ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Η «Ημέρα Ασφαλισμένου» επιστρέφει… ● Από τον Σεπτέμβριο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και πάλι κοντά στους ασφαλισμένους με εξειδικευμένα στελέχη σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 13:14

Η «Ημέρα Ασφαλισμένου» επιστρέφει…

● Από τον Σεπτέμβριο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και πάλι κοντά στους ασφαλισμένους με εξειδικευμένα στελέχη σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα

03 imera asfalismenou

 

Μια σημαντική παρέμβαση του δήμου Νεάπολης-Συκεών με στόχο την πληροφόρηση και διευκόλυνση των πολιτών, η οποία αγκαλιάστηκε από το κοινό και αναγνωρίστηκε για την προσφορά της, επιστρέφει στις αρχές Σεπτεμβρίου μετά από ένα απαραίτητο καλοκαιρινό διάλλειμα. Ο λόγος για την «Ημέρα Ασφαλισμένου» η θεσμοθέτηση και καθιέρωση της οποίας έδωσε πολλές απαντήσεις και συμβουλές για θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Ήδη στους μήνες λειτουργίας της έχει συγκεντρώσει πολλούς ενδιαφερόμενους πολίτες οι οποίοι επωφελούνται από την παρουσία ειδικών επιστημόνων και στελεχών Ασφαλιστικών Ταμείων για να βρουν λύση σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα που τους απασχολούν. Είναι γεγονός ότι έχουμε ένα συχνά μεταβαλλόμενο τοπίο σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό και μια τέτοιου είδους βοήθεια είναι εξαιρετικά χρήσιμη, οπότε ο κόσμος αναμένεται να προστρέξει από την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου που γίνεται η επανεκκίνηση του προγράμματος.

Οι συναντήσεις των πολιτών με τα εξειδικευμένα στελέχη θα γίνονται στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, 3ος ορ., περ. Στρεμπενιώτη) από τις 6-8 μ.μ., σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα: Τετάρτη 6.9.2017, Τετάρτη 20.9.2017, Τετάρτη 4.10.2017, Τετάρτη 18.10.2017, Τετάρτη 1.11.2017, Τετάρτη 15.11.2017, Τετάρτη 29.11.2017, Τετάρτη 13.12.2017

 

 

-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ.:2313.329501, 2313.329502

 
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΧΕ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 16:36

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΟΧΕ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 piraeus1st

Το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία του Δήμου Πειραιά είναι γεγονός, αφού η πρόταση για την Ολοκληρωμένη ΧωρικήΕπένδυση (ΟΧΕ) που κατέθεσε ο Δήμος Πειραιά,  αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠΑττικής. 

 

Η πρόταση του Δήμου Πειραιά συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην εν λόγω διαγωνιστική διαδικασία, μεταξύ πέντε προτάσεων, διασφαλίζοντας για την πόλη του Πειραιά επενδύσεις ύψους 80.065.000 ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια,  που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και στην αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που ταλανίζουν την πειραϊκή κοινωνία.

 

Το σημαντικό αυτό γεγονός, σε συνδυασμό με τις προτάσεις του Δήμου Πειραιά ύψους  31.618.000 εκ. ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια, συνεπάγεται ένα επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους111.683.000 ευρώ και τη δημιουργία ενός πολύ μεγάλου αριθμού άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας στην πόλη.

Το μεγάλο αυτό επενδυτικό σχέδιο, υλοποιείται ταυτόχρονα με μια σειρά ιδιωτικών επενδύσεων τόσο στην πόλη όσο και στο λιμάνι, γεγονός που καθιστά τον Πειραιά τον μεγαλύτερο επενδυτικό προορισμό της χώρας.

Ο Δήμος Πειραιά εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά τα τελευταία τρία χρόνια ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης για την πόλη και τους δημότες.

 

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των ΟΧΕ των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Αισθάνομαι χαρούμενος και  υπερήφανος για το γεγονός ότι στον Πειραιά θα υλοποιηθεί για τα επόμενα 5 χρόνια, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο στην ιστορία της πόλης και ένα από τα μεγαλύτερα αυτή τη στιγμή στη χώρα. Με επιμονή, υπομονή και συστηματική δουλειά κάνουμε το όραμα μας πράξη. Υποσχεθήκαμε να φέρουμε στην πόλη τους αναγκαίους πόρους και τις επενδύσεις ώστε ο Πειραιάς να γίνει αυτό που οραματιστήκαμε. Μια άλλη σύγχρονη πόλη, ένας επενδυτικός προορισμός που θα φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας για τους Πειραιώτες. Αυτό πράττουμε βήμα βήμα και με σχέδιο, τίποτα δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή από όλους και είναι βέβαιο ότι ο χρόνος θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που δούλεψαν σκληρά για αυτή την πρόταση αλλά και την Περιφέρεια Αττικής για την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη στην κοινή μας προσπάθειά να αλλάξει ο Πειραιάς.  Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φορείς και τους πολίτες της πόλης μας, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στο πλαίσιο της διαβούλευσης με ουσιαστικές προτάσεις. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες ότι ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς, μακριά από τις σειρήνες του λαϊκισμού και της μιζέριας, ώστε ακόμη περισσότερες επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, να έρθουν στην πόλη και να πιάσουν τόπο συμβάλλοντας στην οικονομική ανάκαμψη του Πειραιά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».                        

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 17:36
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο νησί τιμήθηκε-βραβεύτηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 12:23

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο νησί τιμήθηκε-βραβεύτηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

resized 2

Για την Περιφέρεια Κρήτης η γυναικεία επιχειρηματικότητα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και έχει προσφέρει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας στην ημερίδα με θέμα «Γυναικεία επιχειρηματικότητα-προκλήσεις» που οργάνωσε ο «Αναπτυξιακός σύλλογος γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει εμπράκτως την γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσω των προγραμμάτων και άλλων αναπτυξιακών «εργαλείων». Έχουμε δει ότι κάθε χρόνο υπάρχουν και νέες επιχειρήσεις που τις διοικούν γυναίκες και αξίζουν συγχαρητήρια. Διοικούν μεγάλες επιχειρήσεις, και πρέπει να πούμε ότι από όλη την Ελλάδα οι περισσότερες εγκρίσεις για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, προέρχονται από την Κρήτη. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο έχει προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου, στην Κρητική οικονομία. Συγχαρητήρια σε όλους για την σημερινή εκδήλωση όπου τιμάμε την γυναικεία επιχειρηματικότητα».

resized 1

Στην σημερινή εκδήλωση, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών, Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της ΟΕΒΕΝΗ, και άλλων παραγωγικών φορέων, βραβεύτηκαν γυναίκες επιχειρηματίες για την προσφορά τους στην ανάπτυξη του νησιού καθώς επίσης και η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη που είναι Πρέσβειρα Πολιτισμού της Κρήτης.

Η Πρόεδρος του αναπτυξιακού συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην ημερίδα, τις γυναίκες επιχειρηματίες αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης που στηρίζει, έμπρακτα όπως ανέφερε, την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Από την πλευρά της η Μαρία Τζομπανάκη που βραβεύτηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την προσφορά της στον πολιτισμό ανέφερε: «Η Κρήτη είναι η μάνα της Μεσογείου και το δόρυ της Ελλάδας όσον αφορά τον πολιτισμό της και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της. Είμαι υπερήφανη, συγκινημένη, για την τιμητική διάκριση, οι γυναίκες, όλος ο κόσμος σήμερα, κράτη ευάλωτα οικονομικά βάλλονται πάρα πολύ. Οι γυναίκες βάλλονται επίσης πολύ, πρέπει να ακούγεται και η φωνή των γυναικών. Οι γυναίκες τίκτουν, έχουν άποψη και παρακαλώ ακούστε της».

Για την προσφορά τους στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Κρήτη στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των τροφίμων, στην βιομηχανία και επεξεργασία τροφίμων, αγροτουριστικών –οικιστικών καταλυμάτων, γυναικείων συνεταιρισμών, οικοτεχνίας και καινοτόμου προϊόντος, βραβεύτηκαν κατά σειρά:

Χριστίνα Χαλκιαδάκη, Εύα Σαβοιδάκη, Μαρία Κοκκάλη, Αργυρώ Καμπέλη, Λέλα Πυργιανάκη, Σωτηρία Μαθιουδάκη, Καίτη Ντιναμπόγια.

resized 3

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 11ης έκθεσης «CRETAN WOMEN’S WEEK 2017» που οργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης που ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου στη πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και της ΟΕΒΕΝΗ.

Παράλληλες εκδηλώσεις «CRETAN WOMEN’S WEEK 2017» στην πλ. Ελευθερίας:

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

7.30 το βράδυ Φιλανθρωπική βραδιά

Μέλη της Εθνικής ομάδας Αρτοποιών μας διδάσκουν το πλουμιστό Κρητικό κουλούρι.

Η Δέσποινα Μαθιουδάκη θα μας μιλήσει για τα ξόμπλια του.

Η Σαπφώ Κατσούλη από τα Σφακιά, θα μας φτιάξει σφακιανόπιτες.

Οι εισπράξεις θα πάνε για «το παιδικό χωριό SOS Κρήτης»

8.00 μ.μ. Το μουσικό συγκρότημα του Αντώνη Καράτζη

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Απόγευμα με τα παιδιά

Ζωγραφική σε ξύλο και ξυλοκοπτική από το Εργαστήριο Ιδεών

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

7.00 μ.μ. Μαγειρεύουμε ξινόχοντρο με την Χαρίκλεια Παρασύρη

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Απόγευμα με τα παιδιά

Με την βοήθεια της εταιρίας ΜΑΓΓΙΡΙ, φτιάχνουμε χειροποίητα μακαρόνια

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

8.00 το βράδυ

Μουσική βραδιά με το συγκρότημα των 16χρονων καλλιτεχνών

Μανόλη Πλαϊτη και Κώστα Σκουτέλη

Καθημερινά:

Θα διδάσκεται η τέχνη της καλαθοπλεκτικής (Διαλεκτάκη)

Θα θαυμάσετε το Παραδοσιακό τσαγκαράδικο ( Μοσχοβάκη)

Θα διδάσκεται η τέχνη της υφαντικής σε παραδοσιακό αργαλειό 

 
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων μέσω ΟΑΕΔ για 52 Θέσεις εργασίας στο Δήμο Λαυρεωτικής
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Σάββατο, 29 Ιούλιος 2017 16:50

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων μέσω ΟΑΕΔ για 52 Θέσεις εργασίας στο Δήμο Λαυρεωτικής

ergasiΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΕ

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

5

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΕ

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

2

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΥΕ

ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

10

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΠΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

4

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΕ

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

3

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΕ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

3

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΠΕ

ΔΑΣΚΑΛΩΝ

2

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΠΕ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

1

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΠΕ

ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

4

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΠΕ/ΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

3

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΠΕ/ΤΕ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

2

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΕ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

1

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΥΕ

ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

8

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΕ

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

2

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΕ

ΨΥΚΤΙΚΩΝ

1

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΕ

ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Λαυρεωτικής συμμετέχοντας στο Β’ κύκλο του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, διεκδίκησε και πέτυχε 52 θέσεις ωφελούμενων με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας στις υπηρεσίες του. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος μας την χρονιά που πέρασε εξασφάλισε 180 ακόμη θέσεις για ωφελούμενους με 8μηνη σύμβαση.

Οι ειδικότητες που ανοίγουν για το Δήμο Λαυρεωτικής είναι οι παρακάτω:

 

 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στις δομές υποστήριξης των προσφύγων στο Δήμο Λαυρεωτικής με 52 θέσεις οκτάμηνης σύμβασης εργασίας στις υπηρεσίες του, ξεκίνησε χθες Παρασκευή 28 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 8 Αυγούστου.

Για τις ειδικότητες των Ηλεκτροτεχνιτών, Υδραυλικών, Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας & Οικοδόμων για το επίπεδο εκπαίδευσης ισχύει: απολυτήριος τίτλος τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου).

Η μοριοδότηση της παρούσας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ είναι η εξής:

Καλούνται λοιπόν όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, με χαμηλά εισοδήματα, να υποβάλουν την αίτησή τους το συντομότερο δυνατόν.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Όσοι ενδιαφερόμενοι δυσκολεύονται στη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, μπορούν να προσέρχονται τις καθημερινές ημέρες και ώρες εργάσιμες (08:00-14:00) στο Δημαρχείο Λαυρίου στον 1ο όροφο, για να εξυπηρετηθούν στη συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων.

 

 
Tweet της Ρ.Αντωνοπούλου με αφορμή δελτίο της ΕΤΕ για αύξηση της απασχόλησης
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 16:35

Tweet της Ρ.Αντωνοπούλου με αφορμή δελτίο της ΕΤΕ για αύξηση της απασχόλησης

resized tweet RA 28072017

Το τελευταίο δελτίο Μακροοικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, καταγράφει σημαντική αύξηση της απασχόλησης, παρά τη στασιμότητα του ΑΕΠ, η οποία αντανακλά τη σταδιακή αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με την ανάλυση της Εθνικής η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 150 χιλιάδες θέσεις (ή 5,2% σωρευτικά) από τα μέσα του 2014 μέχρι και το 1ο τρίμηνο του 2017, με το μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της απασχόλησης να ανέρχεται στο υγιές 1,5%, σε μια περίοδο που το ΑΕΠ παρέμεινε σχεδόν στάσιμο. Το ποσοστό ανεργίας έχει υποχωρήσει κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, στο 21,7% τον Απρίλιο του 2017 (χαμηλό πενταετίας). Σύμφωνα με τις εμπειρικές εκτιμήσεις της Δ/νσης Οικονομικής Ανάλυσης της ΕΤΕ, στο βασικό σενάριο όπου οι παραγωγικές επενδύσεις προβλέπεται να αυξάνονται κατά 8,5%, ετησίως, την περίοδο 2017-2019, – συμβαδίζοντας με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ ύψους 2%, ετησίως, την ίδια περίοδο – θα δημιουργηθούν 230 χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης έως τα τέλη του 2019, οδηγώντας το ποσοστό ανεργίας χαμηλότερα του 18,5% από 21,7% σήμερα.

 

Με αφορμή τα στοιχεία της Οικονομικής ανάλυσης της Εθνικής τράπεζας, η Αν. Υπουργός Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου προχώρησε στην επισυναπτόμενη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

 


Σελίδα 1 από 33

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ,  Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ κατέκτησε την κορυφή ...

Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 23 Αυγούστου 2017 Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ...