ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


«Φούντωσε» η ΦΛΟΓΑ στο Δήμο Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 16:48

«Φούντωσε» η ΦΛΟΓΑ στο Δήμο Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη

ΦΛΟΓΑ

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ, συγκέντρωσαν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Σε φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Νίκαια, η Πρόεδρος της ΦΛΟΓΑΣ κα Μαρία Τρυφωνίδη αναφέρθηκε αναλυτικά στον σκοπό και τις δράσεις του Συλλόγου και στη συνέχεια παρέλαβε το ποσό των 3.750€.

 

Για την ΦΛΟΓΑ χόρεψαν παιδιά από το Εργαστήριο Κλασικού Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου. Τραγούδια των Louis Armstrong, Μάνου Χατζηδάκι και Μίκη Θεοδωράκη ερμήνευσαν οι χορωδίες των ΚΑΠΗ και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, υπό την διεύθυνση του κ. Θ. Μιχαλόπουλου και συνοδεία πιάνου από τον κ. Τ. Αναστασόπουλο.

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με  χαρά και  συγκίνηση  βάζουμε το δικό μας λιθαράκι στήριξης στη ΦΛΟΓΑ προκειμένου να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της. Ως Δημοτική Αρχή  παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε σε όλες τις δομές μας».

 

 

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, αφού συνεχάρη  τους εργαζόμενους των ΚΑΠΗ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τους εμπλεκόμενους φορείς τόνισε: «Η ιδέα ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες από το 6ο ΚΑΠΗ του Δήμου μας και πήρε ‘σάρκα και οστά’ σε όλα τα ΚΑΠΗ και τους Σταθμούς Προσχολικής Αγωγής. Σκοπός ήταν να ενισχυθεί ο Σύλλογος  ΦΛΟΓΑ  Γονιών και Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες και για μια ακόμη φορά τα ΚΑΠΗ,  πρωτοπόρα, έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο».

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη κ. Ν.Τράκας υπογράμμισε : « Τέτοιες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για ένα τόσο σημαντικό σκοπό όπως είναι τα παιδιά πρέπει να διευρύνονται. Ως Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ δεσμεύομαι ότι θα ενεργοποιήσω και άλλους Συλλόγους Εργαζομένων σε δήμους ώστε να πολλαπλασιαστούν αντίστοιχες δράσεις σε όλη την Ελλάδα».

 
Όλα έτοιμα για το μεγάλο Ραδιομαραθώνιο της UNICEF
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 16:28

Όλα έτοιμα για το μεγάλο Ραδιομαραθώνιο της UNICEF

170405b1

Όλα είναι έτοιμα για τον αυριανό μεγάλο Ραδιομαραθώνιο της UNICEF για τα παιδιά που πεινούν, δίπλα μας, ή μακριά μας, με την Ελληνική Ραδιοφωνία και την υποστήριξη όλων των μεγάλων ιδιωτικών ραδιοσταθμών. Έως τώρα η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αφού ήδη έχουν δηλώσει την ενεργή υποστήριξή τους περίπου 100 ραδιοσταθμοί απ’ όλη τη χώρα.

Ο Ραδιομαραθώνιος θα ξεκινήσει από τις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί τις βραδινές ώρες, ενώ θα υπάρξουν 6 ώρες δικτυώσεων πολλών ραδιοσταθμών που θα εκπέμψουν κοινό πρόγραμμα. Θα υπάρξουν επίσης δεκάδες αφιερώματα.

Περίπου 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από τον υποσιτισμό σε 4 χώρες: Υεμένη, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Νιγηρία.

Με λίγα γίνονται πολλά:

Μόνο με 5€ η UNICEFπαρέχει ειδικό θεραπευτικό γάλα για ένα σοβαρά υποσιτισμένο παιδί για μια εβδομάδα.

Με 10€ παρέχονται υψηλής διατροφικής αξίας μπισκότα σε ένα παιδί για μια εβδομάδα, για την κάλυψη της ανεπάρκειας σε βιταμίνες.

Προσφορές γίνονται στο τηλέφωνο 211 176 62 16, που θα ισχύει μόνο για την ημέρα του Ραδιομαραθωνίου, Πέμπτη 6 Απριλίου, στο οποίο απαντά εκπρόσωπος της UNICEF για να δεχθεί τη δωρεά των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας.

Επίσης, δωρεές μπορούν να γίνουν και με SMS, στέλνοντας τη λέξη ΠΑΙΔΙ στο 19059 (1€ ΦΠΑ), που ισχύει έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Από σταθερό ΟΤΕ, όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει την πρόσφορά του, καλώντας στο 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση, 3€ ΦΠΑ ανά κλήση).

Τέλος, δωρεές γίνονται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της UNICEF

 
Πασχαλινή γιορτή από τη Περιφέρεια Κρήτης σε Δομές Παιδικής Προστασίας και για ΑΜΕΑ σε Ημερήσια Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας στο νησί
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 16:24

Πασχαλινή γιορτή από τη Περιφέρεια Κρήτης σε Δομές Παιδικής Προστασίας και για ΑΜΕΑ σε Ημερήσια Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας στο νησί.

resized 1ΚΡ

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των εορτών του Πάσχα, διοργάνωσε σήμερα Πασχαλινή εκδήλωση για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας και για ΑΜΕΑ σε Ημερήσια Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφέρειας Κρήτης .Η επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου και οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ «Δικαίωμα στη Ζωή», το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδωνας», το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή», το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Μαλεβιζίου, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Ν. Ηρακλείου, και το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου. Στην εκδήλωση, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώς Βρέντζου, της Αντιδημάρχου Ηρακλείου Μαρίας Καναβάκη, και στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών μοιράστηκαν Πασχαλινά δώρα στα παιδιά των παραπάνω Κοινωνικών Δομών.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης συνεχάρη τα στελέχη των δομών φιλοξενίας για το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν στα παιδιά, και το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας για την οργάνωση της εορτής τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

resized 2ΚΡ

Αναλυτικά στα ΜΜΕ έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

«Όλοι μας προσπαθούμε για να προσφέρουμε ένα χαμόγελο αγάπης σε όσους το έχουν ανάγκη. Η Περιφέρεια μας προσπαθεί στις ευπαθείς ομάδες να στέκεται δίπλα, προσφέροντας ένα χαμόγελο αγάπης, και αυτό κάνουμε με την σημερινή εκδήλωση. Ευχόμαστε σε όλους τους ανθρώπους να έχουν καλές γιορτές ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης της κοινωνικής της πολιτικής στηρίζει έμπρακτα όλες τις ευπαθείς ομάδες στο νησί. Επιλέξαμε λοιπόν σήμερα, ως Περιφέρεια, να είμαστε κοντά στα παιδιά που φιλοξενούνται σε κοινωνικές δομές ενόψει και των επερχόμενων εορτών του Άγιου Πάσχα. Είναι ημέρες αγάπης, αλληλεγγύης και η Περιφέρεια Κρήτης οργανώνει την εκδήλωση προσφέροντας δώρα σε όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο σύνολο των κοινωνικών δομών στο νησί. Στις δύσκολες οικονομικά εποχές των τελευταίων ετών, η Περιφέρεια Κρήτης έχει υποχρέωση να δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της και το πράττει σε μικρούς και μεγάλους που το έχουν ανάγκη».

Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη

«Από πλευράς του δήμου Ηρακλείου συγχαίρουμε την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη και τον Διευθυντή της υπηρεσίας γιατί η σημερινή εκδήλωση στο πνεύμα των ημερών που έρχονται δίνει την ευκαιρία σε παιδιά να ψυχαγωγηθούν, να χαρούν, να νιώσουν τις Άγιες ημέρες που έρχονται. Τέτοιες εκδηλώσεις μας συγκινούν όλους».

Χάρις Αστρινάκη μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Ηρακλείου

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη, για την σημερινή γιορτή που προετοιμάστηκε με πολύ φροντίδα και αγάπη. Να ευχηθούμε σε όλους καλό Πάσχα, καλές γιορτές».

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης

«Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιώντας το κοινωνικό της πρόγραμμα διοργανώνει την σημερινή Πασχαλινή εορτή που αφορά παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και δομές ανοιχτής φροντίδας όπου μοιράζονται Πασχαλινές λαμπάδες, ενώ ανάλογες γιορτές θα γίνουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης».

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης επιμελήθηκαν η Λένα Χατζηγεωργίου διευθύντρια της παιδικής, νεανικής, μικτής χορωδίας ΠΕ Ηρακλείου και ο πιανίστας Νίκος Βλαζάκης.

Πασχαλινά δώρα θα μοιραστούν επίσης και στα παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές Παιδικής Προστασίας και ΑΜΕΑ σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Κοινωνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 15:44

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 resized IMG 0047

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε σήμερα το 15ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Γενικό Λύκειο της πόλης, όπου παρέδωσε τεχνολογικό υλικό για τους μαθητές, το οποίο είναι χορηγία της εταιρείας "Mellon Technologies" στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

 

Στα σχολεία παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης κυρία Κορίνα Λαουλάκου και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κυρία Δέσποινα Αρβανίτου, ενώ από τη "MellonTechnologies" ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χάρης Κωνσταντινίδης.

 resized IMG 0055

Τον κ. Μώραλη υποδέχθηκαν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, οι Διευθυντές, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και μαθητές, οι οποίοι διάβασαν στον Δήμαρχο Πειραιά τα αιτήματά τους για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο είχε εγκαινιάσει το 1985,  ο πατέρας του Δημάρχου,  Πέτρος Μώραλης ως Υφυπουργός Παιδείας. Μάλιστα, η Διευθύντρια έδειξε στον κ. Μώραλη το φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια, προκαλώντας τη συγκίνηση του Δημάρχου Πειραιά.

 

Εν συνεχεία ο κ. Μώραλης, παρευρέθηκε στο 7ο Γενικό Λύκειο, όπου  τον υποδέχθηκε το Διευθυντικό προσωπικό και οι μαθητές, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του τεχνολογικού υλικού.

 resized IMG 0066

Σημειώνεται ότι ανάλογο τεχνολογικό υλικό θα δοθεί και σε άλλα σχολεία της πόλης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ήταν μια όμορφη στιγμή για εμένα σήμερα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, όταν με ενημέρωσαν ότι το σχολείο εγκαινιάστηκε από τον πατέρα μου όταν ήταν Υφυπουργός Παιδείας. Μου άρεσε, είναι σημαντικό μετά από τόσα χρόνια να επισκέπτομαι ως Δήμαρχος το σχολείο που εγκαινίασε ο πατέρας μου. Η σημερινή μου επίσκεψη στα σχολεία αφορά άλλη μια συνέργεια, αυτή τη φορά με μια εταιρεία που εδρεύει στον Πειραιά,  την "Mellon Technologies". Προσφέραμε τεχνολογικό υλικό στα σχολεία καθώς έγινε δωρεά στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, μετά από συνεννόηση της Προέδρου κυρίας Λαουλάκου. Βρεθήκαμε λοιπόν στα σχολεία να παραδώσουμε αυτό το υλικό. Ήταν μια ευκαιρία να συζητήσω με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δυο σχολείων και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Το 7ο Γενικό Λύκειο στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, είναι ένα σχολείο που έγινε το 2004, με μικρά προβλήματα και όχι ουσιαστικά. Η επίσκεψη ήταν ευχάριστη, μας υποδέχθηκαν θερμά, τα παιδιά χάρηκαν για την προσφορά του τεχνολογικού υλικού. Το 15ο  Δημοτικό Σχολείο είναι ένα παλιό σχολείο, έχει ορισμένα προβλήματα, τα συζητήσαμε, δεσμεύθηκα ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε γι΄ αυτά. Τους εξήγησα ότι υλοποιούμε συνέργειες με εταιρείες, όπως με τον Παπαστράτο, όπου μας δώρισε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και εμείς τους προσφέραμε πάλι σε σχολεία. Προσπαθούμε,  προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε γιατί είναι μεγάλα, αξεπέραστα, ανυπέρβλητα, κυρίως οικονομικά να τα ισοσκελίσουμε, παρέχοντας υλικό απαραίτητο για την εκπαιδευτική διαδικασία, κάνοντας παράλληλα την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών πιο εύκολη. Δεσμεύθηκα ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε του χρόνου τέτοια εποχή να έχουμε κυρίως στο σχολείο στα Καμίνια λιγότερα προβλήματα. Τα παιδιά του Δημοτικού μου έφεραν τις εκθέσεις τους, οι οποίες είχαν ενδιαφέρον καθώς ανέφεραν τι ζητούν από τον Δήμαρχο, τι θέλουν για την πόλη. Είναι ωραίες στιγμές, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, προβληματίζεσαι όταν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις προς τα παιδιά. Είναι κάτι που δεν είναι ευχάριστο. Τα παιδιά είναι αυθόρμητα, έχουν, με την καλή έννοια, μια παιδική αφέλεια και ήταν μια ωραία στιγμή για εμένα».

 resized IMG 0988

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, δήλωσε: «Η εταιρεία "MellonTechnologies", εξεδήλωσε ενδιαφέρον να συνεργαστεί μαζί μας, για να συμβάλει με τον δικό της τρόπο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αντιμετωπίσουμε κυρίως τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης μας, είτε με τη συμμετοχή εθελοντών στις διάφορες δράσεις μας είτε με την προσφορά στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. βασικών ειδών διαβίωσης για να τα διαθέσουμε στους ωφελούμενους μας ή ακόμα και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την επιβοήθηση των δράσεων μας. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και στο πλαίσιο αυτής, πραγματοποιήθηκε η σημερινή προσφορά στα σχολεία της πόλης μας. Ειλικρινά ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της "Mellon Technologies". Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον αυτής της συνεργασίας».

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της "Mellon Technologies" κ. Χάρης Κωνσταντινίδης, δήλωσε: «Πραγματικά φεύγω πολύ συγκινημένος, γιατί είδα πόσες ανάγκες υπάρχουν στα σχολεία και πόσο -σε εισαγωγικά κι αστειευόμενος - άστοχη ήταν η δική μας συνεισφορά. Υπάρχουν πολύ πιο άμεσες ανάγκες, που ελπίζω την επόμενη φορά να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Παρόλα αυτά, ήταν ευτυχής στιγμή που βρέθηκα στα σχολεία του Πειραιά. Θα ήθελα αυτό να το συνεχίσουμε σαν εταιρεία και να υπάρχει μια συνέχεια σε αυτό που κάναμε, το οποίο δεν είχαμε προγραμματίσει, αλλά θεωρήσαμε ότι έπρεπε να γίνει».

 resized ΙMG 0065

Η Διευθύντρια του 15ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κυρία Άννα Καράβα, τόνισε:

«Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και η χαρά που υποδέχθηκα σήμερα τόσο τον κύριο Δήμαρχο όσο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και όλο το επιτελείο της εταιρείας "Mellon Technologies" που μας χάρισε τα UPS για το σχολείο μας, ένα σχολείο του Πειραιά που έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από κάθε προσφορά. Ο κύριος Δήμαρχος είναι ένας άνθρωπος πολύ προσιτός, ένας άνθρωπος ο οποίος άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο τα προβλήματα του σχολείου, όσο και των εκπαιδευτικών. Άκουσε τους μαθητές του σχολείου που για εμάς ήταν η φωνή όλων μας, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ήταν για εμάς μια πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη που η δημοτική αρχή του τόπου μας επισκέφθηκε το σχολείο μας και μπόρεσε να ακούσει από κοντά όλα τα προβλήματα - και τα κτιριακά - της σχολικής μας μονάδας».

 

Ο Διευθυντής του 7ου Γενικού Λυκείου Πειραιά κ. Γιώργος Κουντούρης, καλωσόρισε τον κ. Μώραλη, το κλιμάκιο του Δήμου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της "Mellon Technologies" στο σχολείο. Ο κ. Κουντούρης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο γι΄ αυτή την προσφορά, τονίζοντας πως«αν και το 7ο Γενικό Λύκειο είναι στις παρυφές του Δήμου, είναι πάντα μέσα στις καρδιές των Πειραιωτών».

 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των Κρητών εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης στο Ηράκλειο
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 09:27

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των Κρητών εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης στο Ηράκλειο


unnamedxm
 
 

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας ήδη φυσική παρουσία στην Κρήτη από τον Οκτώβριο του 2014 με το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης στα Χανιά, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των Κρητών και πιστό στη δέσμευσή του προχώρησε:

● στη λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο καθώς και του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο Ηράκλειο όπου εξειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών του οργανισμού στα παιδιά και τις οικογένειες της Κρήτης.

● στην ένταξη της υπερσύγχρονης κινητής ιατρικής μονάδας εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά καθώς και του διασωστικού πληρώματος στο ΕΚΑΒ Κρήτηςκαλύπτοντας τις ανάγκες των νεογνών και των παιδιών όλης της περιφέρειας. Η κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ και κατόπιν απόφασης της κεντρικής διοίκησης του ΕΚΑΒ Κρήτης έχει έδρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

● στην άμεση δημιουργία ενός Σπιτιού για τα παιδιά θύματα Βίας στην περιοχή του Ηρακλείου, χάρη στην χρηματοδότηση που έλαβε ο οργανισμός από τον Dr. Basile Khoudokormaff Charitable Foundation με έδρα την Ολλανδία και του κου Μαυρομιχαλάκη Ευάγγελου που παραχώρησε το οικόπεδο.

Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος μαζί με την εξειδικευμένη ομάδα του πραγματοποίησε συναντήσειςενημερώνοντας για το έργο και τις δράσεις του οργανισμού στην Κρήτη. Στο Ηράκλειοπραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κρήτης κα Ζεάκη, με τον Διευθυντή Παιδιατρικής κλινικής ΠΑΓΝΗ κον Γαλανάκη, τον Διευθυντή ΜΕΘ Παίδων ΠΑΓΝΗ κον Μπριασούλη και την Διευθύντρια Μονάδας Νεογνών ΠΑΓΝΗ κα Γιαννακοπούλου. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Διοικητή ΠΑΓΝΗ & Βενιζέλειου Νοσοκομείου κον Τασσόπουλο, με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου κον Δουβή καθώς και με τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης κον Οδυσσέα Ζώρα και τον καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης κον Λιόνη. Στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κον Βουλγαρίδη, με την Διευθύντρια Παιδιατρικού Τομέα κα Μπαλωμενάκη και γιατρούς του Παιδιατρικού Τομέα καθώς και με την Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κα Ορφανουδάκη. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Ρέθυμνο όπου πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον  Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κον Φραγκιαδάκη, με την Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κα Σαβράμη καθώς και με τον κον Δουλγεράκη υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Τομέα Ρεθύμνου.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης με έδρα το Ηράκλειο, στο ξενοδοχείο Astoria Capsis,  όπου το παρόν έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Αρναουτάκης, ο αναπληρωτής διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης κος Σεληνιωτάκης, ο πλοίαρχος Γενικής Περιφερειακής διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης κος Σιγούρος, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης κος Ζώρας καθώς και πλήθος θεσμικών φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων, ιδιωτών και υποστηρικτών του οργανισμού ενώ παράλληλα ο Γιώργος Ζερβάκης με την ορχήστρα του υποδέχτηκε τους καλεσμένους με τους ήχους της κρητικής λύρας. Το συντονισμό της παρουσίασης είχε η δημοσιογράφος κα Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Ο πρόεδρος κος Κώστας Γιαννόπουλος καλωσόρισε τους υποστηρικτές και φίλους του οργανισμού  ενώ τους ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που έλαβε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κρήτη. Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα με τη φυσική παρουσία και εκπροσώπηση του οργανισμού μας στην Κρήτη, σχεδόν 22 χρόνια μετά την ίδρυσή του. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη θετική ανταπόκριση που λάβαμε αλλά η εικόνα όλης της πόλης που βρίσκεται σήμερα μαζί μας μιλάει από μόνη της. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο τόσο για την παρουσία του όσο και για τη σεμνότητα, το ήθος, τον ενωτικό του λόγο καθώς την ακούραστη διάθεσή του να βοηθά στο έργο μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τονΠεριφερειάρχη Κρήτης κον Αρναουτάκη ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και βρίσκεται μαζί μας με διάθεση συνεργασίας ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε κάθε παιδί και την οικογένειά του στην Κρήτη, ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρήσκευμα».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πανελλαδικού έργου και των δράσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο κος Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε και για τις δράσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Κρήτη από τον Οκτώβριο του 2014 με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης με έδρα τα Χανιά. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του βρέθηκε στην Κρήτη παρέχοντας το σύνολο των υπηρεσιών του σε παιδιά, οικογένειες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ιατρική κοινότητα, αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Χάρη στην υποστήριξη του κόσμου και των επιχειρήσεων καταφέραμε να αποκτήσουμε και φυσική παρουσία στην Κρήτη με έδρα τα Χανιά και να σταθούμε δίπλα σε κάθε παιδί στην Κρήτη που μας είχε ανάγκη. Στηρίξαμε 6.558 παιδιά και τις οικογένειές τους σε διάστημα περίπου 2,5 χρόνων παρέχοντας όλες μας τις υπηρεσίες σε κάθε παιδί θύμα Βίας, σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, σε κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και σε κάθε παιδί που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε συνθήκες Φτώχειας».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τίμησε με ειδικές πλακέτες όλους τους θεσμικούς φορείς, τους συλλόγους, τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που έχουν αγκαλιάσει το έργο και τις δράσεις του οργανισμού  με κοινό όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο, ο οποίος τίμησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τόσο με την παρουσία του όσο και με τα θερμά του λόγια.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων πραγματοποιήθηκε ηπαρουσίαση της δράσης του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που λειτουργεί στα Χανιά. Το παρόν έδωσαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κος Λαγουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κος Βαμβούκας, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και συλλόγων, υποστηρικτές και φίλοι του οργανισμού ενώ παράλληλα τα παιδιά της Σχολής του Αντώνη Μαρτσάκη καλωσόρισαν τους καλεσμένους παίζοντας παραδοσιακή κρητική μουσική. Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Μαρίνα Γιακουμάκη.

Κατά την έναρξη, ο πρόεδρος του οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε για την ζεστή υποδοχή και φιλοξενία των Κρητών οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και κατάφεραν όλοι μαζί να αποκτήσει φυσική παρουσία στην Κρήτη τον Οκτώβριο του 2014 με τη λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης με έδρα  τα Χανιά. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκαν αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην Κρήτη, για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως και τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ τιμήθηκαν με ειδικές πλακέτες όλοι εκείνοι, ιδιώτες, επιχειρήσεις, φορείς, που από την πρώτη στιγμή έχουν στηρίξει ουσιαστικά τη δράση του οργανισμού στην Κρήτη για κάθε παιδί και την οικογένειά του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά όλους τους Κρήτες που απέδειξαν περίτρανα  στην πράξη την προτροπή του 10χρονου ιδρυτή του οργανισμού Ανδρέα Γιαννόπουλου: «Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την πραγματοποίηση της παρουσίασης στα Χανιά:

● Το Δήμο Χανίων για τη φιλοξενία

● Την δημοσιογράφο Μαρίνα Γιακουμάκη για τον συντονισμό

● Το Κρητικό Εργαστήρι – ΑΦΟΙ Λαμπάκης για το catering

● Την εταιρία Χιωτάκης ΑΒΕΕ για το catering

● Την εταιρία ΓΕΡΑΝΙ αναψυκτικά για το catering

● Την σχολή Hotelier Education για το catering

● Την εταιρία TRADE UP για το catering

● Τη Σχολή Αντώνη Μαρτσάκη για την παραδοσιακή τους νότα

● Τον κον Γαλανάκη Μπάμπη για την οπτικοακουστική κάλυψη

● Τον κον Μπαλαδάκη Γιώργο για τη φωτογραφική κάλυψη

● Τον κον Γιώργο Τριλυράκη, την κα Νίκη και την κα Χρυσούλα για το μεσημεριανό γεύμα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την πραγματοποίηση των εγκαινίων στο Ηράκλειο:

● Το ξενοδοχείο Astoria Capsis για τη φιλοξενία

● Τη δημοσιογράφο Ανδριανή Αγγελιδάκη για τον συντονισμό

● Τον Γιώργο Ζερβάκη και την ορχήστρα του για τις μαντινάδες

● Την εταιρία Super Soundic και τον κον Γιακατό Γιώργο για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό

● Το studio Manioros για την οπτικοακουστική κάλυψη

● Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για τη φωτογραφική κάλυψη

● Τον Κρητικό Φούρνο για το catering

● Τον Φούρνο Βαμβουκάκη για το catering

● Τον Φούρνο Σαβοϊδάκη για το catering

● Την εταιρία Lyrarakis Wines για το catering

● Την εταιρία Χαλκιαδάκης για το catering

● Την εταιρία Kreta Garden για τα φυτά

● Την εταιρία Αθανασιάδης Γιώργος «Μιμόζα» για τα φυτά

resized 20170303 144731

resized 20170303 161215

resized 20170328 114713resized 20170328 115308resized 20170329 123119
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 09:34
 


Σελίδα 4 από 418
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία  στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line Όλα ...

GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT,  Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.   Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και η ημερομηνία της πρεμιέρα της ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση