ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΡΓΑΣΙΑ
Η οικονομία αλλάζει, η ΝΔ όχι - Άρθρο της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου που δημοσιεύτηκε σήμερα, 21.05.2017, στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής»
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 13:09

Η οικονομία αλλάζει, η ΝΔ όχι - Άρθρο της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου που δημοσιεύτηκε σήμερα, 21.05.2017, στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής»

raniaantonopoulou

Ο στόχος της τελευταίας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους Θεσμούς είναι ένας και μοναδικός: να βγει η χώρα από την ακραία επιτροπεία που βρίσκεται τα τελευταία 7 χρόνια, με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη λήψη μέτρων ως αναγκαίο τίμημα για την έξοδο της χώρας από την αυστηρή επιτήρηση. Συμφώνησε όμως και σε μία σειρά αντιμέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα αμβλύνει τις συνέπειες του πακέτου μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι η κυβέρνηση κατάφερε να εντάξει στη συμφωνία με τους δανειστές το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

Η διευθέτηση του ελληνικού χρέους είχε δρομολογηθεί από το 2012, όταν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων ότι: «τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα βοήθειας… προκειμένου να επιτευχθεί επιπλέον αξιόπιστη και βιώσιμη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, όταν η Ελλάδα φτάσει σε ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα, όπως οραματίζεται το υφιστάμενο Memorandum of Understanding (MoU), υπό την προϋπόθεση της πλήρους εφαρμογής των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα». Εντούτοις, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν κατόρθωσε την εφαρμογή της, όταν προέκυψαν τα πλεονάσματα το 2014. Απεναντίας, ο κύριος Βενιζέλος δήλωνε τον Μάρτιο του 2014 ότι, μετά το περιβόητο PSI και την αφαίμαξη των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, το «ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, γιατί βρίσκεται κατά το 80% στα χέρια θεσμικών εταίρων και πιστωτών».

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους Θεσμούς, η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη εστίαζαν την κριτική τους στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και απαιτούσαν την άρον - άρον ολοκλήρωση της συμφωνίας στο όνομα της εκταμίευσης των δόσεων και όχι στο περιεχόμενο της συμφωνίας που επεδίωκε η κυβέρνηση. Για εκείνους το ζητούμενο δεν ήταν ποτέ το συγκεκριμένο μείγμα μέτρων, πολλώ δε μάλλον η επίπτωσή τους στον κόσμο της εργασίας. Το απέδειξαν άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια, υπογράφοντας μνημόνια που εκτόξευσαν την ανεργία στο 27,7%, και νομοθέτησαν τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Σήμερα, μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της χώρας, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη επικεντρώνονται στο περιεχόμενο της συμφωνίας. Εκφράζουν με περισσή υποκρισία την αγωνία της για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τα φτωχά νοικοκυριά, υποστηρίζοντας ότι πλέον καταρρίπτεται ο μύθος της κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς.

Λησμονούν προκλητικά ότι επί των ημερών τους μειώθηκε κατά 28% το μέσο ετήσιο εισόδημα κάθε νοικοκυριού. Δε λένε λέξη για το γεγονός ότι αυξήθηκαν κατά 56,2% τα νοικοκυριά με ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ, όπως προκύπτει από τη σύγκριση των δεδομένων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι οποίες υποβλήθηκαν το 2016 και το 2010.

Οι κύριοι της Αντιπολίτευσης ξεχνούν. Οι στυγνοί οικονομικοί δείκτες όμως καταγράφουν με ανεξίτηλα χρώματα ότι επί των ημερών τους, όταν εκείνοι διαχειρίζονταν την κρίση, οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου απομειώθηκαν από το ετήσιο ύψος των 60 δις στα 20 δις και το ΑΕΠ κατά 25%. Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις και, ως εκ τούτου, εμποδίζει τις επενδύσεις. Συνεχίζει να καταστροφολογεί, αγνοώντας επιδεικτικά τις αλλαγές στα δεδομένα της οικονομίας.

Μπορεί το α’ τρίμηνο να ήταν αρνητικό όσο αφορά τον δείκτη του ΑΕΠ, κυμάνθηκε δηλαδή στο επίπεδο του 2014, έτους «success story», ωστόσο οι οικονομικοί δείκτες των πρώτων μηνών του 2017 μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Καταγράφουν αύξηση της μισθωτής απασχόλησης, άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής, του εμπορίου και των εξαγωγών και άνοδο των τουριστικών αφίξεων. Την ίδια στιγμή, τα spreads διολισθαίνουν για πρώτη φορά σε επίπεδα προ κρίσης και οι δείκτες του οικονομικού κλίματος, των επιχειρηματικών και των καταναλωτικών προσδοκιών βελτιώνονται αισθητά.

Όσο αφορά την απασχόληση, τους πρώτους τέσσερις μήνες της φετινής χρονιάς δημιουργήθηκαν 125.000 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση στο πρώτο τετράμηνο του έτους από το 2001 έως σήμερα. Το στοιχείο αυτό έρχεται να προστεθεί στο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων κατά 99.700 θέσεις εργασίας για το έτος 2015 και στο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων κατά 136.260 το 2016 (ρεκόρ έτους από το 2001 έως σήμερα).

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανατρέπεται η αυξητική τάση των ευέλικτων μορφών εργασίας έναντι της πλήρους απασχόλησης, που είχε επικρατήσει επί ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (μείωση πλήρους απασχόλησης κατά 20%). Το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κατέγραψε τον Απρίλιο του 2017 αύξηση και επικράτηση του ποσοστού των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση, οι οποίες αποτέλεσαν το 54,91% του συνόλου, και μείωση του ποσοστού των προσλήψεων με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, που αποτέλεσαν το 45,09% των προσλήψεων.

Πέραν των θετικών εξελίξεων στον τομέα της απασχόλησης, οι οικονομικοί δείκτες τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους διαψεύδουν την κινδυνολογία που εσκεμμένα και αβάσιμα καλλιεργούν τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το πρώτο τετράμηνο ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 94,1 μονάδες από 90,7 μονάδες που ήταν το ίδιο διάστημα πέρσι. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 9% όταν το ίδιο διάστημα πέρσι μειώνονταν κατά -0,7% και οι ξένες άμεσες επενδύσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν σε 350 εκατομμύρια ευρώ από 183 εκατομμύρια.

Η οικονομία αλλάζει, η ΝΔ θα αλλάξει ή θα εξακολουθήσει να εμμένει στη στείρα, παλαιοκομματική, μικροπολιτική αντιπολίτευση; Όσο γρηγορότερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα, προσαρμοστεί και συμβάλλει σε αυτήν, τόσο το καλύτερο για την οικονομία και τη χώρα συνολικά.

 
Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας συνεχίζει τη διεξαγωγή σειράς στοχευμένων πανελλαδικών ελέγχων
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 16:13

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας συνεχίζει τη διεξαγωγή σειράς στοχευμένων πανελλαδικών ελέγχων, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία των πληροφοριακών συστημάτων και τις καταγγελίες που φτάνουν στην Επιθεώρηση.

ypourgeio-ergasias

Ενδεικτικά: σε αλυσίδα καταστημάτων εστίασης διενεργήθηκαν πανελλαδικά 103 έλεγχοι όπου διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις που αφορούν αδήλωτη εργασία και 35 που αφορούσαν υποδηλωμένη εργασία, ενώ υπήρξαν ακόμα 15 άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Επίσης, σε αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης διενεργήθηκαν 118 έλεγχοι, όπου διαπιστώθηκαν 53 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, 33 περιπτώσεις υποδηλωμένης εργασίας και 20 άλλες παραβάσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Παράλληλα, το Σ.ΕΠ.Ε. διεξάγει από κοινού με την ελεγκτική υπηρεσία του ΕΦΚΑ, το ΣΔΟΕ και την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Χρησιμοποιώντας εργαλεία ανάλυσης κινδύνου, μέσα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, είναι σε θέση να εντοπίζει και να ελέγχει επιχειρήσεις με υψηλή πιθανότητα παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας.

Τέλος, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου έχει εκπονηθεί προγραμματισμός ελέγχων ειδικά για επιχειρήσεις και περιοχές στον κλάδο του τουρισμού.

 
Παρών στις Εργατικές Κατοικίες Λαυρίου με το Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας ήταν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 16:48

Παρών στις Εργατικές Κατοικίες Λαυρίου με το Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας ήταν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

DIMITRISLOUKASLAVRIO

Στην ενημερωτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις Εργατικές Κατοικίες Λαυρίου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Στη συνάντηση, ο Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας και οι συνεργάτες του κκ. Μ. Μουζάλας και Π.Αντωνάκος, εξήγγειλαν την εφαρμογή Υπουργικής Απόφασης της Υπουργού Εργασίας κας. Ε. Αχτσιόγλου, η οποία προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση προβλέπει τη δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις, ενώ στην παρούσα φάση η τιμή παραχώρησης καθορίστηκε στα 304,41€/ τ.μ. Η Απόφαση περιλαμβάνει επίσης ευνοϊκότερους όρους για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ κλπ), απελευθερώνοντας έτσι από την πολύχρονη ομηρία και ανασφάλεια δεκάδες κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς στη σύντομη τοποθέτηση που έκανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μέσα στη μάστιγα της οικονομικής κρίσης, να καθοριστεί ένας τρόπος αποπληρωμής των οφειλών των κατοίκων που βάλλονται, με διευκολύνσεις κοινωνικά δίκαιες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητές τους.»

 
Αρβανιτίδης Γιώργος: 3+1 βήματα απέναντι στην ανεργία Χαιρετισμός στην Επετειακή Ημερίδα για τα 100 Χρόνια του ΕΚΘ (29.04.2017)
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 02 Μάιος 2017 15:42

Αρβανιτίδης Γιώργος: 3+1 βήματα απέναντι στην ανεργία

Χαιρετισμός στην Επετειακή Ημερίδα για τα 100 Χρόνια του ΕΚΘ (29.04.2017)

 
Θέλω να αφιερώσω τη σημερινή μου ομιλία στον κόσμο της εργασίας, με ένα θετικό μήνυμα. Όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση, χρειάζεται μεγάλη κόντρα για να μην μας πάρει από κάτω. Και δεν το λέω για να κάνω αντιπολίτευση. Το λέω με θετικό τρόπο. Η μιζέρια και η γκρίνια στον λαό μας δεν ταιριάζει. Είμαστε ωραίοι ως Έλληνες όταν είμαστε δημιουργικοί. Και είμαστε τυχεροί που γεννηθήκαμε σε έναν τόπο με δυνατότητες.

Άρα για μένα, το μεγάλο ζητούμενο είναι να δούμε πώς μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Πώς θα μπορέσουμε τα κόμματα, τα συνδικάτα, οι επιχειρήσεις, τα πανεπιστήμια και η αυτοδιοίκηση να συνεργαστούμε. Αλλιώς δεν βγαίνει. Όσο χτυπάμε ο ένας τον άλλο, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να πυροβολούμε τα πόδια μας.

Θέλω να δώσω ορισμένα στοιχεία για να περιγράψω τον στόχο.

Στοιχείο πρώτο:

  • Όσο πάμε με τη λογική βλέποντας και κάνοντας το πρόβλημα μεγαλώνει. Μέσα σε ένα χρόνο στην Κεντρική Μακεδονία προστέθηκαν 16.000 νέοι άνεργοι. Μιλάμε πρακτικά για μια ολόκληρη πόλη στην ανεργία.
Και γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι ότι πιο έντονο μπορεί να βιώσει κανείς μετά τα προβλήματα υγείας. Το ζεις 24 ώρες το 24ώρο, επηρεάζει εσένα, τον σύντροφό σου, τα παιδιά σου, επηρεάζει τα πάντα. Και ειδικά αν είσαι νέος, επηρεάζει τον πιο κρίσιμο παράγοντα. Τα όνειρά σου και τη διάθεση για δημιουργία και προσφορά. Και δεν εννοώ δημιουργία μόνο σε υλικά πράγματα. Οι νέοι μας σήμερα φοβούνται να κάνουν οικογένειες γιατί δεν ξέρουν πως θα τα βγάλουν πέρα. Δεν μπορούν να προγραμματίσουν ούτε σε ορίζοντα εβδομάδας και αυτό είναι κάτι που τους κρατάει διαρκώς πίσω.

Στοιχείο δεύτερο:

  • Η χώρα έχει υποστεί τεράστια ζημιά στην παραγωγική της βάση. Έχουμε ένα ΑΕΠ στα 176 δις € το οποίο προέρχεται κατά κύριο λόγο από εμπόριο και παροχή υπηρεσιών.
Όταν ήμουν εισηγητής στον προϋπολογισμό έκατσα και πρόσθεσα όλους τους κωδικούς του ΑΕΠ που περιέχουν τη λέξη «ΠΑΡΑΓΩΓΗ». Ξέρετε ποιο είναι το αποτέλεσμα; 8%. Αυτή είναι η παραγωγική μας βάση. 8%. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπηρεσίες, μεταποίηση, εμπόριο.

Στοιχείο τρίτο:

Προχθές ήμουν εισηγητής στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Ξέρετε πόσες επιχειρήσεις μπορούν να σωθούν αν ρυθμιστούν τα χρέη τους; 7 στις 10. 7 στις 10 επιχειρήσεις μπορούν να ξαναζωντανέψουν και να δώσουν δουλειές. Μάλιστα, σε ορισμένους κλάδους όπως είναι η εστίαση και ο τουρισμός, η ανθεκτικότητα αυτή ανεβαίνει κι άλλο, αφού μέχρι και 9 στις 10 επιχειρήσεις μπορούν να σωθούν. Άρα η μικρομεσαία επιχείρηση που είναι ο μεγάλος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει βιώσιμη και να προσλάβει νέους εργαζόμενους, ή τουλάχιστον να μην προχωρήσει σε άλλες απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Στοιχείο τέταρτο:

Μας αρκούν δουλειές χωρίς δικαιώματα, 4ωρα με 250€ το μήνα ή δουλειές που για να βγάλεις 700€ και 800€ πρέπει να δουλεύεις 12 και 14 ώρες τη μέρα; Αυτό, με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι αγορά εργασίας. Αυτό είναι ζούγκλα. Άρα για να πετύχουμε μια ανάπτυξη με αντίκρισμα στον εργαζόμενο και τον μισθό του πρέπει να λύσουμε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας: Να κάνουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.

Και μια επιχείρηση δεν γίνεται ανταγωνιστική κόβοντας μισθούς. Αυτά τα λένε όσοι δεν ενδιαφέρονται για τίποτα περισσότερο από την προσωπική τους καλοπέραση. Όσοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα περισσότερο από νούμερα και ισολογισμούς. Μια επιχείρηση είναι ανταγωνιστική όταν διοίκηση και εργαζόμενοι είναι μια γροθιά. Όταν το τελικό προϊόν έχει ποιότητα και ο εργαζόμενος είναι περήφανος για τον κόπο της δουλειάς του. Όχι όταν πηγαίνει στη δουλειά βρίζοντας, χωρίς να ξέρει τι του ξημερώνει αύριο.

Ακούστε.

Τα 4 αυτά σημεία, πρέπει να τα λύσουμε όλα. Μισές δουλειές πλέον, δεν χωράνε.

  • Για να φτιάξεις δουλειές θες επιχειρήσεις.
  • Για να φτιάξεις πλούτο, χρειάζεσαι ισχυρή παραγωγική βάση.
  • Για να μοιράσεις πραγματικό πλούτο – και όχι μιζέρια – θες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς.
  • Για να μοιράσεις δίκαια τον πλούτο, θες ένα κράτος ισχυρό που θα αφήνει το παιχνίδι να παίζεται με καθαρούς κανόνες.
Και καθαροί κανόνες σημαίνουν:
  • Εργασιακά δικαιώματα
  • Προστασία του εργαζομένου απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και
  • Έλεγχος των επιχειρήσεων για αθέμιτες πρακτικές.

Δεν μπορεί, για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας να βγάζει τα κέρδη της επιχείρησης σε offshore και να παίρνει κότερο και μετά να έρχεται και να εμφανίζει πλασματικές ζημιές ώστε να μειώσει μισθούς και να απολύσει κόσμο.

Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να ευχηθώ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Χρόνια Πολλά.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Πρόεδρος η Φώφη Γεννηματά και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα δίπλα σας, θα στηρίζουμε πάντα τους ανθρώπους της εργασίας με τους οποίους πορευόμαστε μαζί και δίνουμε μάχες εδώ και πολλές δεκαετίες.

 

 
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
News - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 01 Μάιος 2017 09:46

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

MORALIS

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η 1η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και μνήμης για όσους αγωνίστηκαν για την κατάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Είναι ημέρα αφιερωμένη σε όλον τον εργατικό κόσμο, στους εργαζόμενους αλλά κυρίως στους χιλιάδες ανέργους, των οποίων το βασικό δικαίωμα στην εργασία έχει πληγεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Η προσπάθεια όλων μας πρέπει να έχει έναν και μόνο σκοπό: την ανασύνταξη της εθνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας. Μόνο με ενότητα θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε».

 


Σελίδα 3 από 30
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
 «Κέαρ» – ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ Στίχοι / Μουσική: Ιάκωβος Σαμψάκης   Ο Ιάκωβος Σαμψάκης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση