ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Στο πλευρό της ομάδας των Special Olympics Hellas η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 07:40

Στο πλευρό της ομάδας των Special Olympics Hellas η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Special Olympics Hellas

Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδεύοντας την ομάδα Special Olympics Hellas στους Παγκύπριους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2017. Οι αγώνες διεξάγονται στη Λάρνακα με το σύνθημα «Μαζί ... με Δύναμη Ψυχής».

Την πεποίθησή της ότι οι «αθλήτριες και οι αθλητές μας θα τα δώσουν όλα για άλλη μια φορά σε σημαντικούς αγώνες, αγώνες ζωής που στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα: ότι τα άτομα με νοητική αναπηρία αξίζουν και δικαιούνται μια ίση μεταχείριση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο», εξέφρασε η Περιφερειάρχης.

 
Με χαμόγελο στον αγώνα της ζωής… ● «Πλημμύρισε» από ευτυχισμένα πρόσωπα το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης όπου ξεκίνησε το 1ο Διήμερο Φεστιβάλ των ΚΔΑΠ ατόμων με αναπηρία ● Μήνυμα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη για συνέχιση της προσφοράς
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 18:09

Με χαμόγελο στον αγώνα της ζωής…

● «Πλημμύρισε» από ευτυχισμένα πρόσωπα το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης όπου ξεκίνησε το 1ο Διήμερο Φεστιβάλ των ΚΔΑΠ ατόμων με αναπηρία ● Μήνυμα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη για συνέχιση της προσφοράς των δομών

 

resized festival amea 1

 

Αν θες πραγματικά να χαρείς το πολύτιμο δώρο της ζωής, να χορέψεις, να τραγουδήσεις, να παίξεις θέατρο, μπορείς να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια. Ακόμα και αν δεν μπορείς να σταθείς στα πόδια σου, μπορείς να χορέψεις με την ψυχή σου καθώς θα στροβιλίζεσαι πάνω σε ένα καροτσάκι. Αρκεί να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος, αλλά υπάρχουν δύο χέρια που είναι έτοιμα να σε σηκώσουν αγκαλιά και να χορέψεις.

Με αυτό το σπουδαίο μάθημα ζωής, με μάτια γεμάτα εικόνες και χρώματα, αυτιά γεμάτα μουσικές και γέλια και ψυχές πλημμυρισμένες χαρά, η σημερινή μέρα θα αργήσει πολύ να σβηστεί από την καρδιά και τη μνήμη όλων όσοι έφυγαν πιο πλούσιοι από την ξεχωριστή γιορτή αγάπης, χαράς και δύναμης που άνοιξε την αυλαία του «1ου Διήμερου Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), με τη συμμετοχή Κ.Δ.Α.Π.με.Α από την Κεντρική Μακεδονία και Φορείς Ειδικής Αγωγής, και την επιστημονική υποστήριξη του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Φωτεινά χαμόγελα γεμάτα ευτυχία, ικανοποίηση και περηφάνια, από ξεχωριστά πλάσματα που μύησαν καθηλωτικά το κοινό στο δικό τους ταξίδι, παρουσιάζοντας μονάχα ένα δείγμα των δεξιοτήτων και δυνατοτήτων τους και προσφέροντας λίγη απ’ τη μαγεία της μοναδικότητας τους. Ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό πολυθέαμα που άγγιξε, συγκίνησε, προβλημάτισε και καταχειροκροτήθηκε από μικρούς και μεγάλους που είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης.

resized festival amea 2

Μάθημα ζωής

Ένα πολύχρωμο πάρτυ που βοήθησε τα ΑμεΑ να «συστηθούν» με την αυθεντικότητα, τον αυθορμητισμό και τη δοτικότητα του χαρακτήρα τους ως ισότιμα μέλη στην τοπική κοινωνία και στους μαθητές Δημοτικών Σχολείων του δήμου που παραβρέθηκαν, αλλά κυρίως να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να προβάλουν τις δημιουργικές ικανότητές τους μέσα σε ένα περιβάλλον άμιλλας και να αισθανθούν ότι στο δύσκολο αγώνα της ζωής δεν είναι μόνοι αλλά αποτελούν μέλη μιας μεγάλης αγκαλιάς.

Από τον μικρό Ισούς από το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους με τις φιγούρες του στο Gangnam Style από το αναπηρικό αμαξίδιό του, τη μελωδική φωνή του Γιάννη από το Κ.Δ.Α.Π.με.Α. «Ο Σωτήρ» που παρέσυρε το κοινό στο ρυθμό του Just another love, ως το μουσικοθεατρικό δρώμενο της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων από το Κ.Δ.Α.Π.με.Α. Θέρμης και τα ζεϊμπέκικα και ποντιακά από τα Κ.Δ.Α.Π.με.Α. Συκεών και Νεάπολης, τα ΑμεΑ έδωσαν ένα μάθημα ζωής σε όσους πιστεύουν ότι ο αυτισμός, η νοητική υστέρηση ή η όποια μορφής αναπηρία είναι ανασταλτικοί παράγοντες κοινωνικοποίησης και δημιουργικότητας.

Δεν έλειψαν οι tango χοροί από το Κ.Δ.Α.Π.με.Α. Παύλου Μελά, συρτάκι και λάτιν από το Κ.Δ.Α.Π.με.Α. Αμπελοκήπων, ενώ εντυπωσιακές ήταν οι μαζορέτες από το Σύλλογο Συνδρόμου Down και φυσικά η zumba που χάρισαν στο κοινό το «Μουσικό Εκπαιδευτικό Σύνολο – ΜΟΥΣ.Ε.Σ», Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α Σώμα Φίλων ΑμεΑ – «Δράση για το Κάτι Άλλο».

Αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, όλων των συμμετεχόντων δεν θα μπορούσε παρά να βραβευτεί με ειδικά μετάλλια που παρέλαβαν οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι στο τέλος της εκδήλωσης, αλλά κυρίως με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα…

resized festival amea 3

«Κανένα ΚΔΑΠμεΑ δεν θα κλείσει…»

Βλέποντας αυτά τα χαρούμενα και λαμπιρίζοντα από ευτυχία προσωπάκια δεν θα μπορούσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης παρά να δεσμευτεί για συνέχιση των αγώνων ώστε και οι δομές των ΚΔΑΠμεΑ να συνεχίσουν τη δράση και την προσφορά τους, αλλά και ο δήμος μέσα από τις δομές και τις Υπηρεσίες του να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τη ζεστή αγκαλιά του για τα άτομα αυτά.

«Στο δήμο μας αποδείξαμε ότι αυτό που οραματιζόμασταν τόσα χρόνια μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Δηλαδή, αξιοποιώντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο για τη δραστηριοποίηση την κοινωνική, την εργασιακή και την πολιτιστική των συμπολιτών μας με αναπηρίες μέσα από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταφέραμε να είναι οι συμπολίτες μας με αναπηρία ισότιμα ενταγμένοι στη τοπική κοινωνία. Και σήμερα, από το δήμο μας τα ΚΔΑΠμεΑ της Κεντρικής Μακεδονίας στέλνουν το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας. Μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε τα παιδιά μας και οι συμπολίτες μας με αναπηρία να μπορούν να δραστηριοποιούνται και να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις και να πάρουν αυτό που δικαιούνται, δηλαδή όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Πολιτείας», ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης κατά το σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης.

Όπως υπογράμμισε, «σ’ αυτό το δρόμο που ξεκινήσαμε πριν από χρόνια και στον οποίο παραμείναμε παρά τον πόλεμο που δεχθήκαμε, σ’ αυτόν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με την ίδια πίστη και δύναμη ψυχής ώστε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα». «Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω γραφειοκρατίας, αλλά και παρά τα όσα μας δημιουργούν κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η αξία, το νόημα και η προσφορά αυτών των δομών, εμείς δεν θα αφήσουμε να κλείσει κανένα ΚΔΑΠμεΑ αλλά ούτε και να μειωθεί η δυναμικότητά τους», τόνισε χαρακτηριστικά..

Αναφερόμενος, δε, στο 1ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠμεΑ, αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, τόνισε την αποφασιστικότητα του δήμου όχι μόνο για την καθιέρωσή του ως θεσμού, αλλά κυρίως τη διεύρυνσή του με τη συμμετοχή περισσότερων ΚΔΑΠμεΑ από όλη τη Μακεδονία και την Ελλάδα.

resized festival amea 4

«Περισσότερες τέτοιες γιορτές…»

Τα οράματα και οι πρωτοβουλίες του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη για μια διευρυμένη στήριξη και υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία ώστε να αισθάνονται αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ισότιμα άτομα της κοινωνίας και όχι… παιδιά ενός κατώτερου Θεού, διεγείρουν και παρασέρνουν το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως επίσης και τα στελέχη της ειδικής αγωγής.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις δύο παραγόντων που παραβρέθηκαν στη σημερινή εκδήλωση, και επισήμαναν την ανάγκη για την επέκταση τέτοιων θεσμών.

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος γιατί παρακολούθησα τα παιδιά και με ενθουσίασαν. Οι εκπαιδευτές αυτών των παιδιών προσφέρουν αγάπη και όταν προσφέρουμε αγάπη μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα φτιάξουμε μια κοινωνία καλύτερη. Η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει γιατί είναι πολλά αυτά τα παιδιά που χρειάζονται τη βοήθειά μας», σημείωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής» του δήμου Θέρμης Πασχάλης Αναγνώστου.

resized festival amea 4a

Από την πλευρά του, ο φυσιοθεραπευτής στο 2ο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Διαμαντής Χατζόπουλος υπογράμμισε ότι «η σημερινή είναι μια μέρα που καλό θα είναι να επαναλαμβάνεται τακτικότερα, όχι μόνο από το δήμο Νεάπολης-Συκεών, αλλά από όλους τους φορείς που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τέτοιες ‘‘γιορτές’’, γιατί τα παιδιά χαίρονται και αυτό είναι το ζητούμενο της προσπάθειάς μας, το χαμόγελο αυτών των παιδιών». «Η προσπάθεια του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη είναι από τις καλύτερες, ενώ πάντα ήταν αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες που ελπίζω να συνεχιστούν», πρόσθεσε

Πέρα, όμως, από τα άτομα με αναπηρία, η σημερινή μέρα ήταν μία σημαντική γιορτή και για τους αφανείς ήρωες. Για τους γονείς, που δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα στην προσπάθεια να τα στηρίξουν και είχαν τη χαρά να τα καμαρώσουν στη «σκηνή», συνειδητοποιώντας ότι δεν είναι μόνοι σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και για τους εργαζόμενους στις δομές Ειδικής Αγωγής που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την αξιοθαύμαστη δουλειά που κάνουν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

resized festival amea 5

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, η πρόεδρος της Δ.Ε. Νεάπολης Χριστίνα Τερζή, η πρόεδρος της Δ.Ε.Συκεών Ειρήνη Καγιαμπίνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ολυμπία Κορδά και Κατερίνα Τσουκαλά και η τοπική σύμβουλος Πεύκων Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη.

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί αύριο, Σάββατο 6 Μαΐου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, με πολλές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρίες-Καλές πρακτικές στην ειδική αγωγή» που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125).

 

resized festival amea 6

 

resized festival amea 7

resized festival amea 7a

resized festival amea 8

resized festival amea 9

resized festival amea 10

resized festival amea 11

resized festival amea 12

resized festival amea 13

resized festival amea 14

resized festival amea 15

resized festival amea 16

resized festival amea 17

resized festival amea 18

resized festival amea 19

resized festival amea 20

resized festival amea 21

resized festival amea 22

resized festival amea 23

resized festival amea 24

resized festival amea 25

resized festival amea 26

resized festival amea 27

 

 
Τα άτομα με αναπηρία έχουν να μας πουν πολλά… ● Ξεκινά αύριο το 1οΔιήμερο Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών (5 -6 Μαΐου)
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 15:44

Τα άτομα με αναπηρία έχουν να μας πουν πολλά…

 

● Ξεκινά αύριο το 1οΔιήμερο Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών (5 -6 Μαΐου)

 

01 festival amea-afissa

 

«Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ακούμε τα ίδια τα άτομα με νοητική αναπηρία, για θέματα που αφορούν τη δική τους ζωή;Μήπως τελικά, τα άτομα με νοητική αναπηρία ξέρουν τι θέλουν, απλά χρειάζεται να τους δείξουμε τον τρόπο για να τα καταφέρουν; Μήπως να αφήναμε τα παιδιά να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες για τις δικές τους ζωές; Μήπως ήρθε η ώρα να ακούσουμε αυτά που έχουν να μας πουν;», αναρωτιέται η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, διδάκτωρ ειδικής αγωγής του ΠΑ.ΜΑΚ. Ιωάννα Δημητριάδου, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησε για την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με νοητική αναπηρία.

Και τα ενδιαφέροντα συμπεράσματά της θα παρουσιασθούν, μαζί με άλλες επιστημονικές ανακοινώσεις, κατά τη διάρκεια του Διήμερου Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αύριο και μεθαύριο, Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Μαΐου αντίστοιχα.

Την παράμετρο της σεξουαλικότητας, των σεξουαλικών δικαιωμάτων και του αυτοπροσδιορισμού των ΑμεΑ, ακόμα και ως παράγοντα για την ενίσχυση του παιδιού κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, θα προσεγγίσει η Έλενα Κυριακίδου, κοινωνική λειτουργός, Msc στην Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση μέσα από την έρευνα που πραγματοποίησε για την ανάδειξη της σημαντικότητας της συνειδητοποίησης της σεξουαλικότητας των παιδιών με αυτισμό από τους γονείς και την αξία της προετοιμασίας των γονέων πριν τη συμμετοχή τους σε προγράμματα σεξουαλικής εκπαίδευσης.

Η ανεξάρτητη διαβίωση, η σεξουαλικότητα και ο αυτοπροσδιορισμός, η καθημερινότητα και η κοινωνική ένταξη, οι επαγγελματικές δεξιότητες και η ένταξη στην αγορά εργασίας, ο εθελοντισμός, αλλά και η θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων, είναι κάποια μόνο από τα θέματα που θα συζητηθούν και θα αποτελέσουν αντικείμενο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, επιστημονικής τεκμηρίωσης και εμπειρίας, σε ένα γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε ανθρώπους που εργάζονται εδώ και χρόνια στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

 

Το πρόγραμμα

Την πρώτη ημέρα ποικίλες μουσικές, μοντέρνοι, παραδοσιακοί, tango, λάτιν χοροί, θεατρικά δρώμενα, εικαστικά και πολλές άλλες εκπλήξεις από Κ.Δ.Α.Π.με.Α. της Κεντρικής Μακεδονίας θα συνθέσουν ένα μοναδικό και εντυπωσιακό καλλιτεχνικό πολυθέαμα, που θα παρουσιάσουν τα άτομα με αναπηρία, και τα οποία αποτελούν ένα μικρό δείγμα των ιδιαίτερων ικανοτήτων και επιδεξιοτήτων τους.

Πρόκειται για το «1ο Διήμερο Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία», που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), με τη φιλοδοξία να καταστεί θεσμός και στόχο να συσφίξει τις σχέσεις των συνανθρώπων μας αυτών με τα μέλη άλλων οικογενειών, να ανταλλάξουν εμπειρίες και πρακτικές, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, αλλά κυρίως να «συστηθούν» στις ευρύτερες τοπικές κοινωνίες και να προβάλουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους που τους καθιστούν ισότιμα μέλη τους. Σ’ αυτό θα συμμετάσχουν Κ.Δ.Α.Π.με.Α από την Κεντρική Μακεδονία και Φορείς Ειδικής Αγωγής, με την επιστημονική υποστήριξη του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, αύριο, Παρασκευή 5 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, όσοι παραβρεθούν στο Ε.Α.Κ. (Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, περιοχή Στρεμπενιώτη), θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μεγάλο «πάρτι», όπου θα παρουσιαστεί το έργο των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία, ενώ το Σάββατο 6 Μαΐου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, πολλές και ενδιαφέρουσες θα είναι οι εισηγήσεις στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρίες-Καλές πρακτικές στην ειδική αγωγή» που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125).

 

«Βάση γόνιμου διαλόγου…»

«Κατά τη γνώμη μας, η σύγχρονη αντίληψη της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρίες επιβάλλει το σχεδιασμό πολιτικών σε τοπικό επίπεδο, με την άμεση εμπλοκή και ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με την πρωτοβουλία που πήραμε να διοργανώσουμε το 1ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ ΜΕΑ, θέτουμε τις βάσεις, ώστε να ανοίξουμε ένα γόνιμο διάλογο σε τοπικό επίπεδο με φορείς και ανθρώπους που πάνω από όλα είναι αφοσιωμένοι στην παροχή ποιοτικών και τεκμηριωμένων υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία. Ευελπιστούμε, ότι η διοργάνωση αυτή αποτελεί μονάχα την αρχή αυτού του διαλόγου», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης

Όπως υπογραμμίζει, «στόχος μας είναι να φέρουμε τα άτομα αυτά σε στενότερη και διαλεκτικότερη επαφή με συνανθρώπους τους από άλλες περιοχές διευρύνοντας τα όρια της μεγάλης οικογένειας, να προβάλουν τις δημιουργικές ικανότητές τους μέσα σε ένα περιβάλλον άμιλλας και να αισθανθούν ότι στο δύσκολο αγώνα της ζωής δεν είναι μόνοι αλλά αποτελούν μέλη μιας μεγάλης αγκαλιάς. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία σε όλους εμάς, μέσα και από τις επιστημονικές ανακοινώσεις, να έρθουμε πιο κοντά στους συνανθρώπους μας αυτούς, να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητά τους, και να επανεξετάσουμε τη στάση μας ως κοινωνία και ως Πολιτεία απέναντι στα άτομα με αναπηρία».

Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, «οι αρχές αυτές αποτελούν στο δήμο μας, μόνιμο οδηγό πολλών δράσεων και προγραμμάτων που όχι μόνο αναδεικνύουν και προβάλλουν την αξία της διαφορετικότητας, αλλά προσφέρουν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες στους συνανθρώπους μας με αναπηρία να εκφράζουν τις δικές τους δημιουργικές ικανότητες και να χαίρονται το αγαθό της ζωής μακριά από αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις. Δυστυχώς το θεσμικό πλαίσιο που δεν έχει ακόμα ανανεωθεί και προσαρμοστεί στη σύγχρονη πραγματικότητα, σήμερα μας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Παρά τις πολλαπλές παρεμβάσεις μας και τις εύλογες διαμαρτυρίες μας, ακόμα εκκρεμεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα προκύψει μέσα από τη συνεργασία των αρμοδίων φορέων και θα δίνει λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Φωτεινή Ζαφειροπούλου, η οποία θα εκπροσωπήσει τον πρόεδρο Γιάννη Βαρδασκάνη, σημειώνει ότι «μία από τις βασικές διεκδικήσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της για να υπάρξει ειδική μέριμνα και προστασία για τα άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και για τις οικογένειες που έχουν μέλη τους άτομα με αναπηρία είναι η διασφάλιση της λειτουργίας των ΚΔΑΠμεΑ και η δημιουργία νέων, έτσι ώστε να λειτουργεί μία τουλάχιστον δομή ανά Δημοτικό Διαμέρισμα».

 

Συνεχής προσπάθεια…

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της συνεχούς και εντατικής προσπάθειας του δήμου «να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολη τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους, ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε και τους γονείς τους, να τους απαλλάξουμε από το άγχος για το μέλλον των παιδιών τους , πιστοί στην πεποίθησή μας ότι η παροχή βοήθειας προς τα άτομα με αναπηρίες αποτελεί ύψιστο δείγμα πολιτισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης», σημειώνουν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης και ο Πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, συμπληρώνοντας ότι «στο δήμο μας έχουμε προ πολλού ξεπεράσει δογματισμούς και προκαταλήψεις και στηρίζουμε το αναπηρικό κίνημα, που έχει ένα και μοναδικό αίτημα: το σεβασμό των δικαιωμάτων τους».

«Βασικό μας μέλημα πάντα είναι η ποιοτική και επιστημονικά τεκμηριωμένη παροχή υπηρεσιών προς τα παιδιά και τους νέους με αναπηρία, που οι οικογένειές τους μας τα εμπιστεύονται για να τα βοηθήσουμε στην εκπαίδευσή και στην κοινωνική τους ένταξη. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, συζητούμε με κάθε ευκαιρία την αναγκαιότητα να θεσπιστούν νέες, σύγχρονες αντιλήψεις για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία», σημειώνει η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, και συντονίστρια της εκδήλωσης, Μάρω Βασσάρα.

Όπως εξηγεί, «η ημερίδα που διοργανώνεται χωρίς να υπάρχει η αφορμή κάποιου χρηματοδοτούμενου προγράμματος ή κάποιος άλλος εξωτερικός λόγος, δείχνει αφενός, πόσο μεγάλη είναι η αφοσίωση των ανθρώπων που εργάζονται στο χώρο της ειδικής αγωγής και αφετέρου, πόσο αναγκαία είναι η ενίσχυση των εργαζομένων μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες. Ειδικότερα, τα ΚΔΑΠμεΑ, τα οποία έχουν έναν διευρυμένο ρόλο όσον αφορά την εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και δεν ακολουθούν κάποιο επιβεβλημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν πολλαπλές παρεμβάσεις και να εφαρμόσουν καινοτόμες προσεγγίσεις».

Σύμφωνα με την έτερη συντονίστρια της εκδήλωσης, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Λευκοθέα Καρτασίδου, «είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα, για όλους όσοι εμπλέκονται στην ειδική αγωγή, να ενισχυθεί άμεσα και ουσιαστικά ο ρόλος των Κ.Δ.Α.Π., καθώς υποστηρίζουν μια ηλικιακή ομάδα, τους ενήλικες με αναπηρία, για τους οποίους ουσιαστικά δεν υπάρχει άλλη δομή από το κράτος. Καλύπτουν δηλαδή το κενό στο χώρο εκπαίδευσης και υποστήριξης ΑμεΑ μετά το σχολείο, αφού δεν υπάρχουν άλλοι χώροι. Επιπλέον, πρέπει να διευρυνθεί ο ρόλος τους, να ξεφύγουν από τη φύλαξη και να υπηρετήσουν τα αντικείμενα που χρειάζονται οι γονείς και τα ίδια τα ΑμεΑ».

 
PINK COCKTAIL PARTY/ SAIL FOR PINK
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 18:23

PINK COCKTAIL PARTY/ SAIL FOR PINK

O Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης

Σας προσκαλεί το Σάββατο 6 Μαΐου στις 20:00

στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (Θ. Σοφούλη 112)

για το PINK COCKTAIL PARTY του SAIL FOR PINK

webInvitation

 

 
«Το No Finish Line της Αθήνας είναι το καλύτερο στον κόσμο»! Ο Αφεντουλίδης νικητής στον 24ωρο αγώνα. Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές στο No Finish Line. Παπούτσια σε όσους τα έχουν ανάγκη.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 01 Μάιος 2017 16:34

«Το No Finish Line της Αθήνας είναι το καλύτερο στον κόσμο»!

Ο Αφεντουλίδης νικητής στον 24ωρο αγώνα.

Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές στο No Finish Line.

Παπούτσια σε όσους τα έχουν ανάγκη.

resized img 2943 4 51493546513 6

Ο κορυφαίος φιλανθρωπικός αγώνας στον κόσμο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο εμπνευστής του, ο Γάλλος Philippe Verdier, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των απονομών να τονίσει ότι κανείς άλλος αγώνας Nο Finish Line, δεν γνώρισε την πρώτη φορά διεξαγωγής , τόσο μεγάλη επιτυχία!

Η λήξη του αγώνα, το μεσημέρι της Κυριακής, βρήκε τους χιλιάδες δρομείς που πήραν μέρος, να έχουν καλύψει συνολικά 50.903 χιλιόμετρα και να προσφέρουν στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί» 25.451,5 ευρώ, ποσό που είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ στην Ελλάδα, από φιλανθρωπικό αγώνα κάθε μορφής.

resized img 2943 4 51493546513 3

Η επιτυχία αυτή οφείλεται στους χιλιάδες μετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, που πήραν μέρος και τρέχοντας ή περπατώντας πρόσφεραν χρήματα για τη σίτιση παιδιών από άπορες οικογένειες.

Ο Philippe Verdier είπε: «Είστε φανταστικοί. Είναι ο καλύτερος πρώτος αγώνας No Finish Line που έχω δει και θέλω να πω στην dream team Που διοργάνωσε εδώ τον αγώνα, ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Εκ μέρους της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί», μίλησε ο Πρόεδρος του Χρήστος Μπαρτσόκας. «Θέλω να ευχαριστήσω το διοργανωτή Γιάννη Νικολάου που είχε την έμπνευση για τον αγώνα, το Νίκο Κακλαμανάκη που είναι ο επίσημος πρεσβευτής και όλους εσάς που τρέξατε και συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Τα χρήματα αυτά θα πάνε σε παιδιά άπορων οικογενειών για τη σίτιση τους αλλά και σε προσφυγόπουλα.»

Ο τερματισμός του αγώνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν γιορτή χαράς αλλά και συγκίνησης, με μικρά παιδιά να μπαίνουν συμβολικά μπροστά και να κόβουν την κορδέλα, έχοντας από πίσω όλους τους ανθρώπους που το πρωϊ της Κυριακής γέμισαν το ΚΠΙΣΝ και έτρεξαν για τον ιερό σκοπό.

resized img 2943 4 51493546513 19

Την παρουσίαση των απονομών έκανε ο σπουδαίος Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ τις σημαντικότερες απονομές στους πρώτους των κατηγοριών, έκανε ο ο πρεσβευτής του αγώνα, Ολυμπιονίκης Νικόλας Κακλαμανάκης!

Πρώτος στο Νο Finish Line της Αθήνας αναδείχθηκε ο Γάλλος Patrice Loquet που διήνυσε 426 γύρους/χιλιόμετρα, ενώ τον ακολούθησαν ο Αναγνώστης Κωκονιάς με 380 χλμ και η Λιντίτα Χόκια, που ήταν πρώτη στις γυναίκες, με 360 χλμ.

Την τριάδα στους άνδρες συμπλήρωσε ο Γάλλος Sebastien Delorme με 326 χλμ. Στις γυναίκες, την τριάδα συμπλήρωσαν η Αγκάθα Εύα Χριστούλα με 203 χλμ και η Χαρούλα Λέντζου με 195 χλμ!

Την πρώτη θέση στις ομάδες, πήραν τα πολυκαταστήματα attica με 3115 χλμ, τα οποία πήραν και την πρώτη θέση στην κατηγορία 120+. Δεύτερη ομάδα ήταν το Κολλέγιο St. Lawrence με 1949 χλμ και τρίτη η ομάδα της Εθνικής Ασφαλιστικής με 1747 χλμ.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες του ομαδικού πρώτευσαν ανάλογα με τις συμμετοχές που είχαν, στην 15-29 η ΔΕΛΤΑ με 1450 χλμ, στην 30-59 ο Δημουλάς με 861 χλμ και στην κατηγορία 60-119 η Εθνική Ασφαλιστική με 1747 χλμ.

resized img 31211493565441 5

Ο Αφεντουλίδης νικητής στον 24ωρο αγώνα

Ο Αλέξανδρος Αφεντουλίδης από τη Θεσσαλονίκη ήταν ο νικητής του 24ωρου αγώνα που ξεκίνησε στις 12:00 το πρωϊ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Ο Αφεντουλίδης έτρεξε 189 γύρους/χιλιόμετρα και άφησε πίσω του τον Δημήτρη Κούτιο με 182 γύρους/χιλιόμετρα και τον Δημήτρη Ράζελο με 176 γύρους.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαρία Σταμούλη με 124 γύρους/χιλιόμετρα και μετά ήρθαν η Ρένα Ιορδάνου με 102 γύρους και τρίτη η Ειρήνη Πουλάκη με 37.

Ο Αφεντουλίδης δήλωσε για την πρώτη θέση: «Ηταν ένας εξαιρετικός αγώνα, χαίρομαι πολύ που προσφέρουμε στα παιδιά και θα είμαστε σίγουρα εδώ και του χρόνου. Το βράδυ πήγε καλά, αλλά σήμερα το πρωϊ με τη ζέστη και την υγρασία, δυσκολευτήκαμε λίγο, αλλά τελικά τα κατάφερα. Θέλω να ευχαριστήσω και τους εθελοντές για τη βοήθεια τους και τις 24 ώρες.»

resized img 31211493565441 6

Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές στο No Finish Line

Εκτός από τους χιλιάδους πολίτες που πήραν μέρος στο No Finish Line, στον αγώνα συμμετείχαν και σπουδαίοι αθλητές, θέλοντας να προσφέρουν και αυτοί στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ο πρεσβευτής του αγώνα Νικόλας Κακλαμανάκης έτρεξε με τη σύζυγο και την κόρη του, μαζί με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου και τα παιδιά της, αλλά και τον Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοϊας στο Ρίο Βύρωνα Κοκκαλάνη. Συμμετείχαν επίσης με τα παιδιά τους, οι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος και Χρύσα Μπισκιτζή, οι Παραολυμπιονίκες Παύλος Μάμαλος και Κέλυ Λουφάκη, η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου καθώς και η Εθνική ομάδα βάδην.

Παπούτσια σε όσους τα έχουν ανάγκη

Το Νο Finish Line της Αθήνας σε συνεργασία με την «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» συγκέντρωσαν περισσότερα από 20 ζευγάρια χρησιμοποιημένα αθλητικά παπούτσια σε καλή κατάσταση και θα προωθηθούν σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται, θα «αποκτήσουν μια δεύτερη ζωή» και θα ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ. Τα παπούτσια συγκεντρώθηκαν σε ειδικούς χώρους στο ΚΠΙΣΝ από δρομείς που συμμετείχαν στον αγώνα.

Αποκλειστικός δωρητής του No Finish Line Athens είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεγάλοι Χορηγοί είναι η ασφαλιστική εταιρεία Eθνική Ασφαλιστική και η στοιχηματική εταιρεία SportingBet, ενώ Kύριοι Χορηγοί είναι τα πολυκαταστήματα attica και το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος.

Μεγάλοι Υποστηρικτές είναι η Herbalife, η Κayak, το Kyvernitis Travel και το Metropolitan Hotel, ενώ κύριος χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΣΚΑΪ .

 


Σελίδα 7 από 426
Χρήστος Λεοντής ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής   ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ  Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς  14 Ιουλίου  Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής  ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση