ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Στον Δήμο Σαρωνικού ανθίζει το εθελοντικό κίνημα. Δήμαρχος Σαρωνικού: «η τοπική μας κοινωνία διαθέτει περίσσευμα ανθρωπιάς, ευαισθησίας και συνείδησης».
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 13:16

Στον Δήμο Σαρωνικού ανθίζει το εθελοντικό κίνημα.

Δήμαρχος Σαρωνικού: «η τοπική μας κοινωνία διαθέτει περίσσευμα ανθρωπιάς, ευαισθησίας και συνείδησης».

resized IMG 2839

Ιδιαίτερα ανεπτυγμένο είναι το εθελοντικό κίνημα στο Δήμο Σαρωνικού, όπως επιβεβαιώνεται συστηματικά από τις ενέργειες που υλοποιούνται σε τοπικό επίπεδο. Στη διάρκεια του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες εθελοντικές δράσεις, με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και φορέων, δημοτικών υπηρεσιών, σχολείων, τοπικών επιχειρήσεων και πολιτών του Δήμου. Στο επίκεντρο των δράσεων βρέθηκαν κοινωφελείς σκοποί, όπως η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση του δημοσίου χώρου, αλλά και η προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

resized IMG 2840

Ειδικότερα, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, εθελοντικές δράσεις υλοποιήθηκαν από ομάδες, φορείς και οργανισμούς όπως: Σύλλογοι Γονέων Σχολείων Σαρωνίδας, Σύλλογος Πανοράματος Σαρωνίδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρωνίδας, Νέοι Εθελοντές σε Δράση «Young Volunteers in Action», Ζαχαροπλαστείο «Αμάραντος», διαδικτυακή εφημερίδα «Παλμογράφος», CISV, Εθελοντές φοιτητές GR, IB & College, Εθελοντές Πυρασφάλειας Σαρωνίδας, ΝΟΣ, St Laurence School, Εθελόντριες Κουζίνας Αγίων Θεοδώρων Αναβύσσου, Σύλλογος Άγιος Γεώργιος Παλαιάς Φώκαιας, Ομάδα Εθελοντών Δήμου Σαρωνικού, Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας, ΕΠΑΖ Φιλοζωικό Σωματείο, Κοινωνική Στήριξη, Λύκειο Αναβύσσου, Α.Τ.Ε. Σύλλογος «Δήμητρα», «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Σαρωνικού, Εθελοντές – Βιβλιοθήκη, Σεμινάρια, Σκάκι, Ιματιοθήκη, Ρεσιτάλ -, Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας, Κομμωτήριο «Δήμητρα», Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής, Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων, WIGS, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Αναβύσσου, 2ο Νηπιαγωγείο Σαρωνίδας, διαδικτυακή εφημερίδα «Paraktios.gr», εφημερίδα «Ντελάλης», Στέλλα Ευγένα- Εικαστικός.

resized IMG 2843

 Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ανέφερε σχετικά: «Ο εθελοντισμός είναι η κορυφαία έκφραση του ρόλου του ενεργού πολίτη, σε τοπικό αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο. Είναι ένα κίνημα που υπηρετεί τον κοινό στόχο για μια πιο δίκαιη και συνεκτική κοινωνία, για έναν κόσμο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Στο Δήμο Σαρωνικού δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι για την εθελοντική δραστηριότητα που αναπτύσσεται, σε κάθε κοινότητα και σε κάθε γειτονιά. Τόσο το εύρος των δράσεων, όσο και ο αριθμός των ανθρώπων που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο και την ενέργειά τους σε κοινωφελείς σκοπούς, δείχνει ότι η τοπική μας κοινωνία διαθέτει περίσσευμα ανθρωπιάς, ευαισθησίας και συνείδησης. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους συμπολίτες μου, που είτε ομαδικά είτε ατομικά συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις τη χρονιά που πέρασε. Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε πάντα πρόθυμοι αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε εθελοντική προσπάθεια, με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να ξεπερνάμε δυσκολίες και να κάνουμε καθημερινά τον τόπο μας καλύτερο.»

resized IMG 2834

resized IMG 2833

 
Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ της Νικόπολης, Διεκπεραιώθηκαν πάνω από 115.000 υποθέσεις πολιτών στα ΚΕΠ του Δήμου Παύλου Μελά το 2016.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2017 10:44

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ της Νικόπολης, 

Διεκπεραιώθηκαν πάνω από 115.000 υποθέσεις πολιτών στα ΚΕΠ του Δήμου Παύλου Μελά το 2016.

resized IMG 20170127 192035

‘’ΚΕΠ. Για πάρα πολλούς ο πιο επιτυχημένος θεσμός της Ελληνικής Πολιτείας!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε όλα αυτά που επιθυμούμε να μας παρέχει μια σύγχρονη ωφέλιμη δημόσια διοίκηση. Ποιότητα λειτουργίας, με την ορθή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τους πολίτες και ιδιαίτερα τους υπερήλικες και τα ΑΜΕΑ, αλλά και πολίτες που δεν έχουν πολλές γνώσεις΄΄.

Με αυτές τις κουβέντες ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης εγκαινίασε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου 2017, το 5ο ΚΕΠ του Δήμου, στη Νικόπολη, Παράρτημα Σταυρούπολης, στην οδό Λήμνου 2 και Καζαντζίδη, (Ισόγειο της Κοινωνικής Υπηρεσίας) και συνέχισε…

΄΄Η χαρά μου είναι διπλή που η Υπηρεσία των ΚΕΠ αποκτά έδρα εδώ στη Νικόπολη, σε μια περιοχή ιδιαίτερα πληττόμενη από την ανεργία και άλλα στοιχεία που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών. Καλώ λοιπόν τους πολίτες να ενημερωθούν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΕΠ και να τις αξιοποιήσουν΄΄.

resized IMG 20170127 193450

Να σημειωθεί ότι και κατά το έτος 2016, τα καταστήματα και τα Παραρτήματα των ΚΕΠ του Δήμου Παύλου Μελά, πέτυχαν εντυπωσιακές επιδόσεις.

Σε ένα σύνολο καταστημάτων και παραρτημάτων που ξεπερνούν τα 1.000 σημεία στην Ελλάδα, τα ΚΕΠ Σταυρούπολης και Πολίχνης κατατάσσονται στην 16η και 18η θέση (στις πρώτες θέσεις είναι 10 καταστήματα των Δήμων Αθηναίων, Πειραιά, Θεσσαλονίκης).

Μαζί με τα ΚΕΠ Ευκαρπίας και Μετεώρων, διεκπεραίωσαν πάνω από 115.000 υποθέσεις των πολιτών.

Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησαν οι πατέρες Γεώργιος Αρχοντάκης, Τριαντάφυλλος Μποτίλας, Κωνσταντίνος Σταυρίδης, εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σταυρούπολης.

resized IMG 20170127 193548

Παρόντες στην εκδήλωση πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Υπηρεσίας,

η Διευθύντρια των ΚΕΠ του Δήμου Παύλου Μελά Σταυρούλα Θεοδωρίδου και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, οι βουλευτές Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δημήτρης Χατζηβρέττας, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Ορφανός, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Στράτος Σιμόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Όλγα Μυρίδου, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αθάνατος, Παντελής Νιγδέλης, Σάκης Λαζαρίδης, Κώστας Πάντσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ Στέφανος Γιαννουλίδης, οι Εντεταλμένοι Νίκος Παυλίδης, Κώστας Στούπας, Δημήτρης Λαλές, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Άκης Αράπογλου, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Σαράντης Καρβουνίδης, Παντελής Αδαμούδης, Χαρούλα Αμανατίδου, Αθανάσιος Κίκης, Τοπικοί Σύμβουλοι και ο Δημήτρης Ασλανίδης, Πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

resized IMG 20170127 192020

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους Σαξόφωνου με τζαζ μελωδίες, από τον Δανιήλ Βογιατζή του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά και με την παρουσίαση τμήματος από την Έκθεση «Όψεις νέων φωτογράφων» της Φωτογραφικής Λέσχης «Όψεις» του Δήμου Παύλου Μελά. Τα έργα θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017.

Τα κεράσματα που προσφέρθηκαν ήταν μια ευγενική χορηγία των Ζαχαροπλαστείων Βασίλης στη Νικόπολη και στην Πολίχνη, του GRAND Μασούτης στην οδό Λαγκαδά και του S/M Βασίλαγας στην οδό Ωραιοκάστρου.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας του ΚΕΠ Νικόπολης

2310 020 176, 180, 181 και φαξ: 2310 020 188

 
Το Δημοτικό Οδοντιατρείο εγκαινίασε ο Δήμος Ιλίου.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 18:31

Το Δημοτικό Οδοντιατρείο εγκαινίασε ο Δήμος Ιλίου.

resized Photo 1

Διευρύνοντας το δίκτυο της κοινωνικής του μέριμνας, ο Δήμος Ιλίου δημιούργησε Δημοτικό Οδοντιατρείο, του οποίου τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, με στόχο την προαγωγή της στοματικής υγείας του πληθυσμού.

Το Δημοτικό Οδοντιατρείο του Δήμου Ιλίου θα λειτουργεί στο πλαίσιο των Δημοτικών Ιατρείων, με εθελοντές οδοντίατρους, οι οποίοι θα δέχονται τους πολίτες κατόπιν ραντεβού και θα εξυπηρετεί τους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

resized Photo 3

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο βασικός οδοντιατρικός εξοπλισμός του Ιατρείου είναι δωρεά της συνταξιούχου Οδοντιάτρου κυρίας Αλίκης Λιάπη, που διατηρούσε οδοντιατρείο στο Ηράκλειο Αττικής και η οποία επέλεξε να τον προσφέρει στον Δήμο Ιλίου λόγω της θερμής ανταπόκρισής του και της πρόθεσης για άμεση αξιοποίησή του, όπως η ίδια δήλωσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21.07.2016.

resized Photo 4

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του:

«Δίνουμε βαρύτητα στην προαγωγή και στην πρόληψη της δημόσιας υγείας, καθώς και στη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας. Γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου και η διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς του αποτελεί το ηθικό υπόβαθρο του κοινωνικού μας πολιτισμού.»

resized Photo 2

Τον Αγιασμό της νέας δομής τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως και ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Χαράλαμπος, Αρχιερατικός Επίτροπος Ιλίου, ενώ στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης, ο Δημήτρης Αγγελινάς εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ιλίου, εθελοντές Οδοντίατροι από τον Δήμου Ιλίου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Ιλίου.

resized Photo 5

Το Δημοτικό Οδοντιατρείο στεγάζεται στη 2η Μονάδα Δημοτικών Ιατρείων, στην οδό Γρηγορίου Ε΄ 25 στον Αγ. Φανούριο και για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2102624090, καθημερινά από τις 08:30 έως τις 15:00, εκτός Σαββάτου & Κυριακής. 

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ 11 ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 13:36

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ 11 ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ.

 resized IMG 7301

 

Σε μια μεγάλη γιορτή εξελίχτηκε η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, στο φουαγιέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.  1450 άτομα διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από τον εξαιρετικό μουσικό  Μανώλη Κονταρό και το συγκρότημα του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Π.Α.Ε.  «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και του Προέδρου της κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

 resized IMG 7332

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

 

«Σεβαστοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι καλησπέρα κι από μένα. Εύχομαι πρώτα απ’ όλα καλή χρονιά με υγεία για όλους σας και τις οικογένειές σας. Εύχομαι να είναι μια καλύτερη χρονιά απ’ αυτήν που πέρασε, να λυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα και να έχουμε πάντα αισιοδοξία και πίστη ότι με πολύ δουλειά αλλά και με τη συνεργασία όλων μπορούμε να πάμε καλύτερα. 

 resized IMG 7296

Όταν είμαι σε εκδηλώσεις των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά κι αυτό συμβαίνει για αρκετούς λόγους. Κατ’ αρχήν, γιατί νομίζω ότι αυτά τα δυόμισι χρόνια έχει χτιστεί μεταξύ μας μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Μια σχέση εμπιστοσύνης,  γιατί πιστεύω ότι βλέπετε το γεγονός ότι προσπαθούμε για το καλύτερο. Είμαστε κοντά σας, παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα που ακόμα υπάρχουν και θα υπάρχουν, για τα οποία όμως  παλεύουμε καθημερινά. Από την άλλη βλέπουμε κι εμείς ανθρώπους, εσάς,  που και μας εμπιστεύονται και μας αγαπούν. Θα γκρινιάξουν και πότε - πότε δικαιολογημένα, αλλά που παρά την ηλικία που αναγράφεται στην ταυτότητα είναι σαν μικρά παιδιά με κέφι, με χαρά.  Όποτε έχουμε μια τέτοια μαζική εκδήλωση σας βλέπω να διασκεδάζετε κι αυτό μας κάνει όλους χαρούμενους. Είτε στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή μας εδώ είτε στις μεγάλες εκδρομές μας στο ράντσο είτε στις πίτες είτε σ άλλες εκδηλώσεις υπάρχει καλό κλίμα κι αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. 

 resized IMG 7317

Επίσης αισθάνομαι χαρά, γιατί σήμερα εδώ μαζί με σας είναι σχεδόν το μισό Δημοτικό Συμβούλιο το σύνολο των Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων, Πρόεδροι Κοινοτήτων και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρώην Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, την βουλευτή κυρία Γεννιά, τον πρώην βουλευτή κ. Δημήτρη Καρύδη, όλους τους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, που βλέπω σήμερα εδώ. Θεωρώ ότι είναι από τις σημαντικές στιγμές στην πόλη μας αυτή η εκδήλωση, στην οποία πλέον συμμετέχουν περίπου 1450 άτομα και πραγματικά αισθανόμαστε όμορφα  να σας βλέπουμε να διασκεδάζετε.

 resized IMG 7320

Όσον αφορά τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης νομίζω, ότι καταβάλουμε μια σημαντική προσπάθεια. Είναι από τις δομές για τις οποίες η Δημοτική Αρχή αισθάνεται ικανοποιημένη, χαρούμενη και περήφανη, γιατί πιστεύουμε ότι  τις έχουμε βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τους, αλλά και το σύνολο των δραστηριοτήτων. Σ’ αυτήν την προσπάθεια αντιλαμβάνεστε – και το λέω πάντα -  κυρίαρχο ρόλο, εκτός από το συντονισμό που κάνω εγώ, έχει ο επί οκτώ χρόνια Δήμαρχος και στενός μου συνεργάτης ο κ. Αγραπίδης, ο Διευθυντής κ. Πλατανησιώτης, η Προϊσταμένη κυρία Λίτσα Πετράκου, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτούς για να καλύψουν αδυναμίες που υπάρχουν - τις προϊσταμένες, τις εθελόντριες και όλους  όσοι δουλεύουν στη Διεύθυνση - τους οποίους θέλω να  ευχαριστήσω.

 resized IMG 7351

Σε αυτή τη μάχη που δίνουμε,  ειδικά για την τρίτη ηλικία, έχουμε ένα σημαντικό συμπαραστάτη, που δεν είναι άλλος από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρο και πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Διότι για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, χωρίς τη βοήθειά του δεν θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει όσα έχουν γίνει, παρά τη διάθεση και τη δουλειά μας. Αντιλαμβάνεστε ότι οι πόροι του Δήμου είναι περιορισμένοι, τα οικονομικά μας είναι σαν της χώρας και παρά την επιθυμία μας δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε, είτε αυτή τη σημερινή μεγάλη και όμορφη εκδήλωση είτε τις εκδρομές ή μια σειρά άλλων παροχών στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης. Δεν θέλω να πω πολλά είναι μέρα γλεντιού. Αν και ο Χρήστος ο Αγραπίδης μου λέει ότι είθισται μετά τον Δήμαρχο να μη μιλάει άλλος εμείς έχουμε μια διαφορετική λογική και την ξέρετε, εγώ θα τον καλέσω να πει δυο κουβέντες και λόγω της εμπειρίας του - οκτώ χρόνια Δήμαρχος – αλλά και λόγω  του ότι έχει την πολιτική ευθύνη ως Προϊστάμενος στα Κέντρα Αγάπης.

 resized IMG 7355

Θέλω να  σας ευχαριστήσω όλους, να περάσετε καλά σήμερα, να διασκεδάσετε. Να ευχαριστήσω  τον  Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. τον κ. Ιωαννίδη, που είναι μαζί μας, για την παραχώρηση της αίθουσας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας,  που πάντα μας τη δίνει. Οφείλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Μανώλη Κονταρό και το συγκρότημά του, που και σήμερα είναι μαζί μας. Κάθε χρονιά είναι μαζί μας ή ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του και παίζει και τραγουδάει και περνάμε καλά. Να περάσετε καλά και να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας να προσπαθούμε και να βελτιώνουμε, χρόνο με το χρόνο όλες τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε. Ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά και του χρόνου. Υγεία σε όλους».

 resized IMG 7368

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επεσήμανε:

 

«Σεβαστοί πατέρες, αγαπητέ Δήμαρχε σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Σήμερα, πράγματι είμαι χαρούμενος και ευτυχής, γιατί είμαστε όλοι μαζί σ΄ αυτήν τη μεγάλη γιορτή για άλλη μια χρονιά, σε μια γιορτή που είναι δική σας. Είμαι και για έναν λόγο ακόμη χαρούμενος περισσότερο, γιατί είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, έτσι το νιώθω, έτσι το νιώθουμε όλοι στη διοίκηση στον Δήμο του Πειραιά και σήμερα σας ανταποδίδουμε αυτό που μας δίνετε, την αγάπη που μας δίνετε για τόσα χρόνια.

 

Είμαστε περήφανοι γιατί, όπως είπε και ο Δήμαρχος,  στον Δήμο του Πειραιά, θα το επαναλάβω, πετύχαμε να έχουμε τα καλύτερα ΚΑΠΗ σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι γιατί ενάντια στην κρίση κάθε χρόνο  γινόμαστε και καλύτεροι.  Σήμερα το επιβεβαιώσατε με τη παρουσία σας. Θα θυμόσαστε, 1250 άτομα περίπου είχαν δηλώσει πέρυσι. Φέτος δήλωσαν 1450 άτομα. Αντιλαμβάνεστε ότι η τοποθέτηση του καθενός θα έχει και προβλήματα. Σήμερα παράπονα δεν υπάρχουν. Να μου πει αυτός που έχει τα προβλήματα και θα έρθω να κάτσω μαζί του.

 resized IMG 7383

Επί δημαρχίας Μώραλη, θα ήθελα να επαναλάβω και να τονίσω ότι έχουν αυξηθεί τα μέλη στα ΚΑΠΗ κατά 1300 άτομα. Έχουμε ξεπεράσει σε εγγεγραμμένα μέλη τα 5000 άτομα. Ακόμη, θα πρέπει να σας πω ότι θα εγκαινιάσουμε σε λίγο καιρό και ένα νέο ΚΑΠΗ - ο Δήμαρχος κ. Μώραλης - το 12ο συνολικά στον Δήμο Πειραιά, ενώ όλοι ξέρετε ότι ευτυχήσαμε το Β1 ΚΑΠΗ να αποκτήσει νέα στέγη σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο.

 

Πριν αφήσω το μικρόφωνο, θα ήταν παράληψή μου,  γιατί το έκανε και ο Δήμαρχος, να μην ευχαριστήσω τον άνθρωπο που έχει στηρίξει τη τρίτη ηλικία  με μεγάλο ενδιαφέρον, με μεγάλη αγάπη, με μεγάλους  – θα έλεγα -  πόρους τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού. Όπως θα ήταν άδικο και να μην ευχαριστήσω τον Δήμαρχο της πόλης τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που παρέλαβε δίνει και δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον και φροντίδα.

 

Θα ήθελα να υποσχεθώ, να δεσμευθώ - καίτοι οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις σήμερα στη χώρα είναι λίγο επικίνδυνες, γιατί δεν υλοποιούνται ποτέ - το 2017 ευελπιστώ να είναι όχι μόνο μια καλή χρονιά, να είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους εμάς, για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

 

 

Σας έχουμε πει ότι είμαστε κοντά σας, είμαστε μαζί σας για κάθε πρόβλημα, αλλά χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σας και την υποστήριξή σας. Δεν είναι μόνο αυτό το θέαμα το σημερινό και σας ευχαριστούμε. Θα ήμουν ευχαριστημένος, θα ήταν ο Δήμαρχος ευχαριστημένος, όποτε ερχόμαστε στα ΚΑΠΗ να βρίσκουμε εκεί πέρα πάρα πολύ κόσμο. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και αυτό είναι το σπουδαιότερο: να είμαστε αγαπημένοι, να νιώθουμε υπερήφανοι, με μεγάλη αγάπη, με μεγάλη στοργή, όπως είναι συνήθως μια πειραιώτικη οικογένεια.

Καλή χρονιά σας εύχομαι, υγεία, χαρά, ευτυχία και λιγότερα προβλήματα».         

 

Στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας  των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν:  Δημάρχου κ.κ.:  Βασίλης Καραγιάννης και Μάκης Αγγελετάκης και η ηθοποιός κυρία Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

 
ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 17:45

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΙΑ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ  ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

 Homeless-snow

 

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος  Πειραιά, εν όψει της νέας  επιδείνωσης του καιρού, προκειμένου να προστατευθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι άστεγοι καθώς και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης.

 

Οι θερμαινόμενοι χώροι είναι οι εξής:

 

 

-Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης - Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 9 -11. Θα λειτουργήσει την Παρασκευή 27/1/17 και το Σάββατο 28/1/17. Ώρες: 6:00 π.μ.  έως τις 22:00 το βράδυ (210-41.34.130,  210-41.34.052).

 

-Η δομή φιλοξενίας αστέγων "Υπνωτήριο Πειραιάς, Λιμάνι Αλληλεγγύης"- Ακτή Ποσειδώνος 2-4, 1ος όροφος Πύργος Πειραιά.  Λειτουργεί από σήμερα σε 24ωρη βάση, μέχρι και τις 10:00 π.μ. της Κυριακής 29/1/17. (216-80.03.076, 216-80.03.077).

 

Σημειώνεται ότι καθόλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, ο Δήμος Πειραιά θα διαθέτει όχημα και αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγείας, προκειμένου να συνδράμει σε οποιοδήποτε περιστατικό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο: 213-2022000 σε 24ωρη βάση.

 


Σελίδα 6 από 407
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση