ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Dr. Λίζα Βάρβογλη:"7 ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ"
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Τρίτη, 03 Μάιος 2016 08:48

Dr. Λίζα Βάρβογλη:"7 ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ"

 
Πριν λίγες μέρες, στη διαδρομή του μετρό για Σύνταγμα, χωρίς να το θέλω άκουγα τις διπλανές μου να συζητάνε για θέματα σχέσεων και γάμου και να καταλήγουν στο πόσο δύσκολο είναι να αισθάνεται κανείς ευτυχισμένος στη σχέση του ή το γάμο του στην εποχή της οικονομικής κρίσης.  Δε θα υποκριθώ ότι τα λεφτά δεν έχουν σημασία, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, τις καλές σχέσεις τις χτίζουμε εμείς οι ίδιοι με τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας,  Να πώς!
 
priroda-more-zakat-lyubov-ruki
 
 
1.      Κρατηθείτε χέρι-χέρι.
Μεγάλη επιστημονική του πανεπιστημίου της Virginia των ΗΠΑ έδειξε ότι όταν το ζευγάρι κρατιέται χέρι-χέρι μειώνεται το στρες τους και αυξάνεται η ωκυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης και τους συναισθηματικού δεσίματος.
 
2.      Ξαναρχίστε να βγαίνετε ραντεβού. 
Θυμηθείτε το καρδιοχτύπι της αρχής της σχέσης σας! Περιποιηθείτε τον εαυτό σας εξωτερικά και εσωτερικά, με καλή διάθεση και χαμόγελο και βγείτε με τον/τη σύντροφό σας. Πηγαίνετε σε κάποιο μέρος που δεν έχετε ξαναπάει εδώ και καιρό και αρέσει και στους δύο, όπως ένα ωραίο καφέ, εστιατόριο, κλαμπ, μπαρ, στο θέατρο ή σινεμά. Η νύχτα θα πρέπει να είναι αφιερωμένη στο να ανακαλύψετε ξανά τους εαυτούς σας και την ευχάριστη πλευρά του καθενός σας, έτσι αφήσετε πίσω την  αυταρχικότητα, τη ζήλεια και τις κουβέντες για τα χρήματα και τα παιδιά.
 
3.      Συζητήστε!
Και δεν εννοώ να μιλήσετε μόνο για λεφτά, παιδιά, προγράμματα και δυσκολίες. Εννοώ να συζητήσετε για όλα όσα συζητούσατε όταν πρωτοερωτευτήκατε ο ένας τον άλλον και νιώθατε την ανάγκη να γνωριστείτε καλύτερα και να μοιραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.  Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ρωτήσετε τοντη σύζυγό σας πώς ήταν η μέρα του/της. Ανακαλύψτε ξανά τα κοινά σας σημεία, αυτά που σας δένουν, αυτά που σας αρέσει να κάνετε.  Η επικοινωνία δημιουργεί εγγύτητα, εμπιστοσύνη, ασφάλεια και θετικό συναισθηματικό κλίμα.
 
4.      Καλλιεργήστε ευγένεια.
Σχέσεις που κρατάνε χρόνια διδάσκουν ποιες είναι οι συνήθειες του άλλου, τα ελαττώματα, οι επιθυμίες, οι φόβοι του, τα αδύνατα σημεία του, αλλά και τι τον πληγώνει, τι τον κάνει να κλαίει, ή να γελάει. Μερικοί άνθρωποι μέσα σε μια σχέση το εκμεταλλεύονται αυτό και το χρησιμοποιούν ενάντια στον άνθρωπό τους. Θυμηθείτε λοιπόν ότι η ευγένεια δεν εξαντλείτε στα ‘ευχαριστώ’ και τα ‘παρακαλώ’, αλλά πηγαίνει πολύ πιο πέρα: όχι στις προσβολές, στον άσχημο τρόπο, τον εκνευρισμό, τα ξεσπάσματα, τις φωνές και τη γκρίνια. Όταν δεν υπάρχει ευγένεια ψυχής και συμπεριφοράς ξεπηδούν άσχημα συναισθήματα και μετά είναι δύσκολο να αντιστραφούν. Δώστε αγάπη για να πάρετε αγάπη.
 
 
5.      Να θυμάστε πάντα τα γενέθλια του/της συντρόφου σας.
Είναι μια ένδειξη αγάπης και νοιαξίματος. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα ακριβό δώρο γενεθλίων, απλά λέγοντας ‘χρόνια πολλά’ και με ένα φιλί δείχνετε έτσι ότι το θυμηθήκατε θα κάνετε τον/τη σύντροφό σας να νιώσει υπέροχα.
 
6.      Γιορτάστε την επέτειο της σχέσης σας.   
Θυμάστε πότε τα φτιάξατε;  Πότε αρραβωνιαστήκατε;  Πότε παντρευτήκατε;  Ξαναζήστε τη στιγμή της μεγάλης σας αγάπης, όταν οι δύο σας αποφασίσατε να ενώσετε τις ζωές σας.  Ανανεώστε λοιπόν τη σχέση σας, θυμηθείτε τους όρκους αγάπης που δώσατε ενώπιον θεού και ανθρώπων και γιορτάστε την επέτειό σας!  Ακόμα και αν ανοίξετε απλώς ένα κρασί με κοντινούς συγγένεια ή καλούς φίλους, γιορτάστε το!  Σημασία έχει η διάθεση και όχι το ακριβό τραπέζι.  Το πιο σημαντικό κομμάτι αυτή τη φορά είναι να δημιουργήσετε τους δικούς σας όρκους. Καθίστε και σκεφτείτε όλα τα στοιχεία που σας αρέσουν στον σύντροφό σας. Διαβάστε ένα ποίημα και γράψτε ένα απόσπασμα από αυτό που σας εκφράζει. Αυτό θα κάνει και τους δύο να θυμάστε γιατί αγαπάτε ο ένας τον άλλο και τα στοιχεία που αρέσουν στον καθένα από τον άλλον.
 
7.      Να είστε αυθόρμητοι. 
Η καθημερινότητα, οι δυσκολίες, οι πιέσεις και τα τρεχάματα συνήθως οδηγούν τους ανθρώπους στο να χάσουν τον αυθορμητισμό τους.  Η έλλειψη αυθορμητισμού, όμως, κάνει τα πράγματα να φαίνονται πιο περίπλοκα, πιο δύσκολα, πιο καταναγκαστικά. Βάλτε τέλος σε αυτό το φαύλο κύκλο και επιτρέψτε μια δόση αυθορμητισμού στη ζωή σας: στο σεξ, στη βόλτα, στις αγκαλιές, στην επικοινωνία.
 
Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας και να κουβεντιάσουμε στοhttp://anelanda.gr/liza/epikoinwnia/
 
Θυμηθείτε επίσης να επισκεφθείτε την επαγγελματική μου σελίδα  στο Facebook
 
https://www.facebook.com/lvarvogli και να κάνετε like!
 
Διαλέξτε Αγάπη, Ηρεμία, Χαρά!

Η ψυχολόγος και συγγραφέας Λίζα Βάρβογλη μιλά για το παιδί, τον έφηβο, την οικογένεια και τις ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις.

varvogli
Δρ Λίζα 

Ψυχολόγος- Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων
 
«Πάσχα: το πέρασμα στην Ακεραιότητα».... by wellday.co.uk
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Κυριακή, 01 Μάιος 2016 19:31

«Πάσχα: το πέρασμα στην Ακεραιότητα»

by wellday.co.uk

Cross overf

Πώς να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στον άνθρωπο και στο Θεό?

Πώς να βρεθείς από το μισό στο ολόκληρο, χωρίς πόνο, χωρίς θυσία, χωρίς να κατέλθεις εις Άδη, χωρίς να συνειδητοποιήσεις?

Πώς να ανα-στηθείς χωρίς να πάρεις νέα, αθώα ανάσα που να εκπληρώσει το Είναι σου?

Δεν είναι τυχαίο πως σε όλους τους πολιτισμούς υπάρχει μια μυστικιστική, συμβολική αναπαράσταση του Θανάτου και της Ανά-στασης. Ένα μυσταγωγικό πέρασμα από το φθαρτό στο άφθαρτο, από το μιαρό στο άχραντο, από το μηχανικό, επαναληπτικό στο συνειδητό.

Δεν μπορείς να βαδίσεις στο Πέρασμα μέσα από το μονοπάτι της Προσωπικότητας. Η προσωπικότητα είναι απλά ένας επαναληπτικός, αυτόματος μηχανισμός που αναπαράγει κυκλικά το παρελθόν. Είναι ένα άτακτο συνονθύλευμα εμπειριών, αναμνήσεων, τραυμάτων, επιθυμιών, φόβων και νευρώσεων. Είναι η Λερναία Ύδρα με τα πολλαπλά προσωπεία. Όποτε προσπαθείς να εξαλείψεις ένα, φυτρώνει αυτόματα ένα άλλο και μόνο αν το καυτηριάσεις με το Φως του Ηρακλέους, το Φως της Συνείδησης, τότε μόνο μπορείς να προχωρήσεις στο μονοπάτι της Ύπαρξης. Η προσωπικότητα είναι τεχνητή, δεν υπάρχει, δεν έχει Ζωή, δεν έχει ανάσα, είναι το παραμορφωτικό πρίσμα που δημιουργήσαμε για να νιώσουμε ασφαλείς. Είναι το διάφανο οχυρό που παρεμβάλλεται ανάμεσα σε εμάς και την Αληθινή Ζωή, τη Ζώσα Ενέργεια. Χρωματίζεται ανάλογα με τις σκέψεις, τις δίνες του νου που καταπίνουν το νέκταρ της Ύπαρξης πολύ πριν προλάβουμε να το γευτούμε.

Είναι η προσωπικότητα που αγωνιά να καθρεφτιστεί μέσα από την αποδοχή στις σχέσεις. Είναι η προσωπικότητα που αγωνιά για την επαγγελματική καταξίωση και τη φήμη.
Είναι η προσωπικότητα που αναζητά πάντα επιβεβαίωση μέσα από αυτό που λαθεμένα ονομάζεις αγάπη.
Είναι η προσωπικότητα που πάντα ψάχνει κάτι έξω από εκείνη για να αισθανθεί ευτυχία και ολοκλήρωση.
Είναι η προσωπικότητα που πάντα κινείται στο γραμμικό φάσμα μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος, που καταστρώνει σχέδια και στρατηγικές εις το διηνηκές.

Γι’ αυτό, στο φετινό Πάσχα μην μένεις άλλο στο παρελθόν.

Κάνε τη Μετάβαση.
Πέρασε από το Εγώ στην Ύπαρξη. Βάδισε από τη Μηχανικότητα στη Συνείδηση. Ολοκλήρωσε τον Άνθρωπο μέσα σου στη βάση της Ακεραιότητας.
Ένωσε τον άνδρα και τη γυναίκα, ώστε να μην ψάχνεις μόνιμα το ερωτικό σου αντικαθρέπτισμα στους άλλους.
Ζεύξε τον άνθρωπο και το Θεό, το ένστικτο με τη διαίσθηση, τη Γη με τον Ουρανό
, για να έχεις και ρίζες και ορίζοντα, να μην νιώθεις μήτε μηδαμινός, μήτε μετέωρος.

Και αν είναι να δώσεις, να αγαπήσεις, να εργαστείς, να συνδεθείς, να αναγνωριστείς, να προσφέρεις, κάνε το από τη βάση της Ακεραιότητας που κατοικεί στη Σιωπή μέσα σου. Δίχως να παρεμβάλλεται παραμορρφωτικά το Εγώ σου.

Δέσου σαν τον Οδυσσέα στο κατάρτι της σπονδυλικής σου στήλης και μην αφήνεις το πλάνο τραγούδι των Σειρήνων να σε παρασέρνει αιώνια σε κύκλους ομόκεντρους, μακριά, πολύ μακριά από τον πυρήνα σου.

Και πέρασε αυτό το Πάσχα, πέρασε, μη φοβάσαι, προχώρα.

Θα ξεδιπλώνονται τα βήματα αβίαστα, με φυσικότητα, χάρη, αρμονία και ομορφιά που δεν φωνάζει. Γιατί τραγουδά το αιώνιο τραγούδι της Ψυχής που εξελίσσεται διαρκώς, διαβαίνοντας ανά τους αιώνες.

Καλό Πάσχα..

welldaycouk

 

http://www.wellday.co.uk

 
ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ....της DR. Λίζα Βάρβογλη
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2016 08:02

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ

....της DR. Λίζα Βάρβογλη

ypoferw, thlipsh, apodoxh, pasxa, mamayabooks, liza, varvogli,

7 Λόγοι Γιατί το να Υποφέρει Κανείς Είναι Φυσιολογικό

Μήπως αισθάνεστε ότι υποφέρετε στην καθημερινότητά σας;
Μήπως οι δυσκολίες με τα παιδιά σας, τα οικονομικά σας, τον/τη σύζυγό σας, τα επαγγελματικά σας, σας κάνουν να αισθάνεστε ότι υποφέρετε;
Και όμως, το να υποφέρουμε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής….

1. Το να υποφέρει κανείς είναι στοιχείο του να είναι άνθρωπος. Ο ίδιος ο θεάνθρωπος υπέφερε. Όταν αισθάνεται κανείς ότι υποφέρει, συνδέεται με το θείο, αλλά και τις γενιές των προγόνων που υπέφεραν για να είμαστε εμείς σήμερα εδώ.

ypoferw, thlipsh, apodoxh, pasxa, mamayabooks, liza, varvogli,

2. Η αίσθηση του ‘υποφέρειν’ έχει διαβαθμίσεις. Μπορεί κάποιος να βιώνει μια μικρή δυσκολία και να αισθάνεται ότι υποφέρει ένα κλικ, μπορεί όμως κάποιος άλλος για την ίδια δυσκολία να αισθάνεται ότι υποφέρει στο φουλ. Το αν και πόσο υποφέρει κανείς ψυχολογικά είναι σχετικό: αν πιστεύουμε ότι η ζωή δεν πρέπει να έχει καμία δυσκολία, αν νομίζουμε ότι όλα θα μας έρθουν όπως τα θέλουμε και θα έχουμε 100% τον έλεγχο των πραγμάτων, τότε είναι σίγουρο ότι θα υποφέρουμε! Αν πάλι αντιλαμβανόμαστε ότι οι δυσκολίες είναι μέρος της ζωής, τότε η αίσθηση ότι υποφέρουμε είναι σαφώς μειωμένη.

3. Από τη μία μεριά υπάρχει η αίσθηση του ‘υποφέρω’ και από την άλλη υπάρχει η αίσθηση του ‘είμαι ευτυχισμένος/ικανοποιημένος’. Τα συναισθήματα βρίσκονται σε ένα συνεχές και για να υπάρξει το θετικό πρέπει να υπάρχει το αρνητικό, όπως για να υπάρχει φως πρέπει να υπάρχει σκοτάδι. Μπορεί κάποιος να υποφέρει επειδή τρέχει στο Μαραθώνιο, ή ανέβηκε στο Έβερεστ, αλλά χωρίς αυτή την αίσθηση δεν θα υπήρχε η ανακούφιση ότι έφτασε στο τέρμα, ούτε η ικανοποίηση ότι τα κατάφερε.

ypoferw, thlipsh, apodoxh, pasxa, mamayabooks, liza, varvogli,

4. Μέσα από τον πόνο και την αίσθηση του ότι υποφέρει κανείς γεννιούνται αριστουργήματα ή επιτεύγματα. Οι δυσκολίες της ζωής συχνά αποτελούν τη βάση για να μπορέσει κανείς να ξεπεράσει τον εαυτό του, να δημιουργήσει, να έχει ένα κίνητρο να κάνει κάτι μεγαλύτερο από τον ίδιο, κάτι που θα αγγίξει χιλιάδες, εκατομμύρια άλλες ψυχές. Ειδικά στην τέχνη, οι καλλιτέχνες, μουσικοί, ζωγράφοι, εικαστικοί, μέσα από μία προσωπική ιστορία προσωπικού πόνου μπόρεσαν να δημιουργήσουν έργα που έχουν μείνει ή θα μείνουν στην ιστορία. Ακόμα και η δημιουργία του θαύματος της ανθρώπινης ζωής, η γέννα, εμπεριέχει πόνο και το στοιχείο ότι η γυναίκα υποφέρει για να φέρει το παιδί της στη ζωή.

5. Το να υποφέρει κάποιος δε σημαίνει ότι δεν αξίζει. Στις μέρες μας, στις δυτικές κοινωνίες, υπάρχει η αντίληψη ότι όταν κάποιος υποφέρει συναισθηματικά, οικονομικά, επαγγελματικά, ή με κάποιον τρόπο, αυτό σχετίζεται με το ότι ‘δεν αξίζει’. Αυτό όμως όχι μόνο δεν είναι αλήθεια, αλλά χειροτερεύει την κατάσταση αυτού που υποφέρει, αφού φορτώνει στα υπόλοιπα προβλήματά του και ενοχές και ντροπή.

ypoferw, thlipsh, apodoxh, pasxa, mamayabooks, liza, varvogli,

6. Η έννοια του ότι κάποιος υποφέρει σε κάποια στιγμή είναι φυσιολογικό κομμάτι του να έχει ανθρώπινες σχέσεις, παιδιά, εργασία, του να ζει! Φυσικά δεν εννοώ ότι κανείς θα πρέπει να υποφέρει παντοτινά ή για κάθε τι, αλλά το ότι μια δόση ζορίσματος και δυσκολίας είναι φυσιολογική στη ζωή. Ειδικά στα μεταβατικά στάδια, όταν κανείς ξεκινάει κάτι καινούργιο ή παίρνει έναν νέο ρόλο, το ότι θα ζοριστεί και θα υποφέρει είναι φυσιολογικό και αποδεκτό. Κάθε καλός γάμος έχει στιγμές που το ζευγάρι θα διαφωνήσει ή θα τσακωθεί. Το να γίνει κάποιος γονιός, ακόμα και αν το επιθυμεί με όλη του την ψυχή, θα τον κάνει να ζοριστεί με τα ξενύχτια του μωρού, τα πείσματα του δίχρονου ή τους καυγάδες της εφηβείας…

soureal51

7. Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Παρόλο που μπορεί να ακούγεται ως κλισέ, ωστόσο είναι μια βασική αλήθεια της ζωής. Το να έχει βολευτεί κανείς και να του πάνε όλα καλά είναι μια πεποίθηση του μυαλού και όχι η πραγματικότητα. Το να έχει κανείς το δικό του μερτικό δυσκολιών και να ζορίζεται κατά καιρούς είναι μέρος της ζωής και δεν είναι απαραίτητα κακό. Τις περισσότερες φορές το να ζορίζεται και να υποφέρει κανείς είναι παροδικό, σε μικρή κλίμακα και πανανθρώπινη εμπειρία. Την επόμενη φορά που θα πείτε «υποφέρω», αναρωτηθείτε πώς ο ψυχικός πόνος συμβάλλει στην προσωπική σας ανάπτυξη, τι σας διδάσκει, πώς γίνεστε καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτόν και τι καλό κάνετε στον εαυτό σας και τους άλλους όταν πονάτε και προχωράτε στη ζωή.

υπογραφη1 Liza

Θα χαρώ πολύ να απαντήσω σε κάθε ερώτηση σας αλλά και να ανταλλάξω απόψεις μαζί σας

Θα με βρείτε στα

Facebook https://www.facebook.com/lvarvogli

Twitter https://twitter.com/drlizavarvogli

Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

http://anelanda.gr/liza/megalh-evdomada-o-xristos-kai-o-anthrwpos-ypoferoun/

 
Ενδυναμώνοντας την Αρχέτυπη Θηλυκή Ενέργεια ....by wellday.co.uk
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016 07:39

Ενδυναμώνοντας την Αρχέτυπη Θηλυκή Ενέργεια

....by wellday.co.uk

 

«Αν τραβήξω με χάρακα μια ευθεία από το φεγγάρι μέχρι την καρδιά σου
θα έχω σχηματίσει την γεωμετρία των στιγμών μας» 
Α. Ρεμπώ

 13101095 10208104643267165 1566683891 n

Χαρακτηριστικά της Θηλυκής Αρχής

Σε όλα τα μεγάλα φιλοσοφικά και θρησκευτικά συστήματα της αρχαιότητας η φύση της γυναίκας ταυτίζεται με την Θηλυκή Αρχή του Σύμπαντος. Στην Ταοιστική παράδοση τη συναντούμε ως αρχέτυπη ενέργεια Γιν, στους προ Σωκρατικούς αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους και συγκεκριμένα στον Εμπεδοκλή ως Αγάπη (Φιλότης), στην Ινδία ως Θεά Μητέρα ή Ζώσα Ενέργεια (Shakti), ενώ στην Χριστιανική θρησκευτική παράδοση ως την Παν- Αγία Παρθένο ΜαρίαΗ γυναίκα ως αρχέτυπο μεταμορφώνεται στη σιγή των αιώνων: μητέρα-τροφός, ιέρεια, ικέτιδα, θεραπαίνιδα, μούσα, συμπαραστάτιδα, βαλκυρία, ερωμένη, ηγέτιδα, καθοδηγήτρια, μυστις, θεραπεύτρια, ακτιβίστρια, καθοδηγήτρια.

 

Η γυναίκα του σήμερα

Η χειραφέτηση της γυναίκας και η αναγνώριση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών και επαγγελματικών της δικαιωμάτων, την έφερε στο επίκεντρο της παραγωγικής δραστηριότητας, στοπ επίκεντρο της δικτύωσης, στο επίκεντρο της κοινωνίας. Δυστυχώς με ένα τρόπο σαρωτικό και μονοδιάστατο. Για να αποδείξει την αξία της η σύγχρονη γυναίκα έπεσε στην παγίδα της προσομοίωσης με το επιβεβλημένο, ανδρικό κοινωνικό πρότυπο. Για να φανεί αντ-άξια των ανδρών στον επαγγελματικό στίβο εκτός από τα ανδρικά, στενά ρούχα φόρεσε και το στυγνό προσωπείο της αρρενωπότητας, της ανταγωνιστικότητας, της επιθετικότητας, μέχρι που πρόσωπο και προσωπείο ταυτίστηκαν με τρόπο ασφυκτικό. Και τώρα η σύγχρονη, επιτυχημένη γυναίκα εκτίθεται καθημερινά σε φρενήρης ρυθμούς, αφόρητες ψυχολογικές πιέσεις και εκφράζεται μέσα από ένα μόνιμο πλαίσιο πολυδιεργασίας και πολύδραστηριότητας γνωστό και ως multitaskingΗ σύγχρονη γυναίκα τα κάνει όλα και συμφέρει. 

 

Εργάζεται, μεγαλώνει παιδιά, μαγειρεύει, νοικοκυρεύει, ψωνίζει, ποστάρει, συντροφεύει, σπουδάζει και παράλληλα μελαγχολεί ολοένα και περισσότερο. Καθώς συσσωρεύει καθημερινά αναρίθμητες σωματικές και ψυχολογικές εντάσεις και πάνω απ’ όλα τη ματαίωση πως όσα και να κάνει, πάλι δεν είναι αρκετά για να διεκπεραιώσει τα καθήκοντα της. Δεν έχει χρόνο να φροντίσει το σώμα της και το πνεύμα της, φοβάται πως θα χάσει το τρένο της ανταγωνιστικότητας και έτσι συνεχίζει να μάχεται, να συγκρίνει τον εαυτό της με τα επιτυχημένα και προβεβλημένα γυναικεία πρότυπα με το άψογο μαλλί, το σαγηνευτικό βλέμμα και το country style σαλόνι. Η γυναίκα σήμερα ντρέπεται για το σώμα της, το κρύβει, ή το κακοποιεί με εξαντλητικές δίαιτες, ακραίες μιλιτέρ πρακτικές άσκησης  και καθημερινές επικαλύψεις και επιστρώσεις της κοσμητικής βιομηχανίας. Ντρέπεται να είναι γνήσια, αθώα, απαλή, υπομονετική, ανεπαίσθητη γιατί φοβάται ότι θα μείνει στα ερωτικά, κοινωνικά και επαγγελματικά αζήτητα. Και η κατάθλιψη της κτυπά κάθε λίγο και λιγάκι την πόρτα για να της θυμίσει πως όσο σκληρά και αν προσπαθεί να ζήσει μακριά από την αληθινή της φύση, όταν παύει να ρέει και παραμένει στάσιμη για να νιώσει ασφαλής, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

 

Κοινό σημείο αναφοράς για τη Γυναίκα ως θεμέλιο Αρχή, πάνω και πέρα από τους κοινωνικούς ρόλους που υιοθετεί σε κάθε ιστορική εποχή, αποτελεί η Αρετή της Δεκτικότητας. Η Δεκτικότητα αποτελεί το απαύγασμα της Γυναικείας ΦύσηςΗ δεκτική, γλυκιά, υπομονετική και αιθέρια φύση της γυναίκας αποτελεί και τον πυρήνα της εγγενούς της δύναμης. Ακόμη και ανατομικά η φύση της γυναίκας είναι εσωτερικευμένη, δεκτική, υποδέχεται την ενέργεια, συλλαμβάνει και φιλοξενεί το έμβρυο στις κοιλότητες της και μετά από εννέα μήνες εξωθεί τη νέα ζωή για να συνεχίσει με Αγάπη να τη φροντίζει.


Γυναικεία Υγεία

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική υπάρχουν τρία θεμελιώδη στοιχεία πάνω στα οποία βασίζεται η γυναικεία υγεία:

 

1.     Αίμα και Καρδιά

Εκτός από τη λειτουργική του σημασία στην υγεία του οργανισμού μας, το αίμα έχει και μια λεπτοφυή ωστόσο καθοριστική σημασία για την υγεία μας: αποτελεί τον φυσικό φορέα της συνείδησης. Η ποιότητα του αίματος καθορίζει το βαθμό στον οποίο εκφράζουμε την πνευματική μας δυναμική. Για αυτό και σε περιπτώσεις αδυναμίας, ανεπάρκειας ή απώλειας αίματος η φυσική αλλά και πνευματική κράση της γυναίκας αποδυναμώνεται και εξασθενεί. Η τροφή αλλά και η υγιής έκφραση των συναισθημάτων συμβάλει τα μέγιστα στη σύνθεση της ποιότητας του αίματος και την αρτιότητα της γυναικείας υγείας.

2.     Ήπαρ

Η ορμονική ισορροπία της γυναίκας καθώς και η ρύθμιση του εμμηνορροϊκού της κύκλου εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ήπατος. Προβλήματα και διαταραχές στο γυναικείο κύκλο όπως αμηνόρροια, παρατεταμένη ή ακανόνιστη εμμηνόρροια, μητρορραγία, θρόμβοι αίματος σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τη ροή της ενέργειας στο ήπαρ. Το ήπαρ παράγει επίσης ορμόνες, που ρυθμίζουν τη σεξουαλική επιθυμία και λειτουργία

3.     Νεφρά

Στα νεφρά βρίσκεται αποθηκευμένη η Ζωτική μας Πεμπτουσία, η ζωτική ενέργεια που κληρονομούμε από τους προγόνους μας για να εκπληρώσουμε το ατομικό πεπρωμένο κατά τη διάρκεια του βίου μας. Η ποιότητα της τροφής που λαμβάνουμε καθημερινά μέσω των γευμάτων μας εμπλουτίζει τη ενέργεια της ζωτικότητας που κυβερνάται από τα Νεφρά. Ειδικότερα στη γυναίκα, τα Νεφρά καθορίζουν τη γονιμότητα., την ανάπτυξη των οστών και του μυελού, τις λειτουργίες των αναπαραγωγικών οργάνων καθώς και ολόκληρο το μεταβολικό σύστημα. Ειδικότερα η Yang πτυχή των Νεφρών κυβερνά την ερωτική επιθυμία και θηλυκή ερωτική έκφραση γι αυτό και ονομάζεται «η φωτιά της Ζωής». Όταν η Yang ενέργεια των Νεφρών ατονεί ή σπαταλάται λόγω κόπωσης και πολυδραστηριότητας εμφανίζονται διαταραχές της μήτρας όπως οι αιμορραγίες, πόνοι στη μέση, συμπτώματα κόπωσης και μείωση της ερωτικής επιθυμίας. Πολλές γυναίκες επίσης υποφέρουν από νυχτερινή εφίδρωση, αδυναμία, συμπτώματα δυσκαμψίας και κρύου στα άκρα και εμφανίζουν συμπτώματα πρόωρης γήρανσης.

 

Πρακτικές συμβουλές για την ενδυνάμωση της γυναικείας υγείας:

Διατροφή

 • Αποφύγετε ή ελατώστε την καθημερινή κατανάλωση ζωικών τροφών όπως τα αυγά, τα πουλερικά, το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά.

 • Αποφύγετε όλα τα κρύα και παγωμένα φαγητά και ροφήματα όπως παγωτά, παγωμένα αναψυκτικά.

 • Ελαττώστε τη ζάχαρη, τον καφέ και το αλκοόλ.

 • Εντάξτε στη καθημερινή σας διατροφή μια ευρεία ποικιλία οσπρίων όπως φακές, ρεβίθια, άσπρα φασόλια, ροβίτσα, γίγαντες, μαύρα φασόλια και ειδικά τα κόκκινα φασόλια τύπου azuki.

 • Εντάξτε στην καθημερινή σας τροφή τροφές που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση όπως το miso, το ξινολάχανο και οι σπιτικές πίκλες, καθώς και τη φυσική γλυκιά γεύση από τα στρογγυλά λαχανικά όπως κρεμμύδι, κολοκύθα, λάχανο, καρότο και γλυκοπατάτα.

 Άσκηση

 • Εφαρμόστε πρακτικές διάτασης και ενδυνάμωσης του μεσημβρινού του Ήπατος όπως η ανοιχτή τσιμπίδα (πλάγια κάμψη σε θέση διάστασης των ποδιών, εναλλάξ δεξιά και αριστερά) 13063463 10208102010161339 8825261536493888882 o 1

 • Εφαρμόστε πρακτικές διάτασης και ενδυνάμωσης του μεσημβρινού της Καρδιάς και του Περικαρδίου, ειδικά στα σημεία ανανέωσης και αναζωογόνησης του αίματος στους καρπούς όπως η λαβή χεριών πίσω από το κεφάλι (Γκομουκάσανα) - 13015564 10208102010241341 723176815630186302 n

 • και το ανεστραμμένο Namaste - -.

 • Εφαρμόστε πρακτικές διάτασης, εναρμόνισης και ενδυνάμωσης του μεσημβρινού των Νεφρών- 

 • - και της Ουροδόχου Κύστης όπως η άρση ποδιού με λυγισμένο γόνατα και το άροτρο – 13055609 10208102010681352 7381969736801826333 n-.

 • 13010610 10208102010761354 4772562343990988421 n

12107180 10208102010481347 4992443620703690783 n

 Θεραπευτικές εφαρμογές

 • Αποφύγετε τα πολύωρα καυτά μπάνια και ντους και τη χρήση χημικών προϊόντων φροντίδας και ομορφιάς.

 • Κάντε καθημερινή συνήθεια το έντονο τρίψιμο του σώματος με ζεστό νερό και χυμό τζίντζερ που τονώνει τη λεμφική κυκλοφορία και αποτοξινώνει τους ιστούς και το αίμα. Ζεστάνετε νερό σε μια μικρή λεκάνη και στύψτε το χυμό από φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ στο μέγεθος ενός αντίχειρα. Πάρτε μια μικρή πετσέτα προσώπου και αρχίστε να τρίβετε δυνατά όλο το σώμα από το πρόσωπο μέχρι τα πόδια. Για ενίσχυση της ενεργειακής καθαριότητας, το βράδυ μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες από φυσικό  αιθέριο έλαιο λεβάντα.

 • Κάντε ένα ζεστό ποδόλουτρο με αλάτι το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Αφήστε τα πόδια σας να χαλαρώσουν και να μουλιάσουν για 20’ περίπου λεπτά και τρίψτε όπου υπάρχουν σκληρά σημεία στο πέλμα και τα δάκτυλα για να εξασφαλίστε την ομαλή ροή της ενέργειας στους μεσημβρινούς των νεφρών και της Ουροδόχου κύστης.

 • Κλείστε τα μάτια και φέρτε την επίγνωση στο Κέντρο της Καρδιάς σας για λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα. Νιώστε σαν να εισπνέετε και να εκπνέετε  μέσα από την αιθερική καρδιά σας και βιώστε για λίγα λεπτά το αίσθημα της ηρεμίας και της γαλήνης που παράγεται. Ανοίξτε απαλά τα μάτια με ένα χαμόγελο.

 • Διεκπεραιώστε ένα καθήκον με συγκέντρωση και αφού το ολοκληρώσετε, προχωρήστε στο επόμενο. Αποφύγετε τη πολυδιάσπαση και την εξαντλητική νοητική και σωματική κόπωση που παράγει το multitasking. 

 

welldaycouk

 

http://www.wellday.co.uk

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016 08:20
 
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση ΗΕΑLTH & WELLNESS SECRETS, στο Ecali Club, από την εταιρία First Communications. Συμμετείχαν κορυφαίοι ομιλητές από τον χώρο της Υγείας & της Ευεξίας, οι οποίοι ανέλυσαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τ
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Δευτέρα, 25 Απρίλιος 2016 08:04

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση ΗΕΑLTH & WELLNESS SECRETS, στο Ecali Club, από την εταιρία First Communications. Συμμετείχαν κορυφαίοι ομιλητές από τον χώρο της Υγείας & της Ευεξίας, οι οποίοι ανέλυσαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους.

resized IMG 6049

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση ΗΕΑLTH & WELLNESS SECRETS, στο Ecali Club, από την εταιρία First Communications. Συμμετείχαν κορυφαίοι ομιλητές από τον χώρο της Υγείας & της Ευεξίας, οι οποίοι ανέλυσαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους. Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η καταξιωμένη δημοσιογράφος υγείας, κα Αλεξία Σβώλου, η οποία τόνισε την σημασία διατήρησης καλής υγείας, που επηρεάζει όχι μόνο την προσωπική μας κατάσταση, αλλά και την κατάσταση της δημόσιας υγείας, καθώς τα χρόνια νοσήματα απορροφούν το 75% των δαπανών υγείας.

resized IMG 6119

Ο κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος - Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, Διευθυντής της Κλινικής Μαστού του Αγ. Σάββα, ανέλυσε την « Σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής για την υγεία μας». Πλέον, σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), «Υγεία είναι η κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας του ατόμου και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας». Η ατομική συμπεριφορά παίζει τεράστιο ρόλο, πάνω από 50% στην κατάσταση της υγείας μας, ενώ οι ίδιοι επιβαρυντικοί παράγοντες ενέχονται σε όλες τις ασθένειες. Επιπλέον, μεγάλη σημασία έχουν τα κοινωνικά δίκτυα, δηλ. « η αίσθηση ότι ανήκεις κάπου, βοηθάει και στην υγεία.»

resized col 5

Ο κ. Νικόλαος Κουβελάς, Επ. Καθηγητής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής της EuroDentica Specialized Dental Care, παρουσίασε τις « Tελευταίες εξελίξεις της οδοντιατρικής στην αισθητική & ρομποτική οδοντιατρική». Η πρώτη εντύπωση που κάνουμε, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το χαμόγελό μας. Η αισθητική οδοντιατρική κάνει πλέον θαύματα, ενώ η τεχνολογία cad/cam είναι το μέσο της ρομποτικής Οδοντιατρικής, που δίνει τη δυνατότητα στον Οδοντίατρο να δημιουργεί Ολοκεραμικές αποκαταστάσεις όπως στεφάνες (θήκες), ένθετα, επένθετα και όψεις πορσελάνης σε ένα μόνο ραντεβού, χωρίς μεταλλικό σκελετό.

resized final banner ecali club

Η κα Άννα Μαρία Παπίρη, Beauty & Wellness editor, συγγραφέας "Η Επανάσταση της Νεότητας”), μας μίλησε για τις «Καθημερινές συνήθειες που μας γερνάνε και πως θα τις αλλάξουμε…..». Η γήρανση είναι ευκαιρία για μία νέα ζωή, ενώ η αντιγήρανση αποτελεί πρόληψη και στρατηγική φροντίδας του οργανισμού μας σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν στρατηγικές που αντιστρέφουν τον χρόνο, όπως ο επαρκής ύπνος, οι τεχνικές χαλάρωσης και αντιστρές, η κοινωνική ζωή, η γυμναστική σώματος και μυαλού, η εφαρμογή νέων μοντέλων στον τρόπο σκέψης και συναισθημάτων κλπ.

Η κα Λίνα Φίλη, Φαρμακοποιός- Διευθύντρια Marketing της Avène - Pierre Fabre, μας μίλησε για το πώς να «Δείτε τον SUN φίλο!». Η καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και η αποτελεσματική προστασία των παιδιών από τον ήλιο, από την πολύ μικρή ηλικία, που υλοποιούν τα εργαστήρια Avène σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος (ESCF), ξεκινά άμεσα με την καμπάνια ενημέρωσης SunPass (Πρόγραμμα Επισήμανσης των Σχολείων- νηπιαγωγεία & δημοτικά σχολεία). Ο άνθρωπος χρειάζεται τον ήλιο για την φυσική του ευεξία, την παραγωγή βιταμίνης D και την διέγερση του μεταβολισμού του, όμως 15 λεπτά καθημερινής έκθεσης είναι αρκετά και βέβαια χρειάζεται η κατάλληλη αντιηλιακή προστασία και μάλιστα όχι μόνο το καλοκαίρ, αλλά όλο τον χρόνο.

Ο κ. Βασίλειος Αθανασίου , Μαιευτήρας- Χειρουργός Γυναικολόγος, MD, PhD, Eπιστημο-νικός Διευθυντής του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών, μας μίλησε για την «Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Όταν η φύση χρειάζεται βοήθεια...». 1 στα 6 ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας είναι υπογόνιμο, ενώ στην Ελλάδα τα υπογόνιμα ζευγάρια είναι 250.000 – 300.000. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση γεννήσεων κατά 61% από γυναίκες >40 ετών. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων και εμβρύων αποτελεί μια ασφαλή & αξιόπιστη τεχνική, με ελάχιστες επιπλοκές τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο. Επίσης εκτός από την «Κοινωνική Κρυοσυντήρηση» : Αναβολή & καθυστέρηση εγκυμοσύνης / μητρότητας για λόγους κοινωνικούς (καριέρα, εύρεση ιδανικού συντρόφου στο μέλλον κ.α), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, δημιουργήθηκε και το τμήμα ΓΟ.ΝΕ.ΑΣ (Γονιμότητα σε Νεοπλασματικούς Ασθενείς).

Ο κ. Βαρδής Κορδεράς, Γενικός Διευθυντής της BERGMANN KORD, παρουσίασε το θέμα «Ποιότητα ζωής στους ογκολογικούς ασθενείς». Πρόκειται για την νέα Εξειδικευμένη Τεχνική, που προσφέρει η Bergmann Kord, για την αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών σε ογκολογικούς ασθενείς και η οποία αποτελεί το πρώτο προϊόν στον κόσμο που εγκρίθηκε από τον FDA ως ιατρικό προϊόν αποκατάστασης των μαλλιών, δίνοντας αυτοπεποίθηση και ασφάλεια για μία φυσιολογική ζωή. Προσφέρει την δυνατότητα στον ασθενή να μπορεί να διατηρήσει ακριβώς την αρχική εικόνα των μαλλιών του, να μπορεί να επιδοθεί σε κάθε είδους δραστηριότητα, να τα λούζει, κουρεύει, χτενίζει όπως και τα κανονικά μαλλιά, Διατηρεί μόνιμα τα νέα του μαλλιά (το hair system παραμένει όλο το 24ωρο & δεν αφαιρείται.

Ο κ. Παναγιώτης Σάνδρης , Πλαστικός Χειρουργός, Executive Director LASERMED, μας μίλησε για τις «Μη επεμβατικές θεραπείες και πως αποφασίζουμε τι είναι καλύτερο για μας». Οι εξελίξεις στον τομέα της πλαστικής αισθητικής ιατρικής είναι ραγδαίες, εφάμιλλες αυτών της τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές δυνατότητες στις μη επεμβατικές θεραπείες, όπως η χρήση laser, ραδιοσυχνοτήτων, υπερήχων, plasma σαν ενέργεια, βιο-νανοτεχνολογία, ενέσιμα, νήματα, εξατομικευμένα καλλυντικά κλπ. Οι μη επεμβατικές θεραπείες έχουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως σχεδόν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, λογικό κόστος, ταχύτητα, φυσικό αποτέλεσμα, όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι γίνεται σωστή επιλογή γιατρού, δεν ζητούνται υπερβολές και υπάρχει καλή σχέση μεταξύ γιατρού- ενδιαφερομένου.

Χορηγοί ήταν οι εταιρίες ARLA- PROTEIN CHOCOLATE MILK, AVENE, BERGMANN KORD, EURODENTICA, LASERMED, KENTΡΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ενώ δωροθέτες ήταν η LOREAL και το ROCABELLA HELLINIKON COUNTRY HOTEL.

 


Σελίδα 10 από 80

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση