ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 19:02

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

resized 1 ΔΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 2017

 

Το πιο ζεστό καλωσόρισμα επιφύλαξαν στα παιδιά του κέντρου φιλοξενίας Καλοχωρίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Καλοχωρίου, στα οποία ξεκίνησαν από χθες να λειτουργούν οι νέες Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

resized resized 2 ΔΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Τα παιδιά των δύο σχολείων υποδέχτηκαν με τραγούδια και χαμόγελα τους νέους συμμαθητές τους, ενώ τους πρόσφεραν συμβολικά δωράκια. Μάλιστα, φρόντισαν να διακοσμήσουν τους πίνακες στις αίθουσες και τους διαδρόμους με ζωγραφιές και τη λέξη «καλωσήρθατε» στα ελληνικά και τα αγγλικά, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Τα προσφυγόπουλα συγκινήθηκαν από τη θερμή υποδοχή, ενώ κάθισαν με ενθουσιασμό στα θρανία, για να παρακολουθήσουν τα πρώτα τους μαθήματα. Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στο 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού, όπου ξεκίνησαν να φοιτούν τα παιδιά του κέντρου Καλοχωρίου ηλικίας 13 έως 15 ετών.

resized resized P1180164

Η ΔΥΕΠ στα δημοτικά σχολεία Καλοχωρίου και στο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού είναι η πέμπτη που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ άμεσα πρόκειται να λειτουργήσουν άλλες τρεις. Το επόμενο διάστημα, εξάλλου, θα ανοίξουν οι δομές και για όλα τα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έχει προγραμματιστεί και η λειτουργία νηπιαγωγείων εντός των καμπ για τα παιδιά ηλικίας 4 – 5 ετών.

resized resized P1180213

Υπενθυμίζεται ότι τα κριτήρια επιλογής των σχολείων που θα φιλοξενήσουν ΔΥΕΠ, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, είναι η απόσταση από το κέντρο φιλοξενίας, με βασική προϋπόθεση να υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία βρίσκεται το καμπ και η επάρκεια της μονάδας σε αίθουσες και υλικοτεχνική υποδομή. Παράλληλα, επιχειρείται η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά και ισοκατανομή τους σε πολλούς δήμους. Τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο έχει αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

resized resized P1180260

 
Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν: Ένα αόρατο φαινόμενο: 10.000 παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 12:26
 

Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν:  Ένα αόρατο φαινόμενο: 10.000 παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη

thesmileofthechild 170118094604535

Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν: Ένα αόρατο φαινόμενο: 10.000 παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe) και του Διοικητικού της Συμβουλίου συμμετέχει στη μεγάλη διαδικτυακή εκστρατεία καλώντας σε δράση όλους τους αρμόδιους Υπουργούς της Ευρώπης.

- Η εισροή μεταναστών και προσφύγων παραμένει στο επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων για πολλούς μήνες. Ανάμεσα στα πολυάριθμα θύματα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη, εντοπίζεται και ένας μεγάλος αριθμός παιδιών και νέων.

Γνωρίζατε ότι τα παιδιά αποτελούν σχεδόν το 40% των ανθρώπων σε κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα το 2016; Ή ότι περισσότερα από 89.000 ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες-πρόσφυγες ήρθαν στην Ευρώπη το 2015; Και το χειρότερο, ότι τουλάχιστον 10.000 από τα ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες-πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί. Για να ενημερώσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, αλλά και να παροτρύνει τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση, η «Missing Children Europe» εγκαινιάζει την εκστρατεία «Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν".

Η εκστρατεία καλεί το κοινό να αναλάβει δράση, χρησιμοποιώντας το Facebook και να ζητήσει από τους αρμόδιους Υπουργούς να σεβαστούν τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών-προσφύγων. Το κοινό θα γνωρίσει πώς μια απλή κοινοποίηση μπορεί να δημιουργήσει πραγματικό αντίκτυπο σώζοντας τις ζωές αυτών των παιδιών. 

Αφημένα στην τύχη τους, τα εξαφανισμένα παιδιά της μετανάστευσης συνήθως καταλήγουν στους δρόμους, χωρίς στέγη, χωρίς τροφή, ενώ παράλληλα διατρέχουν κινδύνους που ποτέ και κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να βιώνει. Οι εμπειρίες αυτές, έρχονται να προστεθούν στις εμπειρίες του παρελθόντος έχοντας αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, τα παιδιά αυτά καταλήγουν στα χέρια εμπόρων ή άλλων εγκληματικών δικτύων και πέφτουν θύματα εργασιακής ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Άλλες φορές πάλι, στην προσπάθεια τους να φτάσουν σε ένα ασφαλές μέρος ή έστω να βρεθούν πιο κοντά στην οικογένειά τους, εμπιστεύονται αδίστακτους διακινητές. Για τις μετακινήσεις αυτές αναγκάζονται να πληρώσουν πάρα πολλά χρήματα ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κλειδωμένα στο πίσω μέρος φορτηγών ή μέσα σε επικίνδυνες βάρκες. Παρά την ωμή αυτή πραγματικότητα, οι αρχές στην Ευρώπη δεν έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα για να εγγυηθούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών, αλλά ούτε τους παρέχουν την απαραίτητη προστασία. Τα παιδιά μετανάστες-πρόσφυγες μένουν στην πραγματικότητα αόρατα από τις ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές που σχετίζονται με τη μετανάστευση.

10.000 παιδιά έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη

Εξαιτίας των κρίσεων σε όλο τον κόσμο, ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών-προσφύγων και αιτούντων άσυλο, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να έρθουν στην Ευρώπη.

Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνεται ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός παιδιών. Το 2015, τουλάχιστον 89.000 ασυνόδευτα παιδιά ήρθαν στην Ευρώπη, είτε έχοντας μείνει ορφανά ή μετά από πρωτοβουλία των γονιών τους μη έχοντας άλλη επιλογή για να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη και σε κάποιο συγγενικό μέλος που ήδη ζει εκεί.

Η Delphine Moralis, Γενική Γραμματέας της «Missing Children Europe» δήλωσε: «Οι αρμόδιες αρχές στις χώρες υποδοχής, έχουν τεθεί επικεφαλής των παιδιών μεταναστών-προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη, δυστυχώς όμως τα παιδιά αυτά συχνά δεν λαμβάνουν την προστασία που δικαιούνται από το νόμο: πολλά ζουν σαν φυλακισμένα, σε άθλιες συνθήκες, πέφτουν θύματα βίας, δεν είναι ενημερωμένα για τα δικαιώματά τους, κ.ά. Αν και έχουν το δικαίωμα να επανενωθούν με τις οικογένειές τους, οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά αργές και πολύπλοκες. Ως αποτέλεσμα, πολλά παιδιά δεν βλέπουν άλλη επιλογή από το να "εξαφανίζονται" και να συνεχίζουν το ταξίδι τους μόνα τους. Από αυτή τη στιγμή και μετά αποτελούν το πιο εύκολο θήραμα».

Εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών, εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση

Όταν τα παιδιά βρίσκονται έρμαια σε χώρες που δεν γνωρίζουν, σε μέρη που αισθάνονται ανασφαλή και παραμελημένα, γίνονται εύκολα "στόχος". Οι διακινητές ατόμων και άλλοι εγκληματίες είναι εξαιρετικά έμπειροι στο να επωφελούνται οικονομικά από την ευαλωτότητα των παιδιών αυτών. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από αυτούς καταλήγουν θύματα εργασιακής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένης της καταναγκαστικής πορνείας και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Europol, την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία, 10.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν ήδη εξαφανιστεί στην Ευρώπη. Δυστυχώς, στην πραγματικότητα ο αριθμός αυτός είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ μεγαλύτερος. Η Delphine Moralis προσθέτει: «Αυτά τα παιδιά εξαφανίζονται γιατί δεν τους προσφέρεται μια ασφαλής εναλλακτική λύση και από τη στιγμή που εξαφανίζονται, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Τα διοικητικά εμπόδια είναι αυτά που κάνουν το ήδη πολύπλοκο πρόβλημα ακόμη πιο περίπλοκο».

«Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν»

Για να ευαισθητοποιήσει για την κατάσταση των παιδιών μεταναστών-προσφύγων, αλλά και για να καλέσει τους αρμόδιους πολιτικούς να λάβουν μέτρα για να τα βοηθήσουν, η «Missing Children Europe» εγκαινιάζει την εκστρατεία «Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν». 

Πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία ευαισθητοποίησης, που στοχεύει άμεσα τους αρμόδιους Υπουργούς για τη μετανάστευση όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Η αρχή είναι απλή. Κάθε άτομο, κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, ομάδα ατόμων ή επιχειρήσεις καλούνται να μοιραστούν μια εικόνα στο Facebook και να αναφέρουν -κάνουν tag- τον αρμόδιο Υπουργό για ζητήματα Ασύλου και Μετανάστευσης.

Η Delphine Moralis συμπλήρωσε επίσης πως «με αυτή την εκστρατεία, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων αναφορικά με τα δεινά των παιδιών μεταναστών-προσφύγων στην Ευρώπη. Έχουμε επιλέξει το Facebook ως μέσο επικοινωνίας, επειδή είναι ένας καλός τρόπος για να φτάσει το μήνυμά μας στο μέγιστο αριθμό ανθρώπων σε σύντομο διάστημα. Οι χρήστες με τη σειρά τους θα υποβάλλουν απευθείας αίτημα στον υπουργό τους, χρησιμοποιώντας τη δική τους σελίδα.

Η ιδέα είναι ότι όλοι οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να συμμετάσχουν και με ένα απλό σχόλιο να θέσουν προ των ευθυνών του τον αρμόδιο Υπουργό, ελπίζοντας ότι δεν θα αγνοήσει τη δημόσια πίεση και ότι θα υποχρεωθεί να συνεργαστεί με τις συστάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης των παιδιών μεταναστών».

Η καμπάνια υλοποιείται σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες σε συνεργασία με τα μέλη και τους συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και την υποστήριξη αρκετών δημοφιλών σελίδων του Facebook.

Οι πολίτες μιας χώρας καλούνται να επισκεφτούν τη σελίδαhttp://www.mentiontheunmentioned.eu/ και να μοιραστούν μια φωτογραφία και μια ιστορία της επιλογής τους στο Facebook αναφέροντας τον αρμόδιο Υπουργό της κάθε χώρας.

Άτυπο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στη Μάλτα, με τη συμμετοχή των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων όλης της Ευρώπης. Οι υπουργοί θα συζητήσουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί Ασύλου και Μετανάστευσης. Αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία για την Missing Children Europe σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Προέδρου της Μάλτας «The President's Foundation for the Wellbeing of Society» να φιλοξενήσει την προσεχή διάσκεψη με τίτλο «Χαμένοι στη μετανάστευση: Εργαζόμαστε από κοινού για την προστασία των παιδιών από την εξαφάνιση».

Η Πρόεδρος της Μάλτας, κα. Marie-Louise Coleiro Preca, και μέλος του Patron Council της Ομοσπονδίας «Missing Children Europe», μαζί με ένα σημαντικό αριθμό οργανισμών από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα είναι παρόντες στη Μάλτα για να προτείνουν από κοινού συστάσεις για την προστασία των παιδιών μεταναστών-προσφύγων.

Η εκστρατεία «Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν», η οποία έχει ξεκινήσει 8 μέρες πριν από τη συνάντηση των Υπουργών έχει ως στόχο να ασκήσει πίεση στους αρμόδιους πολιτικούς και να λειτουργήσει ως μέσο εξεύρεσης συγκεκριμένων λύσεων με τις αρμόδιες αρχές και προς όφελος των παιδιών.

Ακολουθήστε το συνέδριο "Χαμένοι στη Μετανάστευση" στον ιστότοπο,www.lostinmigration.eu

 

 
«Σχολικά Γεύματα σε σχολικές μονάδες στο Δήμο Καβάλας»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 19:08

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

 

«Σχολικά Γεύματα σε σχολικές μονάδες στο Δήμο Καβάλας»

schoolmeals

Άρχισε χθες η υλοποίηση του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε δύο σχολικές μονάδες και θα ακολουθήσει σταδιακά η ένταξη ακόμη έξι επιλεγμένων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας ως κοινή δράση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Το Διαιτολόγιο του Προγράμματος καθώς και ο τρόπος παρασκευής των σχολικών γευμάτων έχει σχεδιαστεί από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και αφορά τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας, ώστε να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο της ελληνικής μεσογειακής διατροφής.

Τα γεύματα θα παρασκευάζονται από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) του Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Καβάλας σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

Τα γεύματα απευθύνονται στο σύνολο των μαθητών που φοιτούν στα επιλεγμένα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία μέχρι και τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στο Δήμο Καβάλας ανέρχεται στους 1.135

Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των αναγκών αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού, στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινομένων σχολικής διαρροής. Με τα σχολικά γεύματα εισάγεται στα σχολεία μια νέα κουλτούρα συμβίωσης και συνεργασίας όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος σε άλλους Δήμους είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και δικαιώνουν τις προσδοκίες που συνδέονται με το πρόγραμμα.

 
Ανακοίνωση: Ζητούνται άμεσα δότες για αιμοπετάλια
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 10:01

Ζητούνται άμεσα δότες για αιμοπετάλια.

aima

Ο 17χρονος Δ.Γ., κάτοικος Ιλίου, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο» και έχει άμεση ανάγκη από ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει αιμοπετάλια, μπορεί να απευθυνθεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 8.30 έως 14.00, Σάββατο και Κυριακή, 8.30 έως 13.00 στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, με υπεύθυνη την κυρία Λαγουδάκου και τηλέφωνα επικοινωνίας 2132088466, 2132088120, 2132088195.

 

Ο Δήμαρχος Ιλίου

Νίκος Ζενέτος

 
104 ράμπες ΑμεΑ σε πεζοδρόμια του κέντρου του Δήμου Γλυφάδας.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 17:58

104 ράμπες ΑμεΑ σε πεζοδρόμια του κέντρου του Δήμου Γλυφάδας.

rampa amea

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Κατασκευή και συντήρηση ραμπών ΑμεΑ σε πεζοδρόμια του Δήμου Γλυφάδας», υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 50.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, με τη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρήσης των πεζοδρομίων του κέντρου του Δήμου Γλυφάδας από ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, όπως Άτομα με Αναπηρία, γονείς με παιδικά καροτσάκια και ηλικιωμένοι, με γνώμονα την ασφαλή και ανεμπόδιστη μετακίνησή τους. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την κατασκευή νέων ραμπών ΑμεΑ σε πεζοδρόμια καθώς και τη συντήρηση ήδη υφιστάμενων, σε τμήματα των οδών Κύπρου, Λαζαράκη και Α. Παπανδρέου. Επισημαίνεται ότι ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στις 104 ράμπες. Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Γλυφάδας και θα εκτελεστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

 


Σελίδα 9 από 407
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση