χέρι πως λειτουργεί η χρηματοδότηση της καινοτομίας.

Η πόλη του Τελ-Αβίβ επαναλαμβάνει αυτό το πρόγραμμα φιλοξενίας κάθε χρόνο για 30 startups από όλο τον κόσμο. Οι πέντε από αυτές για φέτος θα προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα θέτει κάθε χρόνο μια θεματική, η οποία για το 2016 είναι η «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα». Το γεγονός αυτό δεν περιορίζει τις πέντε ομάδες από τη Θεσσαλονίκη, αλλά εφ’ όσον προκύψει θέμα επιλογής, θα προτιμηθούν, μεταξύ ίσων, ομάδες που εκφράζουν το συγκεκριμένο πεδίο.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην επίσκεψη θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται αναρτημένη στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο, το αργότερο έως τις 21 Ιουνίου 2016:

https://docs.google.com/forms/d/1htkvKOx7rd3lVK7uBvU1EaIIWRM5GKG9DhupYUQnQtw/edit

Η επιλογή θα γίνει με βάση το προσδοκώμενο όφελος από αυτή την εμπειρία για την επιχειρηματική προσπάθεια καθώς και με το βαθμό καινοτομίας και ωριμότητας της κάθε επιχειρηματικής ιδέας. Οι επικρατέστερες ομάδες ενδέχεται να κληθούν σε συνέντευξη.

Το «OK!THESS» είναι μία προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, να καταλύσουν ένα Οικοσύστημα Καινοτομίας σε συνεργασία με όλους τους άλλους φορείς που μπορούν και θέλουν να συμβάλλουν σ' αυτό το στόχο. Κεντρικό όργανο του «OK!THESS» είναι μία προθερμοκοιτίδα καινοτομίας, η οποία θα στεγαστεί στο δημοτικό κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Κομοτηνής 2 και Κυδωνίων, στη Θεσσαλονίκη. 

 


Σελίδα 9 από 23

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση