ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


ΔΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016 18:09

ΔΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

16fd96deba85a06311383433f152ed24 L

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 θα προσφέρει περίπου 6.500 δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας – Πειραιώτες και όχι μόνο -  οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.

Οι καθημερινές ανάγκες των αδελφών μας, δυστυχώς, είναι συνεχώς αυξανόμενες και η τοπική μας Εκκλησία, μέσω του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου αλλά και των Ενοριών της, στέκεται καθημερινά δίπλα σε όσους χρειάζονται στήριξη.

Η Φιλανθρωπική αυτή δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα λάβει χώρα στις 8:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

 
Γεμίσαμε το Μαγικό Σάκο του Άγιου Βασίλη!Χιλιάδες φάρμακα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια δώρισαν εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης στη Γλυφάδα.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016 17:27

Γεμίσαμε το Μαγικό Σάκο του Άγιου Βασίλη!Χιλιάδες φάρμακα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια δώρισαν εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης στη Γλυφάδα. 

resized IMG 9110

Ο Δήμος Γλυφάδας, το Πρόγραμμα Εθελοντικής Υιοθεσίας Περιοχών (ΠΕΥΠ) και πολλοί φορείς και σωματεία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τις κοινωνικές δομές του Δήμου Γλυφάδας.

 

Η δράση «Γεμίζουμε τον Μαγικό Σάκο του Άγιου Βασίλη» στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα διανεμηθούν στις 815 οικογένειες-δικαιούχους των κοινωνικών δομών του Δήμου Γλυφάδας, που αριθμούν 1.700 και πλέον μέλη, οι οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη και βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

 resized IMG 9115

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Νατάσσα Αργυροπούλου ευχαρίστησαν όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη δράση και όλους τους πολίτες που προσέφεραν, από το υστέρημά τους αρκετοί, τα αγαθά και τα προϊόντα που έχουν τόσο ανάγκη οι συνάνθρωποί μας.

 resized IMG 9104

Στην Κοινωνική Δράση συμμετείχαν οι ακόλουθοι φορείς (με αλφαβητική σειρά):

 

Α.Ε.Τ.Ο.Σ. Γλυφάδας, Ακαδημία Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών ¨ΟΙ ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ¨, ΑΡΧΕΛΩΝ Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, Ε.Δ.Ν.Υ. (Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού), Εθελοντική Δασοπροστασία Πυρόσβεση Γλυφάδας, Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Γλυφάδας ¨ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ¨, Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ¨ΕΜΕΙΣ¨, Ένωση Μικρασιατών Γλυφάδας ¨ΤΟ ΑΡΓΕΝΟΝ¨, Ένωση Ποντίων Γλυφάδας ¨Η ΡΩΜΑΝΙΑ¨, Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ¨Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ¨, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ευρυάλης Γλυφάδας, ¨ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ¨ Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Ορειβατικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας ¨Ο ΥΜΗΤΤΟΣ¨, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής ¨ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ¨, Πολιτιστική Εταιρία ¨Περί Αυλών και Οργάνων¨, Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας ¨Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ¨, Πρόσκοποι Γλυφάδας, Σύλλογος Αρκάδων Γλυφάδας ¨Ο ΑΡΚΑΣ¨, Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας με Καρκίνο του Μαστού ¨Μαζί για τη Ζωή¨, Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας ¨Η ΠΙΝΔΟΣ¨, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Γλυφάδας, Σύνδεσμος Φίλων Χορού και Παράδοσης Τερψιθέας Γλυφάδας, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Γλυφάδας, Τμήμα Εθελοντών Εργαζομένων ADIDAS Γλυφάδας, ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ – Ελληνικό Καταδυτικό Δίκτυο, ΧΕΝ Γλυφάδας, 5ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, 11ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας.

 resized IMG 9012

Επίσης, ευχαριστούμε τους παρακάτω φορείς και επιχειρήσεις για τη συνεισφορά τους, οι οποίοι έμαθαν για τη δράση μας και κινητοποιήθηκαν αμέσως:

 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νικαίας, ΚΑΠΗ Γλυφάδας, 2ο Λύκειο Γλυφάδας, 10ο Δημοτικό Γλυφάδας, Malikoutis Camp - Muay Thai Ghetto, Melissius Μέλι Παρνασσού. Young Volunteers in Action Σαρωνίδας.

 

Τέλος, ευχαριστούμε τα καταστήματα «nanou donuts house» και «Eleni's sweet temptations», τα οποία με τις χορηγίες τους μας έδωσαν τη δυνατότητα να κάνουμε ένα μικρό κέρασμα στους συμπολίτες μας που στήριξαν τη δράση.

 
«Σχολικά Γεύματα σε 19 σχολικές μονάδες στο Δήμο Τρικκαίων»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 13:51

«Σχολικά Γεύματα σε 19 σχολικές μονάδες στο Δήμο Τρικκαίων»

schoolmeals

Άρχισε σήμερα η υλοποίηση του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε δέκα εννέα επιλεγμένες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων ως κοινή δράση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Το Διαιτολόγιο του Προγράμματος καθώς και ο τρόπος παρασκευής των σχολικών γευμάτων έχει σχεδιαστεί από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και αφορά τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας, ώστε να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο της ελληνικής μεσογειακής διατροφής.

Τα γεύματα θα παρασκευάζονται από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Τρικκαίων, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

Τα γεύματα απευθύνονται στο σύνολο των μαθητών που φοιτούν στα επιλεγμένα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία μέχρι και τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» ανέρχεται στους χίλιους τριακόσιους.

Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των αναγκών αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού, στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινομένων σχολικής διαρροής. Με τα σχολικά γεύματα εισάγεται στα σχολεία μια νέα κουλτούρα συμβίωσης και συνεργασίας όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος σε άλλους Δήμους είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και δικαιώνουν τις προσδοκίες που συνδέονται με το πρόγραμμα.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 18:10

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ  BAZAAR  ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 resized IMG 5523

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγό του κυρία Βάλια Κυριαζή Μώραλη, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας, το οποίο γι ακόμα μια χρονιά διαθέτει χριστουγεννιάτικα είδη,   με στόχο την  ενίσχυση του κοινωνικού έργου του Ιδρύματος. 

 

Στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar βρέθηκε και ο Πρόεδρος του «Ποταμιού» κ. Σταύρος Θεοδωράκης καθώς και ο πρώην Βουλευτής στην Α΄ Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης.

 

Ο κ. Μώραλης, συνομίλησε με τις υπεύθυνες του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος, καθώς και με πολίτες που επισκέφθηκαν το Χριστουγεννιάτικο Bazaar και επέλεξε Χριστουγεννιάτικα δώρα. 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε και αυτές τις γιορτές στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας. Πρόκειται για ένα Ίδρυμα-κόσμημα για την πόλη του Πειραιά,  το οποίο επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο και χρειάζεται τη στήριξη όλων: της κυβέρνησης, των κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων της πόλης,  προκειμένου το έργο αυτό να μεγαλώσει και να  ισχυροποιηθεί. Χάρηκα όταν  ενημερώθηκα ότι ο  Πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, επιθυμούσε να  επισκεφθεί το Bazaar του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος και είναι θετικό ότι γνώριζε γι αυτή την πρωτοβουλία. Πιστεύω πως είναι  σημαντικό να μη βλέπουν οι άνθρωποι του Χατζηκυριακείου αλλά και η κοινωνία του Πειραιά μόνο τον Δήμαρχο, αλλά και πολιτικούς αρχηγούς.  Να έρχονται στην πόλη και να συνδράμουν σε αυτές τις προσπάθειες, ειδικά σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τον Πειραιά. Μακάρι κι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί να έρχονται σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Σημαντική επίσης είναι και η παρουσία του  Δημήτρη Καρύδη. Είναι ένας Πειραιώτης ο οποίος είναι κοντά μας σε όλες τις εκδηλώσεις  και είναι   θετικό να βλέπουμε  ανθρώπους  της πόλης μας, να   στηρίζουν τέτοιους είδους πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος.  Είμαστε εδώ και επιλέξαμε συμβολικά δώρα, συμβάλλοντας από την πλευρά μας στην ενίσχυση του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος, το οποίο στηρίζει με σεμνότητα, διακριτικότητα και αγάπη τα παιδιά. Από την πλευρά μου θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες να επισκεφθούν το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος, προκειμένου να βοηθήσουν το σημαντικό έργο του Ιδρύματος. Εύχομαι Χρόνια πολλά σε όλους».

 

Ο Πρόεδρος του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν περιμέναμε τις γιορτές για να βρεθούμε με τον Δήμαρχο. Βρεθήκαμε πρόσφατα, απλώς ήταν μια καλή ευκαιρία να είμαστε σήμερα εδώ, για να ενισχύσουμε την προσπάθεια που θα πρέπει να την δούμε σαν την προσπάθεια των παιδιών μας και νομίζω ότι όλοι πρέπει να βρούμε χρόνο στις γιορτές, για να περάσουμε από κάποιο Ίδρυμα, να δούμε όσους έχουν ανάγκη από τη φροντίδα μας και αν μπορούμε να τους ενισχύσουμε. Αυτό κάνουμε και σήμερα, χρόνια πολλά σε όλους και ελπίζω η νέα χρονιά να είναι λίγο καλύτερη».

 resized IMG 5547

Ο πρώην βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Θεοδωράκη που επισκέφθηκε το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα. Με τον Πρόεδρο του «Ποταμιού», γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα είναι ένα συμβολικό,  εμβληματικό ίδρυμα στην πόλης μας. Προσφέρει πάρα πολλά σε παιδιά τα οποία δυστυχώς δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, αλλά και στη μετέπειτα ζωή τους και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμείς και ως πρόσωπα αλλά και ως φορείς της πόλης, είμαστε πάντα  στο πλευρό τους με όρεξη και πολύ μεγάλη δύναμη. Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης και ο Δήμος Πειραιά, πάντα ήταν και είναι κοντά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, όπως και στις υπόλοιπες δομές, οι οποίες χρειάζονται βοήθεια, αλληλεγγύη, προκειμένου να δοθεί ελπίδα σε ανθρώπους που είναι αδύναμοι και δυστυχώς περνούν πιο δύσκολα τις γιορτινές ημέρες. Ευχόμαστε μια καλύτερη χρονιά , δημιουργική και πιο ελπιδοφόρα».

 resized IMG 5534

Η Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Πειραιά κυρία Αναστασία Κατσιλιέρη, δήλωσε: «Εδώ και επιπλέον 30 χρόνια, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Bazaar, με την ευγενική συμμετοχή φίλων δωρητών, χορηγών και εθελοντών του Ιδρύματος και αυτές τις μέρες η επαφή με το κοινό να συμμετάσχει στο Χριστουγεννιάτικο bazaar, μας δίνει ελπίδα για το έργο μας, να στηρίζουμε τα παιδιά με κάθε τρόπο. Χρόνια πολλά σε όλους».

 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Α2 ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 17:43

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Α2 ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 5353

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, παρευρέθηκαν σήμερα στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που οργάνωσε το Α2 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα.

Μετά την ανταλλαγή ευχών, μέλη από τη χορωδία του Α2 Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης τραγούδησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στο τέλος προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους γλυκίσματα.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στα μέλη του Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης, τόνισε:

«Στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά,  πιστεύω ότι γίνεται μια συστηματική, καλή δουλειά τηρουμένων των αναλογιών  και των δυσκολιών που υπάρχουν και στη χώρα και στο Δήμο. Δεν μου αρέσει  να πανηγυρίζω και να λέω ότι είναι όλα λυμένα και ότι τα κάναμε όλα καλά, αλλά και από αυτά που άκουσα από την Προϊσταμένη και από τον επί σειρά ετών Δήμαρχο και τώρα  στενό συνεργάτη τον κ. Αγραπίδη, ομολογώ ότι ένοιωσα χαρά. Είδα ότι υλοποιούνται δράσεις που πιστεύω ότι είναι σε θετική κατεύθυνση για σας: τα προγράμματα, συχνές εκδρομές, η μεγάλη εκδρομή που στο Σοφικό Κορινθίας. Επίσης η γιορτή για τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης που διοργανώνουμε κάθε χρόνο,  που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου,  τα προγράμματα υπολογιστών, των χορών και διάφορα άλλα όπως  οι παροχές στα Κέντρα Αγάπης σε αναλώσιμα κ.λ.π. Δεν λέω ότι είναι πλήρεις οι παροχές αυτές. Σε κάθε περίπτωση, στις μισές δράσεις έχουμε και τη βοήθεια του Ολυμπιακού. 

 resized IMG 5333

Σίγουρα υπάρχουν ακόμη προβλήματα, υπάρχουν ακόμη πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε τα γνωστά προβλήματα σε όλο το Δήμο με το προσωπικό. Θα θέλαμε να είναι περισσότερο, ώστε και τα Κέντρα Αγάπης να έχουν περισσότερο κόσμο. Το παλεύουμε κι αυτό, αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Αλλά εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι στα  Κέντρα Αγάπης υπάρχει μια θετική ανταπόκριση σε αυτά που γίνονται, μια θετική αποδοχή. Αυτό μας κάνει χαρούμενους.  Ξέρουμε βέβαια εμείς οι νεώτεροι ότι έχετε κουραστεί  στη ζωή σας, ότι έχετε δουλέψει, έχετε κάνει οικογένειες, πρέπει να ξεκουραστείτε και θέλουμε να παρέμβουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για να κάνουμε τη ζωή σας καλύτερη, πιο ποιοτική,  πιο χαρούμενη. Προσπαθούμε και εγώ και ο κ. Αγραπίδης και η Προϊσταμένη και οι Διευθυντές και οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να καλύψουν κενά σε έμψυχο δυναμικό.

 

Θέλω να ξέρετε ότι είμαστε κοντά σας. Θα είμαστε τουλάχιστον τρία χρόνια στο Δήμο και ελπίζω ότι θα είμαστε και τα επόμενα χρόνια  και όσο περνάει από το χέρι μας, κάθε χρόνο, κάτι καλύτερο θα γίνεται. Μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο αυτό, αλλά κάθε χρόνο, όχι μόνο τα Κέντρα Αγάπης  και η πόλη του Πειραιά θα γίνεται καλύτερη τα επόμενα χρόνια και τα Κέντρα Αγάπης θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες χρόνο με το  χρόνο, σε σας.

 

Εύχομαι υγεία για σας και τις οικογένειες σας. Θα έρθει μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τη χώρα και για την πόλη. Θεωρώ όμως - και αυτό το έχουμε κάνει πράξη στο Δήμο Πειραιά - ότι όλοι μαζί με συνεργασίες, μπορούμε να επιτυγχάνουμε στόχους. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, πρέπει να έχουμε πίστη και ελπίδα. Αυτό είναι και το μήνυμα των Χριστουγέννων. Εγώ είμαι αισιόδοξος, παρά τις δυσκολίες. Θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος εάν και εσείς είχατε την ίδια αισιοδοξία ότι θα πηγαίνουμε χρόνο – χρόνο καλύτερα.  Όταν πηγαίνω στα Κέντρα Αγάπης μου δίνει ικανοποίηση να σας βλέπω χαρούμενους.  Όλοι μαζί στις 26 του μηνός στη μεγάλη μας γιορτή. Να είστε όλοι καλά κι ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή».

 resized IMG 5350

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επισήμανε:

 

«Θέλω να σας πω ότι δεν έχω πει κάτι στον Δήμαρχο, που να έχει σχέση με τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και να μου πει όχι. Τώρα ξέρετε ότι τελειώνουν οι εκδρομές. Με παίρνει τηλέφωνο η κα Πετράκου και μου λέει τι θα κάνουμε. Το μεταφέρω στον Δήμαρχο και μου απαντάει: Τι θα έχουμε ένα μήνα δύο μήνες; Θα τα καλύψουμε εμείς. Και όταν λέει εμείς είναι ο άνθρωπος αυτός στον οποίο αναφερθήκαμε.

 

Δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι, αλλά λέω, είναι δυνατόν να μην πεις κάτι όταν βλέπεις εικόνες, σαν τις  χθεσινές, έξω από το Μαξίμου, χιλιάδες κόσμου, συνταξιούχοι, η καρδιά δηλαδή της οικονομίας; Εδώ στηρίζεται η οικονομία των οικογενειών: στις συντάξεις τις δικές σας. Οι μέρες είναι γιορτινές, είναι μέρες χαράς, είναι ευχές, οπωσδήποτε όμως η σκέψη μας  πρέπει να είναι σε αυτούς που δοκιμάζονται και από την κρίση.

 

Είμαστε κοντά σας. Ο Δήμαρχος το είπε: πρέπει να αισθάνεστε ότι έχετε ένα στήριγμα σε εμάς. Συζητάμε τα πάντα, προσπαθούμε να τα λύσουμε. Τα οικονομικά προβλήματα είναι δύσκολα. Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω και ευχή για του χρόνου. Γιατί όταν κάνουμε ευχή, όλο πιο δύσκολος είναι ο άλλος χρόνος.  Θα συγκρατηθώ λοιπόν και θα περιοριστώ μόνο στις ευχές. Να είμαστε όλοι καλά. Να υπάρχει ομόνοια, να υπάρχει αγάπη, να υπάρχει αλληλεγγύη πάνω απ’ όλα. Να μην είναι μόνο στα λόγια, να είναι έμπρακτη. Καλή χρονιά να έχουμε, καλές γιορτές και να ξέρετε ότι ο Δήμαρχος είναι κοντά μας, όλοι μας είμαστε κοντά σας και να ξέρετε ότι αποτελούμε ένα στήριγμα. Πάντα να θυμόσαστε ότι προσπαθούμε, αλλά στην προσπάθεια αυτή θέλουμε όλους εσάς δίπλα μας. Να είμαστε όλοι και να λειτουργούμε όπως ο Δήμαρχος τονίζει μια οικογένεια. Σας ευχαριστώ πολύ».     

 

Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης που παρευρέθηκε στη εκδήλωση,   αντάλλαξε ευχές με τα μέλη των  Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.

 


Σελίδα 7 από 399

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση