ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Το Divani Apollon Palace & Thalasso αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός ευεξίας στην Ελλάδα, στα Wellness Travel Awards 2016
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2016 08:58

Το Divani Apollon Palace & Thalasso αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός ευεξίας στην Ελλάδα, στα Wellness Travel Awards 2016

resized All Sea View Suite

Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη με χαρά ανακοινώνει τη βράβευση του Divani Apollon Palace & Thalasso ως τον καλύτερο ελληνικό προορισμό ευεξίας στα Wellness Travel Awards 2016 που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market, στις 7-9 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο.

resized Divani Apollon Spa030

39 στελέχη από τον Παγκόσμιο κλάδο του Τουρισμού επέλεξαν 388 υποψηφίους από 41 χώρες και στη συνέχεια τους έθεσαν στη διάθεση του κοινού, το οποίο και ψήφισε τους νικητές. Στα τρία χρόνια που πραγματοποιείται ο διαγωνισμός, φέτος είναι η πρώτη φορά που διακρίνεται κάποιο ελληνικό ξενοδοχείο, γεγονός που τιμά ιδιαίτερα τον Όμιλο Ξενοδοχείων Διβάνη.

resized Divani Apollon Spa061

Το βραβείο αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς προέρχεται τόσο από τους ειδικούς του κλάδου του Τουρισμού όσο και από το ίδιο το κοινό, το οποίο επιβραβεύει τις καθημερινές προσπάθειες του Ομίλου για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Επιπλέον έρχεται ως επιστέγασμα της πορείας του, αφού μετά από περισσότερο από 57 χρόνια δράσης στη φιλοξενία συνεχίζει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος, αναζητώντας συνεχώς την καινοτομία.

resized Divani Apollon Spa4

Ο τουρισμός ευεξίας ανθεί παγκοσμίος και ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη φροντίζει να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις, επενδύοντας στον τομέα αυτό. Με τη δημιουργία του Divani Athens Spa & Thalasso Center έκτασης 3.500 τ.μ, στο Divani Apollon Palace & Thalasso, η Αθηναϊκή Ριβιέρα μετατρέπεται στον απόλυτο προορισμό ευεξίας. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την μοναδική πισίνα θαλασσοθεραπείας (270τμ) με τα 16 διαφορετικά jets για κάθε μέρος του σώματος, χαμαμ, σάουνα καθώς και μια μεγάλη ποικηλία σε θεραπείες και μασάζ ομορφιάς και χαλάρωσης. 

resized Divani Apollon Spa5

Επίσης από το 2015 το Divani Apollon Palace & Thalasso προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα αποτοξίνωσης και απώλειας βάρους (boot camp / detox programs) διάρκειας τριών, πέντε ή επτά ημερών. Tα wellness bootcamps είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ένα εντατικό αλλά ευχάριστο πρόγραμμα αποτοξίνωσης, χαλάρωσης, απώλειας βάρους και εκπαίδευσης σε υγιεινές καθημερινές συνήθειες, ενώ παράλληλα απαλλάσσουν από την αγχωτική καθημερινότητα και βοηθούν κάθε άνθρωπο να κατακτήσει σωματική και πνευματική ευεξία. Στο πλαίσιο αυτό, η διατροφολογική  και η ιατρική ομάδα του κέντρου Θαλασσοθεραπείας, σε συνεργασία με τον chef του ξενοδοχείου , δημιουργούν και προτείνουν ειδικό μενού χαμηλής θερμιδικής αξίας, που συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην απώλεια βάρους και λίπους και μπορεί να ενισχύσει τα αποτελέσματα της παραμονής των επισκεπτών στο bootcamp.   

resized Divani Apollon Spa9

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποδεικνύουν ότι ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη όχι μόνο δεν εφησυχάζει, αλλά δείχνει τον δρόμο για τη νέα τάση στον Τουρισμό.

resized Divani Apolon Exterior

Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη

 

Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη αποτελείται από επτά ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα (Αθήνα, Μετέωρα, Λάρισα και Κέρκυρα) μετρώντας 57 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ιστορία της ελληνικής φιλοξενίας.

 

Με αφετηρία αξίες και ιδανικά που πηγάζουν από την αγάπη για τη φιλοξενία καθώς και τη μοναδικότητα των αναγκών του επισκέπτη, ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη εδραιώθηκε από νωρίς στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Οι πρωτοπόρες ιδέες που δεν παύει να εισάγει στον τομέα του Τουρισμού σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε όλες τις μονάδες του Ομίλου, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των ξενοδοχείων του, την οικογενειακή ατμόσφαιρα και την αφοσίωση στην εκπλήρωση κάθε επιθυμίας των επισκεπτών του, αναδεικνύουν τον Όμιλο Διβάνη σε πρωταγωνιστή στο χώρο του Ελληνικού Τουρισμού.

 

Divani Apollon Palace & Thalasso

 

Το Divani Apollon Palace & Thalasso αποτελεί μέλος των Leading Hotels of the World, και προσφέρει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών κι εγκαταστάσεων σε μία εντυπωσιακή τοποθεσία. Το ξενοδοχείο παρέχει δύο εξωτερικές πισίνες, η μία εκ των οποίων με θαλασσινό νερό. Επιπρόσθετα, παρέχεται ιδιωτική αμμώδη παραλία, water sports, εντυπωσιακοί κήποι, γήπεδο tennis, ειδική διαδρομή για jogging έξω από το ξενοδοχείο και μαθήματα golf. 

 

Εκεί βρίσκεται και το μεγαλοπρεπές Divani Athens Spa & Thalasso Centre. Το 3,500 m² κέντρο Spa και θαλασσοθεραπείας αποτελεί το μοναδικό οργανωμένο χώρο στην περιοχή της Αθήνας που προσφέρει εξειδικευμένη κι άκρως προσεγμένη θαλασσοθεραπεία μέσα από μία ποικιλία θεραπειών και tailored-made προγραμμάτων βασισμένων στις εξατομικευμένες ανάγκες των πελατών, διασφαλίζοντας την παροχή υπηρεσιών υψίστης ποιότητας σε μία μοναδική εμπειρία.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2016 09:06
 
Οι άγιoι Ανάργυρoι Κoσμάς και Δαμιανός, από την Ασία, πρoσέφεραν τις ιατρικές τoυς υπηρεσίες αφιλoκερδώς. ...του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016 09:19

Οι άγιoι Ανάργυρoι Κoσμάς και Δαμιανός, από την Ασία, πρoσέφεραν τις ιατρικές τoυς υπηρεσίες αφιλoκερδώς.

...του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

san

 

 

Οι άγιoι Ανάργυρoι Κoσμάς και Δαμιανός, πoυ εoρτάζoυν την 1η Noεμβρίoυ, ήσαν αυτάδελφoι και κατάγoνταν από την Ασία. Υπάρχoυν όμως άλλα δύo ζεύγη αγίων Αναργύρων με τα ίδια oνόματα. Οι πρώτoι μαρτύρησαν στην Ρώμη και εoρτάζoυν την 1η Ιoυλίoυ και oι δεύτερoι κατάγoνταν από την Αραβία και εoρτάζoυν την 17η Οκτωβρίoυ. Ήσαν όλoι τoυς γιατρoί, δεν είναι όμως oι μoναδικoί άγιoι πoυ oνoμάζoνται Ανάργυρoι. Είναι και αρκετoί άλλoι, όπως oι Κύρoς και Ιωάννης, Σαμψών και Διoμήδης, Μώκιoς και Ανίκητoς, Θαλλελαίoς και Τρύφων κ.λ.π. 

Ανάργυρoι oνoμάζoνται επειδή δεν αγαπoύσαν τα αργύρια, δεν ήσαν φιλάργυρoι, η καρδιά τoυς δεν ήταν πρoσκoλλημένη στα υλικά αγαθά και πρoσέφεραν τις ιατρικές τoυς υπηρεσίες αφιλoκερδώς.


Οι άγιoι Ανάργυρoι Κoσμάς και Δαμιανός είχαν γoνείς ευσεβείς. Ο πατέρας τoυς όμως πέθανε όταν oι άγιoι ήσαν σε μικρή ηλικία, και την φρoντίδα τoυς ανέλαβε εξ oλoκλήρoυ η μητέρα τoυς, η αγία Θεoδότη, η oπoία τoυς γαλoύχησε με τα νάματα της Εκκλησίας και τoυς δίδαξε την αγάπη πρoς τoν Θεό και τoν άνθρωπo. Η αγία Θεoδότη πρέπει να απoτελή τo πρότυπo κάθε μητέρας πoυ θέλει τα παιδιά της να πρoκόψoυν. Αλλά πρoκoπή δεν νoείται χωρίς την αγάπη, την ανιδιoτελή αγάπη πρoς όλoυς τoυς ανθρώπoυς αδιακρίτως. Για να αγαπά όμως κανείς αληθινά τoυς ανθρώπoυς πρέπει πρώτα να αγαπά τoν Θεό, επειδή η αληθινή αγάπη είναι δώρo τoυ Θεoύ. Ο Απόστoλoς Παύλoς συμβoύλευε τoν μαθητή τoυ άγιo Τιμόθεo Επίσκoπoν Εφέσoυ, να μελετά καθημερινά τo Ευαγγέλιo και να ζη σύμφωνα με αυτό, για να πρoκόψη στην ζωή τoυ και η πρoκoπή τoυ να γίνη φανερή σε όλoυς.


Οι άγιoι Ανάργυρoι θεράπευαν όλoυς ανιδιoτελώς και αδιακρίτως με την επιστημoνική τoυς γνώση. Εκεί όμως πoυ oι ανθρώπινες δυνάμεις αδυνατoύσαν να πρoχωρήσoυν, επειδή κάπoιες ασθένειες είναι ανίατες, θεράπευαν τoυς ασθενείς με την πρoσευχή τoυς. Αλλά για να κρύβoυν τo χάρισμα των ιαμάτων πoυ είχαν λάβει από τoν Θεό, λόγω της μεγάλης τoυς αγάπης, πρoσπoιoύνταν ότι εθεράπευαν με τα φάρμακα. Και τo έκαναν αυτό από ταπείνωση, για να μη θαυμάζoνται και επαινoύνται από τoυς ανθρώπoυς. Όλη τoυς η ζωή ήταν διακoνία, πρoσφoρά και θυσία στoν βωμό της ανιδιoτελoύς αγάπης.

Τα τέλη τoυς ήσαν «χριστιανά, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά» η όπως αναγράφεται στoν ιερό Συναξαριστή, «ετελειώθησαν εν ειρήνη».
Ο βίoς και η πoλιτεία των Αγίων μας δίνoυν την αφoρμή τoνίσoυμε τα ακόλoυθα.
Πρώτoν. Οι πρωτόπλαστoι στoν Παράδεισo είχαν κoινωνία με τoν Θεό και ήσαν υγιείς σωματικά και ψυχικά. Αλλά μετά την πτώση τoυς στην αμαρτία φόρεσαν τoυς δερμάτινoυς χιτώνες, δηλαδή την φθoρά και τoν θάνατo και έγιναν ευάλωτoι στα διάφoρα καιρικά φαινόμενα. Επoμένως, oι σωματικές ασθένειες και o θάνατoς είναι μεταπτωτικά φαινόμενα, είναι απoτέλεσμα της αμαρτίας, όπως άλλωστε και oι ψυχικές, αφoύ και ψυχικά αρρώστησαν. Επειδή έχασαν την κoινωνία με τoν Θεό, o νoυς τoυς σκoτίσθηκε και υπoδoυλώθηκαν στα διάφoρα πάθη.

Ο μεταπτωτικός άνθρωπoς έχει ανάγκη σωματικής και κυρίως ψυχικής θεραπείας, η oπoία συνίσταται στην κάθαρση από τα πάθη, τoν φωτισμό τoυ νoυ και την κoινωνία με τoν Θεό.
Ο Χριστός, τo Δεύτερo πρόσωπo της Αγίας Τριάδoς, είναι o κατ’ εξoχήν ιατρός των ψυχών και των σωμάτων και γι’ αυτό ενδύθηκε την ανθρώπινη φύση, για να την ανακαινίση, να την θεραπεύση και να την θεώση.
Δεύτερoν. Η ιατρική επιστήμη είναι απoτέλεσμα της καλλιέργειας της λoγικής, με την oπoία επρoίκισε o Θεός τoν άνθρωπo και είναι διακoνία πρoς τoν συνάνθρωπo. Οι γιατρoί επιτελoύν λειτoύργημα και γι’ αυτό πρέπει να τιμώνται, ιδιαίτερα εκείνoι oι γιατρoί, oι oπoίoι εμφoρoύνται από τo αγαπητικό και θυσιαστικό πνεύμα των αγίων Αναργύρων.
Οι άγιoι Ανάργυρoι υπoδεικνύoυν τoν τρόπo με τoν oπoίo πρέπει να ασκήται τo ιατρικό λειτoύργημα. Ήτoι, με αγάπη πρoς τoν άνθρωπo, χωρίς ταξικές διακρίσεις, με πνεύμα θυσίας, διακoνίας και πρoσφoράς και πρo παντός και κυρίως με πρoσευχή.
Οι γιατρoί πoυ αγαπoύν τoν Θεό και σέβoνται τoν νόμo τoυ, αυτoί σέβoνται και υπoλoγίζoυν τoν κάθε άνθρωπo, ανεξάρτητα από αξιώματα, χρήματα και κoινωνικές θέσεις, γιατί στo πρόσωπό τoυ βλέπoυν τoν ίδιo τoν Χριστό. Ο άνθρωπoς είναι εικόνα τoυ Χριστoύ, αλλά ιδιαίτερα o φτωχός, o ελάχιστoς, ταυτίζεται με τoν Ίδιo τoν Χριστό, o oπoίoς είπε τoν γνωστόν εκείνo λόγoν, «ει επoιήσατε ενί τoύτων των αδελφών μoυ των ελαχίστων εμoί επoιήσατε».

Χαρακτηριστικά και αξιoπρόσεκτα είναι τα όσα έλεγε κάπoιoς εργαζόμενoς σε Noσoκoμείo: «παρατηρώ τoυς γιατρoύς και βλέπω την διαφoρά μεταξύ εκείνων πoυ αγαπoύν τoν Θεό και έχoυν oργανική σχέση με την Εκκλησία και εκείνων πoυ είναι αδιάφoρoι η άθεoι. Οι πρώτoι είναι ανιδιoτελείς και ταπεινoί και αισθάνoνται ότι είναι συνεργάτες τoυ Θεoύ στo έργo της θεραπείας των συνανθρώπων τoυς, ενώ oι δεύτερoι θεωρoύν τoν εαυτό τoυς κάτι ανώτερo από τoυς άλλoυς ανθρώπoυς, κάτι σαν θεό, και αλλoίμoνoν σε εκείνoν πoυ θα τoλμήση να τoυς αμφισβητήση». Η ανθρώπινη ζωή πρέπει να τίθεται πάνω από όλα τα επίγεια αγαθά, αλλά δεν μπoρεί να υπάρξη ανιδιoτελής αγάπη και πρoσφoρά χωρίς την Χάρη τoυ Αγίoυ Πνεύματoς. Ο άγιoς Σιλoυανός o Αθωνίτης λέγει ότι κανείς δεν μπoρεί να αγαπά αληθινά, εάν δεν κατoική μέσα τoυ τo Άγιo Πνεύμα, τo oπoίo διδάσκει την αγάπη και πρoς αυτoύς ακόμα τoυς εχθρoύς.

Στην σημερινή κoινωνία, πoυ κατά τo πλείστoν oι άνθρωπoι είναι πoνεμένoι και αισθάνoνται αβάσταχτη μoναξιά, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξoυν γιατρoί και γενικότερα άνθρωπoι, oι oπoίoι εμφoρoύνται από τo αγαπητικό και θυσιαστικό πνεύμα των αγίων Αναργύρων. Η Ορθόδoξη Εκκλησία είναι εργαστήριo «κατασκευής» τέτoιων ανθρώπων.–
Απoλυτίκιo. Ήχoς πλ. δ’.
Άγιoι Ανάργυρoι και θαυματoυργoί, επισκέψασθε τας ασθενείας ημών, δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε ημίν.

http://medlabgr.blogspot.com/2016/11/o-o-o.html

 
Πώς να γίνεις χαρούμενος και πετυχημένος με την επιστήμη του Coaching ...της Ελένης Γιαννούκου
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Κυριακή, 16 Οκτώβριος 2016 08:59

Πώς να γίνεις χαρούμενος και πετυχημένος με την επιστήμη του Coaching

...της Ελένης Γιαννούκου

 

coach 9

 

"Όλοι μας χρειαζόμαστε ανθρώπους να μας αξιολογούν. Με αυτόν τον τρόπο βελτιωνόμαστε". Αυτά είναι τα λόγια του πασίγνωστου γκουρού της τεχνολογίας και της Microsoft, Bill Gates. Έτσι είναι. Όλοι χρειαζόμαστε έναν προπονητή, έναν Coach δηλαδή, να αξιολογεί τις επιδόσεις μας, με απώτερο σκοπό να βελτιωνόμαστε και να πετυχαίνουμε εκπληκτικά αποτελέσματα σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής μας.

Η επιστήμη του Coaching βασίζεται στη διά βίου μάθηση και στην εφαρμοσμένη γνώση που βοηθά τους ανθρώπους να γίνονται καλύτεροι ή άριστοι,και συνεπώς χαρούμενοι και πετυχημένοι.

Για τα ελληνικά δεδομένα, η επιστήμη του Coaching σε θέματα που αφορούν την ανθρώπινη ανάπτυξη είναι μια προσέγγιση πολύ φρέσκια και πρωτοπόρα, ενώ σε διεθνή Ινστιτούτα του εξωτερικού αναπτύσσεται ραγδαία ήδη από τα μέσα του 1990. Πρόκειται για μια συστηματική διεργασία που αγκαλιάζει βασικές αρχές και γνώσεις της φιλοσοφίας, ψυχολογίας, νευροεπιστήμης, κοινωνιολογίας και επικοινωνίας.

coaching-header.jpg coach 01

Ωστόσο, το κρίσιμο σημείο που την ξεχωρίζει ως επιστήμη είναι η έμφαση που δίνει στην άμεση και γρήγορη εφαρμογή όλων των Coaching εργαλείων, με σκοπό την επιτυχή υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων και την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει το άτομο στην καθημερινότητά του.

Η φιλοσοφία της Coaching προσέγγισης ενθαρρύνει την αλλαγή του τρόπου σκέψης και την υπέρβαση των εμποδίων που δυσχεραίνουν τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Οι φρενήρεις ρυθμοί της αστικής ζωής και το παράλογο της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης, που επικρατεί στη χώρα, καθιστούν πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη εξοικονόμησης χρόνου και χρημάτων, καθώς επίσης και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας αποτελεσματικότητας και θετικότητας. Γι’ αυτό το λόγο, όσοι επιθυμούν να ελέγχουν τη ζωή και την τύχη τους και να μην πέφτουν θύματα των συνθηκών και των περιστάσεων που επικρατούν στις σύγχρονες κοινωνίες, μπορούν να ωφεληθούν τα μέγιστα από την Coaching συνεδρία.

leader1.jpg coach 3

Σύμφωνα με τον ορισμό του παρακινητικού Coach, David Wise, η τέχνη του Coaching βοηθά τους ανθρώπους στο να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις και τους ενδυναμώνει για να γίνουν ηγέτες στη ζωή τους!

Εμβαθύνοντας στην Coaching διαδικασία θα διαπιστώσεις ότι μέρα με τη μέρα θα γίνεσαι καλύτερος τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική σου ζωή. Παράλληλα, η απίστευτη αλλαγή, που θα βιώσεις, θα σου δώσει την απαραίτητη ώθηση και ενέργεια για να πετύχεις περισσότερα από όσα προσδοκούσες ή φανταζόσουν πως μπορείς να καταφέρεις, πριν ξεκινήσεις συντροφιά με τον Coach-προπονητή σου το ταξίδι της προσωπικής μεταμόρφωσης και αναθεώρησης των πραγμάτων.

leadership-coaching1

Σε ένα πρώτο επίπεδο, η σιδερένια θέληση για βελτίωση και η αδιαπραγμάτευτη δέσμευση σε συγκεκριμένους στόχους που θέτει ο πελάτης-coachee είναι οι παράγοντες που απαιτούνται ώστε να λειτουργήσει σωστά η coaching συνεργασία. Σε δεύτερο στάδιο έρχεται η συμβολή του επαγγελματία Coach, ο οποίος με τα κατάλληλα coaching εργαλεία υποστηρίζει και βοηθά τον coachee να απελευθερώσει το δυναμικό του . O εκπαιδευμένος Coach κατά τη διάρκεια των Coaching συνεδριών μεταδίδει στον πελάτη- coachee όλες τις τεχνικές και τα εργαλεία που μπορούν να τον βοηθήσουν να επιλύσει τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν στις σχέσεις του με την οικογένεια, το άλλο φύλο, τους συναδέλφους και πρωτίστως με τον ίδιο του τον εαυτό.

Για παράδειγμα, δυσλειτουργικές πεποιθήσεις, συνήθειες και μοτίβα συμπεριφοράς διαμορφώνουν τις σκέψεις και τις πράξεις των ανθρώπων με ένα τρόπο που δεν τους εξυπηρετεί, απεναντίας μάλιστα τους εμποδίζει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, τα χαρίσματα και τα ταλέντα τους.

Αξίζει, λοιπόν, κάθε άνθρωπος να δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία μέσα από την Coaching ανάπτυξη να υπερπηδήσει εκείνες τις δυσκολίες και αδυναμίες που εμποδίζουν την πρόοδό του, και που, εντέλει, τον απομακρύνουν από τους στόχους και τα όνειρα που επιθυμεί να πραγματοποιήσει. 

 

egiannoukou

Η Ελένη Γιαννούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία, ενώ το πάθος της για το αρχαιοελληνικό πνεύμα την οδήγησε στη φιλοσοφική έρευνα. Το 2013 απέκτησε με άριστα (9,81) το μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κλάδο της Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη γνωσιολογία και την οντολογία. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια και σε δύο σεμινάρια Κλασικής Φιλοσοφίας που διοργάνωσε το Princeton University σε συνεργασία με το ΜΙΘΕ. Εργασίες και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στη Φιλοσοφική Επιθεώρηση Φιλοσοφεῖν και σε επιστημονικά περιοδικά.Έχει επίσης επιμεληθεί ειδικές σειρές βιβλίων σε εκδοτικούς οίκους και έχει εργαστεί ως ασκούμενη δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ταχυδρόμος, πραγματοποιώντας τοπικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Επόμενο επαγγελματικό της βήμα είναι να εξιδικευθεί στην επιστήμη της ανθρώπινης ανάπτυξης (Life Coaching), βοηθώντας τους ανθρώπους να αναπτυχθούν και να φτάσουν τους στόχους που οι ίδιοι επιθυμούν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο e-mail:elenigiannoukou@gmail.com

 
Καλλιέργησε τον κήπο των σκέψεών σου και ανέλαβε την ευθύνη του εαυτού και της ζωής σου. ...της Ελένης Γιαννούκου
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2016 15:55

Καλλιέργησε τον κήπο των σκέψεών σου και ανέλαβε την ευθύνη του εαυτού και της ζωής σου.

...της Ελένης Γιαννούκου

2εγ

Οι άνθρωποι διαθέτουμε ένα θεϊκό γνώρισμα που μας διακρίνει απόλυτα από τα υπόλοιπα πλάσματα της γης και αυτό είναι ο νους. Αυτό το πανίσχυρο όπλο μάς επιτρέπει να σκεφτόμαστε και να παράγουμε συλλογισμούς, προκειμένου να λάβουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις και επιλογές για την ζωή μας.

Το μυαλό είναι πράγματι ένα πανίσχυρο εργαλείο, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακαλύψεις στον τομέα των Νευροεπιστημών, έχει δυναμικό και όχι στατικό χαρακτήρα. Το εύρημα αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι, όσο περισσότερο εκπαιδεύουμε το μυαλό μας και το εξασκούμε σε χρήσιμες σκέψεις και διεργασίες, τόσο περισσότερο το αναπτύσσουμε και το αυτοβελτιώνουμε συνεχώς.

Γνωρίζεις ότι οι νευρώνες σε ένα ενήλικο εγκέφαλο δεν σταματούν ποτέ να αναπτύσσονται; Ναι, αλήθεια είναι και η λειτουργία αυτή ονομάζεται νευρογένεση, ενώ η δυνατότητα του μυαλού να αλλάζει τη δομή του και να αναδιοργανώνεται καλείται νευροπλαστικότητα (neuroplasticity).

6

Η πλαστικότητα του εγκεφάλου λοιπόν αποτελεί το καλύτερο επιστημονικό επιχείρημα για όσους –φυγόπονα- δικαιολογούνται: «Έτσι είμαι, έτσι έμαθα και δεν μπορώ να αλλάξω τώρα πια συμπεριφορές και συνήθειες....!». Προσωπικά, δεν μπορώ να ακούω τέτοιες διακιολογίες από ανθρώπους που, ενώ έχουν άπειρες δυνατότητες, προοπτικές και χαρίσματα, αρνούνται να τα καλλιεργήσουν εξαιτίας της τεμπελιάς ή ενός κρυμμένου φόβου.

Φαντάσου λοιπόν, τώρα, ένα γεωργό να πηγαίνει κάθε πρωί στο χωράφι του και να εργάζεται μοχθώντας, ξεχορτιάζοντας, φυτεύοντας και ποτίζοντας σπόρους- για πολλές ώρες, κάτω από τον καυτό ήλιο. Η δουλειά είναι σκληρή αλλά πρέπει να γίνει, προκειμένου το χωράφι να βγάλει σοδειά και ο γεωργός να απολαύσει εν τέλει τους κόπους των προσπαθειών στην ζωή του.

Θα σου πω τώρα ότι, όλοι οι άνθρωποι είμαστε σαν αυτό το γεωργό. Στο μυαλό μας υπάρχει ο κήπος των σκέψεών μας, για τη φροντίδα του οποίου είμαστε οι ίδιοι οι μόνοι υπεύθυνοι. Πράγματι, η ελευθερία της βούλησης του κάθε ανθρώπου έγκειται στο γεγονός ότι έχει ο ίδιος τον απόλυτο έλεγχο των σκέψεών του και συνεπώς μπορεί να αποφασίζει για την τύχη του, όντας δηλαδή αφεντικό του εαυτού του.

Με την έννοια βούληση εννοούμε την ικανότητα του ατόμου να θέτει σκοπούς και στόχους και να αποφασίζει το ίδιο, εάν θέλει να τους πραγματοποιήσει ή όχι. Επίσης, η βούληση συμμετέχει στην προεργασία των σκέψεων, κατά την οποία το ατόμο πείθει τον εαυτό του με βάση τη λογική για την αναγκαιότητα ή π.χ. την ωφέλεια να πράξει το Α ή το Β.

insta helen

Θυμήσου τώρα,τον γεωργό και όλους εκείνους τους κόπους που καταβάλλει -υπό δύσκολες συνθήκες (κάτω από τον καυτό ήλιο) -για να σπείρει το χωράφι του, με σκοπό την ημέρα της σποράς να ωφεληθεί από αυτό, κερδίζοντας δηλαδή χρήματα και την ηθική ικανοποίηση της δημιουργίας και παραγωγικότητας.

Με ήλιο, με κρύο ή βροχή...καθημερινά, η βούληση πρέπει να είναι ισχυρή, γιατί,μόνο αυτή αποδεδειγμένα χαρίζει στους ανθρώπους σπουδαίες δυνατότητες να πετύχουν απίθανα πράγματα και να υπερπηδήσουν εμπόδια του περιβάλλοντος, ακόμα και την κληρονομικότητα ή κάποια ασθένεια.

Συμπερασματικά, το κρίσιμο ζήτημα που τίθεται εδώ και μας αφορά όλους είναι, εάν είμαστε διατεθειμένοι να κοπιάσουμε σκληρά για να ελέγξουμε το μυαλό μας και συνεπώς να πειθαρχήσουμε στον εαυτό μας, ώστε να ακολουθήσουμε με πίστη τους σκοπούς και τους στόχους που επιθυμούμε να πραγματώσουμε στην ζωή μας.

 

egiannoukou

Η Ελένη Γιαννούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία, ενώ το πάθος της για το αρχαιοελληνικό πνεύμα την οδήγησε στη φιλοσοφική έρευνα. Το 2013 απέκτησε με άριστα (9,81) το μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κλάδο της Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη γνωσιολογία και την οντολογία. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια και σε δύο σεμινάρια Κλασικής Φιλοσοφίας που διοργάνωσε το Princeton University σε συνεργασία με το ΜΙΘΕ. Εργασίες και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στη Φιλοσοφική Επιθεώρηση Φιλοσοφεῖν και σε επιστημονικά περιοδικά.Έχει επίσης επιμεληθεί ειδικές σειρές βιβλίων σε εκδοτικούς οίκους και έχει εργαστεί ως ασκούμενη δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ταχυδρόμος, πραγματοποιώντας τοπικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Επόμενο επαγγελματικό της βήμα είναι να εξιδικευθεί στην επιστήμη της ανθρώπινης ανάπτυξης (Life Coaching), βοηθώντας τους ανθρώπους να αναπτυχθούν και να φτάσουν τους στόχους που οι ίδιοι επιθυμούν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο e-mail:elenigiannoukou@gmail.com

 
Έρευνα του Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ Τι επιπτώσεις έχει το διαζύγιο στην υγεία μας;
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2016 09:57

Έρευνα του Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ

Τι επιπτώσεις έχει το διαζύγιο στην υγεία μας;
 
b9a8e-divorceb

Εκτός από τις ψυχολογικές επιπτώσεις, ένα διαζύγιο μπορεί να βλάψει και τη σωματική μας υγεία.

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε ότι η υγεία των διαζευγμένων επιδεινώνεται πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με όσους παραμένουν παντρεμένοι. Η επίδραση που έχει το διαζύγιο στις γυναίκες είναι άμεση ενώ οι άνδρες εμφανίζουν μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Τα συνηθέστερα προβλήματα που εμφανίζουν οι διαζευγμένοι είναι άγχος, μετατραυματικό στρες, κατάθλιψη και αϋπνίες ενώ περίπου το 60% εκδηλώνουν μυϊκούς πόνους, εκζέματα και ημικρανίες.

Οι γυναίκες μάλιστα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να βιώσουν μετατραυματικό στρες. Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει πως το άγχος και η πίεση προκαλούν την υπερέκκριση κορτιζόλης, η οποία με τη σειρά της διαταράσσει το ανοσοποιητικό σύστημα καθιστώντας τον οργανισμό ευάλωτο σε ασθένειες. Η αύξηση της ορμόνης αυτής έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρδιαγγειακών νόσων, καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες. Μία ακόμα μελέτη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις έδειξε πως οι γυναίκες που είχαν αυξημένο άγχος παρουσίασαν και πιο επιθετικές μορφές καρκίνου του μαστού.

Παράλληλα, αμερικανική έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2015, έδειξε πως οι γυναίκες που έχουν χωρίσει αυξάνουν κατά 24% τις πιθανότητες εμφράγματος σε σύγκριση με τις παντρεμένες. Οι άνδρες από την άλλη, αυξάνουν κατά 77% τις πιθανότητες όταν χωρίζουν για δεύτερη φορά. Μάλιστα, ακόμα κι αν ξαναπαντρευτούν, οι γυναίκες ανεβάζουν στο 35% τις πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα ενώ οι άντρες τις εκμηδενίζουν. Δηλαδή, αν μία γυναίκα έχει χωρίσει δύο φορές έχει τις ίδιες πιθανότητες να πάθει έμφραγμα με έναν άνθρωπο που έχει διαβήτη ή υψηλή αρτηριακή πίεση.

Οι επιστήμονες εικάζουν πως ο λόγος που οι συνέπειες είναι πιο έντονες στις γυναίκες είναι επειδή τείνουν να κάνουν συχνά αναδρομές στο παρελθόν και έτσι επιβαρύνουν την υγεία τους καθώς βιώνουν πιο έντονα το μετατραυματικό στρες. Επιπλέον, οι γυναίκες καταφεύγουν πιο εύκολα σε κακές συνήθειες μετά από ένα χωρισμό και δυσκολεύονται περισσότερο από τους άνδρες να βρουν ένα νέο σύντροφο.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες συμβουλεύουν και τα δύο φύλα να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους και αν νιώθουν πως δεν μπορούν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα να ζητήσουν τη βοήθεια ενός ειδικού. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα νιώσουν καλύτερα ψυχολογικά αλλά θα προστατεύσουν και τη σωματική τους υγεία.  

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/24084

 


Σελίδα 9 από 86
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion Η Celine Dion είναι απο τις γυναίκες που πέρασε έντονα την αρρώστια του συζύγου της μιας και πάνω από ...

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση