ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο από την ομάδα ποδοσφαίρου ΑΜΙΛΛΑ Περιστερίου
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 04 Ιούλιος 2014 11:36

Προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

από την ομάδα ποδοσφαίρου ΑΜΙΛΛΑ Περιστερίου

 Α. Παχατουρίδης Χρ. Μποζατζίδης Ξ. Κορόγιαννη Αλ. Βαρβέρης Γ. Αυγουστίδης

Την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου ανέδειξε η Διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος ΑΜΙΛΛΑ Περιστερίου, με την προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Περιστερίου.

Ο Πρόεδρος Χριστόφορος Μποζατζίδης και ο Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Βαρβέρης επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, στις 3 Ιουλίου 2014 στο γραφείο του και του παρέδωσαν τις επιταγές αγοράς τροφίμων από το σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης".

Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την έμπρακτη στήριξη της πρωτοβουλίας του Δήμου, με στόχο την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας και σημείωσε ότι η Άμιλλα Περιστερίου αποτελεί ένα αθλητικό σωματείο παράδειγμα προς μίμηση.

Παράλληλα, ο κ. Παχατουρίδης έδωσε συγχαρητήρια στη Διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή της ομάδας στη Β’ Κατηγορία.

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Μποζατζίδης και Βαρβέρης έδωσαν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Περιστερίου για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του σ’ αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης και υποσχέθηκαν να είναι πάντα αρωγοί σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Όπως σημείωσαν, τα χρήματα για την αγορά των τροφίμων συγκέντρωσε η Άμιλλα Περιστερίου από το φιλανθρωπικό αγώνα που διοργάνωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα στις 21 Μαΐου 2014 με σύνθημα "Έλα κι εσύ και δώσε πάσα… στον συνάνθρωπό σου" με αστέρια του ποδοσφαίρου. 

Κατά την παραλαβή των επιταγών τροφίμων παρέστησαν ακόμη, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πρόνοιας ΟΠΑΑΠ Ξ. Κορόγιαννη, ο Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Περιστερίου Γ. Αυγουστίδης, οι οποίοι και ενημέρωσαν την διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος για το ρόλο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη στήριξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού. 

 
ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ 4ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 306, ΤΗΛ 2105902859
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 04 Ιούλιος 2014 10:21

                                            

egaleologo

ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ 4ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 306,  ΤΗΛ 2105902859

Καλούμε τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, σχολικό έτος 2014-2015, που χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, να επικοινωνήσουν για εγγραφή με την γραμματεία του Αλληλέγγυου φροντιστηρίου. Η δράση αυτή παρέχεται δωρεάν στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης στο δήμο μας, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Εγγραφές από Δευτέρα  1 έως Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 στο 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω ώρες 10.00-13.00.

Η έναρξη των μαθημάτων θα προσδιοριστεί μετά τις εγγραφές με νέα ανακοίνωση μέσα στον Σεπτέμβριο.  

                                                                                         Αιγάλεω, 03-07-2014

 
ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ «ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ - ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 04 Ιούλιος 2014 10:02

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
«ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ - ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ»


ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη έχει δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Μέρος 1.2.2

«Μέσω των κοινωνικών δομών που έχουν συσταθεί και αποτελούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, τράπεζα χρόνου και κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων, στόχος μας είναι η στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι ωφελούμενοι των μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ζεστό φρέσκο σπιτικό γεύμα, να κάνουν μπάνιο σε λουτήρες, να φορέσουν καθαρά ρούχα ενώ επίσης μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν μαθήματα Ξένων Γλωσσών, Μουσικής και Χορού, έχουν πρόσβαση σε Βιβλιοθήκη, τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών απασχολούνται στον παιδότοπο αλλά και ψυχαγωγούνται με δημιουργική απασχόληση σε καθημερινή βάση. Μία από τις βασικές παροχές των Δομών είναι και η πολύ σημαντική στήριξη σε θέματα υγείας. Έτσι οι συνάνθρωποί μας, ωφελούμενοι της Δομής Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, έχουν την δυαντότητα να προμηθευτούν φάρμακα εντελώς δωρεάν από το Κοινωνικό Φαρμακείο καθώς και να εξεταστούν από την Ιατρό της Δομής κα Ειρήνη Ζούγρη η οποία και τους παραπέμπει για δωρεάν εξετάσεις σε Διαγνωστικά Κέντρα της περιοχής σε συνεργασία με τον φορέα «Μοιράζομαι» τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.


Οι Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

logo epanad

logo domes

 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του ΚΕΝΤΡΟΥ UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες, την Πέμπτη 3 Ιουλίου και ώρα 12 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) με στόχο την ευ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 03 Ιούλιος 2014 17:19

photo5

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του ΚΕΝΤΡΟΥ UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες, την Πέμπτη 3 Ιουλίου και ώρα 12 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) με στόχο την ευρεία ενημέρωση του κοινού και την προβολή του έργου«EARLY CHILDHOOD CARE – ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ».

Στη συνέντευξη τύπου η κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος του Κέντρου UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO παρουσίασε τους σκοπούς και τις δράσεις του έργου, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση των γονέων και στην παροχή προληπτικών ιατρικών εξετάσεων από  κινητή μονάδα σε παιδιά 0 έως 12 ετών που κατοικούν σε απομονωμένες και αγροτικές περιοχές στους νομούς Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών και Φλώρινας.

Σύμφωνα με την κα Τζιτζικώστα  ως το τέλος του προγράμματος που θα διαρκέσει 8 μήνες θα έχουν εξεταστεί από παιδίατρο και οδοντίατρο παιδιά από 380 χωριά, τα οποία δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη καθώς στις περιοχές τους δεν υπάρχουν ιατρικά κέντρα.

Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν επίσης έρευνα και καταγραφή υγειονομικών δεδομένων και διήμερη εκπαιδευτική εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Εταίροι του έργου είναι φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού και συγκεκριμένα:

—  Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου St. Kliment Ohridski– Bitola

—  Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες

—  LIFESTART- Growing and learning together

—  Consulting and research for early child development-ECD-COR

—  Όμιλος UNESCO Σερρών

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του IPA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ- ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2007-2013».

Πληροφορίες: Κα Λάμπη Βασιλεία, τηλ.: 2310 422 270

 

 
Ανακοίνωση: ΚΕΠΑΔΜ για την Υποβολή Αίτησεων Μητέρων Ε.Ε.Τ.Α.Α
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 03 Ιούλιος 2014 13:01

Ανακοίνωση: ΚΕΠΑΔΜ για την Υποβολή Αίτησεων Μητέρων Ε.Ε.Τ.Α.Α

3/07/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ  ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ-ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣΖΩΗΣ» ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΕΣΠΑ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 25/07/2014 ΕΩΣ 4/08/2013. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤIΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  www.eetaa.gr και www.kedke.gr και www.epanad.gov.gr

 

Δημοσιεύτηκε: 03/07/2014

 


Σελίδα 398 από 418
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία  στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line Όλα ...

GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT,  Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.   Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και η ημερομηνία της πρεμιέρα της ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση