ATTICANEWS.GR

Member Area
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


Η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη κατέθεσε την αίτηση για διεκδίκηση της δημαρχίας ΝΥ
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2017 20:18

 

Η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη κατέθεσε την αίτηση για διεκδίκηση της δημαρχίας ΝΥ

 

MALLIOTAKI-e1493219123678-760x813

Η κ. Νικόλ Μαλλιωτάκη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνοαμερικανίδα πολιτειακή βουλευτής του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ, Νικόλ Μαλλιωτάκη, όπως αναφέρει η «New York Times», υπέβαλε στο Δήμο και στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης τα δικαιολογητικά για τη διεκδίκηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ως υποψήφια δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σύμφωνα με άρθρα τόσο της «New York Times», όσο και της «Wall Street Journal», προσπαθούσε να αποφύγει τις προκριματικές εκλογές, αλλά η υποψηφιότητα της ομογενούς άλλαξε τα δεδομένα.

Tο βράδυ της Τετάρτης, η Νικόλ Μαλλιωτάκη, ο Paul J. Massey και ο Βο Dieti επρόκειτο να μιλήσουν σε σύσκεψη της ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους διεκδικούν το χρίσμα. Η πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το Μανχάταν Adele Malpass επεσήμανε ότι η ομογενής είναι η μόνη γυναίκα υποψήφια για την δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Τα δημοσιεύματα και των δύο εφημερίδων αναφέρονται στο γεγονός ότι η Νικόλ Μαλλιωτάκη ήταν επικριτική στην απόφαση του νυν δημάρχου Μπιλ Ντε Μπλάσιο να καταστρέψει όλα τα ντοκουμέντα που υπέβαλαν οι παράτυποι μετανάστες για την απόκτηση των ταυτοτήτων του δήμου και σε άλλες προηγούμενες αποφάσεις του.

Παράλληλα, γράφουν και για τη στήριξη που παρείχε η ομογενής στην εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» αρχικά είχε συσχετίσει την υποψηφιότητά της με την υποψηφιότητα του Τζον Κατσιματίδη και την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι δέχεται πολλά τηλεφωνήματα μέσω των οποίων της προτείνουν να θέσει υποψηφιότητα για τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι εάν δεν διεκδικήσει τη Δημαρχία ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, τότε θα εισέλθει η ίδια στο στίβο.

Σύμφωνα με τη «New York Times», ο κ. Κατσιματίδης τηρεί στάση αναμονής και προς το παρόν δεν φαίνεται πρόθυμος να διεισδύσει στην κούρσα.

Ο Paul J. Massey, σημειώνουν τα δημοσιεύματα και των δύο εφημερίδων, έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο Ρεπουμπλικανό που είχε διεκδικήσει τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Η ομογενής έχει ήδη δημιουργήσει τη δική της ιστοσελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/draftnicole4nycmayor/. Η κ. Μαλλιωτάκη επρόκριο να ζητήσει από τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν την εκστρατεία της με $178 τα οποία θα αντισταθμιστούν από τα κονδύλια του δήμου.

Το 2015 η ομογενής, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», είχε ζητήσει την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το χρίσμα της υποψηφίου ομοσπονδιακής βουλευτού, αλλά το Κόμμα στήριξε τον Ντάνιελ Ντόναβαν ο οποίος κατάφερε να εκλεγεί.

https://www.ekirikas.com/%CE%B7-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1/

 
Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλο
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 10:36

Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
στον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλο
 

 
resized grammatikopoulos b

  
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε επιστολή στον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλο, ενόψει της πέμπτης συμμετοχής του σε αποστολή στο διάστημα.
 
Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλος γεννήθηκε στη Γεωργία, είναι ποντιακής καταγωγής και δηλώνει περήφανος που έχει τις ρίζες του στη «μικρή, αλλά μεγάλη Ελλάδα».
 
Σπούδασε στο Αεροπορικό Ινστιτούτο της Μόσχας και πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι του στο διάστημα το 2002. Έχει στο ενεργητικό του τέσσερα ταξίδια στο διάστημα.
 
Έχει τιμηθεί με σειρά μεταλλείων, ανάμεσα στα οποία το μετάλλιο του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», το «Βραβείο της Φιλίας» και το «Μετάλλιο Διαστημικής Πτήσης της NASA».
 
Σήμερα, στις 20 Απριλίου, ξεκινά το πέμπτο κατά σειρά ταξίδι του στο διάστημα.

resized gramm1
 
Στην επιστολή του προς τον ομογενή κοσμοναύτη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:
 
 «Αγαπητέ Θοδωρή,
 
Το πέμπτο σου ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που ξεκινά σε δύο μέρες, δεν είναι μόνο μια ακόμη προσωπική και επαγγελματική σου επιτυχία.
 
Αλλά και άλλη μια ιστορική στιγμή του απανταχού Ελληνισμού, που σε παρακολουθεί υπερήφανος και σε καμαρώνει, καθώς καταφέρνει χάρη σε σένα να ξεπεράσει και πάλι τα όρια του πλανήτη μας και να συμμετέχει μαζί σου σε μια από τις πλέον πρωτοποριακές δραστηριότητες της ανθρωπότητας.
 
Είναι μεγάλη τιμή για κάθε Έλληνα, που ως άξιο τέκνο του Πόντου, πήρες για πρώτη φορά μαζί σου στο Διάστημα την ελληνική σημαία το 2002 κι έκτοτε συνεχίζεις να την τιμάς και να την έχεις στην καρδιά σου, έστω κι αν η ελληνική Πολιτεία δεν σου έδειξε πάντοτε την προσοχή και το ενδιαφέρον, που αξίζει το έργο σου.
 
Σε ευχαριστούμε ειλικρινά για όσα κάνεις για την ανθρωπότητα, για τη χώρα που σε ανέδειξε, τη Ρωσία, για την ιστορική σου πατρίδα, την Ελλάδα, και για την παραδοσιακή φιλία και συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας.

resized gramm2
 
Σε μια ανήσυχη περίοδο για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, η διεθνής συνεργασία, στην οποία εδράζεται η λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, είναι ένα υπόδειγμα καινοτόμου ανάπτυξης, επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου και μια χειροπιαστή ελπίδα για το κοινό μας σπίτι, τη Γη και το μέλλον της.
 
Εύχομαι σε σένα και στον συνταξιδιώτη σου σε αυτήν την πτήση, τον Αμερικανό αστροναύτη Τζακ Φίσερ, με τον οποίο φέρετε τα συνθηματικά ονόματα της επιλογής σου "Όλυμπος-1" και "Όλυμπος-2", αλλά και σε όλο το πλήρωμα του Σταθμού, τους συναδέλφους και τις οικογένειές σας, υγεία και κάθε επιτυχία στην αποστολή σας.
 
Σας περιμένουμε όλους για αποκατάσταση στην Ελλάδα, όπου με χαρά παρακολουθούμε να έρχονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι κοσμοναύτες, με πρωτοπόρο μάλιστα προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κρήτη.
 
Καλή διαστημική πτήση και καλή αντάμωση!».

resized gramm3

 

 
Τη δική του πορεία προς τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ χαράζει ο Νίκος Ρογκαβόπουλος.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Παρασκευή, 14 Απρίλιος 2017 02:56

Τη δική του πορεία προς τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ χαράζει ο Νίκος Ρογκαβόπουλος.

17903905 10154939655728673 8210313391102325403 n

Ο 16χρονος κορυφαίος Ελληνας μπασκετμπολίστας βρίσκεται μέσα στα 10 μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και την Μεγάλη Παρασκευή στις 1.00 το μεσημέρι (ώρα Νέας Υόρκης) στο Barclay Center του Μπρούκλιν μαζί με τους άλλους 9 της Ευρώπης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την επίλεκτη ομάδα των Αμερικανών, στο «Jordan Classic Camp». Πρόκειται ουσιαστικά για έναν θεσμό όπου συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα ταλέντα από όλον τον κόσμο και φυσικά μπαίνουν στο... μικροσκόπιο των scouts των ομάδων του NCAA και φυσικά του ΝΒΑ.

Περισσότερα στο: bit.ly/2oafPVO

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 Απρίλιος 2017 03:12
 
Το Ελληνικό Κολλέγιο χρωμάτισε γαλανόλευκα την 5η Λεωφόρο του Μανχάταν
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 18:34

Το Ελληνικό Κολλέγιο χρωμάτισε γαλανόλευκα την 5η Λεωφόρο του Μανχάταν

resized Ο ελληνικός στην καρδιά της Αμερικής

 

Αναπόσπαστο τμήμα στην κορυφή της μεγάλης παρέλασης για την 25η Μαρτίου που πραγματοποιεί κάθε χρόνο στην καρδιά της Νέας Υόρκης η ελληνική ομογένεια, αποτελεί το τμήμα των μαθητών και μαθητριών του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης.

«Τα παιδιά με τις γαλανόλευκες» που παρελαύνουν στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, στην μεγαλύτερη παρέλαση εκτός των ελλαδικών συνόρων, έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια την δική τους παράδοση και μεταφέρουν μαζί με τους ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς κάθε φορά το άρωμα της Ελλάδας στην αμερικανική μεγαλούπολη .

Οι αποστολές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια ακολουθούν όλο το εθιμοτυπικό των γιορτινών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου όπως την γιορτάζουν οι Έλληνες της Νέας Υόρκης με την έπαρση της σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν, την δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ Δημητρίου , γίνονται δεκτοί και με ενθουσιασμό σε όλες τις εκδηλώσεις κι

resized μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου στη Νέα Υόρκη

 

 

 

 

είναι παρόντες στη δεξίωση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των ομογενειακών οργανώσεων ,συλλόγων και κοινοτήτων, τον Επίτιμο τελετάρχη της παρέλασης, τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας , τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης κ.α.

Μέχρι τώρα 150 μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου και συνοδοί τους συμμετείχαν στις αποστολές της Σημαίας κι εκπροσώπησαν την Θεσσαλονίκη στην μεγάλη παρέλαση της ομογένειας .

«Οι σημαιοφόροι-μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου πέρασαν και φέτος τον Ατλαντικό και βρέθηκαν πάλι στην Νέα Υόρκη για να παρελάσουν με υπερηφάνεια στην 5η λεωφόρο , πιστοί στις αρχές και στις αξίες του Οικουμενικού Ελληνισμού, αυτών που δόξασαν την Ελλάδα ανά τους αιώνες ανέφερε στην συνάντηση με τους εκπροσώπους της ομογένειας η κα Εμυ Φουντά επικεφαλής της αποστολής του Ελληνικού Κολεγίου στις ΗΠΑ.

Το Ελληνικό Κολλέγιο, πρόσθεσε, υπηρετεί τις ίδιες αξίες του κοσμοπολίτικου ελληνισμού που δίχως άγχος και ανασφάλεια προοδεύει από άκρο εις άκρον της γης .Αυτές οι αξίες και οι τις αρχές άλλωστε υπηρετεί αιώνες τώρα και η ομογένεια και μας κάνει υπερήφανους».

 
Απελευθερωτικός αγώνας 1955-59 Η Κύπρος τιμά την επέτειο της 1ης Απριλίου
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Σάββατο, 01 Απρίλιος 2017 12:14

Απελευθερωτικός αγώνας 1955-59

Η Κύπρος τιμά την επέτειο της 1ης Απριλίου
 
841a0-0anastasiades eoka

Τιμάται σήμερα σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο η Εθνική Επέτειος της 1ης Απριλίου του 1955.

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένος ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική Κυβέρνηση, για τους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 1η Απριλίου, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στις 10:00 π.μ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου στη συνέχεια θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα στις 11:00 π.μ. όπου θα τελεστεί τρισάγιο στους τάφους των ηρώων.

Η Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί και σε άλλες πόλεις/κωμοπόλεις και χωριά.

Συγκεκριμένα, θα παραστούν στη Λεμεσό, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, στη Λάρνακα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, στην Πάφο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, στο Παραλίμνι, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, στην Πάχνα, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, στο Λιοπέτρι, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου και στη Σωτήρα, ο Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.

Το Σάββατο ο κ. Καμμένος συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τρισάγιο στους τάφους των ηρώων στα Φυλακισμένα Μνήματα και κατάθεση στεφάνων.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27051

 


Σελίδα 4 από 30
Συνεχίζεται με επιτυχία το Φεστιβάλ Γλυφάδας
 Συνεχίζεται με επιτυχία το Φεστιβάλ Γλυφάδας
 Συνεχίζεται με επιτυχία το Φεστιβάλ Γλυφάδας    Χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν χθες το βράδυ το νέο χώρο εκδηλώσεων ...

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ - 3 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ - 3 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ (The Dark Tower) “Καθώς ο Μαυροντυμένος Άντρας απομακρυνόταν προς την έρημο, ο τελευταίος Πιστολέρο ήταν ακριβώς ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση