ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Xoρήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε δικαιούχους των Κοινωνικών Δομών Βριλησσίων.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 14:00

Xoρήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε δικαιούχους των Κοινωνικών Δομών Βριλησσίων.

image

Ο Δήμος Βριλησσίων, λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα οικονομική συγκυρία και έχοντας ως κύριο στόχο την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, κατόπιν της εισήγησης των υπηρεσιών του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησε στην χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε (7) δικαιούχους των Κοινωνικών Δομών μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πάρα πολύ σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

 

Όσοι δημότες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Λ. Πεντέλης 62, προς διερεύνηση από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΚΠΑ.

 
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 19:01

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ.

αιμοδοσια

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης, με σύνθημα «Σφίξε τη γροθιά σου για τη ζωή», καλεί όλους τους κατοίκους και φορείς της πόλης στην εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, 9:00-13:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός), προκειμένου να ενισχυθεί η δημοτική τράπεζα αίματος.

Η δωρεά αίματος είναι πράξη αγάπης και ανθρωπιάς, αφού μέσα σε μόλις πέντε λεπτά, ανώδυνα και ακίνδυνα, προσφέρουμε δύναμη και ελπίδα στο συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη, αποκομίζοντας πολλά οφέλη και για τη δική μας υγεία.

Το ΑΙΜΑ αποτελεί κοινωνικό αγαθό,

το οποίο δεν παράγεται αλλά ούτε αντικαθίσταται,

παρά ΜΟΝΟ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.

Ας σφίξουμε λοιπόν όλοι τη γροθιά για τη Ζωή!

 
Η ELBISCO στηρίζει το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» Η εταιρία προσέφερε το Δεκέμβριο πάνω από 1.300 πακέτα προϊόντων για τους σκοπούς της δράσης.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 14:44

Η ELBISCO στηρίζει το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Η εταιρία προσέφερε το Δεκέμβριο πάνω από 1.300 πακέτα προϊόντων για τους σκοπούς της δράσης.

Elbisco Logo

Η ELBISCO, έχοντας υιοθετήσει ως προτεραιότητα στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, στήριξε μέσω της δωρεάς προϊόντων της τους σκοπούς της εθελοντικής δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

 

Ειδικότερα, η εταιρία παρέδωσε στις 15 Δεκεμβρίου 2016 περισσότερα από 1.300 πακέτα προϊόντων, τα οποία διατέθηκαν ισόποσα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθώς και στην ΜΚΟ «Αποστολή».

 

Η πρωτοβουλία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συμπλήρωσε πέντε χρόνια δράσης, έχοντας συγκεντρώσει στο διάστημα αυτό πάνω από 5 εκατομμύρια κιλά τροφίμων για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών σε όλη τη χώρα.

 

 

ELBISCO A.E.

Η ELBISCO A.Ε. διαθέτει μερικές από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες μάρκες στην Ελλάδα, όπως Κρις Κρις, Elite, Αλλατίνη, Βοσινάκη και Forma. Για την ELBISCO Α.Ε., η αναζήτηση της προϊοντικής ανανέωσης και της καινοτομίας αποτελεί τον κεντρικό άξονα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η εταιρεία, με μία μακρόχρονη πορεία στην αγορά τροφίμων, εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων που προσφέρουν γευστική απόλαυση αλλά και Υψηλή Διατροφική Αξία, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και την ασφάλεια.

 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το 3χρονο αγοράκι από την Σκάλα Λακωνίας που κακοποιήθηκε βάναυσα από τη μητέρα του
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 14:26

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το 3χρονο αγοράκι από την Σκάλα Λακωνίας που κακοποιήθηκε βάναυσα από τη μητέρα του

 
xamogelo17
 

 

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η τραγική ιστορία με την βάναυση κακοποίηση του 3χρονου αγοριού από την ίδια του τη μητέρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιήθηκε άμεσα και κοινωνική λειτουργός του οργανισμού βρέθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία από ευαισθητοποιημένο πολίτη στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» για την κακοποίηση και παραμέληση μιας 11χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα σε περιοχή της Λακωνίας. Άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και οι αρμόδιες αρχές της περιοχής όπως γίνεται για κάθε καταγγελία που λαμβάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Δυστυχώς το παιδί δεν απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο περιβάλλον που ζούσε.

 

Η 11χρονη θύμα κακοποίησης είναι σήμερα η 23χρονη μητέρα θύτης που βασάνισε το 3χρονο παιδί της!

 

Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε οι αρμόδιες αρχές, οι κρατικοί φορείς, οι κοινωνικές υπηρεσίες, η πρόνοια καθώς και η κοινωνία είχαν αγκαλιάσει εκείνο το κακοποιημένο παιδί;

 

Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε η 11χρονη απομακρυνόταν από την οικογένειά της και μεγάλωνε σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα απολάμβανε όλα τα απαραίτητα για την υγιή σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή της;

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 750 παιδιά θύματα κακοποίησης στα Σπίτια του κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού σπάει τον κύκλο της Βίας, σπάει την αλυσίδα της Κακοποίησης και αντιμετωπίζει ολιστικά τα φαινόμενα κάθε μορφής βίας απέναντι στα παιδιά. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσω πλήθους υπηρεσιών που επεκτείνονται σε τρεις βασικούς άξονες: την Πρόληψη, την Παρέμβαση και τη Θεραπεία.

 

Σήμερα, τα παιδιά που μεγάλωσαν στα Σπίτια του οργανισμού σπουδάζουν, υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, εργάζονται, κάνουν τη δική τους οικογένεια προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο ως ενεργοί πολίτες. Τα παιδιά αυτά αποτελούν και την απόδειξη για το έργο που επιτελείται, εδώ και 21 χρόνια, στον οργανισμό.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε ΚΑΘΕ παιδί που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης, bullying, παράνομης διακίνησης κι εμπορίας στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ την ολιστική αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

 

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» .

 

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

 

 
Η ισότητα των φύλων στο δημογραφικό και τις πολιτικές οικογένειας στην Ε.Ε.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 11:23

Η ισότητα των φύλων στο δημογραφικό και τις πολιτικές οικογένειας στην Ε.Ε.

Image1

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσιοποίησε τον Δεκέμβριο του 2016 μία μελέτη με θέμα «Δημογραφία και Πολιτικές για την Οικογένεια: η διάσταση του φύλου», η οποία προορίζεται για την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Με αφορμή την οικονομική, δημογραφική και προσφυγική κρίση που βιώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η μελέτη, συνολικής έκτασης σαράντα σελίδων στην αγγλική γλώσσα, αξιολογεί πολιτικές για την αύξηση των γεννήσεων μέσω της εναρμόνισης εργασίας και ιδιωτικού βίου, αποκαλύπτει την αμοιβαία σχέση τους με τις πολιτικές για την οικογένεια και τις οικονομικές προτεραιότητες, ενώ παράλληλα προτείνει τρόπους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και στα τρία μέτωπα από τη διάσταση του φύλου.

 

Τα σημαντικότερα σημεία της εν λόγω μελέτης συνοψίζονται ως εξής:

 

  • ο πληθυσμός στον πλανήτη έφθασε τα επτά δισεκατομμύρια άτομα το 2011, ενώ υπολογίζεται ότι στο τέλος του 21ου αιώνα θα φθάσει τα δέκα δισεκατομμύρια, δεδομένου ότι από τον 18ο αιώνα ο ρυθμός θνησιμότητας φθίνει σταθερά σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά.

  • η γήρανση του πληθυσμού στην Ε.Ε. αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία της EUROSTAT:

  • το ποσοστό των πολιτών, ανδρών και γυναικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των 65 ετών αναμένεται να αυξηθεί από το 17% το 2010 στο 30% το 2060.

  • σε δεκαπέντε χρόνια ο πληθυσμός άνω των 64 ετών υπολογίζεται ότι θα είναι 31% περισσότερος από σήμερα, ενώ ο πληθυσμός κάτω των 15 ετών θα είναι 4% λιγότερος.

  • το 2009 γεννήθηκαν 5,4 εκατομμύρια μωρά, ενώ το 1964 γεννήθηκαν 7,7 εκατομμύρια.

  • ο πληθυσμός της Ε.Ε. αναμένεται να φθάσει τα 526 εκατομμύρια άτομα το 2040 από τα 501 εκατομμύρια το 2011, ενώ το 2060 θα μειωθεί στα 517 εκατομμύρια.

  • μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αύξηση της απασχόλησης πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις παραμέτρους της αναβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου, της μείωσης της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης, την αντιμετώπιση των έμφυλων διακρίσεων στην εργασία (π.χ. κατανομή ειδικοτήτων μεταξύ γυναικών και ανδρών, μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων για εργασία ίσης αξίας)και την εναρμόνιση εργασιακού και οικογενειακού βίου (π.χ. δομές φύλαξης παιδιών, ευέλικτα ωράρια εργασίας, σύστημα γονικών αδειών).

  • από το 1989 περισσότερο από δώδεκα εκατομμύρια αιτούντες/-ούσες άσυλο εισήλθαν στις ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες της Ευρώπης με έξαρση τη δεκαετία του 1990 και μετά το 2010.

  • η κατανομή των αιτημάτων για άσυλο δεν ήταν ομοιόμορφη μεταξύ των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. με την πλειοψηφία να κατευθύνεται στις χώρες: Μάλτα, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Αυστρία και Βέλγιο – αξίζει να επισημανθεί ότι το 11,6% του εργατικού δυναμικού της Ολλανδίας αποτελούν οι μετανάστες/-τριες.

  • Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Βουλγαρία κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις σχετικά με το ζήτημα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ενώ τις πρώτες θέσεις κατέχουν οι «συνήθεις ύποπτοι», δηλαδή οι χώρες Δανία, Σουηδία, Φινλανδία και Ολλανδία

 

Ειδικότερα, η μελέτη του Ε.Κ. περιλαμβάνει συχνές αναφορές στην Ελλάδα, όπως ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΟΣΑ έτους 2015, οι εργαζόμενοι/-ες στην Ισπανία και την Ελλάδα και εργάζονται περισσότερες ώρες σε ποσοστό 10%-40% και είναι λιγότερο παραγωγικοί/-ές σε σχέση με τους/τις συναδέλφους/-ισσες τους σε Γερμανία και Ολλανδία (σελίδα 27 της έντυπης έκδοσης).Επίσης, στην Ελλάδα μόνο το 10% των παιδιών έως την ηλικία των δύο ετών και μόνο το 61% των παιδιών ηλικίας τριών έως έξι ετών καλύπτονται και το μεγαλύτερο βάρος καλείται να επωμιστεί η οικογένεια, κυρίως οι γυναίκες (σελίδα 30).

Επιπλέον, για την ελληνική πραγματικότητα, στην έκθεση αναφέρονται τα υψηλά ποσοστά γενικής ανεργίας (30,6% για τις γυναίκες και 23,5% για τους άνδρες), καθώς και το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός γυναικών εργάζεται άτυπα και δεν συμπεριλαμβάνεται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

 

Παρόλα αυτά, υπάρχουν θετικά σημάδια για την εναρμόνιση οικογένειας και εργασίας με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης για την προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και το Ελληνικό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΔΕΚΕ. Ειδικά για το ΕΔΕΚΕ, οι εταιρείες-μέλη εφαρμόζουν πρακτικές υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων των εργαζομένων, όπως μερική απασχόληση (39%), ευέλικτο ωράριο (59%), τηλεργασία (33%), συμπιεσμένη εβδομάδα (10%), διακοπή της σταδιοδρομίας (26%), ιδιόκτητες δομές φροντίδας παιδιών ή χορήγηση επιδόματος φροντίδας παιδιών (21%).

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στόχοι της Βαρκελώνης για τις δομές φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας δεν έχουν εκπληρωθεί ούτε από τα μισά Κράτη-Μέλη της Ε.Ε., γεγονός που επιτάσσει την υιοθέτηση μίας κατάλληλης Οδηγίας για την επιτάχυνση της όλης διαδικασίας. Όμως, εκτός από την άδεια μητρότητας και τη γονική άδεια και για τους άνδρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εισαγάγει σε όλα τα Κράτη-Μέλη και την άδεια φροντίδας, διότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα φροντίδας των οικείων του και των αγαπημένων του προσώπων και όχι μόνο των παιδιών.

 

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες και Οικονομία» και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 11:39
 


Σελίδα 10 από 407
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση