ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Δωρεάν το "Καλοκαιρινό Καμπ" για παιδιά στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 12:12
Δωρεάν το "Καλοκαιρινό Καμπ" για παιδιά
στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Συνεχίζει την κοινωνική πολιτική ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης παρέχοντας για ακόμη μία χρονιά το καλοκαιρινό "Summer Camp" για τα παιδιά των δημοτών της πόλης, χωρίς χρηματικό αντίτιμο.

Ο Δήμος παρά την οικονομική κρίση που δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τα οικονομικά του δήμου, στέκεται δίπλα στις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε σχετικά: 

Με την συνεργασία εξειδικευμένων επαγγελματιών, και φέτος το καλοκαίρι, ο Δήμος θα προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας προγράμματα για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην "Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση".

Θέλω επίσης να τονίσω ότι πολλοί δήμοι για παρόμοιες δράσεις ζητούν οικονομικό αντίτιμο από τους δημότες τους, προσφέροντας χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες από αυτές που εμείς προσφέρουμε δωρεάν.

Κύριο μέλημα μας, από την στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου είναι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους Δημότες. Μέρα με την μέρα αλλάζουμε την πόλη. Αφήνουμε πίσω την μιζέρια και την οπισθοδρόμηση και δουλεύουμε εντατικά για την αναγέννηση της πόλης μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 13:20
 
Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο 4ος Αγώνας Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 11:37

Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο 4ος Αγώνας Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

resized sm 1

Στον 4ο Αγώνα Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης μαζί με 1700 δρομείς που έτρεξαν για καλό σκοπό, στη λίμνη του Μαραθώνα.

resized sm 2

 

Τους αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων διοργάνωσε ο Όμιλος του ΣΚΑΪ, με μοναδικό αντίτιμο για τη συμμετοχή την προσφορά σε τρόφιμα για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

resized sm 3

Αρωγός στην επιτυχημένη αυτή γιορτή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ήταν ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με εκατοντάδες εθελοντές και επιχειρήσεις που υποστήριξαν την προσπάθεια για τη συγκέντρωση τροφίμων.

resized sm 4

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΣΚΑΪ κ. Ιωάννης Σπανολιός και η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου κα Δώρα Γιαννακάκη, καθώς και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης απένειμαν τα βραβεία στους νικητές των αγώνων και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση κοινωνικής ευαισθησίας.  

resized sm 5

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 11:42
 
Ζητούνται άμεσα δότες για αιμοπετάλια
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 09 Ιούνιος 2017 13:17

Ζητούνται άμεσα δότες για αιμοπετάλια

Photo 1

Η κυρία Γ.Σ. νοσηλεύεται Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και έχει άμεση ανάγκη από ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ.

Όποιος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αιμοπετάλια, μπορεί να απευθυνθεί στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8.30 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.00 μμ., με τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 2032257.

 

Ο Δήμαρχος Ιλίου

Νίκος Ζενέτος

 
ΔΩΡΕΑ CACTUS HOTELS ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΦΙΛΟΙ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 11:55

ΔΩΡΕΑ CACTUS HOTELS ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΦΙΛΟΙ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ»

Image1κακτ

Σε δωρεά ειδών απαραίτητων για την διαβίωση των παιδιών προχώρησε πριν λίγες ημέρες η επιχείρηση Θεόφιλος Χαλκιαδάκης Α.Ε. Cactus Hotels, ιδιοκτησίας κ. Νίκου Χαλκιαδάκη.

Η δωρεά αφορούσε κρεβάτια, καλύμματα και παπλώματα κρεβατιών, κουρτίνες και είδη ρουχισμού.

Ευχαριστούμε τη διοίκηση για την φιλοξενία και υποσχόμαστε περαιτέρω ενίσχυση και υποστήριξη του σωματείου καθώς συζητήσαμε τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά στα πλαίσια λειτουργίας του σωματείου.

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η επιχείρηση κάθε χρόνο ενεργεί προς την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα το 2016 υπήρξε δωρεά σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, χορηγία σε τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, εθελοντική δενδροφύτευση σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου, προσφορά τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και φέτος έχει ήδη προχωρήσει σε χορηγία σε τοπική χορωδία και σε άλλες δωρεές και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. 

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 18:42

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 resized IMG 4257

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες,  το 7ο Φεστιβάλ των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, με θέμα: «Τα παιδιά του Πειραιά»,  στο  Βεάκειο θέατρο.

Η καλοκαιρινή γιορτή περιελάμβανε  θεατρικά δρώμενα, μουσική και τραγούδι από τη χορωδία των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης,  παραδοσιακούς χορούς  και απαγγελία ποιημάτων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης της  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.  

resized IMG 4219

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Xαίρομαι ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στο Βεάκειο θέατρο όπως και πέρυσι, είτε στις εκδρομές σας, όταν έχω τη δυνατότητα να έρχομαι κι εγώ μαζί  είτε στις επιμέρους επισκέψεις στα Κέντρα Αγάπης. Είμαι χαρούμενος για αρκετούς λόγους. Πρώτον  γιατί μεταδίδετε μια ζωντάνια, μεγαλύτερη από αυτή που εμείς οι νεότεροι έχουμε. Δεύτερον γιατί ομολογώ ότι είστε ένα κοινό στο οποίο αισθάνομαι εντάξει απέναντί σας. Θεωρώ ότι στα Κέντρα Αγάπης έχουμε κάνει αρκετά σημαντική δουλειά. Πάντα λέω ότι υπάρχουν ελλείψεις και θα υπάρχουν, πάντα λέω ότι γίνονται λάθη και θα γίνονται και στο μέλλον, αλλά νομίζω ότι αυτά τα 2,5 κοντά 3 χρόνια μαζί με τον πρώην Δήμαρχο και στενό μου συνεργάτη Χρήστο Αγραπίδη, τον κ. Πλατανησιώτη, την κυρία Πετράκου, τους ανθρώπους που εργάζονται στα Κέντρα Αγάπης - και τους ευχαριστούμε πολύ γιατί δίνουν τον εαυτό τους για να περνάτε καλύτερα κάθε ημέρα - με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό συμπαραστάτες σε πολλά πράγματα που κάνουμε, θεωρώ ότι έχουμε κάνει αρκετά από αυτά που θα θέλαμε.

 resized IMG 4276

Ακούω καμιά φορά τον Χρήστο Αγραπίδη να λέει  ότι έχουμε τα καλύτερα Κέντρα Αγάπης στην Ελλάδα. Δεν το ξέρω, αλλά πιστεύω ότι έχουμε το λιγότερο από τα καλύτερα Κέντρα Αγάπης στην  Ελλάδα, με προγράμματα, με χώρους που προσπαθούμε να τους κρατάμε αξιοπρεπείς. Επαναλαμβάνω έχουν ελλείμματα, δεν «πετάμε στα σύννεφα»,  ξέρουμε τα προβλήματα των Κέντρων Αγάπης, όπως και άλλων δομών του Πειραιά, αλλά όπως έχω ξαναπεί, για ορισμένες δομές, είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Μια από αυτές είναι τα Κέντρα Αγάπης.

Εμείς οι νεότεροι, σας χρωστάμε. Παλέψατε, δουλέψατε σκληρά πολλές δεκαετίες για να φέρετε τη χώρα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Φαίνεται, ότι εμείς οι νεότεροι δεν καταφέραμε να έχουμε την ίδια συνέχεια, αλλά πάντα πρέπει να ελπίζουμε και να είμαστε αισιόδοξοι ότι οι κόποι σας δεν θα πάνε χαμένοι και ότι με πιο πολύ δουλειά κι από εμάς, τους νεότερους, θα μπορέσουμε να πάμε καλύτερα.  Θέλω να υποσχεθώ ότι και τα υπόλοιπα 2,5 χρόνια θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής θα είμαστε κοντά σας και με τη φυσική παρουσία μας, αλλά και με βελτιώσεις που μπορούμε να κάνουμε  για να σας βλέπουμε να   χαμογελάτε. Έχω ξαναπεί ότι όταν χαμογελάνε τα παιδιά μας και οι μητέρες μας, οι πατεράδες μας ή οι παππούδες μας, αισθανόμαστε κι εμείς  καλύτερα και αισθανόμαστε  πραγματικά  εντάξει με τους εαυτούς μας και ευτυχισμένοι.

 resized IMG 4288

Εύχομαι και φέτος να περάσετε καλά. Συνήθως γίνεται ένα μεγάλο γλέντι. Ξέρω ότι έχετε δουλέψει γι αυτήν την ημέρα, με τα τραγούδια, με τους χορούς σας, με τα θεατρικά σας. Ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάσσετε, όποτε σας βρίσκω, ανεξάρτητα αν κάποιοι υποστήριξαν προεκλογικά τη Δημοτική Αρχή ή άλλη παράταξη, για μένα δεν έχει σημασία αυτό και νομίζω προσπαθώ τα  2,5 χρόνια να το αποδεικνύω αυτό ότι σε ορισμένα πράγματα είμαστε όλοι μαζί και χαίρομαι που είναι εδώ άνθρωποι κι από άλλες παρατάξεις. Πιστεύω, επαναλαμβάνω, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στα Σχολεία, στα Κέντρα Αγάπης, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο πιστεύω ότι πρέπει να είναι ενωμένο - και είναι σε    μεγάλο βαθμό ενωμένο - για να κάνουμε τις ζωές σας  καλύτερες.

Εύχομαι καλή διασκέδαση. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ».            

 

 resized IMG 4302

 

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος  Αγραπίδης, ανέφερε:

«Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Αγαπητοί φίλοι, καλεσμένοι, επίσημοι, συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγαπητά μέλη και των 11 Κέντρα Αγάπης του Δήμου Πειραιά, σήμερα είναι μια ημέρα γιορτινή, μια ημέρα ξεχωριστή, όπως συνηθίζεται να λέμε.  Γιατί είναι ξεχωριστή; Γιατί σήμερα εσείς είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης. Σήμερα δείχνετε τη δουλειά και τα έργα που έχετε κάνει όλο αυτό το χρόνο, ενώ αποδεικνύετε ότι η τρίτη ηλικία είναι η ηλικία που μπορεί να είναι το ίδιο και περισσότερο δημιουργική με τις  άλλες περιόδους της ζωής μας. Η τρίτη ηλικία είναι η ηλικία που υπάρχει σοφία, που υπάρχει καλύτερη άποψη για τη ζωή. Στη τρίτη ηλικία μπορούμε να δούμε κι άλλες πιο δημιουργικές διαστάσεις για τη ζωή. Όταν λέμε για δημιουργία έρχεται το κέφι, η χαρά, η ανθρωπιά, η αγάπη, η ηρεμία.

 

Όλοι εμείς στον Δήμο Πειραιά, όπως είπε ο Δήμαρχος, από τη διοίκηση μέχρι και τους εργαζόμενους, είμαστε υπερήφανοι γι αυτά τα οποία σας δίνουμε, γι αυτήν την  έμφαση στη δημιουργία και γι αυτήν  την έμφαση στην έκφραση με διάφορα μέσα που σας παρέχουμε. Το σημερινό Φεστιβάλ, θα έλεγα ότι είναι η αποκορύφωση της προσπάθειας που κάνατε όλο αυτό το χρόνο και είναι κάτι που μας ξεχωρίζει από τους άλλους Δήμους  και ναι κύριε Δήμαρχε είναι κάτι που μας κάνει πραγματικά  να είμαστε πρωτοπόροι.

 

Η διοίκηση με επικεφαλής τον Δήμαρχο μας κ. Μώραλη και τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη  Μαρινάκη, που δείχνει έμπρακτα να προσφέρει καθημερινά και να νοιάζεται για όλα τα Κέντρα Αγάπης. Φυσικά, εμείς όπως είπε και ο Δήμαρχος, λύνουμε και έχουμε λύσει πολλά προβλήματα, συνεχώς βελτιωνόμαστε και δίκαια έχουμε τη φήμη ότι είμαστε τα καλύτερα Κέντρα Αγάπης σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι πραγματικότητα κύριε Δήμαρχε γιατί μην  ξεχνάτε και για ποια περίοδο μιλάμε. Υπάρχει μια κρίση δυστυχώς, και εμείς τους ανθρώπους αυτούς τους στηρίζουμε. Στηρίζουμε τη τρίτη ηλικία και είναι το πιο σημαντικό, σε μια τέτοια περίοδο κρίσης. Γιατί όταν στηρίζουμε τη τρίτη ηλικία στηρίζουμε και τον άνεργο γιο και την άνεργη κόρη, ενώ παράλληλα ξέρουμε ότι η βοήθειά μας αυτή  πολλαπλασιάζεται σε ολόκληρη την κοινωνία μας.

 

Να μην αφήσω και την πολιτεία με παράπονο. Όλα αυτά τα κάνουμε με μια πολιτεία που περικόβει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάθε χρόνο,  πόρους, μειώνει προσωπικό και προσπαθεί δυστυχώς, να βάλει κάθε εμπόδιο με κάθε τρόπο. Εμείς όμως, παρόλα αυτά μένουμε «όρθιοι», είμαστε εδώ, όλοι μαζί να δίνουμε τη «μάχη» καθημερινά και πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα πάμε καλά. Η ανταμοιβή μας, όπως είπε και ο κύριος Δήμαρχος, είναι να σας βλέπουμε χαρούμενους, δραστήριους, δημιουργικούς.  Σήμερα μας δίνετε χαρά και κουράγιο, αλλά και την υποχρέωση να συνεχίζουμε.

 

Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο κ. Μώραλη και στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη  για την αγάπη που μας δείχνουν. Και οι δύο δεν έχουν πει ποτέ όχι σε αίτημα που έχω κάνει για τα Κέντρα Αγάπης. Ποτέ. Να ευχαριστήσω τον Διευθυντή της Διεύθυνσης κ. Πλατανησιώτη, που είναι εδώ μαζί μας και μου έχει υποσχεθεί ότι του χρόνου θα έχουμε δύο δράσεις καινούργιες για τα ΚΑΠΗ τις οποίες πιστεύω να καταφέρουμε να τις παρουσιάσουμε. Να ευχαριστήσω την Προϊσταμένη κα Αγαλοπούλου - Πετράκου, όλες τις  υπεύθυνες  των ΚΑΠΗ: κα Αλεβιτσοβίτου, κα Παπαδήμα, κα Μελιανού, κα Χατζηνικολάου, κα Ρίμπα και την κα Θειακούλη. Επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι σε άκουσμα προβλήματος των Κέντρων Αγάπης έρχονται αμέσως να μας εξυπηρετήσουν. Φυσικά, να ευχαριστήσω  τους δημιουργούς αυτής της εκδήλωσης  και όλους εσάς, που είμαι σίγουρος ότι σήμερα θα μας παρουσιάσετε μια πανέμορφη βραδιά. Να είστε καλά. Καλή επιτυχία».  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν : ο Βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος. Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου και κ. Στέλιος Γαϊτανάρος. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου και η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκος Πλατανησιώτης.Η Δημοτική Σύμβουλος κα Μελίνα Φύκια.

Ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας.

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι : κα Κατερίνα Δουρέκα και κ. Θοδωρής  Σκορδίλης και πλήθος κόσμου.

 


Σελίδα 9 από 432

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...