ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Δήμος Ευρώτα - ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ...
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 15:30

Δήμος Ευρώτα - ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Image1e


* Έμπρακτη απόδειξη ότι ο ανθρωπισμός υπάρχει στην
 κοινωνία των πολιτών,ήταν η χθεσινή (23/1/2017) αιμοδοσία,που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας.
Το ΝΠΔΔ του Δήμου Ευρώτα,το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης,Δημοτική Κοινότητα Σκάλας και ο Σύλλογος ''ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ'', προετοίμασαν άψογα την αιμοδοσία. Μετά από δύο χρόνια - λόγω του γνωστού προβλήματος της Ελονοσίας- η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη και εκτός των 57 φιαλών αίματος,έγινε από Εθελοντές ενημέρωση για δότες μυελού των οστών και η πρώτη συμμετοχή ήταν ενθαρρυντική.

 

Image2e


Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην επιχείρηση ΕYROTAS FRUIT που προσέφερε στους Εθελοντές αιμοδότες ποικιλία φρέσκων χυμών.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην οργάνωση της αιμοδοσίας,κυρίως όμως τους Εθελοντές αιμοδότες και δήλωσε ότι ''Στις κρίσιμες συνθήκες που ζούμε η αξία του ανθρωπισμού μέσα από την ύψιστη προσφορά αίματος αποδεικνύει ότι η κοινωνική αλληλεγγύη σηματοδοτεί το μέλλον και την προοπτική μας''

Image3e

 
Ένταξη του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ηγουμενίτσας
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 14:32

Ένταξη του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ηγουμενίτσας.

hgoumenitsalogo

Με σχετικές αποφάσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» οι υποβληθείσες από τον Δήμο Ηγουμενίτσας προτάσεις «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας» και «Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηγουμενίτσας» με τα ποσά των 112.320,00€ και 243.360,00€ αντίστοιχα.

Η λειτουργία των παραπάνω δομών θα δημιουργήσει στον Δήμο Ηγουμενίτσας έξι (6) νέες θέσεις εργασίες, οι οποίες θα προκηρυχθούν το προσεχές διάστημα μέσω του ΑΣΕΠ.

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 • Υποδοχή -Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών

 • Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

 • Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Επίσης θα είναι εφικτή η διασύνδεση των ωφελούμενων ατόμων – πολιτών του Δήμου Ηγουμενίτσας με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα διανέμει σε σταθερή και τακτική βάση τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, οπωρολαχανικά, είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης, υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, κλπ σε τουλάχιστον 160 ωφελούμενους της δομής. Τα προϊόντα θα εξασφαλίζονται με σχετικές καμπάνιες που θα γίνουν από τη Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας για προσφορές από τοπικές επιχειρήσεις, φορείς συλλόγους κλπ, αλλά και με αγορά συγκεκριμένων προϊόντων που είναι σε έλλειψη από το Δήμο Ηγουμενίτσας. Επιπλέον θα αξιοποιηθεί το πρόγραμμα απόσυρσης οπωροκηπευτικών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ή άλλα προγράμματα (πχ υπόλοιπα ΤΕΒΑ κλπ.) Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα συμβάλλει και στην παραλαβή και διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, καθώς στο Δήμο Ηγουμενίτσας υλοποιείται το Ε.Π. "Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ"

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αφορά την παροχή σε τακτική ή έκτακτη βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη αυτή. Το σχετικό φαρμακευτικό υλικό θα εξασφαλίζεται μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, Ιατρικό Σύλλογο Νομού Θεσπρωτίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Νομού Θεσπρωτίας, εθελοντών πολιτών κα. Η δομή θα συνεργάζεται στενά με το Κέντρο Υγείας , το Κέντρο Κοινότητας και το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".

 
Προσφορά τροφίμων από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων "Νέα Παιδεία" στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Περιστερίου
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 14:12

Προσφορά τροφίμων από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων

"Νέα Παιδεία" στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Περιστερίου

resized Προσφορά τροφίμων από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία 1

Για μια ακόμη χρονιά, οι μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα παρέδωσαν στις 19 Ιανουαρίου 2017 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Περιστερίου για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, που πραγματικά έχουν ανάγκη.

resized Προσφορά τροφίμων από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία 2

Τα παιδιά βοήθησαν στη μεταφορά τους από το σχολικό τους λεωφορείο στο Παντοπωλείο και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του και τις πρωτοποριακές κοινωνικές δράσεις του Δήμου Περιστερίου από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιο Θεοδωράκο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ξένη Κορόγιαννη.

resized Προσφορά τροφίμων από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία 3

Η συγκέντρωση των τροφίμων έγινε κατά τη διάρκεια του bazaar των εκπαιδευτηρίων, που όχι μόνο πέρασαν καλά, αλλά σκέφτηκαν από ψυχής τους συνανθρώπους τους. Μια πρωτοβουλία που αξίζει συγχαρητήρια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

resized Προσφορά τροφίμων από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία 4

 
Σημαντικές δωρεάν δράσεις υλοποιεί το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 19:32

Σημαντικές δωρεάν δράσεις υλοποιεί το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου

Αριστέρα στο πάνελ διακρίνεται ο κ. Γ. Μπεκιάρης

Στο πλαίσιο του 3ου Forum Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας, η ΚΕΔΕ και το ΕΔΔΥΠΠΥ πραγματοποίησαν εκδήλωση στις 8/1/2017 με θέμα «Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας στους Δήμους», όπου συμμετείχε και ο Δήμος Περιστερίου, με ομιλητή – εκπρόσωπο τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Υγείας – Καρδιολόγο Γιώργο Μπεκιάρη.

Στην ομιλία του, ο κ. Μπεκιάρης ανέφερε τα εξής:

«Η πρόληψη είναι ο πλέον σύγχρονος και ο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των ασθενειών της εποχής μας.

Περιλαμβάνει μέτρα για την μη εμφάνιση της νόσου, μέτρα για την έγκαιρη διάγνωση μετά την εμφάνισή της και μέτρα για την μείωση των επιπλοκών και των συνεπειών μιας νόσου.

Σήμερα, στα λοιμώδη νοσήματα έχουν προστεθεί και τα νοσήματα του «πολιτισμού» και της «κοινωνίας της αφθονίας» (καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, ατυχήματα και αυτοκτονίες) αλλά και τα νοσήματα που σχετίζονται με τον βομβαρδισμό από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων, των κεραιών και των πυλώνων υψηλής τάσης.

Για να επιτύχει η πρόληψη είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει προγράμματα βελτίωσης της υγείας των αναξιοπαθούντων, μειώνοντας το «χάσμα της υγείας» ανάμεσα σε πλουσίους και φτωχούς.

Η υγεία μας εξαρτάται κατά 50 % από την συμπεριφορά, κατά 20% από το περιβάλλον, κατά 20% από την κληρονομικότητα και κατά 10% από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ας προβληματισθούμε λοιπόν:

 • Μήπως οι στρατηγικές πρόληψης ενός έθνους, θα στοίχιζαν λιγότερο από τις στρατηγικές νοσοκομειακής περίθαλψης;

 • Μήπως μια μορφή αντίστασης στις προσπάθειες πρόληψης συνιστά ανταγωνισμός από τις φαρμακευτικές εταιρείες, τις βιομηχανίες οινοπνευματωδών και καπνού;

 • Μήπως στη χώρα μας, που η νοσοκομειακή περίθαλψη ολοένα και περισσότερο ευτελίζεται, τα προγράμματα πρόληψης καθίστανται ιδιαίτερα επιτακτικά;

Ο Δήμος Περιστερίου προσπαθεί να είναι πλάι στους πολίτες και να τους βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων τους και ιδιαίτερα των προβλημάτων υγείας.

Αναφέρουμε μερικές από τις πάμπολλες δράσεις μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου «ΔΩΡΕΑΝ» για τους συμπολίτες μας:

 • Εξετάσεις για διάγνωση ηπατιτίδων και μολύνσεων από HIV.

 • Ενημερωτικές ομιλίες σχετικές με καρδιαγγειακά νοσήματα, οστεοπόρωση, καρκίνο του προστάτη, του μαστού, του δέρματος , κλπ.

 • Καρδιολογικές εξετάσεις και Μικροβιολογικές εξετάσεις «χωρίς συμμετοχή» για τα μέλη των ΚΕΦΙ και τις οικογένειές τους

 • Εξετάσεις προσδιορισμού του λιπιδαιμικού προφίλ

 • Αγγειολογικές εξετάσεις

 • Σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο γίνεται ενημέρωση στα σχολεία, και προσδιορισμός των εν δυνάμει διαβητικών και εφαρμόζονται ειδικές παρεμβάσεις στα παιδιά και στις οικογένειες τους.

 • «Φυσικοθεραπείες ειδικές» για πάσχοντες από τη Νόσο Parkinson.

 • Λειτουργούμε μονάδες διάγνωσης και υποστήριξης των πασχόντων από τη Νόσο Alzheimer.

 • Συμμετέχουμε στην ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σχετικά με τα ανευρύσματα της κοιλιακής αορτής, το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του προστάτη, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του κακοήθους μελανώματος.

 • Παράλληλα γίνονται οι ανάλογες εξετάσεις, όπως μαστογραφίες, υπερηχογράφημα αορτής, προστάτη, αγγείων, τεστ PAP, σπιρομετρήσεις και προσδιορισμός καρδιαγγειακού κινδύνου.

 • Δωρεάν εγχειρήσεις καταρράκτη για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

 • Τέλος λειτουργούμε το Κοινωνικό Ιατρείο, στο οποίο συμμετέχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων και 12 νοσηλευτές.

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας για να βοηθήσουμε περισσότερο τους συμπολίτες μας».  

 
ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 19:02

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

resized 1 ΔΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 2017

 

Το πιο ζεστό καλωσόρισμα επιφύλαξαν στα παιδιά του κέντρου φιλοξενίας Καλοχωρίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Καλοχωρίου, στα οποία ξεκίνησαν από χθες να λειτουργούν οι νέες Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

resized resized 2 ΔΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Τα παιδιά των δύο σχολείων υποδέχτηκαν με τραγούδια και χαμόγελα τους νέους συμμαθητές τους, ενώ τους πρόσφεραν συμβολικά δωράκια. Μάλιστα, φρόντισαν να διακοσμήσουν τους πίνακες στις αίθουσες και τους διαδρόμους με ζωγραφιές και τη λέξη «καλωσήρθατε» στα ελληνικά και τα αγγλικά, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Τα προσφυγόπουλα συγκινήθηκαν από τη θερμή υποδοχή, ενώ κάθισαν με ενθουσιασμό στα θρανία, για να παρακολουθήσουν τα πρώτα τους μαθήματα. Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στο 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού, όπου ξεκίνησαν να φοιτούν τα παιδιά του κέντρου Καλοχωρίου ηλικίας 13 έως 15 ετών.

resized resized P1180164

Η ΔΥΕΠ στα δημοτικά σχολεία Καλοχωρίου και στο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού είναι η πέμπτη που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ άμεσα πρόκειται να λειτουργήσουν άλλες τρεις. Το επόμενο διάστημα, εξάλλου, θα ανοίξουν οι δομές και για όλα τα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έχει προγραμματιστεί και η λειτουργία νηπιαγωγείων εντός των καμπ για τα παιδιά ηλικίας 4 – 5 ετών.

resized resized P1180213

Υπενθυμίζεται ότι τα κριτήρια επιλογής των σχολείων που θα φιλοξενήσουν ΔΥΕΠ, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, είναι η απόσταση από το κέντρο φιλοξενίας, με βασική προϋπόθεση να υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία βρίσκεται το καμπ και η επάρκεια της μονάδας σε αίθουσες και υλικοτεχνική υποδομή. Παράλληλα, επιχειρείται η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά και ισοκατανομή τους σε πολλούς δήμους. Τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο έχει αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

resized resized P1180260

 


Σελίδα 8 από 407
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση