ATTICANEWS.GR

Member Area
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


Επαφές της Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας στο Λας Βέγκας
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016 10:46

Επαφές της Αν. Υπουργού Οικονομίας  Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας στο Λας Βέγκας

 

resized IMG 0113

 

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού IMEX America 2016 που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά παρέστη στην Κυριακάτικη λειτουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Στο Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας, η Υπουργός απηύθυνε χαιρετισμό, όπου  μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σημαντική συνεισφορά των Ελλήνων του εξωτερικού στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού και στην προβολή της Ελλάδας, και  συναντήθηκε  με παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας.

 

resized IMG 0117

  

Κατά τη διάρκεια της IMEX, όπου ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο, η κα Κουντουρά θα πραγματοποιήσει επαγγελματικές συναντήσεις με tour operators  και με δημοσιογράφους Αμερικανικών ΜΜΕ, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών για την δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στην αγορά των ΗΠΑ για το 2017.

 

resized IMG 0126

 
Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016 19:46

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας

italiafoto

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης είχε σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 συνάντηση εργασίας με την κα Όλγα Νάσση, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.

 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κα Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας  Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, κ. Στάθης Λιάντης και ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Μιχάλης Κόκκινος.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε την κα Νάσση αναφορικά με την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας  και την εισαγωγή του νέου πλαισίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, ενώ εξετάστηκαν τρόποι κοινών δράσεων για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δομών των ελληνικών κοινοτήτων στην Ιταλία.

 
Forbes magazine - 7 Greeks among America’s Wealthiest People in 2016
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2016 22:11

Forbes magazine - 7 Greeks among America’s Wealthiest People in 2016

forbes-400 1176x420 acf cropped

 

 

Forbes magazine recently published their list of the 400 richest people in the United States. 7 Greek businessmen are included on this year’s list with their combined fortune totaling $20.6 billion!

- Jim Davis, owner of the New Balance shoes company

- John Catsimatidis, whose empire includes the largest chain of food supermarkets in New York and Florida, 400 gas stations, and real estate holdings

- John Paul Dejoria, the Greek-Italian owner of the John Paul Mitchell Systems hair care company

- Dean Metropoulos, owner of Pabst Brewing Company

- Alex Spanos, real estate developer and owner of the San Diego Chargersfootball team (NFL)

- George Argyros, who deals with real estate and investments and served as U.S. ambassador to Spain

- Peter Peterson, businessman, banker, author and politician who served as the United States Secretary of Commerce under President Nixon

http://www.ellines.com/en/good-news/30744-7-greeks-among-americas-wealthiest-people/

 
Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην Τελετή Επίσημης Παραλαβής Λειψάνων Ελλήνων αγωνιστών της Κύπρου που επέβαιναν στο Noratlas (Λάρνακα)
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016 12:15

Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην Τελετή Επίσημης Παραλαβής Λειψάνων Ελλήνων αγωνιστών της Κύπρου που επέβαιναν στο Noratlas (Λάρνακα)

 548ac-noratlas-bw

 

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση συμμετέχω στην τελετή επαναπατρισμού των σορών δεκαέξι εκ των πεσόντων του αεροσκάφους Νοράτλας.

 

Οι οικογένειες αυτών των Ηρώων θα μπορέσουν, επιτέλους, μετά από 42 χρόνια, να προχωρήσουν στη ταφή των αγαπημένων τους προσώπων. Η ευγνωμοσύνη για τη θυσία τους και ο σεβασμός όλου του Ελληνισμού στον πόνο των οικογενειών τους θα τους συνοδεύουν για πάντα.

 

Η ανάμνηση της θυσίας τους ενδυναμώνει την αποφασιστικότητα όλων μας να συνεχίσουμε, μέχρι τελικής ευοδώσεως, τον ειρηνικό αγώνα για τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής και την εξεύρεση συνολικής και συμπεφωνημένης λύσης του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση των Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού δικαίου, χωρίς στρατεύματα και αναχρονιστικές εγγυήσεις».      

 
Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄ (Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος)
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2016 10:07

Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄ (Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος)

 resized thodoros1

 

«Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής είναι ο Ιεράρχης της αγάπης και της απλότητας. Σήμερα, είχαμε τη χαρά να τον συναντήσουμε στην παλαίφατη έδρα του, στην Αλεξάνδρεια, και να συζητήσουμε το σύνολο των ζητημάτων και των αναγκών του Πατριαρχείου, το οποίο με την ιεραποστολική, ανθρωπιστική και εκπαιδευτική του δράση αποτελεί έναν φάρο ελπίδας για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

resized thodoros2

Έχουμε κοινή πεποίθηση με τον Μακαριώτατο, ότι η Αφρική είναι η ήπειρος του μέλλοντος και στην εμβάθυνση των σχέσεών μας με τα αφρικανικά κράτη βοηθάει αποφασιστικά η Αλεξανδρινή Εκκλησία και η θετική παρουσία σε αυτά των Ιεραρχών της μέσω της πολυεπίπεδης προσφοράς των κατά τόπους Μητροπόλεων. Από πλευράς μας, ως Ελληνική Πολιτεία, προσπαθούμε να στεκόμαστε αρωγοί στις όποιες ανάγκες του Πατριαρχείου, ώστε να μπορεί να συνεχίζει δίχως προσκόμματα το μεγάλο έργο του».

resized thodoros3

 


Σελίδα 3 από 24

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση