ATTICANEWS.GR

Member Area
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


Οι Λάκωνες του Μόντρεαλ στηρίζουν τα ιδρύματα της Μητροπόλεως μας (Video)
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2017 08:09

Οι Λάκωνες του Μόντρεαλ στηρίζουν τα ιδρύματα της Μητροπόλεως μας (Video)


Στις 8 Ιανουαρίου 2017, στις 13:00, στις πολυτελείς αίθουσες δεξιώσεων του PALACE, τα Λακωνικά Σωματεία* του Μόντρεαλ, διοργανώνουν  για δεύτερη φορά, φιλανθρωπική εκδήλωση για την ενίσχυση των  Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το εκλεκτό και πλούσιο φαγητό και η άριστη εξυπηρέτηση, είναι γεναιόδωρη και ευγενική προσφορά των ιδιοκτητών του PALACE, Νίκου Τσατά και Τέρρυ Νικηφόρου, οι οποίοι κατάγονται από τη Μεσσηνία και την Παντάνασσα Λακωνίας αντίστοιχα.

Η Πρόεδρος της Λακωνικής Αδελφότητας Καναδά κα Παναγιώτα Ταμβακολόγου-Κυριακού, η οποία κατάγεται από το Έλος Λακωνίας, μιλώντας στο monemvasianews.gr, υποστήριξε την αναγκαιότητα να στηριχθούν υλικά και ηθικά τα ιδρύματα της Μητροπόλεως μας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Συνεργαζόμαστε όλοι οι Λακωνικοί Συλλόγοι ενωμένοι, με μοναδικό  στόχο την επιτυχία της εκδήλωσης, που είναι η υποστήριξη των ιδρυμάτων αυτών».

Να τονίσουμε ότι η πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση για την στήριξη των ιδρυμάτων έγινε τον Μάϊο του 2013. Ανάμεσα στους πρωτεργάτες τότε της όλης προσπάθειας και ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της, ήταν και ο Νίκος Καπελέρης, ο οποίος κατάγεται από τον Άγιο Ιωάννη Μονεμβασίας. Να επισημάνουμε ότι ο Νίκος Καπελέρης μαζί με πολλούς άλλους Λάκωνες, συνεχίζουν τον αγώνα τους για στήριξη των ιδρυμάτων και των Δομών Υγείας της Λακωνίας.

https://youtu.be/NIQebuamzps

* Γεωργιτσάνων, Επιδαύρου Λιμηράς, Κρεμαστιωτών, Κουπιωτών, Λακωνική Αδελφότητα Μανιατών, Μολαϊτών, Συκεωτών, Σκαλιωτών, Σκουραβαρβιτσιωτών, Χρυσαφιτών.

http://www.monemvasianews.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B1%CE%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B9/

 

 
Mήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον Απόδημο Ελληνισμό - Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες της διασποράς θα συμβάλλουν στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας»
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Κυριακή, 01 Ιανουάριος 2017 10:59

 

Mήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον Απόδημο Ελληνισμό

Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Οι Έλληνες της διασποράς θα συμβάλλουν

στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας»

 


KM 6 2 

Κάλεσμα για συστράτευση όλων των Ελλήνων στην εθνική προσπάθεια για αναγέννηση της χώρας, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στον Απόδημο Ελληνισμό για το Νέο Έτος.

«Η μάχη απέναντι στο λαϊκισμό και στο ψέμα είναι ο νέος πατριωτισμός που διαμορφώνεται κι ενισχύεται μέρα με τη μέρα στη συνείδηση των Ελλήνων» αναφέρει  ο κ. Μητσοτάκης στον «Εθνικό Κήρυκα». 

«Στην αναγέννηση της Ελλάδας, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Κανείς δεν περισσεύει. Εμείς, δημιουργούμε τις πολιτικές προϋποθέσεις. Εσείς, οι Έλληνες της διασποράς θέλουμε να συμβάλλετε στην προσπάθεια για ανόρθωση της χώρας», τονίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

«Γνωρίζω ότι το ελληνικό Κράτος έχει αθετήσει υποσχέσεις για δικαιώματα που ήδη έπρεπε να σας έχουν αποδοθεί. Δεσμεύομαι να κάνω πράξη το καθολικό δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων από τον τόπο κατοικία τους», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης. 

Ολόκληρο το μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Απόδημο Ελληνισμό:

«Ελληνίδες, Έλληνες της διασποράς,

 

Με την ευκαιρία του νέους έτους, σας απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, ευτυχία, αγάπη και προκοπή, μαζί με τη διαβεβαίωση ότι προσωπικά θα αγωνιστώ ώστε το 2017 να είναι το έτος που θα ανατείλει η πραγματική ελπίδα για την αναγέννηση της Ελλάδας.

 

Τα τελευταία χρόνια είδατε την πατρίδα μας να βιώνει καταστάσεις που δεν έκαναν κανέναν υπερήφανο. 

 

Όμως οι Έλληνες στο διάβα της μακράς ιστορίας μας έχουμε διδαχθεί ότι όποτε αποφύγαμε τον δρόμο της αλήθειας, των θυσιών και της σκληρής δουλειάς, οδηγηθήκαμε σε καταστροφή.

 

Την καταστροφική πορεία την οποία βαδίζει η χώρα μας θέλουμε ως Νέα Δημοκρατία να ανακόψουμε. Και θα το επιτύχουμε με όπλο μας την αλήθεια, το ρεαλισμό και την κοινή λογική, παλεύοντας απέναντι στον λαϊκισμό που τα τελευταία χρόνια κυριάρχησε στην πατρίδα μας.

 

Η μάχη απέναντι στο λαϊκισμό και στο ψέμα είναι ο νέος πατριωτισμός που διαμορφώνεται κι ενισχύεται μέρα με τη μέρα στη συνείδηση των Ελλήνων.

 

Για να επιτύχουμε όμως σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε την ενεργό στήριξη των όπου γης Ελλήνων.

 

Εμείς, με την πολιτική μας, θα κάνουμε το παν για να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας την αξιοπιστία και τον σεβασμό που της αρμόζει μέσα στη διεθνή κοινότητα. Να μπορεί να προασπίζεται το μέλλον και την ακεραιότητά της σε ένα περιβάλλον παγκόσμιας ρευστότητας.

 

Εσείς, που προκόβετε και δραστηριοποιείστε σε νέες πατρίδες, αλλά ποτέ δεν ξεχνάτε την Ελλάδα, θέλουμε να συμβάλετε με όσες δυνάμεις διαθέτετε για να ξαναζωντανέψουμε και ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία.

 

Γνωρίζω ότι το ελληνικό κράτος έχει αθετήσει υποσχέσεις για δικαιώματα που ήδη έπρεπε να σας έχουν αποδοθεί. Δεσμεύομαι να κάνω πράξη το καθολικό δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων από τον τόπο κατοικία τους.

 

Φίλοι και φίλες,

 

Με την ευκαιρία του νέου έτους θέλω να απευθυνθώ στον καθένα από σας προσωπικά και να σας ευχαριστήσω γιατί τιμάτε το όνομα της Ελλάδας στις χώρες που δραστηριοποιείστε. Θέλω, όμως, παράλληλα να σας καλέσω να ενεργοποιηθείτε για να βοηθήσετε την κοινή μας πατρίδα. Με τις γνώσεις σας, με την οικονομική σας δραστηριότητα, αλλά πάνω από όλα με την αγάπη σας.

 

Στην αναγέννηση της Ελλάδας, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Κανείς δεν περισσεύει. 

 

Εμείς,  δημιουργούμε τις πολιτικές προϋποθέσεις. 

 

Εσείς, οι Έλληνες της διασποράς θέλουμε να συμβάλλετε στην προσπάθεια για ανόρθωση της χώρας. 

 

Όπλα μας η αποφασιστικότητα και η αλήθεια, αλλά κυρίως ο πόθος μας για προσφορά στη μητέρα πατρίδα.

 

Μαζί, ας εργασθούμε για να κάνουμε το 2017, έτος ελπίδας για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 

Καλή χρονιά σε όλες και όλους».

 

 
Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών, κ.Γιάννη Αμανατίδη στο Ελληνορωσικό Φόρουμ (Λάρισα)
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 13:48

Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών, κ.Γιάννη Αμανατίδη στο Ελληνορωσικό Φόρουμ (Λάρισα)

resized larisa1

Κυρίες και κύριοι,

Οι σχέσεις μεταξύ των κρατών αποτελούν μείγμα πολιτικών συσχετισμών και  κοινών στόχων, ενώ  επιθυμητή είναι η ύπαρξη  κοινού αξιακού συστήματος, όπως αυτό εκφράζεται στην κοινή παράδοση και ιστορική τύχη κρατών και λαών.

Έτσι, πηγαίνοντας προς την ολοκλήρωση του αφιερωματικού έτους Ελλάδος-Ρωσίας 2016 και αποτιμώντας την κοινή μας αυτή πρωτοβουλία, διαπιστώνουμε την ιδιαίτερη σημασία των πολιτιστικών δράσεων ως επιτυχέστατο εργαλείο εμβάθυνσης των διμερών μας σχέσεων και της επαφής ανάμεσα στον ελληνικό και τον ρωσικό λαό.

Συνδεόμενοι με μακραίωνη ιστορία και αντιλαμβανόμενοι την αξία της κοινής αντιμετώπισης κοινών προκλήσεων στο σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας, Ελλάδα και Ρωσία, στη δεύτερη χιλιετία φιλικών σχέσεων, απολαμβάνουν προνομιακών παραδοσιακών δεσμών στη βάση της κοινής Ορθόδοξης πίστης και του μακραίωνου πολιτισμικού τους πλούτου.

Η ελληνική παρουσία στην σύγχρονη Ρωσική επικράτεια χάνεται στα βάθη του 6ου αιώνα π. Χ. Η Ορθοδοξία, καθώς και το Κυριλλικό αλφάβητο, αποτελούν για τη Ρωσία εθνικό κεφάλαιο. Αυτοί οι δεσμοί ήπιας δύναμης, αλλά ιδιαίτερης ισχύος, αποτελούν εγγύηση του πνεύματος συνεργασίας και της αμοιβαίας εκτίμησης που διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας.

resized larisa2

Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός δίαυλος μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί άριστη βάση για την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων. Το ολοένα και αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού, αποτελούν, άλλωστε, έμπρακτη απόδειξη των ωφελημάτων που απορρέουν από την καλλιέργεια της κοινής πολιτισμικής μας παράδοσης, η οποία αποτυπώνεται σε απτά οικονομικά αποτελέσματα προς όφελος Ελλάδας και Ρωσίας.

Το φετινό, αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να επικαιροποιηθούν οι κοινοί μας δεσμοί. Οι μορφωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο ιστορικό πανεπιστήμιο Λομονόσοφ και η διασύνδεση αυτού με τα ελληνικά πανεπιστήμια, η ενίσχυση του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΙΑΣΩΝ», η εικοσαετής και πλέον διαδρομή του οποίου συνέβαλε τα μέγιστα στην αλληλεπίδραση των δύο χωρών, η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου αμφίδρομα με τη διοργάνωση κορυφαίων εκθέσεων, όπως αυτή στο Μουσείο Ερμιτάζ συνιστούν μερικούς μόνο σταθμούς στην κοινή μας διαδρομή, αλλά και δράσεις που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των πολιτών και των δύο χωρών.

Επιπλέον, η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα, αλλά και του Προέδρου της Ρωσικής Δούμα, Σ.Ναρίσκιν στη Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα με το προσκύνημα αμφότερων στο Άγιο Όρος, κατέδειξαν το ιστορικό βάθος των μεταξύ μας σχέσεων.

Συνεπώς, οι σχέσεις άμεσης συνεργασίας, οι οποίες θεμελιώθηκαν με την ευκαιρία του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδος-Ρωσίας 2016, με σημαντικά –παγκοσμίου εμβελείας -  ρωσικά Μουσεία, οι επιτυχείς συστημικές δικτυώσεις και οικοδόμηση επαφών, ιδίως μεταξύ Περιφερειών για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων, όπως και η υπογραφή σειράς Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ αρμοδίων φορέων σε ποικίλους τομείς όπως Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανανεώσιμης Ενέργειας, Εκδόσεων και Μεταφράσεων κ.ά. αποδεικνύουν την ισχυρή πολιτική βούληση για πραγματικές συνέργειες.

Επιπρόσθετα, η εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας στο ρωσικό εκπαιδευτικό σύστημα, όπως και το αυτοτελές τμήμα ρωσικής γλώσσας και φιλολογίας που εγκαινιάστηκε στο ΕΚΠΑ, αποδεικνύουν την επιθυμία διατήρησης του πολιτιστικού διαύλου μεταξύ των δύο χωρών, ως άριστη βάση ενίσχυσης των διμερών μας πολιτιστικών και μορφωτικών σχέσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, η καθιέρωση σταθερής πρακτικής ελληνορωσικών «Ετών» με το ελληνορωσικό «Έτος Τουρισμού» να διαδέχεται το παρόν αφιερωματικό έτος απαντά στην ανάγκη της περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σας  ευχαριστώ.

 
Επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού κα Έλενας Κουντουρά στο Τορόντο για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τον Καναδά το 2017 και επαφές με την Ελληνική Ομογένεια.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 14:03

Επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού κα Έλενας Κουντουρά στο Τορόντο για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τον Καναδά το 2017 και επαφές με την Ελληνική Ομογένεια.

 resized WINDOWGREECEΠΡΟΞΕΝΟΣ

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ήταν κεντρική ομιλήτρια στην ειδική εκδήλωση Window in Greece που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο του Τορόντο για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στην καναδική αγορά και την παρουσίαση των τουριστικών επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.  

 Στο  πλαίσιο του ανοίγματος που πραγματοποιεί το Υπουργείο στην τουριστική αγορά του Καναδά, η Υπουργός   παρουσίασε σε κοινό Ελληνοκαναδών και Καναδών επιχειρηματιών και tour operators καθώς και εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο,  το σχεδιασμό και τις ενέργειες για την προώθηση και προβολή της Ελλάδος ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 μέρες το χρόνο. Αναφέρθηκε  στις προοπτικές για άμεσες συνεργασίες με στόχο την τόνωση  του εισερχόμενου από τον Καναδά τουρισμού και κάλεσε τους επιχειρηματίες  να διερευνήσουν τις  σημαντικές ευκαιρίες να επενδύσουν στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα.

resized WINDOW GREECE

Η κα Κουντουρά είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με Έλληνες και Καναδούς  tour operators και με εκπροσώπους καναδικής αεροπορικής εταιρείας για την στοχευμένη προώθηση τουριστικών πακέτων άμεσα για το 2017 και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη του Τορόντο, κ. Σωτήριο στα γραφεία της Μητρόπολης, για την συνεργασία στην προώθηση του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού.

resized ΜΑΘΗΤΕΣ-ΚΑΛΑΝΤΑ

Μαθητές και  μαθήτριες του Ορθόδοξου Ελληνικού Σχολείου του Τορόντο «Μεταμόρφωση» επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη και έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα παρουσία της Υπουργού, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη και του Γενικού Προξένου στην Ελλάδα, κ. Αλέξανδρου Ιωαννίδη.

Στη συνέχεια  επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο και συζήτησε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αντώνη Αρτεμάκη τις δυνατότητες συνεργασίας και οργανωμένων ενεργειών για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού Ομογενών και των οικογενειών τους για να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα.  

resized ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ-ΣΩΤΗΡΙΟΣ

 Η Υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις σε ομογενειακά μέσα, εφημερίδες και τηλεοπτικό κανάλι.

Συνεχίζει τις επαφές στο Τορόντο με προγραμματισμένες  συναντήσεις με το Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ιδιοκτήτες κινηματογραφικών στούντιο και με επιχειρηματίες και  επενδυτές.

 
AHEPA e-News!
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 19:58

AHEPA e-News! - Vol. 10 Issue 50 - Wednesday, December 14, 2016 

 
Joint Statement | American Jewish, Greek American Organizations Welcome Second Trilaeral Summit 
The American Hellenic Educational Progressive Association (Order of AHEPA),American Hellenic InstituteB'nai B'rith International, and Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations
issued the following joint statement:

"We welcome the second trilateral summit between Israel, Greece and Cyprus, held in Jerusalem on December 8, 2016. The second summit demonstrates a commitment between the three countries, which share democratic values and common interests, to strengthen their strategic partnership to provide stability to the eastern Mediterranean region. The announcement of a third summit to be held in Thessaloniki, Greece is a further indication of the partnership's development and significance...
ICYMI | AHEPA Mourns Passing of American Hero, Ahepan and Philhellene John Glenn, Jr.
The members of the American Hellenic Educational Progressive Association (Order of AHEPA), the leading association for the nation's millions of American citizens of Greek heritage and Philhellenes, are deeply saddened to learn of the passing of American Hero, and Brother Ahepan, John Glenn, Jr., announced Supreme President Andrew C. Zachariades.

"Brother Glenn was a true American Hero and Philhellene," Zachariades said. "Brother Glenn exemplified a lifetime of extraordinary service to America as a heroic combat pilot, a trailblazing astronaut, and upstanding public servant in the United States Senate for four terms. We are proud and honored to call him our Brother. Our deepest sympathies and condolences are with the Glenn family.  May his memory be eternal."
 
Then-Senator John Glenn received the 1993 AHEPA Pericles Award for excellence in public service by then-Supreme President John Economou, Akron, Ohio, at the 31st AHEPA Biennial Congressional Banquet in Washington, DC.
Season of Giving | Celebrate the Holidays with a Gift that Makes a Difference
During this Season of Giving, the Order of AHEPA invites the community to give a gift that will help to make a difference in people's lives -- with a gift to theAHEPA Charitable Foundation. The Foundation helps AHEPA to meet its commitment to philanthropy, a facet of the Order's mission. Over the decades, AHEPA has provided millions of dollars in disaster relief or has supported America's military service members through organizations such as the USO. Most recently, AHEPA donated a total of $500,000 to help feed the needy people of Greece through the AHEPA Charitable Foundation, and the AHEPA-Saint Nicholas Greek Orthodox Church & National Shrine capital fundraising campaign is administered through the Foundation.
Santa's Bag
A current philanthropic initiative administered through the AHEPA CharitableFoundation is Santa's Bag, which distributes toys to children at Children's National Hospital, Washington, DC.  Kyriakos Mossaidis, a member of the Sons of Pericles Chapter in Alexandria, Va., chairs Santa's Bag. Donations to Santa's Bag can be received through to December 16. To donate to Santa's Bag:
 
AHEPA Charitable Foundation
Attn: Santa's Bag
1909 Q Street, NW
Suite 500
Washington, DC 20009
 
Thank you for supporting the AHEPA Charitable Foundation!
 
Save the Dates | 2017 Supreme Convention!
REBUILD SAINT NICHOLAS SHRINE CAMPAIGN
 
 
 
THANK YOU!
 
AHEPA is determined to meet its Saint Nicholas Capital Campaign fund raising goal of $1 million. Donations--large and small--keep pouring in for AHEPA's #RebuildStNicholas capital campaign.  
 
Brothers from AHEPA Gus Cherevas-Estia Pindus Chapter 326, Flushing, N.Y. presenting their second $30,000 donation to the campaign.
NEW! | Our campaign to rebuild Saint Nicholas has been fortunate to receive generous donations from individuals as well as chapters and districts. Recently, we received a $1,000 donation from Barry G. Kaiman and Toni Victor. Thank you to Barry and Toni!
 
Visit our #RebuildStNicholas campaign webpage.
ICYMI | AHEPA Rebuild Saint Nicholas Campaign Appeal Video
 
AHEPA released its appeal video for the AHEPA-Saint Nicholas Capital Campaign at the 94th Grand Banquet.  Check it out and share it with family and friends!
TAKE ACTION
 
Has your district or chapter organized a fundraiser for the campaign to #RebuildStNicholas?  Take action and support AHEPA's campaign today! Please tweet about your fundraising activity by using #RebuildStNicholas to share your work with the broader community!
 
PROJECT UPDATE
 
 
 
Photo Credit: Greek Orthodox Archdiocese/D. Panagos
Saint Nicholas Greek Orthodox Church and National Shrine Holds "Topping Out Ceremony"
Saint Nicholas Greek Orthodox Church and National Shrine held a "topping out ceremony" this morning at its construction site at Greenwich and Liberty Streets in New York City.  This traditional construction ceremony, marking the raising of the highest structural element, was led by His Eminence Archbishop Demetrios of America and attended by representatives of the Port Authority and SKANSKA, as well as the Consul General of Greece, major donors and contributors to the project and members of the original Saint Nicholas Greek Orthodox Church community.
Live Webcam!
Thanks to a live webcam, you can watch progress being made with a first-hand look at the site where Saint Nicholas National Shrine will be build.
 
The Ahepan
 
ICYMI Check out the newly-released fall issue of The Ahepan! Share itwithfamily and friends by forwarding this electronic version before it hits mailboxes!
  
Read about AHEPA's successful Journey to Greece program for college students; get a recap of the memorable 2016 Supreme Convention; and AHEPA is proud to announce its national scholarship recipients. Also, don't forget to catch-up on the latest ways AHEPA chapters are giving back to the community through service.
 
Click on the magazine icon to read it today! 
 
Next Deadline: February 1, 2017
Upcoming Events
 
December
17 | AHEPA Family Christmas visit to St. Basil Academy, Garrison, New York

January
5 | AHEPA Chapter 16, Tarpon Springs, Fla., hosts Epiphany Banquet
Greek American News Digest 
 
Editor's Note: Editorials, Commentaries, and Opinion pieces are shared for information purposes only and do not necessarily reflect the views or policy positions of the Order of AHEPA, its affiliated organizations, and members.
 
  

 
Trump names Dow Chemical CEO Liveris to head Manufacturing Council Reuters (Dec. 9) President-elect Donald Trump said on Friday he would name Andrew Liveris, chairman and chief executive of Dow Chemical Co, to head the Manufacturing Council, a private sector group that advises the U.S. secretary of commerce.  Trump made the announcement during a rally in Grand Rapids, Michigan, where he introduced Liveris, 62, a dual U.S.-Australian citizen who said he had accepted the appointment. read more

 
Greece appeals to EU for support over plan to detain refugees in order to speed up deportations Independent (Dec. 10) Greece has appealed to the EU to support its plan to reduce the numbers of migrants living in overcrowded refugee camps on the Aegean Islands.  The country suggests segregating people from nations with a "low recognition rate" of asylum eligibility - namely Algeria, Pakistan and Morocco - along with migrants judged to be behaving improperly in "pre-removal" detention centres on the mainland. But human rights organisations have previously argued that singling out certain nationalities for removal is "arbitrary and illegal."   The request comes after the European Commission announced that member states should be able to send asylum seekers back to Greece from March 2017.  read more
(Dec. 9) Before she steps onstage in "Tiny Beautiful Things" at the Public Theater, Nia Vardalos washes her face. To portray Sugar, an anonymous online advice columnist eventually revealed to be Cheryl Strayed (who also wrote "Wild") the play's director, Thomas Kail, wanted her exposed. After all, Ms. Vardalos - who conceived of the play with Mr. Kail and Marshall Heyman, and adapted it from Ms. Strayed's book - is channeling a writer late into an exhausting day, when, with her husband and two children already asleep, she must reach deep to summon words of wisdom for the lost and lonely.  

 

 


Σελίδα 3 από 25
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Τον μεγάλο τραγουδοποιό & ποιητή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. «Ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση