ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Εγκαίνια καταστήματος fashion Erotokritos Fabrics στην Περικλέους.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 08:50

Εγκαίνια καταστήματος Fashion Erotokritos Fabrics 7 Years στην Περικλέους.

resized DK1 4596Β

resized DK1 4582

Ένας δροσερός αέρας από στιγμές αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας, μια απόλαυση οφθαλμών τα χρώματα των υφασμάτων και οι δημιουργίες, στα εγκαίνια του καταστήματος fashion Erotokritos Fabrics στην Περικλέους 34.

resized DK1 4737

 

resized DK1 4566

Πολλοί γνωστοί σχεδιαστές, συνεργάτες από το χώρο της μόδας, φίλοι και υποστηρικτές της επιχειρηματικής αυτής προσπάθειας όπως η Atticanews.gr, "ντύθηκαν" με την πριγκιπική φορεσιά της ευγενικής φιλοξενίας του Erotokritos!

 

 

resized DK1 4639resized DK1 4658resized DK1 4785resized DK1 4802resized DK1 4820resized DK1 4549resized DK1 4557

resized DK1 4725resized DK1 4565resized DK1 4570resized DK1 4631resized DK1 4639resized DK1 4642resized DK1 4671resized DK1 4692resized DK1 4713resized DK1 4734resized DK1 4780resized DK1 4815

 
Πανέτοιμη να διαγωνιστεί στην Ευρώπη η μαθητική επιχείρηση «Watch Out» από τη Θεσσαλονίκη
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 12:12

Πανέτοιμη να διαγωνιστεί στην Ευρώπη η μαθητική επιχείρηση

«Watch Out» από τη Θεσσαλονίκη

resized H NIKHTΡΙΑ ΟΜΑΔΑ WATCH OUT

Η ομάδα «πετάει» σήμερα για Βρυξέλλες και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

 

Η «Watch Out», η κοινωνική επιχείρηση των μαθητών του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, είναι έτοιμη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «28th Company Of The Year Competition 2017» του Junior Achievement Europe.

O διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη 11-12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες -έδρα του JA Europe- του Ευρωπαϊκού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο. Η ατμόσφαιρα θα είναι πανηγυρική φέτος καθώς εορτάζονται τα 40 χρόνια από την ίδρυση του JA Europe, στον οποίο υπάγονται 39 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Ο παγκόσμιος Junior Achievement Worldwide δραστηριοποιείται σε 122 χώρες και η έδρα του είναι στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών όπου και ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 100 χρόνια.

Η ελληνική μαθητική ομάδα «Watch Out» θα αναμετρηθεί με άλλες 34 μαθητικές επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη που επίσης προτείνουν πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες. Στο διαγωνισμό θα δώσουν το παρόν πάνω από 200 μαθητές, ενώ συνολικά κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 συμμετείχαν πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση», περισσότεροι από 300 χιλιάδες μαθητές, 15 έως 18 ετών.

resized ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

«Watch Out»

Έξυπνη συσκευή προειδοποίησης εμποδίων στο ύψος της κεφαλής για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

 

Η μαθητική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, θα διαγωνισθεί με την έξυπνη συσκευή «Watch Out» που προειδοποιεί τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης για εμπόδια που υπάρχουν στο δρόμο τους στο ύψος της κεφαλής. Τα ταλαντούχα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη βρήκαν μία πρακτική και οικονομική λύση σε ένα σοβαρό, καθημερινό πρόβλημα και δίνουν την δυνατότητα στους συνανθρώπους μας να περπατούν με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο. Τα παιδιά σκέφθηκαν και δημιούργησαν έναν ελαφρύ και διακριτικό μηχανισμό, με αισθητήρες υπερήχων, που τοποθετείται σε καπέλο ή σκούφο και προκαλεί μία μικρή προειδοποιητική δόνηση όταν πλησιάζουν σε εμπόδιο στο ύψος του κεφαλιού τους, π.χ. σε ένα κλαδί ή πινακίδα που το παραδοσιακό μπαστούνι δεν μπορεί να τους βοηθήσει. Είναι μία ευρεσιτεχνία που κέρδισε το ενδιαφέρον των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, οι οποίοι την δοκίμασαν με επιτυχία, ενώ υποστηρίζεται θερμά και από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία και τον πρόεδρό της κύριο Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

«Είναι εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο για την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, ότι τα παιδιά επιχειρούν με το βλέμμα στραμμένο στο συνάνθρωπο και το κοινωνικό καλό», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κυρία Λίτσα Παναγιωτοπούλου. «Μάλιστα, στην παρουσίασή τους, τα παιδιά της ομάδας «Watch Out», τονίζουν ότι όραμά τους είναι να βάλουν το δικό τους λιθαράκι και να αλλάξουν τον κόσμο. Η καινοτομία του προϊόντος αλλά και η μεγάλη κοινωνική ευαισθησία των ελλήνων μαθητών, είμαστε βέβαιοι ότι θα διακριθεί στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό», κατέληξε η κυρία Παναγιωτοπούλου. «Τα παιδιά έχουν δουλέψει σκληρά και έχουν ένα προϊόν έτοιμο να βγει στην αγορά», συμπλήρωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece, Αργύρης Τζικόπουλος. «Θα είμαστε στο πλευρό τους στη διάρκεια του διαγωνισμού αλλά και μετά για να υποστηρίξουμε την σπουδαία αυτή ιδέα».

resized ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Ποιοι είναι οι πέντε μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας

Οι πέντε μαθητές της Α’ Λυκείου που θα αναλάβουν την εκπροσώπηση της 25μελούς ομάδας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό είναι: Πασχάλης Κυζάκης, Σαμουήλ Μόσιος, Νικολέτα Καλούτσικου, Δημήτρης Καραμπουρνιώτης και Χριστόφορος Δημητρακόπουλος. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης που καθοδήγησε τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι η κυρία Μαρία Δαμαλή, ενώ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους είχε και ο εθελοντής, επιχειρηματικός σύμβουλος Κυριάκος Κελίδης, προϊστάμενος προμηθειών ΤΙΤΑΝ, εργοστασίου Θεσσαλονίκης. Εθελοντικά βοήθησε τα παιδιά στην προετοιμασία της παρουσίασής τους για τον Εθνικό αλλά και τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό η marketing strategist, συνιδιοκτήτρια της διαφημιστικής εταιρείας 7indigo New Media, κα Βάλια Παπαδημητρίου.

Ο διαγωνισμός και οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του JA Europe θα πραγματοποιηθούν στο Crowne Plaza Hotel, Rue Gineste 3, Bρυξέλλες. Την πρώτη ημέρα, την Τρίτη 11 Ιουλίου, τα παιδιά θα δώσουν συνέντευξη στην κριτική επιτροπή, θα κάνουν πρόβες για την παρουσίασή τους και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια. Την Τετάρτη 12 Ιουλίου το πρωί θα παρουσιάσουν επίσημα την επιχείρησή τους σε κριτές και κοινό και το μεσημέρι, μαζί με τις άλλες 34 ομάδες, θα στήσουν το δικό τους περίπτερο, με αφίσες και φυλλάδια με τα οποία θα ενημερώνουν το κοινό αλλά και την κριτική επιτροπή που θα τους επισκεφθεί και θα κάνει ξανά ερωτήσεις για μια τελευταία φορά. Τα παιδιά θα βρίσκονται στα περίπτερα από τις 14.00 έως τις 17.00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Crowne Plaza Hotel. Σε αυτή την εκδήλωση η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Τετάρτη το βράδυ σε επίσημη τελετή που θα διαρκέσει από τις 19.30 έως τις 23.00.

resized ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΔΟΚΙΜΗ WATCH OUT

Ευχόμαστε στην ελληνική μαθητική ομάδα «Watch Out», καλή επιτυχία!

http://coyc.jaeurope.org/

resized ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΕΛΙΚΟΥ WATCHOUT

«Εικονική Επιχείρηση»: Παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας

resized JA Greece for web2 1445003065

Το παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece υλοποιείται χωρίς κανένα κόστος για τα παιδιά καθώς υποστηρίζεται από τις εταιρείες: MetLife, Citi, Εθνική Τράπεζα, General Mills, SAP Hellas, Accenture και άλλες. Τη φετινή σχολική χρονιά 2016-2017 σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

 
Αττικός Αμπελώνας – ένα προϊόν με ιστορικές ρίζες, ποιοτικό παρόν και διασφαλισμένο μέλλον. Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας της Περιφέρειας Αττικής και του Enterprise Greece κήρυξε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 16:52

Αττικός Αμπελώνας – ένα προϊόν με ιστορικές ρίζες, ποιοτικό παρόν και διασφαλισμένο μέλλον.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας της Περιφέρειας Αττικής και του Enterprise Greece κήρυξε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

resized Παρέμβαση Αττικός Αμπελώνας 1

«Ο Αττικός Αμπελώνας μπορεί να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει, μόνο αν εμείς κάνουμε όσα δεν είχαν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες – αν δηλαδή καλύψουμε χωρίς χρονοτριβή το χαμένο έδαφος» επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) με τίτλο «Ο Αττικός Αμπελώνας», στο Ζάππειο Μέγαρο. «Μαθαίνοντας δηλαδή μέθοδο και τεχνογνωσία από εκείνες τις Περιφέρειες, εντός κι εκτός Ελλάδας, που διαθέτουν κορυφαία προϊόντα».

 «Και για αυτό εμείς σήμερα εγγράφουμε αυτή την προσπάθεια, και όχι απλά μία εκδήλωση, ως έναν κρίκο της αλυσίδας των τριών Ε: Ενημέρωσης, Επενδύσεων, Εξαγωγών. Τα 3 Ε μίας συλλογικής προσπάθειας. Από την Περιφέρεια Αττικής, το Enterprise Greece μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», συνέχισε η ίδια.

resized Παρέμβαση Αττικός Αμπελώνας 2

Η Περιφερειάρχης έκανε λόγο για απαιτητικό διακύβευμα που επιβάλλει συστράτευση, αφοσίωση, σύστημα, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευμετάβλητο και ανταγωνιστικό περιβάλλον. «Για να μάθουμε καταρχήν στην Αττική, στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συγκεκριμένων στρατηγικών επιλογών, την αξία του Αττικού Αμπελώνα, την αξία των κρασιών του, βάζοντας τις βάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και για την οικοδόμηση εκείνων των προϋποθέσεων εξαγωγών των κρασιών του», ανέφερε η Περιφερειάρχης.

Η ίδια υπογράμμισε ότι ο Αττικός Αμπελώνας, αν και διαθέτει πολλές προϋποθέσεις, δεν κατέχει την ανάλογη με τις ιδιαίτερες ποικιλίες του και με τα τόσο ξεχωριστά ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά, θέση σε εθνικό επίπεδο. «Δεν έχει καταφέρει, με άλλα λόγια, να γίνει brand name μιας ξεχωριστής ταυτότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης. «Ωστόσο συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ταυτότητας πολιτισμικής, ιστορικής, γαστρονομικής, τουριστικής», παρατήρησε η ίδια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής ο Βουλευτής Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας την Ένωση Κεντρώων η Βουλευτής Β’ Πειραιά, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

Ακολουθούν σημεία από την παρέμβαση της Περιφερειάρχη:

  • Δεν πρόκειται για μία ακόμη εκδήλωση, αλλά ουσιαστικά, μία κοινή προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του Enterprise Greece, δύο φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας που ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιχειρούν, σε άνυδρους οικονομικά καιρούς, να αλλάξουν τα δεδομένα.

  • Επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, που παράγει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, με κοινωνικά συνεκτικό τρόπο και με έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, το νέο επιχειρείν.

  • Στην κατεύθυνση αυτή, έχουμε επιλέξει μία νέα, τη μόνη, κατά τη γνώμη μου, αποτελεσματική μέθοδο – αυτή των πολύπλευρων και πολυεπίπεδων συνεργειών μεταξύ φορέων της δημόσιας και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας για να αναδείξουμε έναν τομέα, όπως ο πρωτογενής τομέας της Αττικής, μέσα από ένα εμβληματικό, όσο και ξεχωριστό της προϊόν. Ένα προϊόν με ιστορικές ρίζες, ποιοτικό παρόν και διασφαλισμένο μέλλον. Τον Αττικό Αμπελώνα.

  • Η Αττική, ο Αττικός Αμπελώνας και οι ποικιλίες του, οι οίνοι της Αττικής αποτελούν ένα από τα εν δυνάμει σημαντικότερα ‘χαρτιά’ αυτού του νέου μοντέλου ανάπτυξης, που λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του χθες, του σήμερα και του αύριο, στο ευρύτερο πλαίσιο της στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

  • Δημιουργούμε έτσι τους όρους για την επίτευξη των δύσκολων στόχων της εξωστρέφειας, της αναγνωρισιμότητας, της προώθησης του Αττικού Αμπελώνα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), ο Χάρης Λαμπρόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και Πρόεδρος του Ινστιτούτου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, Δρ. Οινολογίας.

 
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Τελετή βράβευσης επιχειρηματικών σχημάτων
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 16:39

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Τελετή βράβευσης επιχειρηματικών σχημάτων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 η απονομή των βραβείων Επιχειρηματικότητας, του Προγράμματος για την Υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς, στη Βίλλα Κώστα, με τη παρουσία του Δήμαρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου και του προέδρου του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου.

resized Πρώτο βραβείο στην επιχειρηματικη ιδέα INCEPTICA

Επτά ήταν οι ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στη τελική φάση των βραβείων και την παρουσίαση τους και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η έμπειρη δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

resized Δεύτερο βραβείο στην επιχειρηματική ιδέα INAGROS

Την εκδήλωση άνοιξε η ομιλία του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Θωμάκου ο οποίος υπογράμμισε «Ο σπόρος της Επιχειρηματικότητας που έπεσε εδώ στον Δήμο μας με πρωτοβουλίες και δράσεις για την νεανική και όχι μόνο επιχειρηματικότητα πριν ενάμιση χρόνο βλέπουμε με ικανοποίηση ότι έπιασε, ότι φύτρωσε. Η σημερινή εκδήλωση, είναι μια εκδήλωση αισιόδοξη που μπορεί να μας δώσει την ελπίδα προοπτικής και συνέχειας. Υλοποιήσαμε το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας καταφέρνοντας να ακολουθήσουμε το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να επιτύχουμε τους στόχους μας, κάτι που είναι δύσκολο για την Αυτοδιοίκηση. Η προσπάθεια μας είχε θετικό αποτέλεσμα χάρη στο μεράκι και στο πείσμα των συναδέρφων αιρετών αλλά και της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδώσουμε συμβολικά χρηματικά βραβεία στις τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που χορήγησαν οι συνεργαζόμενες με τον Δήμο Τράπεζες Εurobank και Πειραιώς τις οποίες ευχαριστούμε για την προσφορά τους. Προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε με όρους ιδιωτικού τομέα χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε στο ελάχιστο το δημόσιο συμφέρον και την χρηστή διοίκηση. Ωστόσο για το εγχείρημα αυτό δεν χρειάστηκαν αλλεπάλληλοι έλεγχοι σκοπιμότητας και νομιμότητας, δεν υπήρχε ζήτημα να γίνουν εργολαβικές ενστάσεις όλα εκείνα που μας κρατάνε πολύ κάτω που δεν μας αφήνουν να πετάξουμε, να προσφέρουμε έργο. Άνοιξε λοιπόν ο δρόμος ώστε να γίνει μια σταθερή δημοτική πολιτική, ενθάρρυνσης κινητροδότησης και παρακίνησης της νεανικής επιχειρηματικότητας, πέρα από την τρέχουσα περίοδο. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά καθώς από αυτόν εδώ τον Δήμο προσπαθούμε να συνεισφέρουμε έστω και συμβολικά στην εθνική προσπάθεια για την νέα ανάπτυξη της πατρίδας μας και την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων ανθρώπων.Ευχαριστώ πολύ το ΕΒΕΑ και τον κ. Μίχαλο για την υποστήριξη του, τον συνάδερφο Βαγγέλη Αυλήτη που σηκώνει το βάρος αυτής της πολιτικής , την συμβουλευτική εταιρεία PRISMA CONSULTING και όλους όσοι έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα. Χαίρομαι πάρα πολύ και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στους συνεργάτες και τους εργαζόμενους του Δήμου Κηφισιάς που έχουν συμβάλει ώστε ο Δήμος μας να μπορεί να χτίσει πάνω σε ιδέες, έναν Δήμο Συμμετοχής και Αισιοδοξίας έναν Δήμο Ελπίδας και Καινοτομίας».

resized Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος

Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλου ο οποίος τόνισε « Η ώθηση και η υποστήριξη της νέας γενιάς προς την κατεύθυνση της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας δεν αποτελεί μόνο ένα όχημα για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας αλλά και για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων ανθρώπων. Είναι το όχημα για την αναζωογόνηση και τον αναπροσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας την κινητήριο δύναμη της δημιουργικής επιχειρηματικότητας. Στην προσπάθεια αυτή οι τοπικές κοινωνίες η αυτοδιοίκηση και οι φορείς πρέπει να έχουν έναν ουσιαστικό ρόλο. Οι Δήμοι είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες αλλά και τα δεδομένα κάθε περιοχής για αυτό μπορούν να σχεδιάσουν στοχευμενες και αποτελεσματικές δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με τον Δήμο Κηφισιάς για το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας. Είχαμε την χαρά να δούμε φρέσκιες αλλά και καινοτόμες ιδέες, ελπιδοφόρα επιχειρηματικά σχήματα. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα ειδικά όσους διακρίθηκαν. Εύχομαι όλες αυτές οι ιδέες που γεννήθηκαν εδώ να ανθίσουν και να παράγουν καρπούς, για εσάς τον τόπο μας και την οικονομία της χώρας μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους ανθρώπους του Δήμου Κηφισιάς για την άρτια υλοποίηση του προγράμματος και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία για νέες συνεργασίες και στο μέλλον».

resized Παρουστριάστρια της βραδιάς η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα αποτελέσματα για τα τρία βραβεία των 3.000, 2.000 και 1.000 ευρώ

ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRISMA CONSULTING Φραγκίσκος Θεοφύλακτος.

resized Τρίτο βραβείο στην επιχειρηματική ιδέα MEMNISHOW

Τα κριτήρια αξιολόγησης της επιτροπής αφορούσαν στα εξής πεδία:

1. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ-ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΙΔΕΑΣ

2. ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ/ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

3. ΕΦΙΚΤΟΤΗΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΕΑΣ

resized AIRBOOKING   resized HOMODELPHINUSresized PROACTIVEresized SERIOUSLOGIC

Τη πρώτη θέση και τα 3.000 ευρώ κέρδισε το επιχειρηματικό σχήμα STUDIO INCEPTICA το οποίο έχει αναπτύξει μια συσκευή για την διευκόλυνση της ανάγνωσης μουσικών κειμένων από άτομα με προβλήματα όρασης, χρησιμοποιώντας τη μουσική έκφανση της γραφής Braille. Την βράβευση έκανε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

resized Διακρίνονται μεταξύ άλλων οι κκ Κασσίμης Μίχαλος Καφαντάρη

Την δεύτερη θέση και τα 2.000 ευρώ κέρδισε η επιχειρηματική ιδέα INAGROS.Το inagros είναι ένα τεχνολογικό πολυεργαλείο, το οποίο στοχεύει να βελτιώσει τις μεθόδους της αγροτικής παραγωγής και να γεφυρώσει αποδοτικά το χάσμα μεταξύ του αγρότη και του γεωπόνου. Την απονομή του βραβείου έκανε ο κ. Χάρης Λαμπρόπουλος Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ - Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών & ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.

resized Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή λήξης των βραβείων επιχειρηματικότητας

Την τρίτη θέση και τα 1.000 κέρδισε το επιχειρηματικό σχήμα MEMNESHOW. H ομάδα MEMNΕSHOW οργανώνει “Live Escape Games” - «Ζωντανά Παιχνίδια Απόδρασης» βασισμένα στο ιστορικό πλαίσιο μιας περιοχής και κατευθυνόμενα από διπλωματούχους ξεναγούς. Την βράβευση έκανε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Αγορά Εργασίας κ. Βαγγέλης Αυλήτης.

resized Μια εξαιρετική βραδιά βράβευσης καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων

Τα χρηματικά βραβεία είναι χορηγία των Τραπεζών Πειραιώς και Eurobank.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

PROACTIVE/ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΦΕ Συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, ανακύκλωση και αξιοποίηση των χρησιμοποιημένων κόκκων καφέ (κατακάθια καφέ), με σκοπό την παραγωγή εγκεκριμένων τελικών προϊόντων ευρείας κλίμακας, στους τομείς ενέργειας και γεωργίας.

AIRBOOKING Αναλογιζόμενη την ανάγκη για το σχεδιασμό ενός ταξιδιού, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο, η airbooking.co.uk δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ακυρώνοντας την αναζήτηση σε πολλαπλά sites.

HOMODELPHINUS Το Homodelphinus είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης βασικών αρχών, ανθρώπινης συμπεριφοράς στο υδάτινο στοιχείο. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με σκοπό να αποκτήσουν ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων έξω και μέσα στο νερό και να βιώσουν τα οφέλη της θάλασσας τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

SERIOUSLOGIC Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα την οποία εγκαθιστώντας την ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό του σαν “gps tracker” δηλαδή θα μπορεί ανά πάσα στιγμή στέλνοντας ένα μήνυμα σε αυτό το κινητό να μπορεί να λάβει συντεταγμένες gps για την τοποθεσία του.

resized Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης:

Λαμπρόπουλος Χάρης – Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ – Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών & Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών Θεοφύλακτος Φραγκίσκος – Διευθύνων Σύμβουλος PRISMA CONSULTING Μασσέλος Κωνσταντίνος – Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Νικολοπούλου Λίνα - Διευθύνουσα Σύμβουλος MINDWORK - Συμβουλευτικές Υπηρεσίες & MINDVIEW - Εταιρεία Έρευνας, Διευθύντρια eHealth Forum
Παπαδημητρίου Βάλια – Co-founder & CEO 7indigo New Media Agency
Λιβιεράτος Αντώνης - Σύμβουλος επιχειρηματικότητας στο Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ρούλα Μπαχταλιά (Programme Manager egg - enter.grow.go) – Eurobank Ευθύμης Γεωργακόπουλος Egg Site Manager egg-enter grow go Eurobank Βασίλης Σωτηράκος Δ/ντης Καταστήματος Κηφισιάς Τράπεζα Πειραιώς Κωνσταντίνος Χριστοδούλου Senior Director Τράπεζα Πειραιώς

Την εκδήλωση βράβευσης των καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων έκλεισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Αγοράς του Εργασίας του Δήμου Κηφισιάς κ. Βαγγέλης Αυλήτης, ο οποίος ανακοίνωσε την σύμπραξη τριών Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Πεύκης- Λυκόβρυσης στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ.Γιώργος Δημαράς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο τέως υπουργός Θεόδωρος Κασσίμης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου Ευάγγελος Λιρούδιας, Αντιδήμαρχοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, τραπεζών & φορέων και πλήθος κόσμου.

 
Γιάννης Βρούτσης: «Στάση πληρωμών σε 63.000 δικαιούχους εφάπαξ, 139.000 κύριων και 127.000 επικουρικών συντάξεων»
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 17:34

Γιάννης Βρούτσης: «Στάση πληρωμών σε 63.000 δικαιούχους εφάπαξ, 
139.000 κύριων και 127.000 επικουρικών συντάξεων»
 

 

Αθήνα,  27 Ιουνίου  2017

VOURTSIS.JPG

  
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, για την κατάσταση του Ασφαλιστικού Συστήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ποτέ στο παρελθόν, πολιτική ηγεσία υπουργείου Εργασίας, δεν λειτούργησε με τόση προχειρότητα, αναλγησία και υποκρισία. 
 
Ποτέ στο παρελθόν το Ασφαλιστικό Σύστημα δεν βρέθηκε σε τόσο τραγική κατάσταση.
 
Σύμφωνα με το Compliance Report (June 2017) και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ προς τους δικαιούχους κύριων και επικουρικών συντάξεων, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, προσεγγίζοντας τα 3 δις ευρώ.
 
Το πλήθος των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων – με στοιχεία Απριλίου 2017 - ξεπερνά τις 139.000, με οφειλές που αγγίζουν τα 1,4 δις ευρώ.  Ποσό που σήμερα έχει διαμορφωθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.
 
Το πλήθος των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων ξεπερνά τις 127.000, με οφειλές κοντά στα 650.000.000 ευρώ. 
 
Την ίδια στιγμή, τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων, που για πρώτη φορά δεν έχουν αποδοθεί, αγγίζουν τα 25.000.000 ευρώ.
 
Το πλήθος των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ του ΕΤΕΑΕΠ, ξεπερνά τις 63.000, με οφειλές που υπερβαίνουν τα 900.000.000 ευρώ.
 
Συνεπώς, οι ατεκμηρίωτες και αναπόδεικτες ανακοινώσεις περί πλεονάσματος στον ΕΦΚΑ, υποτιμούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη εργαζόμενων και συνταξιούχων, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι ασφαλιστικών παροχών, παραμένουν "όμηροι" της ιδιότυπης στάσης πληρωμών, που σήμερα έχουν κηρύξει τα ασφαλιστικά ταμεία!». 

 

 


Σελίδα 3 από 33

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί Μια Γαλλίδα interior designer μηνύει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς δεν αναγνωρίστηκε ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...