ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


«Αγώνας για περισσότερες υπηρεσίες στους συνδημότες μας…» ● Μήνυμα-δέσμευση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη στα μέλη των ΚΑΠΗ κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του Δ.Κ.Κ.Π.Α.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 18:29

«Αγώνας για περισσότερες υπηρεσίες στους συνδημότες μας…»

● Μήνυμα-δέσμευση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη στα μέλη των ΚΑΠΗ κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του Δ.Κ.Κ.Π.Α.

 

resized kapi-pita 2017-1

 

Μήνυμα για συνέχιση του αγώνα για πολλαπλασιασμό, ενίσχυση, διεύρυνση και συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης απηύθυνε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πίτας του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), η οποία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά με τη μαζική συμμετοχή των μελών των εννέα ΚΑΠΗ του δήμου.

resized kapi-pita 2017-2

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.400 ηλικιωμένοι, μετατρέποντάς την σε μια μεγάλη γιορτή, όπου σε ένα ιδιαίτερο ζεστό κλίμα κυριάρχησε το κέφι και ο χορός. Σ’ αυτήν παρέστησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, τιμώντας όλοι μαζί την εκπρόσωπο του Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών Λουκία Τσιπούρα, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να της απονέμει τιμητική πλακέτα για «τη συμμετοχή και τη δράση της σε πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς, ανοίγοντας δρόμους πρωτοπορίας και ελπίδας».

resized kapi-pita 2017-3

Κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο σύνολο της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με πρωτοποριακές υποδομές, δομές, προγράμματα και δράσεις, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τρίτη Ηλικία. «Αυτή η συνολική προσφορά έχει αναδείξει το δήμο μας ως φάρο για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «οι ηλικιωμένοι συνδημότες και συμπολίτες μας είναι μεν συνταξιούχοι της εργασίας, όχι όμως απόμαχοι της ζωής, οι οποίοι δικαιούνται να την απολαμβάνουν με χαμόγελο».

resized kapi-pita 2017-4

«Όλα αυτά δεν τα κάνουμε από ελεημοσύνη ή οίκτο αλλά από αγάπη για τους γονείς μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας. Γνωρίζουμε τις θυσίες και τις στερήσεις που έχετε υποστεί για να μεγαλώσετε τα παιδιά σας. Αξίζετε τώρα ό,τι καλύτερο και ό,τι περισσότερο για την υγεία σας και την ψυχαγωγία σας. Κι εμείς, όλος ο δήμος, θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό σας», ανέφερε, δίνοντας έμφαση στις υποδομές και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που λειτουργούν ή κατασκευάζονται νέες, όπως είναι το Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο.

resized kapi-pita 2017-5

«Απτόητοι στο δρόμο μας…»

Όπως είπε, «όσο λυσσαλέο πόλεμο και αν δεχόμαστε, εμείς θα συνεχίσουμε στο μεγάλο δρόμο που έχουμε χαράξει για την κοινωνία. Γνωρίζαμε ότι με τις επιλογές μας θίγουμε συμφέροντα, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να εξυγιάνει το σύστημα και να βελτιώσει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Προχωράμε απτόητοι γιατί η αγάπη και η υποστήριξή σας μας δίνουν δύναμη και κουράγιο».

resized kapi-pita 2017-6

Τέλος, ο Σίμος Δανιηλίδης απηύθυνε μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καλώντας τους πολίτες «να κλείσουν τ’ αυτιά τους σε τέτοιου είδους φωνές». «Οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί ανοίξατε την αγκαλιά σας στους πρόσφυγες, στις οικογένειες που φιλοξενούμε στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Συνεχίστε έτσι, μην ακούτε τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές σειρήνες». « Όλοι μαζί, όπως το καλεί ο πολιτισμός του ελληνισμού, προσφέρουμε αγάπη και μια ανοιχτή αγκαλιά», πρόσθεσε.

resized kapi-pita 2017-7

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του Δημοτικού Κέντρου και τα άλματα που έχει σημειώσει στον τομέα των υπηρεσιών στα 9.651 μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά και τους ανέργους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας. «Το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, με τις υποδομές που έχει δημιουργήσει, χάριν της αμέριστης συμπαράστασης και οικονομικής ενίσχυσης του δήμου μας, αποτελεί το ηχηρό παράδειγμα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν χρέη. Το κύριο βάρος τελευταία επιρρίπτεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με νέα ιατρεία, με νέες ειδικότητες ιατρών, νέα φυσιοθεραπευτήρια, και βεβαίως με τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό», είπε μεταξύ άλλων.

resized kapi-pita 2017-8

Στο τεράστιο έργο που επιτελείται αναφέρθηκε και η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Ελένη Αντωνιάδου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «έναν ζωντανό οργανισμό που διαρκώς εμπλουτίζεται με δράσεις, προγράμματα και υπηρεσίες προς τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους συμπολίτες μας».

resized kapi-pita 2017-9

resized kapi-pita 2017-10

resized kapi-pita 2017-11

resized kapi-pita 2017-12

resized kapi-pita 2017-13

resized kapi-pita 2017-14

resized kapi-pita 2017-15

resized kapi-pita 2017-16

resized kapi-pita 2017-17

 
24η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου «Δίνω Ζωή… Είναι στο Αίμα μου»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 12:23

24η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου

«Δίνω Ζωή… Είναι στο Αίμα μου»   

Image1μαρ

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η 24η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες :

  • Τρίτη 21 Φεβρουαρίου από τις 9:00- 13:30

  • Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου από τις 14:00 - 19:30 

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Πρόεδρος  της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πατούλης απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών για συμμετοχή στην 24η εθελοντική αιμοδοσία σημειώνοντας:

«Η αιμοδοσία είναι μία ύψιστη πράξη προσφοράς κι αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Προσφέροντας δέκα λεπτά από το χρόνο μας, σε μία ανώδυνη διαδικασία προσφέρουμε την ελπίδα να σωθεί μια ζωή, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Η συμμετοχή σας είναι σημαντική και σε αυτή την προσπάθειά μας για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.»

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α.

 
Την επαναλειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης. Γ. Πατούλης: Άμεσο όραμα και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας για τα παιδιά με προβλήματα αυτισμού και νοητικής υσ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 18:43

Την επαναλειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Γ. Πατούλης: Άμεσο όραμα και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας για τα παιδιά με προβλήματα αυτισμού και νοητικής υστέρησης.

resized sm IMG 1999

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα για τα παιδιά και τις οικογένειες τους, ξεκίνησε η επαναλειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), μετά από την ουσιαστική παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη και την ευγενική χορηγία του Ομίλου «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ».

Τα εγκαίνια επαναλειτουργίας της δομής πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, με την τιμητική παρουσία της κας Σοφίας Δασκαλάκη Μυτιληναίου, της οποίας εξήρε την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά, καθώς με την αμέριστη στήριξή της κατέστη δυνατή η επαναλειτουργία του Κέντρου.

Ο κ. Πατούλης χαιρετίζοντας τη σημαντική αυτή μέρα για τα παιδιά και τις οικογένειες τους τόνισε ότι «η επαναλειτουργία της δομής αποτελεί μία προσωρινή λύση, καθώς άμεσο όραμα και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας για τα παιδιά με προβλήματα αυτισμού και νοητικής υστέρησης, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ».
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εξετάζεται θετικά η πρόταση της Προέδρου του Σωματείου «Αμαρυσία Εστία» κας Σοφίας Κοντοπούλου για τη λειτουργία Κέντρου Ολοήμερης Φροντίδας στο διατηρητέο κτίριο που έχει περιέλθει στο Δήμο.

resized sm FullSizeRender

Η κα Σοφία Δασκαλάκη Μυτιληναίου
εκφράζοντας το αμέριστο ενδιαφέρον της ως πολίτης του Αμαρουσίου, καθώς τα γραφεία του Ομίλου βρίσκονται στο Μαρούσι, υπογράμμισε ότι αναγνωρίζοντας το έργο του κου Πατούλη θέλησε να στηρίξει την προσπάθειά του για την επαναλειτουργία του Κέντρου.

Η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ελένη Λέκκα μίλησε για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής προκειμένου το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ να μετεγκατασταθεί στο Σικιαρίδειο ίδρυμα, καθώς και για την φροντίδα και επιμονή του Δημάρχου προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης του Κέντρου. Αναφέρθηκε επίσης στην αξιοπρέπεια και στην ψυχραιμία με την οποία οι γονείς των παιδιών αντιμετώπισαν το προσωρινό πρόβλημα διακοπής της λειτουργίας της δομής, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και υποστηρίζει τον αγώνα τους.

resized sm FullSizeRender1

Η Πρόεδρος του Σωματείου «Αμαρυσία Εστία» κα Σοφία Κοντοπούλου ευχαρίστησε από καρδιάς τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη και την κα Μυτιληναίου και στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αγάπης υπογράμμισε ότι το θέμα των παιδιών αυτών δεν μπορεί να αποτελεί αφορμή για αντιπαραθέσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες, ενώ επανέλαβε την πρότασή της να γίνει Κέντρο Ολοήμερης Φροντίδας το διατηρητέο του Δήμου Αμαρουσίου.

Στα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του Κέντρου παρέστησαν επίσης:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Βραχνός και Πέτρος Κόνιαρης και ο επικεφαλής τους μείζονος αντιπολίτευσης Ελευθέριος Μαγιάκης.
Επίσης η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Αμαρυσίας Εστίας» Βούλα Τσατσαρούνου και το μέλος Σοφία Σιγάλα, η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Μαριάννα Ζερβάκη, ο μουσικός του Κέντρου Αναστάσιος Τσατσαρούνος, η Εργοθεραπεύτρια Ευφρόσυνη Στουραϊτη, η Ειδική Παιδαγωγός Ντουμπράβκα Λαλίτς και η εθελόντρια Μαρίτα Μυτιληναίου.  

resized sm IMG 1719

resized sm IMG 1998

resized sm IMG 2001

                       

 
Η τέχνη στην υπηρεσία των παιδιών με καρκίνο. Έκθεση & Δημοπρασία έργων Τέχνης για την υποστήριξη της “Φλόγας”
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 19:06

Η τέχνη στην υπηρεσία των παιδιών με καρκίνο.

Έκθεση & Δημοπρασία έργων Τέχνης για την υποστήριξη της “Φλόγας”

 myrogr

          Μια τυχαία συνάντηση μας στα πλαίσια ενός συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη με τον  κ. Σταύρο Μυρωνίδη,  έγινε η αφορμή για την υλοποίηση μιας παλιάς επιθυμίας μας να αξιοποιήσουμε τις μάσκες ακινητοποίησης των παιδιών που υποβάλλονται σε ακτινοβολία, σε μια προσπάθεια να τιμήσουμε και να αναδείξουμε τον αγώνα τους. Φωτογραφία Μάσκας Εδώ
          Η άμεση ανταπόκριση και η ευαισθητοποίηση του κ Σταύρου Μυρωνίδη, Ιδρυτή της MyroGallery, Greek Marble Initiatives κ.α, έδωσε μορφή και πνοή στις μάσκες των παιδιών μας, μετατρέποντας τις σε πραγματικά έργα τέχνης που πολλά έχουν να διδάξουν για πόνο, για δύναμη, για καρτερικότητα, για υπομονή και επιμονή. 
          Η ακτινοθεραπεία είναι ένα από τα βασικά όπλα της επιστήμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας,  η ραγδαία εξέλιξη της οποίας αυξάνει θεαματικά τα ποσοστά ίασης.  Η ακτινοθεραπεία μπορεί να γίνει αιτία σοβαρών παρενεργειών αν γίνει σε μη κατάλληλους χώρους και εξοπλισμό,  δεδομένου ότι πραγματοποιείται στην ηλικία της ανάπτυξης και εξέλιξης των ιστών.
          Οι μάσκες ακινητοποίησης είναι ατομικές για κάθε παιδί και αποτελούν το βασικό εξοπλισμό προστασίας για την πραγματοποίηση της ακτινοθεραπείας. Κάθε μία μάσκα διαμορφώνεται ξεχωριστά και ειδικά για κάθε παιδί, παίρνει τη μορφή του και το συντροφεύει σε  όλες τις ακτινοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται.  (15-30 περίπου)
          Μάσκες,  που χάρη  στη μεσολάβηση του κ. Πάρη Καπράλου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Οίκου Δημοπρασιών Myro Antiques House, Greek Marble Initiatives κ.α. πέρασαν στα χέρια ταλαντούχων καλλιτεχνών και αποτέλεσαν τη βάση και την έμπνευση για τη δημιουργία μοναδικών και  πραγματικά αξιόλογων έργων τέχνης. 
          Έργα εμπνευσμένων ανθρώπων που συνδέουν την τέχνη με τη συμμετοχή και την αγάπη ανθρώπου σε άνθρωπο. Έργα που στόχο έχουν,  πέρα από τη χαρά και την  αισθητική  της τέχνης,  να στηρίξουν έμπρακτα  και να δώσουν ώθηση και δύναμη στον αγώνα τόσων και τόσων παιδιών, για να κερδίσουν αυτή την ίδια τη ζωή τους.
          Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την εικονογράφηση του μοναδικού  Εξειδικευμένου Ακτινοθεραπευτικού  Κέντρου για παιδιά στη χώρα μας, στο Νοσοκομείο Παίδων Π.& Α. Κυριακού στην Αθήνα.
          Οι γονείς και τα παιδιά της Φλόγας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη, γιατί ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας καθώς και τον κ Πάρη Καπράλο για τον άψογο και υποδειγματικό συντονισμό και εποπτεία  της όλης προσπάθειας, καθώς και όλους τους καλλιτέχνες που κατέθεσαν την έμπνευση και την αγάπη τους.

--Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας

Έκθεση & Δημοπρασία έργων Τέχνης για την υποστήριξη της “Φλόγας”

 

Σας προσκαλούμε να παρεβρεθείτε και να λάβετε μέρος στην δημοπρασία έργων τέχνης  που συνδιοργανώνουμε με τον οίκο δημοπρασιών Myrό Antiques House και θα λάβει χώρα την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στις εννέα το βράδυ (21.00) στους χώρους μας (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) με στόχο την στήριξη του σημαντικού και πολυσχιδούς έργου του Συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “Φλόγα”. Στην δημοπρασία συμμετέχουν με έργα τους 29 εικαστικοί καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών. Όλα τα έργα (το καθένα ξεχωριστά) έχουν τιμή εκκίνησης 100 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του Συλλόγου “Φλόγα”. 
Δεκάδες καλλιτέχνες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της  Myrό Gallery, έστειλαν προτάσεις για την υλοποίηση έργων ειδικά για τον σκοπό αυτό, ενώ γνωστοί εικαστικοί πρόσφεραν ως δωρεά έργα τους πολύ μεγαλύτερης αξίας που θα δημοπρατηθούν στην ίδια τιμή εκκίνησης των 100 ευρώ όπως και όλα τα υπόλοιπα, για να συνδράμουν στην καταβαλλόμενη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων. Για το project δημιούργησαν έργα οι: Κωνσταντίνος Αρώνης Καληάνθη Βογδοπούλου, Έλενα Εφέογλου, Χριστίνα Ζυγούρη, Κριστιάννα Ηλιοπούλου – Χοπιρτεάν, Φλοριάνα Ηλιπούλου, Φίλιππος Καλαμάρας, Γιώτα Καρβουνιάρη, Δήμος Κηπουρός, Στυλιάνα Κατσιάρη, Γιώτα Κότικα, Θάλεια Κρυωνά, Εύη Κυρμακίδου, Χάρης Μαργαρίτης, Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Γκίβης Μιχαηλίδης, Θανάσης Μπαμπάνης, Δήμητρα Ξενάκη, Στράτος Πάλλας, Αλεξάνδρα Προβατίδου, Μιχάλης Σισμανίδης, Αντώνης Σμυρνιός, Έλενα Τονικίδη, Κερασία Τουλιάτου, Παναγιώτης Φτάρας. Ξεχωριστής αναφοράς αξίζει η γνωστή  γνωστή Ελληνοαυστραλή ζωγράφος  Chrys Roboras  διαθέτει έργο της υπερδεκαπλάσιας αξίας, το οποίο θα δημοπρατηθεί χωρίς καμία επιφύλαξη (no reserve) με τιμή εκκίνησης των 100 ευρώ. Παρομοίως πράττουν και οι εικαστικοί Στέλλα Ζωγράφου και Γιώργος Καραφωτιάς. Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει  η δημοπράτηση  έργου της εκλιπούσας προπτυχιακής χαράκτριας Ιωάννας Χάμου, φοιτήτριας της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης στο εργαστήριο του καθηγητή και γνωστού  Έλληνα χαράκτη Ξενή Σαχίνη, και ενός από τα “παιδιά της Φλόγας”. Ο καλλιτεχνικός της κύκλος έκλεισε νωρίς, πριν ολοκληρώσει την πτυχιακή της εργασία, τα έργα της όμως παραμένουν ζωντανά, έχοντας συνεχή παρουσία σε δράσεις της «Φλόγας» όποτε ζητηθεί. 

 

“Η ιδέα της δημοπρασίας προέκυψε από μία συζήτησης του Δημοπράτη κ. Σταύρου Μυρωνίδη, ιδρυτή και Προέδρου του Myrό Antiques House, με την Πρόεδρο της “Φλόγας”  κα. Μαρία Τρυφωνίδου τον περασμένο Ιούνιο.  Έτσι προχωρήσαμε σε μία πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής προς εικαστικούς καλλιτέχνες  για την στήριξη της πρωτοβουλίας μας μέσω της Myrό Gallery. Η Φλόγα μας διέθεσε ειδικές μάσκες που χρησιμεύουν στην θεραπεία των παιδιών, οι οποίες αποτέλεσαν σημείο έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, αλλά σε πλείστες όσες περιπτώσεις και ένθετο υλικό στα έργα τους. Είμαστε απείρως ευγνώμονες σε όλους τους καλλιτέχνες που μας υπέβαλλαν προτάσεις για έργα, ακόμη κι αυτά δεν επελέγησαν για να συμμετέχουν στην έκθεση και την δημοπρασία μας! Προσωπικά βρίσκω ιδιαίτερα συγκινητική την προσέγγιση του πατέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας της Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης Ιωάννας Χάμου, έργο της οποίας μας προσέγγισε  να μας διαθέσει. Καλούμε τους φιλότεχνους να αδράξουν την ευκαιρία και να διεκδικήσουν συλλεκτικά έργα στην εξαιρετικά χαμηλή τιμή εκκίνησης τους ή σε όσο υψηλότερη θα ήθελαν, συνδράμοντας παράλληλα τον Σύλλογο στον καθημερινό αγώνα ζωής που δίνει μαζί με καρκινοπαθή παιδιά και τις οικογένειες τους”, δήλωσε ο Επιμελητής της  Myrό Gallery και Διευθυντής του τομέα  Τέχνης του  Myrό Antiques House κ. Πάρης Καπράλος

Η διαδικασία
Η δημοπρασία είναι μια δημόσια και ανοικτή διαδικασία που θα λάβει χώρα μία ώρα μετά τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης των έργων προς δημοπράτηση με υπεύθυνο Δημοπράτη τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη. Η έκθεση των έργων τέχνης της δημοπρασίας θα εγκαινιαστεί στις 20.00 (οκτώ το βράδυ) την ίδια ημέρα, οπότε θα ξεκινήσουν και οι εγγραφές για τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν. Στις 21.00 (εννέα το βράδυ) θα ξεκινήσει η δημοπρασία. Για να εγγραφείτε χρειάζεται να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριο σας. Κάθε αγορά που θα πραγματοποιήσετε είναι καταληκτική και δεσμευτική. 

Συμμετοχή εξ αποστάσεως
Από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, μπορείτε να δείτε όλα τα έργα στην ειδική ενότητα με τίτλο “Δημοπρασία υπέρ της “Φλόγας” που θα βρείτε στην διεύθυνση www.myroauctions.gr. Στην ενότητα θα βρείτε κάθε έργο ξεχωριστά σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, και λεπτομερείς περιγραφές.  Επιπρόσθετα, μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαρτίου, μία ημέρα πριν την διενέργεια δημοπρασίας, μπορείτε να καταθέτετε προσφορές αξιοποιώντας την φόρμα “Make Offer” που υπάρχει κάτω από την αναλυτική περιγραφή κάθε έργου, στην περίπτωση που δεν θα μπορέσετε να παρευρεθείτε στην δημοπρασία. Αν κερδίσετε το  έργο που θα διεκδικήσετε ο Οίκος αναλαμβάνει να σας το αποστείλει σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας βρίσκεστε. Διαβάστε αναλυτικά τους όρους στην ιστοσελίδα  www.myroauctions.gr

Σχετικά με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”


Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Το σωματείο συμπαραστέκεται στις οικογένειες και για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Σύλλογος ενημερώνει και ευαισθητοποιεί την κοινωνία, αναδεικνύει, επισημαίνει, προβάλλει τα προβλήματα και πρώτη συμμετέχει όσο μπορεί στην επίλυση τους, ενώ έχει επανειλημμένως συγκεντρώσει χρήματα και δωρίσει εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στις ειδικές μονάδες Δημόσιων Νοσοκομείων με μόνο σκοπό την αποδοτικότερη θεραπεία των παιδιών με καρκίνο. Περισσότερες πληροφορίες: www.floga.org.gr

Σχετικά με την Myrό Gallery
Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών ( Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Καλλιτεχνικά διευθύνεται από τον Πάρη Καπράλο, Εικαστικό Επιμελητή. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative. Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr.

Σχετικά με τον Οίκο Δημοπρασιών Myrό Antiques House
Ο Οίκος Δημοπρασιών Myrό Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τα events που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν την την δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οδηγίες για να έρθετε και κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr

 

 
Μηδενική ανοχή στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων. 6 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά της κλειτοριδεκτομής.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 13:02

Μηδενική ανοχή στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

6 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά της κλειτοριδεκτομής.

 

16406554 10154216954821905 2203617907686425917 n

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κλειτοριδεκτομής, που τιμάται κάθε χρόνο παγκοσμίως στις 6 Φεβρουαρίου, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) προτάσσει την ανάγκη ανάπτυξης μηδενικής ανοχής στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

 

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια γυναίκες, κυρίως στις χώρες της Ασίας και της Δυτικής Αφρικής, αλλά και στην Ευρώπη, υφίστανται γενετήσιο ακρωτηριασμό (Female genital mutilation). Η κλειτοριδεκτομή συνιστά ένα από τα είδη του γενετήσιου ακρωτηριασμού, ο οποίος πραγματοποιείται είτε μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, είτε μέχρι την εφηβεία, αλλά και κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής μιας γυναίκας.

 

Χωρίς αμφιβολία, ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων συνιστά κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών. Παράλληλα, οι συνέπειες της κλειτοριδεκτομής είναι ιδιαίτερα αρνητικές, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των γυναικών που την υφίστανται, επηρεάζοντας ταυτόχρονα και τη σεξουαλική τους ζωή.

 

Την ίδια στιγμή, οι περιπτώσεις σοβαρών μολύνσεων, ακατάπαυστης αιμορραγίας που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο, χρόνιων πόνων, επιπλοκών κατά τον τοκετό ή ακόμη και στειρότητας, συνιστούν ορισμένες μόνο από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της κλειτοριδεκτομής στη ζωή των γυναικών.

 

Η ΓΓΙΦ, τιμώντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών, ως μέλη που χρήζουν ίσων ευκαιριών και με όρους έμφυλης ισότητας, εκφράζει το σεβασμό της απέναντι στη γυναικεία φυσιολογία και τονίζει την άμεση ανάγκη οι αντιδημοκρατικές πρακτικές που προσβάλλουν τη γυναικεία υπόσταση, όπως ο ακρωτηριασμός των γεννητικών τους οργάνων, να λάβουν τέλος.

 


Σελίδα 10 από 412
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση