ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


«Πολίτες με αξίες και συλλογικότητα…» ● Σε γιορτή του αθλητισμού εξελίχθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. και των Τμημάτων των ΚΔΑΠ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 13:08

«Πολίτες με αξίες και συλλογικότητα…»

● Σε γιορτή του αθλητισμού εξελίχθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της

Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. και των Τμημάτων των ΚΔΑΠ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

 

resized kdap-pita 4

 

Μια μεγάλη γιορτή, αντίστοιχη του μεγέθους του έργου της, αποτέλεσε χθες η κοπή της βασιλόπιτας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΚ Νεάπολης.

Η δημοτική επιχείρηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, γιόρτασε παρουσιάζοντας χορούς και γυμναστικές επιδείξεις από μέρος των 5.500 παιδιών που συμμετέχουν στα πάνω από 400 τμήματά της.

resized kdap-pita 8

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ανέδειξε το κοινωνικό έργο που παράγουν τα πολυπληθή τμήματα σε κάθε Δημοτική Ενότητα του δήμου, όπου «300 εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, συμβάλλοντας με το έργο τους στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του πολίτη μέσα από την ενασχόληση με την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό». «Μέσα στα τμήματα αυτά, τα παιδιά δεν γυμνάζουν μόνο το σώμα τους αλλά παίρνουν αξίες, αρχές, ιδανικά, μυούνται στην αξία της συλλογικότητας, της ομαδικότητας και της εργατικότητας, ώστε να είναι χρήσιμοι πολίτες και τώρα και στο μέλλον, για τον εαυτό τους, για την οικογένειά τους και για την κοινωνία», πρόσθεσε, τονίζοντας την κοινωνική ευαισθησία της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ., καθώς το 80% των νέων συμμετέχουν δωρεάν στα τμήματα και στα προγράμματα των ΚΔΑΠ, και το υπόλοιπο ποσοστό, που δεν πληροί τα κριτήρια, με ένα ελάχιστο αντίτιμο.

resized kdap-pita 2

«Συνεχίζουμε δυναμικά…»

«Συνεχίζουμε τον αγώνα να σας κάνουμε υπερήφανους για το δήμο μας και για όσα σας προσφέρει. Και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες και προγράμματα όσο λυσσαλέα πολεμική κι αν δεχόμαστε», τόνισε ο δήμαρχος.

resized kdap-pita 2-apatsidis

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. Δημήτρης Απατσίδης καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους, αναφέρθηκε στο έργο της Επιχείρησης, ευχαριστώντας όλους τους υπαλλήλους της και ευχόμενος «καλή δύναμη για συνέχιση της επιτυχημένης πορείας και στην καινούρια χρονιά».

Το πρόγραμμα που ακολούθησε την κοπή της βασιλόπιτας ήταν πλουσιότατο, με τους θεατές να απολαμβάνουν επιδείξεις από τμήματα αεροβικής, ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, διάφορων ειδών μοντέρνου χορού και ταγκό, τζούντο (στο τέλος της οποίας όλο το γυμναστήριο έμεινε ακίνητο συμμετέχοντας σε video mannequin challenge για φιλανθρωπικό σκοπό) και Τάε-Κβον-Ντο.

resized kdap-pita 1

Τέλος, οι υπεύθυνοι της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. κάλεσαν και παρότρυναν τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν στα δύο τμήματα δωρεάν γυμναστικής για ενήλικες που γίνονται κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, 7-8 και 8-9 το πρωί, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Νεάπολης.

resized kdap-pita 5

resized kdap-pita 6

resized kdap-pita 7

 

 

 
Ένας τόνος τρόφιμα από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και τον Σκάϊ για το Κέντρο Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 20:21

Ένας τόνος τρόφιμα από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και τον Σκάϊ για το Κέντρο Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

 sygkentrosi-trofimon

Ένας τόνος τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και την πρωτοβουλία «Όλοι μαζί μπορούμε» του Ομίλου ΣΚΑΙ, σε μεγάλη εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.       

«Πρόκειται για μία σημαντική συνδρομή στη μεγάλη και διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ενίσχυση ανθρώπων που έχουν ανάγκη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος ευχαρίστησε την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και τον ΣΚΑΙ όχι μόνο για την πρωτοβουλία τους αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν εμπράκτως στην πολιτική κοινωνικής συνοχής του δήμου Αθηναίων.

Το τρόφιμα, μακράς διάρκειας, παρέλαβε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων η πρόεδρός του κυρία Ελένη Κατσούλη και θα διατεθούν, μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, για τη σίτιση των 26.000 πολιτών που ενισχύονται από τον δήμο Αθηναίων.     

 
Στο τηλέφωνο 15105 παρέχεται έγκυρη και δωρεάν ενημέρωση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 19:34

Στο τηλέφωνο 15105 παρέχεται έγκυρη και δωρεάν ενημέρωση

για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

 

ypourgeio-ergasias

 

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει ότι, όσοι πολίτες θέλουν να ενημερωθούν τηλεφωνικά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στις υπηρεσίες του Υπουργείου, στον αριθμό 15105 (εργάσιμες ημέρες, 08:00– 16:00), μέσω του οποίου προσφέρεται έγκυρη και δωρεάν ενημέρωση.

 

Δεν υπάρχει, λοιπόν, ανάγκη να απευθύνονται οι πολίτες με τις ερωτήσεις τους σε οποιονδήποτε αναρμόδιο προσφέρει, επί πληρωμή, πληροφορίες για το ΚΕΑ, όπως διαφημίζεται ήδη στην τηλεόραση. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, όσοι απευθύνονται σε αναρμόδιους να λάβουν ελλιπείς ή και εσφαλμένες πληροφορίες και μάλιστα με οικονομική επιβάρυνση.

 

Έπειτα από ενέργειες του Υπουργείου, ο αρμόδιος εισαγγελέας διεξάγει ήδη εισαγγελική έρευνα γι’ αυτές τις διαφημίσεις και τις παρεχόμενες ελλιπείς πληροφορίες.

 

Ο απλούστερος τρόπος για την υποβολή αίτησης για το ΚΕΑ είναι ηλεκτρονικά από το σπίτι. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ είναι απλή και φιλική για τον χρήστη, η αίτηση εκεί είναι προσυμπληρωμένη και, εφόσον χρειάζονται συμπληρωματικά στοιχεία, το σύστημα ενημερώνει σχετικά τον αιτούντα.

 
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ 3ο «Panorama Charity Fun Run» Τρέχουμε μαζί για καλό σκοπό!
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 13:57

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

3ο «Panorama Charity Fun Run»

Τρέχουμε μαζί για καλό σκοπό!

BANNER PANORAMA 80x180 d  03-02-17

Με το σύνθημα «Τρέχουμε μαζί για καλό σκοπό» εκατοντάδες δημότες αναμένεται να δώσουν και φέτος το «παρών» τους στο 3ο «Panorama Charity Fun Run». Πρόκειται για το μεγάλο φιλανθρωπικό αθλητικό ραντεβού του Πανοράματος που διοργανώνεται την Κυριακή 19 Μαρτίου από το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, τον Αθλητικό Σύλλογο Πανοράματος «Λέοντες» και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Η επιτυχία του θεσμού, που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά, όπως δείχνουν οι αριθμοί, είναι εντυπωσιακή. Πέρσι η συμμετοχή στην αθλητική δράση, ξεπέρασε κάθε ρεκόρ, καθώς στις καθορισμένες διαδρομές έτρεξαν περίπου 1000 μικροί και μεγάλοι δημότες, αθλητές και δρομείς.  

Οι συμμετέχοντες θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να τρέξουν ή να περπατήσουν επιλέγοντας ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές διαδρομές, που θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους, αλλά και δασικά σημεία του Πανοράματος. Τα έσοδα από τις συνδρομές συμμετοχής (10 ευρώ για ενήλικες, 5 ευρώ για μαθητές) θα διατεθούν για την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, «Η Αντηρίδα»  που βοηθάει τους ασθενείς και στηρίζει τις λειτουργίες του νοσοκομείου, αλλά και για τη στήριξη της «ΛΑΜΨΗΣ», Συλλόγου Γονέων Παιδιών με  Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας.

«Θεσμός αθλητισμού και ανθρωπιάς το  «Panorama Charity Fun Run» δίνει την ευκαιρία στους δημότες μας, αλλά και σε όλους τους Θεσσαλονικείς να τρέξουν και φέτος μαζί μας για καλό σκοπό. Σε τρεις διαφορετικές διαδρομές που σχεδιάσαμε ώστε οι δρομείς να χαρούν και το φυσικό τοπίο της περιοχής μας αθλούμαστε και  ταυτόχρονα στέλνουμε μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Φέτος ενισχύουμε τις προσπάθειες του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, “Η Αντηρίδα, αλλά και το έργο της “Λάμψης” που το έχει ανάγκη. Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει, γιατί είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που συνδυάζει τον αθλητισμό για τους αθλητές, αλλά και για όλη την οικογένεια, με την φιλανθρωπία.», τονίζει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Με αφετηρία τη «Στροφή Πλατανάκια» στο Πανόραμα, οι δρομείς που εκτός από αθλητές αναμένεται όπως και πέρσι μεταξύ άλλων να είναι άτομα της τρίτης ηλικίας, γονείς με καροτσάκια, αλλά και μικρά παιδιά θα μπορούν να επιλέξουν:

  • Την διαδρομή-αγώνα δρόμου μήκους 10 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 11.00 π.μ.

  • Την διαδρομή μήκους 5,5 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 11.15 π.μ.

  • Την διαδρομή μήκους 2 χιλιομέτρων, με ώρα εκκίνησης 11.30 π.μ.

Στους τρεις πρώτους αθλητές–αθλήτριες όλων των κατηγοριών θα απονεμηθούν κύπελλα, σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές-τριες, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ στους συμμετέχοντες των 10.000 μέτρων θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Περισσότερες πληροφορίες, όροι συμμετοχής και φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα του δήμου www.pileahortiatis.gr και συγκεκριμένα στο link http://www.pilea-hortiatis.gr/web/guest/panoramacharityfunrun.

 
Η Περιφερειάρχης Αττικής στον Μαραθώνιο Zumbathon για τη στήριξη του έργου της Γέφυρας Ζωής
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Κυριακή, 12 Φεβρουάριος 2017 19:42

Η Περιφερειάρχης Αττικής στον Μαραθώνιο Zumbathon για τη στήριξη του έργου της Γέφυρας Ζωής

resized Μαραθώνιος Zumbathon

Στον Μαραθώνιο Zumbathon - Fitness παρευρέθηκε σήμερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε Θέματα Αθλητισμού, Σπύρο Πάντζα. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος «Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την ενίσχυση του πολύπλευρου έργου του Εθελοντικού Πολυχώρου για Παιδιά και Νέους με Αναπηρία της Γέφυρας Ζωής.

resized Μαραθώνιος Zumbathon 2

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Σήμερα δίνουμε όλοι το παρών για έναν σκοπό ζωής. Με αυτή τη γιορτή, εδώ στο Αιγάλεω, στέλνουμε το μήνυμα σε όλη την Αττική, σε όλη την Ελλάδα, για να σπάσουμε όλοι μαζί τα ταμπού και να πάψει η περιθωριοποίηση. Η Περιφέρεια Αττικής, με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, στέκεται και θα στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Γιατί μόνο όλοι μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να φτιάξουμε την αλυσίδα αλληλεγγύης που απαιτούν οι καιροί».

 


Σελίδα 8 από 412
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση