ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ - Τα έσοδα του «Panorama Charity Fun Run» ενισχύουν τους συλλόγους «Η Αντηρίδα» και «Λάμψη»_Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «χρέος μας να αναδείξουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη».
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 17:40

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ - Τα έσοδα του «Panorama Charity Fun Run» ενισχύουν τους συλλόγους «Η Αντηρίδα» και «Λάμψη»_Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «χρέος μας να αναδείξουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη».

 MG 3056

Κοινωνική αλληλεγγύη με έμπρακτο τρόπο δείχνει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης παρέδωσε δύο επιταγές για την οικονομική ενίσχυση ισάριθμων συλλόγων της πόλης, του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, “Η Αντηρίδα”, καθώς και του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με  Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας, “Λάμψη” που επιτελούν σημαντικό ανθρωπιστικό έργο.

Πρόκειται για τα έσοδα του «Panorama Charity Fun Run» που διοργανώνεται κάθε χρόνο «για καλό σκοπό» από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, από κοινού  με τον Αθλητικό Σύλλογο Πανοράματος «Λέοντες» που έχει την οργανωτική ευθύνη της αθλητικής εκδήλωσης.

«Έχουμε χρέος να αναδείξουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Ευχαριστώ από καρδιάς την πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Πανοράματος «Λέοντες» κυρία Δανάη Γεωργιάδου, που εμπνεύστηκε και στήριξε τις φιλανθρωπικές προσπάθειες του δήμου μας. Διοργανώσαμε αυτή την εκδήλωση για τη χαρά του αθλητισμού, στέλνοντας προς όλους μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Το  «Panorama Charity Fun Run» έδωσε την ευκαιρία στους δημότες μας, αλλά και σε όλους τους Θεσσαλονικείς να ενισχύσουν τις προσπάθειες του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, “Η Αντηρίδα”, αλλά και το έργο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με  Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας, “Λάμψη”. Η ανταπόκριση του κόσμου μας έδωσε μεγάλη χαρά και μας έκανε υπερήφανους» δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ακολούθως τα χρήματα και την επιταγή παρέδωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στην πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, “Η Αντηρίδα”, κ. Γεωργία Δερετζή παρουσία της αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Ζωής Ψαρρά-Παπαγεωργίου, της κ. Άννας Βαλμά, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της κ. Αναστασίας Κυρατσού, γραμματέα του Συλλόγου καθώς και στη Γενική Γραμματέα της «Λάμψης», Μάγδα Παπανίκου.

Αμφότεροι εξέφρασαν τη συγκίνηση τους και τη βαθιά τους ικανοποίηση για την σημαντική οικονομική βοήθεια που προσφέρθηκε στους συλλόγους τους, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για γενναιόδωρη χειρονομία κοινωνικής αλληλεγγύης που αποκτά στις μέρες μας μια επιπλέον συμβολική σημασία». 

 
4ο private sale από τη διεθνή φωτογράφο Καλλιόπη Καρβούνη στη Θεσσαλονίκη.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 13:40

4ο private sale από τη διεθνή φωτογράφο Καλλιόπη Καρβούνη στη Θεσσαλονίκη.

Bohemian Chic Style δημιουργίες αλλά και συνεισφορά για καλό σκοπό.

resized 2 Η Καλλιόπη Καρβούνη με τη Σάντυ Χατζηπροδρόμου της Ipanema  τη Χριστίνα Τζελέπογλου - Αντίγραφο

Η Καλλιόπη Καρβούνη με τη Σάντυ Χατζηπροδρόμου της Ipanema & τη Χριστίνα Τζελέπογλου.

Την Πέμπτη 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά το private sale από τη διεθνή φωτογράφο Καλλιόπη Καρβούνη στο Excelsior Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

resized 1

Με μότο Queen Calliope Caftans & More private sale with special prices οι κυρίες της Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν για άλλη μια φορά στο μοναδικό Bohemian Chic Style που χαρακτηρίζει την Calliope σε όλες τις δημιουργίες της.

resized 3 Η Καλλιόπη Καρβούνη με τη Στέλλα Πράπα του Ιάκεντρο  τη Δήμητρα Τσαβδάρογλου - Αντίγραφο

Η Καλλιόπη Καρβούνη με τη Στέλλα Πράπα του Ιάκεντρο & τη Δήμητρα Τσαβδάρογλου.

Εμπνευσμένα από την Ινδία τα ιδιαίτερα καφτάνια και παρεό, οι τσάντες, τα κοσμήματα και διάφορα αξεσουάρ που παρουσίασε η Calliope εντυπωσίασαν σε όσες παρευρέθηκαν.

resized 4 Η Καλλιόπη Καρβούνη με την Εύη Αποστολίδη του STOSA Cucine - Αντίγραφο

Η Καλλιόπη Καρβούνη με την Εύη Αποστολίδη του STOSA Cucine.

Οι προσκεκλημένες είχαν την ευκαιρία με τις αγορές τους να συνεισφέρουν στην ενίσχυση των σκοπών της Πανελλαδικής Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών Παράρτημα Θεσσαλονίκης «Θερμαϊδες» για την χρηματοδότηση της Παιδοκαρδιολογικής Μονάδας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

resized 5 Ελεονώρα Παπαδοπούλου Ντόλλυ Ζερβού του Αγαπητός Patisserie  Έλενα Τάπρα του Nailys Beauty Services

Ελεονώρα Παπαδοπούλου, Ντόλλυ Ζερβού του Αγαπητός Patisserie & Έλενα Τάπρα του Naily's Beauty Services.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της πλαστικού χειρουργού Γιολάντας Πεπέ, του κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης ΙΑΚΕΝΤΡΟ, του καταστήματος STOSA cucine, της Ipanema, του slippers & more by Yfantidis, της ΣΟΥΡΩΤΗ, του Αγαπητού patisserie και του Nailys Beauty Services.

resized 6 Γιάννα Παντελιάδου Μαριάννα Τριανταφύλλου Τάνια Χατζηγιάγκου Καλλιόπη Καρβούνη Όλγα Τσιμισκή Φωτεινή Καραρίζου

Γιάννα Παντελιάδου, Μαριάννα Τριανταφύλλου, Τάνια Χατζηγιάγκου, Καλλιόπη Καρβούνη, Όλγα Τσιμισκή, Φωτεινή Καραρίζου.

 

resized 7 Νίκη Ζώνιου Χριστίνα Τζελέπογλου

 Νίκη Ζώνιου, Χριστίνα Τζελέπογλου.

 

resized 8 Η Καλλιόπη Καρβούνη με την Κατερίνα Αμοιρίδου  τη Μαρία Σαραγιώτη - Αντίγραφο

 Η Καλλιόπη Καρβούνη με την Κατερίνα Αμοιρίδου & τη Μαρία Σαραγιώτη.

 

resized 9 Μαριάννα Τριανταφύλλου Έλενα Μαζλουμιάν Καλλιόπη Καρβούνη Στέλλα Κατσαούνη

 Μαριάννα Τριανταφύλλου, Έλενα Μαζλουμιάν, Καλλιόπη Καρβούνη, Στέλλα Κατσαούνη.

 

resized 10 Χριστίνα Λυμπεροπούλου Καλλιόπη Καρβούνη Ντόλλυ Ζερβού του Αγαπητός Patisserie Μαρία Νικοπούλου - Αντίγραφο

 Χριστίνα Λυμπεροπούλου, Καλλιόπη Καρβούνη, Ντόλλυ Ζερβού του Αγαπητός Patisserie, Μαρία Νικοπούλου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 14:07
 
Κίνα, Εργαζόμενος σταματάει μια γυναίκα λίγο πριν αυτοκτονήσει.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Κυριακή, 14 Μάιος 2017 12:46

Κίνα,

Εργαζόμενος σταματάει μια γυναίκα λίγο πριν αυτοκτονήσει.
Image11

Ενας εργαζόμενος σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Πουτιάν της Κίνας έσωσε μια γυναίκα που πήδηξε στις γραμμές του τρένου θέλοντας να αυτοκτονήσει.

Ο 54χρονος ήρωας, ο Γουένγκ Ζιάνγκζονγκ καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας να συγκρατεί την γυναίκα στο χείλος της αποβάθρας και να την τραβάει πίσω ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν μπει στον σταθμό ένα τρένο βολίδα.

Ο σιδηροδρομικός υπάλληλος φαίνεται πως είχε παρατηρήσει την 20χρονη γυναίκα καθώς αυτή ετοιμαζόταν να πηδήξει στις ράγες την τελευταία στιγμή. Οταν αυτή άρχισε να τρέχει προς την άκρη της αποβάθρας την έπιασε με αποφασιστικότητα από το χέρι και την σταμάτησε, ενώ εκείνη ξεσπούσε σε λυγμούς.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αν και δεν τραυματίστηκε. Οσο για τον άνθρωπο που την έσωσε, ανταμείφθηκε για την τόλμη του με μπόνους 800 ευρώ.

Δειτε το βίντεο εδω:http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27760

 
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 16:10

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ  ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized 4556

 

Θεατρική παράσταση «ανέβασαν» για πρώτη φορά,  μέλη των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο που παρευρέθηκε χθες στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

 resized 5667

Τα μέλη των Κέντρων Αγάπης του Δήμου Πειραιά, παρουσίασαν την κλασσική κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη», υπό την καθοδήγηση του θεατρικού παραγωγού-σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Κοντοδήμου.

 resized 5689

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά της στο Ε1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης η κυρία Ευαγγελία Λιόλιου, ενώ τα μέλη που συμμετείχαν στην παράσταση,  έλαβαν έπαινο εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, από τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νίκο Πλατανησιώτη και την Προϊσταμένη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης κα Ευαγγελία Πετράκου.

 resized 7889

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης για την προσπάθεια, το μεράκι και τη διάθεση που έδειξαν, προκειμένου να παρουσιάσουν για πρώτη φορά ένα δύσκολο μάλιστα έργο,  του αρχαίου Ελληνικού θεάτρου. Συγχαρητήρια αξίζουν στον σκηνοθέτη που δούλεψε εθελοντικά με τα μέλη μας και κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, κατέχουν την πρώτη θέση σε όλη τη χώρα. Χαίρομαι γιατί καταρρίπτεται ο μύθος, ότι οι πολίτες που εκπροσωπούν την τρίτη ηλικία είναι «ανενεργοί». Ως Δημοτική Αρχή αποδεικνύουμε το ακριβώς αντίθετο, δίνοντας έμφαση τα τελευταία 2,5 χρόνια στην υλοποίηση ψυχαγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, οι οποίες επιτρέπουν στα μέλη μας, να εκφράζονται μέσα από οποιαδήποτε μορφής τέχνη. Παράλληλα περνάμε και ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι ανεξάρτητα από την ηλικία που αναγράφει η ταυτότητά μας, η δημιουργική απασχόληση αποτελεί δικαίωμα όλων».

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Δημοτική Σύμβουλος κα Μελίνα Αμαλία Φύκια, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοιδονικόλας, η Κοινοτική Σύμβουλος κα Κατερίνα Δουρέκα και πλήθος κόσμου.

 
Η ΓΓΙΦ στο 9ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών. Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες από το Δήμο της Κύθνου.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 11:52

Η ΓΓΙΦ στο 9ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών.

 

Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες από το Δήμο της Κύθνου.

resized ΓΓΙΦ στο 9ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στο 9ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, με θέμα «Νησιώτισσα: Ταυτότητες και Ρόλοι στην κοινωνία, την εργασία και την οικογένεια», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κύθνο το 3ήμερο 5-7/5/2017. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και την Ένωση Γυναικών Κύθνου.

 

Η Γενική Γραμματέας «υπενθύμισε» τη γενικότερη αμφισβήτηση υπό την οποία συνεχίζει να βρίσκεται η θέση των γυναικών σήμερα, συντηρώντας και αναπαράγοντας τη σχέση ανισότητας ανάμεσα στα δυο φύλα και τόνισε ορισμένες από τις δράσεις της ΓΓΙΦ, που ως στόχο έχουν την ουσιαστική κατάκτηση και εφαρμογή της ισότητας των φύλων στην εργασία, την οικογένεια και την κοινωνία μας, γενικότερα.

 

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ισότητα των φύλων» της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ, όπου η γυναίκα προσεγγίζεται ως ισάξια ευκαιριών και δικαιωμάτων σε κάθε πεδίο του βίου μας, ενώ η εργασία και η συμφιλίωση επαγγελματικής - οικογενειακής ζωής, αποτελούν βασικούς άξονες προτεραιότητάς του.

resized Υπογραφή Χάρτας Ισότητας στον Δήμο Κύθνου

Επίσης, τόνισε την έμφαση που δίνεται μέσα από το έργο της ΓΓΙΦ στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, τη διατήρηση και επέκταση των πεδίων που αφορούν τις σπουδές φύλου στη γενικότερη ανάδειξη της γυναίκας επιστημόνισσας /ερευνήτριας, το έργο για την προάσπιση των πολύπλευρων αναγκών που αντιμετωπίζει η γυναίκα αγρότισσα κ.α.

 

Σε αυτό το πλαίσιο και εστιάζοντας στη θεματική του συνεδρίου, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Στόχος μας είναι η εύρεση των πιο εποικοδομητικών λύσεων για τις έμφυλες ανισότητες που βιώνει η γυναίκα νησιώτισσα σε κάθε πεδίο του βίου της. Από πλευράς μας, με ισχυρούς συμμάχους μας τις αρχές και τις αξίες της ισότητας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στη νησιωτική Ελλάδα μας και της θέσης των γυναικών σε αυτή. Σύμμαχος μας στην προσπάθεια αυτή, είναι οι αποφάσεις του Συνεδρίου και οι πολύτιμες συνεργασίες με τις γυναικείες συλλογικότητες, τους Συλλόγους Γυναικών σε κάθε κυκλαδίτικο νησί και την Ομοσπονδία Γυναικών Κυκλάδων».

Παράλληλα, στο στρογγυλό τραπέζι, που επίσης πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, με τη συμμετοχή διαφόρων θεσμικών εκπροσώπων, η Γενική Γραμματέας είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήματα και προβληματισμούς που τέθηκαν για τα ζητήματα έμφυλων ανισοτήτων, τα οποία βιώνουν με ιδιαίτερο τρόπο οι γυναίκες νησιώτισσες.

 

Επιπλέον, με την υπογραφή της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» από τον Δήμο Κύθνου, που πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή του συνεδρίου, ο αριθμός των υπογεγραμμένων Χαρτών ανέρχεται στους 203 Δήμους. Ο υψηλός αυτός αριθμός των υπογραφών, συνεχίζει να προσφέρει στη χώρα μας τη διάκριση της παγκόσμιας πρωτοπορίας.

 

Για το λόγο αυτό και με τα θέματα ισότητας των φύλων στην Αυτοδιοίκηση να βρίσκονται στην κορυφή των πολιτικών της ΓΓΙΦ, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι «Καλούμε και όλους τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας μας να υπογράψουν την Ευρωπαϊκή Χάρτα, συμβάλλοντας έτσι έμπρακτα στην προσπάθεια για την εξάλειψη κάθε φαινομένου έμφυλης ανισότητας στην κοινωνία μας».

 


Σελίδα 6 από 426
Χρήστος Λεοντής ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής   ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ  Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς  14 Ιουλίου  Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής  ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση