ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Ιταλία, Ο Μπερλουσκόνι πωλεί σε δημοπρασία γεύμα μαζί του για να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2017 10:03

Ιταλία,

Ο Μπερλουσκόνι πωλεί σε δημοπρασία γεύμα μαζί του για να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους.
 
86867-berlusconi cheers

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δημοπρατεί μέσω του Διαδικτύου ένα ... γεύμα με τον ίδιο και τα έσοδα θα δοθούν στους πληγέντες των πρόσφατων σεισμών που χτύπησαν την κεντρική Ιταλία.

"Επωφεληθείτε από ένα γεύμα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι" γράφει ο ιστότοπος charitystars.com, καλώντας όσους ενδιαφέρονται να κάνουν την προσφορά τους.

"Κερδίστε τη σπάνια ευκαιρία να γευματίσετε με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Γνωστός ως ιδιοφυία της επικοινωνίας και δημοφιλής πολιτικός, είναι ένας στυλοβάτης της ιταλικής κοινωνίας και της πολιτικής", συνεχίζει ο ιστότοπος.

Σύμφωνα με την αγγελία, το γεύμα θα παρατεθεί στο Μιλάνο και ο νικητής δεν θα μπορεί να πάρει μαζί του περισσότερους από δύο συνδαιτυμόνες.

"Αγαπητοί φίλοι, αποφάσισα να με δανείσω σε δημοπρασία (...) γιατί πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες", έγραψε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι στη σελίδα του στο Facebook.

"Ελπίζω ότι η δημοπρασία αυτή θα πιάσει πολύ υψηλή τιμή, τα έσοδα θα προσφερθούν στον Ερυθρό Σταυρό", κατέληξε.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26438

 
Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2017 Ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF! Ας γίνει και το δικό σας σχολείο «Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών».
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 13:52

Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2017

Ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF!
Ας γίνει και το δικό σας σχολείο «Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών».

sxyp1617
Φωτογραφία ©UNICEF/NYHQ2015-0612/Rich

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF προσκαλεί τα σχολεία να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό της Πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών». Με κεντρικό σύνθημα: «Δεν μένουμε απαθείς! Όλοι μαζί για τα παιδιά της γης! Φαγητό, νερό, σχολεία για όλα τα παιδιά. Όχι στη βία και το ρατσισμό. Ναι στη φιλία και το σεβασμό!», απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Προσχολική, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ένα πρόγραμμα που έχει κερδίσει την αγάπη αμέτρητων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών για τα προβλήματα των συνομήλικών τους στην Ελλάδα και τον κόσμο, η προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και η ενίσχυση του έργου της UNICEF.

Οι μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Παράλληλα μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα βασικά δικαιώματα του παιδιού, όπως αυτά προβλέπονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (το δικαίωμα στην ανάπτυξη, τη διατροφή, την υγεία, την εκπαίδευση, την προστασία, την αναψυχή και το παιχνίδι).

Επίσης, μέσα από το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα παίξουν, θα προβληματιστούν, θα μάθουν να επιλύουν τις διαφορές τους ειρηνικά, θα ενημερωθούν για το έργο της UNICEF και το πώς ζουν άλλα παιδιά στον κόσμο και το κυριότερο, θα μπορούν να λάβουν μέρος ενεργά βοηθώντας κάποια άλλα παιδιά που έχουν λιγότερες ευκαιρίες. Το πρόγραμμα αυτό καλλιεργεί αξίες και θέτει τις βάσεις για ένα κοινωνικό σχολείο, προάγει την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, καταπολεμά φαινόμενα όπως το σχολικό εκφοβισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις.

Εκατοντάδες σχολεία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και σύντομα θα παραλάβουν το σχετικό υλικό. Αλλά και όλα τα σχολεία που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επισκεφθούν το www.unicef.gr/sch-yper και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής.

Κάθε σχολείο που θα συμμετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα θα αναγνωριστεί από τη UNICEF ως ένα «Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών» λαμβάνοντας Αναμνηστικό Δίπλωμα για τη συμμετοχή του.

Ας γίνει και το δικό σας σχολείο ένα «Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών».

 
UNICEF - Συναντήσεις στη Νέα Υόρκη. Την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Σοφία Τζιτζίκου.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 18:10

 UNICEF - Συναντήσεις στη Νέα Υόρκη. Την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Σοφία Τζιτζίκου.

170217a1

Πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η τακτική συνεδρίαση υψηλού επιπέδου των Εθνικών Επιτροπών της UNICEF για το συντονισμό των δράσεων των Εθνικών Επιτροπών της UNICEF σε όλο τον κόσμο και το προσφυγικό ζήτημα. Την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Σοφία Τζιτζίκου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια σημαντική συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της UNICEF, κ. Άντονι Λέικ, ο οποίος αφού ενημερώθηκε για το προσφυγικό ζήτημα στη χώρα μας - με έμφαση στα παιδιά-πρόσφυγες - και για τις σχετικές δράσεις της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής, εξήρε τις δράσεις της Επιτροπής και δήλωσε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ενώ τόνισε τη διαθεσιμότητά του να συμβάλλει σε ότι χρειαστεί.

Ο κ. Λέικ ενημερώθηκε επίσης για την πρόσφατη συνάντηση της Προέδρου της UNICEF Ελλάδος με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα γραφεία της UNICEF Ελλάδος.

 (Στη φωτογραφία αριστερά με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της UNICEF, κ. Anthony Lake)

 
Η ευχή που έγινε πραγματικότητα στον Δήμο Ιλίου.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 16:49

Η ευχή που έγινε πραγματικότητα στον Δήμο Ιλίου.

resized Photo 1

Μια ξεχωριστή γιορτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Δημαρχείο, όπου ο Δήμος Ιλίου και ο Οργανισμός Make-Α-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) πραγματοποίησαν την ευχή της μικρής Ελένης να μοιράσει δώρα στα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η Ελένη έδωσε η ίδια τα δώρα σε ένα – ένα παιδί, όπου ζητώντας να μάθει τα ονόματά τους, μοίρασε απλόχερα το χαμόγελό της, παίρνοντας δύναμη από την ικανοποίηση της ευχής της.

resized Photo 2

Ευχάριστη στιγμή αποτέλεσε η τούρτα - έκπληξη του Δήμου Ιλίου για τη μικρή Ελένη που το Σάββατο έγινε έξι (6) ετών και η οποία μαζί με όλα τα παιδιά γιόρτασε τα γενέθλιά της με χορό και παιχνίδια σε μια ολόθερμη ατμόσφαιρα.

resized Photo 3

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ευχήθηκε στην Ελένη να ικανοποιήσει όλα τα όνειρά της και μετά το τέλος της γιορτής δήλωσε:

«Γνωρίζοντας πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η διατήρηση της καλής ψυχολογίας, η Ελένη, από την εκπλήρωση του ονείρου της, δεν εισέπραξε μόνο χαμόγελο και ικανοποίηση, αλλά πήρε δύναμη και κουράγιο, προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται για τη ζωή της.

resized Photo 4

Πρόκειται για ένα γλυκύτατο πλάσμα, ώριμο για την ηλικία του, μεγαλωμένο με αγάπη και αρχές από την οικογένειά του. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους γονείς της, στους οποίους εύχομαι ολόψυχα να έχουν δύναμη, να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και από αυτόν τον αγώνα να βγουν νικητές.»

resized Photo 5

resized Photo 6

resized Photo 7

resized Photo 8

resized Photo 9 1

 
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 11:46

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

-ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Δύο χιλιάδες μπουφάν και αδιάβροχα προσέφερε το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, σε μία κίνηση στήριξης του κοινωνικού έργου που επιτελείται στις δομές του δήμου Αθηναίων.

«Η εμπιστοσύνη που δείχνουν μεγάλοι οργανισμοί, ιδρύματα, φορείς αλλά και πολλοί ιδιώτες στην προσπάθεια του δήμου Αθηναίων να ενισχύσει χιλιάδες ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση δεν αποτελεί τιμή αλλά και πολύ μεγάλη ευθύνη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ευχαριστώντας την κυρία Βαρδινογιάννη για την προσφορά του Ιδρύματος, σημείωσε ότι κύριο μέλημα είναι η προσφορά βοήθειας με αξιοπρέπεια, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία.     

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων κυρία Ελένη Κατσούλη, «τα ρούχα έχουν αρχίσει ήδη να διοχετεύονται στους δικαιούχους του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, που ενισχύει 26.000 άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μεταξύ των οποίων 5.500 παιδιά.

 


Σελίδα 6 από 412
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση