ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Χιλιάδες δρομείς μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη μοιράστηκαν τη χαρά του αθλητισμού στους 4ους Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης 2017» στέλνοντας μήνυμα κοινωνικής στήριξης στους ευπαθείς συμπολίτες.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 19:22

Χιλιάδες δρομείς μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη μοιράστηκαν τη χαρά του αθλητισμού στους 4ους Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης 2017» στέλνοντας μήνυμα κοινωνικής στήριξης στους ευπαθείς συμπολίτες.

resized 5

Με σύμμαχο τον καλό καιρό περισσότεροι από 1750 δρομείς κάθε ηλικίας μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη έλαβαν μέρος στους 4ους Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», με σκοπό να τιμήσουν τον Μαρουσιώτη Χρυσό Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρο Λούη, να γευτούν τη χαρά του αθλητισμού και να στείλουν μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στους ευπαθείς συμπολίτες μας.

resized 6

Τιμητική ήταν η συμμετοχή στους Αγώνες της Διευθύντριας της ΕΘΝΟΑ Ηλιάνας Κλοκώνη, της Προέδρου των Ολυμπιονικών Βούλας Κοζομπόλη, της Πρωταθλήτριας και κατόχου του ρεκόρ Ελλάδος στο Μαραθώνιο Δρόμο Μαρίας Πολύζου και της Ομάδας «Marathon Team Greece By Maria Polyzoy και εκπροσώπων του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

resized 7


Επίσης της Χάλκινης Ολυμπιονίκης στη Ρυθμική Γυμναστική Κλέλιας Πανταζή και του Χρυσού Ολυμπιονίκη στο Ταε Κβο Ντο Μιχάλη Μουρούτσο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη των Αγώνων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα για συμμετοχή στους Αγώνες και ιδιαίτερα των νέων.
« Μέσα από το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός για την πόλη μας τιμούμε τον Σπύρο Λούη που δόξασε το Μαρούσι και τη χώρα μας, μοιραζόμαστε τη χαρά του αθλητισμού και προτρέπουμε τους νέους μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το τρέξιμο. Είναι πολύ ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο που σήμερα εδώ μαζί μας βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι συμμετέχοντας στους Αγώνες.
Ευχαριστούμε από καρδιάς το «Όραμα Ελπίδας» για τη μεγάλη συμβολική συμμετοχή του, καθώς και τους Ολυμπιονίκες μας και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των Αγώνων.»

resized 6a

Οι δρομείς, με τη συμβολική συμμετοχή στους Αγώνες του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, παρουσία των εγγονών του Σπύρου Λούη, Σπύρου και Νίκου Λούη, έτρεξαν στις διαδρομές: 1χλμ. για παιδιά μέχρι 12 ετών, 5 χλμ. για τους έφηβους και ενήλικες και 10 χλμ. για ενήλικες.

Στην αθλητική εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης τερμάτισε στο Αγώνα 10 χλμ. , οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης , Ρένα Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης και Ευάγγελος Κάββαλος, τερμάτισε στον αγώνα 5χλμ.

resized 4

Πρώτοι νικητές τερμάτισαν:

 

Παιδικός Αγώνας 1χλμ

Αγόρια

1ος Σάλπας Βασίλης

2ος Σολδάτος Μιχαήλ

 

3ος Νέμπης Στέφανος

Κορίτσια

1η Βασιλογιαννακοπούλου Εμμέλεια

2η Μπάρα Ηλιάννα

3η Τσάπαλη Αγγελική

Αγώνας Δρόμου 5χλμ.

Άνδρες

1ος Ψαρογιάννης Τάσος

2ος Κοροβέσης Σωτήρης

3ος Πέτρου Μάριος

Γυναίκες

1η Τσάπαλη Μαρία Άννα

2η Agata Ewa Christoula

3η Τσιμπρικίδου Ηλέκτρα

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ

Άνδρες

1ος Μπέης Κυριάκος

2ος Γεωργούλιας Αλέξης

3ος Γεωργόπουλος Χριστόφορος

Γυναίκες

1η Σαμπατακάκη Χριστίνα

2η Κασιώνη Ευαγγελία

3η Αμπατζή Ελισάβετ

resized 3a

Οι Αγώνες ολοκληρώθηκαν με την απονομή στους νικητές από το Δήμαρχο Αμαρουσίου των κυπέλων και των μεταλλίων. Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν στους αγώνες έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου για την υποστήριξη των ευπαθών συμπολιτών.

Την επιμέλεια των Αγώνων είχε αναλάβει η All About Running. Μεγάλοι χορηγοί των Αγώνων ήταν το Kinder+ SPORT, η WIND, χορηγοί η RUNNER STORE, η PUMA και υποστηρικτής η ΒΙΚΟΣ.

resized 3

O Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τους εκατοντάδες εθελοντές για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων και συγκεκριμένα:
-Το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος
-Το Σωματείο Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης, Κλιμάκιο Ροδόπολης
-
Tον Όμιλο ΙΑΣΩ για την διάθεση επανδρωμένου ασθενοφόρου και διασώστη
-Τον Όμιλο “ΒΟΤΥΠΟ” για την διάθεση ασθενοφόρου
-Τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου
-Τη Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Αμαρουσίου για την μεταφορά των εθελοντών
- Το Δημοτικό Ασθενοφόρο του Δήμου και τον εθελοντή ιατρό κ. Δήμτσα
-Τους Γυμναστές του Αθλητικού Τμήματος Δήμου Αμαρουσίου
-Τους μαθητές γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Ευχαριστίες απευθύνονται, επίσης στους Φορείς

-στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής,

-στην Τροχαία Κηφισιάς,

-στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου,

-στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό,

-στην Αττική Οδό,

-στη Διεύθυνση Οδικών Έργων Περιφέρειας Αττικής, στον Ο.Α.Σ.Α

για τη άριστη συνεργασία τους για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Επίσης τους αγώνες υποστήριξαν το Runner Store και η Chipita.

resized 2

Τη ευθύνη της διοργάνωσης και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επίτευξη της άψογης διεξαγωγής των αγώνων είχε η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Για τα αποτελέσματα ανά αγώνα μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στο: http://www.runnermagazine.gr/apotelesmata-agonon/4oi-agones-dromo

resized 1

 
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας ζητεί 10ήμερη παράταση της προθεσμίας αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 12:58

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας ζητεί 10ήμερη παράταση της προθεσμίας αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

kaminis dim symvoulio 1

Επιστολή με την οποία ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την τραγική- όπως τη χαρακτηρίζει -κατάσταση που επικρατεί στα σημεία που γίνονται δεκτές αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), απέστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, στηναναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου.

Ο κ.Καμίνης επισημαίνει την αδυναμία εισαγωγής στο πληροφορικό σύστημα του ΚΕΑ του αρχείου των αδειών παραμονής των πολιτών τρίτων χωρών, για την αυτόματη διασταύρωση και ζητά παράταση 10 ημερών για την προθεσμία εγγραφής για το επίδομα του μηνός Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αθηναίων ζητά:

1.Να υπάρξει συντονισμός με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να διευρυνθεί ο ρόλος των εννέα ΚΕΠ του δήμου Αθηναίων, ώστε να δέχονται μετανάστες, έστω και αν απαιτείται απλά η επίδειξη της άδειας παραμονής λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ενεργές άδειες παραμονής για πολίτες τρίτων χωρών με δηλωμένη κατοικία στον δήμο Αθηναίων ανέρχονται σε 87.344.

2.Να επεκταθεί το δίκτυο των σημείων εξυπηρέτησης των κατοίκων στο δήμο Αθηναίων με νέα σημεία την ευθύνη των οποίων θα αναλάβει το Υπουργείο και

3. Να ενισχυθούν από το υπουργείο Εργασίας τα επτά σημεία εγγραφής του Δήμου Αθηναίων με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Παράλληλα ο κ. Καμίνης ενημερώνει ότι χωρίς αυτές τις ενέργειες, ο δήμος Αθηναίων δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες υποστήριξης των αιτούντων του ΚΕΑ.

 
Ο Όμιλος FF Group στηρίζει τις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 14:12

Ο Όμιλος FF Group στηρίζει τις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων.

Σε μια σημαντική δωρεά 400 και πλέον ειδών ένδυσης (μπουφάν, σακάκια, παντελόνια, πουκάμισα, μπλουζάκια, ζακέτες κ.λπ.) και υπόδησης από επώνυμα προϊόντα που αντιπροσωπεύει, προχώρησε ο Όμιλος Folli Follie Group, στηρίζοντας ενεργά το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Ο όμιλος Folli Follie στηρίζει τις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων

IMG 0181

Σε μια σημαντική δωρεά 400 και πλέον ειδών ένδυσης (μπουφάν, σακάκια, παντελόνια, πουκάμισα, μπλουζάκια, ζακέτες κ.λπ.) και υπόδησης από επώνυμα προϊόντα που αντιπροσωπεύει, προχώρησε ο όμιλοςFolli Follie Group, στηρίζοντας ενεργά το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων(Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Τα προϊόντα παρέδωσε, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, η κυρία Μαρίζα Κουτσολιούτσου, εκ μέρους του Ομίλου FF Group, στην πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) κυρία Ελένη Κατσούλη.

Ο δήμος Αθηναίων, μέσω του ΚΥΑΔΑ και του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, ενισχύει περισσότερες από10.000 οικογένειες, δηλαδή 26.000 πολίτες, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

«Όταν μεγάλοι όμιλοι, όπως ο όμιλος Folli Follie, στηρίζουν τις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων, όχι μόνο ενισχύονται περισσότεροι  συμπολίτες μας αλλά πετυχαίνουμε αυτό να γίνεται με μεγαλύτερη συχνότητα και σε μεγαλύτερο εύρος ειδών πρώτης ανάγκης» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «στρατηγικός στόχος του δήμου Αθηναίων είναι, με εξειδικευμένες δράσεις, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι άνθρωποι αυτοί να επιστρέψουν στην κανονικότητα».    

-FF LOXI

«Ο Όμιλος FF Group με συνέπεια και συνέχεια στηρίζει το έργο ζωής του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθώ το χώρο σε ώρα λειτουργίας  και να διαπιστώσω και η ίδια το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί» δήλωσε ο κυρία Μαρίζα Κουτσολιούτσου.

Η πρόεδρος  του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης κυρία Ελένη Κατσούλη τόνισε ότι «οι εγγεγραμμένοι, μεταξύ των οποίων 5.500 παιδιά, λαμβάνουν πακέτα τροφίµων, είδη ρουχισμού και υπόδησης, φάρµακα, είδη προσωπικής υγιεινής και προϊόντα για παιδιά, ενώ δέχονται ιατρική φροντίδα και ψυχοκοινωνική υποστήριξη», υπογραμμίζοντας ότι «χρόνο με τον χρόνο οι ανάγκες μεγαλώνουν».

Ο όμιλος FF Group, κατανοώντας το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται, τόνισε ότι στηρίζει το έργο του ΚΥΑΔΑ από το 2015 και θα συνεχίσει να συμβάλει στην ανθρωπιστική του δράση με παρόμοιες ενέργειες.

 
Γάλα και κρέμες σε 600 άπορες οικογένειες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 12:20

Γάλα και κρέμες σε 600 άπορες οικογένειες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Στο πλαίσιο των διαρκών δράσεων προστασίας και ενίσχυσης των ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού της Θεσσαλίας, η Περιφέρεια διένειμε σε 600 άπορες οικογένειες γάλατα βρεφικής και παιδικής ηλικίας, βρεφικές κρέμες καθώς και επιδόρπια γιαουρτιού.

Σε δηλώσεις της η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας κ. Μαρία Μαμάρα τόνισε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να προσφέρουμε μια ανακούφιση στις δύσκολες συνθήκες ζωής των οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήσαμε διανομής γάλακτος για βρέφη και παιδιά καθώς και βρεφικών κρεμών και επιδόρπιων γιαουρτιού σε 600 άπορες οικογένειες της Θεσσαλίας».

Κατά την διανομή των τροφίμων παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πρόνοιας κ Μιχάλης Αναστασίου, ο διευθυντής κ. Γιώργος Ζήγρας και στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 
Oικονομική ενίσχυση σε απόρους κατοίκους του Δήμου Κηφισιάς στις εορτές του Πάσχα.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 17:29

Oικονομική ενίσχυση σε απόρους κατοίκους του Δήμου Κηφισιάς στις εορτές του Πάσχα.

kifisias

Ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, προσφέρει οικονομική ενίσχυση σε απόρους κατοίκους του Δήμου στις εορτές του Πάσχα.

 

Tο οικονομικό βοήθημα δίνεται σε απόρους, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Κηφισιάς.

Παράλληλα θα πρέπει να ισχύουν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

 

ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ :

1 ΑΤΟΜΟ έως 6.000,00 €

2 ΑΤΟΜΑ έως 7.500,00 €

3 ΑΤΟΜΑ έως 9.000,00 €

4 ΑΤΟΜΑ έως 10.500,00 €

5 ΑΤΟΜΑ έως 12.500,00 €

6 ΑΤΟΜΑ έως 15.000,00 €

7 ΑΤΟΜΑ έως 18.000,00 €

8 ΑΤΟΜΑ έως 21.500,00 €

Τα παραπάνω εισοδήματα προσαυξάνονται κατά 3.000,00 € εάν υπάρχει πιστοποιημένη αναπηρία (από υγειονομική επιτροπή) 67% και άνω για κάποιο μέλος της οικογένειας, ή ενοικιαζόμενη κατοικία.

 

Για την παροχή του βοηθήματος υπολογίζεται το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων, οπότε απαιτείται εκκαθαριστικό από όλα τα ενήλικα μέλη που κατοικούν στην ίδια οικεία.

 

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά :
 1. Αίτηση

 2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου

 3. Εκκαθαριστικό εφορίας, φορολογικής χρήσης έτους 2015 ( όλων των ενηλίκων μελών – συνοικούντων μελών )

 4. Αντίγραφα Ε1 & Ε9

 5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το Δήμο Κηφισιάς

 6. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ( στο Δήμο Κηφισιάς )

 7. Κάρτα ανεργίας ( εάν υπάρχει )

 8. Απόφαση αναπηρίας ( εάν υπάρχει )

 9. Απόδειξη ή συμβόλαιο ενοικίου κατοικίας ( εφόσον τούτο δεν διαφαίνεται στο έντυπο Ε1 )

 10. Έκθεση Κοινωνικής Έρευνας ( όπου απαιτείται )

 

Τονίζεται ότι κανένας δικαιούχος δεν δύναται να υποβάλει διπλή αίτηση

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο πρωτόκολλο του Δήμου Κηφισιάς από τις 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 έως και 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 

.

 


Σελίδα 7 από 412
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση