ATTICANEWS.GR

Member Area
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


Αμανατίδης: Ή Ποντιακή Νεολαία Θεματοφύλακας Της Παρακαταθήκης Των Αξιών Του Ποντιακού Ελληνισμού. Χαιρετισμός Υφυπουργού, Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη στο 19ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά» (Βέρμιο).
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Σάββατο, 15 Ιούλιος 2017 10:06

 

Αμανατίδης: Ή Ποντιακή Νεολαία Θεματοφύλακας Της Παρακαταθήκης Των Αξιών Του Ποντιακού Ελληνισμού.

Χαιρετισμός Υφυπουργού, Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη στο 19ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά» (Βέρμιο).
.resized amanatidis4
Θεσσαλονίκη, 14 Ιουλίου 2017

Φίλες και Φίλοι,

Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση ευρισκόμενος σήμερα εδώ στο 19ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά», εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση τόσο ως Υφυπουργός Εξωτερικών, αλλά και ως εκπαιδευτικός.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η δύναμη του Ποντιακού Ελληνισμού εδράζεται στην άσβεστη φλόγα για τη διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών, των εθίμων και της γλώσσας μας και  ότι χωρίς τη συμβολή της νεολαίας σε αυτήν την προσπάθεια, τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί.

Η Ποντιακή νεολαία αποτελεί ζωτικό και δυναμικό κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας και ταυτόχρονα είναι θεματοφύλακας  της παρακαταθήκης των αξιών και του τρόπου ζωής του Πόντου, γεγονός που  εντυπωσιάζει και μας ενισχύει .

resized amanatidis2

Χρέος όλων ημών των μεγαλύτερων είναι να ενδυναμώσουμε με κάθε μέσο και κίνητρο αυτήν την προσπάθεια, από όποια θέση ευθύνης και αν υπηρετούμε.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω διάδοση και εμπέδωση των αξιών του Ποντιακού Ελληνισμού, στο πλαίσιο της άσκησης της μορφωτικής και πολιτιστικής διπλωματίας.

Παράλληλα, επενδύουμε στη σύσφιξη των σχέσεων της μητέρας – πατρίδας με τους Έλληνες της Διασποράς κάθε ηλικίας, προκειμένου να επιτύχουμε την προβολή του πολιτισμού και της γλώσσας μας στο εξωτερικό, αλλά και τη σταδιακή επιστροφή Ελλήνων επιστημόνων στο εσωτερικό. Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι πολλοί, διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες της Διασποράς έχουν βαθιές, ποντιακές ρίζες.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πριν από λίγους μήνες τη δημιουργία μουσείου αφιερωμένου στον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό, στο χώρο του στρατοπέδου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα πρέπει τα  ιστορικά γεγονότα  για τη γενοκτονία στα εγχειρίδια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας να διδάσκονται έτσι ώστε όλες οι γενιές να έχουν πλήρη, αντικειμενική και τεκμηριωμένη γνώση των πραγματικών γεγονότων.

Παράλληλα, ενθαρρύνουμε κάθε δραστηριότητα που αποβλέπει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, για αυτό και χαιρετίζουμε πρωτοβουλίες, όπως τα προγράμματα διδασκαλίας της Ποντιακής διαλέκτου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού.

resized amanatidis7

Φίλες και Φίλοι,

Εύχομαι όλοι εσείς, η Ποντιακή νεολαία μας, να συνεχίσετε με την ίδια αφοσίωση και αγάπη τη διατήρηση της γλώσσας και του πολιτισμού μας, όμοια με αυτή που σας μεταλαμπάδευσαν οι γονείς και οι παππούδες σας. Κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις σας και να ανταμώσουμε και πάλι εδώ, στην Παναγία Σουμελά και του χρόνου.

Σας ευχαριστώ

 
Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη Β. Παπαστεργιάδη, με αντικείμενο τη διοργάνωση σημαντικού Συνεδρίου
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 16:36

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη Β. Παπαστεργιάδη, με αντικείμενο τη διοργάνωση σημαντικού Συνεδρίου.

Img 3548

Γ. Πατούλης: Στόχος μας, να δοθεί έμφαση στον ιατρικό τουρισμό, αλλά και στις σχέσεις που μπορούμε να αναπτύξουμε πρωτίστως ως χώρα , αλλά και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως Μαρούσι, εκεί που χτυπά η καρδιά του ελληνισμού

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στο φιλόξενο Μαρούσι, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Ομογένειας πραγματοποιήθηκε ενόψει ενός πολύ σημαντικού Συνεδρίου, που διοργανώνεται το φθινόπωρο στη Μελβούρνη, με αντικείμενο τη σύσφιξη και την ενδυνάμωση των σχέσεων με τον ελληνισμό της Αυστραλίας και την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στο Μαρούσι.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης:
Ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη
κ. Κώστας Μάρκος, ο Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών κ. Κωνσταντίνος Πάντος, ο CEO Health Tourism Greece κ. Πέτρος Μαμαλάκης και ο δημοσιογράφος Χαράλαμπος Πετράκης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αμέσως μετά τη συνάντηση με τους εκλεκτούς επισκέπτες στην πόλη του Αμαρουσίου υπογράμμισε:
«Σήμερα είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο Δήμο Αμαρουσίου τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη, όπου εκτός από την ανταλλαγή απόψεων για τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας με τη γενέτειρα του Σπύρου Λούη, συζητήσαμε και για την παρουσία μας σ’ ένα σημαντικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί κατά τον Νοέμβριο του 2017.

Στο Συνέδριο, στόχος μας είναι να δοθεί έμφαση στον ιατρικό τουρισμό, αλλά και στις σχέσεις που μπορούμε να αναπτύξουμε πρωτίστως ως χώρα , αλλά και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως Μαρούσι, εκεί που χτυπά η καρδιά του ελληνισμού, σε μία από τις μεγαλύτερες ομογενειακές πόλης με χιλιάδες Έλληνες Ομογενείς.
Είναι μεγάλη μας τιμή και νομίζω, ότι αυτές οι συναντήσεις κάτι καλό θα δώσουν στο άμεσο μέλλον, γι’ αυτό τους ευχαριστώ για την παρουσία τους.»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης δήλωσε:

«Η Αυστραλία και η Ελλάδα έχουν μία πλούσια ιστορία που πάει πίσω εκατοντάδες χρόνια και για εμάς είναι σημαντικό να συνεχίζουμε αυτή τη σχέση που έχουν οι δύο χώρες μας με ουσιαστικές προσπάθειες και έργα.

Μας ευχαριστεί παρά πολύ που είχαμε τη συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του ΙΣΑ, για να αναπτύξουμε περισσότερο τις σχέσεις μας και να βγει ένα καλό αποτέλεσμα, που θα βοηθήσει τις δύο χώρες και προπάντων την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όλοι ξέρουμε, και εμείς, που έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, ότι η Ελλάδα βγάζει τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο. Πρέπει όμως αυτό να γίνει ευρύτερα γνωστό, και εμείς ως Ελληνική Κοινότητα στη Μελβούρνη θα καλέσουμε τον Πρωθυπουργό της Πολιτείας μας να είναι παρών στο Συνέδριο, ενώ ήδη ο Υπουργός Εμπορίου έχει «δώσει το χέρι του» γι’ αυτό το Συνέδριο.
Είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα για τις δύο χώρες και προπάντων από τη δική μας άποψη να δημιουργήσουμε καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με μία τόσο πλούσια ιστορία.»

Ο Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών κ. Κωνσταντίνος Πάντος επεσήμανε:
« Το Συνέδριο θα είναι και μία ευκαιρία εκατοντάδες ζευγάρια στην Αυστραλία που έχουν αποκτήσει παιδί με τη μέθοδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής εξωσωματικής γονιμοποίησης, στην Ελλάδα, να έλθουν και με την μαρτυρία τους να ενισχύσουν αυτό που λέμε «προορισμός στην Ελλάδα για τον ιατρικό τουρισμό».

Ταυτόχρονα, μέσα από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ιατρών της Διασποράς, που αυτή τη στιγμή είναι σε λειτουργία, προσπαθούμε να συνδέσουμε τους Ιατρικούς Συλλόγους ανά τν κόσμο σε μία δομή και ταυτόχρονα να δώσουμε την ευκαιρία στα Ελληνόπουλα από το Εξωτερικό να έλθουν να κάνουν μεταπτυχιακά στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, γιατροί και άλλες ειδικότητες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μεταπτυχιακά στο Εξωτερικό.

Στόχος μας, να συνδέσουμε όσο μπορούμε περισσότερο την Ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία με τη Μητέρα Ελλάδα, με δράσεις που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μας και στο μέλλον.»                                                                                                                     

 
Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Σάββατο, 08 Ιούλιος 2017 11:16

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας.

aman1
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β΄, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β' ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη στήριξη που παρέχει η Ελληνική Δημοκρατία προς το Πατριαρχείο και τον ενημέρωσε για το ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται στην αφρικανική ήπειρο. 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, και ο Μητροπολίτης Γουινέας, Γεώργιος.

 
Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β’.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 19:12

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β’.

resized DSC00057

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης συναντήθηκε σήμερα 4 Ιουλίου 2017, στο Υπουργείο Εξωτερικών με την Α.Θ.Μ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, ο Μακαριώτατος ανέπτυξε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την συνδρομή και υποβοήθηση του ποιμνίου του, σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής

resized DSC00059

Από την πλευρά του, ο κ. Υφυπουργός επαίνεσε την πολύχρονη και βαρυσήμαντη προσφορά του Μακαριωτάτου στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία της Αφρικής και εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείου Εξωτερικών να συνεχίσει να ενισχύει το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με κάθε πρόσφορο μέσο.

 
AHEPA Attends 33rd PSEKA Conference
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 17:52

AHEPA Attends 33rd PSEKA Conference

AHEPA participated at the 33rd Annual Conference hosted by PSEKA (International Coordinating Committee – Justice for Cyprus), June 6-8, in Washington. In addition, AHEPA was a proud sponsor of the conference, which brought U.S. policymakers together with advocates from the community to discuss U.S. policy toward Cyprus and Greece as well as developments pertaining to Cyprus settlement talks and energy exploration. 

 
IMG_0130
 
 
IMG_0124_edited
 
 

President of the Republic of Cyprus Nicos Anastasiades attended the conference dinner and received an award. White House Chief of Staff Reince Priebus and American University President and former Health and Human Services Secretary Sylvia Mathews Burwell were also among the honorees.  U.S. Ambassador to Cyprus Kathleen Doherty, His Eminence Archbishop Demetrios, Deputy Assistant Secretary of State Jonathan Cohen, and several members of Congress and ministers of the Republic of Cyprus, attended.  Supreme President Andrew C. Zachariades and Executive Director Basil Mossaidis represented AHEPA.

"We commend PSEKA President Philip Christopher, a Brother Ahepan, for organizing a constructive conference, which he has done for many years, and AHEPA was proud to be one of the conference sponsors," Supreme President Zachariades said. "We salute the community for coming together, through various organizations, to elevate the foreign policy priorities of the community on what has become a very busy agenda in Washington."

Programming Update | 95th Supreme Convention

 
 


Σελίδα 4 από 33

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI,  Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή.
Terminator VI, Λίντα Χάμιλτον & Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ παλεύουν ξανά στον έκτο Εξολοθρευτή. Η Λίντα Χάμιλτον και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...