ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Η Περιφερειάρχης Αττικής στον Ξενώνα Φιλοξενίας Βρεφών των Παιδικών Χωριών SOS στο Αναρρωτήριο Πεντέλης. Μια υποδειγματική συνέργεια με στόχο την κοινωνική συνοχή και την έμπρακτη αλληλεγγύη.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 18:54

Η Περιφερειάρχης Αττικής στον Ξενώνα Φιλοξενίας Βρεφών των Παιδικών Χωριών SOS στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Μια υποδειγματική συνέργεια με στόχο την κοινωνική συνοχή και την έμπρακτη αλληλεγγύη.

Παιδικά Χωριά SOS

Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Βρεφών που έχουν δημιουργήσει τα Παιδικά Χωριά SOS στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος φροντίδας και αποκατάστασης βρεφών, επισκέφθηκε σήμερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τη Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., Κατερίνα Καντεράκη. Η κα Καντεράκη προσέφερε εκ νέου στο Σωματείο σημαντική οικονομική ενίσχυση που συγκεντρώθηκε από τα μέλη των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Πασχαλινού Θεματικού Πάρκου στο Πεδίο του Άρεως, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η σημερινή παρουσία στο Αναρρωτήριο Πεντέλης «επισφραγίζει μια υποδειγματική συνέργεια. Τη συνέργεια της Περιφέρειας Αττικής με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε. καθώς και με τα Παιδικά Χωριά SOS, με στόχο την κοινωνική συνοχή και την έμπρακτη αλληλεγγύη. Με συστηματική και μεθοδική δουλειά, μακριά από μεγαλοστομίες, έχουμε βάλει τις βάσεις εδώ και σχεδόν δύο χρόνια για μια αποτελεσματική συνεργασία που διασφαλίζει το μέλλον των πιο ευαίσθητων κρίκων της κοινωνίας μας. Των παιδιών μας. Και ευχαριστώ ειλικρινά για αυτή την αποδοτική συνεργασία τόσο την κα Καντεράκη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας όσο και τους υπευθύνους των Παιδικών Χωριών SOS, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αναστάσιο Βρεττό, τον Γενικό Διευθυντή, Γιώργο Πρωτόπαπα καθώς και τους εργαζόμενους, οι οποίοι στηρίζουν το δύσκολο αυτό έργο».

Η ίδια εξήρε το «νέο, πρωτοποριακό για τα δεδομένα του τόπου μας αλλά και τα δεδομένα του χώρου της πρόνοιας, πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS» που υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Αναρρωτηρίου Πεντέλης. «Ένα πρόγραμμα φροντίδας και αποκατάστασης βρεφών από τα δημόσια νοσοκομεία με στόχο όλα τα παιδιά να βρίσκουν την οικογένεια αναδοχής που έχουν ανάγκη. Μια προσπάθεια που αξίζει, όχι απλά συγχαρητήρια αλλά και την έμπρακτη στήριξή μας, γιατί αναβαθμίζει το θεσμό της αναδοχής», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης. «Γιατί μειώνει τον κίνδυνο της ιδρυματοποίησης και του στιγματισμού των παιδιών. Και γιατί, τέλος, σηματοδοτεί μια άλλη αντίληψη άσκησης κοινωνικής, προνοιακής πολιτικής. Μακριά από στερεότυπα, κοντά στα παιδιά και τις οικογένειες, στο πλευρό μιας κοινωνίας που χειμάζεται. Για όλους αυτούς τους λόγους η Περιφέρεια Αττικής είναι και θα συνεχίσει να είναι αρωγός αυτών των προσπαθειών».

 
Οι εθελοντές αιμοδότες αγνόησαν τον καύσωνα… ● Σε πλήρη εξέλιξη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς ● Ενισχύεται και ο κατάλογος των δοτών αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 16:09

Οι εθελοντές αιμοδότες αγνόησαν τον καύσωνα…

● Σε πλήρη εξέλιξη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς ● Ενισχύεται και ο κατάλογος των δοτών αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.

resized 03 aimodosia 2

 

Σε παράλληλη πορεία με τον δείκτη θερμοκρασίας κινήθηκε το Σαββατοκύριακο ο δείκτης της κοινωνικής αλληλεγγύης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών όπου πραγματοποιείται η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς.

Αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες, οι εθελοντές αιμοδότες δήλωσαν παρόντες στο προσκλητήριο ανθρωπιάς και έσπευσαν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, έχοντας συνείδηση της πράξης τους που είναι ταυτισμένη με την προσφορά ζωής. Στο πλευρό τους και οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς που ενθαρρύνουν και στηρίζουν την προσπάθεια που έχει αποκτήσει πλέον χαρακτηριστικά κινήματος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

resized 02 aimodosia 1

Από προχθές, Σάββατο 24 Ιουνίου, έως και χθες, Κυριακή 25 Ιουνίου, στα κέντρα αιμοδοσίας που στήθηκαν στις Δ.Ε. Αγ. Παύλου και Πεύκων, από όπου ξεκίνησε η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, αλλά και στη Δ.Ε. Συκεών, η προσέλευση των εθελοντών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα για την περίοδο αυτή, συγκεντρώνοντας συνολικά 159 μονάδες αίματος.

Στην πρεμιέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας στα Πεύκα οι εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της δημοτικής αρχής έφτασαν τους 64, ενώ στον Αγ. Παύλο συγκεντρώθηκαν 18 μονάδες αίματος. Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο κτίριο του δημαρχείου στις Συκιές, όπου χθες Κυριακή προσήλθαν 77 εθελοντές. Ταυτόχρονα, ελπιδοφόρα καταγράφεται η προσέλευση νέων αιμοδοτών, οι οποίοι ενισχύουν το κίνημα εθελοντισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Την ίδια ώρα 18 εθελοντές έγιναν δότες μυελού των οστών, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εθελοντών που εγγράφονται στα δίκτυα δοτών αιμοπεταλίων.

resized 04 aimodosia 3

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ.Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ.Παπανικολάου», συνεχίζεται ως εξής:

► Τρίτη 27.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Τετάρτη 28.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

► Πέμπτη 29.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

► Παρασκευή 30.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

► Σάββατο 1.7.2017 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

resized 05 aimodosia 4

Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το ΑΜΚΑ. Παράλληλα με την αιμοδοσία συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

resized 06 aimodosia 5

Να σημειωθεί ότι με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, επιστημονικά στελέχη του κέντρου πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» διανέμουν ενημερωτικό υλικό για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα προβλήματα που δημιουργεί η εξάρτηση, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς έως και το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, ενώ στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης «Ζούμε την ουσία χωρίς ουσίες!» προβάλλεται ήδη ειδικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μήνυμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

resized 07 aimodosia 6

 
Παράδοση αναπηρικών αμαξιδίων στον Σύλλογο Ενεργών Εθελοντών Πολιτών «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» Ρ. Δούρου: «Να κάνουμε την αλληλεγγύη, από σύνθημα, πράξη»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 11:55

Παράδοση αναπηρικών αμαξιδίων στον Σύλλογο Ενεργών Εθελοντών Πολιτών «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»

Ρ. Δούρου: «Να κάνουμε την αλληλεγγύη, από σύνθημα, πράξη»

Συνάντηση με τον Σύλλογο Προασπίζω

Το πολύτιμο έργο του Συλλόγου Ενεργών Εθελοντών Πολιτών «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» στηρίζει η Περιφέρεια με την παράδοση σήμερα, δύο αναπηρικών αμαξιδίων από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάταη. Πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης που διανέμονται στο πλαίσιο της επέκτασης της δράσης του Κέντρου διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων, τροφοδοτώντας κοινωνικές δομές.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, χωρίς κάμερες και τυμπανοκρουσίες, για μια σπουδαία υπόθεση – τον εθελοντισμό ως τρόπο ζωής», επισήμανε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης. «Γιατί ακριβώς σήμερα, σε καιρούς δύσκολους, που η τάση είναι ο ατομικισμός, ο καθένας μόνος του, εσείς έχετε επιλέξει να δώσετε ένα διαφορετικό παράδειγμα. Να εκπέμψετε ένα διαφορετικό μήνυμα: όλοι μαζί για να κάνουμε τη διαφορά. Να στηρίξουμε εκείνους που έχουν ανάγκη. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας ζωής με αξιοπρέπεια», υπογράμμισε η ίδια.

«Για τον λόγο αυτό, βρισκόμαστε στο πλευρό σας, είμαστε αρωγοί στις προσπάθειές σας και δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες σας. Σήμερα είμαστε εδώ με αφορμή τα αμαξίδια. Δεν σταματάμε όμως. Είμαστε κρίκοι μιας αλυσίδας αλληλεγγύης, όπου όλοι συμβάλλουν ο καθένας με τις δυνάμεις του. Συνεχίζουμε μέσα από συνέργειες και συνεργασίες για τον κοινό σκοπό: να κάνουμε την αλληλεγγύη, από σύνθημα, πράξη», τόνισε η Περιφερειάρχης.

 
Τα πρώτα Βραβεία YouSmile σε μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν το καλό παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους... είναι γεγονός! #YouSmileAwards
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 08:52

Τα πρώτα Βραβεία YouSmile σε μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν το καλό παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους... είναι γεγονός! #YouSmileAwards

resized resized MAIN

 

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2017

Τα πρώτα Βραβεία YouSmile σε μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν το καλό παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους... είναι γεγονός! #YouSmileAwards

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα, πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα YouSmile Awards την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 στο Hard Rock Café στο Μοναστηράκι με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Σκοπός των βραβείων ήταν η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

resized resized 1

Η ιδέα της βράβευσης μαθητών και μαθητριών από παιδιά που συμμετέχουν στο YouSmile, την μαθητική-εθελοντική δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είχε στόχο να στραφεί η προσοχή του κόσμου στο τι έχουν να μας πουν τα παιδιά και να προβληθεί η θετική πλευρά της κοινωνίας, μέσα από τη μαθητική κοινότητα. Οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile απευθύνθηκαν σε σχολικούς συμβούλους πανελλαδικά ώστε να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές των παιδιών. Παράλληλα, συγκέντρωσαν αντίστοιχες δράσεις παιδιών που έχρηζαν ανάδειξης μέσα από έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα ήταν: 1.800 συμμετοχές από 51 σχολεία! Η ανάδειξη των 8 νικητών έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες. Όλοι, όμως, οι συμμετέχοντες έλαβαν τιμητικούς επαίνους για την δράση που έκαναν.

resized resized 2

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, η Γενική Διευθύντρια της Microsoft Hellas κα Πέγκυ Αντωνάκου, ο τραγουδιστής/ηθοποιός Άρης Μακρής, ο παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης, οι παρουσιαστές Λάμπρος Κωνσταντάρας και Φάνης Λαμπρόπουλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Visa κος Καμπανόπουλος και η Υπεύθυνη ΕΚΕ της Stoiximan κα Κοζαντινού.

resized resized YOUSMILE-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ---ΚΑΡΑΛΗΣ

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος θύμισε σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι ο 10χρονος ιδρυτής του οργανισμού, ο Ανδρέας, ήταν το παιδί που ενέπνευσε και άλλα παιδιά να γίνουν εθελοντές και να προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε δράσεις με στόχο το Χαμόγελο κάθε παιδιού! Χαρακτηριστικά τόνισε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σε μια αίθουσα γεμάτη παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς που συνεισφέρουν στο να γίνουν θεσμός τα βραβεία YouSmile, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα παιδιά έχουν φωνή και οφείλουμε να τα ακούμε και να τα παροτρύνουμε να ακολουθούν τα όνειρά τους, χωρίς να χαλάμε την αγνή ψυχή τους με τα δικά μας προβλήματα».

resized resized YOUSMILE-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ---ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ---ΛΑΜΠΡΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ---ΦΑΝΗΣ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι απονομές των βραβείων YouSmile έγιναν σε ένα κλίμα γεμάτο Χαμόγελα και χειροκροτήματα με κεντρικό μήνυμα: «Τα παιδιά, τελικά, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο»!

resized resized YOUSMILE-ΕΝΗΛΙΚΑΣ---ΔΡΙΒΑΣ

Ακολουθούν οι κατηγορίες, οι απονεμητές και οι βραβευόμενοι:

Κατηγορία: Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά 
Απονομή βραβείου από YouSmilers
Νικητής: ο κος Ανάργυρος Δρίβας από το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Ο κος Δρίβας είναι καθηγητής Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος της Ερασιτεχνικής Εταιρείας Αστρονομίας Πάτρας «Ωρίων». Κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάθε Κυριακή δίδασκε Αστρονομία στα παιδιά. Οι μαθητές του όχι μόνο αγάπησαν την Αστρονομία αλλά κατέκτησαν και το 2ο βραβείο στον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας

Κατηγορία: Αθλητισμός
Απονομή βραβείου από τον Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια 
Νικητής: ο 17χρονος Εμμανουήλ Καραλής από την Αθήνα

resized resized YOUSMILERS

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι 17 ετών και αθλητής στο άλμα επί κοντώ. Με 5,55m στο ανοικτό και 5,70 στο κλειστό ο Εμμανουήλ διαθέτει από τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών. Για τον Εμμανουήλ όλα αυτά είναι μόνο η αρχή!

Κατηγορία: Τεχνολογία – Επιστήμες 
Απονομή βραβείου από την Γενική Διευθύντρια της Microsoft Hellas κα Πέγκυ Αντωνάκου
Νικητής: η ομάδα SmartRobots από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Η 6μελης ομάδα SmartRobots βραβεύθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την κατασκευή «Έξυπνου λεωφορείου χωρίς οδηγό» υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους κ. Γκεζερλή. 
*Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Αντωνάκου έκανε έκπληξη στα παιδιά κάνοντας τους δώρο ένα Xbox για τον καθένα!

Κατηγορία: Τέχνη
Απονομή βραβείου από τον τραγουδιστή/ηθοποιό Άρη Μακρή
Νικητής: η 14χρονη Ευγενία Δερμιτζόγλου από τα Γιαννιτσά

Η Ευγενία 14 ετών διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό με τη ζωγραφιά της που είχε θέμα την Ειρήνη. Σήμερα το έργο της Ευγενίας έχει γίνει καρτ ποστάλ από το Postcards for peace.

Κατηγορία: Περιβάλλον 
Απονομή βραβείου από τον παρουσιαστή Γιώργο Μαυρίδη 
Νικητής: το 5ο Γυμνάσιο Σερρών

resized resized YOUSMILE-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ---SMART-ROBOTS---ΠΕΓΚΥ-ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ-CEO-MICROSOFT-HELLAS

Οκταμελής ομάδα εργάσθηκε επί 3 μήνες συμμετέχοντας στην εκστρατεία «ECOMOBILITY–ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ». Μετά από μελέτη τα παιδιά πρότειναν λύσεις στους αρμόδιους φορείς της πόλης τους. Με δράσεις στην πόλη και παρουσία στα ΜΜΕ τα παιδιά κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες τους.

Κατηγορία: Δικαιώματα 
Απονομή βραβείου από τους παρουσιαστές Λάμπρο Κωνσταντάρα και Φάνη Λαμπρόπουλο
Νικητής: ο 15χρονος Κωνσταντίνος Παπαχρήστου από την Θεσσαλονίκη

Ο 15χρονος Κωνσταντίνος είναι ο δημιουργός του teens4greece.com, του 1ου think tank εφήβων στην Ελλάδα. O Κωνσταντίνος απευθύνεται στους συνομηλίκους του και τους προσκαλεί - προκαλεί «να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί» και να καταθέσουν «φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες» για την εξεύρεση λύσεων για μια καλύτερη Ελλάδα και για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους.

Κατηγορία: Σχολείο που βοηθάει άλλα παιδιά
Απονομή βραβείου από την κα Μαρία Πετροπούλου από το Τμήμα Εθελοντισμού του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Νικητής: Το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου στην Κόρινθο

resized resized YOUSMILE-ΤΕΧΝΗ---ΕΥΓΕΝΙΑ-ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ---ΑΡΗΣ-ΜΑΚΡΗΣ

Οι μαθητές του σχολείου έχουν αναλάβει τη στήριξη απόρων συμμαθητών τους αλλά και όλων όσοι έχουν ανάγκη στην περιοχή τους. Στο σχολείο λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο, προσφέρθηκε αναπηρικό αμαξίδιο σε γονιό μαθητή, δημιουργήθηκε ταμείο που καλύπτει τα έξοδα άπορων μαθητών για την αγορά γραφικής ύλης, τη συμμετοχή τους σε εκδρομές, ακόμα και τη διοργάνωση γενεθλίων, δημιουργήθηκαν ομάδες ανάγνωσης, οι οποίες διαβάζουν στον παιδικό σταθμό της περιοχής, στα ΚΑΠΗ, σε ΑΜΕΑ.

Κατηγορία: Παιδιά που βοηθάνε άλλα παιδιά
Απονομή βραβείου από τον πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κον Κώστα Γιαννόπουλο
Νικήτριες: η 15χρονη Μαρία-Ελένη Σκληρού και η 15χρονη Σοφία Τριανταφυλλίδη από το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας

Η Μαρία και η Σοφία στηρίζουν συμμαθήτρια τους με προβλήματα επικοινωνίας και προσαρμογής. Τα κορίτσια είναι δίπλα στη συμμαθήτριά τους, που αντιμετώπιζε προβλήματα προσαρμογής στο γυμνάσιο και επικοινωνίας με τους άλλους συμμαθητές της. Τα κορίτσια ποτέ δεν μίλησαν για όλα όσα προσφέρουν. Όλα έγιναν γνωστά από την ίδια την συμμαθήτριά τους καθώς και από άλλους συμμαθητές τους – παρατηρητές.

resized resized YOUSMILE-ΠΑΙΔΙΑ-ΠΟΥ-ΒΟΗΘΗΣΑΝ-ΑΛΛΑ-ΠΑΙΔΙΑ---ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ-ΣΚΛΗΡΟΥ- -ΣΟΦΙΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ---ΚΩΣΤΑΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
*Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου βραβείου ως βραβείο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ» τιμώντας τον ιδρυτή του οργανισμού, ενός παιδιού που μέλημα του είχε το Χαμόγελο κάθε παιδιού!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο HARD ROCK CAFÉ και τους εργαζόμενους για την υπέροχη φιλοξενία της εκδήλωσης

resized resized YOUSMILE-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ---5ο-ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΣΕΡΡΩΝ---ΓΙΩΡΓΟΣ-ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της σημερινής εκδήλωσης:

- Την εταιρία SOUNDSTRACK για τα ηχητικά
- Την εταιρία ELLINAIR για τις μετακινήσεις
- Την εταιρία NEXT για τις εκτυπώσεις
- Την εταιρία TOKOTOUKAN για τα μπλουζάκια
- Την εταιρία PLETSAS για τις εκτυπώσεις
- Την εταιρία DELIVERAS για το catering

resized resized YOUSMILE-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΠΟΥ-ΒΟΗΘΗΣΕ-ΑΛΛΑ-ΠΑΙΔΙΑ---ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΧΙΟΛΟΜΟΔΙΟΥ---ΜΑΡΙΑ-ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΜ.-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ-ΤΟ-ΧΑΜΟΓΕΛΟ-ΤΟΥ-ΠΑΙΔΙΟΥ

 

 
Summer Market in the City για τη Στοργή
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 16:20

Summer Market in the City για τη Στοργή

image003 1β

 


Σελίδα 7 από 432

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...