ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Εθνικό ρεκόρ στη δωρεά μυελού των οστών! ● Με 608 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα του δήμου Νεάπολης-Συκεών
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017 16:14

Εθνικό ρεκόρ στη δωρεά μυελού των οστών!

● Με 608 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα του δήμου Νεάπολης-Συκεών

 

resized aimodosia 1

 

Με ένα νέο εθνικό ρεκόρ για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) σφράγισε την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Στη δεύτερη για το 2017 εκστρατεία του δήμου, που ολοκληρώθηκε προχθές, Σάββατο 1 Ιουλίου, 25 εθελοντές έγιναν δότες μυελού των οστών, που για τον ΕΟΜ αποτελεί νέο ρεκόρ προσφοράς! «Η ενημέρωση που είχε ήδη γίνει το προηγούμενο διάστημα από τα στελέχη μας, αλλά κυρίως από τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών είχε αποτέλεσμα και απέδωσε καρπούς σε αυτή την εκστρατεία. Οι περισσότεροι εθελοντές που γράφτηκαν τελικά στους καταλόγους μας ήρθαν αποφασισμένοι και πλήρως ενημερωμένοι για τη διαδικασία, δείχνοντας έτσι το μεγάλο ενδιαφέρον που φαίνεται να εξαπλώνεται», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συντονίστριες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Δήμητρα Ζαχαρούδη και Έφη Καλλέργη.

Το γεγονός αυτό, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, δεν πέρασε ασχολίαστο από τα στελέχη του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», που διατηρεί Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», και με τον οποία συνεργάζεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. «Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες εξορμήσεις όσον αφορά τη δωρεά μυελού των οστών καθώς η ενημέρωση γύρω από το θέμα φαίνεται ότι αποφέρει αυτά τα πολύ θετικά αποτελέσματα. Είναι ευτύχημα να συνεργαζόμαστε με έναν δήμο που έχει αποδείξει τόσα χρόνια ότι βάζει στο επίκεντρο των ενεργειών του την αλληλεγγύη και τη κοινωνική προσφορά», δήλωσε ο επιστημονικός Διευθυντής του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Στέλιος Γραφάκος.

resized aimodosia 2

Η αιμοδοσία

Την ίδια ώρα, όμως, θεαματική για τα δεδομένα της περιόδου καταγράφηκε και η ανταπόκριση των πολιτών στο προσκλητήριο για προσφορά αίματος και αιμοπεταλίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δύσκολη, λόγω καύσωνα, εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκινητική και αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες οι συμπολίτες μας πρόσφεραν συνολικά 608 μονάδες, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος. Ταυτόχρονα, οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή τους στα Δίκτυα Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.

resized aimodosia 3

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», ενώ δεκάδες σύλλογοι και φορείς της περιοχής στήριξαν την προσπάθεια.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας, συγκεντρώθηκαν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του Κοινωνικού Φαρμακείου δήμου Νεάπολης-Συκεών.

 
9ο Greece Race for the Cure® Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 Τρέξε – Γιόρτασε – Στήριξε τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017 11:40

9ο Greece Race for the Cure® Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Τρέξε – Γιόρτασε – Στήριξε τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού

greecerace-for-the-cure-almazois-2017

 

Greece Race for the Cure®

Το Race for the Cure® είναι ένας αγώνας – θεσμός στον παγκόσμιο χάρτη, με συμμετοχή 150 πόλεων παγκοσμίως και εκατομμυρίων ατόμων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει το Greece Race for the Cure® για 9η συνεχή χρονιά, με την έγκριση της αμερικάνικης οργάνωσης Susan G. Komen και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

2 χιλιόμετρα περίπατος, 5 χιλιόμετρα αγώνας δρόμου και χιλιάδες συμμετέχοντες κάνουν το Greece Race for the Cure ® τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, μία μεγάλη γιορτή, μία ημέρα ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, με συγκίνηση, δυναμισμό και μοναδική ατμόσφαιρα.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, προσκαλούμε γυναίκες, άνδρες και παιδιά στον περίπατο 2 χιλιομέτρων ή στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, με αφετηρία το Ζάππειο και με στόχο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Ουσιαστικό αποτέλεσμα του Greece Race for the Cure®

Μέσω του Greece Race for the Cure® χρηματοδοτούνται προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» για στήριξη γυναικών που έχουν βιώσει την ασθένεια και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure® 2016, καταφέρνουμε τα εξής για το 2017:

 • 832 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, μέσα από το Πρόγραμμα Ενημέρωσης – Προληπτικού Ελέγχου Μαστού για Νέες Γυναίκες 20-39 ετών που περιλαμβάνει κλινική εξέταση και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις.

 • 36 ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα  Γονιδιακού Ελέγχου και Γενετικής Συμβουλευτικής για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού και πρώτου βαθμού συγγενείς τους.

 • 70 γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού συμμετείχαν στις Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στους Συλλόγους «Άλμα Ζωής» σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

 • 900 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το Πρόγραμμα ενημερωτικών ομιλιών για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς Πανελλαδικά.

 • 132 γυναίκες έλαβαν δωρεάν νομικές συμβουλές μέσα από το Πρόγραμμα έρευνας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, το οποίο στελεχώνεται από Νομικό Σύμβουλο.

 • 130 ασθενείς έλαβαν δωρεάν εξατομικευμένη βοήθεια από διατροφολόγο και αισθητικό μέσα από το Πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβουλών ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής σε γυναίκες που βρίσκονται σε θεραπεία.

 • 30 επαγγελματίες υγείας θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στις δεξιότητες επικοινωνίας

 • 2 ερευνητές θα χρηματοδοτηθούν για επιστημονικές έρευνες για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα

 • Υλοποιούμε το Πρόγραμμα καταγραφής υπηρεσιών και δομών υγείας μαστού στην Ελλάδα.

 • Συνεχίζουμε τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης, με 1200 κλήσεις από γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού σε όλη την Ελλάδα.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές άνοιξαν!

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, είτε ατομικά είτε σε ομάδα, συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής στο https://www.greecerace.gr/registration/

Για τον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, εγγραφές πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά από τώρα ή στα γραφεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» από 1/9/2017.

Για τον περίπατο των 2 χιλιομέτρων, εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά από σήμερα, στα γραφεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» από 1/9/2017 και σε σημεία εγγραφής σε όλη την Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

Για το 2017, ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 33.000 άτομα.
Κλείστε τη θέση σας άμεσα!

Όλες οι εγγραφές κλείνουν στις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Κόστος συμμετοχής

 • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων με chip χρονομέτρησης: 8€

 • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: 6€

Αναλυτικές πληροφορίες: www.greecerace.gr

Η Mastercard, ως Μέγας Χορηγός στηρίζει τον αγώνα μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού και φέτος.
Για κάθε εγγραφή με οποιαδήποτε κάρτα
Mastercard ® το «Άλμα Ζωής» ενισχύεται με το επιπλέον ποσό των 2€.

 
Το Seatrac ξανά στην παραλία της Γλυφάδας
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Σάββατο, 01 Ιούλιος 2017 09:58

Το Seatrac ξανά στην παραλία της Γλυφάδας

 resized SEATRACK001

 

 

Στην παραλία της Γλυφάδας τοποθετήθηκε και πάλι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Παράλληλα, δίπλα στο μηχανισμό αυτό τοποθετήθηκε εκ νέου ειδικός διάδρομος, ντουζιέρα, κάθισμα για τον συνοδό, αλλά και ομπρέλες, ενώ διαμορφώθηκαν και θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία.

 

Το Seatrac δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

 resized SEATRACK003

Κατά την περσινή χρονιά, το Seatrac του Δήμου Γλυφάδας σημείωσε ρεκόρ χρήσης, αλλά και πανελλαδική πρωτιά. Σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρία που τοποθέτησε τον πρότυπο μηχανισμό Seatrac, από όλους τους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν την θερινή περίοδο στην επικράτεια, το Seatrac Γλυφάδας προσέλκυσε τους περισσότερους χρήστες. Ειδικότερα, στο τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 1355 χρήσεις. Ο μέσος όρος χρήσεων ήταν περίπου 15 ανά ημέρα, ενώ υπήρξαν μέρες που ο αριθμός χρήσεων ξεπέρασε τις 30.

 

«Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να απολαμβάνουμε το αγαθό του ήλιου και της θάλασσας, χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό. Γι' αυτόν ακριβώς τον αυτονόητο λόγο, το Seatrac βρίσκεται έτοιμο προς χρήση και πάλι στην παραλία της Γλυφάδας μας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Η ολοκληρωμένη υποδομή για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία που εγκατέστησε ο Δήμος μας στην παραλία της πόλης, σημείωσε πέρυσι ρεκόρ χρήσης και πανελλαδική πρωτιά! Ακριβώς γιατί η όλη εγκατάσταση υπήρξε η πλέον φιλόξενη και κέρδισε επάξια την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας που την έχουν ανάγκη. Φέτος, στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία πλέον παραλία μας, φιλοδοξούμε να σπάσουμε το δικό μας ρεκόρ, να κρατήσουμε την πρωτιά και να συνεχίσουμε από κάθε άποψη να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή φιλοξενία και ζεστασιά σε όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία».

 resized SEATRACK004

«Συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες, στα πλαίσια της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και της αρμονικής συνύπαρξης όλων», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας για τα άτομα με αναπηρίες, Στέλιος Κουρουπάκης. «Ας φροντίζουμε όλοι, ό,τι μας προσφέρεται να το προστατεύουμε και να διευκολύνουμε τους συνανθρώπους μας, για να έχει λόγο η έννοια της κοινότητας. Εύχομαι σε όλους σας καλή απόλαυση της θάλασσας και του καλοκαιριού», πρόσθεσε.

 

Το Seatrac κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

 resized SEATRACK012

Πρόκειται για μη μόνιμη εγκατάσταση και δεν απαιτήθηκε καμία παρέμβαση στην ακτή που τοποθετήθηκε. Επομένως, μετά το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.

 
Εγκαινιάστηκε η Πρότυπη Παιδική Χαρά ΑμέΑ στον Δήμο Κηφισιάς
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 18:16

Εγκαινιάστηκε η Πρότυπη Παιδική Χαρά ΑμέΑ στον Δήμο Κηφισιάς

resized ge

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχονται και ανακαλύπτουν καθημερινά τα παιδιά έως και 14 ετών την πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ στον Δήμο Κηφισιάς που λειτουργεί στη Νέα Κηφισιά και η οποία εγκαινιάστηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.

resized 1

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην λιτή τελετή εγκαινίων ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και επεσήμανε πως η υποδειγματική και πρότυπη παιδική χαρά για Άτομα με Αναπηρία είναι ανοιχτή για τα παιδιά περίπου τέσσερις μήνες. Επίσης μίλησε γενικότερα για το θέμα των Παιδικών χαρών τονίζοντας «Οφείλω να σας ενημερώσω ότι το ζήτημα των παιδικών χαρών κάθε Δήμου είναι σύνθετο, ειδικά για έναν Δήμο όπως η Κηφισιά που διαθέτει περισσότερες από 40 παιδικές χαρές. Στις απαιτούμενες ενέργειες είναι οι μεγάλοι ανοιχτοί ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και η χρονοβόρα διαδικασία για τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις από το κράτος. Μια απίστευτη γραφειοκρατία, που αφορά σε αναβολές διαγωνισμών, σε άγονους διαγωνισμούς, σε ενστάσεις κλπ. Έτσι ήταν πραγματικά σημαντική, η έμπνευση και η πρωτοβουλία των Ροταριανών Ομίλων που χρηματοδότησαν και συνέβαλαν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην υλοποίηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς». Ο Δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε επίσης στο φαινόμενο των διαρκών βανδαλισμών και φθορών στον Δήμο Κηφισιάς λέγοντας χαρακτηριστικά. «Κυριολεκτικά κάθε βράδυ κάποιοι άγνωστοι προκαλούν φθορές στον δημόσιο χώρο. Έτσι και σε αυτόν τον χώρο, άγνωστοι εισέβαλαν και έφθειραν τα συγκεκριμένα όργανα. Εδώ είμαστε για να εγγυηθούμε την συνεχή αποκατάσταση εφόσον αυτή χρειαστεί. Είναι αυτονόητο καθήκον μας».

resized 1 Mrge

Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε επίσης πως στο πάρκο γίνονται συνεχώς βελτιώσεις και ανακοίνωσε πως σύντομα θα λειτουργήσει και το κυλικείο που βρίσκεται στον χώρο. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλλαν στην δημιουργία της Πρότυπης Παιδικής Χαράς ΑΜΕΑ και να τονίσει ότι «Τα παιδιά σε αυτό τον χώρο θα βρουν χαρά και δικαίωση, καθώς θα νιώσουν ότι εμείς είμαστε δίπλα τους».

resized 2 Mge

Από την πλευρά των Ροταριανών ομίλων μίλησαν οι Γρηγόρης Γρηγορόπουλος, απερχόμενος Διοικητής της 2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ.Ρ, Χρήστος Κίτσος, εισερχόμενος Διοικητής της 2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ.Ρ και η Όλγα Σαράντη, απερχόμενη πρόεδρος του Ρ.Ο. Κηφισιά- Πολιτεία οι οποίοι επεσήμαναν την καλή συνεργασία που είχαν με τον Δήμο. Επίσης μίλησε η Ελισάβετ Βανδώρου, εκπρόσωπος της εταιρείας «Ernst & Young Building a better working world» η οποία ευχήθηκε τα παιδιά με αναπηρίες να περάσουν όμορφες στιγμές στην Παιδική Χαρά.

resized De

Στο καταπράσινο περιβάλλον της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου οι μικροί μας φίλοι με αναπηρίες μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες για αλληλεπίδραση και παιχνίδι. Ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα που μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά με αναπηρίες να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά. Φέρει πινακίδα με το σήμα καταλληλότητας του Υπουργείου Εσωτερικών έχοντας όργανα και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ) και τη ισχύουσα νομοθεσία.

resized Me

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν δύο μικρά παιδιά ΑμεΑ, έκοψαν μαζί με το Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, την κορδέλα των εγκαινίων της παιδικής χαράς.

Οι υποδομές που πλαισιώνουν την παιδική χαρά, προσφέρθηκαν από φορείς και εταιρίες ενώ στο έργο σημαντική ήταν η συνδρομή φυσικών προσώπων και της Τεχνικής Υπηρεσίας και των τεχνικών συνεργείων του Δήμου Κηφισιάς.

resized MGe

Ευχαριστούμε θερμά:

1. 2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ.Ρ και τους Ροταριανούς ομίλους:

Ρ.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Συντονιστής όμιλος )

Ρ.Ο.ΑΘΗΝΩΝ

Ρ.Ο.ΑΝΟΙΞΗ-ΣΕΜΕΛΗ

Ρ.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΕΚΑΛΗ

Ρ.Ο.ΚΟΡΩΠΙ

Οι οποίοι χρηματοδότησαν τα όργανα κούνια, φωλιά, μύλος, τρίλιζα, πλαίσιο κούνιας ΑΜΕΑ .

2.Την  εταιρεία “Ernst & Young Building a better working world ” που χρηματοδότησε το δάπεδο ασφαλείας.

3.Την εταιρεία εξοπλισμού παιδικών χαρών “Ηλιαχτίδα”, χρηματοδότησε  και τοποθέτησε δάπεδο ασφαλείας και ειδικό κάθισμα κούνιας ΑΜΕΑ.

4.Την εταιρεία πιστοποιήσεων Eurocert, που έλεγξε την παιδική χαρά και εξέδωσε πιστοποιητικό συμμόρφωσης, χωρίς αμοιβή.

Στα εγκαίνια της Παιδικής Χαράς παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καυγάλακης και Ζέτη Κασιμάτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Καλός, Κατερίνα Καραλή και Νικήτας Κόκκαλης, εκπρόσωποι Ροταριανών Ομίλων και πολίτες του Δήμου μας.

resized rge

 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 19:09

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

resized IMG 20170626 144657

p1bjl26up21bhl1uf0std1k1t7634

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των υποστηρικτών του κατάφερε να εδραιώσει την παρουσία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα στην Καβάλα, το οποίο θα θέσει σε λειτουργία το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού για να καλύψει τις ανάγκες όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή.

resized image-0-02-04-db8d388ef2a36d4a2a3b75d8295474bd1c50b8e3a7df907bcdf4a3c937e4d4a0-V
Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την γνωστοποίηση της έναρξης της λειτουργίας του Κ.Α.Κ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Galaxy Hotel της Καβάλας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, αλλά και οι ιδιώτες και επιχειρήσεις που συνέβαλλαν στην υλοποίηση της δημιουργίας του Κ.Α.Κ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

resized image-0-02-05-80b39fa6bf419a4c991278358e8a1f2ba7ddd2a8e23393e81661535489aaafe6-V
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Walter Stechel, μαζί με συνεργάτες από την Ελλάδα και την Γερμανία. Ο Γενικός Πρόξενος απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση των πόλεων της Καβάλας και της Νυρεμβέργης, η οποία οδήγησε σε μία γενναία χρηματοδότηση από δωρητές για την υλοποίηση των δράσεων του Οργανισμού στην περιοχή.

resized image-0-02-05-97a2cc48b6fd243d77ca29fffa4a9559c47ddd8f381650c9abf21ec968cba46e-V
Χαιρετισμό απηύθυναν και η δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα Δήμητρα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κος Μαρκόπουλος Θεόδωρος και ο κος Καραγιώργης Ανδρέας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, οι οποίοι συνεχάρησαν τον πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το έργο του και δήλωσαν τη διάθεση να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιείται.

resized image-0-02-05-c9f33d4114deb1ac702ed5a69c78db8150c6a720fe60eb0e6e22b88ae5537a8d-V
Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κος Κώστας Γιαννόπουλος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους φορείς, συνεργάτες και υποστηρικτές και τόνισε πόσο σημαντική είναι η σύμπραξη όλων αυτών των ανθρώπων που βοηθήσαν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να εδραιωθεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με φυσική παρουσία στην πόλη της Καβάλας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και είμαστε εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για τα χαμόγελα των παιδιών μας. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εδώ και 22 χρόνια, βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Βίας, σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, σε κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε συνθήκες Φτώχειας προσφέροντας το σύνολο των υπηρεσιών του, καθημερινά και πανελλαδικά. Χάρη στην στήριξη του κόσμου και των εταιριών, συνεχίζουμε το δύσκολο έργο μας, πάντα με ποιότητα και με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού».

resized image-0-02-05-e1047870cf8d95b6ac8714b428522d0878005923e4b44f58172ad01a161557c4-V
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πανελλαδικού έργου και των δράσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο κος Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και παρουσίασε τις δράσεις, οι οποίες τίθενται σε λειτουργία με την έναρξη του Κ.Α.Κ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

resized IMG 5010
Συγκεκριμένα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει σε λειτουργία:
● Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Καβάλα, το οποίο έχει στη διάθεσή του:
● Τηλεφωνικό κέντρο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο είναι διασυνδεδεμένο με τα άλλα πέντε κέντρα του οργανισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Τα 6 αυτά σημεία είναι διασυνδεδεμένα σαν ένα και δέχονται κλήσεις από τις γραμμές υποστήριξης του οργανισμού 1056, 116000 και 116111.
● Οχήματα Άμεσης Επέμβασης για την πραγματοποίηση επιτόπιων παρεμβάσεων και Κινητές Μονάδες Άμεσης Ψυχολογικής Υποστήριξης
● Τις 3 Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής ιατ4ρικής του οργανισμού που περιοδεύουν πανελλαδικά
● Την κινητή επιχειρησιακή μονάδα για τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανιστεί και εξειδικευμένα υλικοτεχνικά μέσα για την αναζήτηση παιδιών (jeeps, ATV, μηχανή)
● Το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας»
● Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Καβάλα
● Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι στην Καβάλα

resized IMG 5020
Η συγκεκριμένη ημέρα ήτανε διπλά σημαντική για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς δεν σηματοδότησε μόνο την έναρξη του ΚΑΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και την έναρξη της λειτουργίας του Σπιτιού στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, στο οποίο θα μεγαλώνουν παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα που οι αρμόδιες Εισαγγελικές & Δικαστικές Αρχές κρίνουν αναγκαία την απομάκρυνσή τους από το οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω σοβαρής κακοποίησης και παραμέλησης.

resized IMG 5023
Το Σπίτι, το οποίο αποτελείται από δυο οικήματα, θα ανοίξει την αγκαλιά του σε συνολικά 19 παιδιά, αποτελεί δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Συμεωνίδη και ανακαινίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Multi-sectoral assistance to and protection of migrants and refugees stranded in Greece" του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

resized IMG 5033
Ιδιαιτέρα συγκινητική ήτανε η στιγμή όπου ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βράβευσε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι με την προσφορά τους συνέβαλλαν στη δημιουργία του ΚΑΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και στην αποκατάσταση των δύο σπιτιών στη Νέα Ηρακλείτσα, Καβάλας.

resized IMG 5037
Τέλος πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων και ο αγιασμός των νέων εγκαταστάσεων στην οδό Φιλελλήνων 16 και έγινε ξενάγηση των προσκεκλημένων στο χώρο.

resized IMG 5038
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που απέδειξαν περίτρανα στην πράξη την προτροπή του 10χρονου ιδρυτή του οργανισμού Ανδρέα Γιαννόπουλου:

«Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης το Galaxy Hotel και το Τμήμα Τροχαίας της Καβάλας.

resized IMG 5053resized IMG 5062resized IMG 20170625 123629

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 19:21
 


Σελίδα 6 από 432

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...