ATTICANEWS.GR

Member Area
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄ (Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος)
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2016 10:07

Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄ (Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος)

 resized thodoros1

 

«Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής είναι ο Ιεράρχης της αγάπης και της απλότητας. Σήμερα, είχαμε τη χαρά να τον συναντήσουμε στην παλαίφατη έδρα του, στην Αλεξάνδρεια, και να συζητήσουμε το σύνολο των ζητημάτων και των αναγκών του Πατριαρχείου, το οποίο με την ιεραποστολική, ανθρωπιστική και εκπαιδευτική του δράση αποτελεί έναν φάρο ελπίδας για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

resized thodoros2

Έχουμε κοινή πεποίθηση με τον Μακαριώτατο, ότι η Αφρική είναι η ήπειρος του μέλλοντος και στην εμβάθυνση των σχέσεών μας με τα αφρικανικά κράτη βοηθάει αποφασιστικά η Αλεξανδρινή Εκκλησία και η θετική παρουσία σε αυτά των Ιεραρχών της μέσω της πολυεπίπεδης προσφοράς των κατά τόπους Μητροπόλεων. Από πλευράς μας, ως Ελληνική Πολιτεία, προσπαθούμε να στεκόμαστε αρωγοί στις όποιες ανάγκες του Πατριαρχείου, ώστε να μπορεί να συνεχίζει δίχως προσκόμματα το μεγάλο έργο του».

resized thodoros3

 
Διήμερη επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην Αίγυπτο (21-22.09.2016)
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016 09:14

Διήμερη επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην Αίγυπτο (21-22.09.2016)

 resized kairo4

 

Διήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, στο πλαίσιο επαφών του με την ελληνική Ομογένεια, το Πατριαρχείο, αλλά και της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

 

Ο κ. Αμανατίδης επισκέφθηκε την Αχιλλοπούλειο Σχολή και την Αμπέτειο Σχολή, όπως και το Πολιτιστικό Κέντρο Καϊρου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, κ. Χρήστου Καβαλή και των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου. Επίσης, ενημερώθηκε εκτενώς για τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου από το Διευθυντή του, κ. Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο κ. Αμανατίδης ξεναγήθηκε ακόμη στους χώρους τόσο των Σχολών, όσο και του Πολιτιστικού Κέντρου Καϊρου, συνομίλησε με μαθήτριες και μαθητές και συνεχάρη τη διοίκηση, το προσωπικό, τους φορείς και τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

 resized kairo7

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε σήμερα στο Κάιρο με τον Σύμβουλο του Προέδρου της Αιγύπτου για θρησκευτικά θέματα κ. Sheikh Osama El-Azhary, συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Στη συνάντηση αποφασίστηκε η περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων των δύο πλευρών στους τομείς αρμοδιότητάς τους, ενώ υπήρξε ταύτοχρονα πρόσκληση από τον κ. El-Azhary προς τον κ. Αμανατίδη, ώστε να επισκεφθούν από κοινού την Μονή του Σινά.  Από πλευράς του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Σύμβουλο Προέδρου της Αιγύπτου για θρησκευτικά θέματα κ. Sheikh Osama El-Azharyνα τον επισκεφθεί στην Αθήνα, συναντήσεις που θα δρομολογηθούν άμεσα το επόμενο διάστημα.

 

Επιπλέον, ο κ. Αμανατίδης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ.κ. Δαμιανό, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο με Έλληνες επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

Σειρά επαφών θα έχει αύριο, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και στην Αλεξάνδρεια. Ο κ. Αμανατίδης θα γίνει αύριο δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄ στο Πατριαρχείο, ενώ στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στο «Ελληνικό Τετράγωνο», δηλαδή την Ελληνική Κοινότητα, το Σχολείο, την Αθλητική Ένωση και το Ελληνικό Γηροκομείο Αλεξάνδρειας, με τελευταίο σταθμό της περιοδείας του τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας. 

 resized kairo1

 

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη κατά τη συνάντηση με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου (Αίγυπτος)

 

 

Σεβασμιώτατε Αρχιεπίσκοπε Σινά, Φαράν και Ραϊθώ,

Πατριαρχικέ Επίτροπε, Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Μέμφιδος,

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Πηλουσίου,

Κύριοι Πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου,

Κα Γενικέ

Κε Πρόεδρε της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου,

Κυρίες και Κύριοι Πρόεδροι και μέλη των Παροικιακών Σωματείων

Κυρίες και Κύριοι

 

Θέλω πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πολύ ωραία αυτή υποδοχή και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, ειδικότερα, για την όμορφη αυτή εκδήλωση.

 

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, ως Υφυπουργός Εξωτερικών, αλλά και ως εκπαιδευτικός ο ίδιος, συνάντησα σήμερα τους μαθητές των ιστορικών Σχολών της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου, ενώ ενημερώθηκα για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς της Ομογένειας για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής παιδείας -έργο εθνικής σημασίας- για το οποίο σας συγχαίρω.

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η ελληνική Πολιτεία μερίμνησε ώστε, κατά την σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε, τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου να είναι πλήρως στελεχωμένα, προς όφελος των μαθητών της ομογένειας.

 

Είχα, επίσης, προ ολίγου τη χαρά και την τιμή να ενημερωθώ από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής για το πολύ σημαντικό έργο, το οποίο επιτελείται προς διαφύλαξη και ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στη σύγχρονη Αίγυπτο.

 

Ως άξιους συνεχιστές μιας ιστορικής και ένδοξης ομογενειακής κληρονομιάς, θέλω να σας ευχαριστήσω, εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, για όλα όσα ο ευεργέτης Αιγυπτιώτης Ελληνισμός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στην Πατρίδα.

 

Δηλώνω εντυπωσιασμένος από την οργάνωση, το πολυσχιδές έργο και την πολύπλευρη δραστηριότητα της Κοινότητας αλλά και όλων των παροικιακών Σωματείων, Προέδρους και μέλη των οποίων είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στο πλαίσιο της όμορφης αυτής εκδήλωσης.

 

Είναι σαφές ότι η αριθμητική μείωση του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, όπως αυτή επήλθε τον προηγούμενο αιώνα για λόγους γνωστούς σε όλους, ουδόλως έχει αφαιρέσει από το εθνικό σθένος και την δυναμικότητα μιας παροικίας, της οποίας το κύτταρο επιβίωσης, αριστείας και διάκρισης συνεχίζει να είναι ισχυρό, πάντα με την πνευματική καθοδήγηση του Πατριαρχείου και του Πατριάρχη μας.

 

Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ όλους για την σημερινή σας παρουσία και να σας διαβεβαιώσω ότι, στο επίκεντρο των στενών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, δεν είναι μόνον η περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτικών και οικονομικών-επιχειρηματικών δεσμών αλλά πρωτίστως το μέλλον, η ασφάλεια και η ευημερία αυτής της παροικίας και των εδώ εκκλησιαστικών μας Αρχών.

 

Η ελληνική Πολιτεία, το Υπουργείο Εξωτερικών, οι συνεργάτες μου και ο ίδιος προσωπικά είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, ένθερμοι αρωγοί και παραστάτες σας.

 

          Σας ευχαριστώ

 
Επίσκεψη ομογενούς δημοτικού συμβούλου της πόλης του Rockdale της Αυστραλίας, Peter Poulos στο Δήμο Γλυφάδας
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2016 12:24

Επίσκεψη ομογενούς δημοτικού συμβούλου της πόλης του Rockdale της Αυστραλίας, Peter Poulos στο Δήμο Γλυφάδας

 resized 012

 

Επίσκεψη στο Δήμο Γλυφάδας πραγματοποίησε ο ελληνικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Rockdale της Αυστραλίας, Peter Poulos, με αφορμή την ενίσχυση των σχέσεων των δύο Δήμων. Το Rockdale είναι αδελφοποιημένη πόλη με το Δήμο Γλυφάδας εδώ και 18 χρόνια. Η επίσημη τελετή υποδοχής του κ. Poulos πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο της Γλυφάδας από τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου, με την παρουσία των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

 resized 004

Ο κ. Poulos αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη θερμότατη υποδοχή που του επεφύλαξε και για το έργο που έχει πραγματοποιήσει στο Δήμο, αναφέρθηκε αναλυτικά στις προοπτικές ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των σχέσεων των αδελφοποιημένων πόλεων, ενώ τόνισε την αγάπη που έχει ο απόδημος ελληνισμός για τη μητέρα πατρίδα, τη νοσταλγία τους και πως ακόμη και σήμερα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Επιπλέον, μετέφερε τους χαιρετισμούς και επιστολές του Δημάρχου του Rockdale, Bill Saravinovski και του ελληνικής καταγωγής βουλευτή Steve Kamper (Σταύρος Καμπερογιάννης).

 resized 016

Ο κ. Παπανικολάου ευχαρίστησε τον κ. Poulos για την επίσκεψή του στη Γλυφάδα, τόνισε πως και στην πόλη μας υπάρχουν πολλοί κάτοικοι με ρίζες από την Αυστραλία, ενώ τον προέτρεψε να επισκεφθεί εκ νέου ώστε να γνωρίσει καλύτερα τον Δήμο, τις δράσεις και τη λειτουργία του. Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στην συμβολή του απόδημου ελληνισμού στην στήριξη και ενίσχυση των ελληνικών θέσεων διεθνώς.

 

Ο Ορέστης Τσάγκλας, εντεταλμένος σύμβουλος διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων στο Δήμο, τόνισε πως το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ιστορική στιγμή για την αναβίωση της αδελφοποίησης και την αναζωπύρωση των σχέσεων των δύο Δήμων και των συνεκτικών τους δεσμών, καθώς μετά από πολλά χρόνια ξεκινάει πάλι μια σημαντική προσπάθεια που επιβεβαιώνει και τους βασικούς σκοπούς της εν λόγω αδελφοποίησης.

 resized 018

Η συνάντηση έληξε με ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων, επιβεβαιώνοντας την ομόθυμη βούληση για συνεργασία των δύο Δήμων σε πολλαπλά επίπεδα.

 

Η αδελφοποίηση με το Δήμο του Rockdale, Sydney, Australia πραγματοποιήθηκε το 1998 με σκοπό την προώθηση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων των δύο πόλεων για τη δημιουργία όλο και φιλικότερων δεσμών ανάμεσά τους. Επιπλέον, βασικοί στόχοι είναι η ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών και εμπειριών σε θέματα πολιτιστικά, οικονομικά, μορφωτικά και τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα σε ένα πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, αμοιβαίου οφέλους, ισότητας και εμπιστοσύνης και η διατήρηση συχνών και στενών επαφών για την ενίσχυση της αδελφοποίησης.

 
Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην εκδήλωση «Κοινωνική Αλληλεγύη και Μέριμνα για τους Ομογενείς» (Θεσσαλονίκη)
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2016 19:14

Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην εκδήλωση «Κοινωνική Αλληλεγύη και Μέριμνα για τους Ομογενείς» (Θεσσαλονίκη)

aman1

Κυρίες και Κύριοι, φίλες και φίλοι

Σας ευχαριστώ όλους αλλά και τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας και για την παρουσία σας στην σημερινή ενημερωτική συνάντηση.

Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι μαζί σας εδώ στη Θεσσαλονίκη, τη φυσική έδρα των Απανταχού Ελλήνων και την πατρίδα για πολλούς από εμάς.

Αναλάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία της συνάντησης ώστε μέσα από υπεύθυνο δημόσιο διάλογο να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις σχετικά με το προνοιακό βοήθημα , να καταγράψουμε τις δικές σας ανησυχίες, προβληματισμούς αλλά και να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο βελτίωσης  των συνθηκών επαναφοράς και απόδοσης του εν λόγω κοινωνικού βοηθήματος. 

aman2

Είχε αποτελέσει, αγαπητοί φίλες και φίλοι, προεκλογική μας δέσμευση η επαναφορά του άδικα κατηργημένου προνοιακού βοηθήματος και παλέψαμε γι' αυτό. Είναι εξάλλου μια πολιτική μάχη που την δώσατε και εσείς, την δώσαμε μαζί. Την δώσαμε γατί πιστεύουμε στο ιστορικό χρέος της μητέρας Πατρίδας σε αδικημένα κομμάτια του Ελληνισμού. 

Η μάχη αυτή που δώσαμε όπως γνωρίζετε κατέληξε σε μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις στο άρθρο 93 του Νόμου 4387/2016 για το ασφαλιστικό.

Οι δύο εγκύκλιοι ( του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΓΑ ) προσπαθούν μέσα σε ένα στενό δημοσιονομικό πλαίσιο να εξειδικεύσουν μια διαδικασία με γνώμονα και την κατοχύρωση νομοθετικών και διοικητικών πρακτικών, ώστε να μείνουν και να γίνουν κεκτημένο.

 

Καταλαβαίνουμε και κατανοούμε πλήρως ότι υπάρχουν και προβλήματα και ήδη ασχολούμαστε πολιτικά και υπηρεσιακά με την επίλυση κάποιων εξ αυτών. Θέλουμε να ακούσουμε όμως την δική σας άποψη , ώστε όπως είπα και παραπάνω να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για βελτίωση κάποιων παραμέτρων

aman3

Φίλες και Φίλοι,

Έχουμε αποκαταστήσει με όλους τους φορείς του Ελληνισμού μια πολύ καλή συνεννόηση και συνεργασία και δώσαμε από κοινού λύσεις σε προβλήματα όπως η μετάφραση των ονομάτων των ομογενών μας.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποιήσαμε την στήριξη των ομογενών σπουδαστών με υποτροφίες και επανήλθε η χορήγησή τους μετά από πολλά χρόνια ( από το 2009), ενώ προσπαθούμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, ώστε όλα τα τα παιδιά από την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία που έχουν καταθέσει αιτήσεις να πάρουν όλα υποτροφία, γεγονός που έγινε πραγματικότητα φέτος. Οι αιτήσεις, όλες όσες κατατέθηκαν, έγιναν δεκτές.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή συνάντηση βελτιώνει το κλίμα της συνεργασίας μεταξύ μας και ότι θα αποτελέσει την αρχή της ενίσχυσής της.

 

Από την πλευρά του ΥΠΕΞ και της ΓΓΑΕ σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

 
O Πρέσβης των Η.Π.Α.στην Ελλάδα David D. Pearce συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα-αμερικανό πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και πρώην προεδρικός υποψήφιος των ΗΠΑ Μάικλ Δουκάκη και τη σύζυγός του Kitty, στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθηνας.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016 17:34

O Πρέσβης των Η.Π.Α.στην Ελλάδα  David D. Pearce συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα-αμερικανό πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και πρώην προεδρικός υποψήφιος των ΗΠΑ Μάικλ Δουκάκη και τη σύζυγός του Kitty, στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθηνας.

14117864 10154102516849064 392851300571710588 n

Οι τρεις απεικονίζονται μπροστά από το άγαλμα του George C. Marshall, αρχιτέκτονα του σχεδίου Μάρσαλ, κεφάλαια τα οποία έχουν συλλεχθει από την ΑΧΕΠΑ.              

https://www.facebook.com/USEmbassyAthens/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016 17:42
 


Σελίδα 9 από 29
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση