ATTICANEWS.GR

Member Area
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


Αμανατίδης: Στη Θεσσαλονίκη η Ετήσια Συνάντηση της UNESCO
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2016 14:17

Αμανατίδης: Στη Θεσσαλονίκη η Ετήσια Συνάντηση της UNESCO

  Dsc00180

Συνάντηση Εργασίας με αντικείμενο την προετοιμασία της Ετήσιας Συνάντησης της UNESCO πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι:   Γιάννης Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών, Luta Moiller - Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γερμανικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, David Fojoffes - Γενικός Γραμματέας Γαλλικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Sfomomir Ratajski - Γενικός Γραμματέας Πολωνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Καίτη Τζιτζικώστα, επικεφαλής ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οργανωτικά και άλλα ζητήματα, καθώς η Ετήσια Συνάντηση της UNESCO θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες η Θεσσαλονίκη απέκτησε Κέντρο Κατηγορίας ΙΙ της UNESCO με αντικείμενο τη διαχείριση υδάτων, αναβαθμίζοντας τη συμμετοχή της χώρας μας στο διεθνή οργανισμό.

 

Ακολουθεί το καλωσόρισμα του κ. Υφυπουργού στη σημερινή συνάντηση:

 

Καλωσόρισμα Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδηστην προπαρασκευαστική συνάντηση για την 3η άτυπη ετήσια συνάντηση Εθνικών Επιτροπών UNESCO στη Θεσσαλονίκη

 

 

Κυρίες και Κύριοι / Αγαπητοί επισκέπτες,

 

Με χαρά σας καλωσορίζω στην Αθήνα και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Θεωρούμε ότι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO ως ένα από τα πιο δραστήρια και με επιρροή ανεπίσημη υπο-περιφερειακών δικτύων στα πλαίσια του Οργανισμού.

 

Μέσω της αξιοσημείωτης συνεισφορά του, ιδίως όσον αφορά την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ενισχύει την κοινή ευρωπαϊκή μας φωνή στην UNESCO.

 

Εκτιμούμε, επίσης, ως θετικό το ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικτύου ως προς την ενίσχυση της ικανότητας της UNESCO να εκπληρώσει αποτελεσματικά και την αποστολή της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την παροχή συγκεκριμένων αποτελεσμάτων στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης, του πολιτισμού, της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της επικοινωνίας.

 

Ελπίζω ότι η σημερινή συνάντηση θα αποδειχθεί εποικοδομητική και γόνιμη και θα ανοίξει το δρόμο για την επερχόμενη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου, που έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη, τον Απρίλιο του 2017.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2016 14:39
 
Επαφές της Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας στο Λας Βέγκας
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016 10:46

Επαφές της Αν. Υπουργού Οικονομίας  Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας στο Λας Βέγκας

 

resized IMG 0113

 

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού IMEX America 2016 που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά παρέστη στην Κυριακάτικη λειτουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Στο Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας, η Υπουργός απηύθυνε χαιρετισμό, όπου  μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σημαντική συνεισφορά των Ελλήνων του εξωτερικού στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού και στην προβολή της Ελλάδας, και  συναντήθηκε  με παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας.

 

resized IMG 0117

  

Κατά τη διάρκεια της IMEX, όπου ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο, η κα Κουντουρά θα πραγματοποιήσει επαγγελματικές συναντήσεις με tour operators  και με δημοσιογράφους Αμερικανικών ΜΜΕ, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών για την δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στην αγορά των ΗΠΑ για το 2017.

 

resized IMG 0126

 
Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016 19:46

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας

italiafoto

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης είχε σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 συνάντηση εργασίας με την κα Όλγα Νάσση, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.

 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κα Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας  Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, κ. Στάθης Λιάντης και ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Μιχάλης Κόκκινος.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε την κα Νάσση αναφορικά με την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας  και την εισαγωγή του νέου πλαισίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, ενώ εξετάστηκαν τρόποι κοινών δράσεων για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δομών των ελληνικών κοινοτήτων στην Ιταλία.

 
Forbes magazine - 7 Greeks among America’s Wealthiest People in 2016
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2016 22:11

Forbes magazine - 7 Greeks among America’s Wealthiest People in 2016

forbes-400 1176x420 acf cropped

 

 

Forbes magazine recently published their list of the 400 richest people in the United States. 7 Greek businessmen are included on this year’s list with their combined fortune totaling $20.6 billion!

- Jim Davis, owner of the New Balance shoes company

- John Catsimatidis, whose empire includes the largest chain of food supermarkets in New York and Florida, 400 gas stations, and real estate holdings

- John Paul Dejoria, the Greek-Italian owner of the John Paul Mitchell Systems hair care company

- Dean Metropoulos, owner of Pabst Brewing Company

- Alex Spanos, real estate developer and owner of the San Diego Chargersfootball team (NFL)

- George Argyros, who deals with real estate and investments and served as U.S. ambassador to Spain

- Peter Peterson, businessman, banker, author and politician who served as the United States Secretary of Commerce under President Nixon

http://www.ellines.com/en/good-news/30744-7-greeks-among-americas-wealthiest-people/

 
Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην Τελετή Επίσημης Παραλαβής Λειψάνων Ελλήνων αγωνιστών της Κύπρου που επέβαιναν στο Noratlas (Λάρνακα)
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016 12:15

Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην Τελετή Επίσημης Παραλαβής Λειψάνων Ελλήνων αγωνιστών της Κύπρου που επέβαιναν στο Noratlas (Λάρνακα)

 548ac-noratlas-bw

 

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση συμμετέχω στην τελετή επαναπατρισμού των σορών δεκαέξι εκ των πεσόντων του αεροσκάφους Νοράτλας.

 

Οι οικογένειες αυτών των Ηρώων θα μπορέσουν, επιτέλους, μετά από 42 χρόνια, να προχωρήσουν στη ταφή των αγαπημένων τους προσώπων. Η ευγνωμοσύνη για τη θυσία τους και ο σεβασμός όλου του Ελληνισμού στον πόνο των οικογενειών τους θα τους συνοδεύουν για πάντα.

 

Η ανάμνηση της θυσίας τους ενδυναμώνει την αποφασιστικότητα όλων μας να συνεχίσουμε, μέχρι τελικής ευοδώσεως, τον ειρηνικό αγώνα για τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής και την εξεύρεση συνολικής και συμπεφωνημένης λύσης του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση των Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού δικαίου, χωρίς στρατεύματα και αναχρονιστικές εγγυήσεις».      

 


Σελίδα 8 από 29
Χρήστος Λεοντής ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής   ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ  Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς  14 Ιουλίου  Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής  ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση