ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης υλοποιεί και φέτος ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 01/09/2014 – 12/09/2014
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 26 Αύγουστος 2014 16:17

Μαρούσι, 26 Αυγούστου 2014

 

Πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης υλοποιεί και φέτος ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου       

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 01/09/2014 – 12/09/2014

 

Ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει να υποστηρίζει τους κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, διατηρώντας και ενισχύοντας το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων, των εθελοντών της πόλης, αλλά και την ευγενική προσφορά απλών πολιτών.    

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα  δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης παρέχοντας τη δυνατότητα σε μαθητές που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών τους αναγκών.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγκεκριμένα σε μαθητές με γονείς ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

 

Οι θέσεις φοίτησης εξασφαλίζονται χάρη στην αγαστή συνεργασία και στο υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης μας, οι οποίοι, βάσει των δυνατοτήτων τους, διαθέτουν δωρεάν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις για τις παραπάνω κατηγορίες μαθητών.

 

Για την επιλογή των μαθητών συναξιολογούνται από τους κοινωνικούς λειτουργούς:

 1. Οικονομικά κριτήρια
 2. Κοινωνικά κριτήρια
 3. Κατάσταση υγείας
 4. Προσωπικό ενδιαφέρον υποψηφίων

 

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η κατάθεση των ακόλουθων δικαιολογητικών* :

 1. Εκκαθαριστικό 2014
 2. Φωτοτυπία ταυτότητας
 3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
 4. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας
 5. Αίτηση (συμπληρώνεται στο Γραφείο)

* Η υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 09:00-13:00, στα τηλέφωνα:                        213 20.31.920 - 921.

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 01/09/2014-12/09/2014

 

 
Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 26 Αύγουστος 2014 07:12

Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες μεταξύ του τέως Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ – Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σίμου Κεδίκογλου και του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη πριν από λίγες ημέρες τα Γραφεία του Ομίλου στη Νίκαια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κεδίδκογλου ενημερώθηκε εκτενώς για το Πολιτιστικό, Εκπαιδευτικό, Περιβαλλοντικό και Ανθρωπιστικό έργο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων από τον κ. Μαρωνίτη και τους συνεργάτες του.


Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Κεδίκογλου στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας «Κύκλος Ανθρωπιάς_Νίκαια – Αγ. Ιωάννης Ρέντη» ο οποίος και δήλωσε κατενθουσιασμένος με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και την λειτουργία τους τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεσμεύομαι ότι θα σταθώ στο πλάι σας σε αυτή τη τεράστια προσπάθεια που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο».


Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης με την σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Κεδίκογλου δηλώνοντας «η παρουσία σας και η ιδιαίτερα ελπιδοφόρα στήριξή σας θα μας δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας μία ανάσα αισιοδοξίας».

Διαβάστε το δημοσιευμένο άρθρο στην προσωπική ιστοσελίδα του κ. Σίμου Κεδίκογλου: http://kedikoglou.gr/συνάντηση-σίμου-κεδίκογλου-με-τον-πρό/

 
Ευχαριστήρια Επιστολή του Δήμου Μαρκοπούλου, προς τα καταστήματα "Pet City", για την αξιέπαινη κίνησή τους, να συγκεντρώσουν και να παραδώσουν στον Δήμο μας, πλαστικά καπάκια, στα πλαίσια της κοινής μας προσπάθειας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Σ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 26 Αύγουστος 2014 06:50

pet city

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Αγαπητέ κ. Μπούκη,

 

Με την παρούσα επιστολή, σας ευχαριστώ θερμά εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου, για την αξιέπαινη κίνησή σας, να συγκεντρώσετε και να παραδώσετε στον Δήμο μας, εκ μέρους των καταστημάτων «Pet City», πλαστικά καπάκια, στα πλαίσια της κοινής μας προσπάθειας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, για την στήριξη των παιδιών με κινητικά προβλήματα.

 

Χάρη στη δική σας ευαισθητοποίηση, όλοι μαζί μπορούμε και συνεχίζουμε να προσφέρουμε στα παιδιά με κινητικά προβλήματα, αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Με ιδιαίτερη χαρά, παραλάβαμε από εσάς την Τετάρτη, 20/8/2014, πέντε (5) μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, γεμάτες με πλαστικά καπάκια, ενισχύοντας έτσι την μεγάλη και κοινή μας προσπάθεια, με επιπλέον χιλιάδες καπάκια και περνώντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα αγάπης προς το περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Επειδή πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια όλων των καταστημάτων “Pet City”, παρακαλούμε να μεταφέρετε τις ευχαριστίες μας στον καθένα ξεχωριστά που συμμετείχε στη δράση.

Ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο φθινόπωρο και να συνεχίσετε με την ίδια ζέση την κοινωνική σας προσφορά!

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού

& Κοινωνικής Πρόνοιας

 

Μαρία Κιμπιζή

 
ΣΥΛΛΟΓΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 25 Αύγουστος 2014 12:15

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                  Μαρκόπουλο, 25/8/2014

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 markologo14

 

ΣΥΛΛΟΓΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων και της κοινωνικής πολιτικής που πιστά ακολουθεί, κάνει ιδιαίτερη έκκληση και σας προσκαλεί θερμά, να συμμετάσχετε όλοι ενεργά, στην συλλογή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού (γάζες, επίδεσμοι, βαμβάκι, αιμοστατικά – αντισηπτικά κλπ), για τα θύματα πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014 και ώρα 10:00-14:00, στην είσοδο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου!

Τα φάρμακα που θα προσκομίσουμε, μπορούν να είναι, είτε από το προσωπικό μας Φαρμακείο, τα οποία βέβαια δεν τα χρειαζόμαστε πια και δεν έχουν λήξει, είτε αγορασμένα από Φαρμακεία, ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Σας περιμένουμε όλους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια ακόμη φορά, έχοντας ως μοναδικό οδηγό, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

 
Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το voucher από 25 έως 29 ετών
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 22 Αύγουστος 2014 17:47

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το voucher από 25 έως 29 ετών

 


happy-jobs-300x1511-300x175-300x1751-300x175Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ  (elkedim.gr) ως πάροχοι κατάρτισης προτίθενται να υλοποιήσουν τα παρακάτω προγράμματα που θα τεθούν σε εφαρμογή στο επόμενο χρονικό διάστημα παρέχοντας υπηρεσίες επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε ανέργους ηλικίας από 18 έως 60 ετών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις για το voucher  από 25 έως 29 ετών έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59 μμ.

Για αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο παραπάνω πρόγραμμα (25 – 29 ετών) παρακαλώ πατήστε εδώ

Εκτός του παραπάνω προγράμματος αναμένονται, στο προσεχές διάστημα, ακόμα δύο νέα προγράμματα με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων.

Αναλυτικά:

 • 12.000 νέοι 18 έως 24 ετών πανεπιστημιακής και δευτεροβάθμιας με επιδότηση 2.410 ευρώ και 2.240 ευρώ αντιστοίχως.

Για αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο παραπάνω πρόγραμμα (18 – 24 ετών) παρακαλώ πατήστε εδώ

 • Ένα ακόμη πρόγραμμα θα απευθύνεται σε 16.000 ανέργους από 30 έως 60 ετών  με χαμηλά τυπικά προσόντα δηλαδή, σε ανειδίκευτους εργαζόμενους.

Για αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο παραπάνω πρόγραμμα (30 έως 60 ετών) παρακαλώ πατήστε εδώ

Πηγή: ΕΣΠΑ-Εργασία

http://espaergasia.gr/?p=16302

 


Σελίδα 398 από 432

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...