ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


To No Finish Line έρχεται στην Αθήνα! Ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός αγώνας του κόσμου, το No Finish Line έρχεται τώρα και στην Αθήνα, για να στηρίξει τα παιδιά που έχουν ανάγκη.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 14:40

To No Finish Line έρχεται στην Αθήνα!

Ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός αγώνας του κόσμου, το No Finish Line έρχεται τώρα και στην Αθήνα, για να στηρίξει τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

resized nfla1 1

Η επίσημη παρουσίαση του Νο Finish Line της Αθήνας έγινε στο ξενοδοχείο Metropolitan και αποκαλύφθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τον αγώνα που θα γίνει από τις 26 έως τις 30 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) .

Την παρουσίαση έκανε ο εκπρόσωπος του No Finish Line International Γιάννης Νικολάου που παρουσίασε τον αγώνα, που θα γίνει με πρωτοβουλία του NFL International και σε συνεργασία με τον σύλλογο Ερμής 1877, ενώ χώρος διεξαγωγής είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η εκκίνηση θα δοθεί την Τετάρτη ώρα 7μμ και ο τερματισμός θα είναι μετά από 90 ώρες, την Κυριακή 30 Απριλίου, ώρα 1μμ.

Το No Finish Line είναι αγώνας ευαισθητοποίησης και προσφοράς, όπου μέσα σε 90 συνεχόμενες ώρες, ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου ηλικίας μπορεί να προσφέρει περπατώντας ή τρέχοντας χωρίς κανέναν χρονικό ή χιλιομετρικό περιορισμό, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλει, για όσες φορές θέλει, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλει και για όση διάρκεια θέλει, μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη κυκλική διαδρομή 1000μ. γύρω από το Kανάλι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να προσφέρει χρήματα καταγράφοντας χιλιόμετρα, στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί».

resized nfla2

Ο Μεγάλος Πρεσβευτής της διοργάνωσης, ο Ολυμπιονίκης Νικόλας Κακλαμάνης επισήμανε τους λόγους που στηρίζει το No Finish Line της Αθήνας. «Για μένα ήταν εύκολο να πω ένα πολύ μεγάλο ‘Ναι’, σε μία προσπάθεια που έχει αφετηρία τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Πως θα μπορούσα να πω όχι, όταν πιστεύω ότι σημαντικότερο από αυτό που πετυχαίνει κάποιος, είναι αυτό που δίνει. Όσοι έχουν την ευλογία να ζήσουν μεγάλες στιγμές όπως έκανα εγώ, έχουν ταυτόχρονα το καθήκον να τα επιστρέφουν σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορώ να επιστρέφω αυτή την ενέργεια και το να… τρέχω χωρίς τερματισμό μαζί με το «Μαζί με το Παιδί», αποτελεί ένα όραμα, ένα στόχο ζωής που έχω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτή η διοργάνωση έχει πετύχει από τη στιγμή που ξεκίνησε και στην πορεία θα πετύχει ακόμα περισσότερα, επειδή υπάρχει πίσω από αυτή μία ομάδα με αξίες. Η ευκαιρία που μου δίνεται είναι να εμπλουτίσω το όραμα ζωής που έχω, γιατί σκοπός της ζωής δεν είναι απλά να λες τι θέλω εγώ από τη ζωή, αλλά να βλέπεις τι χρειάζεται η ζωή από εμένα. Κι όταν το κάνεις αυτό, ανοίγεις την καρδιά σου και μπαίνεις σε ένα τεράστιο ενεργειακό κανάλι και τελικά πετυχαίνεις το σκοπό σου.»

Μήνυμα μέσω βίντεο έστειλε και η Μεγάλη Πρέσβειρα της διοργάνωσης, η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδου, τονίζοντας ότι στηρίζει απόλυτα το No Finish Line της Αθήνας.

resized nfla3

Τη στήριξη του τόνισε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχω δίπλα μου το Νικόλα Κακλαμανάκη, έναν αθλητή που θαυμάζω και με τον οποίο έχουμε κάνει πολλά πράγματα μαζί και ήμουν από τους πιο κοντινούς του το 1996 στην Ατλάντα, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο αγώνας αυτός ξεχωρίζει για δύο λόγους. Καταρχήν δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους ανθρώπους, είτε θέλουν να τρέξουν είτε να περπατήσουν και επίσης, επειδή γίνεται σε ένα μέρος – κόσμημα για την πόλη μας το οποίο έγινε με πολλά χρήματα, πολύ κόπο και μεγάλη αγάπη για να χαιρόμαστε όλοι εμείς, οι κάτοικοι της πόλης, ένα Κέντρο Πολιτισμού αντάξιο της πόλης που έφερε τον πολιτισμό. Το δεύτερο είναι ότι τα έσοδα θα πάνε στην Ενωση Μαζί για το Παιδί με την Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τους συνεργάτες της – που ξέρω πως δουλεύουν σκληρά – για να βοηθήσουν πάρα πολλά παιδιά από διαφορετικές οργανώσεις. Αυτός ο συνδυασμός αθλητισμού και φιλανθρωπίας είναι ο λόγος που είμαι εδώ μαζί σας και θέλω να ζητήσω από όλους τους ανθρώπους να πάρουν μέρος για να προσφέρουν.»

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου εκ μέρους του «Μαζί για το Παιδί», είπε: «Ήταν όλα τόσο θετικά που αποφασίσαμε να βάλουμε στο πρόγραμμα της Ένωσης, το γεγονός αυτό που έχει σχέση με το κοινωνικό αθλητισμό. Το Μαζί για το Παιδί είναι μία Ένωση 10 Ιδρυμάτων που ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια και βοηθά παιδιά που έχουν ανάγκη. Η ανάγκη αυτή στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες και είναι η φτώχια, η αρρώστια, η κακοποίηση και η αναπηρία. Βοηθάμε περίπου 40.000 παιδιά και εκτός από τους φορείς που είναι κάτω από την ομπρέλα μας, από το 2008 που άρχισε η κρίση βοηθάμε 200 φορείς πανελλαδικά ώστε να μπορούμε, όπου υπάρχει ανάγκη, να προσφέρουμε. Ελπίζουμε όλοι να βοηθήσετε γιατί κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσει ο καθένας, θα συγκεντρώνονται χρήματα για άπορες οικογένειες και δυστυχώς έχουμε μία τέτοια λίστα που συνεχώς μεγαλώνει.»

Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αποκλειστικό Δωρητή της διοργάνωσης, εκπροσώπησε ο Πάνος Βαζαίος. «Το Ίδρυμα μας στηρίζει το No Finish Line του Μονακό και τώρα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το ίδιο με την Αθήνα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του. Το Ίδρυμα συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική κοινωνία με δωρεές στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Χαιρόμαστε που ο αγώνας γίνεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο δημιουργήσαμε και παραδώσαμε στο ελληνικό Δημόσιο και το οποίο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε καθώς έχουμε προγραμματίσει δωρεές ύψους 50 εκατομμυρίων τα επόμενα πέντε χρόνια σε αυτό, με αφετηρία το Νο Finish Line της Αθήνας. Είναι ένας αγώνα ευαισθητοποίησης και προσφοράς για το κοινωνικό περιβάλλον και δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο σε αθλητές αλλά και σε απλούς ανθρώπους να προσφέρουν στο Μαζί για το Παιδί.»

Για την Εθνική Ασφαλιστική που είναι Μέγας Χορηγός, ο Γενικός Διευθυντής Γιώργος Ζαφείρης είπε: «Η Εθνική Ασφαλιστική, η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στη χώρα, έχει βάση τον άνθρωπο και δεν στοχεύει μόνο στην παροχή συντάξεων και στην κάλυψη ζημιών. Βρήκαμε τη διοργάνωση αυτή πραγματικά ιδιαίτερη και ξεχωριστή και αποφασίσαμε να στηρίξουμε το No Finish Line. Δεν είναι ένας αγώνας, δεν είναι μία πράξη, δεν είναι ότι θα βρεθούμε σε ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η χώρα μας, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είναι ότι όλα αυτά καταλήγουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη και χρειάζονται τη στήριξη μας. Για αυτό είμαστε εδώ με μεγάλη χαρά…»

Για το Μέγα Χορηγό, τη στοιχηματική εταιρεία SportingBet, ο Γιάννης Καποδίστριας είπε: «Είναι ένας αγώνα χωρίς ανταγωνισμό, ένας αγώνας χωρίς να πανηγυρίσουμε στο τέλος, γιατί οι πραγματικοί πανηγυρισμοί του είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά. Όλοι μπορούν να τρέξουν και να προσφέρουν, όποια ώρα θέλουν και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Έχουμε την ευκαιρία να στηρίξουμε για μία ακόμα φορά το Μαζί για το Παιδί. Πρόκειται για μία θαυμαστή προσπάθεια από πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για τα παιδιά. Εύχομαι όλοι οι χώροι στο Κέντρο να ξεπεράσουν τα όρια τους από τον κόσμο και να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό για τις ανάγκες της Ένωσης. Συγχαρητήρια και πάλι για την προσπάθεια σας και η SportingBet θα είναι στο πλευρό σας.»

Εκ μέρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Δήμητρα Καλαντώνη είπε: «Πρόκειται για μία πραγματικά ξεχωριστή πρωτοβουλία που προάγει την άθληση και την ευεξία, κάτι που είναι αναπόσπαστο στοιχείο με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα συνδυάζεται με την προσφορά που γίνεται πραγματικότητα, μέσω της προσφοράς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και το οποίο ευχαριστούμε.»

Στην επίσημη παρουσίαση ήταν ακόμα ο 5ο Ολυμπιονίκης στο Ρίο Βύρωνας Κοκκαλάνης, εκπρόσωποι των Μεγάλων Υποστηρικτών Herbal Life και Kayak και ο Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές στο No Finish Line Athens ξεκίνησαν ήδη ηλεκτρονικά και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει ατομική συμμετοχή στο http://hermes-events.org/view/event=27 ενώ υπάρχουν και οι ομαδικές εγγραφές και για δημιουργία ομάδας, θα πρέπει να αποσταλεί γραπτό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση mary@nflathens.com.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

MΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Η βασική ιδέα του No Finish Line είναι τα χιλιόμετρα να μετατρέπονται σε χρήματα για να στηριχθεί το έργο του «Μαζί για το Παιδί». Συγκεκριμένα, τα έσοδα του NFL Athens θα διατεθούν για το πρόγραμμα σίτισης άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά που υλοποιεί η ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο info@nflathens.com ή να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του αγώνα http://nflathens.com και τα Social Media.

https://www.facebook.com/No-Finish-Line-Athens-983657868361437

https://twitter.com/NFLAthens

https://www.instagram.com/nflathens/

 
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!» ΤΗΣ PEPSICO.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 17:08

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!» ΤΗΣ PEPSICO.

 resized IMG 9955

Ο Δήμος Πειραιά και  η εταιρεία PepsiCo,  διένειμαν και σήμερα τρόφιμα  σε άπορες οικογένειες της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σιτίζουμε και μοιράζουμε χαμόγελα!», που υλοποιείται από τον Μάιο  2016,  σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

 resized IMG 9939

Ο Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παραβρέθηκε στη διανομή, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, σε μια ακόμη διανομή ειδών διατροφής σε άπορες οικογένειες της πόλης μας. Η συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την PepsiCo, μια σημαντική εταιρεία, εξελίσσεται θετικά. «Σιτίζουμε και Μοιράζουμε Χαμόγελα!» είναι το σύνθημα και πραγματικά έτσι γίνεται. Στις πέντε  Κοινότητες του Δήμου Πειραιά, προσφέρονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα πακέτα διατροφής σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Δεν είναι μόνο τα προϊόντα της PepsiCo, συμπληρώνονται και με άλλου είδους προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως μακαρόνια,  ζάχαρη,  γάλα  και μια σειρά άλλων ειδών διατροφής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την PepsiCo για τη συνεργασία, η οποία είναι σημαντική για εμάς, για την πόλη μας. Μακάρι να μπορούσαμε να την ανανεώσουμε ή να βρεθούν κι άλλες εταιρείες που θα πάρουν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Δυστυχώς, στις μέρες που ζούμε είναι απαραίτητες αυτές οι διανομές. Εύχομαι το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας να βελτιωθεί και οι Έλληνες αλλά και οι Πειραιώτες,  να μην έχουν ανάγκη αυτές τις διανομές. Ωστόσο, όσο τις έχουν ανάγκη κι εμείς και η PepsiCo κι άλλες εταιρείες θα είμαστε κοντά τους για να τους στηρίζουμε».

 resized IMG 9921

Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Το Σιτίζουμε και Μοιράζουμε Χαμόγελα!» είναι ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται μετά από συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την εταιρεία PepsiCo και απευθύνεται σε ευπαθείς οικογένειες.  Το πρόγραμμα έχει χρονικό όριο τον ένα χρόνο. Ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 και κάθε 15 ημέρες γίνονται διανομές σε άπορους δημότες που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια. Σήμερα μάλιστα δεν δίνουμε μόνο προϊόντα της PepsiCo, άλλα και άλλα τρόφιμα που τα έχει ανάγκη ο κόσμος.

Στην εποχή που ζούμε, η αλληλεγγύη και η στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, είναι το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε. Ο Δήμαρχος,  η Δημοτική Αρχή είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το θέμα και όλοι μας προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στις άπορες οικογένειες και με όσες δυνάμεις  έχουμε,  να τους βοηθήσουμε και να τους προσφέρουμε είδη διατροφής.

resized IMG 9943

Η Α΄ Δημοτική Κοινότητα υλοποιεί κι άλλες κοινωνικές δράσεις. Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, διανέμει  οπωροκηπευτικά σε πάρα πολύ κόσμο,  που είναι προσφορά από τους Προέδρους των λαϊκών αγορών του Πειραιά και τους ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτό. Προσπαθούμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική έτσι ώστε να στηρίζουμε τον κόσμο που έχει ανάγκη. Η Α΄ Δημοτική Κοινότητα κάποτε θεωρούνταν από τις καλύτερες περιοχές του Πειραιά και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, γι αυτό κι εμείς θέλουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη.

resized IMG 9965

Ευχαριστούμε την PepsiCo για τα προϊόντα, τα οποία προσφέρουμε στον κόσμο. Όμως, πρώτα απ όλα  πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, καθώς αυτή η συνεργασία επετεύχθη μετά από δική του πρωτοβουλία κι έτσι μπορούμε να δίνουμε τρόφιμα στις ευπαθείς οικογένειες».

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 17:19
 
ActionAid - Ένας χρόνος εγκλωβισμένοι, Ένας χρόνος μετά τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 11:54

ActionAid - Ένας χρόνος εγκλωβισμένοι,

Ένας χρόνος μετά τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.

 Refugees-Greece-OmarHavana-0025 small

Ένα χρόνο μετά τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, η κατάσταση των εκτοπισθέντων πληθυσμών στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη. Οι ανεπαρκείς μεταναστευτικές πολιτικές της Ευρώπης, με το κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων και η επαναπροώθηση των μεταναστών και των προσφύγων στην Τουρκία, άφησαν χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα. Η ActionAid συνυπογράφει σήμερα την έκθεση «Εγκλωβισμένοι επί ένα χρόνο & Τι έχει αλλάξει;», που παρουσιάζει την τρέχουσα κατάσταση στην χώρα και περιγράφει τα πιο επείγοντα θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Την έκθεση συνυπογράφουν επίσης οι οργανώσεις Care, International Rescue Committee, Jesuit Refugee Services, Norwegian Refugee Council, Oxfam, Save the Children και Solidarity Now.

 

Περισσότεροι από 62.000 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 48.000 στην ηπειρωτική Ελλάδα και οι 14.400 στα νησιά. Υπάρχουν 2100 παιδιά ασυνόδευτα ή που χωρίστηκαν από την οικογένειά τους. Περισσότερα από 1000 παιδιά ζουν σήμερα «εκτός επίσημων δομών» και περιμένουν σε λίστα αναμονής για ένα ασφαλές καταφύγιο ενώ 16 παιδιά βρίσκονται υπό καθεστώς προστατευτικής επιμέλειας από την αστυνομία (κράτηση).

 

Από τον Οκτώβριο του 2016, οι θέσεις φιλοξενίας στα νησιά έχουν αυξηθεί από 7.450 σε 9.014. Και παρότι οι πιο ευπαθείς άνθρωποι και όσοι είναι επιλέξιμοι για οικογενειακή επανένωση μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο πληθυσμός στα νησιά υπερβαίνει σταθερά τις 14.400. Το Κοινό Σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προτείνει τροποποίηση της ελληνικής νομοθεσίας, γεγονός που ενδέχεται να αφαιρέσει μελλοντικά τη δυνατότητα μεταφοράς των ανθρώπων αυτών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Η έκθεση καταδεικνύει ότι οι συνθήκες για τους πρόσφυγες παραμένουν ίδιες, αλλά η ζωή των προσφύγων έχει χειροτερέψει. Έχουν υπάρξει αρκετοί θάνατοι, καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις και κακοποίηση παιδιών στους χώρους υποδοχής, ενώ μετανάστες και πρόσφυγες έχουν δεχθεί επιθέσεις από ομάδες Ελλήνων ακροδεξιών.

 

Το θετικό είναι ότι έχει υπάρξει πρόοδος ως προς την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών και μαθημάτων υποδοχής για τα παιδιά των προσφύγων στα δημόσια σχολεία της ηπειρωτικής Ελλάδας. Δυστυχώς, όμως, παρόμοιες ευκαιρίες δεν παρέχονται ακόμα σε άτομα ηλικίας 15 – 18 ετών και σε παιδιά που βρίσκονται στα νησιά.

 

Επίσης, ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη για ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, τόσους μήνες μετά δεν έχει δημοσιευτεί το επίσημο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος και τη μετάβαση από τους καταυλισμούς σε πιο κατάλληλες δομές μακροπρόθεσμης στέγασης, παρότι πρόσφατα ανακοίνωσε το Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι όλες σχεδόν οι δομές θα έχουν κλείσει έως τα τέλη του 2017.

 

«Ένα χρόνο μετά την συμφωνία, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι απαράδεκτη. Τόσο η ίδια η συμφωνία όσο και η εφαρμογή της φέρνουν τους ανθρώπους στην απόγνωση. Τα ανθρώπινα δικαιώματα παιδιών, γυναικών και ανδρών παραβιάζονται αντί να προστατεύονται εδώ και ένα χρόνο, ενώ η πρόοδος που βλέπουμε από την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ μικρή» δήλωσε ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς.

 

Οι συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά, παραμένουν οι ίδιες. Πρέπει μεταξύ άλλων:

•      Να αναπτύξει και να εφαρμόσει επειγόντως ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, στο οποίο θα δεσμεύεται για τη μετακίνηση των ανθρώπων από τους καταυλισμούς σε ασφαλείς χώρους στέγασης σε αστικό περιβάλλον, να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, ευαίσθητες σε θέματα φύλου, καθώς και κοινωνικο-οικονομική ενσωμάτωση.

•       Να φροντίσει για τη μετακίνηση ευπαθών ανθρώπων και ανθρώπων που είναι επιλέξιμοι για οικογενειακή επανένωση, απομακρύνοντάς τους από τα νησιά και μεταφέροντάς τους σε χώρους ασφαλούς στέγασης στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 12:22
 
54.000 δολάρια στα ιδρύματα της Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης από τους Λάκωνες του Μόντρεαλ.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 18:28

54.000 δολάρια στα ιδρύματα της Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης από τους Λάκωνες του Μόντρεαλ.

Δόθηκε στην δημοσιότητα ο απολογισμός της μεγάλης εκδήλωσης που έγινε στις 8 Ιανουαρίου 2017, στο Μόντρεαλ, από την Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενισχυθούν τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, που βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλά σημεία της Λακωνίας.

Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης, αφού ευχαρίστησαν από καρδιάς, τους ιδιοκτήτες των πολυτελών αιθουσών δεξιώσεων PALACE, κ. Νίκο Τσατά και Τέρρη Νικηφόρο, έδωσαν πλήρη και απόλυτα ελεγμένο κατάλογο εσόδων και εξόδων. Έτσι ανέφεραν ότι τα καθαρά κέρδη της εκδήλωσης ανήλθαν στο ποσό των $54.665,78.

Η εκδήλωση ως βάση και αρχή της είχε την συγκινητική και γενναιόδωρη προσφορά των ιδιοκτητών των αιθουσών δεξιώσεων PALACE, οι οποίοι προσφέροντας στην Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων, δωρεάν όλες τις αίθουσες, τα φαγητά και την εξυπηρέτηση, τόνισαν: «Φέρτε κόσμο. Γεμίστε τις αίθουσες. Θα χαρούμε αν η εκδήλωση στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.» Και πράγματι ο καρπός της επιτυχούς εκδήλωσης ήταν το ποσό των $54.665,78.

Σημειώνουμε ότι όλα τα κέρδη, θα πάνε (τα περισσότερα ήδη έχουν φτάσει) για την ενίσχυση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, για τα οποία φροντίζει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.

Να επισημάνουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται ανάλογη εκδήλωση ενίσχυσης των ιδρυμάτων και όπως και την πρώτη φορά έτσι και τώρα, οι ιδιοκτήτες του PALACE διέθεσαν τα φαγητά, την αίθουσα και το προσωπικό, ενώ οι εκπρόσωποι Λακωνικών Σωματείων εργάστηκαν και αυτοί με τη σειρά τους εθελοντικά, για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε τα ονόματα των Σωματείων της Ομοσπονδίας Λακωνικών Συλλόγων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Πρόκειται για τα εξής: Λακωνική Αδελφότητα Καναδά, Γεωργιτσάνων, Eπιδαύρου Λιμηράς, Κρεμαστιωτών, Κουπιωτών, Μανιατών, Μολαϊτών, Συκεωτών, Σκαλιωτών, Σκουροβαρβιτσιωτών και Χρυσαφιτών.

Πηγή: Ελληνοκαναδικό ΒΗΜΑ (bhma.net)

http://www.monemvasianews.gr/54-000-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%89/

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 18:30
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Β1 ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 17:28

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Β1 ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 9799

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του νεοκλασικού κτιρίου που θα στεγάσει το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά επί της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄10. 

Το κτίριο αυτό αποκαταστάθηκε και ανακαινίστηκε χάρις στη στενή συνεργασία των Δημοτικών Αρχών Πειραιά και Καλαμάτας, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει το κληροδότημα Αναστασόπουλου, καθώς και με την αξιοποίηση κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων κ.κ. Γιάννης Μώραλης και Παναγιώτης Νίκας, αφού αντάλλαξαν δώρα,  τόνισαν την ανάγκη, με αφορμή τα εγκαίνια αυτού του κτιρίου, ευρύτερης συνεργασίας των δύο Δήμων και σε άλλα επίπεδα. Την τελετή πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά. 

 resized IMG 9887

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Σεβαστέ πατέρα Ιωάννη, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, φίλε Δήμαρχε της Καλαμάτας, κυρίες και κύριοι καλησπέρα. Είναι μια μέρα χαράς για τον Πειραιά, μια μέρα χαράς για εμένα προσωπικά. Τα σημερινά εγκαίνια αποδεικνύουν σημαντικά πράγματα. Το πρώτο, ότι το έργο που εγκαινιάζουμε απόψε, είναι αποτέλεσμα της συνέργειας μεταξύ δύο περιοχών της χώρας με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, της Καλαμάτας και του Πειραιά. Αποδεικνύει λοιπόν ότι όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει,  μπορεί να συνεργάζεται και να φέρνει θετικά αποτελέσματα για τους δημότες, για τους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτή τη συνεργασία τον φίλο Δήμαρχο Καλαμάτας, που χωρίς τη δική του βοήθεια, χωρίς αυτήν την προσφορά του Δήμου Καλαμάτας δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί αυτό το Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης.

 resized IMG 9802

Το δεύτερο που αποδεικνύεται είναι ότι όταν υπάρχει συνέχεια σε ένα Δήμο, ανεξάρτητα της Δημοτικής Αρχής που ηγείται, υπάρχει και θετικό αποτέλεσμα για τους δημότες. Το έργο ξεκίνησε επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, το παραλάβαμε, το ολοκληρώσαμε κι έχουμε τη χαρά να το εγκαινιάζουμε. Ένα τρίτος λόγος χαράς είναι ότι έρχεται να προστεθεί αυτό το έργο σε μια σημαντική δουλειά που κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή στα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά. Έρχεται να προστεθεί στις πρωτοβουλίες που έχουμε λάβει για την τρίτη ηλικία – την οποία σεβόμαστε κι εκτιμούμε απεριόριστα για τους κόπους της,  για τη δουλειά της, γι’ αυτά που προσέφεραν αυτοί οι άνθρωποι στη χώρα. Γιατί παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, είναι βέβαιο ότι η χώρα είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι ήταν τη δεκαετία του  σαράντα, του πενήντα, του εξήντα και αυτό οφείλεται σε αυτούς που σήμερα αποκαλούμε τρίτη ηλικία και πραγματικά τους χρωστάμε πολλά και πρέπει να τους τα ανταποδώσουμε.

 resized IMG 9888

Έτσι λοιπόν σε μια σειρά δράσεων που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Πειραιά - και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό - μπορούμε να προσθέσουμε ένα νέο Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης σύγχρονο, που θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσει τα μέλη του να περνούν καλύτερα τις ώρες τους, να διασκεδάζουν, να διαβάζουν, να κάνουν προγράμματα μαζί, γιατί μπορεί να θεωρούνται στην ταυτότητα τρίτη ηλικία, αλλά η επαφή που έχω τουλάχιστον εγώ μαζί τους, δείχνει ότι στην ψυχή είναι νέοι άνθρωποι ακόμα,  με όρεξη κι αυτό είναι πολύ σημαντικό κι έχουν να δώσουν πολλά ακόμα και στην κοινωνία, στις οικογένειές τους και σε μας. 

Τέταρτος λόγος είναι ότι όταν βλέπουμε, ότι υπάρχουν ευρωπαϊκά χρήματα τα οποία αξιοποιούνται κατάλληλα, φέρνουν καλά αποτελέσματα. Αυτό το Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης έγινε με ευρωπαϊκά χρήματα. Σε όλη την πόλη του Πειραιά, αλλά και σε όλη τη χώρα τα περισσότερα έργα που γίνονται είναι με ευρωπαϊκά χρήματα. Αυτή είναι η στόχευσή μας, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και ένα πρόγραμμα τέτοιο,  που με την απαραίτητη οργάνωση και μελέτη να επενδύονται τα χρήματα σωστά και να φέρνουν τα κατάλληλα αποτελέσματα.

 resized IMG 9892

Δεν νομίζω ότι είναι μέρα για απολογισμούς. Είναι μια μέρα χαράς, μια μέρα εγκαινίων του νέου Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης. Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι τα μέλη του Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης θα το χαρούν. Είναι ένας ωραίος σύγχρονος χώρος. Σε κάθε καινούριο χώρο βέβαια θα υπάρχουν και λειτουργικά προβλήματα, εμείς όμως θα είμαστε εδώ καθημερινά να παρακολουθούμε τη λειτουργία τους πρώτους μήνες και να βελτιώνουμε ό, τι μπορούμε. Να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στο να γίνει αυτό το Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Να δεσμευτώ, άλλη μια φορά δημόσια,  ότι  ο Πειραιάς αλλάζει, ο Πειραιάς βελτιώνεται. Θ’ αλλάζει χρόνο με το χρόνο και θα γίνεται καλύτερος σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με σημαντικούς ανθρώπους, μια πόλη με πολλές και σημαντικές δυνατότητες. Κι όταν υπάρχει πλάνο και στόχος που υπηρετείται πιστά, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, όταν υπάρχει ομαδικότητα, όταν υπάρχουν συνέργειες, τα αποτελέσματα είναι απτά και ορατά.

Πιστεύω και είμαι αισιόδοξος ότι η πόλη θα πάει καλύτερα, θα έχουμε κι άλλες τέτοιες όμορφες στιγμές όπως η σημερινή. Ήδη έχουμε συμφωνήσει με τον Δήμαρχο Καλαμάτας και σε άλλου είδους συνέργειες σε πολιτιστικό επίπεδο, σε κοινωνικό, σε επίπεδο επιχειρηματικότητας αλλά και σε αθλητικό. Είμαστε δύο Δήμοι με ισχυρούς δεσμούς, δύο Δήμαρχοι φίλοι - θέλω να πιστεύω - και νομίζω ότι υπάρχει πεδίο κοινών δράσεων πολύ μεγαλύτερο από αυτό που σήμερα εγκαινιάζουμε κι είναι πολύ σημαντικό. 

Να ευχαριστήσω και τον για οκτώ χρόνια Δήμαρχο και σημερινό Αντιδήμαρχο Χρήστο Αγραπίδη που και στα καθήκοντά του είναι και τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και πραγματικά συμβάλλει τα μέγιστα. Να είστε όλοι καλά και πιστεύω να έχουμε κι άλλες παρόμοιες χαρμόσυνες μέρες για την πόλη μας. Ευχαριστώ πολύ».          

 resized IMG 9903

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση των εγκαινίων, επεσήμανε:

«Πανοσιολογιότατε, κύριε Δήμαρχε,  Δήμαρχε κύριε Αγραπίδη, Υπουργοί βουλευτές, άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, αγαπητοί κάτοικοι του Πειραιά, είμαι Δήμαρχος για πολλά χρόνια σε μια ιστορική πόλη, η οποία εξελίσσεται μέσα στην οικονομική κρίση. Είμαι ευτυχής ειλικρινά, γιατί σήμερα παραδίδεται από τον Δήμαρχο Πειραιά ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα ωφελήσει τον  Πειραιά, θα ωφελήσει τον λαό, τον οποίο τελικά όλοι υπηρετούμε, είτε ο λαός αυτός είναι στην Καλαμάτα είτε είναι στον Πειραιά είτε είναι σε κάποια άλλη περιοχή της πατρίδος μας. 

Να ξέρετε και να θυμάστε ότι  μια ηρωική και  ιστορική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, επάνω στον Ταΰγετο, η περιοχή της Αλαγονίας – είναι εδώ πολλοί Αλαγόνιοι – έχει προσφέρει πολλά στο έθνος. Άνθρωποι φτωχοί που ξεκίνησαν από εκεί και έκαναν περιουσία, όπως ο μακαρίτης ο Αναστασόπουλος, δώρισαν στο Δήμο μας, στην Κοινότητα, κτίρια, χρήματα, περιουσιακά στοιχεία να βοηθήσουν τους φτωχούς ανθρώπους. Ο μακαρίτης ο Αναστασόπουλος δώρισε μεταξύ των άλλων και αυτό το κτίριο, το οποίο ρήμαζε γιατί δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε εμείς χρήματα, τα οποία προέρχονταν από ευρωπαϊκά προγράμματα κι ο χειρισμός γινόταν στην Αττική. Κι  ήρθε ο Δήμος Πειραιά, ο προηγούμενος Δήμαρχος κι ο νυν Δήμαρχος,  ο κ. Μώραλης,  που τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την καλή συνεργασία, και για το γεγονός ότι με τιμά με τη φιλία του και ο προηγούμενος και ο νυν Δήμαρχος και παραδίδεται με τις δικές τους προσπάθειες και τον δικό τους αγώνα, αυτό το κτίριο για τον λαό του Πειραιά και για την ψυχή του Αναστασόπουλου, διότι ήταν ένα ρημαγμένο κτίριο. 

Ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Αλαγονίων και εκ μέρους του λαού της Καλαμάτας, διότι υπήρξαν οι συνέργειες εκείνες με τον Δήμαρχο του Πειραιά, ώστε να αποδίδεται αυτός ο χώρος του πολιτισμού, αυτός ο χώρος της αγάπης στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ Δήμαρχε μου για τα καλά σου λόγια. Θα ήταν τιμή για μας να υπάρξει μια συνέχεια της συνεργασίας με μία περιοχή, επαναλαμβάνω, που για πολλούς και διαφόρους λόγους έχει μία εκπληκτική πορεία μέσα στην οικονομική κρίση. Η Καλαμάτα ημέρα με την ημέρα γίνεται το μεγάλο Κέντρο της νότιας Πελοποννήσου. 

Υπάρχει ένα πεδίο λαμπρό. Κυρίως μας συνδέουν οι πολλοί Μεσσήνιοι που ζουν εδώ, οι πολλοί Μανιάτες που ζουν εδώ, οι Αλαγόνιοι που ζουν εδώ και θα περνούν από αυτό το κτίριο και θα χαίρονται την προσφορά του συμπατριώτη τους. Είμαστε στη διάθεσή σας για όλα αυτά. Αυτό το κτίριο μεταξύ των άλλων ενώνει τον Πειραιά με την Καλαμάτα και την Αλαγονία. Να το χαιρόμαστε και να το χαιρόσαστε. Σας ευχαριστώ πολύ».  

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης στον χαιρετισμό τουυπογράμμισε:

«Αγαπητοί Δήμαρχοι Καλαμάτας και Πειραιά,

 κύριοι Υπουργοί,

κύριοι Βουλευτές,

αγαπητοί συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,

φίλες και φίλοι,

Σήμερα εγκαινιάζουμε  το νέο Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης χαράς και ικανοποίησης και αναμφίβολα αυτό,  είναι μια μεγάλη επιτυχία για όλους μας. Μέσα σε αυτή την γκρίζα ατμόσφαιρα, στο μέσον μια κρίσης, βαριάς οικονομικής κρίσης καταφέρνουμε και παραδίδουμε, όπως είπαν και οι Δήμαρχοι, ένα τόσο λαμπρό, ένα τόσο αξιόλογο, ένα τόσο σημαντικό κτίριο, στην τρίτη ηλικία. 

Βλέπετε εμείς εδώ στον Πειραιά πάμε ενάντια στο ρεύμα. Πετυχαίνουμε  κάθε χρόνο να έχουμε καλύτερες  υπηρεσίες στην πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που είναι η τρίτη ηλικία. Κι αυτό το κάνουμε ως χρέος. Γιατί ξέρουμε,  ότι η ηλικία αυτή σηκώνει τα μεγαλύτερα κοινωνικά φορτία. Είναι η ηλικία που στηρίζει τον άνεργο γιο, την άνεργη κόρη, που στηρίζει την ελληνική οικογένεια. Κι εμείς μέσα από αυτά τα οποία προσφέρουμε, στηρίζουμε θα έλεγα, όλη την Πειραϊκή κοινωνία. 

Στο νέο μας αυτό Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, θα αξιοποιήσουμε, θα αναπτύξουμε όλο το εύρος των υπηρεσιών μας σε αυτήν την ηλικία. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Εξάλλου, αυτό  το κτίριο είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας. Είναι ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο που ενισχύει και τον αγώνα που κάνουμε, ώστε η πόλη του Πειραιά, να γίνει πόλος έλξης και τουρισμού και επισκέψεων.

Αισθάνομαι και εγώ κύριε Μώραλη, κύριε Δήμαρχε, την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Δήμο Καλαμάτας, τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, για την άριστη συνεργασία που ξεκίνησε, όπως ακούσαμε, από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ολοκληρώθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή. Γιατί χάρις σε αυτή τη συνεργασία υπάρχει αυτό το νέο κτίριο.

Να είναι καλορίζικο, να έχει καλή συνέχεια και εμείς από την πλευρά της διοίκησης και με την άδεια του Δημάρχου, δεσμευόμαστε  να αξιοποιήσουμε  αυτήν την υποδομή, συνεχίζοντας την προσπάθεια που  κάνουμε, να έχουμε τα καλύτερα Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα. Κι αυτό το οφείλουμε στη μεγάλη βοήθεια που εγώ αισθάνομαι ως πολιτικός προϊστάμενος αυτής της αρμοδιότητας, που έχουμε από τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού. Ο πήχης λοιπόν παραμένει υψηλός. Τον έχουμε βάλλει ψηλά και παραμένει υψηλός. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.» 

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν: Οι πρώην Υπουργοί κ.κ.: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Θεόδωρος Δρίτσας. Η Βουλευτής κα Ελένη Σταματάκη. Οι πρώην Βουλευτές κ.κ.: Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Καρύδης. Οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, κ. Κυριάκος Σιγαλάκος κ. Γιάννης Μελάς, κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος. Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αγγελόπουλος. Οι Δημοτικές Σύμβουλοι κυρίες: Ευαγγελία Σαρρή και Μελίνα Φύκια. Η Πρόεδρος της Β΄Δημοτικής Κοινότητας κα Λίνα Αθανασίου. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος Τσόντος, εκπρόσωποι Μεσσηνίων της Αττικής, εκπρόσωποι από την τοπική κοινότητα Αλαγονίας και πολύς κόσμος.

 


Σελίδα 2 από 412
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση