ATTICANEWS.GR

Member Area
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών για να φέρει πιο κοντά τους απόδημους Κρήτες που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 17:27

Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών για να φέρει πιο κοντά τους απόδημους Κρήτες που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό.

IMG 9354

Τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη του στο έργο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, στην συνεργασία του σε κορυφαίες δράσεις εντός και εκτός Κρήτης, αλλά και στη λειτουργία με θετικά αποτελέσματα στο κτίριο της Περιφέρειας Γραφείου απόδημων Κρητών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης στην συνάντηση τους σήμερα στην Περιφέρεια. Η συνάντηση του κ. Βεληβασάκη με τον Περιφερειάρχη έγινε με αφορμή τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της εκλογής νέου Συμβουλίου στις εκλογές που θα γίνουν το Σάββατο στο Ρέθυμνο, όπου και προγραμματίζονται διήμερες εκδηλώσεις και αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη. Στην συνάντηση στου Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα των Διεθνών θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ευρώπης Γιάννης Επιτροπάκης, ο Πρόεδρος Κρητών Μονάχου Γερμανίας και υποψήφιος Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Κουγιουμτζής και η εντεταλμένη αντιπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στην Περιφέρεια Κρήτης Μαρία Χναράκη.

«Ήρθα να συναντηθώ με τον κ. Περιφερειάρχη, πρώτα – πρώτα για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο πρόσωπο του για την αγαστή συνεργασία που είχε το παγκόσμιο Συμβούλιο και εγώ προσωπικά για τρία χρόνια, να του πω πόσο χαίρομε που εδραιώθηκε το Παγκόσμιο Συμβούλιο ως θεσμός των αποδήμων, αλλά και στην Κρήτη, πως το Γραφείο Αποδήμων στην Περιφέρεια είναι ένα ζωντανό γραφείο και εξυπηρετεί τα συμφέροντα όχι μόνο των αποδήμων, αλλά είναι ένας κρίκος των αποδήμων με την Κρήτη» δήλωσε ο Πρόεδρο του παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης μετά την συνάντηση, ευχαριστώντας τον κ. Αρναουτάκη. Ο ίδιος τόνισε ότι και μετά τη λήξη της θητείας του θα συνεχίσει να βοηθά την ιδέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στη συνάντηση στην Περιφέρεια, αλλά στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην εξαίρετη συνεργασία που υπάρχει με τον Πρόεδρο, μεταξύ Περιφέρειας και Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών τονίζοντας ότι τα σταθερά βήματα που κάναμε θα τα συνεχίσουμε με την νέα ηγεσία. «Θα συνεχίσουμε και με τη νέα ηγεσία, πατώντας πάνω σ΄ αυτά τα οποία χτίσαμε αυτό το χρονικό διάστημα μαζί με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά πάνω από όλα και με τον Πρόεδρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας «Εμείς από τη πλευρά μας ως περιφέρεια Κρήτης συνεργαζόμαστε να φέρομε πιο κοντά τους Κρητικούς που ζουν στα πέρατα του κόσμου, που αγαπούν το νησί μας και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Έχουν μεγάλες επιτυχίες σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιούνταν σε Πανεπιστήμια, ως επιχειρηματίες, που πραγματικά έχουν ζηλευτές δουλειές στο εξωτερικό, να μπορούν να μεταφέρουν αυτή την τεχνογνωσία στο νησί μας και να υπάρχει μια ακόμη καλύτερη συνεργασία».

Εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο - Εκλογές

Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης στις δηλώσεις του στην Περιφέρεια αναφέρθηκε στις διήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο, λέγοντας: «Τούτο το Σαββατο-Κύριακο αρχίζουμε την Παρασκευή το βράδυ με μια θεατρική εκδήλωση παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» για να δώσομε τιμή που του ανήκει στο Νίκο Καζαντζάκη τον συμπατριώτη μας εξήντα χρόνια μετά από το θάνατο του. Ως Παγκόσμιο Συμβούλιο τον τιμήσαμε σε όλο τον κόσμο με εκδηλώσεις από την μια άκρη μέχρι την άλλη από την Αμερική μέχρι την Αφρική και την Ευρώπη και κλείνομε τις εκδηλώσεις αυτές με την θεατρική παράσταση την Παρασκευή που είναι ανοικτή για τους πολίτες και έχομε και ιδιαίτερη ευχαρίστηση να φιλοξενούμε στην παράσταση αυτή τα παιδιά από τη Ρωσία και τα άλλα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που βρίσκονται εδώ στο πρόγραμμα του Υπουργείου εξωτερικών. Το δε Σάββατο θα έχουμε μια ομιλία από τον καθηγητή τον κ. Ταβερναράκη τον πρόεδρο του ΙΤΕ για να μας πει τι ακριβώς κάνουν στο ΙΤΕ, ξέρω ότι κάνουν μια φοβερή δουλειά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αμέσως μετά θα έχουμε τις καθιερωμένες αρχαιρεσίες – εκλογές όχι μόνο για το προεδρείο, αλλά και για το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο».

 
Σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία Περιφέρεια Ηπείρου και Ηπειρώτες του Εξωτερικού
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 15:34

Σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία Περιφέρεια Ηπείρου και Ηπειρώτες του Εξωτερικού

Πσηε

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα το Προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στήριξη της διοργάνωσης του 4ου Τακτικού Συνεδρίου που έγινε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη εβδομάδα στην Πρέβεζα.

Ο Πρόεδρος κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπύρος Κωσταδήμας και ο ταμίας δρ. Ηλίας Γαλανός, είχαν εκτενή συζήτηση με τον Περιφερειάρχη για μεγάλα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου, συμφώνησαν δε να είναι σε διαρκή επαφή και επικοινωνία για την ανάληψη κοινής δράσης, ώστε να αναζητηθούν λύσεις και να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο κ. Αλ. Καχριμάνης ενημέρωσε το Προεδρείο του Π.Σ.Η.Ε. συνοπτικά για τις βασικότερες δράσεις που υλοποιεί την περίοδο αυτή η Περιφέρεια και οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα, όπως είναι τα έργα περιβάλλοντος (βιολογικοί καθαρισμοί, διαχείριση απορριμμάτων), πολιτισμού (πρόγραμμα Αρχαίων θεάτρων), οδικές συνδέσεις, αγροτικές υποδομές κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, με το Προεδρείο του Π.Σ.Η.Ε. να δηλώνει την αμέριστη υποστήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας να λάβουν κάθε μέτρο και απόφαση που απαιτείται, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα και να αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα με τη δυνατότητα εφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα. Επισήμαναν ιδιαίτερα δε το γεγονός ότι η πραγματοποίηση πτήσεων από και προς το εξωτερικό, αποτελεί μια μακροχρόνια επιδίωξη των Απόδημων Ηπειρωτών που διαμένουν κυρίως σε χώρες της Ευρώπης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε αναλυτικά στα προσκόμματα που τίθενται κατά καιρούς στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, το οποίο όπως εξήγησε μπορεί να εξυπηρετήσει σχεδόν ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Χαρακτήρισε δε επιφανειακές τις δικαιολογίες που επικαλούνται οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι επιχειρούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες που απορρέουν από την αποκλειστική αρμοδιότητα διαχείρισης του αερολιμένα, στους τοπικούς φορείς. Πρόσθεσε τέλος, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει προσφερθεί να καλύψει και μέρος της δαπάνης που απαιτείται για διάφορες εργασίες (σύστημα προσγείωσης, συντήρηση δεξαμενών καυσίμων κλπ), αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

 

Ανακοίνωση για την παράδοση της Ιόνιας Οδού

 

Η παράδοση την Πέμπτη 3 Αυγούστου στην κυκλοφορία του τμήματος Πέρδικα- κόμβος Εγνατίας της Ιόνιας οδού, πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα με τη σήμανση/ καθοδήγηση των οχημάτων που κατευθύνονται προς Ιωάννινα και Αλβανία, να εξέρχονται στον κόμβο Αβγού, ή να βρεθεί άμεσα τρόπος ώστε να συνεχιστεί ο οδικός άξονας στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, έγκαιρα και ύστερα από συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και το Τμήμα Τροχαίας, είχε επισημάνει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην έξοδο της Εγνατίας προς Ιωάννινα, από την υπερφόρτωση της με μεγάλο αριθμό οχημάτων.

Τον ίδιο προβληματισμό έθεσε ο Περιφερειάρχης στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Μενίδι, στον Υπουργό και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, οι οποίοι έδειξαν να κατανοούν το πρόβλημα, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν δόθηκαν σχετικές οδηγίες.

Απευθύνουμε δημόσια έκκληση, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να επικρατήσει η κοινή λογική και να μη μετατραπεί σε μαρτύριο η έξοδος των χιλιάδων οχημάτων προς Ιωάννινα- Αλβανία στον κόμβο της Εγνατίας Οδού με την Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Αθηνών.

 
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 13:01

Πρέβεζα, 29.07.2017

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Img 2068

Οι εργασίες του Δ΄ Τακτικού Συνεδρίου Ηπειρωτών Εξωτερικού έκλεισαν με την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τριετία.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως ακολούθως:

 

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:

Πρόεδρος: Χρυσόστομος Δήμου

Αντιπρόεδρος: Ελευθέριος Δημητρίου

Γενικός Γραμματέας: Σπύρος Κωσταδήμας

Ειδικός Γραμματέας: Χρυσούλα Ζηκοπούλου

Ταμίας: Ηλίας Γαλανός

Βοηθός Ταμία: Εύα (Ευανθία) Καντλή

Εκπρόσωπος Τύπου & Επικοινωνίας: Θεοφάνης Καλυβιώτης

ΜΕΛΗ:

Νικόλαος Γκατζογιάννης

Δήμητρα Πέτσα

Κωνσταντίνος Μάντζιος

Βασίλειος Αγγέλης

Δημήτρης Βάρνας

Λεωνίδας Παππάς

Αναπληρωματικά Μέλη:

Θωμάς Γκίνης

Γεώργιος Καλλίδης

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 
Τιμή σε έναν μεγάλο ευεργέτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 11:21

Τιμή σε έναν μεγάλο ευεργέτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

resized DSC08769

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη ξεναγήθηκε στους χώρους του Καμπάνειου Ιδρύματος, στο οποίο προς τιμήν του παρατέθηκε και το επίσημο δείπνο. Στο Καμπάνειο Ίδρυμα, το οποίο το πήρε το όνομά του από την μητέρα του μεγάλου ευεργέτη. Ο Πρόεδρος, είδε την έκθεση του φημισμένου Κρητικού καλλιτέχνη Ρουσέτου Παναγιωτάκη, με θέματα από την αρχαία Κρήτη και παρακολούθησε Μινωικό δρώμενο στην σκιά του σπηλαίου Δικταίου Άντρου, τόπο γέννησης του Δία.

Ο Αντώνιος Φ. Παπαδάκης υπήρξε όχι μόνο ένας μεγάλος ευεργέτης για την Κρήτη που το έργο του συνεχίζει το Καμπάνειο Ίδρυμα αλλά και ο βασικός χρηματοδότης και ουσιαστικός αρχηγός της μεγάλης Κρητικής επανάστασης του 1866. Επίσης, είναι ο μεγαλύτερος ευεργέτης της Παιδείας και κυρίως του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ενδεικτικά, ενώ ο Όθωνας με δωρεά 20.000 δραχμών εποχής – είχε την απαίτηση- να ονομαστεί το Πανεπιστήμιο «Οθωνικό», ο κρητικός ευεργέτης προσέφερε εν ζωή και με διαθήκη το αμύθητο για την εποχή ποσό των 1.850.000 δραχμών.

resized DSC08771

Ο Αντώνιος Φ. Παπαδάκης μετά τον θάνατο του πατέρα του από τους Τούρκους, αποκτά την μεγάλη του περιουσία και με αυτόν τον τρόπο χρηματοδοτεί την επανάσταση της Κρήτης. Ο αδελφός του, ο οποίος είχε πουληθεί στο σκλαβοπάζαρο, γίνεται ο Ισμαήλ Φερίκ Πασάς, δηλαδή ο στρατηγός της Αιγύπτου και Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου. Το 1866 γίνεται η μεγάλη Κρητική επανάσταση. Αρχηγός των στρατευμάτων είναι ο αδελφός του Αντώνιου Παπαδάκη. Ο Φερίκ γυρνάει τα αιγυπτιακά στρατεύματα πίσω, αυτό οδηγεί στο ότι οι Τούρκοι καταλαβαίνουν ότι θυμάται και πιθανόν να είναι κρυφοχριστιανός και τον δηλητηριάζουν. Ο Αντώνιος Φ. Παπαδάκης βυθίζεται στην θλίψη με το άκουσμα των νέων και αποφασίζει με διαθήκη του το 1862, στην επανάσταση, να αφήσει όλη του την περιουσία για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, για την Εκπαίδευση. Αυτοί είναι οι δύο πυλώνες του ελληνισμού πάντα, ο αγώνας της ελευθερίας και ο αγώνας για την Παιδεία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, διοργανώνει ειδικές τιμητικές εκδηλώσεις και δράσεις. Μια από αυτές είναι και το επιμορφωτικό πρόγραμμα νέων ομογενών με τίτλο «Στα ίχνη του Καζαντζάκη» το οποίο υλοποιείται στη Κρήτη από 28/7 έως 10/8/2017 με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων Ηρακλείου, Αρχανών, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μαλεβιζίου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 70 νέοι- ες ομογενείς, ηλικίας 18-35, εκ των οποίων οι 48 προέρχονται από τις δοκιμαζόμενες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας και οι υπόλοιποι από την Ρωσία, την Αρμενία, τη Γεωργία, το Καζακστάν και τη Μολδαβία οι οποίοι έχουν λάβει μέρος σε διαγωνισμό αναφορικά με τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη τη σχέση του με το Μινωικό πολιτισμό καθώς και την προσφορά των Ελλήνων Ευεργετών στο Έθνος και συγκεκριμένα του Αντώνιου Παπαδάκη.

 
Χ Καφαντάρη: Οι Έλληνες της διασποράς συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 09:51

Χ Καφαντάρη: Οι Έλληνες της διασποράς συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας

KAF1

Τοποθέτηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθήνας και Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαράς Καφαντάρη, κατά τη συνεδρίαση της της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.),  με θέματα συζήτησης:

Α. Συζήτηση με αντικείμενο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και τις προοπτικές ανάπτυξης και συνεργασίας στις διεθνείς αγορές.

Β. Συζήτηση με αντικείμενο τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την Αναπτυξιακή Προοπτική - Enterprise Greece.

Γ. Συζήτηση με αντικείμενο τις προοπτικές ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών σε θέματα Τουρισμού - Τουρισμός πόλεων: city breaks - the Athens case.

(25.07.2017).​

 

ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ) ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ:

Αγαπητοί φίλοι της ομογένειας σας καλωσορίζουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Φιλοδοξούμε, πραγματικά, σήμερα να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος με τα μέλη της Επιτροπής και βέβαια, με τους αρμόδιους Υπουργούς των παραγωγικών Υπουργείων, τα οποία έχουν αναφορά στην Επιτροπή μας. Με βάση τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας τη χώρα μας στην πορεία της ανάπτυξης.

Ύστερα από πολλά χρόνια δύσκολων πολιτικών, η χώρα μας βρίσκεται σε μια φάση ανάκαμψης, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να βαδίσει τη δημιουργική ανηφόρα του μέλλοντος. Ήδη, από σήμερα η χώρα μας βγαίνει στις αγορές, γεγονός που δείχνει ότι αναβαθμίζεται διεθνώς, καθώς υπάρχουν και διεθνείς οίκοι που αναβαθμίζουν χώρα και σταδιακά αποκαθίσταται το κλίμα εμπιστοσύνης που είναι τόσο σημαντικό για την προσέλκυση των επενδύσεων. Βέβαια, το κύριο ζητούμενο είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας με βασικούς πυλώνες την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό και κύρια τις ξένες επενδύσεις.

Όπως θα πουν και οι αρμόδιοι Υπουργοί, έχουν γίνει σημαντικά βήματα και στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, όπου έχουμε αύξηση των εξαγωγών και βέβαια, παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα εξακολουθεί και συνεχίζει να παράγει ποιοτικά προϊόντα. Εν τω μεταξύ, είναι δεδομένη και η βούληση της για τη μη καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων, κάτι που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα ελληνικά προϊόντα.

Στον τουρισμό, έχοντας σαν κύριο στόχο 365 μέρες τουρισμό πολλαπλών επιλογών, τα αποτελέσματα είναι, ήδη, ορατά. Κύριος στόχος μας είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού που και σε αυτόν τομέα έχουν γίνει βήματα. Βέβαια, εδώ, να αναφέρουμε την ανάγκη και τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της Πολιτείας για την σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό. Άλλωστε η Ελλάδα έχει πολλά ΠΟΠ προϊόντα.

Τέλος, στον τομέα της ανάπτυξης, όπως θα σας αναφέρει και ο αρμόδιος Υπουργός, έχουν γίνει σημαντικά βήματα, έχουν ψηφιστεί νόμοι, όπως ο νέος αναπτυξιακός, που δημιουργούν ένα συγκεκριμένο υπόβαθρο στη χώρα μας για επενδύσεις. Εδώ, θα ήθελα να αναφέρω στους φίλους ομογενείς, ότι για μεγάλες επενδύσεις, άνω των 20 εκατομμυρίων, παρέχεται σταθερό φορολογικό καθεστώς για δώδεκα χρόνια, διότι ο τομέας της φορολογίας, όπως καταλαβαίνετε, είναι ένας κύριος, να μην πω πρωτεύον, παράγοντας επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας.

Βασικός στόχος είναι η επένδυση στην καινοτομία και στα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, επενδύσεις στην οικονομία της γνώσης. Ο αγροδιατροφικός τομέας, η ενέργεια λόγω και της γεωπολιτικής της θέσης και οι υποδομές, είναι από τους σημαντικούς τομείς όπου υπάρχει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπατριώτες, η Ελλάδα προσπαθεί. Στην προσπάθεια αυτή μπορείτε, αξιοποιώντας τη θέση σας στις χώρες τις οποίες κατοικείται και έχετε εκλεγεί, να βοηθήσετε ουσιαστικά την πατρίδα μας. Η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι εθνική. Μπορείτε και εσείς, πράγματι, να γίνετε πρεσβευτές της Ελλάδας στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

Τέλος, κλείνοντας, να πω συγχαρητήρια και στο καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη χθες. Καλή πορεία, καλή συνεργασία με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ούτως ώστε να πετύχουμε το στόχο που ως Έλληνες θέλουμε.

 


Σελίδα 2 από 32

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ,  Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ κατέκτησε την κορυφή ...

Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 23 Αυγούστου 2017 Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ...