ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΡΓΑΣΙΑ
Ομιλία Ρ. Αντωνοπούλου για την Εγγυημένη Απασχόληση
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 01 Μάρτιος 2016 18:19

Ομιλία Ρ. Αντωνοπούλου για την Εγγυημένη Απασχόληση

ypergasias2015b

Σε εκδήλωση με θέμα «Εγγυημένη απασχόληση, μια εναλλακτική πρόταση στη λιτότητα» θα μιλήσει αύριο, 2 Μαρτίου, στις 16:45, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Αίθουσα Νίκη), η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Σκοπός της ημερίδας είναι η διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τη συμβολή της εγγυημένης απασχόλησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός, μεταξύ άλλων θα αναλύσει τη συμβολή του μέτρου του «εργοδότη ύστατης καταφυγής» στην απασχόληση, στην αναθέρμανση της οικονομίας και στην κοινωνική συνοχή.

«Ο «εργοδότης ύστατης καταφυγής» δε σημαίνει μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο. Σημαίνει ότι το κράτος ενεργοποιεί τη διαδικασία προσωρινής δημιουργίας θέσεων εργασίας με βασικό μισθό όταν δεν δύναται να το κάνει μόνος του ο ιδιωτικός τομέας, όπως στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας. Με την ανάκαμψη της οικονομίας, οι εργαζόμενοι επανέρχονται στην ιδιωτική αγορά εργασίας, η οποία θα τους προσφέρει καλύτερες προοπτικές απασχόλησης και αμοιβές. Μέχρι τότε, οι άνεργοι επανασυνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, προσφέροντας με την εργασία τους κοινωνικά ωφέλιμο έργο, αποφεύγοντας έτσι τον κοινωνικό αποκλεισμό. O σχεδιασμός της νέας κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας 8 μηνών, βασίστηκε στην ιδέα του εργοδότη ύστατης καταφυγής», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το ίδρυμα Friedrich Ebert, το Levy Economics Institute και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με ομιλητές μέλη της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, επικεφαλής Διεθνών Ερευνητικών Κέντρων και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 
Μετά από 6 χρόνια 500 θέσεις μελών ΔΕΠ για τα ΑΕΙ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2016 12:04

Μετά από 6 χρόνια 500 θέσεις μελών ΔΕΠ για τα ΑΕΙ

yppaideiasereynas

Για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια μηδενικών προσλήψεων μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ -γεγονός που οδήγησε στη δραματική υποστελέχωση των Ιδρυμάτων- η ηγεσία του ΥΠΕΘ εξασφάλισε τις πρώτες 500 θέσεις οι οποίες έχουν πιστωθεί στον προϋπολογισμό του 2017. Το φθινόπωρο περίπου του 2016 θα κατανεμηθούν στα ΑΕΙ άλλες 500 θέσεις.

Δεδομένων των τεράστιων αναγκών των Ιδρυμάτων, το ΥΠΕΘ προσπάθησε να κατανείμει τις θέσεις στα ΑΕΙ με κριτήριο, όχι την πλήρη κάλυψη των αναγκών τους -πράγμα αδύνατο- αλλά τη σχετική βελτίωση της σχέσης διδασκόντων/διδασκουσών-διδασκομένων. Τα κριτήρια βάσει των οποίων κατανέμει τελικά το Υπουργείο τις θέσεις στα ΑΕΙ είναι:

 1. Ο αριθμός κενών θέσεων που τα ίδια τα Ιδρύματα είχαν αποστείλει στο Υπουργείο.

 2. Η αναλογία διδασκόντων/ών-διδασκομένων.

 3. Η βελτίωση κατά 1-2% της αναλογίας διδασκόντων/ών-διδασκομένων.

Σε ό, τι αφορά τα Πανεπιστήμια στα οποία κατανέμονται τελικά 364 θέσεις, το ΥΠΕΘ έλαβε τελικά υπόψη του την εισήγηση του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων, αλλά και την εισήγηση των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου.

Η πρώτη κατανομή έγινε αυστηρά με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου, η δεύτερη και οριστική κατανομή γίνεται με βάση το συνδυασμό τόσο της εισήγησης των Πρυτάνεων όσο και των υπηρεσιών του Υπουργείου. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει τη βελτίωση της αναλογίας διδασκόντων/ών-διδασκομένων κατά 1-2%, σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση.

Σε ό, τι αφορά τα ΤΕΙ, στα οποία κατανέμονται τελικά 136 θέσεις, το ΥΠΕΘ χρησιμοποίησε ως απόλυτο κριτήριο τη βελτίωση της παραπάνω αναλογίας στο ίδιο ποσοστό με τα Πανεπιστήμια.

Είναι βέβαια γεγονός ότι τα ΤΕΙ, λόγω δυσλειτουργιών των προηγούμενων περιόδων, παρουσιάζουν μια σημαντική απόκλιση σε σχέση με τα Πανεπιστήμια στην αναλογία διδασκόντων/ών-διδασκομένων.

Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να θεραπευθεί αυτή η μεγάλη απόκλιση με τις πρώτες 500 θέσεις. Τα Πανεπιστήμια είναι υπερδιπλάσια των ΤΕΙ, έχουν μια σχετικά καλή αναλογία διδασκόντων /ών-διδασκομένων και σκοπός είναι να διατηρηθεί και όχι να υποβαθμιστεί για να εξισορροπηθεί με αυτή των ΤΕΙ.

Σε ό, τι αφορά όμως τα ΤΕΙ δέσμευση του ΥΠΕΘ αποτελεί η επιπλέον ενίσχυσή τους με την επόμενη κατανομή των άλλων 500 θέσεων.

Πάντως, η κατανομή των 500 θέσεων μετά από 6 χρόνια βάλτωσης των προσλήψεων είναι βέβαιο ότι, όσο δίκαια και αντικειμενικά κριτήρια κι αν οριστούν, δημιουργεί αισθήματα αδικίας. Στην επόμενη κατανομή αυτά θα επανεξεταστούν.

 

 

 

 
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και απλήρωτη δουλειά: Πώς θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος σε Ελλάδα και Ευρώπη Ημερίδα της Ευρωομάδας GUE/NGL και των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Σε συνεργασία με το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2016 19:21

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και απλήρωτη δουλειά: Πώς θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ημερίδα της Ευρωομάδας GUE/NGL και των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Σε συνεργασία με το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 5 Μαρτίου, 10.30 π.μ- 17.00 μ.μ.

Σινέ Κεραμεικός, Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος, Αθήνα

ergasignu

Έπειτα από πέντε χρόνια μέτρων απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, λιγότερο από το 7% των εργαζόμενων καλύπτονται από τις ελάχιστες συλλογικές συμβάσεις που μένουν σε ισχύ. Την ίδια στιγμή, η απασχόληση έχει μειωθεί στο 53%, η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 25%, το ακραίο φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας πλήττει πάνω από 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενους και η κάθε μορφής εργοδοτική παραβατικότητα τείνει να γίνει κανόνας. Ο νεοφιλελεύθερος μύθος ότι η απορρύθμιση θα έφερνε, τάχα, νέες θέσεις εργασίας έχει καταρρεύσει.

Η στρατηγική της απορρύθμισης της εργασίας δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα. Σε ολόκληρη την Ε.Ε. καταγράφεται υποχώρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ραγδαία εξάπλωση των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων, αύξηση της επισφάλειας και ταυτόχρονη διατήρηση της ανεργίας σε πρωτοφανή επίπεδα. Στην Ελλάδα τους προσεχείς μήνες κυβέρνηση και θεσμοί θα διαπραγματευτούν ένα νέο πλαίσιο σε κρίσιμα πεδία των εργασιακών σχέσεων, με κορυφαίο αυτό των συλλογικών συμβάσεων. Περίπου ταυτόχρονα, η Κομισιόν θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για ένα πλαίσιο «ελάχιστων κοινών εργασιακών κανόνων» στην Ε.Ε. Αυτές οι κρίσιμες διεργασίες δεν μπορούν να γίνουν ερήμην των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνδικάτων, των ίδιων των εργαζόμενων, των κοινωνικών εταίρων, των επιστημονικών φορέων, των πολιτικών δυνάμεων, των δημοκρατικά εκλεγμένων θεσμών, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος, σε συνεργασία με το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν τον διάλογο για την απόκρουση του νεοφιλελεύθερου πραξικοπήματος εις βάρος της εργασίας και την αποκατάσταση του συλλογικού εργατικού δικαίου σε Ελλάδα και Ευρώπη, με την ημερίδα που διοργανώνουν το Σάββατο, 5 Μαρτίου, 10.30 π.μ., στο Σινέ Κεραμεικός στην Αθήνα. Τίτλος της ημερίδας είναι: «Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και απλήρωτη δουλειά: Πώς θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος σε Ελλάδα και Ευρώπη». Η ημερίδα θα «τροφοδοτηθεί» και από τις βασικές εκτιμήσεις και συμπεράσματα αντίστοιχου μίνι-συνεδρίου που έγινε πριν μερικές μέρες στις Βρυξέλλες, από την πολιτική ομάδα τα Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, GUE/NGL.

Η ημερίδα στην Αθήνα θα εξελιχθεί σε τρεις συνεδρίες στις οποίες θα μιλήσουν ως εισηγητές ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι συνδικάτων από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Ελλάδα και επιστήμονες- ερευνητές των εργασιακών και των οικονομικών της εργασίας. Σε κάθε συνεδρία, μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθούν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό.

Στην ημερίδα θα υπάρχει διερμηνεία από και προς τα ελληνικά για την παρακολούθηση των παρεμβάσεων των ξένων προσκεκλημένων, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω livestreaming, από το left.gr.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 5/3/2016

10.30 πμ - 11.00 πμ

Άνοιγμα, καλωσόρισμα εκ μέρους Ευρωομάδας, κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ- χαιρετισμοί

Δ. Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος Ε.Κ., Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Κατρούγκαλος, Υπουργός Εργασίας

Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, συντονιστής ΕΠΕΚΕ Εργασίας

 

11.00 πμ - 12.30 μμ

Πρώτο Πάνελ

Το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και το «νεοφιλελεύθερο πραξικόπημα» των θεσμών εις βάρος της εργασίας

Συντονιστής: Κ. Κούνεβα.

Ομιλητές:

 • Γιάννης Κουζής, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου: «Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη σε υποχώρηση- Το “πραξικόπημα” στην Ελλάδα και οι προϋποθέσεις αποκατάστασης».

 • Γκεόργκι Πιρίνσκι, ευρωβουλευτής S&D: «Συλλογικές συμβάσεις και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο».

 • Απόστολος Δεδουσόπουλος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου: «Συλλογικές συμβάσεις εναντίον απασχόλησης - Η αποδόμηση ενός νεοφιλελεύθερου μύθου».

 • Γκέρχαρντ Λάντσερστόρφερ- Αυστριακό Συνδικάτο Μεταφορών και Υπηρεσιών VIDA: «Αφύλαχτοι νόμοι: Νόμοι χωρίς υπεράσπιση είναι χωρίς αξία»

Εισηγήσεις 45 λεπτά, ερωτήσεις- παρεμβάσεις 45 λεπτά

Διάλλειμα για καφέ: 12.30μμ-13.00μμ

 

13.00μμ- 14.30μμ

Δεύτερο πάνελ

Συλλογικές συμβάσεις και εργασιακή απορρύθμιση: Πώς οι δυνάμεις της εργασίας θα ανακτήσουν το χαμένο έδαφος;

 

Συντονιστής: Κώστας Χρυσόγονος

Ομιλητές:

 • Άρις Καζάκος, καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου: «ΣΣΕ και διαιτησία στην εποχή των Μνημονίων- Εσωτερική υποτίμηση και βία στις εργασιακές σχέσεις. Κοινωνικοί αγώνες: αυτοδύναμη και δικαστική προστασία».

 • Salvatore Marra, CGIL (Ιταλική Συνομοσπονδία Εργασίας): «Πανευρωπαϊκός συνδικαλιστικός συντονισμός- Η ανάγκη, οι δυνατότητες, οι δυσκολίες».

 • Tania Perez, Comisiones Obreras (Εργατικές Επιτροπές Ισπανίας): «Εργασιακή απορρύθμιση, “αποκέντρωση” συμβάσεων και αποδυνάμωση συνδικάτων».

 • Αναστασία Φραντζεσκάκη, Σωματείο υπαλλήλων ΟΛΠ, «Συλλογικές συμβάσεις, ιδιωτικοποιήσεις και “κινεζοποίηση” των εργασιακών σχέσεων».

Εισηγήσεις 45 λεπτά, ερωτήσεις- παρεμβάσεις 45 λεπτά

Διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα: 14.30- 15.00

 

15.00μμ - 16.30μμ

 

Τρίτο πάνελ

Απλήρωτη – αδήλωτη εργασία: Η "μετενέργεια" της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Συντονιστής: Στέλιος Κούλογλου

Ομιλητές:

 • Απόστολος Καψάλης, πρώην ειδικός γραμματέας ΣΕΠΕ: «Παραβατικότητα στην εργασία- Μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής πολιτικής».

 • Σοφία Παπαοικονόμου, νομικός, συνεργάτης Κ. Κούνεβα: «Η απλήρωτη εργασία στην Ελλάδα και τα θεσμικά εργαλεία αντιμετώπισής της».

 • Κώστας Κουμπούνης, Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου Βελγίου (FGTB): «Ο θεσμικός ρόλος των συνδικάτων στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας των εργοδοτών».

 • Χρήστος Γιαμπουράνης, μέλος Δ.Σ. ΕΚΑ: «Ο χάρτης της επισφάλειας, η απλήρωτη εργασία και η σημασία επαναφοράς των ΣΣΕ».

Εισηγήσεις 45 λεπτά, ερωτήσεις- παρεμβάσεις 45 λεπτά

 

16.30μμ - 17.00μμ

Κλείσιμο- συμπεράσματα:

Νάσος Ηλιόπουλος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπαδημούλης

 

 

 

 

 

 

 

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 
Αυτόματη αντιστοίχηση κενών θέσεων εργασίας και βιογραφικών
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2016 17:39

eulogo επικαιροτητα

 

Αυτόματη αντιστοίχηση κενών θέσεων εργασίας και βιογραφικών

Σύνοδος Ολομέλειας

Η νομοθετική πρόταση για τον εκσυγχρονισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υπηρεσιών Απασχόλησης (EURES) προκειμένου αυτό να συμπεριλάβει μια πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων με τα άτομα που αναζητούν εργασία και τις κενές θέσεις εργασίας εγκρίθηκε από το ΕΚ την Πέμπτη. Στόχος της νομοθεσίας είναι η καταπολέμηση της ανεργίας με την καλύτερη αντιστοίχηση της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.


Η επικαιροποίηση του κανονισμού, ο οποίος έχει ήδη συμφωνηθεί με το Συμβούλιο, θα εστιάσει περισσότερο σε διασυνοριακές περιοχές και στους νέους.


Η νέα, "εξυπνότερη" πύλη του EURES θα αντιστοιχίζει αυτόματα τα βιογραφικά σημειώματα με τις κατάλληλες θέσεις εργασίας που προσφέρονται. Όλες οι θέσεις εργασίας που δημοσιεύονται από δημόσιους οργανισμούς στα κράτη μέλη θα διατίθενται πανευρωπαϊκά μέσω της ίδιας διαδικτυακής πύλης.


Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν το συμβιβασμό που επετεύχθη με τα κράτη μέλη στο τέλος του προηγούμενου έτους με 576 ψήφους υπέρ, 56 ψήφους κατά και 21 αποχές. Ο εισηγητής Heinz K. Becker (ΕΛΚ, Αυστρία) δήλωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα εξής: "Παρατηρούμε υψηλά επίπεδα ανεργίας σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν δύο εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας αλλού εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Η πλατφόρμα EURES, στο πρώτο στάδιο επέκτασης της, θα πρέπει να διευκολύνει την πρόσβαση σε εκατοντάδες κενές θέσεις εργασίας ( ... ). Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουμε δει ένα τέτοιο φιλικό προς το χρήστη τρόπο να παρέχει τόση υποστήριξη, ιδίως για τους νέους που αναζητούν εργασία οι οποίοι έχουν πλέον στα χέρια τους τη δυνατότητα να θέτουν τα βιογραφικά τους στη διάθεση κάθε εργοδότη σε όλη την Ευρώπη."


Η υπηρεσία της αυτόματης αντιστοίχισης προσφορών εργασίας και αιτήσεων θα παρέχεται δωρεάν. Δεν θα γίνεται καμία διάκριση με βάση την εθνικότητά των αιτούντων αναφορικά με την απασχόληση, την αμοιβή και άλλους όρους εργασίας, ενώ θα διασφαλίζεται και η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία.


Οι διαπραγματευτές του Κοινοβουλίου κατάφεραν να διευρύνουν το δίκτυο, παρέχοντας την ιδιότητα του μέλους και σε ιδιωτικούς οργανισμούς, εφόσον οι οργανισμοί αυτοί παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης τόσο σε εργαζομένους όσο και σε εργοδότες, και εισάγοντας τροπολογίες για την ενίσχυση των διασυνοριακών αγορών εργασίας.


Οι ευρωβουλευτές εισήγαγαν επίσης τροπολογίες ώστε να δοθεί η δυνατότητα εξαίρεσης από τη δημοσιοποίηση διασυνοριακών υποχρεώσεων στις χρηματοδοτούμενες από το δημόσιο πρακτικές άσκησης και μαθητείες, λόγω των διαφορών στα εκπαιδευτικά συστήματα και στις πολιτικές στην αγορά εργασίας στα κράτη μέλη.


Επόμενα βήματα


Ο κανονισμός , όπως ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο , πρέπει ακόμη να εγκριθεί επίσημα από το Συμβούλιο των Υπουργών. Θα τεθεί σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.


Συμπληρωματικές πληροφορίες

 

Η πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων του δικτύου EURES ιδρύθηκε το 1993 ως ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης των κρατών μελών της ΕΕ, της Ελβετίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν, και εταίρων όπως ιδιωτικά γραφεία εργασίας, συνδικάτα και ενώσεις εργοδοτών.

 

Οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν από τότε αφορούν την ελλιπή συγκέντρωση κενών θέσεων εργασίας και βιογραφικών σημειωμάτων, την περιορισμένη αυτόματη αντιστοίχιση κενών θέσεων και βιογραφικών, καθώς και την ανεπαρκή πληροφόρηση για τις διασυνοριακές αγορές εργασίας. Ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται σε κράτος μέλος εκτός της χώρας τους είναι 7,5 εκατομμύρια, δηλαδή 3,1 % του ενεργού πληθυσμού (δεν συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό αυτό οι μεθοριακοί διασυνοριακοί εργαζόμενοι).

 
Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2016 11:00

ypygeiaslogo

Όπως δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του Ν/Σ για το «παράλληλο πρόγραμμα», η τροπολογία που αφορά το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 14 του Νόμου 4024/2011 θα κατατεθεί στο επικείμενο Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο Υγείας με επείγον έγγραφό του κάλεσε τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να αναστείλουν την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 18 του Νόμου 4354/2015 καθώς με τη διάταξη αυτή περικόπτονταν ορισμένα επιδόματα τα οποία θα επανέλθουν με την τροπολογία θα κατατεθεί.

Συνεπώς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όχι μόνο δεν προχωρά σε κατάργηση των επιδομάτων αλλά έχει μεριμνήσει για την επαναφορά τους.    

 


Σελίδα 23 από 30
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
 «Κέαρ» – ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ Στίχοι / Μουσική: Ιάκωβος Σαμψάκης   Ο Ιάκωβος Σαμψάκης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση