ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 15:44

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 resized IMG 0047

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε σήμερα το 15ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Γενικό Λύκειο της πόλης, όπου παρέδωσε τεχνολογικό υλικό για τους μαθητές, το οποίο είναι χορηγία της εταιρείας "Mellon Technologies" στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

 

Στα σχολεία παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης κυρία Κορίνα Λαουλάκου και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κυρία Δέσποινα Αρβανίτου, ενώ από τη "MellonTechnologies" ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χάρης Κωνσταντινίδης.

 resized IMG 0055

Τον κ. Μώραλη υποδέχθηκαν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, οι Διευθυντές, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και μαθητές, οι οποίοι διάβασαν στον Δήμαρχο Πειραιά τα αιτήματά τους για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο είχε εγκαινιάσει το 1985,  ο πατέρας του Δημάρχου,  Πέτρος Μώραλης ως Υφυπουργός Παιδείας. Μάλιστα, η Διευθύντρια έδειξε στον κ. Μώραλη το φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια, προκαλώντας τη συγκίνηση του Δημάρχου Πειραιά.

 

Εν συνεχεία ο κ. Μώραλης, παρευρέθηκε στο 7ο Γενικό Λύκειο, όπου  τον υποδέχθηκε το Διευθυντικό προσωπικό και οι μαθητές, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του τεχνολογικού υλικού.

 resized IMG 0066

Σημειώνεται ότι ανάλογο τεχνολογικό υλικό θα δοθεί και σε άλλα σχολεία της πόλης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ήταν μια όμορφη στιγμή για εμένα σήμερα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, όταν με ενημέρωσαν ότι το σχολείο εγκαινιάστηκε από τον πατέρα μου όταν ήταν Υφυπουργός Παιδείας. Μου άρεσε, είναι σημαντικό μετά από τόσα χρόνια να επισκέπτομαι ως Δήμαρχος το σχολείο που εγκαινίασε ο πατέρας μου. Η σημερινή μου επίσκεψη στα σχολεία αφορά άλλη μια συνέργεια, αυτή τη φορά με μια εταιρεία που εδρεύει στον Πειραιά,  την "Mellon Technologies". Προσφέραμε τεχνολογικό υλικό στα σχολεία καθώς έγινε δωρεά στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, μετά από συνεννόηση της Προέδρου κυρίας Λαουλάκου. Βρεθήκαμε λοιπόν στα σχολεία να παραδώσουμε αυτό το υλικό. Ήταν μια ευκαιρία να συζητήσω με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δυο σχολείων και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Το 7ο Γενικό Λύκειο στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, είναι ένα σχολείο που έγινε το 2004, με μικρά προβλήματα και όχι ουσιαστικά. Η επίσκεψη ήταν ευχάριστη, μας υποδέχθηκαν θερμά, τα παιδιά χάρηκαν για την προσφορά του τεχνολογικού υλικού. Το 15ο  Δημοτικό Σχολείο είναι ένα παλιό σχολείο, έχει ορισμένα προβλήματα, τα συζητήσαμε, δεσμεύθηκα ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε γι΄ αυτά. Τους εξήγησα ότι υλοποιούμε συνέργειες με εταιρείες, όπως με τον Παπαστράτο, όπου μας δώρισε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και εμείς τους προσφέραμε πάλι σε σχολεία. Προσπαθούμε,  προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε γιατί είναι μεγάλα, αξεπέραστα, ανυπέρβλητα, κυρίως οικονομικά να τα ισοσκελίσουμε, παρέχοντας υλικό απαραίτητο για την εκπαιδευτική διαδικασία, κάνοντας παράλληλα την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών πιο εύκολη. Δεσμεύθηκα ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε του χρόνου τέτοια εποχή να έχουμε κυρίως στο σχολείο στα Καμίνια λιγότερα προβλήματα. Τα παιδιά του Δημοτικού μου έφεραν τις εκθέσεις τους, οι οποίες είχαν ενδιαφέρον καθώς ανέφεραν τι ζητούν από τον Δήμαρχο, τι θέλουν για την πόλη. Είναι ωραίες στιγμές, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, προβληματίζεσαι όταν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις προς τα παιδιά. Είναι κάτι που δεν είναι ευχάριστο. Τα παιδιά είναι αυθόρμητα, έχουν, με την καλή έννοια, μια παιδική αφέλεια και ήταν μια ωραία στιγμή για εμένα».

 resized IMG 0988

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, δήλωσε: «Η εταιρεία "MellonTechnologies", εξεδήλωσε ενδιαφέρον να συνεργαστεί μαζί μας, για να συμβάλει με τον δικό της τρόπο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αντιμετωπίσουμε κυρίως τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης μας, είτε με τη συμμετοχή εθελοντών στις διάφορες δράσεις μας είτε με την προσφορά στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. βασικών ειδών διαβίωσης για να τα διαθέσουμε στους ωφελούμενους μας ή ακόμα και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την επιβοήθηση των δράσεων μας. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και στο πλαίσιο αυτής, πραγματοποιήθηκε η σημερινή προσφορά στα σχολεία της πόλης μας. Ειλικρινά ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της "Mellon Technologies". Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον αυτής της συνεργασίας».

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της "Mellon Technologies" κ. Χάρης Κωνσταντινίδης, δήλωσε: «Πραγματικά φεύγω πολύ συγκινημένος, γιατί είδα πόσες ανάγκες υπάρχουν στα σχολεία και πόσο -σε εισαγωγικά κι αστειευόμενος - άστοχη ήταν η δική μας συνεισφορά. Υπάρχουν πολύ πιο άμεσες ανάγκες, που ελπίζω την επόμενη φορά να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Παρόλα αυτά, ήταν ευτυχής στιγμή που βρέθηκα στα σχολεία του Πειραιά. Θα ήθελα αυτό να το συνεχίσουμε σαν εταιρεία και να υπάρχει μια συνέχεια σε αυτό που κάναμε, το οποίο δεν είχαμε προγραμματίσει, αλλά θεωρήσαμε ότι έπρεπε να γίνει».

 resized ΙMG 0065

Η Διευθύντρια του 15ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κυρία Άννα Καράβα, τόνισε:

«Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και η χαρά που υποδέχθηκα σήμερα τόσο τον κύριο Δήμαρχο όσο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και όλο το επιτελείο της εταιρείας "Mellon Technologies" που μας χάρισε τα UPS για το σχολείο μας, ένα σχολείο του Πειραιά που έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από κάθε προσφορά. Ο κύριος Δήμαρχος είναι ένας άνθρωπος πολύ προσιτός, ένας άνθρωπος ο οποίος άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο τα προβλήματα του σχολείου, όσο και των εκπαιδευτικών. Άκουσε τους μαθητές του σχολείου που για εμάς ήταν η φωνή όλων μας, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ήταν για εμάς μια πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη που η δημοτική αρχή του τόπου μας επισκέφθηκε το σχολείο μας και μπόρεσε να ακούσει από κοντά όλα τα προβλήματα - και τα κτιριακά - της σχολικής μας μονάδας».

 

Ο Διευθυντής του 7ου Γενικού Λυκείου Πειραιά κ. Γιώργος Κουντούρης, καλωσόρισε τον κ. Μώραλη, το κλιμάκιο του Δήμου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της "Mellon Technologies" στο σχολείο. Ο κ. Κουντούρης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο γι΄ αυτή την προσφορά, τονίζοντας πως«αν και το 7ο Γενικό Λύκειο είναι στις παρυφές του Δήμου, είναι πάντα μέσα στις καρδιές των Πειραιωτών».

 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των Κρητών εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης στο Ηράκλειο
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 09:27

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των Κρητών εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης στο Ηράκλειο


unnamedxm
 
 

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας ήδη φυσική παρουσία στην Κρήτη από τον Οκτώβριο του 2014 με το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης στα Χανιά, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των Κρητών και πιστό στη δέσμευσή του προχώρησε:

● στη λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο καθώς και του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο Ηράκλειο όπου εξειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών του οργανισμού στα παιδιά και τις οικογένειες της Κρήτης.

● στην ένταξη της υπερσύγχρονης κινητής ιατρικής μονάδας εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά καθώς και του διασωστικού πληρώματος στο ΕΚΑΒ Κρήτηςκαλύπτοντας τις ανάγκες των νεογνών και των παιδιών όλης της περιφέρειας. Η κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ και κατόπιν απόφασης της κεντρικής διοίκησης του ΕΚΑΒ Κρήτης έχει έδρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

● στην άμεση δημιουργία ενός Σπιτιού για τα παιδιά θύματα Βίας στην περιοχή του Ηρακλείου, χάρη στην χρηματοδότηση που έλαβε ο οργανισμός από τον Dr. Basile Khoudokormaff Charitable Foundation με έδρα την Ολλανδία και του κου Μαυρομιχαλάκη Ευάγγελου που παραχώρησε το οικόπεδο.

Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος μαζί με την εξειδικευμένη ομάδα του πραγματοποίησε συναντήσειςενημερώνοντας για το έργο και τις δράσεις του οργανισμού στην Κρήτη. Στο Ηράκλειοπραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κρήτης κα Ζεάκη, με τον Διευθυντή Παιδιατρικής κλινικής ΠΑΓΝΗ κον Γαλανάκη, τον Διευθυντή ΜΕΘ Παίδων ΠΑΓΝΗ κον Μπριασούλη και την Διευθύντρια Μονάδας Νεογνών ΠΑΓΝΗ κα Γιαννακοπούλου. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Διοικητή ΠΑΓΝΗ & Βενιζέλειου Νοσοκομείου κον Τασσόπουλο, με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου κον Δουβή καθώς και με τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης κον Οδυσσέα Ζώρα και τον καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης κον Λιόνη. Στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κον Βουλγαρίδη, με την Διευθύντρια Παιδιατρικού Τομέα κα Μπαλωμενάκη και γιατρούς του Παιδιατρικού Τομέα καθώς και με την Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κα Ορφανουδάκη. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Ρέθυμνο όπου πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον  Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κον Φραγκιαδάκη, με την Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κα Σαβράμη καθώς και με τον κον Δουλγεράκη υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Τομέα Ρεθύμνου.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης με έδρα το Ηράκλειο, στο ξενοδοχείο Astoria Capsis,  όπου το παρόν έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Αρναουτάκης, ο αναπληρωτής διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης κος Σεληνιωτάκης, ο πλοίαρχος Γενικής Περιφερειακής διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης κος Σιγούρος, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης κος Ζώρας καθώς και πλήθος θεσμικών φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων, ιδιωτών και υποστηρικτών του οργανισμού ενώ παράλληλα ο Γιώργος Ζερβάκης με την ορχήστρα του υποδέχτηκε τους καλεσμένους με τους ήχους της κρητικής λύρας. Το συντονισμό της παρουσίασης είχε η δημοσιογράφος κα Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Ο πρόεδρος κος Κώστας Γιαννόπουλος καλωσόρισε τους υποστηρικτές και φίλους του οργανισμού  ενώ τους ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που έλαβε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κρήτη. Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα με τη φυσική παρουσία και εκπροσώπηση του οργανισμού μας στην Κρήτη, σχεδόν 22 χρόνια μετά την ίδρυσή του. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη θετική ανταπόκριση που λάβαμε αλλά η εικόνα όλης της πόλης που βρίσκεται σήμερα μαζί μας μιλάει από μόνη της. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο τόσο για την παρουσία του όσο και για τη σεμνότητα, το ήθος, τον ενωτικό του λόγο καθώς την ακούραστη διάθεσή του να βοηθά στο έργο μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τονΠεριφερειάρχη Κρήτης κον Αρναουτάκη ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και βρίσκεται μαζί μας με διάθεση συνεργασίας ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε κάθε παιδί και την οικογένειά του στην Κρήτη, ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρήσκευμα».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πανελλαδικού έργου και των δράσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο κος Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε και για τις δράσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Κρήτη από τον Οκτώβριο του 2014 με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης με έδρα τα Χανιά. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του βρέθηκε στην Κρήτη παρέχοντας το σύνολο των υπηρεσιών του σε παιδιά, οικογένειες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ιατρική κοινότητα, αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Χάρη στην υποστήριξη του κόσμου και των επιχειρήσεων καταφέραμε να αποκτήσουμε και φυσική παρουσία στην Κρήτη με έδρα τα Χανιά και να σταθούμε δίπλα σε κάθε παιδί στην Κρήτη που μας είχε ανάγκη. Στηρίξαμε 6.558 παιδιά και τις οικογένειές τους σε διάστημα περίπου 2,5 χρόνων παρέχοντας όλες μας τις υπηρεσίες σε κάθε παιδί θύμα Βίας, σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, σε κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και σε κάθε παιδί που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε συνθήκες Φτώχειας».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τίμησε με ειδικές πλακέτες όλους τους θεσμικούς φορείς, τους συλλόγους, τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που έχουν αγκαλιάσει το έργο και τις δράσεις του οργανισμού  με κοινό όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο, ο οποίος τίμησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τόσο με την παρουσία του όσο και με τα θερμά του λόγια.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων πραγματοποιήθηκε ηπαρουσίαση της δράσης του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που λειτουργεί στα Χανιά. Το παρόν έδωσαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κος Λαγουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κος Βαμβούκας, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και συλλόγων, υποστηρικτές και φίλοι του οργανισμού ενώ παράλληλα τα παιδιά της Σχολής του Αντώνη Μαρτσάκη καλωσόρισαν τους καλεσμένους παίζοντας παραδοσιακή κρητική μουσική. Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Μαρίνα Γιακουμάκη.

Κατά την έναρξη, ο πρόεδρος του οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε για την ζεστή υποδοχή και φιλοξενία των Κρητών οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και κατάφεραν όλοι μαζί να αποκτήσει φυσική παρουσία στην Κρήτη τον Οκτώβριο του 2014 με τη λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης με έδρα  τα Χανιά. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκαν αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην Κρήτη, για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως και τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ τιμήθηκαν με ειδικές πλακέτες όλοι εκείνοι, ιδιώτες, επιχειρήσεις, φορείς, που από την πρώτη στιγμή έχουν στηρίξει ουσιαστικά τη δράση του οργανισμού στην Κρήτη για κάθε παιδί και την οικογένειά του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά όλους τους Κρήτες που απέδειξαν περίτρανα  στην πράξη την προτροπή του 10χρονου ιδρυτή του οργανισμού Ανδρέα Γιαννόπουλου: «Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την πραγματοποίηση της παρουσίασης στα Χανιά:

● Το Δήμο Χανίων για τη φιλοξενία

● Την δημοσιογράφο Μαρίνα Γιακουμάκη για τον συντονισμό

● Το Κρητικό Εργαστήρι – ΑΦΟΙ Λαμπάκης για το catering

● Την εταιρία Χιωτάκης ΑΒΕΕ για το catering

● Την εταιρία ΓΕΡΑΝΙ αναψυκτικά για το catering

● Την σχολή Hotelier Education για το catering

● Την εταιρία TRADE UP για το catering

● Τη Σχολή Αντώνη Μαρτσάκη για την παραδοσιακή τους νότα

● Τον κον Γαλανάκη Μπάμπη για την οπτικοακουστική κάλυψη

● Τον κον Μπαλαδάκη Γιώργο για τη φωτογραφική κάλυψη

● Τον κον Γιώργο Τριλυράκη, την κα Νίκη και την κα Χρυσούλα για το μεσημεριανό γεύμα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την πραγματοποίηση των εγκαινίων στο Ηράκλειο:

● Το ξενοδοχείο Astoria Capsis για τη φιλοξενία

● Τη δημοσιογράφο Ανδριανή Αγγελιδάκη για τον συντονισμό

● Τον Γιώργο Ζερβάκη και την ορχήστρα του για τις μαντινάδες

● Την εταιρία Super Soundic και τον κον Γιακατό Γιώργο για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό

● Το studio Manioros για την οπτικοακουστική κάλυψη

● Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για τη φωτογραφική κάλυψη

● Τον Κρητικό Φούρνο για το catering

● Τον Φούρνο Βαμβουκάκη για το catering

● Τον Φούρνο Σαβοϊδάκη για το catering

● Την εταιρία Lyrarakis Wines για το catering

● Την εταιρία Χαλκιαδάκης για το catering

● Την εταιρία Kreta Garden για τα φυτά

● Την εταιρία Αθανασιάδης Γιώργος «Μιμόζα» για τα φυτά

resized 20170303 144731

resized 20170303 161215

resized 20170328 114713resized 20170328 115308resized 20170329 123119
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 09:34
 
Το πνεύμα του αθλητισμού συνάντησε την ανθρωπιά! ● Μεγάλη η απήχηση του Τουρνουά Αγάπης που διοργάνωσε ενόψει του Πάσχα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η ΚΕΥΝΣ για τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 09:00

Το πνεύμα του αθλητισμού συνάντησε την ανθρωπιά!

 ● Μεγάλη η απήχηση του Τουρνουά Αγάπης που διοργάνωσε ενόψει του Πάσχα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η ΚΕΥΝΣ για τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

resized tournoua agapis 11

resized tournoua agapis 1

 

 

Με μισό τόνο τροφίμων μακράς διαρκείας θα ενισχυθούν οι προμήθειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά τον εντυπωσιακό απολογισμό των καθιερωμένων πια Τουρνουά Αγάπης που υλοποίησε για ακόμα μία χρονιά, ενόψει του Πάσχα, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου (Κ.Ε.Υ.Ν.Σ) το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου 2017.

resized tournoua agapis 2

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά και κεντρικό σύνθημα «Παίζουμε και Προσφέρουμε», το Κλειστό Γήπεδο Πεύκων (Δ.Α.Κ.), το Γήπεδο Ποδοσφαίρου και το Γήπεδο Τένις Πεύκων, πλημμύρισαν κόσμο και χαμόγελα αγάπης και προσφοράς με στόχο την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που βιώνουν σκληρότερα από τους υπόλοιπους τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

resized tournoua agapis 3

Εκατοντάδες σακούλες με μακαρόνια, κριθαράκι, γάλα, λάδι, όσπρια, κ.ά. κατέκλυσαν τον περίγυρο των γηπέδων, δημιουργώντας το ωραιότερο ντεκόρ και αποδεικνύοντας με τον πιο αισιόδοξο και ενθαρρυντικό τρόπο το μέγεθος της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την κοινωνία μας. Στο πλαίσιο του καθιερωμένου, κορυφαίου αυτού θεσμού αθλητισμού, αγάπης και ανθρωπιάς, μικροί αθλητές των τμημάτων των Κ.Δ.Α.Π. και Μαζικού Αθλητισμού της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο Τουρνουά TaeKwonDo που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Απριλίου στο Κλειστό Γήπεδο Πεύκων, ενώ εντυπωσιακά γκολ ανθρωπιάς καταχειροκροτήθηκαν στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου, την Κυριακή 2 Απριλίου στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Πεύκων στην περιοχή Δελασάλ.

resized tournoua agapis 4

Παράλληλα, με περισσή θέρμη και εκπληκτικές επιδόσεις αγωνίστηκαν και όλοι οι συμμετέχοντες του Τουρνουά Τένις, την ίδια ώρα, στο Γήπεδο Τένις Πεύκων, αποδεικνύοντας ότι η ελπίδα πηγάζει από τη νέα γενιά και είναι πάντα ζωντανή.

resized tournoua agapis 5

«Η εποχή μας δεν είναι εύκολη. Μια ματιά όμως στο χώρο και τα τρόφιμα που έχουν μαζευτεί με τόση χαρά για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μας κάνει διπλά περήφανους και μας γεμίζει με δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε να παλεύουμε με κάθε τρόπο, με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία, να παραμείνουμε γενναιόδωροι και πάνω απ’ όλα άνθρωποι», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης, ευχαριστώντας όλους όσοι βρέθηκαν στα γήπεδα και ενίσχυσαν την προσπάθεια του δήμου.

resized tournoua agapis 6

«Η τοπική μας κοινωνία κινητοποιήθηκε μαζικά και με θέρμη στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού και της αλληλεγγύης και στήριξε για ακόμα μία φορά τις προσπάθειες που αναπτύσσονται συντονισμένα από το δήμο μας για τη συγκέντρωση τροφίμων για κάθε συνάνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια και έδωσαν μία ακόμα ενισχυτική ένεση στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, που ενισχύει καθημερινά εκατοντάδες συνανθρώπους μας», τονίζει ο πρόεδρος της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. Δημήτρης Απατσίδης.

resized tournoua agapis 7

resized tournoua agapis 8

resized tournoua agapis 9

resized tournoua agapis 10

 

resized tournoua agapis 12

 

resized tournoua agapis 13

resized tournoua agapis 14

resized tournoua agapis 15

resized tournoua agapis 16

resized tournoua agapis 17

 
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 08:45

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

 Img 9958β

 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε με μπλε χρώμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, που διοργάνωσε η  Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων  χθες  2 Απριλίου.

 

Ο Δήμος Πειραιά,  έστειλε συμβολικό μήνυμα για την ανάγκη κοινωνικής ισότητας των ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες,  συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις,  με τη φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου της πόλης, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 

Εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο φωταγωγήθηκαν με μπλε χρώμα τη νύχτα της 2ας Απριλίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Light it up Blue”. Στην Ελλάδα φωταγωγήθηκαν επίσης μπλε,  η Πύλη του Αδριανού, το Δημαρχείο Ιωαννίνων και η Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα.

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κυρία Ειρήνη Νταϊφά, δήλωσε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια που το βράδυ της 2ας Απριλίου το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε μπλε και έγινε «φάρος ελπίδας», συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Φωτίζοντας μπλε το ξεχωριστό κόσμημα της πόλης μας, ο Δήμος Πειραιά μαζί με όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, επιδιώξαμε να ρίξουμε φως με σεβασμό και αγάπη, στο δικαίωμά τους σε μία ζωή με ισότιμη μεταχείριση, στη δημιουργία μιας Κοινωνίας αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού, μέσα στην οποία όλοι θέλουμε να ζουν τα παιδιά μας. Ο Δήμος Πειραιά και το Δημοτικό μας Θέατρο θα είμαστε πάντα συμπαραστάτες και υποστηρικτές τέτοιων αξιέπαινων προσπαθειών».

 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

 

«Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά με χαρά συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, με τη φωταγώγηση σε μπλε χρώμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.  Με μια συμβολική κίνηση,  το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, διέδωσε με το χρώμα του, την αναγκαιότητα αντιμετώπισης των ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες, για όρους απόλυτης ισότητας στην κοινωνία μας. Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων για την πρωτοβουλία αυτή και εύχομαι να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το σπουδαίο κοινωνικό της έργο. Ως Δήμος Πειραιά θέλουμε να συμβάλλουμε σε ενέργειες που μεταφέρουν αισιόδοξα και  ανθρωπιστικά μηνύματα».

 

Ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων κ. Θωμάς Καπέλος, δήλωσε: «2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Ημέρα που καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) ακολουθώντας το παράδειγμα της Autism Europe προσπαθεί να συνεγείρει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία ευρύτερα. Με σύνθημα: « Όχι στην Διάκριση και τον Αποκλεισμό», με τον φωτισμό Κτιρίων–Συμβόλων δημιουργεί το άνοιγμα προς την κοινωνία. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Δήμου Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Πειραιά για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Πειραϊκής και της ευρύτερης κοινωνίας, φωτίζοντας το ανακαινισμένο σύμβολο του Πειραιά: το Δημοτικό Θέατρο».

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΔΡΑΣΗ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Κυριακή, 02 Απρίλιος 2017 16:31

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΔΡΑΣΗ

 resized IMG 3510

 

To Πασχαλινό Bazaar του Σώματος Εθελοντών Κοκκινιάς «ΔΡΑΣΗ», που διεξάγεται στην Πλατεία Νεράιδας στην Παλαιά Κοκκινιά επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

 

Ο κ. Μώραλης αγόρασε πασχαλινά δώρα, ενισχύοντας τις δραστηριότητες του Σώματος Εθελοντών Κοκκινιάς «ΔΡΑΣΗ».

 

Κατά τη διάρκεια του Πασχαλινού Bazaar, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες  εκδηλώσεις, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, συμμετείχε παίζοντας αγαπημένες μελωδίες.

 resized IMG 3500

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Το Σώμα Εθελοντών Κοκκινιάς «ΔΡΑΣΗ», είναι ένας ιδιαίτερα ενεργός Σύλλογος, με  έντονη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. Χαίρομαι που δημότες του Πειραιά, αναλαμβάνουν  πρωτοβουλίες σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Επισκέφθηκα σήμερα το Πασχαλινό Bazaar της «ΔΡΑΣΗΣ», προμηθεύθηκα πασχαλινά δώρα και συνομίλησα με τον κόσμο, ο οποίος αγκάλιασε την προσπάθεια που καταβάλλει το Σώμα Εθελοντών Κοκκινιάς, προκειμένου να ενισχύσει το έργο του.  Ως Δημοτική Αρχή, θα είμαστε πάντα κοντά σε Συλλόγους της πόλης μας που επιδεικνύουν ευαισθησία και κοινωνική συνείδηση».

 

Ο Πρόεδρος του Σώματος Εθελοντών Κοκκινιάς «ΔΡΑΣΗ» κ. Ηρακλής Ανδρικόπουλος, δήλωσε: «To Πασχαλινό Bazaar που διοργάνωσε το  Σώμα Εθελοντών Κοκκινιάς «ΔΡΑΣΗ», περιλαμβάνει χειροποίητες δημιουργίες, πασχαλινά δώρα, γλυκά και εδέσματα, τα οποία έφτιαξαν εθελοντές και εθελόντριες της «ΔΡΑΣΗΣ». Τα έσοδα του Bazaar θα διατεθούν για τις δραστηριότητες μας, δηλαδή στα συσσίτια που προσφέρουμε σε άπορους συμπολίτες μας, καθώς και σε πολιτιστικές και εξωραϊστικές δράσεις του Σώματος «ΔΡΑΣΗ», της Παλαιάς Κοκκινιάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει, τους Αντιδημάρχους, την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά για τη συμμετοχή τους. Ευχαριστώ και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας».

 


Σελίδα 8 από 422
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση