ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016 11:39

pantheon

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ

 

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αναζητούν τους performers που θα λάβουν μέρος στη μεγάλη παραγωγή του θεάτρου Pantheon η οποία θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2016.

Αναζητούνται:

Α. performers άνδρες (ηθοποιοί ή χορευτές) ηλικίας 22 έως 40 ετών που να έχουν ιδιαίτερη σχέση με δημοτικούς χορούς (π.χ. τσάμικο, συρτάκι κ.τ.λ)

Β. Μία γυναίκα (ηθοποιός ή μη) ηλικίας 25 έως 40 ετών που να παίζει κλαρίνο.

Γ. Άντρες ηλικίας 55 έως 70 ετών που να τραγουδούν με αγάπη και ιδιαιτερότητα κλέφτικα δημοτικά τραγούδια.

Η επιλογή για συμμετοχή στην ακρόαση θα γίνει βάσει βιογραφικού σημειώματος το οποίο οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να έχουν αποστείλει στο pantheonauditions@p-group.gr (υπόψη κας Καραγιάννη) από την Πέμπτη 21/1/2016 έως την Κυριακή 24/1/2016 στις 20:00.

 
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 19:31

 yppaideiasereynas

  Νέες προσλήψεις αναπληρωτών αυτή τη φορά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για 107 συνολικά προσλήψεις πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Συγκεκριμένα στις ειδικότητες ΠΕ02, ΠΕ03, πραγματοποιήθηκαν 38 προσλήψεις μέσω τακτικού προϋπολογισμού ενώ 69 προσλήψεις μέσω του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πραγματοποιήθηκαν για τις ειδικότητες ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ09, ΠΕ14, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19-20 και ΤΕ01.19.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2016, όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους.

Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr

 
Επιστολή της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου προς τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη μισθοδοσία τους
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 19:29

Επιστολή της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου προς τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη μισθοδοσία τους

 

perattikis

 

Επιστολή στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής απέστειλε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της μισθοδοσίας τους. Πιο συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης με την επιστολή της αυτή ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι η μισθοδοσία τους εγγράφηκε στον νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2016 με σκοπό να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μείνουν απλήρωτοι, εξηγεί αναλυτικά ποιες διεκδικήσεις της Περιφερειακής Αρχής έγιναν δεκτές από το αρμόδιο Υπουργείο και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ποιες ήταν συνολικά οι σχετικές ενέργειες που έκανε και τέλος, τους υπόσχεται πως θα σταθεί στο πλάι τους στον αγώνα που κάνουν ώστε να παραμείνει η μισθοδοσία τους στον προϋπολογισμό του Κράτους.

«Στο πλαίσιο αυτό, το θέμα της μισθοδοσίας θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα για την Περιφέρεια Αττικής, πρόταγμα ενταγμένο στο πλαίσιο της γενικότερης διεκδίκησης για την άρση του αντιδημοκρατικού και αντι-αυτοδιοικητικού πλαισίου που θέτει ο Καλλικράτης.

Όπως στο παρελθόν έτσι και σήμερα στεκόμαστε στο πλευρό σας στηρίζοντας, σε πολιτικό επίπεδο αλλά και λαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τον αγώνα για την απρόσκοπτη καταβολή των μισθών σε όλους τους εργαζόμενους. Κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος.

Γιατί οι αγώνες δίνονται, μπορεί να χαθούν αλλά αν τους θεωρούμε αυταπάτη, τότε είναι σίγουρα χαμένοι», αναφέρει, κλείνοντας την επιστολή της, η Περιφερειάρχης.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

 

 

«Αγαπητοί συνεργάτες,

Αγαπητές εργαζόμενες και Εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής

Σας εύχομαι καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή.

Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ενημερώσω σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το θέμα της μισθοδοσίας σας και στις ενέργειες της Διοίκησης προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη καταβολή των μισθών σε όλους τους εργαζομένους.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη Συνεδρίαση του την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016, μετά από εισήγηση της Διοίκησης και μετά από την αναπομπή του Προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την εγγραφή της μισθοδοσίας στον Προϋπολογισμό του 2016. Η απόφαση αυτή ελήφθη ως αναγκαία λύση για την αδιάλειπτη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής, την καταβολή των μισθών των εργαζομένων όπως και την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων της Περιφέρειας.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, και σχετικό ψήφισμα.

 

Η Περιφερειακή Αρχή, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων, επέλεξε να διασφαλίσει την καταβολή των μισθών σας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα.

Ειδικότερα έλαβε υπόψη της: α) το γεγονός ότι η Περιφέρεια έδωσε μόνη της έναν αγώνα, αυτόν της διατήρησης της εγγραφής της μισθοδοσίας των εργαζομένων της στον κρατικό Προϋπολογισμό. β) Το γεγονός ότι στη μάχη που δώσαμε, δεν είχαμε δίπλα μας καμία από τις υπόλοιπες 12 Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, οι οποίες εν τω μεταξύ είχαν σπεύσει να εγγράψουν τα σχετικά κονδύλια στους προϋπολογισμούς τους.

γ) Το γεγονός ότι δυστυχώς δεν υπήρξε σοβαρή διεκδίκηση από το κίνημα των εργαζομένων στις Περιφέρειες.

Ο δρόμος της ευθύνης και της διεκδίκησης που βαδίσαμε, οριοθετήθηκε από την ανάγκη ύπαρξης εγκεκριμένου Προϋπολογισμού έτσι ώστε να μπορεί να καταβληθεί η μισθοδοσία σας, να αποδοθούν οι μεταβιβαστικές δαπάνες στους δικαιούχους (νεφροπαθείς, Ιδρύματα,) να πληρωθούν έργα, να λειτουργήσει η Περιφέρεια κ.α.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας προχώρησε: ι) σε διαβήματα, συναντήσεις και επίμονη διαπραγμάτευση, με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ακόμη και κατά την εορταστική περίοδο.

ιι) έθεσε το ζήτημα στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝ.Π.Ε. στη Λευκάδα στις 27.11.2015, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών

ιιι) απέστειλε επιστολή, στις 17 Δεκεμβρίου 2015 προς στο ΔΣ της ΕΝ.ΠΕ., θέτοντας την ανάγκη άμεσης διεκδίκησης της παραμονής της μισθοδοσίας στον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Ως Διοίκηση της Περιφέρειας λάβαμε υπόψη μας:

Α) Την αναπομπή του Προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής λόγω της μη εγγραφής της μισθοδοσίας,

Β) Τη μετάθεση αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων και των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής των συνεπειών ενός αγώνα, ο οποίος όμως αφορά στο σύνολο των ΟΤΑ Β’ Βαθμού, των εργαζομένων σε αυτούς και, εντέλει, στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γ) Την εμμονή του Υπουργείου Εσωτερικών να μην υιοθετήσει επί της ουσίας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας αναφορικά με τη μισθοδοσία τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την περαιτέρω υπονόμευση της οικονομικής βιωσιμότητας των ΟΤΑ β’ βαθμού, η οποία έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την δραματική μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων τα τελευταία χρόνια.

 

Αποτέλεσμα των ενεργειών και των παρεμβάσεων μας ήταν η επίτευξη συμφωνίας που περιλαμβάνει τρία σημεία:

  • Τη δημιουργία νέου ειδικού Κ.Α.Ε. αποκλειστικά για τη μισθοδοσία στον κρατικό Προϋπολογισμό και συγκεκριμένα στο σκέλος των εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών, με την αριθ. οικ.2/138/ΔΠΓΚ/4-1-2016 (ΑΔΑ:6411Η-5ΒΑ), ως Κ.Α.Ε. 3227 «Απόδοση στις Περιφέρεις, μέρους του ποσοστού επί των καθαρών συνολικών ετήσιων εισπράξεων του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.), και του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για την καταβολή των δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους».

  • Τη μεταφορά των απαραίτητων πιστώσεων για τη μισθοδοσία των Περιφερειών με αυτοτελείς αποφάσεις του ΥΠ.ΕΣ. δηλαδή χωρίς να περιλαμβάνει άλλες δαπάνες.

  • Το ότι οι πιστώσεις για την μισθοδοσία των υπαλλήλων θα μεταφέρονται σε ακατάσχετο λογαριασμό της Περιφέρειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 49 του ν. 4257/2014 (ΦΕΚ Α΄ 93).

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι η επιλογή αυτή, μετά τα όσα κερδήθηκαν από τον αγώνα τόσο των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας όσο και της Περιφέρειας Αττικής, δεν συνιστά εγκατάλειψη του αγώνα για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Η διεκδίκησή τους παραμένει επίκαιρη.

Στο πλαίσιο αυτό, το θέμα της μισθοδοσίας θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα για την Περιφέρεια Αττικής, πρόταγμα ενταγμένο στο πλαίσιο της γενικότερης διεκδίκησης για την άρση του αντιδημοκρατικού και αντι-αυτοδιοικητικού πλαισίου που θέτει ο Καλλικράτης.

Όπως στο παρελθόν έτσι και σήμερα στεκόμαστε στο πλευρό σας στηρίζοντας, σε πολιτικό επίπεδο αλλά και λαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τον αγώνα για την απρόσκοπτη καταβολή των μισθών σε όλους τους εργαζόμενους. Κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος.

Γιατί οι αγώνες δίνονται, μπορεί να χαθούν αλλά αν τους θεωρούμε αυταπάτη, τότε είναι σίγουρα χαμένοι.»

Με ειλικρινή εκτίμηση

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου

 
Tριμερής συνάντηση για τη SOFTEX
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 17:57

Tριμερής συνάντηση για τη SOFTEX

ypergasias2015b

Tριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της SOFTEX και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της επιχείρησης.

Η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής εταιρείας BOLTON GROUP να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα.

Το Υπουργείο διατύπωσε τη θέση του ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανέναν τρόπο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Το Υπουργείο, τέλος, θα εξετάσει το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο αγώνας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου αρχίζει τώρα.    

 
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΕ Δ.Σ. ΜΕ Ε.Α.Ε.Π. (πιστώσεις ΕΣΠΑ)
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016 20:53

yppaideiasereynas

Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών πλήρους και μειωμένου ωραρίου των κλάδων ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ19-ΠΕ20-Πληροφορικής και ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – ΑΠ1» (MIS 520570) του ΕΣΠΑ 2007-2013 σε συσχέτιση με το ΕΣΠΑ 2014-2020 ως έργο Phasing, «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα- ΑΠ2» (MIS 485624) ως έργο υποψήφιο για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα- ΑΠ3» (MIS 485625) ως έργο υποψήφιο για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2015-2016 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 14 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, 1 εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, 1 εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, 7 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ19&ΠΕ20-Πληροφορικής, 1 εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών με πλήρες ωράριο και 1 εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών με μειωμένο ωράριο για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 18 έως και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Οι πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr

 


Σελίδα 23 από 26
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση