ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112!
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 19:51

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112!

 
 
112logon
 

10 Φεβρουαρίου 2017

 

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα 112 που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέλος του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Γραμμής Έκτακτης Ανάγκης (ΕΕΝΑ ) συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112.

 

Ο Ευρωπαϊκός αριθμός 112 είναι διασυνδεδεμένος με τη Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 τις οποίες συντονίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού και είναι επίσημα αναγνωρισμένες ως Γραμμές Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Lines).

 

Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112:

● Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση τους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειαστούν βοήθεια. 

● Σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειαστείτε βοήθεια όπως π.χ. αστυνομίας, πυροσβεστικής, ασθενοφόρου EKAB ή λιμενικού καλέστε το 112.

● Στην τηλεφωνική κλήση θα απαντήσει αμέσως εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο μπορεί να επικοινωνήσει σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες.

● H κλήση στο 112 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από τηλεφωνικό θάλαμο ή υπαίθρια τηλεφωνική συσκευή με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη είναι χωρίς χρέωση.

● Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112 λειτουργεί και στην Ελλάδα για να εξυπηρετεί τους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα

● Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή ακόμη κι αν το δικό σας δίκτυο δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορείτε να καλέσετε το 112 αρκεί να υπάρχει κάλυψη από άλλο δίκτυο.

● Λειτουργεί με κάρτα SIM ή χωρίς κάρτα SIM στο κινητό.  

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μόνο 27% των ευρωπαϊκών πολιτών αναγνωρίζουν τη γραμμή 112 ως τον αριθμό έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 70% δεν γνωρίζει καμιά πληροφορία για την ύπαρξη του αριθμού στην χώρα του. Αντίστοιχα, μόνο το 13% των Ελλήνων πολιτών γνωρίζει τη δυνατότητα χρήσης του 112. Με έναν ολοένα αυξημένο αριθμό ευρωπαίων πολιτών να ταξιδεύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή είναι εξαιρετικά αναγκαία.

 

Σε εθνικό επίπεδο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συντονίζοντας την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά  SOS 1056», την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000» και την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης για Παιδιά 116111» συμβάλλει άμεσα στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση κάθε σοβαρού προβλήματος που αφορά σε παιδί θύμα όπως είναι η κακοποίηση, η παραμέληση, η εξαφάνιση, η εμπορία, ο σχολικός εκφοβισμός.

 

Οι Τηλεφωνικές Γραμμές απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, λειτουργούν καθημερινά, δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους).  

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016:

● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 244.676 τηλεφωνικές κλήσεις με το 39,5% να αφορά σε καταγγελίες για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο.

● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 6.149 τηλεφωνικές κλήσεις.

● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης για παιδιά 116111» δέχτηκε 7.581 τηλεφωνικές κλήσεις.

 

 
ΠΕΝΤΕ ΤΟΝΟΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 19:11

ΠΕΝΤΕ ΤΟΝΟΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

KOINONI PANTOPOL

Πέντε τόνους προϊόντων μακράς διάρκειας παρέλαβαν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη», που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με μόνο αντίτιμο τη συνεισφορά πολιτών σε τρόφιμα.

H παράσταση πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τη δράση «Όλοι μαζί μπορούμε».

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και το “Όλοι μαζί μπορούμε” για την πρωτοβουλία της δράσης σε συνεργασία με την κ. Μιμή Ντενίση και τη θεατρική της ομάδα, στο προσωπικό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, για την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης και στο προσωπικό της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, για την πολύτιμη βοήθειά τους στη συλλογή και μεταφορά των προϊόντων», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί συνέχεια των δράσεων στήριξης των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, που πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους».

 
ΚΟΙΝ. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ- ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020 εντάχθηκε η " Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών" Δήμου Πρέβεζας
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 09:22

ΚΟΙΝ. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ- ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020 εντάχθηκε

η " Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών" Δήμου Πρέβεζας

koinonikopantopolio

Την ένταξη πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" για τη δημιουργία Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών στο Δήμο Πρέβεζας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η Δομή αποτελείται από το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα οποία θα παρέχουν βοήθεια σε σταθερή βάση σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και φαρμακευτικά προϊόντα σε άτομα/νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα διαθέτει σε άτομα που έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης - υπόδησης, οικιακό εξοπλισμό, βιβλία κ.α.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τη λειτουργία της Δομής ανέρχεται σε 243.360,00 €. Ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίστηκε η 1η Μαΐου 2017 και λήξης η 30η Ιουνίου 2020. 

 
Με επιδότηση του Δήμου Ιωαννιτών, φθηνότερο εισιτήριο για τους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 20:03

Με επιδότηση του Δήμου Ιωαννιτών, φθηνότερο εισιτήριο για τους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων

resized IMG 20170208 210439

Με επιδότηση του Δήμου Ιωαννιτών, φθηνότερο εισιτήριο θα πληρώνουν σε λίγες μέρες οι πολίτες που μετακινούνται με το Αστικό ΚΤΕΛ από και προς τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση ενέκρινε – κατά πλειοψηφία- τη σύναψη σύμβασης Δήμου Ιωαννιτών και Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας «η μείωση του εισιτηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Προσπαθούμε μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες να ελαφρύνουμε τα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση».

Πέραν της μείωσης του εισιτηρίου, η συμφωνία Δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ αποδίδει κι άλλα οφέλη για τους πολίτες, καθώς προβλέπει προσθήκη νέων δρομολογίων σε συγκεκριμένες περιοχές και μεταφορά των μαθητών της Γορίτσας και του νέου Γυμνασίου Ανατολής.

Όπως τόνισε ο εισηγητής του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, «πρόκειται για μια δυναμική συμφωνία των δύο φορέων που στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας θα βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση για να αποφέρει τα περισσότερα οφέλη στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Στόχος μας είναι αφενός η ελάφρυνση των νοικοκυριών που πλήττονται από την κρίση κι αφετέρου η αύξηση των πολιτών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη χρήση των αυτοκινήτων, με προφανή τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Στέφανος Μουστακλής, που παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστήριξε πως ήδη είναι πολύ θετικά τα μηνύματα που έρχονται από τους πολίτες. «Είμαστε δύο φορείς που έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερες τις συγκοινωνίες για τον πολίτη. Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να την αγκαλιάσουν», είπε ο κ. Μουστακλής.

Η συμφωνία που πήρε το «πράσινο φως» του Δημοτικού Συμβουλίου για να υπογραφεί από τις δύο πλευρές, θα τεθεί σε ισχύ μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων. Βασίστηκε δε σε μελέτη που εκπόνησαν από κοινού Δήμος Ιωαννιτών και Αστικό ΚΤΕΛ.

Η σύμβαση έχει δωδεκάμηνη διάρκεια και το κόστος για το Δήμο Ιωαννιτών είναι 115.000,00 ευρώ. Το κόστος θα παραμείνει το ίδιο ανεξάρτητα αν σε αυτό το διάστημα αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών.

resized IMG 20170208 210508

Τα δρομολόγια που επιδοτούνται

 

Να διευκρινιστεί πως η αρχική τιμή των εισιτηρίων καθορίζεται με Υπουργικές Αποφάσεις που βασίζονται στον καθορισμό Ζωνών όπου υπάγονται οι διάφορες διαδρομές. Η μείωση στην τιμή των εισιτηρίων με βάση τη συμφωνία των δύο φορέων θα είναι σημαντική και η έκπτωση στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνει σε ποσοστό το 30%.

Συγκεκριμένα τα δρομολόγια που επιδοτούνται πλέον και οι μειώσεις που επέρχονται είναι τα εξής:

  1. Για τα δημοτικά διαμερίσματα Μάρμαρα, Κάτω Μάρμαρα, Σταυράκι, Κουτσελιό, Μπάφρα, Καισάρεια, Πεδινή, Νεοχωρόπουλο, Κρύα και Αμφιθέα το εισιτήριο από ή προς τα Γιάννενα διαμορφώνεται από τα 1,70 ευρώ που κοστίζει σήμερα το κανονικό εισιτήριο σε 1,20 ευρώ το επιδοτούμενο και από τα 0,80 ευρώ που κοστίζει το μειωμένο εισιτήριο σε 0,60 ευρώ το επιδοτούμενο (έκπτωση 30%). Σε αυτή τη διαδρομή υπολογίζεται πως μετακινούνται ετησίως 194.640 επιβάτες.

 

  1. Για τα δημοτικά διαμερίσματα Λογγάδες, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Χαροκόπι, Μουζακαίοι, Μπιζάνι, Επισκοπικό, Αμπελιά, Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι. Κόντσικα, Αγία Μαρίνα, Κρανούλα, Λυκόστομο, Περίβλεπτος, το εισιτήριο από ή προς τα Γιάννενα διαμορφώνεται από τα 2,20 ευρώ που κοστίζει σήμερα το κανονικό εισιτήριο σε 1,70 ευρώ το επιδοτούμενο και από τα 1,10 ευρώ που κοστίζει το μειωμένο εισιτήριο σε 0,80 ευρώ το επιδοτούμενο (μείωση 23%). Σε αυτή τη διαδρομή υπολογίζεται πως μετακινούνται ετησίως 85.008 επιβάτες.

 

  1. Για το δημοτικό διαμέρισμα του Κατσικά, λόγω και του πολύ μεγάλου όγκου επιβατών της συγκεκριμένης διαδρομής, το επιδοτούμενο εισιτήριο θα ισχύει μόνο για της ώρες αυξημένης κίνησης των επιβατών, ήτοι από τις 06:00 ως τις 09:00 το πρωί και από τις 13:30 έως τις 15:30 το μεσημέρι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, θεωρώντας ότι η μεταφορά διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών στο εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα (π.χ. πολεοδομία), θα καταστήσει αναγκαία την αύξηση των μετακινήσεων από και προς τη συγκεκριμένη περιοχή τις συγκεκριμένες ώρες. Το εισιτήριο από ή προς τα Γιάννενα διαμορφώνεται από τα 1,70 ευρώ που κοστίζει σήμερα το κανονικό εισιτήριο σε 1,20 ευρώ το επιδοτούμενο και από τα 0,80 ευρώ που κοστίζει το μειωμένο εισιτήριο σε 0,60 ευρώ το επιδοτούμενο (έκπτωση 30%). Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μετακινήσεις της περίπτωσης αυτής, ανέρχονται σε 161.636 ετησίως.

 

 

Επιπρόσθετα οφέλη της συμφωνίας Δήμου-Αστικού ΚΤΕΛ

 

Πέραν της επιδότησης του εισιτηρίου για τις συγκεκριμένες περιοχές, και κατόπιν διαβούλευσης της Δημοτικής Αρχής με τις Τοπικές κοινότητες, η σύμβαση που θα υπογραφεί να περιλαμβάνει και τα ακόλουθα επιπρόσθετα ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο :

 

1. Επέκταση των υπαρχόντων δρομολογίων των Μαρμάρων προς της περιοχή της Ολυμπιάδας, ώστε να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα της περιοχής για τη μετακίνηση των κατοίκων προς τα Ιωάννινα. Οι ώρες των δρομολογίων θα είναι στις 10 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα σύμφωνα και με τις επιθυμίες των κατοίκων της Ολυμπιάδας.

 

2. Δημιουργία των απαραίτητων δρομολογίων προς την περιοχή των Μελάνδρων μετά και την προβλεπόμενη διάνοιξη της οδού Δαβάκη. Εντός του μήνα ολοκληρώνεται η διαδικασία των απαλλοτριώσεων ώστε να καταστεί εφικτή η διάνοιξη του δρόμου. Οι ώρες και ημέρες των δρομολογίων θα καθοριστούν μετά από συνεννόηση με το Δήμο.

 

3. Δημιουργία 2 τουλάχιστον νέων ημερήσιων δρομολογίων προς και από το Νεοχωρόπουλο, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Οι ώρες και ημέρες των δρομολογίων θα καθοριστούν μετά από συνεννόηση με το Δήμο.

 

4. Θα προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία νέων δρομολογίων όπου καταστεί αναγκαίο, και αφού παρατηρηθούν και καταγραφούν σε συστηματική βάση οι μεταβολές στις μετακινήσεις των πολιτών μετά το μειωμένο εισιτήριο.

 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε 100.392 παιδιά και τις οικογένειές τους το 2016
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 19:51

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε

100.392 παιδιά και τις οικογένειές τους το 2016

 
 
 

9 Φεβρουαρίου 2017

 

Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ανακοινώθηκε ο συνολικός αριθμός των παιδιών και των οικογενειών που στήριξε ο οργανισμός το 2016, παρουσιάζοντας το σύνολο των δράσεών του για κάθε παιδί θύμα βίας, για κάθε παιδί θύμα εξαφάνισης, για κάθε παιδί με προβλήματα υγείας και για κάθε παιδί σε κατάσταση φτώχειας.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με 452 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, 2.461 εθελοντές σε καθημερινή βάση, συνεργασία με τους θεσμούς, και με την υποστήριξη του κόσμου και των επιχειρήσεων προσέφερε τις υπηρεσίες του σε 100.392 παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Ελλάδα ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρήσκευμα ή οποιοδήποτε άλλο κριτήριο.

 

«Για άλλη μια χρονιά και παρά τις αυξανόμενες αντιξοότητες εν μέσω της κοινωνικής, οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας στηρίξαμε περισσότερα από 100.000 παιδιά και τις οικογένειές τους ολιστικά, μέσα από υπηρεσίες πρόληψης, παρέμβασης και θεραπείας. Από τα 23.000 παιδιά που είχαμε υποστηρίξει  το 2011, ο αριθμός αυτός έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε 5 χρόνια, που υπήρξαν, ωστόσο, εξαιρετικά επίπονα για την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

 

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Με τις ίδιες δυνάμεις και πόρους και διατηρώντας στο ακέραιο την ποιότητα των υπηρεσιών μας βρεθήκαμε δίπλα σε όλα τα παιδιά θύματα της κρίσης που βιώνουμε στην Ελλάδα, αλλά και τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εδώ και χρειάζονται προστασία και φροντίδα. Στόχος μας δεν είναι οι ευκαιριακές δράσεις, αλλά η διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας προς όφελος όλων των παιδιών».

 

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, οι Συντονιστές των δράσεων του Οργανισμού παρουσίασαν τα αναλυτικά στοιχεία στους βασικούς άξονες της Πρόληψης, της Παρέμβασης και της Θεραπείας. Πιο συγκεκριμένα, το 2016 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε δίπλα σε κάθε παιδί παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε:

● 43.856 παιδιά θύματα βίας

● 27.900 παιδιά με προβλήματα υγείας

● 170 παιδιά θύματα εξαφάνισης

● 22.724 παιδιά που ζουν ή απειλούνται από συνθήκες φτώχειας

 

Πιο αναλυτικά, βάσει των στατιστικών στοιχείων για το 2016:

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Βίας:

 

Προληπτικά:

● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης για παιδιά 116111» δέχτηκε 7.581 τηλεφωνικές κλήσεις.

● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης για παιδιά 116111» παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής για θέματα ανηλίκων σε 4.249 άτομα.

● Πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 37.163 παιδιά στο πλαίσιο 939 επισκέψεων πανελλαδικά με τη συμμετοχή μαθητών, συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συλλόγων Εκπαιδευτικών και ελεύθερου κοινού.

 

Παρεμβατικά:

● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 244.676 τηλεφωνικές κλήσεις με το 39,5% να αφορά σε καταγγελίες για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο.

● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 835 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών και αφορούσαν στο σύνολό τους 1.624 παιδιά.

● Πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες παρεμβάσεις για 171 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο. Το 67% αυτών των παιδιών είχαν ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

● Δέχτηκε 116 αιτήματα για φιλοξενία 202 παιδιών σε κίνδυνο. Συνολικά 297 παιδιά μεγαλώνουν στα 10 Σπίτια του οργανισμού πανελλαδικά.

● Στα 3 σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας στην Ηλεία, στο Αγρίνιο και στον Μύτικα έμειναν 53 παιδιά. Το 83%των παιδιών συμμετείχαν στη δράση λόγω κοινωνικών αιτιών.

● 81 πλέον ενήλικα παιδιά συνεχίζουν να υποστηρίζονται από τον οργανισμό, ενώ σπουδάζουν κι εργάζονται.

 

Θεραπευτικά:

● 221 παιδιά έλαβαν 5.761 θεραπευτικές υπηρεσίες από την διεπιστημονική ομάδα που στελεχώνει «Το Σπίτι του Παιδιού»

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης:

 

Παρεμβατικά:

● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 6.149 τηλεφωνικές κλήσεις.

● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 170 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Από το σύνολο αυτών βρέθηκαν τα 136 (80%) παιδιά.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί με προβλήματα υγείας:

 

Προληπτικά:

● Με τις 3 κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής (πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», Ακουoλογική/Οφθαλμολογική μονάδα και Οδοντιατρική μονάδα) εξέτασε δωρεάν 14.588 παιδιά πανελλαδικά, πραγματοποιώντας 21.978 προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεργάστηκε με 420 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και οδοντιάτρους σε όλη την Ελλάδα που εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά.

 

Παρεμβατικά:

● Πραγματοποίησε διακομιδές 3.489 νεογνών και παιδιών, ανταποκρινόμενο σε 5.999 σήματα και διανύοντας 324.832 χιλιόμετρα! Από τα 3.489 παιδιά, τα 774 ήταν νεογνά και βρέφη.  

● Υποστηρίχτηκαν 1.231 παιδιά με προβλήματα υγείας και ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε σε 5.957 αιτήματα. Από το σύνολο των 1.231 παιδιών τα 341 ήταν ανασφάλιστα!

● 8.592 παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά σε 6 νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε παιδί που ζει ή απειλείται να βρεθεί σε συνθήκες φτώχειας:

 

Παρεμβατικά:

● Στήριξε πανελλαδικά 22.724 παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας. Από το σύνολο των παιδιών, τα 1.399 υποστηρίχθηκαν για πρώτη φορά. Σε ποσοστό 84.68% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.

 

Παράλληλα, 5.739 παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά στον παιδότοπο του οργανισμού στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών - Ελευθέριος Βενιζέλος.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις επιπρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά από το προσφυγικό διατηρώντας -τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά- τις δράσεις και υπηρεσίες του. Με την τεράστια συμμετοχή των εθελοντών του οργανισμού και με δεδομένη την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του, στήριξε  17.779 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες το 2016 σε 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 


Σελίδα 9 από 412
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση