ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στον Δήμο Θεσσαλονίκης PDF Εκτύπωση E-mail
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 16:35

 

Εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στον Δήμο Θεσσαλονίκης

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-018

Το  Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που λειτουργεί σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, εγκαινίασαν σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Υπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά ΚΕΥΔ που εγκαινιάζεται στη χώρα από τις αρχές Μαρτίου, αλλά το πρώτο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη στήριξή που παρείχε: «Το Κέντρο είναι το αποτέλεσμα εξωδικαστικού μηχανισμού ενός νομοσχεδίου και έως τώρα έχουν ήδη κατατεθεί 100 αιτήσεις που έχουν ολοκληρωθεί και έχουν μπει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Ευελπιστούμε ότι θα γίνουν περισσότερες, καθώς ο Αύγουστος ήταν μήνας διακοπών. Προσδοκούμε ότι οι επιχειρήσεις που είναι υπερχρεωμένες αλλά βιώσιμες, θα μπορέσουν να επανενταχθούν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας και παράλληλα, μέσω διαδικασιών, να έχουν πρόσβαση στο δανεισμό με στόχο τη βιωσιμότητά τους».

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-001

Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Κέντρου εξέφρασε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης: «Το γραφείο θα φιλοξενηθεί προσωρινά σε αυτόν τον χώρο και ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραδώσουμε έναν πιο ολοκληρωμένο χώρο, για τον οποίο ακολουθούμε τις απαραίτητες διαδικασίες. Θεωρώ ότι η κίνηση αυτή από μέρους του Υπουργείου είναι πολύ καλή για εκείνους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω της οικονομικής κατάστασης».

Στην  πρωτοβουλία που πήρε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου, διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ: «Απευθύνεται σε αυτούς που έχουν προβληματικά δάνεια, είτε είναι μικρές επιχειρήσεις, είτε φυσικά πρόσωπα. Η εργασία στην αρχή είναι συμβουλευτική, ενώ στη συνέχεια θα παρέχεται νομική υποστήριξη και ακολούθως θα παρέχεται υποστήριξη από οικονομολόγους, με σκοπό οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, για το πως θα κινηθούν σε σχέση με τις τράπεζες, τι χαρτιά θα καταθέτουν σε κάθε περίπτωση ή αν θα χρησιμοποιηθούν εξωδικαστικοί συμβιβασμοί».

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-002

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Το ΚΕΥΔ που λειτουργεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης από σήμερα, θα στεγαστεί για τους επόμενους έξι μήνες στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, παραπλεύρως του φουαγιέ – Γρ. Η39), ενώ έχει στελεχωθεί από δυο υπαλλήλους της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Οι δανειολήπτες θα εξυπηρετούνται, κατόπιν ραντεβού, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2132125730.

Περισσότερες πληροφορίες:  http://www.keyd.gov.gr/

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-003

 

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-004

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-005

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-006

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-007

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-011

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-012

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-013

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-015

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-016

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-017

resized vst mnstr economy dvlpmnt Mr dimitris papadimitriou-020

 


Σελίδα 31 από 2207

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ - 26 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους (trailer - photos)
ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ - 26 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους (trailer - photos)
Σπίτι μου Σπιτάκι μας (Home Again) Η λαμπερή, άψογη κωμικός και βραβευμένη με Όσκαρ Reese Witherspoon (Walk the Line, Big Little Lies, Legally Blonde) πρωταγωνιστεί ...

MIΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΣΤΙΣ ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ // Νέο τραγούδι!
MIΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΣΤΙΣ ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ // Νέο τραγούδι!
ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ «ΣΤΙΣ ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ» Μουσική: Μάριος Τόκας Στίχοι: Άλκης Αλκαίος Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του ...