ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


ΚΘΒΕ: «ΤΟ ΔΩΡΟ» ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ενισχύστε την προσπάθεια για αγορά παστεριωτή μητρικού γάλακτος για την Α' Νεογνολογική και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών Α.Π.Θ. στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2017 14:28

 

ΚΘΒΕ: «ΤΟ ΔΩΡΟ» ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ενισχύστε την προσπάθεια για αγορά παστεριωτή μητρικού γάλακτος για την Α' Νεογνολογική και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών Α.Π.Θ. στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

POSTER DORO DHMARXEIO
 
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσφέρει την παράσταση «ΤΟ ΔΩΡΟ»,  συμμετέχοντας στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το «Ηλιτόμινον», το Ελληνικό μέλος του δικτύου οργανώσεων γονέων που δρουν συντονισμένα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI), για αγορά παστεριωτή, ώστε να δημιουργηθεί Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος και στη Θεσσαλονίκη, που θα καλύπτει τις ανάγκες των μωρών της Βόρειας Ελλάδας. Η παράσταση θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, 11:30 π.μ., στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1). Το αντίτιμο του εισιτηρίου (5 ευρώ) θα είναι η συνεισφορά του κοινού σε αυτόν τον σκοπό, καθώς θα διατεθεί για την αγορά του παστεριωτή μητρικού γάλακτος για την Α' Νεογνολογική και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών Α.Π.Θ. 

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης»
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, στις 11.30 π.μ.

 
Διανομή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δευτέρα, 02 Ιανουάριος 2017 12:35

Διανομή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας

 resized IMG 9368

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη διανομή τροφίμων κατά τις ημέρες των εορτών στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Γλυφάδας. Γαλοπούλες, πατάτες, ζυμαρικά, λάδι, γάλα, ζάχαρη, όσπρια, τρόφιμα μακράς διαρκείας, παιχνίδια είναι κάποια από τα προϊόντα που δόθηκαν σε 850 οικογένειες δικαιούχων συμπολιτών μας, που αριθμούν σχεδόν 2000 μέλη, προκειμένου να μπορέσουν να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

 resized IMG 9155

«Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην στερείται τα βασικά αγαθά που χρειάζεται τις άγιες τούτες ημέρες, αλλά και όλους όσους στηρίζουν και ενισχύουν τις κοινωνικές μας δομές σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και συμπλήρωσε: «Οι δικαιούχοι των κοινωνικών μας δομών έχουν φτάσει πλέον σχεδόν τους 2000. Μακάρι οι συνθήκες να το επιτρέψουν και κανείς στο μέλλον να μην έχει ανάγκη από τη συμπαράσταση του Δήμου για τα προς το ζην. Μέχρι τότε, θα στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας.»

 resized IMG 9161

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Νατάσσα Αργυροπούλου, έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους υπαλλήλους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, «που εργάστηκαν πυρετωδώς όλες αυτές τις ημέρες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διανομή». Ευχαρίστησε επίσης «όλους τους πολίτες, τα σχολεία, τους συλλόγους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αλληλεγγύη και ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις ημέρες των εορτών.»

 resized IMG 9164

Αναλυτικά, τα προϊόντα που διανεμήθηκαν μέσα στις γιορτές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας είναι τα ακόλουθα:

 

2836 κιλά γαλοπούλα

2000 τεμάχια ζυμαρικά

1400 τεμάχια γάλατα

1400 τεμάχια όσπρια

1200 τεμάχια ρύζι

1250 λίτρα λάδι

1100 τεμάχια τοματοχυμοί

750 τεμάχια κριθαράκι

750 τεμάχια αλεύρι

750 τεμάχια ζάχαρη

3 τόνους πατάτες

650 τεμάχια γλυκίσματα

250 τεμάχια καφέ

250 τεμάχια κριτσίνια

250 τεμάχια δημητριακά

 
Επίσκεψη Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2016 16:03

Επίσκεψη Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα»

resized Photo 1

Αγάπη και χαμόγελα εισέπραξε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά την επίσκεψή του στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα», την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016.

Η χαρά των παιδιών, καθώς άνοιγαν τα δώρα τους με λαχτάρα, σκόρπισε συγκίνηση και αγάπη και ο Δήμαρχος Ιλίου μοιράστηκε μαζί τους μοναδικές στιγμές.

resized Photo 2

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τους χώρους του Παραρτήματος, χαιρέτισε τους εργαζόμενους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) Σοφία Κωνσταντέλλια και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «ΜΗΤΕΡΑ», τις ανάγκες σε προσωπικό, καθώς και για τις διαδικασίες που ακολουθεί το Παράρτημα, προκειμένου βρεθεί το καταλληλότερο για τα παιδιά, που φιλοξενούνται εκεί, οικογενειακό περιβάλλον που θα τα αγκαλιάσει.

resized Photo 3

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Πρόεδρο του Κ.Κ.Π.Π.Α., ο Δήμαρχος Ιλίου, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πολυεπίπεδη και βαθύτατη γνώση του αντικειμένου της και τη βεβαιότητα ότι σε συνδυασμό με την επιστημονική της κατάρτιση, θα συνεχιστεί η άρτια πορεία των παραρτημάτων που εποπτεύει. Παράλληλα, επισήμανε την αρωγή του Δήμου στο «ΜΗΤΕΡΑ» και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της.

resized Photo 4

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Ιλίου εκτός από δώρα, προσέφερε είδη ατομικής υγιεινής (βρεφικές πάνες) και βρεφικό γάλα για την κάλυψη των αναγκών του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα».

resized Photo 5

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου Δημήτρης Γαλούνης, Κωνσταντίνος Γκόγκος, Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

 
Δήμος Παύλου Μελά: Χρηματοδότηση 701.332 ευρώ για Δομές Κοινωνικής Προστασίας από το Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2016 13:49

Δήμος Παύλου Μελά: Χρηματοδότηση 701.332 ευρώ για Δομές Κοινωνικής Προστασίας από το Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020»

Europe-EKT GR

Ο Δήμος Παύλου Μελά παρακολουθεί, εντοπίζει και αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία σε τομείς που ενδιαφέρουν την πόλη, εμπλουτίζει τις υπάρχουσες δομές και δημιουργεί νέες υπηρεσίες και δομές για να εξυπηρετήσει τους πολίτες του.

Κατά τη χρονική περίοδο 6ος/2016 έως και 12ος/2016 και

κατόπιν συντονισμού και συνεργασίας του Τμήματος Αστικής Ανάπτυξης και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων με την Κοινωνική Υπηρεσία, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων Παντελή Νιγδέλη, τη Διεύθυνση Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Καθημερινότητας των Κοινωνικών Ομάδων, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ» και τον Πρόεδρό της Στέφανο Γιαννουλίδη

εντάχθηκαν με συνολική χρηματοδότηση 701.332,68 ευρώ οι παρακάτω Πράξεις

του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020»,

στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

 

«ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ»

Με την απόφαση 6885 / 10-10-2016 και τον Κωδικό ΟΠΣ 5001633 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξασφαλίζεται η λειτουργία για τρία έτη Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών και η στήριξη του τοπικού πληθυσμού που αντιμετωπίζει προβλήματα κάλυψης των αναγκών του με βασικά αγαθά διαβίωσης και αναλυτικότερα :

Κοινωνικό Παντοπωλείο που θα τροφοδοτεί σταθερά 115 ωφελούμενους καθώς και έκτακτα περιστατικά με τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, ψυχαγωγίας (βιβλία,

cd κ.α), παιχνιδιών κ.α. αναγκαία είδη.

Συσσίτιο που θα εξασφαλίζει ημερήσια διανομή προπαρασκευασμένου μεσημεριανού γεύματος σε 100 ωφελούμενους και

Κοινωνικό Φαρμακείο στο οποίο θα διανέμονται δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό πρωτοβάθμιας περίθαλψης και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε 120 ωφελούμενους.

Η κοινότητα του δήμου αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που σχετίζονται με τα κυκλικά φαινόμενα της ανεργίας, της φτώχειας και του αποκλεισμού. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε μια σημαντική αύξηση στο ποσοστό των ανέργων σε όλες τις δημοτικές

κοινότητες του δήμου που σύμφωνα με την απογραφή του 2011 υπολογίζεται στο 27,5% του ενεργού πληθυσμού. Επιπλέον έχει εκτιμηθεί ότι ο ηλικιωμένος πληθυσμός του δήμου (δηλαδή άνω των 65 ετών) που διαβιεί με εισόδημα κάτω των επιπέδων φτώχειας ανέρχεται στο 48 % ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των οικογενειών με παιδιά ανέρχεται στο 27%.

Τα δύσκολα ζητήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντανακλώνται στη «Στρατηγική προώθησης της κοινωνικής ένταξης, καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε μορφής διακρίσεων» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία, ο δήμος Παύλου Μελά αποτελεί περιοχή υψηλής έντασης των ευάλωτων και των ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τα απολογιστικά στοιχεία των υφιστάμενων δομών αντιμετώπισης της φτώχειας.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 341.640,00 €

Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 01/02/2017.

Η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 31/01/2020.

 

 

 

«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ»

Με την απόφαση 5836 / 06-09-2016 και τον Κωδικό ΟΠΣ 5002052 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργείται για τρία έτη μια νέα δομή που θα εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παύλου Μελά θα ενσωματώσει τη λειτουργία του Γραφείου Διαμεσολάβησης του Δικτύου Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος, ως συμπράττων φορέας, σε εταιρικό κοινωνικό σχήμα. Είναι μια ανοικτή δομή άμεσης πρόσβασης με σκοπό την ολιστική προσέγγιση και υποστήριξη των ομάδων πληθυσμού στόχου. Μέσα από την παροχή ενός ευρέως φάσματος κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών,

η διαμεσολαβητική δράση του Κέντρου θα στοχεύσει στην καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και στην προώθηση των ωφελουμένων στην απασχόληση.

Το Κέντρο Κοινότητας περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες λειτουργίας:

Α) Υποδοχή – ενημέρωση - υποστήριξη των πολιτών

Β) Συνεργασία με υπηρεσίες και δομές

Γ) Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων

Το Κέντρο Κοινότητας θα στεγασθεί σε ιδιόκτητο κτήριο του Δήμου και συγκεκριμένα στο ισόγειο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά στη Νικόπολη, που διασφαλίζει την προσβασιμότητα και εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία, για την εύρυθμη λειτουργία του οποίου θα διατεθούν: α) γραφείο προσωπικού, 20 τ.μ. β) γραφείο συνεντεύξεων και συμβουλευτικών δράσεων (ατομικών και ομαδικών), 17 τ.μ. γ) χώρος υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού, 10,50 τ.μ. δ) χώρος αναμονής κοινού.

Για την καλύτερη λειτουργία της δομής μπορούν να αξιοποιηθούν και άλλοι χώροι της κοινωνικής υπηρεσίας, που συστεγάζεται στο ίδιο κτήριο.

Ο ρόλος του θα είναι συμπληρωματικός και υποστηρικτικός προς τη λειτουργία του τμήματος Υγείας, Κοινωνικών, Προνοιακών θεμάτων και θα έχει έναν ισχυρά διαμεσολαβητικό και συντονιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών της κοινότητας του δήμου. Στο πλαίσιο λειτουργίας του θα περιλαμβάνονται και δράσεις διασύνδεσης και συνεργασίας με φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και εργασιακής επανένταξης. Θα γίνεται παραπομπή των ωφελουμένων σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, ανάλογα με τη διαγνωσμένη ανάγκη και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του αιτήματός τους.

Συγκεκριμένα το Κέντρο θα αποτελεί το αρχικό σημείο εισόδου των ωφελουμένων για τη λήψη υπηρεσιών, θα προσφέρει πληροφόρηση, συμβουλευτική υποστήριξη, υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη πολιτισμικών δραστηριοτήτων, στην

προώθηση της προσωπικής και κοινωνικής ευημερίας, καθώς και στην ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αρωγής και συμπαράστασης. Σε συνέργεια με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου θα παρέχει υπηρεσίες, οι οποίες θα ανταποκρίνονται και θα ενισχύουν τις πολιτικές που

υλοποιούνται ή προγραμματίζονται σε επίπεδο Δήμου.

Ωφελούμενοι του Κέντρου είναι πολίτες, κάτοικοι του Δήμου, με προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό εισόδημα

αλληλεγγύης» και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Ως αρχικό σημείο εισόδου των ωφελουμένων για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση τους με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στο δήμο ή άλλους φορείς, εκτιμάται ότι το

Κέντρο θα εξυπηρετήσει 2000 πολίτες.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 172.800,00 €

Το κόστος λειτουργίας της δομής περιλαμβάνει το κόστος προσωπικού, 144.000,00 € και επιπλέον το 20% των δαπανών προσωπικού για τα υπόλοιπα έξοδα λειτουργίας της δομής, 28.800,00€.

Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 01/02/2017.

Η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 31/01/2020.

 

 

«ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ»

Με την απόφαση 6307 / 21-09-2016 και τον Κωδικό ΟΠΣ 5002134 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζει η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» στο Δήμο Παύλου Μελά για ένα έτος (από την 1/7/2016 μέχρι και τις 30/6/2017), με σκοπό την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα που έχει αναλάβει.

Παράλληλοι σκοποί της πρότασης είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων (δηλαδή των συγγενικών προσώπων που είναι υπεύθυνοι για την φροντίδα των ηλικιωμένων), η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, τη διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους, την αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας και καταστάσεων κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης.

Η δομή θα εξυπηρετεί 50 ωφελούμενους, θα απασχολεί 9 εργαζόμενους καθώς και 2 άτομα για συγκεκριμένη παροχή υπηρεσιών, θα λειτουργεί σε μια βάρδια (7.30-15.00) σε πενθήμερη βάση και για 12 μήνες και θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο στην περιοχή Αμπελώνες

της Σταυρούπολης. Το κέντρο θα παρέχει νοσηλευτικές - ιατρικές υπηρεσίες, σίτιση, δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες αναψυχής και προσωπικής ανάπτυξης, κοινωνική υποστήριξη, ανάπαυση καθώς και μεταφορά από και προς τον χώρο της δομής.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 186.892,68 €

 
3.500 προσφυγόπουλα θα επισκεφθούν τον «Αστερόκοσμο»
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2016 14:30

3.500 προσφυγόπουλα θα επισκεφθούν τον «Αστερόκοσμο»

photo asterokosmos

Τις πύλες του χριστουγεννιάτικου «Αστερόκοσμου» θα διαβούν τις πρώτες ημέρες του νέου έτους 3.500 προσφυγόπουλα από 12 δομές φιλοξενίας προσφύγων του νομού Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία δράση που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από κοινού με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με τη συνεργασία της ΜΚΟ Intervolve και την υποστήριξη του ομίλου Ζορπίδη, του Magic Park, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της ΕΥΑΘ και προξενικών αρχών της πόλης.

Οι επισκέψεις των προσφυγόπουλων στον «Αστερόκοσμο», που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα τριών-τεσσάρων ημερών. Στόχος των διοργανωτών είναι τα προσφυγόπουλα να απολαύσουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς, να χαρούν τα παιχνίδια του χριστουγεννιάτικου πάρκου και να νιώσουν το εορταστικό πνεύμα των ημερών.

Η ΔΕΘ-Helexpo, συνεπής με τον κοινωνικό της ρόλο, συνεχίζει να να συμβάλλει με όλα τα μέσα που διαθέτει σε δράσεις για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά.

 


Σελίδα 4 από 399

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση