ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
"Ενδοσκοπήσεις" - Ο άνθρωπος του μέλλοντος....Γράφει ο Δημήτρης Νομικός. PDF Εκτύπωση E-mail
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017 17:23

"Ενδοσκοπήσεις" - Ο άνθρωπος του μέλλοντος....Γράφει ο Δημήτρης Νομικός.

46X-3305X343239268-9-59a45003f418c  880

Στο μέλλον θα χρειαστούμε ανθρώπους που:

Θα κοιτάζουν το διπλανό τους και θα ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα του.

Θα κοιτάζουν τον εαυτό τους και θα βλέπουν όλη την ανθρωπότητα να ξεδιπλώνεται.

Θα κοιτάζουν την ανθρωπότητα σαν αδελφούς και αδελφές, μανάδες και πατεράδες, γιούς και θυγατέρες και έτσι δεν θα έχουν τίποτα να κερδίσουν σε βάρος τους.

Θα κοιτάζουν τα κέρδη τους σαν προϊόν δίκαιης ανταμοιβής για την προσφορά τους και έτσι θα χτίσουν ηθικές σχέσεις στις συναλλαγές τους, γκρεμίζοντας τα γραφειοκρατικά τέρατα της κάθε δημόσιας βόλεψης και της κάθε ιδιωτικής απατεωνιάς.

Θα κοιτάζουν τις ηθικές τους σχέσεις με γνώμονα το αν εξυπηρετεί αυτό την αγάπη, και θα χτίσουν απαρχής τις αξίες τους βασιζόμενοι στην αγάπη.

Θα κοιτάζουν την αγάπη σαν απάντηση για τον κάθε φόβο που πάει να γεννηθεί.

Θα κοιτάζουν το φόβο με πύρινα μάτια κατάμουτρα, γιατί εκεί μέσα κρύβεται ο θάνατός τους.

Θα κοιτάζουν το Θάνατο γελώντας, γιατί θέλουν να τον κερνάνε κρασί από το ίδιο ποτήρι που και εκείνοι πίνουν.

Θα κοιτάζουν αυτό το ποτήρι με το κρασί, και θα το μοιράζονται χαμογελώντας με όλους, γιατί όποιος με  το Χάροντα έχει πιει, έχει γιορτή κάθε μέρα.

Θα κοιτάζουν αυτό το χαμόγελο, και θα πλαταίνει, και θα αγκαλιάζει τους αναξιοπαθούντες, τους κατάκοιτους, τους έχοντες ανάγκη και πόνο, και θα το κάνουν αυτό, γιατί το χαμόγελο μεγαλώνει όταν μοιράζεται.

Θα το κοιτάζουν που μεγαλώνει, και ποτίζει και ταΐζει και τα παιδιά, και έτσι θα ησυχάζουν ότι μια καλύτερη μέρα θα ξημερώσει γι αυτούς που θα μείνουν πίσω, όταν εκείνοι φύγουν από εδώ.

Θα κοιτάζουν την κάθε ημέρα, σαν την πρώτη μέρα του υπόλοιπου της ζωής τους και σαν την τελευταία μέρα που βρίσκονται εδώ, και έτσι θα πετάνε όλα τα άχρηστα σκουπίδια που μαζεύονται στο όνομα μιας ανύπαρκτης αιωνιότητας.

Θα κοιτάζουν αυτά τα σκουπίδια και θα ξέρουν ότι κάτι καλύτερο επιλέγουν για την ημέρα τους.

Θα κοιτάζουν την ημέρα τους και θα αναγνωρίζουν ότι αυτή είναι αποτέλεσμα του οράματος που είχαν για τη ζωή τους.

Θα κοιτάζουν αυτά τα αποτελέσματα, και θα επιλέγουν με σύνεση τα επόμενα οράματα που επιθυμούν, γιατί αυτά θα έχουν στη ζωή τους.

Θα κοιτάζουν τη ζωή τους και θα την αφουγκράζονται με κατάνυξη, ώστε να μάθουν το όραμα που έχει και η ζωή γι αυτούς.

Και θα γνωρίζουν ότι, η ζωή έχει πάνω από όλα ένα όραμα για τον εαυτό της. Μέσα σε αυτό το όραμα, είναι και ο καθένας μας ως τμήμα και μέλος της ζωής, με την ελευθερία του ή να το προάγει, ή να το καθυστερήσει. Και ότι ο καθένας μας όμως, είναι πολύ μικρός για να το ακυρώσει!

Δημήτρης Νομικός

Συγγραφέας 

 

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη

DSC 9146

Ο Δημήτρης Νομικός γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά, στον οποίο κατοικεί μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς ξεκίνησε να προβληματίζεται με τα μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο. Το 1978 παρακολούθησε το βασικό σεμινάριο της μεθόδου Silva για τις δυνατότητες που έχουμε σαν άνθρωποι, ξεκινώντας έτσι το οδοιπορικό του στα μονοπάτια της αναζήτησης. Από το 1982 έως το 1984 μετείχε στις συνεδρίες του Καφενείου Σχολείου, μιας ψυχαναλυτικής μεθόδου για την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1983 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μελέτησε Χριστιανισμό, Ζεν Βουδισμό, Ταοϊσμό, εσωτερική φιλοσοφία, ψυχολογία, φυσιολογία εγκεφάλου, αστροφυσική και κβαντομηχανική, προσπαθώντας να απαντήσει τα ερωτήματά του. Συμμετέχει ενεργά σε ομάδες δυναμικού διαλογισμού για την νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας και ειρήνης. Το Σεπτέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Μια μέρα, μια ψυχή, τρεις ζωές, από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΟΝΟΥ. Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Γεύματα… ζωής, από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΟΝΟΥ.

Στοιχεία επικοινωνίας: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012739473960

 


Σελίδα 6 από 437

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ - 26 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους (trailer - photos)
ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ - 26 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους (trailer - photos)
Σπίτι μου Σπιτάκι μας (Home Again) Η λαμπερή, άψογη κωμικός και βραβευμένη με Όσκαρ Reese Witherspoon (Walk the Line, Big Little Lies, Legally Blonde) πρωταγωνιστεί ...

MIΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΣΤΙΣ ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ // Νέο τραγούδι!
MIΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΣΤΙΣ ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ // Νέο τραγούδι!
ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ «ΣΤΙΣ ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ» Μουσική: Μάριος Τόκας Στίχοι: Άλκης Αλκαίος Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του ...