ATTICANEWS.GR

Member Area
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στο Σικάγο με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και τα Ομογενειακά ΜΜΕ για την δυναμική προώθηση του ελληνικού τουρισμού.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2017 19:05

Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στο Σικάγο  με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και τα Ομογενειακά ΜΜΕ για την δυναμική προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

KOUNTOURA-CALAMOS-KAMATEROU

  

Η  Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στο Σικάγο με tour operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες με στόχο την διερεύνηση των ευκαιριών για τη στοχευμένη  προβολή και την περαιτέρω προώθηση της Ελλάδος ως ελκυστικού προορισμού στην Αμερικανική αγορά. 

 

Στις διαδοχικές συναντήσεις  που πραγματοποιήθηκαν στο Ελληνικό Προξενείο, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος των Ελληνοαμερικανών επισκεπτών αλλά και την προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από την αμερικανική αγορά συνολικά,  για το 2017 και το 2018. 

Η Υπουργός επισκέφθηκε το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο στο Σικάγο, το μεγαλύτερο ελληνικό μουσείο στο εξωτερικό,   και ξεναγήθηκε από την Διευθύντρια κα Laura Calamos μαζί με την Γενική Πρόξενο κα Πολυξένη Πετροπούλου στους χώρους του, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 11.000 εκθέματα, συλλογές και Εκθέσεις. 

 

Η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε Ομογενειακά ΜΜΕ με έδρα το Σικάγο, όπου παρουσίασε την εθνική τουριστική πολιτική που εφαρμόζεται με επιτυχία από το 2015 με ορίζοντα τετραετίας,  και την συνεχή δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού την τελευταία διετία που αποτυπώνεται στην σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης και των τουριστικών επενδύσεων. 

Ειδικότερα αναφέρθηκε στις στοχευμένες ενέργειες  για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ, ως αγορά στρατηγικής προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό,  που οδήγησε ήδη στην σημαντική αύξηση των αφίξεων από τις ΗΠΑ το 2015 και το 2016, ενώ πολύ θετικά είναι τα μηνύματα και για το 2017. 

 

 

Λεζάντα Φωτογραφίας: Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με την διευθύντρια του Μουσείου, Laura Calamos (δεξιά) και την Διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής, Γκρέτα Καματερού (αριστερά) 

 
H Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την κορυφαία Τουριστική Έκθεση NYT Travel Show στη Ν. Υόρκη, όπου η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα στην Ευρωπαϊκή Σκηνή
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 17:23

H Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την κορυφαία Τουριστική Έκθεση NYT Travel Show στη Ν. Υόρκη, όπου η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα στην Ευρωπαϊκή Σκηνή.

resized foto 1 NY

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε το περίπτερο του ΕΟΤ στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση των ΗΠΑ, NYT Travel Show, που διοργανώσαν οι New York Times (27-29/1) με τη συμμετοχή εκθετών από 150 χώρες και όπου η Ελλάδα είχε φέτος ενισχυμένη και δυναμική παρουσία.

 Παρόντες στα εγκαίνια από την Υπουργό Τουρισμού, ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ.Κωνσταντίνος Κούτρας , ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Βασίλης Φιλίππου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Πέτρος Γαλάτουλας, ο Πρόεδρος του American Hellenic Institute κ. Νικ Λαρυγγάκης και εκπρόσωποι της Ομογένειας και των Ομογενειακών ΜΜΕ.

Η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Σκηνή της Έκθεσης, European Stage. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Ελλάδας και της Υπουργού, την οποία και προλόγισε ο κ. Brad Kolodny, εκπρόσωπος της New York Times. Στην ομιλία της στην εκδήλωση η κα Κουντουρά παρουσίασε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο και απηύθυνε πρόσκληση στο αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό να επισκεφθεί τη χώρα μας. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από ελληνικό παραδοσιακό συγκρότημα.

Η κα Κουντουρά και ο κ. Τρυφωνόπουλος συναντήθηκαν στην Έκθεση με παράγοντες της αμερικανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία, για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα το 2017 και το 2018.

resized foto 2 NY

Η Υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε το Σπίτι της Ομογένειας στο Σταθάκειο Κέντρο της Νέας Υόρκης. Συζήτησε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Πέτρο Γαλάτουλα τη στρατηγική του Υπουργείου για το άνοιγμα της αμερικανικής τουριστικής αγοράς με στοχευμένες ενέργειες , την σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών ως αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών την τελευταία διετία, την ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων, και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη της Ομογένειας.

Επίσης, επισκέφθηκε τα γραφεία της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» και συναντήθηκε με τον εκδότη κ. Αντώνη Διαματάρη.

Παραχώρησε συνεντεύξεις στον Εθνικό Κήρυκα, και τα ομογενειακά ραδιόφωνα Hellas F Μ και Cosmos FM, όπου αναφέρθηκε συνολικά στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου για δυναμικό άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς, από την οποία υπάρχει διψήφια αύξηση επισκεπτών τη διετία 2015-2016, και νέα αύξηση αναμένεται το 2017.

Μετά τη Νέα Υόρκη, η κα Κουντουρά μεταβαίνει στο Σικάγο όπου έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων με τους μεγαλύτερους tour operators και ταξιδιωτικές πράκτορες, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου για την ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού τουρισμού σε όλη την Αμερική. 

 
Σύσσωμοι οι Λάκωνες του Μόντρεαλ ενισχύουν τα ιδρύματα της Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.(Video)
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2017 11:07

Σύσσωμοι οι Λάκωνες του Μόντρεαλ ενισχύουν τα ιδρύματα της Μητροπόλεως μας Μονεμβασίας και Σπάρτης.(Video)

28 Ιανουαρίου 2017

 

Mε καταπληκτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, η μεγάλη εκδήλωση αγάπης που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων της πόλης μας και απέβλεπε στην συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να ενισχυθούν τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις πολυτελείς αίθουσες δεξιώσεων του Palace οι οποίες μαζί με τα φαγητά και την αμοιβή του προσωπικού, προσφέρθηκαν δωρεάν από τους ιδιοκτήτες κ.κ. Νίκο Τσατά και Τέρη Νικηφόρο, οι οποίοι κατάγονται από τη Μεσσηνία και την Παντάνασσα Λακωνίας αντίστοιχα.

Eπί πλέον μεταξύ των παρευρεθέντων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και υπερέβαιναν τα 1000 άτομα, ήταν ευδιάκριτη η πρόθεση ενίσχυσης των Ιδρυμάτων που είναι γνωστό ότι λειτουργούν υποδειγματικά υπό την φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και την συνεχή και άοκνη μέριμνα του Μητροπολίτη κ.κ. Ευσταθίου. Αυτά τα Ιδρύματα, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονιστεί έχουν ως αποστολή τους την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και ηλικιωμένους συμπατριωτών μας, μεταξύ των οποίων μερικοί είναι εντελώς άποροι.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε μέσω τηλεφώνου μήνυμα προς τους παρευρισκομένους ο σεβαστός Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης. Ο κ.κ. Ευστάθιος, αφού ζήτησε συγγνώμη, που δεν κατέστη δυνατόν να είναι μαζί τους, αν και πολύ θα το επιθυμούσε, όπως είπε, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καναδά κ.κ. Σωτήριο, αφού με την παρουσία του και την συμμετοχή πολλών ιερέων, έδειχνε και αυτός το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα Ιδρύματα. Επί πλέον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους ιδιοκτήτες του Palace για την μεγάλη και αξιέπαινη δωρεά τους, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους, οι οποίοι από το περίσσευμα της αγάπης τους, με την παρουσία τους έδειχναν πόσο εκτιμούν και αναγνωρίζουν την προσφορά των Ιδρυμάτων.

Η κα Παναγιώτα Ταμβακολόγου-Κυριακού, Πρόεδρος Λακωνικής Αδελφότητας Καναδά.

Ο κ. Παντελής Παπαμιχαλόπουλος, Αντιπρόεδρος Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας Λακωνικών Συλλόγων Μόντρεαλ.

Ο κ. Αντώνιος Βενετσανάκος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λακωνικών Συλλόγων Μόντρεαλ.

Ο σεβάσμιος Ιεράρχης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και να ανανεώσει την ανοικτή πρόσκλησή του προς όλους τους Αποδήμους που επισκέπτονται την Ελλάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Φροντίστε, τον Αύγουστο να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη, στον προαύλιο χώρο του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, προκειμένου να σας εκφράσω και προσωπικά τις ευχαριστίες μου για την αγάπη που δείχνετε προς την Ελλάδα, την προσήλωσή σας στην Ορθοδοξία και όσα κάνετε για την οικονομική ενίσχυση των Ιδρυμάτων καθώς και των χωριών καταγωγής σας».

Ο Μητροπολίτης Τορόντο και παντός Καναδά κ.κ. Σωτήριος.

Ο Μητροπολίτης Τορόντο και παντός Καναδά κ.κ. Σωτήριος, δήλωσε υπερήφανος για τους Λάκωνες, διότι όπως είπε «είναι η πρώτη ομοσπονδία που για δεύτερη φορά οργανώνει μια τέτοια εκδήλωση», επαινώντας ταυτόχρονα όλους όσους αγωνίζονται και προσπαθούν να βοηθήσουν και ενισχύσουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα.

Επίσης δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήριά του προς τους ιδιοκτήτες του Palace, τους διοργανωτές της εκδήλωσης και όλους τους παρευρισκομένους.

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Οττάβα κ. Γεώργιος Μαρκαντωνάτος.

Ο κ. Γιάννης Θεοδωσόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ.


Ο κ. Andy Crillis, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

Η κα Βρυσίδα Μαύρου-Παϊδούση, Πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης M.A.G.I.C. Mission.

Αξίζει να παρουσιάσουμε τους Λακωνικούς Συλλόγους που διοργάνωσαν από κοινού την εκδήλωση, οι οποίοι είναι οι παρακάτω: Γεωργιτσάνων, Eπιδαύρου Λιμηράς, Κρεμαστιωτών, Κουπιωτών, Λακωνική Αδελφότητα, Μανιατών, Μολαϊτών, Συκεωτών, Σκαλιωτών, Σκουροβαρβιτσιωτών και Χρισαφιτών.

Τέλος να αναφέρουμε για μια ακόμα φορά τα ονόματα των Ιδρυμάτων που λειτουργούν από την Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης: Το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, το Γηροκομείο Νεαπόλεως, το Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Μολάων, το Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Έλικας, το Κοινωνικό Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι,” οι Κατασκηνώσεις, οι Κατασκηνώσεις ΑΜεΑ, η Σχολή ΚΑΜΕΑ, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Σπάρτης, καθώς και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Μονεμβασίας.

Από αριστερά: Η κα Παναγιώτα Ταμβακολόγου-Κυριακού, ο Μητροπολίτης Τορόντο και παντός Καναδά κ.κ. Σωτήριος και ο πατέρας Νεκτάριος Μοστράτος.

Από αριστερά: Η κα Παναγιώτα Ταμβακολόγου-Κυριακού, η κα Λύδια Σκάλκου και ο κ. Παντελής Παπαμιχαλόπουλος.

 

Πηγή: ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ – bhma.net
VIDEO: zoumemontreal.com

http://www.monemvasianews.gr/%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B1%CE%BB-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83/

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2017 11:48
 
Συνάντηση του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ. Γ. Πατούλης: Είμαι πάντα κοντά σας αλλά και κοντά στους Έλληνες όπου γης.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 19:03

Συνάντηση του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

 

Γ. Πατούλης: Είμαι πάντα κοντά σας αλλά και κοντά στους Έλληνες όπου γης.

 

Img 0092

 

Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ κ. Νικόλαο Παγώνη συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και συγκινησιακό κλίμα και επαναβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η στενή σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ - η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη παγκοσμίως - για τα αμοιβαία αισθήματα σεβασμού και αλληλοεκτίμησης αλλά και για την άριστη συνεργασία τους.

Όπως τόνισε, ο κ. Πατούλης, στόχος είναι να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού με την μητέρα πατρίδα.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε η ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας αφού όπως χαρακτηριστικά είπε προτεραιότητα μας είναι το Μαρούσι να γίνει πρότυπη πόλη Διεθνούς Ιατρικού Τουρισμού.

Παράλληλα αποδέχτηκε την τιμητική πρόσκληση του κ. Παγώνη προκειμένου να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ για την προσφορά του στους Έλληνες Ομογενείς και του επεσήμανε ότι θα βρίσκεται πάντα κοντά τους αλλά και κοντά στους Έλληνες όπου γης.

 
Κυπριακό, Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί μετά από Γενεύη – Μον Πελεράν
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 10:19

Κυπριακό, 

Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί μετά από Γενεύη – Μον Πελεράν
 
3a5cd-anastasiades akinci eide

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού μετά τις συνομιλίες στη Γενεύη στις 9-11 Ιανουαρίου, τη Διάσκεψη για την Κύπρο στις 12 Ιανουαρίου, και τη συνέχισή της σε τεχνοκρατικό επίπεδο στις 18 και 19 Ιανουαρίου στο Μον Πελεράν.

Χθες, η διαπραγματευτική ομάδα της ελληνοκυπριακής πλευράς, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, προέβη σε μια προετοιμασία της σημερινής συνάντησης,

Στη συνάντηση, η οποία έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 10:00 στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας, αναμένεται να γίνει μια αξιολόγηση των συναντήσεων στη Γενεύη και το Μον Πελεράν, καθώς και προγραμματισμός για συνέχιση του διαλόγου τόσο στις εσωτερικές πτυχές όσο και στην εξωτερική πτυχή του Κυπριακού.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/25989

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 10:35
 


Σελίδα 8 από 32
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion Η Celine Dion είναι απο τις γυναίκες που πέρασε έντονα την αρρώστια του συζύγου της μιας και πάνω από ...

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση