ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Τελετή βράβευσης επιχειρηματικών σχημάτων
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 16:39

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Τελετή βράβευσης επιχειρηματικών σχημάτων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 η απονομή των βραβείων Επιχειρηματικότητας, του Προγράμματος για την Υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς, στη Βίλλα Κώστα, με τη παρουσία του Δήμαρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου και του προέδρου του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου.

resized Πρώτο βραβείο στην επιχειρηματικη ιδέα INCEPTICA

Επτά ήταν οι ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στη τελική φάση των βραβείων και την παρουσίαση τους και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η έμπειρη δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

resized Δεύτερο βραβείο στην επιχειρηματική ιδέα INAGROS

Την εκδήλωση άνοιξε η ομιλία του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Θωμάκου ο οποίος υπογράμμισε «Ο σπόρος της Επιχειρηματικότητας που έπεσε εδώ στον Δήμο μας με πρωτοβουλίες και δράσεις για την νεανική και όχι μόνο επιχειρηματικότητα πριν ενάμιση χρόνο βλέπουμε με ικανοποίηση ότι έπιασε, ότι φύτρωσε. Η σημερινή εκδήλωση, είναι μια εκδήλωση αισιόδοξη που μπορεί να μας δώσει την ελπίδα προοπτικής και συνέχειας. Υλοποιήσαμε το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας καταφέρνοντας να ακολουθήσουμε το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να επιτύχουμε τους στόχους μας, κάτι που είναι δύσκολο για την Αυτοδιοίκηση. Η προσπάθεια μας είχε θετικό αποτέλεσμα χάρη στο μεράκι και στο πείσμα των συναδέρφων αιρετών αλλά και της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδώσουμε συμβολικά χρηματικά βραβεία στις τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που χορήγησαν οι συνεργαζόμενες με τον Δήμο Τράπεζες Εurobank και Πειραιώς τις οποίες ευχαριστούμε για την προσφορά τους. Προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε με όρους ιδιωτικού τομέα χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε στο ελάχιστο το δημόσιο συμφέρον και την χρηστή διοίκηση. Ωστόσο για το εγχείρημα αυτό δεν χρειάστηκαν αλλεπάλληλοι έλεγχοι σκοπιμότητας και νομιμότητας, δεν υπήρχε ζήτημα να γίνουν εργολαβικές ενστάσεις όλα εκείνα που μας κρατάνε πολύ κάτω που δεν μας αφήνουν να πετάξουμε, να προσφέρουμε έργο. Άνοιξε λοιπόν ο δρόμος ώστε να γίνει μια σταθερή δημοτική πολιτική, ενθάρρυνσης κινητροδότησης και παρακίνησης της νεανικής επιχειρηματικότητας, πέρα από την τρέχουσα περίοδο. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά καθώς από αυτόν εδώ τον Δήμο προσπαθούμε να συνεισφέρουμε έστω και συμβολικά στην εθνική προσπάθεια για την νέα ανάπτυξη της πατρίδας μας και την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων ανθρώπων.Ευχαριστώ πολύ το ΕΒΕΑ και τον κ. Μίχαλο για την υποστήριξη του, τον συνάδερφο Βαγγέλη Αυλήτη που σηκώνει το βάρος αυτής της πολιτικής , την συμβουλευτική εταιρεία PRISMA CONSULTING και όλους όσοι έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα. Χαίρομαι πάρα πολύ και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στους συνεργάτες και τους εργαζόμενους του Δήμου Κηφισιάς που έχουν συμβάλει ώστε ο Δήμος μας να μπορεί να χτίσει πάνω σε ιδέες, έναν Δήμο Συμμετοχής και Αισιοδοξίας έναν Δήμο Ελπίδας και Καινοτομίας».

resized Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος

Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλου ο οποίος τόνισε « Η ώθηση και η υποστήριξη της νέας γενιάς προς την κατεύθυνση της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας δεν αποτελεί μόνο ένα όχημα για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας αλλά και για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων ανθρώπων. Είναι το όχημα για την αναζωογόνηση και τον αναπροσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας την κινητήριο δύναμη της δημιουργικής επιχειρηματικότητας. Στην προσπάθεια αυτή οι τοπικές κοινωνίες η αυτοδιοίκηση και οι φορείς πρέπει να έχουν έναν ουσιαστικό ρόλο. Οι Δήμοι είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες αλλά και τα δεδομένα κάθε περιοχής για αυτό μπορούν να σχεδιάσουν στοχευμενες και αποτελεσματικές δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με τον Δήμο Κηφισιάς για το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας. Είχαμε την χαρά να δούμε φρέσκιες αλλά και καινοτόμες ιδέες, ελπιδοφόρα επιχειρηματικά σχήματα. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα ειδικά όσους διακρίθηκαν. Εύχομαι όλες αυτές οι ιδέες που γεννήθηκαν εδώ να ανθίσουν και να παράγουν καρπούς, για εσάς τον τόπο μας και την οικονομία της χώρας μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους ανθρώπους του Δήμου Κηφισιάς για την άρτια υλοποίηση του προγράμματος και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία για νέες συνεργασίες και στο μέλλον».

resized Παρουστριάστρια της βραδιάς η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα αποτελέσματα για τα τρία βραβεία των 3.000, 2.000 και 1.000 ευρώ

ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRISMA CONSULTING Φραγκίσκος Θεοφύλακτος.

resized Τρίτο βραβείο στην επιχειρηματική ιδέα MEMNISHOW

Τα κριτήρια αξιολόγησης της επιτροπής αφορούσαν στα εξής πεδία:

1. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ-ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΙΔΕΑΣ

2. ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ/ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

3. ΕΦΙΚΤΟΤΗΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΕΑΣ

resized AIRBOOKING   resized HOMODELPHINUSresized PROACTIVEresized SERIOUSLOGIC

Τη πρώτη θέση και τα 3.000 ευρώ κέρδισε το επιχειρηματικό σχήμα STUDIO INCEPTICA το οποίο έχει αναπτύξει μια συσκευή για την διευκόλυνση της ανάγνωσης μουσικών κειμένων από άτομα με προβλήματα όρασης, χρησιμοποιώντας τη μουσική έκφανση της γραφής Braille. Την βράβευση έκανε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

resized Διακρίνονται μεταξύ άλλων οι κκ Κασσίμης Μίχαλος Καφαντάρη

Την δεύτερη θέση και τα 2.000 ευρώ κέρδισε η επιχειρηματική ιδέα INAGROS.Το inagros είναι ένα τεχνολογικό πολυεργαλείο, το οποίο στοχεύει να βελτιώσει τις μεθόδους της αγροτικής παραγωγής και να γεφυρώσει αποδοτικά το χάσμα μεταξύ του αγρότη και του γεωπόνου. Την απονομή του βραβείου έκανε ο κ. Χάρης Λαμπρόπουλος Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ - Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών & ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.

resized Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή λήξης των βραβείων επιχειρηματικότητας

Την τρίτη θέση και τα 1.000 κέρδισε το επιχειρηματικό σχήμα MEMNESHOW. H ομάδα MEMNΕSHOW οργανώνει “Live Escape Games” - «Ζωντανά Παιχνίδια Απόδρασης» βασισμένα στο ιστορικό πλαίσιο μιας περιοχής και κατευθυνόμενα από διπλωματούχους ξεναγούς. Την βράβευση έκανε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Αγορά Εργασίας κ. Βαγγέλης Αυλήτης.

resized Μια εξαιρετική βραδιά βράβευσης καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων

Τα χρηματικά βραβεία είναι χορηγία των Τραπεζών Πειραιώς και Eurobank.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

PROACTIVE/ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΦΕ Συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, ανακύκλωση και αξιοποίηση των χρησιμοποιημένων κόκκων καφέ (κατακάθια καφέ), με σκοπό την παραγωγή εγκεκριμένων τελικών προϊόντων ευρείας κλίμακας, στους τομείς ενέργειας και γεωργίας.

AIRBOOKING Αναλογιζόμενη την ανάγκη για το σχεδιασμό ενός ταξιδιού, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο, η airbooking.co.uk δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ακυρώνοντας την αναζήτηση σε πολλαπλά sites.

HOMODELPHINUS Το Homodelphinus είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης βασικών αρχών, ανθρώπινης συμπεριφοράς στο υδάτινο στοιχείο. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με σκοπό να αποκτήσουν ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων έξω και μέσα στο νερό και να βιώσουν τα οφέλη της θάλασσας τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

SERIOUSLOGIC Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα την οποία εγκαθιστώντας την ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό του σαν “gps tracker” δηλαδή θα μπορεί ανά πάσα στιγμή στέλνοντας ένα μήνυμα σε αυτό το κινητό να μπορεί να λάβει συντεταγμένες gps για την τοποθεσία του.

resized Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης:

Λαμπρόπουλος Χάρης – Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ – Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών & Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών Θεοφύλακτος Φραγκίσκος – Διευθύνων Σύμβουλος PRISMA CONSULTING Μασσέλος Κωνσταντίνος – Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Νικολοπούλου Λίνα - Διευθύνουσα Σύμβουλος MINDWORK - Συμβουλευτικές Υπηρεσίες & MINDVIEW - Εταιρεία Έρευνας, Διευθύντρια eHealth Forum
Παπαδημητρίου Βάλια – Co-founder & CEO 7indigo New Media Agency
Λιβιεράτος Αντώνης - Σύμβουλος επιχειρηματικότητας στο Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ρούλα Μπαχταλιά (Programme Manager egg - enter.grow.go) – Eurobank Ευθύμης Γεωργακόπουλος Egg Site Manager egg-enter grow go Eurobank Βασίλης Σωτηράκος Δ/ντης Καταστήματος Κηφισιάς Τράπεζα Πειραιώς Κωνσταντίνος Χριστοδούλου Senior Director Τράπεζα Πειραιώς

Την εκδήλωση βράβευσης των καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων έκλεισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Αγοράς του Εργασίας του Δήμου Κηφισιάς κ. Βαγγέλης Αυλήτης, ο οποίος ανακοίνωσε την σύμπραξη τριών Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Πεύκης- Λυκόβρυσης στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ.Γιώργος Δημαράς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο τέως υπουργός Θεόδωρος Κασσίμης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου Ευάγγελος Λιρούδιας, Αντιδήμαρχοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, τραπεζών & φορέων και πλήθος κόσμου.

 
Γιάννης Βρούτσης: «Στάση πληρωμών σε 63.000 δικαιούχους εφάπαξ, 139.000 κύριων και 127.000 επικουρικών συντάξεων»
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 17:34

Γιάννης Βρούτσης: «Στάση πληρωμών σε 63.000 δικαιούχους εφάπαξ, 
139.000 κύριων και 127.000 επικουρικών συντάξεων»
 

 

Αθήνα,  27 Ιουνίου  2017

VOURTSIS.JPG

  
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, για την κατάσταση του Ασφαλιστικού Συστήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ποτέ στο παρελθόν, πολιτική ηγεσία υπουργείου Εργασίας, δεν λειτούργησε με τόση προχειρότητα, αναλγησία και υποκρισία. 
 
Ποτέ στο παρελθόν το Ασφαλιστικό Σύστημα δεν βρέθηκε σε τόσο τραγική κατάσταση.
 
Σύμφωνα με το Compliance Report (June 2017) και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ προς τους δικαιούχους κύριων και επικουρικών συντάξεων, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, προσεγγίζοντας τα 3 δις ευρώ.
 
Το πλήθος των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων – με στοιχεία Απριλίου 2017 - ξεπερνά τις 139.000, με οφειλές που αγγίζουν τα 1,4 δις ευρώ.  Ποσό που σήμερα έχει διαμορφωθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.
 
Το πλήθος των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων ξεπερνά τις 127.000, με οφειλές κοντά στα 650.000.000 ευρώ. 
 
Την ίδια στιγμή, τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων, που για πρώτη φορά δεν έχουν αποδοθεί, αγγίζουν τα 25.000.000 ευρώ.
 
Το πλήθος των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ του ΕΤΕΑΕΠ, ξεπερνά τις 63.000, με οφειλές που υπερβαίνουν τα 900.000.000 ευρώ.
 
Συνεπώς, οι ατεκμηρίωτες και αναπόδεικτες ανακοινώσεις περί πλεονάσματος στον ΕΦΚΑ, υποτιμούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη εργαζόμενων και συνταξιούχων, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι ασφαλιστικών παροχών, παραμένουν "όμηροι" της ιδιότυπης στάσης πληρωμών, που σήμερα έχουν κηρύξει τα ασφαλιστικά ταμεία!». 

 

 
Ρ. Δούρου στην Ημερίδα «Η Αττική επιχειρεί»:Στόχος ένα νέο επιχειρείν που παράγει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 17:01

Ρ. Δούρου στην Ημερίδα «Η Αττική επιχειρεί»:Στόχος ένα νέο επιχειρείν που παράγει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

resized Η Αττική Επιχειρεί 3

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας «Η Αττική Επιχειρεί» κήρυξε σήμερα το πρωί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Στόχος μας η Ημερίδα αυτή να αποτελέσει το εφαλτήριο για έναν γόνιμο διάλογο, μια δημιουργική ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών και το κυριότερο ίσως: να λειτουργήσει ως αφετηρία σε μια πορεία που έχουμε ήδη ξεκινήσει και προσδοκούμε να είναι μακρά», τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

Στην ομιλία της η Ρένα Δούρου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής «επιχειρεί επιμένοντας στην αλλαγή του προτύπου διοίκησης, προκειμένου οι επιχειρήσεις να βρίσκονται απέναντι σε έναν αξιόπιστο εταίρο, στο πλαίσιο μιας ισότιμης, αμοιβαία επωφελούς σχέσης».

«Επιχειρεί με αίσθηση της κοινωνικής της ευθύνης, γιατί επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη δεν νοούνται χωρίς κοινωνικό πρόσημο, κοινωνική συνοχή».

resized Η Αττική Επιχειρεί 2

Η ίδια επισήμανε ότι η Ημερίδα σηματοδοτεί «ένα νέο επιχειρείν, με στόχο ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που να παράγει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και όχι απασχολησιμότητας».

«Σηματοδοτεί παράλληλα και μια νέα μεθοδολογία», συνέχισε η ίδια, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι η εκδήλωση έχει στο επίκεντρό της τη δημόσια πλατφόρμα του Προγράμματος 'Επιχειρηματικότητα: κοινωνία - ανάπτυξη - καινοτομία', που έχουμε ήδη θέσει σε δημόσια διαβούλευση». Η Περιφερειάρχης κάλεσε «όλους τους εμπλεκόμενους φορείς επιχειρηματικότητας, θεσμικούς και μη, να πάρουν μέρος, καταθέτοντας τις προτάσεις τους» στην πλατφόρμα διαβούλευσης, προκειμένου, όπως ανάφερε, «να σχεδιάσουμε μαζί τους άξονες της στρατηγικής μας για την επιχειρηματικότητα».

«Επιχειρούμε να κάνουμε πράξη την εξωστρέφεια, την καινοτομία, εντός της κοινωνίας, συλλογικά», συνέχισε η ίδια υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής επενδύει «στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, στο πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει, τους νέους».

«Επιχειρούμε σε δύο επίπεδα - κτίζοντας αφενός, μέσα από πολύμορφες συνέργειες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εκείνες τις γέφυρες που θα μας επιτρέψουν να ωφεληθούμε από την επαγγελματική και επιστημονική εμπειρία των νέων μας που βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό. Αφετέρου κάνοντας την Αττική φιλόξενο τόπο για το επιχειρείν των νέων που έχουν επιλέξει να παραμείνουν στον τόπο μας».

resized Η Αττική Επιχειρεί

Η ίδια συνέχισε αναφερόμενη στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας των νέων, όπως η συμμετοχή σε διεθνή fora ή η δημιουργία θερμοκοιτίδων νεανικής επιχειρηματικότητας, «μέσα από πολύμορφες συνέργειες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς». Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη στήριξη της Γαλάζιας Οικονομίας με επίκεντρο τον Πειραιά. «Γιατί για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς αλλά και γεωπολιτικούς, εθνικούς, ο Πειραιάς πρέπει να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση του ως λιμάνι υποδοχής στον κρίσιμο χώρο της ανατολικής Μεσογείου», σημείωσε η Περιφερειάρχης.

Η ίδια παρατήρησε ότι η Περιφέρεια εργάζεται για την οικοδόμηση «όχι απλά ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης αλλά ενός σύγχρονου πόλου επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και καινοτομίας», τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά της η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, αφού αναφέρθηκε στη χρηματοδοτική συμβολή της ΕΕ προς την Ελλάδα την περίοδο 2007 - 2013 τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι ευτυχής που στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό το πνεύμα συνέργειας έχει ήδη διαχυθεί παντού, για παράδειγμα, εδώ στην Αττική. Αλλά αυτά τα καλά νέα δεν είναι σαν την απόκτηση ενός πτυχίου. Δεν είναι το τέλος της διαδικασίας. Αντιθέτως είναι η αφετηρία μιας τεράστιας δουλειάς για να μετατραπεί η διαθέσιμη χρηματοδότηση και η παραγωγική συνεργασία σε αποτελεσματική δράση». Όλη η παρέμβαση της Επιτρόπου Κρέτσου εδώ.

Τέλος ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, αφού τόνισε ότι η «ελληνική οικονομία εισέρχεται σε μια περίοδο σταθερής ανάπτυξης», παρατήρησε μεταξύ άλλων: «Στην περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής, ο στρατηγικός προσανατολισμός που επιλέγεται με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο επικεντρώνεται στην προώθηση της επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο Υπουργός. «Βασίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματά της: τη γνώση, την έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία και την ποιότητα. Ο προσανατολισμός αυτός αποτελεί καταλύτη για όλη την εθνική οικονομία λόγω του υψηλού ειδικού βάρους της στο σύνολο της χώρας και του κεντρικού και κομβικού ρόλου που διαδραματίζει. Η γεωπολιτική θέση της Περιφέρειας Αττικής την καθιστά κόμβο δικτύων μεταφορών, εθνικού και ευρωπαϊκού επιπέδου».

 
Παρέμβαση Ρ. Αντωνοπούλου σε συνέδριο του ΟΟΣΑ για την απασχόληση στο Βερολίνο
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 16:36

Παρέμβαση Ρ. Αντωνοπούλου σε συνέδριο του ΟΟΣΑ για την απασχόληση στο Βερολίνο

antonopoulou OECD 13062017

Την πρόταση της ελληνική κυβέρνησης για εξαίρεση από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος των κονδυλίων που διατίθενται για την αντιμετώπιση της ανεργίας, επανέλαβε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη συμμετοχή της στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το Γερμανικό Υπουργείο Εργασίας και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Βερολίνο, με θέμα τη νέα στρατηγική του ΟΟΣΑ για την απασχόληση.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός υποστήριξε ότι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ποσοστά ανεργίας μεγαλύτερα από το μέσο όρο της Ε.Ε πρέπει, ειδικά στο πλαίσιο του Κοινωνικού Πυλώνα, να μπορούν να κατοχυρώνουν το δικαίωμα να μην εγγράφουν στο έλλειμμα δαπάνες έως και 1% του ΑΕΠ τους που προορίζονται για προγράμματα υποστήριξης των ανέργων διότι, εξήγησε η κ. Αντωνοπούλου, «τα προγράμματα αυτά συνιστούν επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό».

Υπενθυμίζεται ότι επενδυτικές και κοινωνικές δαπάνες έχουν ήδη διαφορετική αντιμετώπιση στην δημοσιονομική διαχείριση των κρατών μελών σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως είναι:

η επιτρεπόμενη απόκλιση από τον δημοσιονομικό στόχο των επενδυτικών δαπανών όταν η οικονομία είναι σε ύφεση ή στασιμότητα (βάσει του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης),

η εξαίρεση των δαπανών για τις μεταναστευτικές ροές (βάσει της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης του Ελληνικού Προγράμματος) και

η εξαίρεση από τον ορισμό του ταμειακού πρωτογενούς ισοζυγίου (Modified General Government Primary Cash Balance) των τριμηνιαίων επενδυτικών δαπανών που προέρχονται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ (βάσει της Σύμβασης του Ελληνικού Προγράμματος)

Η Αναπληρώτρια υπουργός υπενθύμισε ότι στα χρόνια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης η Γερμανία και οι ΗΠΑ, επένδυσαν το 4% και το 2,5% του ΑΕΠ τους, αντίστοιχα, σε προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας. Όμως, συμπλήρωσε η κ Αντωνοπούλου, χώρες, όπως η Ελλάδα με υψηλά ποσοστά ανεργίας, δεν μπορούν να εφαρμόσουν αυτού του είδους την πολιτική, λόγω αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επομένως, κατέληξε η Αναπληρώτρια Υπουργός απαιτείται μια συνολική απόφαση, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε χώρες με υψηλή μακροχρόνια ανεργία και υψηλά ποσοστά νεανικής ανεργίας να επενδύουν, κατά αναλογία, πόρους για την υποστήριξη των ανέργων στην επανένταξή τους στον κόσμο της εργασίας.

 
Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, συμμετείχε στις εργασίες της 106ης Συνόδου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) στη Γενεύη, σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 12:15

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, συμμετείχε στις εργασίες της 106ης Συνόδου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) στη Γενεύη, σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017.

resized IMG 0806

Με δεδομένη την ανάληψη της «Πράσινης Πρωτοβουλίας» από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, απευθυνόμενη στην ολομέλεια της Συνόδου, η κα. Αχτσιόγλου σημείωσε: «Μια διαλεκτική προσέγγιση είναι απαραίτητη για τους τέσσερις μεγάλους στόχους δημόσιας πολιτικής: την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτή την προσέγγιση εισφέρει η έννοια της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, καθώς μόνο μέσω μιας τέτοιας προσέγγισης θα είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε αποτελεσματικότερα τις μελλοντικές μας πολιτικές».

Η Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι για την ελληνική κυβέρνηση, η αναπτυξιακή στρατηγική επικεντρώνεται στην εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής προστασίας, τα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, τη δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου και την προστασία του περιβάλλοντος. Κομβικό, δε, σημείο της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης είναι η ουσιαστική επαναφορά του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, οι βασικές αρχές του οποίου θα επανέλθουν σε ισχύ το Σεπτέμβρη του 2018.

resized IMG 0839

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Υπουργός Εργασίας ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί και να επεκταθεί η κοινωνική και εργασιακή προστασία σε ένα πλαίσιο όπου οι επικρατούσες πολιτικές απαιτούν την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία ως μόνο μέσο για την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο: το ποσοστό ανεργίας έχει μειωθεί σχεδόν κατά 4,5% κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, η αναλογία μεταξύ πλήρους και μερικής απασχόλησης στις νέες θέσεις εργασίας είναι σήμερα υπέρ των πρώτων, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας βαίνει μειούμενο».

 


Σελίδα 6 από 35

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ EMOJI Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Αθήναιον, ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...