ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Σύμφωνο συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo με το Roscongress Foundation
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 06 Ιούνιος 2017 16:51

Σύμφωνο συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo με το Roscongress Foundation

resized Υπογραφή συμφώνου 1

Από αριστερά ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος του Roscongress Foundation, κ. Alexander Stuglev, κατά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας.

Στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τo Roscongress Foundation, έναν από τους μεγαλύτερους διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα στη Ρωσία, προχώρησε η ΔΕΘ-Helexpo. Μάλιστα, η συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Roscongress Foundation, κ. Alexander Stuglev, στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο διοργανώνεται από τον ρωσικό οργανισμό και πραγματοποιήθηκε φέτος από την 1η έως τις 3 Ιουνίου. Η ΔΕΘ-Helexpo ήταν επίτιμη προσκεκλημένη στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, που τελεί υπό την αιγίδα του Ρώσου προέδρου, κ. Vladimir Putin.

 

Οι δύο πλευρές, με την αφορμή της υπογραφής του συμφώνου, συζήτησαν το ενδεχόμενο διοργάνωσης από τη ΔΕΘ-Helexpo εθνικής συμμετοχής στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης το 2018, με ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τη ρωσική αγορά. Διερεύνησαν επίσης την πιθανότητα από κοινού διοργάνωσης ενός οικονομικού φόρουμ στη Θεσσαλονίκη, με αιχμή την ευρασιατική συνεργασία, ενώ συζήτησαν πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το Roscongress Foundation ως «γέφυρα» για τη συμμετοχή ρωσικών επιχειρήσεων στις κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

resized Υπογραφή συμφώνου 2

Από αριστερά ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Δημήτρης Μπακόλας, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος του Roscongress Foundation, κ. Alexander Stuglev και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης.

Με την εν λόγω συμφωνία οι δύο πλευρές στοχεύουν στην ανάπτυξη μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας σε μακροπρόθεσμη βάση, που θα φέρει εγγύτερα τις επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών, θα συμβάλει στον διάλογο για θέματα επενδύσεων, εμπορίου, τουρισμού και πολιτισμού και θα αναδείξει τα γεγονότα που διοργανώνουν ΔΕΘ-Helexpo και Roscongress. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα λάβει τις ακόλουθες μορφές:

 

αμοιβαία ενημέρωση, συμβουλευτική και υποστήριξη σε θέματα που άπτονται της οικονομικής και κοινωνικής ατζέντας, οργάνωση κοινών συνεδρίων και εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων fora, στρογγυλά τραπέζια, επιχειρηματικές συναντήσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις με οικονομικό και κοινωνικό περιεχόμενο και αμοιβαία προβολή των κοινών δράσεων σε Ρωσία, Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

 

Στην υπογραφή του συμφώνου παρόντες ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης και ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Δημήτρης Μπακόλας.

 

Το Roscongress Foundation δημιουργήθηκε το 2007 με σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη των οικονομικών προοπτικών της Ρωσίας και στην ενδυνάμωση του προφίλ της χώρας μέσω της διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων με οικονομική και κοινωνική στόχευση. Διοργανώνει δε κάθε χρόνο το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, μια εκδήλωση διεθνούς βεληνεκούς. Το ετήσιο «χαρτοφυλάκιό» του περιλαμβάνει πάνω από 400 γεγονότα εντός και εκτός Ρωσίας. Μάλιστα, πέραν του ρωσικού εδάφους, δραστηριοποιείται στην Κίνα, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ουρουγουάη και άλλες χώρες. 

 
Συνάντηση Θ. Φωτίου με εκπροσώπους εργαζομένων σε φορείς ειδικής αγωγής
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 30 Μάιος 2017 15:20

Συνάντηση Θ. Φωτίου με εκπροσώπους εργαζομένων σε φορείς ειδικής αγωγής

fotioy- anaplhroths-ypoyrgeio-ergasias-k-koinonikhs-asfalishs 3

Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων σε φορείς ειδικής αγωγής (Παμμακάριστος, Μαργαρίτα) και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 30 Μαΐου 2017, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων, όπως η πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων περασμένων ετών (Παμμακάριστος) ή δεδουλευμένων τρέχουσας περιόδου (Μαργαρίτα).

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία της ενίσχυσης των φορέων από το Υπουργείο Εργασίας, μέσω των Περιφερειών, ισχύει κανονικά και ήδη καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταβολής των επιχορηγήσεων.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Μάιος 2017 15:39
 
Συμμετοχή Ρ. Αντωνοπούλου σε εκδήλωση της Ισπανικής Κυβέρνησης για την Κοινωνική Οικονομία
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 23 Μάιος 2017 17:15

Συμμετοχή Ρ. Αντωνοπούλου σε εκδήλωση της Ισπανικής Κυβέρνησης για την Κοινωνική Οικονομία.

raniaantonopoulou

Κοινή διακήρυξη για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνυπέγραψε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου μαζί με ακόμα 11 εκπροσώπους χωρών μελών της ΕΕ, σε εκδήλωση με τίτλο «Κοινωνική Οικονομία, ένα επιχειρηματικό μοντέλο για το μέλλον της Ευρώπης», που οργάνωσε η Ισπανική Κυβέρνηση στην Μαδρίτη.

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι η κοινωνική οικονομία, ένα παραγωγικό μοντέλο που βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ενεργό ενδιαφέρον των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τη Διακήρυξη της Μαδρίτης επιβεβαιώνεται η σημασία της κοινωνικής οικονομίας για την οικονομία και την ανάπτυξη, και προωθείται η επέκτασή της σε περισσότερους τομείς οικονομικής δραστηριότητας», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός και κατέληξε λέγοντας: «Σήμερα, 2 εκατομμύρια επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, δίνοντας δουλειά – και μάλιστα ποιοτική δουλειά - σε περισσότερα από 14,5 εκατομμύρια ανθρώπους».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης η κ. Αντωνοπούλου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας του Λουξεμβούργου, Nicolas Schmit, τον Υπουργό Εργασίας της Πορτογαλίας, Jose Antonio Vieira da Silva, τον υφυπουργό Εργασίας της Ιταλίας, Luigi Bobba, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Οικονομίας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, Tadej Slapnik, καθώς και με τη Δήμαρχο Μαδρίτης, Manuela Carmena, με τους οποίους συζήτησε θέματα προώθησης της απασχόλησης.

Αύριο, Τετάρτη 24 Μαΐου, η Αναπληρώτρια Υπουργός θα συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας της Ισπανίας, Fatima Banez.

 
Εγκαίνια κτιρίου στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 18:02

Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αποϊδρυματοποίηση των ατόμων με νοητική υστέρηση, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 22 Μαΐου το Κτίριο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θεμέλιο» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

resized ΚΚΠΚΜ.ΣΕΡΡΕΣ.ΣΤΕΓΗ.2017-2

Το «Θεμέλιο» βρίσκεται μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης των Σερρών και θα αποτελεί τη μόνιμη κατοικία για 12 άτομα, τα οποία θα ζουν σε καθεστώς ημιαυτόνομης διαβίωσης.

resized ΚΚΠΚΜ.ΣΕΡΡΕΣ.ΣΤΕΓΗ.2017-3

Η συγκεκριμένη δομή αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακριά αλυσίδα με τις ενέργειες που προωθεί το Υπουργείο προκειμένου τα άτομα με νοητική υστέρηση να οδηγηθούν στην αποϊδρυματοποίηση και να επανενταχθούν σε ολοκληρωμένες κοινωνικές διαδικασίες.

resized ΚΚΠΚΜ.ΣΕΡΡΕΣ.ΣΤΕΓΗ.2017-4

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας.

 

resized ΚΚΠΚΜ.ΣΕΡΡΕΣ.ΣΤΕΓΗ1

 
Η οικονομία αλλάζει, η ΝΔ όχι - Άρθρο της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου που δημοσιεύτηκε σήμερα, 21.05.2017, στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής»
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 13:09

Η οικονομία αλλάζει, η ΝΔ όχι - Άρθρο της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου που δημοσιεύτηκε σήμερα, 21.05.2017, στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής»

raniaantonopoulou

Ο στόχος της τελευταίας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους Θεσμούς είναι ένας και μοναδικός: να βγει η χώρα από την ακραία επιτροπεία που βρίσκεται τα τελευταία 7 χρόνια, με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη λήψη μέτρων ως αναγκαίο τίμημα για την έξοδο της χώρας από την αυστηρή επιτήρηση. Συμφώνησε όμως και σε μία σειρά αντιμέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα αμβλύνει τις συνέπειες του πακέτου μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι η κυβέρνηση κατάφερε να εντάξει στη συμφωνία με τους δανειστές το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

Η διευθέτηση του ελληνικού χρέους είχε δρομολογηθεί από το 2012, όταν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων ότι: «τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα βοήθειας… προκειμένου να επιτευχθεί επιπλέον αξιόπιστη και βιώσιμη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, όταν η Ελλάδα φτάσει σε ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα, όπως οραματίζεται το υφιστάμενο Memorandum of Understanding (MoU), υπό την προϋπόθεση της πλήρους εφαρμογής των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα». Εντούτοις, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν κατόρθωσε την εφαρμογή της, όταν προέκυψαν τα πλεονάσματα το 2014. Απεναντίας, ο κύριος Βενιζέλος δήλωνε τον Μάρτιο του 2014 ότι, μετά το περιβόητο PSI και την αφαίμαξη των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, το «ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, γιατί βρίσκεται κατά το 80% στα χέρια θεσμικών εταίρων και πιστωτών».

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους Θεσμούς, η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη εστίαζαν την κριτική τους στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και απαιτούσαν την άρον - άρον ολοκλήρωση της συμφωνίας στο όνομα της εκταμίευσης των δόσεων και όχι στο περιεχόμενο της συμφωνίας που επεδίωκε η κυβέρνηση. Για εκείνους το ζητούμενο δεν ήταν ποτέ το συγκεκριμένο μείγμα μέτρων, πολλώ δε μάλλον η επίπτωσή τους στον κόσμο της εργασίας. Το απέδειξαν άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια, υπογράφοντας μνημόνια που εκτόξευσαν την ανεργία στο 27,7%, και νομοθέτησαν τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Σήμερα, μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της χώρας, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη επικεντρώνονται στο περιεχόμενο της συμφωνίας. Εκφράζουν με περισσή υποκρισία την αγωνία της για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τα φτωχά νοικοκυριά, υποστηρίζοντας ότι πλέον καταρρίπτεται ο μύθος της κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς.

Λησμονούν προκλητικά ότι επί των ημερών τους μειώθηκε κατά 28% το μέσο ετήσιο εισόδημα κάθε νοικοκυριού. Δε λένε λέξη για το γεγονός ότι αυξήθηκαν κατά 56,2% τα νοικοκυριά με ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ, όπως προκύπτει από τη σύγκριση των δεδομένων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι οποίες υποβλήθηκαν το 2016 και το 2010.

Οι κύριοι της Αντιπολίτευσης ξεχνούν. Οι στυγνοί οικονομικοί δείκτες όμως καταγράφουν με ανεξίτηλα χρώματα ότι επί των ημερών τους, όταν εκείνοι διαχειρίζονταν την κρίση, οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου απομειώθηκαν από το ετήσιο ύψος των 60 δις στα 20 δις και το ΑΕΠ κατά 25%. Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις και, ως εκ τούτου, εμποδίζει τις επενδύσεις. Συνεχίζει να καταστροφολογεί, αγνοώντας επιδεικτικά τις αλλαγές στα δεδομένα της οικονομίας.

Μπορεί το α’ τρίμηνο να ήταν αρνητικό όσο αφορά τον δείκτη του ΑΕΠ, κυμάνθηκε δηλαδή στο επίπεδο του 2014, έτους «success story», ωστόσο οι οικονομικοί δείκτες των πρώτων μηνών του 2017 μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Καταγράφουν αύξηση της μισθωτής απασχόλησης, άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής, του εμπορίου και των εξαγωγών και άνοδο των τουριστικών αφίξεων. Την ίδια στιγμή, τα spreads διολισθαίνουν για πρώτη φορά σε επίπεδα προ κρίσης και οι δείκτες του οικονομικού κλίματος, των επιχειρηματικών και των καταναλωτικών προσδοκιών βελτιώνονται αισθητά.

Όσο αφορά την απασχόληση, τους πρώτους τέσσερις μήνες της φετινής χρονιάς δημιουργήθηκαν 125.000 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση στο πρώτο τετράμηνο του έτους από το 2001 έως σήμερα. Το στοιχείο αυτό έρχεται να προστεθεί στο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων κατά 99.700 θέσεις εργασίας για το έτος 2015 και στο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων κατά 136.260 το 2016 (ρεκόρ έτους από το 2001 έως σήμερα).

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανατρέπεται η αυξητική τάση των ευέλικτων μορφών εργασίας έναντι της πλήρους απασχόλησης, που είχε επικρατήσει επί ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (μείωση πλήρους απασχόλησης κατά 20%). Το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κατέγραψε τον Απρίλιο του 2017 αύξηση και επικράτηση του ποσοστού των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση, οι οποίες αποτέλεσαν το 54,91% του συνόλου, και μείωση του ποσοστού των προσλήψεων με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, που αποτέλεσαν το 45,09% των προσλήψεων.

Πέραν των θετικών εξελίξεων στον τομέα της απασχόλησης, οι οικονομικοί δείκτες τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους διαψεύδουν την κινδυνολογία που εσκεμμένα και αβάσιμα καλλιεργούν τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το πρώτο τετράμηνο ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 94,1 μονάδες από 90,7 μονάδες που ήταν το ίδιο διάστημα πέρσι. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 9% όταν το ίδιο διάστημα πέρσι μειώνονταν κατά -0,7% και οι ξένες άμεσες επενδύσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν σε 350 εκατομμύρια ευρώ από 183 εκατομμύρια.

Η οικονομία αλλάζει, η ΝΔ θα αλλάξει ή θα εξακολουθήσει να εμμένει στη στείρα, παλαιοκομματική, μικροπολιτική αντιπολίτευση; Όσο γρηγορότερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα, προσαρμοστεί και συμβάλλει σε αυτήν, τόσο το καλύτερο για την οικονομία και τη χώρα συνολικά.

 


Σελίδα 5 από 33

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί Μια Γαλλίδα interior designer μηνύει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς δεν αναγνωρίστηκε ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...