ATTICANEWS.GR

Member Area
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΕΡΜΙΟΥ
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Τρίτη, 15 Αύγουστος 2017 14:55
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΕΡΜΙΟΥ
AMANATIDIS

Ο ελληνισμός εντός και εκτός συνόρων τιμά σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου, με τη σκέψη στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές και όλους όσοι καταβάλλουν προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους. Άλλωστε, η Παναγία ήταν πάντα σύμβολο και πηγή θάρρους σε όλους τους αγώνες μας.

Συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση του Πόντου, προσερχόμαστε σήμερα στην Παναγία Σουμελά, αυτό το πανελλήνιο και παμποντιακό προσκύνημα, για να συνεορτάσουμε θεωρώντας ιδιαίτερη τιμή τη στιγμή αυτή. Εύχομαι να μας καθοδηγεί στην προσπάθειά μας για το πέρασμα από την κρίση στην αναγέννηση.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους

 

 
Η καρδιά του Τορόντο χτυπά ελληνικά στο φεστιβάλ Taste of Danforth
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Σάββατο, 12 Αύγουστος 2017 13:11

Η καρδιά του Τορόντο χτυπά ελληνικά στο φεστιβάλ Taste of Danforth

 

Το φεστιβάλ (11-13 Αυγούστου 2017) ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής, με σειρά εκδηλώσεων, σε τρεις διαφορετικές σκηνές και με πολλές παράλληλες δραστηριότητες, κάποιες εκ των οποίων φέτος συνδέονται με τους εορτασμούς των 150 χρόνων από την ίδρυση του ομόσπονδου Καναδά και την ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της χώρας.

«Ισως και περισσότεροι από ενάμισι εκατομμύριο επισκέπτες θα περάσουν από το φεστιβάλ, αν υπολογίσει κανείς ότι σε ημερήσια βάση περνούν από την Ντάνφορθ πάνω από 500.000 άτομα», λέει στον «Ε.Κ.» ο Κωνσταντίνος Βοϊδονικόλας, πρόεδρος της Greektown on Danforth BIA, του φορέα που κάθε χρόνο οργανώνει και συντονίζει το φεστιβάλ Taste of Danforth στην ομώνυμη «ελληνική» λεωφόρο του Τορόντο, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Αλλωστε, το πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο χαρακτήρας μιας ανοικτής γιορτής δρόμου, όπου η διασκέδαση, η ψυχαγωγία, η τέχνη, ο αθλητισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη δένουν αρμονικά μεταξύ τους, εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα».

Φέτος το φεστιβάλ οργανώνεται για 24η συνεχή φορά, σε μια πόλη όπου η ελληνική παροικία ξεπερνά τα 200.000 άτομα και είναι η μεγαλύτερη του Καναδά και η τρίτη μεγαλύτερη της ελληνικής διασποράς. Το Taste of Danforth ξεκίνησε το 1994 ως φεστιβάλ με αμιγώς ελληνικό χαρακτήρα, με έμφαση στην κουζίνα και στον πολιτισμό. Τότε ο αριθμός των επισκεπτών μόλις που ξεπέρασε τους 5.000.

Πρωταγωνιστικός, ασφαλώς, στο φεστιβάλ ο ρόλος της ελληνικής μουσικής και των χορών, καθώς και των ελληνικών γεύσεων, ενώ υπάρχει ξεχωριστή ενότητα με τίτλο «It’s all Greek to me» όπου, μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες εξοικειώνονται με το σπάσιμο των πιάτων, μακραίωνη παράδοση που καταργήθηκε στην Ελλάδα το 1969.

Σημαντική είναι και η κοινωνική διάσταση της εκδήλωσης, μέσα από δράσεις αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας. Πάνω από 2 εκατομμύρια καναδικά δολάρια έχουν δοθεί από το φεστιβάλ για την ενίσχυση του νοσοκομείου Michael Garron του Τορόντο, για την ενίσχυση νοσοκομείων Παίδων (όπως το κοινό πρόγραμμα του Sick Kids Hospital με το νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα «Αγία Σοφία»), για τη στήριξη πασχόντων από καρκίνο του προστάτη ή καρκίνο του μαστού (οργανώνεται την Κυριακή ξεχωριστή εκδήλωση), αλλά και οικογένειες και σχολεία της ελληνικής παροικίας και άλλους φορείς όπως τα χωριά SOS στην Ελλάδα, το «Χαμόγελο του Παιδιού», το πρόγραμμα ελληνικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Τορόντο κ.ά.

Ζώης Μαρίνος
Πηγή: Εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας (ekirikas.com)

http://www.monemvasianews.gr/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%81%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AC-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84/

 
Θερμή υποδοχή στην Περιφέρεια Κρήτης των 70 νέων ομογενών που συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα ‘’ Στα ίχνη του Καζαντζάκη ‘’
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 15:53

Θερμή υποδοχή στην Περιφέρεια Κρήτης των 70 νέων ομογενών που συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα

‘’ Στα ίχνη του Καζαντζάκη ‘’

resized 20170804 102608

« Ο Νίκος Καζαντζάκης, η Κρήτη, ο Ελληνισμός είναι στην καρδιά και στο μυαλό » μας λένε οι 70 Ελληνικής καταγωγής νέοι από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που φιλοξενούνται στην Κρήτη στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’ Στα ίχνη του Καζαντζάκη ‘’ και οι οποίοι επισκέφτηκαν σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης.

Τους 70 νέους αλλά και τους υπεύθυνους του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Πλευράκη καλωσόρισαν εκ μέρους του Περιφερειάρχη ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας Λάμπρος Καμπουράκης. Οι νέοι από την Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Καζακστάν, Αρμενία, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη με τον οποίο συναντήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον ‘’ Νίκο Καζαντζάκη ‘’ με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

resized DSC00770

Οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Ν. Καζαντζάκη στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου – Λασιθίου ήταν σε συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών – Αστερουσίων, Χερσονήσου και Οροπεδίου. Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι 70 νέοι Ελληνικής καταγωγής οι οποίοι όπως είπαν δεν ήρθαν για τουρισμό αλλά να περπατήσουν τα βήματα του Ν.Καζαντζάκη, του οικουμενικού συγγραφέα ο οποίος σε δύσκολους καιρούς ως ειδικός απεσταλμένος του Ελευθερίου Βενιζέλου βοήθησε αποτελεσματικά τον Ελληνισμό στις χώρες τους. Μάλιστα οι 70 νέοι τις ημέρες παραμονής τους στο νησί μας, γνώρισαν πρόσωπα, περιοχές, στοιχεία με αναφορά τον Νίκο Καζαντζάκη και έμαθαν να χορεύουν και να έχουν ενδιαφέρον για τα ήθη, έθιμα του τόπου μας.

resized DSC00768

Για την παρουσία – υποδοχή των νέων στην Περιφέρεια ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης δήλωσε « Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα εδώ στην Περιφέρεια υποδεχθήκαμε την αντιπροσωπεία των ομογενών από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, το πρόγραμμα το οποίο από κοινού με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού εφαρμόζουμε αυτές τις μέρες στη Κρήτη. Καλωσορίζουμε τους νέους μας, που με την επίσκεψη και την ευχάριστη παραμονή τους στην Κρήτη με τα διδάγματα του Καζαντζάκη γίνονται τώρα παράλληλα οι καλύτεροι Πρεσβευτές του νησιού μας ».

 

Στη δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης είπε : « Για μια ακόμα φορά η Κρήτη στο επίκεντρο. Ο Καζαντζάκης, το κέντρο της Κρήτης, εκεί που χτυπά η καρδιά της Κρήτης. Ένας πολιτικός Καζαντζάκης, ένας πολιτικός που σ΄ αυτά τα μέρη που φιλοξενούμε τους ομογενείς μας, είχε πάει και είχε σώσει χιλιάδες Πόντιους μετά τη γενοκτονία. Ένας ρόλος που του τον είχε αναθέσει ο άλλος μεγάλος πολιτικός ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Προς τιμή αυτών των ανθρώπων βρίσκονται οι απόγονοι αυτών τώρα στη Κρήτη. Η Κρήτη ξανά στην καρδιά των γεγονότων. Η ‘’Κρητική ματιά’’ έχουνε βραβευθεί σε ένα διεθνή διαγωνισμό που έχει οργανώσει η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών υπό την ηγεσία του Νίκου του Κοτζιά και οι εβδομήντα καλύτερες εργασίες βρίσκονται εδώ ».

resized DSC00773

 

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηρακλείου σε θέματα Παιδείας Λάμπρος Καμπουράκης είπε « Καλωσορίζουμε σήμερα τους επισκέπτες μας υλοποιώντας το πρόγραμμα ‘’ Στα ίχνη του Νίκου Καζαντζάκη ‘’ ευχόμενοι οι παραμονή τους να τους δώσει ερεθίσματα να εντρυφήσουν περισσότερο στον Κρητικό στοχαστή, ο οποίος μας έχει αφήσει πολλές παρακαταθήκες για να μπορέσουμε να πάρουμε κίνητρα για να είμαστε καλύτεροι στη ζωή μας στην καθημερινότητα μας. Ευχόμαστε η παραμονή τους στο νησί μας να τους μείνει αξέχαστη, να είναι μια δυνατή εμπειρία για αυτούς και ως Περιφέρεια είμαστε πάντα εδώ να στηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια ».

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Αύγουστος 2017 10:10
 
Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννη Λώλο, επισκέφθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 18:01

Επίσκεψη του Προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννη Λώλο, επισκέφθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Img 1079

Ο Δήμαρχος, αφού συνεχάρη τον κ. Δήμου για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου, είχαν μια πολύεπίπεδη συζήτηση για θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, προώθησης των προϊόντων της Ηπείρου, αλλά και επέκτασης του τουριστικού προϊόντος.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος επεσήμανε την στήριξη που παρέχουν οι σύλλογοι και οι αδελφότητες Ηπειρωτών εξωτερικού στους Ηπειρώτες που μεταναστεύουν προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης. Επιβραβεύοντας την προσπάθεια που κάνουν για την ανάδειξη της Ηπείρου και την διάδοση του πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι Ηπειρώτες του εξωτερικού έχουν καταφέρει να αποτελέσουν μια ισχυρή παρουσία στο παγκόσμιο οικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι, χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους.

Τέλος, κατά την διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης που είχαν, αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας και προσέλκυσης επενδύσεων, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου.

 
Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών για να φέρει πιο κοντά τους απόδημους Κρήτες που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό.
News - ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2017 17:27

Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών για να φέρει πιο κοντά τους απόδημους Κρήτες που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό.

IMG 9354

Τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη του στο έργο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, στην συνεργασία του σε κορυφαίες δράσεις εντός και εκτός Κρήτης, αλλά και στη λειτουργία με θετικά αποτελέσματα στο κτίριο της Περιφέρειας Γραφείου απόδημων Κρητών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης στην συνάντηση τους σήμερα στην Περιφέρεια. Η συνάντηση του κ. Βεληβασάκη με τον Περιφερειάρχη έγινε με αφορμή τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της εκλογής νέου Συμβουλίου στις εκλογές που θα γίνουν το Σάββατο στο Ρέθυμνο, όπου και προγραμματίζονται διήμερες εκδηλώσεις και αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη. Στην συνάντηση στου Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα των Διεθνών θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ευρώπης Γιάννης Επιτροπάκης, ο Πρόεδρος Κρητών Μονάχου Γερμανίας και υποψήφιος Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Κουγιουμτζής και η εντεταλμένη αντιπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στην Περιφέρεια Κρήτης Μαρία Χναράκη.

«Ήρθα να συναντηθώ με τον κ. Περιφερειάρχη, πρώτα – πρώτα για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο πρόσωπο του για την αγαστή συνεργασία που είχε το παγκόσμιο Συμβούλιο και εγώ προσωπικά για τρία χρόνια, να του πω πόσο χαίρομε που εδραιώθηκε το Παγκόσμιο Συμβούλιο ως θεσμός των αποδήμων, αλλά και στην Κρήτη, πως το Γραφείο Αποδήμων στην Περιφέρεια είναι ένα ζωντανό γραφείο και εξυπηρετεί τα συμφέροντα όχι μόνο των αποδήμων, αλλά είναι ένας κρίκος των αποδήμων με την Κρήτη» δήλωσε ο Πρόεδρο του παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης μετά την συνάντηση, ευχαριστώντας τον κ. Αρναουτάκη. Ο ίδιος τόνισε ότι και μετά τη λήξη της θητείας του θα συνεχίσει να βοηθά την ιδέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στη συνάντηση στην Περιφέρεια, αλλά στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην εξαίρετη συνεργασία που υπάρχει με τον Πρόεδρο, μεταξύ Περιφέρειας και Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών τονίζοντας ότι τα σταθερά βήματα που κάναμε θα τα συνεχίσουμε με την νέα ηγεσία. «Θα συνεχίσουμε και με τη νέα ηγεσία, πατώντας πάνω σ΄ αυτά τα οποία χτίσαμε αυτό το χρονικό διάστημα μαζί με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά πάνω από όλα και με τον Πρόεδρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας «Εμείς από τη πλευρά μας ως περιφέρεια Κρήτης συνεργαζόμαστε να φέρομε πιο κοντά τους Κρητικούς που ζουν στα πέρατα του κόσμου, που αγαπούν το νησί μας και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Έχουν μεγάλες επιτυχίες σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιούνταν σε Πανεπιστήμια, ως επιχειρηματίες, που πραγματικά έχουν ζηλευτές δουλειές στο εξωτερικό, να μπορούν να μεταφέρουν αυτή την τεχνογνωσία στο νησί μας και να υπάρχει μια ακόμη καλύτερη συνεργασία».

Εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο - Εκλογές

Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης στις δηλώσεις του στην Περιφέρεια αναφέρθηκε στις διήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο, λέγοντας: «Τούτο το Σαββατο-Κύριακο αρχίζουμε την Παρασκευή το βράδυ με μια θεατρική εκδήλωση παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» για να δώσομε τιμή που του ανήκει στο Νίκο Καζαντζάκη τον συμπατριώτη μας εξήντα χρόνια μετά από το θάνατο του. Ως Παγκόσμιο Συμβούλιο τον τιμήσαμε σε όλο τον κόσμο με εκδηλώσεις από την μια άκρη μέχρι την άλλη από την Αμερική μέχρι την Αφρική και την Ευρώπη και κλείνομε τις εκδηλώσεις αυτές με την θεατρική παράσταση την Παρασκευή που είναι ανοικτή για τους πολίτες και έχομε και ιδιαίτερη ευχαρίστηση να φιλοξενούμε στην παράσταση αυτή τα παιδιά από τη Ρωσία και τα άλλα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που βρίσκονται εδώ στο πρόγραμμα του Υπουργείου εξωτερικών. Το δε Σάββατο θα έχουμε μια ομιλία από τον καθηγητή τον κ. Ταβερναράκη τον πρόεδρο του ΙΤΕ για να μας πει τι ακριβώς κάνουν στο ΙΤΕ, ξέρω ότι κάνουν μια φοβερή δουλειά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αμέσως μετά θα έχουμε τις καθιερωμένες αρχαιρεσίες – εκλογές όχι μόνο για το προεδρείο, αλλά και για το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο».

 


Σελίδα 1 από 32
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion Η Celine Dion είναι απο τις γυναίκες που πέρασε έντονα την αρρώστια του συζύγου της μιας και πάνω από ...

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση