ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Άλμα Ζωής - Συνεργασία Σημαίνει Επικοινωνία. Workshop Ιατρών - Ασθενών από το «Άλμα Ζωής»: Τα συμπεράσματα.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 13:47

Άλμα Ζωής - Συνεργασία Σημαίνει Επικοινωνία.

Workshop Ιατρών - Ασθενών από το «Άλμα Ζωής»: Τα συμπεράσματα.

image001 2

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργάνωσε  το 1ο Workshop ασθενών και γιατρών με τίτλο «Συνεργασία σημαίνει επικοινωνία» το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017.

Στόχος του workshop η διερεύνηση των αναγκών, των εμποδίων που εντοπίζουν οι δύο πλευρές στη μεταξύ τους επικοινωνία, καθώς και τα κοινά βήματα για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Συμμετέχοντες στο workshop ήταν 16 ασθενείς γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού, μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και 15 γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων.

Εργαζόμενοι σε δύο φάσεις, αρχικά σε μεμονωμένες και έπειτα σε μικτές ομάδες, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν μέσα από συζήτηση να σκιαγραφήσουν τη σχέση ιατρού – ασθενούς, να καταγράψουν και στην συνέχεια να ψηφίσουν τις βασικές ανάγκες τους, τα εμπόδια στην μεταξύ τους επικοινωνία κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας και τις πιθανές λύσεις και κοινά βήματα για την βελτίωση της υπάρχουσας πραγματικότητας.

 

Συμπεράσματα του Workshop

Από την πλευρά των ασθενών
Από το Workshop προκύπτει πως οι ασθενείς έχουν ανάγκη την ενημέρωση για θέματα σχετικά με τη διαχείριση της ασθένειας, τις θεραπείες, τις παρενέργειες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, καθώς και τη διασφάλιση της λειτουργικότητας και την ποιότητα ζωής (γονιμότητα, οστεοπόρωση, σεξουαλικότητα, γονιδιακός έλεγχος, εναλλακτικές θεραπείες κ.λ.π.). Επιπλέον, οι ασθενείς κρίνουν απαραίτητη τη λειτουργία διεπιστημονικής ομάδας για την ολιστική αντιμετώπιση της ασθενούς, στην οποία μάλιστα επιθυμούν άμεση πρόσβαση. Βασική ανάγκη τους αποτελεί, επίσης, η αντιμετώπισή τους από τους γιατρούς ως πρόσωπα με πολλαπλές και εξατομικευμένες ανάγκες και όχι μόνο ως ιατρικά περιστατικά.

Ανάγκη των ασθενών, όπως προκύπτει από τις συμμετέχουσες, αποτελεί η συμμετοχή τους στις αποφάσεις για τη θεραπευτική πορεία ως ισότιμα με το γιατρό μέλη της θεραπευτικής σχέσης, αλλά και η δυνατότητα για δεύτερη ιατρική γνώμη.

 Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς κατά την επικοινωνία τους με τους θεράποντες ιατρούς, αφορούν στις ελλιπείς δεξιότητες επικοινωνίας και την έλλειψη εκπαίδευσης των ιατρών για την σωστή προσέγγιση των ασθενών σε ό, τι έχει να κάνει με την ανακοίνωση δυσάρεστων νέων, την θεραπευτική προοπτική, την ευγενική αντιμετώπιση, την ενσυναίσθηση. Παράλληλα, οι ασθενείς θεωρούν εμπόδιο την ελλιπή ενημέρωσή τους για τα ιατρικά δεδομένα, τις παρενέργειες των θεραπειών και την αντιμετώπιση αυτών, αλλά και το πλάνο των θεραπειών. Εμπόδιο επικοινωνίας αποτελεί και η έλλειψη χρόνου των γιατρών.

 

Από την πλευρά των ιατρών

Αντίστοιχα, για τους συμμετέχοντες γιατρούς, ανάγκη αποτελεί η ειλικρίνεια από την πλευρά του ασθενών σε θέματα που αφορούν στη συννοσηρότητα, στις άλλες ιατρικές γνώμες ή θεραπείες, όπως και η ενημέρωση για εναλλακτικές θεραπείες που πιθανώς ακολουθούν ή έχουν ακολουθήσει. Αντίστοιχα, οι γιατροί επιθυμούν σεβασμό στο χρόνο και την ιδιωτικότητά τους, εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους, κατανόηση από την πλευρά των ασθενών της σημασίας που έχει η λήψη μίας κοινής απόφασης για τη θεραπευτική πορεία και συμμετοχή τους στις αποφάσεις και οι ρεαλιστικές προσδοκίες αναφορικά με την πορεία της ασθένειάς τους και της θεραπείας.

 

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γιατροί κατά την επικοινωνία τους με τους ασθενείς είναι, επίσης, η έλλειψη χρόνου σε συνάρτηση με τον αυξημένο αριθμό ασθενών που τους επισκέπτεται, η έλλειψη οργανωμένων, πιστοποιημένων μονάδων μαστού, η εμπλοκή μελών της οικογένειας που συχνά προκαλεί σύγχυση, οι προηγούμενες αρνητικές εμπειρίες των ασθενών που προκαλούν προκατάληψη απέναντι στον γιατρό, το «ιατρικό shopping» με πολλαπλές ιατρικές γνώμες που προκαλείται από την ανάγκη των ασθενών για δεύτερη ιατρική γνώμη, αλλά και η ημιμάθεια ή ελλιπείς πληροφορίες που έχει σαν αποτέλεσμα τη διαστρεβλωμένη άποψη των ασθενών. Τέλος, εμπόδιο για τους γιατρούς αποτελεί η έλλειψη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού στην Ελλάδα και η έλλειψη συνεργασίας με άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Κοινά βήματα - Λύσεις

Λύσεις και κοινά βήματα προς βελτίωση της επικοινωνίας ιατρών – ασθενών τα οποία προτείνουν από κοινού οι δύο πλευρές είναι η λειτουργία πιστοποιημένων μονάδων μαστού βάσει των διεθνών προδιαγραφών, η λειτουργία διεπιστημονικών Ογκολογικών Συμβουλίων, η προώθηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης ιατρού – ασθενούς, αποτελεσματικής επικοινωνίας και επωφελούς συνεργασίας, η διάθεση επαρκούς χρόνου κατά την πρώτη επαφή του ασθενούς με τον θεράποντα ιατρό. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες προτείνουν δημιουργία συμμαχίας ασθενών και ιατρών με στόχο την διεκδίκηση και την άσκηση πίεσης προς την Κυβέρνηση, οργανωμένη αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης των ασθενών από μη αξιόπιστες πηγές, όπως πχ το διαδίκτυο, έλεγχο ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και κινητοποίηση των συλλόγων ασθενών με στόχο την αύξηση των χρόνων των ιατρικών ραντεβού.

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, δήλωσε κατά την κήρυξη των εργασιών του Workshop: “Είμαι πολύ ευχαριστημένη που βλέπω σήμερα στην ίδια αίθουσα γιατρούς και ασθενείς έτοιμους να εργαστούν μαζί και να βρουν τρόπους βελτίωσης της μεταξύ τους επικοινωνίας. Είμαι σίγουρη πως το «Άλμα Ζωής» θα συνεχίσει με περισσότερες αντίστοιχες δράσεις”.

Οι θέσεις που προκρίθηκαν παρουσιάζονται στο κοινό ψήφισμα, το οποίο υπογράφει το σύνολο των συμμετεχόντων γιατρών και ασθενών: https://www.almazois.gr/2017/03/workshop-alma-zois-patients-doctors-communication-conclusion/

Το 1ο Workshop ασθενών και γιατρών «Συνεργασία σημαίνει επικοινωνία»

πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Roche.

 
Πασχαλινές λαμπάδες από το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 18:33

Πασχαλινές λαμπάδες από το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ομάδα στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου δημιούργησε μια μεγάλη  ποικιλία από εξαιρετικές χειροποίητες λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους.

Με την αγορά σας στηρίζετε το έργο του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, το οποίο παρέχει ένα ζεστό σπιτικό, φροντίδα, αγάπη και μόρφωση  σε περίπου 40 παιδιά τα οποία στερούνται τη φυσική τους οικογένεια.

Ιδανικό δώρο για το Πάσχα για φίλους και γνωστούς αλλά και για τους εργαζόμενους στην Εταιρία σας!  Κόστος 10 ευρώ/μία.

Για μεμονωμένες ή ομαδικές παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Τασούλα Κατσικοπούλου Τ. 6945 58 99 32,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  το αργότερο έως 28 Μαρτίου.

Φέτος το Πάσχα δώστε χαρά στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου!

 

 

 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει Πάσχα συγκεντρώνει τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 09:28

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει Πάσχα συγκεντρώνει τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας


8b912f04fe8c446a88881a1170e3faf0deltio 14 03 2017 01
 
 

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2017

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν στην Ελλάδα και βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει Πάσχα, καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά. Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί ο οργανισμός πανελλαδικά, δεν έχουν αποθέματα, ως συνέπεια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις στη χώρα μας.  


Ωστόσο, χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις και στη θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας το 2016 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 22.724 παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας. Σε ποσοστό 84,7 % οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.


Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθημερινά για κάθε παιδί, φυλάσσονται και διανέμονται απευθείας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού.


Απαράβατος κανόνας -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού και η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανομής των ειδών.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια ξεκίνησε το 1997 την λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήματα που μπορούν να λυθούν με τη συμμετοχή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (προβλήματα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φορείς πρόνοιας κλπ). Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των μελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσμός και να μην οδηγείται η οικογένεια σε κλιμάκωση της κρίσης με αρνητικά αποτελέσματα για τα παιδιά. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την - κατά το δυνατόν - αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές της δυνάμεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

● Γάλα εβαπορέ
● Λάδι
● Ρύζι
● Όσπρια
● Αλεύρι
● Σάλτσα τομάτας
● Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)
● Άνθος αραβοσίτου
● Αλάτι, Ξύδι, Μπαχαρικά
● Πουρές
● Βρεφικές κρέμες
● Βρεφικό γάλα
● Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)
● Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό - απορρυπαντικό ρούχων, χλωρίνη κ.λ.π)
● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
● Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων)
● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας)
 
Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισμού, σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα. 

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι:
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Μαρούσι
Διεύθυνση: Στουντίου & Γκλιάτη 2, Μαρούσι, Τ.Κ. 15126
Τηλ: 210 6095844 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Ίλιον
Διεύθυνση: Αγίας Ελένης & Πλήθωνος Γεμιστού, Παλατιανή Ίλιον, Τ.Κ. 13121
Τηλ: 210 5781060 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Νέα Μάκρη
Διεύθυνση: 31ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος, Νέα Μάκρη, Τ.Κ. 15302
Τηλ: 22940 96711 – E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Εμμανουήλ Χρυσολωρά 4-6, Θεσσαλονίκη, T.K. 54629
Τηλ.: 2310 535629 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Πάτρα
Διεύθυνση: Όθωνος Αμαλίας 83, Πάτρα, Τ.Κ. 26221
Τηλ: 2610 332499 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στον Πύργο Ηλείας
Διεύθυνση: Αραχώβης 3, Πύργος Ηλείας, Τ.Κ. 27100
Τηλ: 26210 81040, 26210 24080 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κόρινθο
Διεύθυνση: Ερμού14, Κόρινθος, Τ.Κ. 20100
Τηλ: 27410 71211 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Χαλκίδα
Διεύθυνση: Φαβιέρου 41, Χαλκίδα, Τ.Κ.34100
Τηλ: 22210 79788 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   


● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κέρκυρα
Διεύθυνση: Εθνική Οδός Παλαιοκαστρίτσας, Αλυκές Ποταμού, Κέρκυρα, Τ.Κ.49100
Τηλ: 26610 80368 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κρήτη (Χανιά)
Διεύθυνση: Μαργουνίου 39, Χανιά, Τ.Κ.731 36
Τηλ: 28210 73000 – Ε-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κρήτη (Ηράκλειο)
Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 136, Ηράκλειο, Τ.Κ. 71307
Τηλ: 2810-245162 – Ε-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλία
Διεύθυνση: Ηφαίστου 9 (Ημιόροφος), Λάρισα, Τ.Κ. 412 22
Τηλ: 2410 560900 - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Τρίπολη
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 34, Τρίπολη, Τ.Κ. 22100
Τηλ: 2710-234154  - E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   

 

 
O Νικόλας Κακλαμανάκης μεγάλος πρεσβευτής του No Finish Line της Αθήνας!
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 17:37

O Νικόλας Κακλαμανάκης μεγάλος πρεσβευτής του No Finish Line της Αθήνας!

Σημασία δεν έχει τι πετυχαίνεις αλλά τι δίνεις, τι επιστρέφεις, μέσα από αυτό. Όπως η γνώση, η αγάπη, έτσι και η νίκη πολλαπλασιάζεται όταν τη μοιράζεσαι, όταν προσφέρεις”, λέει ο Νικόλας Κακλαμανάκης.

kaklamanakis

 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στις ιστιοσανίδες Νίκος Κακλαμανάκης που έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Ελληνες με τις επιτυχίες του, θα είναι ο μεγάλος πρεσβευτής του διεθνή αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό “No Finish Line” που θα γίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα και είναι αφιερωμένος στα παιδιά.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996, ασημένιος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 και τελευταίος λαμπαδηδρόμος που άναψε το βωμό της Ολυμπιακής Φλόγας στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, πέρα από τις τεράστιες αθλητικές επιτυχίες, επελέγη να είναι ο μεγάλος πρεσβευτής του “No Finish Line”, για τη χαρισματική του προσωπικότητα καθώς και για το ρόλο του να εμπνέει τους νέους ανθρώπους να τολμούν τα όνειρά τους.

Σημασία δεν έχει τι πετυχαίνεις αλλά τι δίνεις, τι επιστρέφεις, μέσα από αυτό. Όπως η γνώση, η αγάπη, έτσι και η νίκη πολλαπλασιάζεται όταν τη μοιράζεσαι, όταν προσφέρεις”, λέει ο Νικόλας Κακλαμανάκης εξηγώντας τι τον ώθησε να αναλάβει το ρόλο του μεγάλου πρεσβευτή του No Finish Line Athens, δείχνοντας παράλληλα πόσο ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι σε μία περίοδο που η κοινωνία έχει μεγάλη ανάγκη από τέτοιες τοποθετήσεις.

Το πρώτο ελληνικό “No Finish Line”, θα γίνει από τις 26 έως τις 30 Απριλίου στην Αθήνα με πρωτοβουλία του NFL International και σε συνεργασία με τον σύλλογο Ερμής 1877, ενώ χώρος διεξαγωγής είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που για πέντε συνεχόμενες ημέρες θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα της χρονιάς.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές στο No Finish Line Athens ξεκίνησαν ήδη ηλεκτρονικά και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει ατομική συμμετοχή στο http://hermes-events.org/view/event=27 ενώ για δημιουργία ομάδας υποστήριξης θα πρέπει να αποσταλεί γραπτό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση mary@nflathens.com.

Στον αέρα είναι και η ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://nflathens.com

Η εκκίνηση στο πρώτο NFL Athens θα δοθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου ώρα 7μμ και ο τερματισμός θα είναι μετά από 90 ώρες, την Κυριακή 30 Απριλίου ώρα 1μμ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Η βασική ιδέα του “No Finish Line” είναι τα χιλιόμετρα να μετατρέπονται σε χρήματα για να στηριχθεί το έργο του «Μαζί για το Παιδί». Συγκεκριμένα, τα έσοδα του NFL Athens θα διατεθούν για το πρόγραμμα σίτισης άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά που υλοποιεί η ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Το “No Finish Line” είναι κάτι μοναδικό παγκοσμίως, είναι αγώνας ευαισθητοποίησης και προσφοράς, όπου μέσα σε 90 συνεχόμενες ώρες, ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου ηλικίας μπορεί να προσφέρει περπατώντας ή τρέχοντας χωρίς κανέναν χρονικό ή χιλιομετρικό περιορισμό.

Όλοι όσοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν ότι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη κυκλική διαδρομή 1000μ. γύρω από το Kανάλι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να προσφέρουν χρήματα καταγράφοντας χιλιόμετρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο info@nflathens.com ή να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του αγώνα http://nflathens.com και τα Social Media.

https://www.facebook.com/No-Finish-Line-Athens-983657868361437

https://twitter.com/NFLAthens

https://www.instagram.com/nflathens/

 
Το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 10:30

Το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

poliatrio ippokratis

Μέσω του Προγράμματος προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ θα βρίσκεται από Δευτέρα 20 Μαρτίου έως και Παρασκευή 24 Μαρτίου, έμπροσθεν του Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ», με στόχο τη δωρεάν προληπτική ιατρική των παιδιών/ μαθητών του Δήμου μας.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους και άλλο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η δράση στοχεύει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά, ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί μ' αυτό το Πρόγραμμα περισσότερα από 85.000 παιδιά.

Στα παιδιά/μαθητές Α'θμιας Εκπαίδευσης, που θα υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο, αφού θα έχουν προσκομίσει υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης και θα συνοδεύονται από γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς, θα παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες τυχόν προβλημάτων.

Καθημερινά θα υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης 40 - 45 παιδιών.

Οι ώρες λειτουργίας του πολυϊατρείου θα είναι από 08:30 έως 16:00, ενώ απαιτείται προηγουμένως τηλεφωνικό ραντεβού στην κ. Παπαγιαννέλη Στυλιανή στο τηλ. 2665361152 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

 


Σελίδα 9 από 418
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία  στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line Όλα ...

GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT,  Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.   Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και η ημερομηνία της πρεμιέρα της ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση