ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΡΓΑΣΙΑ
Ανεργία γύρω από το 2%, Σε αυτή τη χώρα θα βρείτε σίγουρα δουλειά!
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 20:06

Ανεργία γύρω από το 2%, 

Σε αυτή τη χώρα θα βρείτε σίγουρα δουλειά!
 
009e8-work-in-singapore-banner

Είστε άνεργος και ψάχνετε για δουλειά; Τότε μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψετε αρκετά μακριά για να «εξασφαλίσετε» σίγουρα μια θέση εργασίας.

Σύμφωνα με έρευνα, η Σιγκαπούρη έχει το μικρότερο ποσοστό ανεργίας σε όλο τον κόσμο.

Αν και οι περικοπές θέσεων εργασίας χτύπησαν «κόκκινο» αυτή τη χρονιά, σημειώνοντας το υψηλότερο ποσοστό απ’ το 2009, στοιχεία από το Υπουργείο Manpower Σιγκαπούρης δείχνουν πώς χρειάζονται κατά μέσο όρο μόλις 8 εβδομάδες για να βρει κάποιος μια θέση εργασίας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Τα αντίστοιχα ποσοστά το Χόνγκ Κόνγκ είναι εννέα εβδομάδες, και στην Αμερική έντεκα, ενώ στην Αυστραλία θα χρειαστεί κανείς το διπλάσιο χρόνο – δηλαδή σχεδόν 17 εβδομάδες για να βρει δουλειά.

Για όσους βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης, που είναι πιο εύκολο να χάσουν τη δουλειά τους, οι προοπτικές μιας νέας επαγγελματικής ευκαιρίας είναι εξαιρετικές! Όπως αναφέρει ο Lim Swee Say, υπουργός Απασχόλησης, το 98% των ανθρώπων που έφτασε το όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης της Σιγκαπούρης (62 ετών) βρήκαν καινούργια δουλειά!

Δεν είναι, όμως, όλα ρόδινα για τη Σιγκαπούρη, που θα μπορούσε να δει το ποσοστό ανεργίας να ανεβαίνει κατά 3% για πρώτη φορά από το 2010, όταν δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του στις 26 Ιανουαρίου.

Ένα χαμηλό ποσοστό για μια ανεπτυγμένη οικονομία, το οποίο όμως θα απέχει πολύ απ’ το σημερινό ποσοστό ανεργίας που δε ξεπερνά το 2,1%.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25971

 
Συνάντηση υπουργού Εργασίας με Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και εργαζόμενους ξενοδοχείου ATHENS LEDRA
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 19:53

Συνάντηση υπουργού Εργασίας με Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και εργαζόμενους ξενοδοχείου ATHENS LEDRA.

axtsioglou

Συνάντηση με το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και αντιπροσωπεία εργαζομένων του ξενοδοχείου ATHENS LEDRA πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να την ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του επισιτισμού - τουρισμού αλλά και ειδικά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με το ξενοδοχείο ATHENS - LEDRA.

Η υπουργός Εργασίας επανέλαβε την αταλάντευτη θέση της κυβέρνησης για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας να εφαρμόζονται καθολικά και στην πράξη.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ATHENS LEDRA, η κα. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι το υπουργείο Εργασίας θα παρέμβει αποφασιστικά ώστε να διασφαλιστεί ότι οποιαδήποτε αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα συμπεριλαμβάνει την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων καθώς και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τέλος, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι ήδη προωθούνται μια σειρά από παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της πολύ υψηλής παραβατικότητας στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού.

 
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους όλης της χώρας για 24.251 ανέργους.
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 10:26

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους όλης της χώρας για 24.251 ανέργους.

ypourgeio-ergasias

Αρχίζει σήμερα Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους όλης της χώρας για 24.251 ανέργους.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 10 το πρωί της 24ης Ιανουαρίου και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, 3 Φεβρουαρίου να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.

Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνονται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να δωθεί προτεραιότητα στα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:

  • Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

  • Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

  • Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω

  • Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

  • Ηλικία

  • Αριθμός ανήλικων τέκνων

  • Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

  • Εντοπιότητα

  • Δικαιούχοι ΚΕΑ

 

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξη του στην αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης. Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.

Η Δράση της Κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του Προγράμματος και περιλαμβάνει κατάρτιση με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Μετά το πέρας της κατάρτισης οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Εφόσον οι ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.

Με αφορμή την έναρξη της τρίτης φάσης της κοινωφελούς εργασίας η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου δήλωσε:

«Τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τον άνεργο και με στόχο την επανένταξη του στην αγορά εργασίας. Προσφέρουν δουλειά ιδίως σε μακροχρόνια ανέργους και σε άνεργους χαμηλών τυπικών προσόντων και εργασιακή εμπειρία σε νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, όμως η κοινωφελής εργασία δίνει, για πρώτη φορά, εργαλεία στον άνεργο για ένα βιώσιμο μέλλον στην αγορά εργασίας και μάλιστα προσφέροντας πλήρη απασχόληση με ασφαλιστικά δικαιώματα, σε μια εποχή που οι ελαστικές σχέσεις εργασίας παρουσιάζονται ως λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.»

 
«Η υπουργός Εργασίας στις Βρυξέλλες στη διάσκεψη για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, με Μοσκοβισί και Τίσεν»
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 17:52

«Η υπουργός Εργασίας στις Βρυξέλλες στη διάσκεψη για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, με Μοσκοβισί και Τίσεν»

Παρέμβαση υπουργού Εργασίας ΦΩΤΟ

 

Στην ανάγκη θεσμοθέτησης συγκεκριμένων δεσμεύσεων για την ενεργοποίηση και την αναβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την πλήρη προστασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για τον σεβασμό στην αυτονομία των κοινωνικών εταίρων, στάθηκε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στις παρεμβάσεις της στην διάσκεψη για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων στις Βρυξέλλες.

 

Στην σημερινή διάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, ο αντιπρόεδρος Βάλτις Ντομπρόβσκις, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, η επίτροπος Απασχόλησης Μαριάν Τίσεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ, εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, υπουργοί από κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, κα.

 

Η υπουργός Εργασίας συμμετείχε στις θεματικές συνεδρίες «Δίκαιες συνθήκες εργασίας για όλους» και «Η κοινωνική διάσταση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης», στην δεύτερη από κοινού με τους επιτρόπους Μοσκοβισί και Τίσεν, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός στις θεματικές συνεδρίες «Αντιμετώπιση της φτώχειας» και «Το μέλλον της Κοινωνικής Προστασίας».

 

Όπως τόνισε η κα. Έφη Αχτσιόγλου, «ο περιορισμός που υφίστανται τα κοινωνικά δικαιώματα δεν συνέβη εν τη απουσία κειμένων που να τα κατοχυρώνουν. Κι όμως τα κείμενα αυτά δεν στάθηκαν αρκετά για να προστατεύσουν ακόμη και τα στοιχειώδη εργασιακά κυρίως δικαιώματα». Πρόσθεσε ότι: «οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά θα πρέπει να ισχύουν για όλους. Και για τα κράτη- μέλη αλλά και για τα όργανα της ΕΕ, όταν λειτουργούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής».

 

Η υπουργός Εργασίας έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση που διαμορφώθηκε στη χώρα μας, τονίζοντας ότι: «Η περίπτωση της Ελλάδας είναι δραματική αλλά χαρακτηριστική: Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόστηκε στη χώρα από τα διαδοχικά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής την περίοδο 2010– 2014 οδήγησε στην κατάρρευση βασικών κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Συνέπειες ήταν η εκτόξευση της ανεργίας - ιδίως για τους νέους, η εκτόξευση του κινδύνου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η φτωχοποίηση του εργαζόμενου πληθυσμού μέσα από ραγδαίες μειώσεις του κατώτατου μισθού, η διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η κα. Αχτσιόγλου επανέλαβε ότι η υιοθέτηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων θα συμβάλει στην ενίσχυση της αποδοχής του ευρωπαϊκού εγχειρήματος: «Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να αντιστραφούν οι φυγόκεντρες τάσεις που αναπτύσσονται στην Ευρώπη, όπως τις είδαμε στην περίπτωση του Brexit. Η κατάσταση είναι κρίσιμη αλλά δεν είναι μη αναστρέψιμη. Μπορούμε ακόμα να δώσουμε ένα σημαντικό σήμα ότι η δημοκρατία και οι κοινωνικές κατακτήσεις αποτελούν σημαντικό τμήμα όχι απλώς της ευρωπαϊκής παράδοσης αλλά του μέλλοντος που θέλουμε να οικοδομήσουμε εντός της ΕΕ».

 

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα κάνει χρήση κάθε εργαλείου που παρέχεται στο εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να προωθήσει την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων, ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Παράλληλα, θα παρεμβαίνει ενεργητικά ώστε να επηρεάσει τις πολιτικές που διαμορφώνονται στην Ευρώπη, στην κατεύθυνση της δικαιότερης σύγκλισης εντός της ΕΕ.

 
Συμμετοχή υπουργού Εργασίας σε διάσκεψη στις Βρυξέλλες
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 15:45

Συμμετοχή υπουργού Εργασίας σε διάσκεψη στις Βρυξέλλες

axtsioglou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, και η αναπληρώτρια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, συμμετέχουν σήμερα Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, στις εργασίες της διάσκεψης για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων στις Βρυξέλλες.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων είναι να αξιοποιήσει και να συμπληρώσει το κοινωνικό κεκτημένο της ΕΕ, ώστε να σηματοδοτήσει την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολιτικές σε μια σειρά τομέων κρίσιμων για την εύρυθμη και δίκαιη λειτουργία των αγορών εργασίας και των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας εντός των συμμετεχόντων κρατών - μελών.

Για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα ευρεία διαβούλευση με τα άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τις εθνικές αρχές και τα κοινοβούλια, τους κοινωνικούς εταίρους, την κοινωνία των πολιτών, τους εμπειρογνώμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο και τους πολίτες.

 


Σελίδα 7 από 30
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
 «Κέαρ» – ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ Στίχοι / Μουσική: Ιάκωβος Σαμψάκης   Ο Ιάκωβος Σαμψάκης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση