ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
«Φθινοπωρινή Τόνωση και Ενδυνάμωση» ....της Μαριάννας Χρυσικάκου (wellday.co.uk)
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2016 14:37

«Φθινοπωρινή Τόνωση και Ενδυνάμωση»

....της Μαριάννας Χρυσικάκου (wellday.co.uk)

«Το Φθινόπωρο είναι μια σύντομη σιγή, μια ενδυναμωτική παύση, που σε κάνει να αφουγκραστείς, ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρεις.»

14269396 10209162492352731 430947016 n

 

Σύμφωνα με την Κινεζική Ιατρική, η εποχή του Φθινοπώρου ξεκινά περί τα μέσα Αυγούστου και ταυτίζεται πρακτικά αλλά και συμβολικά με τις έννοιες της «διατήρησης» και της «μεταστοιχείωσης». Από τα λαμπερά και εξωστρεφή χρώματα του Θέρους, η Φύση αρχίζει να ενδύεται αποχρώσεις πιο μεστές και μελαγχολικές που σηματοδοτούν την αλλαγή, το τέλος της θερινής εποχής. Είναι ο καιρός που «φθίνουν» πια τα φρέσκα φρούτα και οι καρποί της Γης, καθώς και οι γλαφυρές εντυπώσεις, η πολυποίκιλη εξωστρέφεια του Θέρους. Τα φυλλοβόλα δένδρα αρχίζουν να χάνουν τα φύλλα τους και η διάθεση των ανθρώπων γίνεται πιο ενδοσκοπική, πιο εσωστρεφής, καθώς η ανεμελειά του θέρους μετατρέπεται από καθημερινό βίωμα, σταδιακά, σε μακρινή ανάμνηση.

Καθώς οι καρποί και τα φρούτα της περιόδου μεστώνουν, οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να ενσωματώσουν τις εντυπώσεις της εποχής που προηγήθηκε, προτού θέσουν τις νέες τους προτεραιότητες, προτού αναλάβουν εκ νέου δράση. Το Φθινόπωρο είναι μια σύντομη σιγή, μια ενδυναμωτική παύση που σε κάνει να αφουγκραστείς ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρεις. Είναι στιγμή προετοιμασίας, που οι τροφές, οι καρποί της Γης, η Ζώσα ενέργεια πρέπει να φυλαχθεί με σοφία και σύνεση, για να είναι διαθέσιμη για μελλοντική χρήση. Δεν είναι τυχαιο πως στις 17 Σεπτεμβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της Αγίας Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης.

Στην ελληνική παράδοση, οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, ξεκινούν την προετοιμασία για το χειμώνα. Οι νοικοκυρές μετασχηματίζουν όλες τις φρέσκες διαθέσιμες τροφές ώστε να μπορούν να φυλαχθούν ως προμήθειες για το χειμώνα. Φτιάχνουν τον πελτέ της ντομάτας, τις μαρμελάδες από σύκο, σταφύλι, δαμάσκηνο και μούρα, τα γλυκά του κουταλιού καρυδάκι, βύσσινο, κεράσι, νεραντζάκι. Τα σταφύλια έχουν πατηθεί στο πατητήρι και τώρα ξεκινά η περίοδος του μούστου, οι γειτονιές μοσχομυρίζουν από τα καζάνια που ψήνουν ευλαβικά. Μπαίνουν στο αλατόνερο και το ξύδι οι πρώτες πίκλες και τα λεγόμενα Chutney, τα συνοδευτικά των Βόρειων και Ασιατικών λαών. Βγαίνουν τα πρώτα λαχανικά της περιόδου που έχουν μαλακή υφή και γλυκιά ως επί το πλείστον γεύση: κολοκύθα, καρότο, κρεμμύδι, πατάτα, γλυκοπατάτα.

 • Εποχική Ενέργεια: Φθινόπωρο (μετάβαση)

·             Κατηγορία από τις Πέντε Μεταστοιχειώσεις: Ενέργεια της Γης

·             Κατεύθυνση: Καθοδική, προς τα κάτω

·             Σημείο του ορίζοντα/κατεύθυνση: Νοτιοδυτική

·             Χρώμα: Κίτρινο

·             Ενεργειακό Αρχέτυπο: Η Γη

·             Ημερήσιος κύκλος: 07.00-09.00 και 09.00-11.00 το πρωι.

·             Συναισθηματική έκφραση: Ανησυχία, μελαγχολία, συμπόνοια, κατανόηση

·             Τύπος φωνής: Κυμαινόμενη σε τονικότητα, τραγουδιστή

·             Αισθητήρια όργανα & αισθήσεις: Στόμα και Γεύση

·             Υγρά του σώματος: Λέμφος

·             Φυσιογνωμική διάγνωση: Στόμα και χείλη

 • Γεύση: Γλυκή (φυσική)

 • Κυρίαρχη τάση: Απορρόφηση, διατήρηση, διαφύλαξη, μεταστοιχείωση

Το Πνεύμα του Φθινοπώρου:  Η φύση της ενέργειας της Γης σχετίζεται με τις λειτουργίες της θρέψης, της αφομοίωσης και της απορρόφησης, τόσο σε σωματικό, όσο και σε νοητικό επίπεδο. Σπλήνας και στόμαχος, τα δύο κυρίαρχα όργανα της Γης, επιτελούν και αντιπροσωπεύουν την εγγενή λειτουργια της μεταστοιχειωσης, τόσο των τροφών, όσο και των σκέψεων, των εντυπώσεων και των συναισθημάτων. Όπως η τροφή απορροφάται και διασπάται στο στόμαχο, για να μετατραπεί και στη συνέχεια να δημιουργήσει το αίμα και τα κυτταρικά υγρά, έτσι και τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε από το εξωτερικό περιβάλλον συλλαμβάνονται από τον λογικό, παρατηρητικό νου, γίνονται τμήμα της Διάνοιας. Παρατηρούμε, αναλύουμε, καταλήγουμε σε συμπεράσματα, παίρνουμε αποφάσεις, καταρτίζουμε πλάνα, ωθούμαστε σε συγκεκριμένη πρακτική δράση που δύναται κατόπιν να αξιολογηθεί. Ο πρακτικός, αναλυτικός και διαυγής νους αποτελεί την πεμπτουσία της ενέργειας της Γης. Η υπερβολική σκέψη, ο καθημερινός βομβαρδισμός του νου με πληροφορίες και συνεχή ερεθίσματα, οι επαναλαμβανόμενες, έμμονες σκέψεις που δεν οδηγούν σε αποφάσεις, αποδυναμώνουν την εγγενη μας δυνατότητα να διακρίνουμε τι είναι ωφέλιμο για εμάς, δημιουργώντας σύγχυση και ανησυχία.

Σύμφωνα με την Κινεζική Ιατρική, ο σπλήνας αποτελεί την έδρα της Διάνοιας (Yiπου διαμορφώνει την πρόθεση μας να υλοποιούμε πρακτικά τις σκέψες μας και να αναλαμβάνουμε δράση.

Όργανα: Το Φθινόπωρο, συσχετίζεται ενεργειακά με το Στοιχείου της Γης  και με το συπληρωματικό ζεύγος οργάνων Σπλήνας και Στόμαχος, που μαζί με το Πάγκρεας αποτελούν τα πιο σημαντικά όργανα του πεπτικού μας συστήματος. Τα εν λόγω όργανα έχουν μια στενή, συμπληρωματική σχέση και οποιαδήποτε ανισορροπία στο ένα, επηρεάζει άμεσα και το άλλο. Ειδικότερα ο Σπλήνας ελέγχει τους συνδετικούς ιστούς του σώματος, τους μυώνες και ιδιαιτέρως αυτούς των άκρων. Επιτελεί τη θρέψη τους και την τροφοδοσία τους με αιμα και διατηρεί ακμαίο το μυικό σφρίγος. Ο Στόμαχος αποτελεί τον πρώτο σταθμό στο ταξίδι επεξεργασίας και πέψης της τροφής, προωθώντας την καθοδική μεταφορά της στο δωδεκαδάκτυλο του λεπτού εντέρου, ώστε να ολοκληρωθεί η απορρόφηση των θρεπτικών της στοιχείων.

 

Λειτουργίες των οργάνων:

Αποδόμηση και μεταστοιχείωση της τροφής σε ενέργεια: για την αποδόμηση της τροφής ο σπλήνας παράγει και στέλνει ενέργεια στο στόμαχο και στα υπόλοιπα όργανα-σταθμούς. Ως όργανο, είναι λειτουργικά υπεύθυνος για τη μεταφορά της τροφής, τη μετατροπή της σε ενέργεια και αίμα, αλλά και για την αλλαγή της μορφής της τροφής σε κάθε ένα από τα όργανα του πεπτικού συστήματος.

Διαχείριση της ανοδικής ροής ενέργειας στο σώμα: πέρα από τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια και της ανοδικής της κίνησης προς το θώρακα, ο σπλήνας μέσω της ανοδικής ενέργειας έχει την ευθύνη της δομικής διατήρησης των οργάνων στη βασική τους θέση. Έτσι τυχούσα ανεπάρκεια του σπλήνα να κινεί την ενέργεια ανοδικά, προκαλεί χαλάρωση των ιστών, προπτώσεις εσωτερικών οργάνων, πτώση των βλεφάρων, αδύναμα, εύθραστα αγγεία και συχνές αιμορραγίες.

Διατήρηση του αίματος στα αγγεία: Λόγω της ανοδικής κίνησης της ενέργειας που εκτελεί, ο σπλήνας είναι υπεύθυνος να συγκρατεί το αίμα μέσα στα αγγεία, καθώς διατηρεί σφριγηλλό τον μυικό τόνο των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων.

Υποστήριξη της αμυντικής λειτουργίας του οργανισμού: επιπλέον ο σπλήνας ως κύριο όργανο του λεμφικού συστήματος, παράγοντας λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία είναι δομικά υλικά του αίματος με ανοσοποιητική δράση στο σώμα.

Παραλαβή και συγκράτηση της τροφής: ένα ισορροπημένο και δυνατό στομάχι δέχεται το υλικό που καταφθάνει σε αυτό μέσω της κατάποσης και να συγκρατεί τον απαραίτητο χρόνο ώστε να αρχίσει αποτελεσματικά η διαδικασία της πέψης με την προσθήκη των γαστρικών υγρών. Αν οι διαδικασίες αυτές δεν πραγματοποιούνται ομαλά, τότε η ενέργεια του στομάχου βρίσκεται σε ανεπάρκεια προκαλώντας συμπτώματα όπως η γαστοοισοφαγική παλινδρόμηση, αίσθηση, λόξιγκας, ναυτία, τάση προς εμετό.


Μεσημβρινοί:

Πρωτεύων μεσημβρινός του Σπληνός: φωτογραφία spleen meridian (επισυνάπτεται)

Πρωτεύων μεσημβρινός του Στομάχου: φωτογραφία stomach meridian (επισυνάπτεται)

Συμπτώματα ανισορροπίας: πεπτικές διαταραχές, βάρος και αίσθηση φουσκώματος ειδικά μετά τα γευματα, βουλιμία, παχυσαρκία, αύξηση του επιπέδου σακχάρων στο αίμα, διαβήτης, πρησμένα και αδύναμα άκρα, πρήξιμο και κατακράτηση υγρών, διαρροϊκές κενώσεις, αιμορραγίες, αυξημένα κολπικά υγρά, μυική χαλάρωση, ζαλάδα, νεφελώδης σκέψη, αδυναμία συγκεντρωσης, υπνηλία, ανησυχία, απόγνωση. Γενικότερη αδυναμία του στοιχείου της Γης και των οργάνων που ελέγχει, υποδηλώνει συχνά έλλειψη εσωτερικής αυτοπεποίθησης, τάση θυματοποίησης, αίσθηση προσωπικής ανεπάρκειας, που το άτομο προσπαθεί να καλύψει αντλώντας κουράγιο, ασφάλεια και δύναμη από τους άλλους, παραδίδοντας τα ηνία της ζωής του.

 

Πρακτικές εξισορρόπησης:

 • Μειώστε την έκθεση στηυ υγρασία: η παρουσία υγρασίας προκαλεί στασιμότητα στη ροή της ενέργειας, με αποτέλεσμα να βαραίνει το σώμα και να θολώνει ο νους. Στην Ελλάδα, οι βόρειοι άνεμοι που συνδυάζονται συχνά με κρύο, αποξηραίνουν αποτελεσματικά τον αποτελεσματικά την υγρασία, προσφέροντας καθαρότητα και διαύγεια στην ατμόσφαιρα. Στεγνώστε επαρκώς το σώμα σας μετά το μπάνιο και προσπαθήστε να μην εκτίθεστε υπερβολικά στο εξωτερικό περιβάλλον όταν ο καιρός είναι υγρός.

 • Προτιμήστε επαρκώς μαγειρεμένες τροφές με φυσική γλυκειά γεύση ή/και κίτρινο, πορτοκαλί ή καφέ χρώμα: όπως τα καρότα, γλυκοπατάτα, κρεμμύδι, κολοκύθα, το κεχρί. Αποφύγετε τις ωμές τροφές, την κατανάλωση γαλακτοκομικών και τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ζάχαρη που αυξάνουν την εσωτερική υγρασία και παράγουν βλέννη που αποφράζει τις αναπνευστικές και κυκλοφορικές διόδους, περιορίζοντας τη ροή της ζωτικής ενέργειας.

 • Διαχειριστείτε συνετά τη ροπή προς τους εθισμούς και τις καταχρήσεις, είτε αυτές αφορούν στην πολυφαγία, την υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα, την πολύωρη έκθεση στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, τον καθιστικό τρόπο ζωής, που αποδυναμώνουν τη φυσική ζωτικότητα του σώματος και την ικανότητα μετατροπής της τροφής σε ενέργεια.

 • Δημιουργήστε και διατηρείστε ένα σταθερό καθημερινό πρόγραμμα: το στοιχείο της Γης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις φυσικά επαναλαμβανόμενες λειτουργίες, τη σταθερότητα και την πειθαρχία. Προσπαθήστε να δομήσετε ένα αρμονικό, καθημερινό πρόγραμμα όπου, πλην εξαιρέσεων, κοιμάστε και ξυπνάτε την ίδια ώρα, τρώτε πρωινό, γεύμα και δείπνο την ίδια ώρα, αναπαύεστε ή ασκήστε την ίδια ώρα. Οι ώρες μεταξύ 07.00-09.00 το πρωί είναι οι πιο κατάλληλες για την πρόσληψη τροφής, καθώς ο μεσημβρινός του στομάχου βρίσκεται στο ζενίθ του. Είναι το δίωρο που το σώμα μπορεί να δεχθεί το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας και να το αφομοιώσει με επάρκεια, ώστε να να του προσφέρει μια γερή δόση ενέργειας για το υπόλοιπο της ημέρας. Οι ώρες μεταξύ 09.00-11.00 το πρωί είναι το δίωρο που η διαδικασία της πέψης και η λειτουργία του μεσημβρινού του σπλήνα βρίσκονται στο ζενίθ τους. Είναι το δίωρο που η τροφή εμπλουτίζει το σύστημα σώμα-νους και μετατρέπεται σε ενέργεια, θρέψη και αίμα. Αυτές οι ώρες είναι ένα πολύτιμο παράθυρο του χρόνου πρόσληψη πληροφοριών, αφομοίωση, σκέψη, μελέτη, ανάλυση, εργασία, δρομολόγηση.

 • Δημιουργήστε πνευματική και συναισθηματική ισορροπία στην καθημερινότητα: η πολλή σκέψη, η υπερβολική ανησυχία, υπερανάλυση και τα σαρωτικά συναισθήματα διαταράσσουν το πεπτικό σύστημα και τα όργανα της Γης. Μέσα από την ωριμότητα που κατακτάμε από τις καθημερινές εμπειρίες της ζωής, γινόμαστε σοφότεροι και αγνότεροι, μαθαίνουμε να πειθαρχούμε και να μην υπερβάλλουμε στον τρόπο που σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Το στοιχείο της Γης βρίσκεται σε ισρορροπία όταν στη ζωή μας υπάρχει αρμονία και μέτρο. Όταν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια σταθερή εσωτερική βάση που παραμένει ανεπηρέαστη από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συνεχείς διακυμάνσεις της ζωής.

 

Προτεινόμενη συνταγή: Κολοκυθόσουπα με πράσο, γλυκοπατάτα και γάλα καρύδας.

Ασκήσεις μεσημβρινών:

 • Εμπρόσθια κάμψη κορμού με λυγισμένα πόδια. (φωτογραφία

 • Κάθισμα του κορμού σε λυγισμένα γόνατα. (φωτογραφία 2)

 • Ύπτια κατάκλιση με λυγισμένα γόνατα. (φωτογραφία 3)

 • Όλες οι ασκήσεις ήπιας κάμψης, έκτασης και περιστροφής της άρθρωσης του γόνατος

Η μελαγχολική μαγεία του φθινοπώρου αποτυπώνεται στο υπέροχο μουσικό θέμα «Όταν έρχονται τα σύννεφα» του Μάνου Χατζηδάκη, από το άλμπουμ το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» ενώ ο Ανδρέας Εμπειρίκος γράφει σε ένα απόσπασμα από της «Οκτάνα»:

 

«Τοπία βροχερά του φθινοπώρου, με απώλειαν των νηπενθών

 

ανθέων, με ακαριαίας πτώσεις φύλλων, και βαθμιαίαν σβέσιν

 

των φωνών του υψηλού καλοκαιριού, εις παραλίας και αιγια-

 

λούς όπου το κύμα, ηπίως επελαύνον, εδρόσιζε τα σώματα

 

με ιριδίζοντας αφρούς, πριν χαμηλώσει η εποχή πάσης ευθα-

 

λασσίας, πριν πέσει εις την αφάνειαν ο ύψιστος του θέρους μην…»

 


Για περαιτέρω μελέτη επί του θέματος μπορείτε να ανατρέξετε στις εξής βιβλιογραφικές πηγές:

 

Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Αλέξανδρος Τηλικίδης.

Η Ρεφλεξολογία συναντά τους Μεσημβρινούς και Τα Πέντε Στοιχεία, Άρτεμις Καρνέζη.

Shiatsu, the Complete Guide, Chris Jarmey & Gabriel Mojay. 

welldaycouk

 
Πώς να προσαρμοστείς αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του Σεπτέμβρη, κάνοντας έξυπνες και anti-stress κινήσεις ματ. ...της Ελένης Γιαννούκου
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016 10:14

Πώς να προσαρμοστείς αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του Σεπτέμβρη, κάνοντας έξυπνες και anti-stress κινήσεις ματ.

...της Ελένης Γιαννούκου

Img 1831

Τρεις Σεπτέμβρη σήμερα και εύχομαι σε όλους έναν καλό και ευλογημένο μήνα! Είναι αλήθεια ότι η έλευση του Σεπτέμβρη σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή της νέας σεζόν.Γι’ αυτό το λόγο ο συγκεκριμένος μήνας είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς μήνες του χρόνου για όλο τον κόσμο.

Μετά την ξέγνοιαστη περίοδο της καλοκαιρινής ραστώνης, των συχνών εξόδων στα ταβερνάκια και της ξεκούρασης μακρυά από τη ρουτίνα της εργασίας, έρχεται ο Σεπτέμβρης να μας προσγειώσει στη ζοφερή πραγματικότητα των αυξημένων υποχρεώσεων.´Ολα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν!

Ωστόσο, η προσγείωση στην καθημερινή ρουτίνα μετά τις διακοπές είναι ομαλή μόνο για λίγους ανθρώπους, ενώ, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η πλειοψηφία αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να ξαναβρεί τους παλιούς ρυθμούς και να επιστρέψει στο συνηθισμένο πρόγραμμα.

Img 1835

Πράγματι, όλοι έχουμε διαπιστώσει εμπειρικά ότι η επιστροφή στο γραφείο μετά τις διακοπές είναι σκληρή και η προσαρμογή στους εξοντωτικούς ρυθμούς των πόλεων είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως αρκετοί άνθρωποι υποφέρουν από το Σύνδρομο Κατάθλιψης Μετά τις Διακοπές ή συντομογραφικά PVDS (Post-Vacations Depression Syndrome) που συνδέεται με έντονο στρες,μελαγχολία, απογοήτευση και αγγίζει τα όρια της κατάθλιψης.

Με ποιο τρόπο όμως μπορούμε να προσαρμοστούμε αποτελεσματικά στην εργασία και στις οικογενειακές υποχρεώσεις χωρίς να υποφέρουμε από δυσάρεστα συναισθήματα και πεσμένη διάθεση; Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τη χαρά και την ηρεμία που είχαμε το καλοκαίρι και να νιώθουμε εξίσου όμορφα και το φθινόπωρο;

Img 1832

Έχω λοιπόν να προτείνω 10 δοκιμασμένες πρακτικές που λειτουργούν πολύ καλά και μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση.

 1. Προγραμματίζουμε να επιστρέψουμε 2-3 ημέρες νωρίτερα, ώστε να έχουμε τον χρόνο να τακτοποιήσουμε ανειλημμένες υποχρεώσεις και το σπίτι, πριν επιστρέψουμε στο εργασιακό πόστο και στους εξοντωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι όλα είναι υπό έλεγχο και μειώνουμε το άγχος και την αγωνία που δημιουργούν οι εκκρεμότητες που είχαμε αφήσει πριν τις διακοπές.

 2. Φροντίζουμε να επικοινωνήσουμε με συναδέλφους μέσω τηλεφώνου ή e-email για να ενημερωθούμε εγκαίρως για τυχόν αλλαγές και εξελίξεις που συνέβησαν όσο λείπαμε, ώστε να πάμε προετοιμασμένοι στην εργασία μας .

 3. Αναζητούμε τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας .Οι συναντήσεις με καλούς φίλους και συγγενείς λειτουργούν πάντα ευεργετικά στην ψυχολογία και στη διάθεσή μας. Πριν επιστρέψουμε λοιπόν στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, φροντίζουμε να βρεθούμε μαζί τους, να ανταλλάξουμε τις καλοκαιρινές μας εμπειρίες,να ανανεώσουμε τις σχέσεις μας και να μοιραστούμε σκέψεις και σχέδια για τη νέα σεζόν.

 4. Φτιάχνουμε στην ατζέντα μας ένα πλάνο όπου θα καταγράφουμε όλες τις υποχρεώσεις, εκκρεμότητες και καθήκοντα που έχουμε μέσα στην εβδομάδα.Αυτή η τεχνική θα μας βοηθήσει να βάλουμε προτεραιότητες και να οργανώσουμε αποτελεσματικά το πρόγραμμα της κάθε ημέρας.

 5. Διατηρούμε την καλή φυσική κατάσταση που αποκτήσαμε χάρη στον ήλιο και τη θάλασσα, πραγματοποιώντας εγγραφή άμεσα στο γυμναστήριο ή σε κάποιο σπορ. Η ευεξία που θα νιώσετε μετά την άσκηση σε συνδυασμό με την κοινωνικοποίηση θα σας φτιάξουν σίγουρα τη διάθεση!

 6. Δεν διστάζουμε να ζητάμε βοήθεια όταν την χρειαζόμαστε. Είναι παγίδα να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να διαχειριστεί μόνος του τον φόρτο εργασίας που συσσωρεύεται μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

 7. Λέμε ναι στις σύντομες εξορμήσεις αυθημερόν κατά τη διάρκεια του χρόνου, αφού είναι εξαιρετικές ευκαιρίες ψυχικής ανανέωσης και τόνωσης.

 8. Σκεφτείτε μια δραστηριότητα που σας άρεσε να κάνετε στις διακοπές και δοκιμάστε να την συμπεριλάβετε στην εβδομαδιαία ατζέντα. Εντάξτε δηλαδή στο πρόγραμμά σας ευχάριστες υποχρεώσεις που σας ικανοποιούν και σας ομορφαίνουν τη ζωή, ώστε να μη βιώνετε τις διακοπές ως τη μοναδική ευκαιρία απόδρασης από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

 9. Περιποιηθείτε το σώμα σας και αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές η επιδερμίδα και τα μαλλιά εμφανίζουν σημάδια αφυδάτωσης και γι’ αυτό χρειάζονται συχνά ενυδάτωση.

 10. Εάν δεν λειτουργούν οι παραπάνω πρακτικές ήρθε η ώρα να λάβετε δραστικές αποφάσεις και αλλαγές στη ζωή σας. Μήπως τελικά νοσταλγείτε έντονα την αίσθηση της ελευθερίας των διακοπών που στερείστε στην καθημερινή σας ζωή;Μήπως νιώθετε έντονο στρες γιατί η καθημερινή ρουτίνα είναι παραφουσκωμένη με επιλογές, δεσμεύσεις και συνήθειες που δεν σας εξυπηρετούν; Απεναντίας μάλιστα σας κάνουν να βιώνετε αρνητικά συναισθήματα; Αξίζει να απαντήσετε με επίγνωση στα παραπάνω ερωτήματα και να προχωρήσετε σε αλλαγές που θα αναβαμίσουν την ποιότητα της ζωής σας!

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή αρχή!

Ελένη Γιαννούκου

 

Βιογραφικό

giannoukoufinal

Η Ελένη Γιαννούκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία, ενώ το πάθος της για το αρχαιοελληνικό πνεύμα την οδήγησε στη φιλοσοφική έρευνα. Το 2013 απέκτησε με άριστα (9,81) το μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κλάδο της Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη γνωσιολογία και την οντολογία. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια και σε δύο σεμινάρια Κλασικής Φιλοσοφίας που διοργάνωσε το Princeton University σε συνεργασία με το ΜΙΘΕ. Εργασίες και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στη Φιλοσοφική Επιθεώρηση Φιλοσοφεῖν και σε επιστημονικά περιοδικά.Έχει επίσης επιμεληθεί ειδικές σειρές βιβλίων σε εκδοτικούς οίκους και έχει εργαστεί ως ασκούμενη δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ταχυδρόμος, πραγματοποιώντας τοπικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Επόμενο επαγγελματικό της βήμα είναι να εξιδικευθεί στην επιστήμη της ανθρώπινης ανάπτυξης (Life Coaching), βοηθώντας τους ανθρώπους να αναπτυχθούν και να φτάσουν τους στόχους που οι ίδιοι επιθυμούν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο e-mail:elenigiannoukou@gmail.com

 
Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης: "Υπαρξιακή Ψυχολογία: Οι προϋποθέσεις μιας καλής συντροφικής σχέσης"
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016 15:42

Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης: "Υπαρξιακή Ψυχολογία: Οι προϋποθέσεις μιας καλής συντροφικής σχέσης"

Μια βιωματική ομιλία του Ψυχολόγου - Ψυχοθεραπευτή Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη για τα προβλήματα στις κοντινές σχέσεις των ανθρώπων, για τα αληθινά υπαρξιακά αιτήματα τους, και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί μια σχέση για να είναι ικανοποιητική και γεμάτη νόημα.(video)

Image1vas

Μια εμπειρική ομιλία στο youtube.
Μια προσπάθεια αποκατάστασης βασικών παρεξηγήσεων, για το:
- Γιατί θέλουμε να «κοιμόμαστε όρθιοι», ενώ είμαστε «ξύπνιοι»;
- Τι είναι φυσιολογική και τι άρρωστη σχέση;
- Γιατί μας ελκύουν τόσο πολύ οι συγχωνευτικές σχέσεις;
- Ποιες οι προϋποθέσεις της υγιούς συμβίωσης;
- Γιατί φοβόμαστε την εγγύτητα;
- Ποιες είναι οι ασθένειες του σχετίζεσθαι στην Ελλάδα;
- Ποια είναι τα προβλήματα στις οικογένειες;
- Το σημαίνει αυτογνωσία;
- Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται την ψυχοθεραπεία;
Και άλλα.

Ακούστε την στο παρακάτω Link.
:http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

 
Feng Shui: Oπάλιος, λέγεται ότι φέρνει τύχη, ευτυχία, χρήματα, θετικές σκέψεις και δημιουργικότητα. Έλκει την αγάπη, τον αυθορμητισμό.
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2016 12:05

Feng Shui: Oπάλιος, λέγεται ότι φέρνει τύχη, ευτυχία, χρήματα, θετικές σκέψεις και δημιουργικότητα. Έλκει την αγάπη, τον αυθορμητισμό.

opal123 500x400

ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ: 
Ανήκει στα Ένυδρα Οξείδια του Πυριτίου και είναι πυριτικό άλας . Έχει σκληρότητα 5,5-6,5 και είναι μια παραλλαγή του χαλαζία. Ο Οπάλιος είναι ένα «ζελέ» πυριτίου που πάνω του είναι τοποθετημένες σε στρώσεις σφαίρες Κριστοβαλίτη, οι οποίες είναι και η αιτία των ιριδισμών του.

ΧΡΩΜΑ: Κανονικά άχρωμος αλλά όταν έχει προσμίξεις είναι καφέ, καφεκίτρινος, καφεμαύρος, ιριδίζων.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
• Πήρε το όνομα του από τη Σανσκριτική λέξη «upala» που σημαίνει "λίθος/κόσμημα".
• Ο αρχαιότερος Οπάλιος έχει βρεθεί σε μια σπηλιά στην Κένυα μαζί ανθρώπινα οστά ηλικίας 6.000 ετών, από τον ανθρωπολόγο Λούις Λίκι (1903-1972).
• Στην αρχαία Ελλάδα πίστευαν ότι μέσα στον Οπάλιο ζούσε το πνεύμα της αλήθειας και πως το πετράδι αυτό μπορούσε να αποκαλύψει το μέλλον στον κάτοχο του. 
• Οι Άραβες πίστευαν πως πέφτει από τον ουρανό μαζί με τις αστραπές και το θεωρούσαν ένα ιδιαίτερα τυχερό πετράδι.
• Στο στέμμα του Αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας υπήρχε ένας μεγάλος Οπάλιος ο «Ορφανός» που λέγεται ότι προστάτευε τη βασιλική τιμή.
• Ένα μυθιστόρημα του 1887 του Γουόλτερ Σκοτ, στο οποίο η ηρωίδα του είχε στην κατοχή της ένα καταραμένο οπάλιο, έδωσε στο λίθο τον τίτλο του καταραμένου ή γρουσούζικου πετραδιού. Το μύθο αυτό ακολούθησαν και άλλοι μέχρι που η βασίλισσα Βικτώρια άρχισε να χαρίζει οπάλια για ευτυχία και τύχη σε ένα βασιλικό γάμο και έτσι οι μύθοι που τον ακολουθούσαν πέρασαν στο παρασκήνιο.

ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ:
• Τα οπάλια πιστεύεται πως προσελκύουν τα χρήματα, την αφθονία και φέρνουν επιτυχία στον οικονομικό τομέα.
• Χαρίζει τύχη, αγάπη, δύναμη, θετικές σκέψεις, αντοχή, πίστη και συγχώρεση.
• Οξύνει την αντίληψη και τη μνήμη, διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και την επικοινωνία.
• Κατάλληλο για όσους ασχολούνται με τον χώρο της τέχνης και ιδίως της έκφρασης, γιατί χαρίζει δημιουργικότητα και τους βοηθά να δίνουν σε αυτό που κάνουν τον καλύτερο εαυτό τους.
• Εναρμονίζει και ισορροπεί, αυξάνοντας την ψυχική ευφορία. Μας δίνει αυθορμητισμό, ζωτικότητα, θετική δέσμευση απέναντι στην οικογένεια και αγάπη προς τα παιδιά.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ:
• Προστατεύει από την κακοτυχία, τις συγκρούσεις και τις φιλονικίες.
• Απαλλάσσει από τα καταπιεσμένα συναισθήματα, τη θλίψη και απομακρύνει τη μελαγχολία.
• Είναι φυλαχτό για τα νεογέννητα και την παιδική ηλικία. 
• Μας προστατεύει απο τις ακτίνες LEY και το γεωπαθητικό στρες.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 
• Είναι ένα αρκετά «επικίνδυνο» πετράδι στον έρωτα. Ο κάτοχός του ερεθίζεται ερωτικά, χάνει τις αναστολές του και αναζητά εφήμερες περιπέτειες. Ωστόσο δεν πρέπει να κατηγορούμε εξ ολοκλήρου το πετράδι, αφού αυτό απλώς βγάζει στην επιφάνεια όσα είναι ήδη κρυμμένα στην ψυχή του κατόχου του ούτως ώστε να μπορέσει να τα δει, να τα διαχειριστεί, να τα λύσει ή να τα απομακρύνει. 
• Τονώνει τη διαίσθηση, ενεργοποιεί την ψυχική ενόραση και διευκολύνει την ηθελημένη μετάβαση σε διαφορετικές Κοσμικές Κοινωνίες. 
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε ορισμένες αναστολές ή φοβίες.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
• Έχει την ιδιότητα να προστατεύει τα μάτια και να δυναμώνει την καρδιά.
• Δρα θεραπευτικά σε μολύνσεις και ιώσεις, διευκολύνει τον καθαρισμό του αίματος και των νεφρών.
• Φροντίζει το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και ανακουφίζει από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. 
• Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του στομάχου και του εντέρου.
• Βοηθά στη θεραπεία του Parkinson.

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Ο μαύρος, ο καφέ και ο γκρι Οπάλιος - Black, Brown and Grey Opal
• Απηχεί στο τσάκρα του Ιερού Οστού και στα όργανα αναπαραγωγής. Είναι ιδιαιτέρως χρήσιμος για την απελευθέρωση της σεξουαλικής και συναισθηματικής έντασης.

Ο μπλε Οπάλιος - Blue Opal
• Απηχεί στο Τσάκρα του Λαιμού και βοηθά την επικοινωνία, την επίτευξη των στόχων και ηρεμεί τα συναισθήματα.

Ο κερασί Οπάλιος - Cherry Opal
• Βοηθά στον καθαρισμό και την ενεργοποίηση του Τσάκρα της Βάσης και του Ιερού Οστού. Ο λίθος αυτός ενεργοποιεί τη διορατικότητα και υπενθυμίζει την αίσθηση του κεντραρίσματος.
• Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τη θεραπεία πονοκεφάλων που προέρχονται από ένα μπλοκαρισμένο και κλειστό Τρίτο Μάτι.

Ο Ροζ Οπάλιος - Pink Opal
• Φέρνει καλή τύχη, προσελκύει τον πλούτο, την αφθονία και την αγάπη.

Ο Χρυσοπάλιος - Chrysopal
• Ενθαρρύνει το άνοιγμα προς νέες εντυπώσεις και νέους ανθρώπους. Μας βοηθά να παρατηρήσουμε τον κόσμο με νέα ματιά. Τονώνει τη διάθεση και ανακουφίζει από συναισθηματικά βάρη.
• Αποτοξινώνει και αναζωογονεί το συκώτι και ανακουφίζει το αίσθημα του περιορισμού από την καρδιά και το στέρνο.

Οπάλιος της Φωτιάς - Fire Opal
• Έλκει τον πλούτο, τονώνει την προσωπική δύναμη, αφυπνίζει την εσωτερική φωτιά και προστατεύει από τον κίνδυνο.
• Είναι ένα σύμβολο ελπίδας για τις επιχειρήσεις και την ενίσχυση της ενέργειας.
• Είναι ένας λίθος που διευκολύνει την αλλαγή και την πρόοδο.
• Μας προετοιμάζει να ζήσουμε μια σχέση αγάπης και έρωτα, την οποία προστατεύει και ενισχύει με μια θετική δέσμευση.
• Απελευθερώνει τα βαθιά ριζωμένα αισθήματα θλίψης, ακόμα και αν αυτά προέρχονται από προηγούμενες ζωές.
• Βοηθά και υποστηρίζει τις θεραπείες.

Οπάλιος Aura - Opal Aura
• Διατηρεί την αγάπη, φέρνει καλή διάθεση και ευεξία.
• Προσπαθεί να εξαφανίσει τα συναισθήματα που οδηγούν σε πράξεις βίας και κακοποίησης.

Ο πράσινος Οπάλιος - Green Opal
• Είναι μια πέτρα καθαρισμού και αναζωογόνησης που προωθεί την συναισθηματική ανάρρωση. 
• Φιλτράρει πληροφορίες, δίνει νόημα, στην καθημερινή ζωή και φέρνει μια πνευματική προοπτική.
• Στηρίζει τις σχέσεις, την οικογένεια, διευκολύνει τη συγχώρεση και βοηθά στην τήρηση των δεσμεύσεων.

Ο Υαλίτης ή Οπάλιος του Νερού - Water Opal
• Είναι μια υπέροχη πέτρα για κρυσταλλοσκόπηση, τα υδάτινα βάθη της ενεργοποιούν τη σύνδεση με τα Πνευματικά Βασίλεια.
• Σταθεροποιεί τη διάθεση και συνδέει το Τσάκρα της Βάσης με αυτό της Κορυφής, τονώνοντας έτσι την εμπειρία του διαλογισμού.
• Ο Υαλίτης διδάσκει ότι το σώμα είναι ένα παροδικό όχημα για την ψυχή και βοηθά όσους κάνουν εξωσωματικά ταξίδια.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ:
• Κρατήστε τον ή τοποθετήστε τον κατάλληλα.
• Ακουμπήστε τον στην Καρδιά και το Ηλιακό Πλέγμα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ:
Καθαρίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φως του ήλιου.
Το οπάλιο είναι ένα πολύ ευαίσθητο πετράδι, και αν βρεθεί σε ξηρό περιβάλλον, αποβάλλει ένα ποσοστό του νερού που περιέχει στον χημικό του τύπο, και χάνει τη λάμψη και τους ιριδισμούς του. Μπορεί ακόμα να ραγίσει ή να θρυμματιστεί. Στα πρώτα στάδια η ζημιά μπορεί να διορθωθεί αν το κλείσουμε μέσα σε λίγο βρεγμένο βαμβάκι και το αφήσουμε έτσι για μια-δυο μέρες. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε την άμεση επαφή του με το δέρμα σας, γιατί ο ιδρώτας περιέχει στοιχεία που το καταστρέφουν.

Αντιστοιχεί στα Ζώδια: Καρκίνος, Λέων, Ζυγός, Σκορπιός, Αιγόκερως, Υδροχόος.
Αντιστοιχεί στα Τσάκρας: της Βάσης, του Ηλιακού Πλέγματος, της Καρδιάς και της Κορυφής.

Πηγή: Πολύτιμη Γη

 
Feng Shui: Αμέθυστος, το πετράδι της φιλίας, της αγάπης και της ειρήνης.
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Κυριακή, 21 Αύγουστος 2016 12:27

Feng Shui: Αμέθυστος, το πετράδι της φιλίας, της αγάπης και της ειρήνης.

047673000123403897372983

Ο Αμέθυστος είναι μία στοχαστική και κατευναστική πέτρα που λειτουργεί στα συναισθηματικά, πνευματικά και σωματικά επίπεδα για την προώθηση της ηρεμίας, της ισορροπίας και της ειρήνης. Χρησιμοποιείται επίσης για την εξάλειψη της ανυπομονησίας.

Ο Αμέθυστος χρησιμοποιείται ευεργετικά όταν κανείς ασχολείται με νομικά προβλήματα και χρήματα..

Στις ψυχικές και πνευματικές σφαίρες, ο αμέθυστος είναι μια εξαιρετική πέτρα για όλες τις χρήσεις που μποροεί να αυξήσει την πνευματικότητα και να ενισχύσει τη διαίσθηση και τις ψυχικές δυνάμεις όλων των ειδών. Αυτό επιτυγχάνεται κάνοντας μια σαφή σύνδεση μεταξύ του επιπέδου της γης και άλλων επιπέδων.Ο αμέθυστος είναι επίσης εξαιρετικό βωοήθημα για διαλογισμό και διαυγή όνειρα. Χρησιμοποιείται για να ανοίξει διαύλους  τηλεπάθειας, αναδρομής σε προηγούμενες ζωές, τη διόραση και την επικοινωνία με τους αγγέλους. Ο Αμέθυστος προστατεύει επίσης έναντισε  ψυχικές επιθέσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια πνευματικού έργου.

0 Αμέθυστος δεν είναι μόνο πέτρα ψυχικής προστασίας, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για την προστασία από τους κλέφτες, και να προστατεύει ταξιδιώτες.

Συναισθηματικά, ο αμέθυστος χρησιμοποιείται στη κρυστάλλοθεραπεία για να βοηθήσει να θεραπεύσει τις προσωπικές απώλειες και τη θλίψη. Ο αμέθυστος έχει μια ήπια ηρεμιστική ενέργεια για την προώθηση της γαλήνης, της ευτυχίας και ικανοποίησης. Επίσης,θεωρείται ότι φέρνει συναισθηματική σταθερότητα και εσωτερική δύναμη. Αυτή η σταθερότητα και η δύναμη δεν βοηθά μόνο μία σταθερή λαβή στη ζωή ενός ατόμου, αλλά μπορεί να ενισχύσει την ευελιξία και τη συνεργασία..

Ο Αμέθυστος είναι πολύ γνωστή - και από τους αρχαίους - ως μια πέτρα νηφαλιότητα. Έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιετίες για την πρόληψη της μέθης, και χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στο να απαλλαγούμε από τους εθισμούς στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά, το κάπνισμα, κλπ, και καταστροφική καταναγκαστικές συμπεριφορές όλων των ειδών.

Quartz-152638

ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ:
Ανήκει στην κατηγορία Πυριτικά Ορυκτά στην ομάδα Τεκτοπυριτικά. Είναι ποικιλία της οικογένειας του Χαλαζία. Ξεκινάει τη ζωή τους ως διάφανος χαλαζίας, αλλά όταν βρεθεί σε σημεία του Μανδύα της Γης όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες και πιέσεις γίνεται μοβ. Έχει Σκληρότητα 7 και Τριγωνικό κρυσταλλικό σύστημα.

ΧΡΩΜΑ: Από ανοιχτόχρωμο έως σκούρο μοβ.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
• Η ονομασία του προέρχεται από το στερητικό «α» και το ρήμα «μεθύω» επειδή οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το πετράδι αυτό προφυλάσσει τον κάτοχο του από τη μέθη.
• Πετράδια Αμέθυστων έχουν βρεθεί στην Γαλλία κοντά σε οστά προϊστορικών ανθρώπων που έζησαν ακόμη και 25.000 χρόνια πριν.
• Στην αρχαιότητα ο Αμέθυστος ήταν μια από τις σπανιότερες και πολυτιμότερες πέτρες, που η τιμή της συχνά ξεπερνούσε την τιμή του Διαμαντιού.
• Η Βασίλισσα Κλεοπάτρα λέγεται πως διέθετε ένα δαχτυλίδι φυλαχτό από Αμέθυστο που επάνω του είχε σκαλισμένη τη μορφή του Θεού Μίθρα.
• Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι όποιος έπινε κρασί από κύπελλο Αμέθυστου ή όποιος είχε απλώς ένα δαχτυλίδι Αμέθυστου δεν κινδύνευε να μεθύσει.
• Οι Αιγύπτιοι τον τοποθετούσαν ως φυλαχτό και πολύτιμο θησαυρό μέσα τους τάφους των Φαραώ.
• Κατά το Μεσαίωνα πίστευαν ότι ο Αμέθυστος διώχνει την υπνηλία και την οκνηρία, οξύνει το νου και προστατεύει τον κάτοχο του από τη μαγεία. Επίσης κατά την περίοδο αυτή στόλιζαν με αυτόν τα δαχτυλίδια των καθολικών επισκόπων, ακόμα και του ίδιου του Πάπα.
• Οι Άραβες πίστευαν ότι προστατεύει από τους εφιάλτες και την ποδάγρα (ουρική αρθρίτιδα).
• Η Μεγάλη Αικατερίνη είχε στείλει χιλιάδες εργάτες στα ορυχεία των Ουραλίων προκειμένου να εξορύξουν το πολύτιμο πετράδι.
• Πολλοί Αμέθυστοι διακοσμούν τα βασιλικά σύμβολα της Αγγλίας, στολίζουν το βασιλικό σκήπτρο, καθώς και το στέμμα του πρίγκιπα της Ουαλίας.
• Η τιμή του λίθου έπεσε όταν ανακαλύφθηκαν τα τεράστια κοιτάσματα στη Νότια Αφρική.

ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ:
• Ο αμέθυστος είναι το πετράδι της φιλίας, της αγάπης και της ειρήνης.
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει μόνο το πιο εξιδανικευμένο και αγνό είδος έρωτα.
• Πιστεύεται πως εξασφαλίζει συζυγική πίστη και οικογενειακή αρμονία.
• Προσφέρει πλούτο, αφθονία, υγεία, ακεραιότητα, ανεκτικότητα, νηφαλιότητα, αμεροληψία και αντίληψη.
• Προάγει τη δημιουργικότητα, το θάρρος, την αυτοεκτίμηση, την ανεκτικότητα, τη διαίσθηση και τον οραματισμό.
• Ενισχύει τη θέληση, φέρνει αισιοδοξία, ευτυχία και αυξάνει την αντοχή.
• Προσφέρει ισορροπία και αρμονία στο πνεύμα και το σώμα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ:
• Προστατεύει από τη μέθη και τους εθισμούς, διώχνει το θυμό, την οργή και το φόβο.
• Απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα, φέρνει γαλήνη στο νου και γενικά δρα ηρεμιστικά.
• Παρέχει προστασία από γεωπάθειες, την ακτινοβολία και τις γραμμές LEY.
• Προστατεύει τους αγρότες και τους ψαράδες.
• Κρατά μακριά το φθόνο και βοηθά στην αποκόλληση από παλιές καταστάσεις, δίνοντας μας βήμα για μια νέα αρχή.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
• Είναι ιδιαίτερα θεραπευτικός λίθος τόσο για το σώμα, όσο για το μυαλό και το πνεύμα.
• Σε πνευματικό επίπεδο μας βοηθά να πάρουμε πληροφορίες για να ζήσουμε πιο αρμονικά την καθημερινότητά μας.
• Βοηθά πάρα πολύ στις πνευματικές εργασίες, το διαλογισμό, την αυτοσυγκέντρωση και τις μαντείες.
• Έχοντας έναν αμέθυστο κάτω από το μαξιλάρι σας, μπορείτε να θυμηθείτε ευκολότερα τα όνειρά σας και να διεισδύσετε στο υποσυνείδητο σας.
• Ο λίθος αυτός φέρνει την κατανόηση του θανάτου και της αναγέννησης και ανακουφίζει από το άγχος.
• Μετατρέπει την αρνητική σκέψη σε θετική, διαλύει τα μπλοκαρίσματα και γειώνει την ενέργεια.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
• Μεγάλο βοήθημα σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, αϋπνία. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα.
• Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδυναμώνει τα όργανα καθαρισμού του αίματος.
• Ευνοεί την επούλωση τραυμάτων και χρησιμεύει στη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού, του πεπτικού και του απεκκριτικού συστήματος.
• Τονώνει και ρυθμίζει το ενδοκρινικό σύστημα και το μεταβολισμό. Βοηθά σε γυναικολογικά προβλήματα.
• Έχει μεγάλη πυκνότητα κραδασμού που είναι ισχυρή για όλες τις μορφές έντασης και πόνου.
• Προστατεύει από ρευματισμούς, αρθριτικά και τις κινητικές αντιδράσεις.
• Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής, των μολύνσεων και των ατελειών του δέρματος.
• Ανακουφίζει τους μώλωπες, τα οιδήματα και τον πόνο του προσώπου.
• Προστατεύει από τις αρρώστιες του αίματος, το διαβήτη και τα αφροδισιακά νοσήματα.
• Καταπολεμά τη νευρικότητα, τις νευραλγίες και τους σπασμούς.
• Εξουδετερώνει τη δηλητηρίαση από υδράργυρο.
• Χαρίζει άνεση και ανακούφιση στους ψυχολογικά ασθενείς.

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Ο Αμέθυστος σε σχήμα λουλουδιού - Amethyst Flower
• Έχει ιδιαίτερα υψηλή δόνηση.
• Οι αιχμές του βοηθούν να μεταφερθούμε στα εγκεφαλικά κύματα Β.
• Ενεργοποιούν και ηρεμούν το τσάκρα του Λαιμού και της Καρδιάς.
• Τα λουλούδια του Αμέθυστου φέρνουν φως και αγάπη στο περιβάλλον.
Ο Αμέθυστος Ανανάς ή διδυμίας - Amethyst Pineapple
• Είναι ένα από τα καλύτερα τονωτικά του Τρίτου Ματιού.
• Τονώνει όραση και διόραση καθώς και τα εξωσωματικά ταξίδια.
• Καθαρίζει την αύρα και βοηθά στις αυρικές διαγνώσεις.
• Φέρνει αρμονία στα όργανα του σώματα και είναι ευεργετικός για το ανοσοποιητικό σύστημα.
• Διευκολύνει την επαφή με τα μυθικά βασίλεια και τονώνει τη φαντασία.
Ο πορτοκαλόχρωμος ή κιτρινομόβ Αμέθυστος - Ametrine
• Είναι δυνατός και αρχέτυπος θεραπευτής.
• Βοηθά αν βρείτε μια θετική λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα.
• Περιέχει πληροφορίες και μπορεί να επηρεάσει το συλλογικό ασυνείδητο.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ:
• Συμπλέγματα και γέωδοι μπορούν να τοποθετηθούν στο περιβάλλον, ενώ οι αιχμές και τα βότσαλα χρησιμοποιούνται στη θεραπεία.
• Στρέψτε μια αιχμή προς το σώμα σας και φορτιστείτε με ενέργεια. Γυρίστε την προς το περιβάλλον και αποφορτιστείτε.
• Ιδιαίτερα ευεργετικός αν φορεθεί γύρω από το λαιμό ή την καρδιά.
• Για την αϋπνία ή τους εφιάλτες βάλτε τον κάτω από το μαξιλάρι σας.
• Αν φυτευτεί σε ένα χωράφι ευνοεί την ανάπτυξη των φυτών που τα βρώσιμα τμήματα του βρίσκονται κάτω από το έδαφος (πατάτες, καρότα, κλπ.)

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ:
Καθαρίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Προσοχή: η μεγάλης διάρκειας έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα του.

Αντιστοιχεί στα Ζώδια: Κριός, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθείς.
Αντιστοιχεί στα Τσάκρας: του Τρίτου Ματιού και της Κορυφής.

Πηγή: Πολύτιμη Γη  

 

 


Σελίδα 9 από 84
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση