ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Γάλα και κρέμες σε 600 άπορες οικογένειες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 12:20

Γάλα και κρέμες σε 600 άπορες οικογένειες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Στο πλαίσιο των διαρκών δράσεων προστασίας και ενίσχυσης των ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού της Θεσσαλίας, η Περιφέρεια διένειμε σε 600 άπορες οικογένειες γάλατα βρεφικής και παιδικής ηλικίας, βρεφικές κρέμες καθώς και επιδόρπια γιαουρτιού.

Σε δηλώσεις της η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας κ. Μαρία Μαμάρα τόνισε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να προσφέρουμε μια ανακούφιση στις δύσκολες συνθήκες ζωής των οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήσαμε διανομής γάλακτος για βρέφη και παιδιά καθώς και βρεφικών κρεμών και επιδόρπιων γιαουρτιού σε 600 άπορες οικογένειες της Θεσσαλίας».

Κατά την διανομή των τροφίμων παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πρόνοιας κ Μιχάλης Αναστασίου, ο διευθυντής κ. Γιώργος Ζήγρας και στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 
Oικονομική ενίσχυση σε απόρους κατοίκους του Δήμου Κηφισιάς στις εορτές του Πάσχα.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 17:29

Oικονομική ενίσχυση σε απόρους κατοίκους του Δήμου Κηφισιάς στις εορτές του Πάσχα.

kifisias

Ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, προσφέρει οικονομική ενίσχυση σε απόρους κατοίκους του Δήμου στις εορτές του Πάσχα.

 

Tο οικονομικό βοήθημα δίνεται σε απόρους, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Κηφισιάς.

Παράλληλα θα πρέπει να ισχύουν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

 

ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ :

1 ΑΤΟΜΟ έως 6.000,00 €

2 ΑΤΟΜΑ έως 7.500,00 €

3 ΑΤΟΜΑ έως 9.000,00 €

4 ΑΤΟΜΑ έως 10.500,00 €

5 ΑΤΟΜΑ έως 12.500,00 €

6 ΑΤΟΜΑ έως 15.000,00 €

7 ΑΤΟΜΑ έως 18.000,00 €

8 ΑΤΟΜΑ έως 21.500,00 €

Τα παραπάνω εισοδήματα προσαυξάνονται κατά 3.000,00 € εάν υπάρχει πιστοποιημένη αναπηρία (από υγειονομική επιτροπή) 67% και άνω για κάποιο μέλος της οικογένειας, ή ενοικιαζόμενη κατοικία.

 

Για την παροχή του βοηθήματος υπολογίζεται το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων, οπότε απαιτείται εκκαθαριστικό από όλα τα ενήλικα μέλη που κατοικούν στην ίδια οικεία.

 

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά :
  1. Αίτηση

  2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου

  3. Εκκαθαριστικό εφορίας, φορολογικής χρήσης έτους 2015 ( όλων των ενηλίκων μελών – συνοικούντων μελών )

  4. Αντίγραφα Ε1 & Ε9

  5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το Δήμο Κηφισιάς

  6. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ( στο Δήμο Κηφισιάς )

  7. Κάρτα ανεργίας ( εάν υπάρχει )

  8. Απόφαση αναπηρίας ( εάν υπάρχει )

  9. Απόδειξη ή συμβόλαιο ενοικίου κατοικίας ( εφόσον τούτο δεν διαφαίνεται στο έντυπο Ε1 )

  10. Έκθεση Κοινωνικής Έρευνας ( όπου απαιτείται )

 

Τονίζεται ότι κανένας δικαιούχος δεν δύναται να υποβάλει διπλή αίτηση

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο πρωτόκολλο του Δήμου Κηφισιάς από τις 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 έως και 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 

.

 
«Πολίτες με αξίες και συλλογικότητα…» ● Σε γιορτή του αθλητισμού εξελίχθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. και των Τμημάτων των ΚΔΑΠ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 13:08

«Πολίτες με αξίες και συλλογικότητα…»

● Σε γιορτή του αθλητισμού εξελίχθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της

Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. και των Τμημάτων των ΚΔΑΠ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

 

resized kdap-pita 4

 

Μια μεγάλη γιορτή, αντίστοιχη του μεγέθους του έργου της, αποτέλεσε χθες η κοπή της βασιλόπιτας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΚ Νεάπολης.

Η δημοτική επιχείρηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, γιόρτασε παρουσιάζοντας χορούς και γυμναστικές επιδείξεις από μέρος των 5.500 παιδιών που συμμετέχουν στα πάνω από 400 τμήματά της.

resized kdap-pita 8

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ανέδειξε το κοινωνικό έργο που παράγουν τα πολυπληθή τμήματα σε κάθε Δημοτική Ενότητα του δήμου, όπου «300 εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, συμβάλλοντας με το έργο τους στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του πολίτη μέσα από την ενασχόληση με την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό». «Μέσα στα τμήματα αυτά, τα παιδιά δεν γυμνάζουν μόνο το σώμα τους αλλά παίρνουν αξίες, αρχές, ιδανικά, μυούνται στην αξία της συλλογικότητας, της ομαδικότητας και της εργατικότητας, ώστε να είναι χρήσιμοι πολίτες και τώρα και στο μέλλον, για τον εαυτό τους, για την οικογένειά τους και για την κοινωνία», πρόσθεσε, τονίζοντας την κοινωνική ευαισθησία της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ., καθώς το 80% των νέων συμμετέχουν δωρεάν στα τμήματα και στα προγράμματα των ΚΔΑΠ, και το υπόλοιπο ποσοστό, που δεν πληροί τα κριτήρια, με ένα ελάχιστο αντίτιμο.

resized kdap-pita 2

«Συνεχίζουμε δυναμικά…»

«Συνεχίζουμε τον αγώνα να σας κάνουμε υπερήφανους για το δήμο μας και για όσα σας προσφέρει. Και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες και προγράμματα όσο λυσσαλέα πολεμική κι αν δεχόμαστε», τόνισε ο δήμαρχος.

resized kdap-pita 2-apatsidis

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. Δημήτρης Απατσίδης καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους, αναφέρθηκε στο έργο της Επιχείρησης, ευχαριστώντας όλους τους υπαλλήλους της και ευχόμενος «καλή δύναμη για συνέχιση της επιτυχημένης πορείας και στην καινούρια χρονιά».

Το πρόγραμμα που ακολούθησε την κοπή της βασιλόπιτας ήταν πλουσιότατο, με τους θεατές να απολαμβάνουν επιδείξεις από τμήματα αεροβικής, ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, διάφορων ειδών μοντέρνου χορού και ταγκό, τζούντο (στο τέλος της οποίας όλο το γυμναστήριο έμεινε ακίνητο συμμετέχοντας σε video mannequin challenge για φιλανθρωπικό σκοπό) και Τάε-Κβον-Ντο.

resized kdap-pita 1

Τέλος, οι υπεύθυνοι της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. κάλεσαν και παρότρυναν τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν στα δύο τμήματα δωρεάν γυμναστικής για ενήλικες που γίνονται κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, 7-8 και 8-9 το πρωί, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Νεάπολης.

resized kdap-pita 5

resized kdap-pita 6

resized kdap-pita 7

 

 

 
Ένας τόνος τρόφιμα από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και τον Σκάϊ για το Κέντρο Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 20:21

Ένας τόνος τρόφιμα από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και τον Σκάϊ για το Κέντρο Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

 sygkentrosi-trofimon

Ένας τόνος τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και την πρωτοβουλία «Όλοι μαζί μπορούμε» του Ομίλου ΣΚΑΙ, σε μεγάλη εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.       

«Πρόκειται για μία σημαντική συνδρομή στη μεγάλη και διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ενίσχυση ανθρώπων που έχουν ανάγκη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος ευχαρίστησε την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και τον ΣΚΑΙ όχι μόνο για την πρωτοβουλία τους αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν εμπράκτως στην πολιτική κοινωνικής συνοχής του δήμου Αθηναίων.

Το τρόφιμα, μακράς διάρκειας, παρέλαβε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων η πρόεδρός του κυρία Ελένη Κατσούλη και θα διατεθούν, μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, για τη σίτιση των 26.000 πολιτών που ενισχύονται από τον δήμο Αθηναίων.     

 
Στο τηλέφωνο 15105 παρέχεται έγκυρη και δωρεάν ενημέρωση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 19:34

Στο τηλέφωνο 15105 παρέχεται έγκυρη και δωρεάν ενημέρωση

για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

 

ypourgeio-ergasias

 

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει ότι, όσοι πολίτες θέλουν να ενημερωθούν τηλεφωνικά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στις υπηρεσίες του Υπουργείου, στον αριθμό 15105 (εργάσιμες ημέρες, 08:00– 16:00), μέσω του οποίου προσφέρεται έγκυρη και δωρεάν ενημέρωση.

 

Δεν υπάρχει, λοιπόν, ανάγκη να απευθύνονται οι πολίτες με τις ερωτήσεις τους σε οποιονδήποτε αναρμόδιο προσφέρει, επί πληρωμή, πληροφορίες για το ΚΕΑ, όπως διαφημίζεται ήδη στην τηλεόραση. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, όσοι απευθύνονται σε αναρμόδιους να λάβουν ελλιπείς ή και εσφαλμένες πληροφορίες και μάλιστα με οικονομική επιβάρυνση.

 

Έπειτα από ενέργειες του Υπουργείου, ο αρμόδιος εισαγγελέας διεξάγει ήδη εισαγγελική έρευνα γι’ αυτές τις διαφημίσεις και τις παρεχόμενες ελλιπείς πληροφορίες.

 

Ο απλούστερος τρόπος για την υποβολή αίτησης για το ΚΕΑ είναι ηλεκτρονικά από το σπίτι. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ είναι απλή και φιλική για τον χρήστη, η αίτηση εκεί είναι προσυμπληρωμένη και, εφόσον χρειάζονται συμπληρωματικά στοιχεία, το σύστημα ενημερώνει σχετικά τον αιτούντα.

 


Σελίδα 2 από 407
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση