ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Διάψευση δημοσιευμάτων για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 17:32

Διάψευση δημοσιευμάτων για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

ypergasias2015b

Με αφορμή δημοσιεύματα σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που καταγράφουν αντιδράσεις μερίδας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και βουλευτών για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που πρόσφατα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, από το Γραφείο της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, διευκρινίζονται τα εξής:

Η επιλογή των Δήμων για την πιλοτική φάση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί και επομένως η πληροφόρηση περί εφαρμογής του προγράμματος σε άλλους Δήμους, πλην εκείνων που ήδη έχουν ανακοινωθεί, είναι παραπληροφόρηση και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας αφορά στην ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων στην προσπάθεια τους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και όχι στην εξυπηρέτηση των αναγκών των Δήμων σε προσωπικό. Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων δεν μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους που προορίζονται αποκλειστικά για την υποστήριξη των ανέργων.

 
Νέο Πρόγραμμα 8μηνης Κοινωφελούς Εργασίας για το Δήμο Λαυρεωτικής
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 10:07

Νέο Πρόγραμμα 8μηνης Κοινωφελούς Εργασίας για το Δήμο Λαυρεωτικής

lavreotikhdhmos670

Ο Δήμος Λαυρεωτικής εντάχθηκε στη δεύτερη φάση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί σε 34 Δήμους . Το πρόγραμμα είναι  οργανωμένο για τους δήμους της χώρας που καταγράφουν τη μεγαλύτερη μακροχρόνια ανεργία.

Οι απασχολούμενοι θα εργαστούν για οκτώ μήνες (8), και όχι πέντε, με στόχο μετά τη λήξη της εργασίας να μπορεί κάποιος να λάβει το επίδομα ανεργίας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διεκδίκησε και κέρδισε -μοναδικός στα Μεσόγεια- 143 θέσεις 8μήνων.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Δήμος Λαυρεωτικής γνωστοποιεί τα κάτωθι:

 1. Θα ζητήσει συγκεκριμένες ειδικότητες ανέργων που θα απασχοληθούν στον τομέα της καθαριότητας και στην εκτέλεση συγκεκριμένων μικρο-έργων ως, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων έργου, οικοδόμοι, βαφείς, κηπουροί, ηλεκτρολόγοι και άλλες τεχνικές ειδικότητες.

 2. Θα υπάρξει κριτήριο εντοπιότητας, ώστε να πριμοδοτηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου μας .

 3. Για όσους τέλειωσαν το Δημοτικό μετά το 1981, δεν θα κρίνεται απαραίτητη η κατοχή απολυτηρίου Γυμνασίου.

 4. Η διαδικασία θα γίνει όλη μέσω του ΟΑΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, μόλις γίνει η Προκήρυξη οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από τους ίδιους τους ανέργους ηλεκτρονικά μέσω ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στοχεύει στην καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας, αλλά και στην εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας με αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών, καθώς και στην ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος στο Δήμο μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 10:14
 
Best Workplaces 2016 Αυτές είναι οι καλύτερες εταιρείες να δουλεύεις στην Ελλάδα
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 07:27

Best Workplaces 2016

Αυτές είναι οι καλύτερες εταιρείες να δουλεύεις στην Ελλάδα
d03e7-working-smiling-woman

 

Το Great Place to Work Hellas δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2016, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, με τα ονόματα των καλύτερων εταιρειών που διακρίνονται για εφέτος.

Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη για 14η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, διακρίνονται 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους: 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους, 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους, 4 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εταιρείες που διακρίνονται για το 2016, είναι οι εξής:

Κατηγορία πάνω από 251 εργαζόμενοι

 1. AXA Ασφαλιστική
 2. DHL Express Ελλάς
 3. Epsilon Net
 4. Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
 5. MSD
 6. Κωτσόβολος
 7. Accenture
 8. Novartis Hellas
 9. Pharmathen
 10. Β. Καυκάς ΑΕ


Κατηγορία 50-250 εργαζόμενοι

 1. MARS Group (Hellas)
 2. AbbVie Φαρμακευτική
 3. Microsoft Hellas
 4. Beiersdorf Hellas
 5. Enel Green Power Hellas
 6. Data Communication
 7. British American Tobacco Ελλάς
 8. GlaxoSmithKline ΑΕΒΕ
 9. 3M Hellas
 10. Μέλισσα Κίκιζας ABEE Τροφίμων


Κατηγορία 20-49 εργαζόμενοι

 1. PCS
 2. Enartia
 3. Edenred
 4. SAS Institute


Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 49 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 27.600 εργαζόμενους.

Η έρευνα η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους. Η βράβευση των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2016 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Απριλίου, κατά τη διάρκεια εορταστικού δείπνου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το Great Place to Work, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, ερευνά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για περισσότερα από 30 χρόνια, με στόχο το «χτίσιμο μίας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον». Το Great Place to Work, για να διαμορφώσει τη λίστα Best Workplaces με τις καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, καθώς και σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο/ερωτηματολόγιο Trust Index για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και τη διαδικασία Culture Audit για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών. 

Το Great Place to Work, πέραν από την έρευνα Best Workplaces, οργανώνει συνέδρια και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όσες εταιρείες επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/20878

 
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Χίου, διοργανώνει εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής για άνεργες γυναίκες με θεματολογία:
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016 17:18

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

xiosdimoslogo

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Χίου, διοργανώνει εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής για άνεργες γυναίκες με θεματολογία:

 • Τεχνικές αναζήτησης εργασίας

 • Σύνταξη και προώθηση βιογραφικού σημειώματος

 • Τεχνικές επικοινωνίας – συνέντευξη επιλογής προσωπικού

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες να επικοινωνήσουν μέχρι την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016, στα τηλέφωνα του Συμβουλευτικού Κέντρου 2271350040, 2271351932-3 για να δηλώσουν συμμετοχή.

Ο αριθμός των συμμετεχουσών θα είναι περιορισμένος.

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου (πρώην Δημαρχείο Καμποχώρων, Χαλκειός), πρωινές ώρες (09:00 – 12:00) και θα είναι ΔΩΡΕΑΝ

 
Γ.Γ.Ισότητας - Οι ανισότητες μεταξύ γυναικών και ανδρών στην εργασία, βάσει της Έκθεσης από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016 14:46

Οι ανισότητες μεταξύ γυναικών και ανδρών στην εργασία,

βάσει της Έκθεσης από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας

wwork

Οι ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων παγκοσμίως αποτυπώνονται στην Έκθεση "Γυναίκες στην Εργασία - Τάσεις 2016", η οποία δημοσιοποιήθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε.) στις 8 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Βάσει των στατιστικών στοιχείων της, αποδεικνύεται η ελάχιστη πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον τομέα της εργασίας (από την 4η Παγκόσμια Διάσκεψη για τις Γυναίκες- Πεκίνο, Σεπτέμβριος 1995-), αλλά και η ανάγκη κάλυψης των κενών μέχρι το 2030, κατά την εφαρμογή της Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2015 (επέτειος Πεκίνο+20). 

Από την Έκθεση, έκτασης 115 σελίδων στην αγγλική γλώσσα και με παράλληλη δημοσιοποίηση της περίληψής της επτά γλώσσες, προκύπτουν ορισμένα χαρακτηριστικά ευρήματα:

 

 • την εικοσαετία 1995-2015 παρατηρήθηκε αισθητή μείωση του γυναικείου εργατικού δυναμικού διεθνώς: από το 52,4% μειώθηκε στο 49,6% με το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες να μην είναι τόσο απογοητευτικό, αφού από το 79,9% το 1995, το 2015έπεσε στο 76,1%

 

 • οι ευκαιρίες συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι κατά 27 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες σε σύγκριση με τους άνδρες

 

 • το 52,1% των γυναικών και το 51,2% των ανδρών στην αγορά εργασίας εμπίπτουν στο καθεστώς της μισθωτής εργασίας, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και ποιοτικότερη απασχόληση

 

 • το 50,1% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού απασχολείται στον τομέα των υπηρεσιών, με τις γυναίκες να υπερτερούν (ενώ το 1995 οι γυναίκες απασχολούνταν στον τομέα των υπηρεσιών σε ποσοστό 41,1%, το 2015 το ποσοστό εκτινάχθηκε στο 61,5%)

 

 • στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες οι γυναίκες απασχολούνται κυρίως στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης σε ποσοστό 30,6%, - αντίθετα, στις γεωγραφικές περιοχές της Νότιας Ασίας και της Υποσαχάριας Αφρικής, οι γυναίκες απασχολούνται σε ποσοστό άνω του 60% στον γεωργικό τομέα, σε αντίξοες συνθήκες, και με μικρές έως χωρίς καθόλου χρηματικές απολαβές

 

 • ενώ οι γυναίκες αποτελούν λιγότερο από το 40% του εργατικού δυναμικού με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, στη μερική απασχόληση το αντίστοιχο ποσοστό εκτοξεύεται στο 57%

 

 • σε εκατό χώρες οι άνδρες αναγκάζονται να εργάζονται περισσότερο από 48 ώρες την εβδομάδα σε ποσοστό 35,5% και οι γυναίκες σε ποσοστό 25,7% (χαρακτηριστική η περίπτωση των οικονομιών της Ασίας)

 

 • το μισθολογικό χάσμα λόγω φύλου υπολογίζεται παγκοσμίως στο 23%, το οποίο μεταφράζεται σε 77% λιγότερες απολαβές για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες εργαζόμενους

 

 • σχεδόν 750 εκατομμύρια γυναίκες δεν επωφελούνται από κάποια θεσμοθετημένη διάταξη για το δικαίωμα στην άδεια μητρότητας, ενώ μόνο 330 εκατομμύρια εργαζόμενες λαμβάνουν κάποιου είδους επίδομα για τη γέννηση παιδιού (ποσοστό μόλις 28,2%) λόγω καταστρατήγησης της νομοθεσίας, έλλειψης ενημέρωσης, έμφυλων διακρίσεων ή κοινωνικού αποκλεισμού.

 

Παράλληλα, μεταξύ των μέτρων που προτείνονται για την ισότητα των φύλων στην εργασία, συμπεριλαμβάνονται τα κάτωθι:

- εξάλειψη των στερεότυπων αντιλήψεων λόγω φύλου μέσω της εκπαίδευσης

- ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στη δημόσια ζωή και στα κέντρα λήψης αποφάσεων

- προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

- διασφάλιση επαρκούς εγγυημένου μισθού και ενδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων

- ίση αμοιβή μεταξύ γυναικών και ανδρών για εργασία ίσης αξίας

- ολοκληρωμένο δίκτυο παρεμβάσεων για την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

 

Ρητή αναφορά στη χώρα μας σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης στην απασχόληση των γυναικών, τόσο στον δημόσιο τομέα, όσο και στο σύστημα κοινωνικής προστασίας υπάρχει στη σελίδα 69 της έντυπης έκδοσης της Έκθεσης.

 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εργάζεται με μεθοδικότητα, επιμονή και συνέπεια για την ανάπτυξη συνεργασιών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο  και αξιοποιεί όλα τα εργαλεία στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, ενώ η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Γ.Γ.Ι.Φ. εμπίπτει στο θεματικό πεδίο «Οικονομική Ανεξαρτησία των Γυναικών».

 


Σελίδα 23 από 33

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί Μια Γαλλίδα interior designer μηνύει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς δεν αναγνωρίστηκε ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...