ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Αν ποθείς την αλήθεια, είσαι σε καλό δρόμο. του Γρηγόρη Βασιλειάδη ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής,Διδάκτορας Ψυχολογίας (Ph.D.)
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2014 16:06

BASILEIADHS

Αν ποθείς την αλήθεια, είσαι σε καλό δρόμο.

Μέχρι να σου αποκαλυφθεί το πρόσωπο της Αλήθειας, θα πιστεύεις πως είναι σχετική, πως συγκατασκευάζεται στα συμφραζόμενα του εκάστοτε κοινωνικο-πολιτισμικού περιβάλλοντος, πως ο άνθρωπος την επινοεί επειδή έχει την ανάγκη να νοηματοδοτεί την πραγματικότητα για να επιβιώνει ψυχικά.

Όταν σου αποκαλυφθεί, έστω και μέσα από μια χαραμάδα της ψυχο-νοητικής σου επάρκειας, τότε όλα όσα πίστευες θα σου φανούν μονομιάς φαντασίες, ιστορίες ψεύτικες που λέμε στα μικρά παιδιά για να κοιμηθούν...

BASILEIADHS2

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2014 16:09
 
Σιχαίνομαι απολύτως την "αγαπουλίστικη" εκείνη στάση, που κάποιοι την ταυτίζουν με την συμπόνια. του Γρηγόρη Βασιλειάδη ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής,Διδάκτορας Ψυχολογίας (Ph.D.)
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Κυριακή, 12 Ιανουάριος 2014 20:28

BASILEIADHS

Σιχαίνομαι απολύτως την "αγαπουλίστικη" εκείνη στάση, που κάποιοι την ταυτίζουν με την συμπόνια. 

του Γρηγόρη Βασιλειάδη ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής,Διδάκτορας Ψυχολογίας (Ph.D.)Η αληθινή συμπόνια και θεραπεία προϋποθέτει την στάση του πολεμιστή: 

Μαχητής είναι αυτός που έχει "ματώσει" πάμπολλες φορές από τα δικά του λάθη, που έκανε με τα δικά του χέρια Τα έχει αναγνωρίσει επειδή τόλμησε να γίνει πολύ σκληρός προς τον εαυτό του και αποκαλυπτικός, και στόχος του είναι να διαπαιδαγωγήσει τους συνοδοιπόρους του διαπλάθοντας με ευθυκρισία κι απροκάλυπτη ευθύτητα της πολεμική τους συνείδηση και προοπτική.

BASILEIADHS2

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2014 16:10
 
Poetry Τherapy (Θεραπεία Μέσω Ποίησης) | Του Δημήτρη Π. Κρανιώτη
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 2014 19:32

Poetry Τherapy (Θεραπεία Μέσω Ποίησης) | Του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Γράφτηκε από τον  
   
  13f34e2b533e12c6166f88368dcd8c07 L
   

  Poetry Τherapy (Θεραπεία Μέσω Ποίησης) είναι η συνειδητή και εσκεμμένη χρήση της ποίησης με στόχο την θεραπεία. Πρόκειται για μια διαδικασία αλληλεπίδρασης ανάμεσα στην προσωπικότητα του αναγνώστη και στο ποιητικό κείμενο. Η ποίηση, ως μια καλλιτεχνική έκφραση ευέλικτη, πυκνή και αφαιρετική, συχνά συμβολική και μεταφορική, αποτελεί ένα δραστικό θεραπευτικό εργαλείο.

  Με τον όρο Poetry Τherapy (Θεραπεία Μέσω Ποίησης) εννοούμε την θεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί την ποίηση προκειμένου να βελτιώσει τη φυσική, νοητική και συναισθηματική υγεία των ατόμων ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και κοινωνικής ομάδας. Στηρίζεται στην πεποίθηση ότι βοηθά στην ανάδυση ενδόμυχων σκέψεων, στην επίλυση συγκρούσεων, στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, στη μείωση των επιπέδων άγχους, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της προσωπικής ανάπτυξης του ατόμου.

  Στη Θεραπεία Μέσω Ποίησης τα άτομα χρησιμοποιούν την ποίηση για να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, να επιλύσουν προβλήματα και να συνεχίσουν με μεγαλύτερη αυτογνωσία την προσωπική τους πορεία. Η αλληλεπίδραση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο ποίημα και στον αναγνώστη συμβάλλει στην προαγωγή της συναισθηματικής υγείας και μπορεί να δράσει αγχολυτικά, προληπτικά και θεραπευτικά, τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά.

  Η ενασχόληση μέσω της ποίησης με τη γλώσσα βοηθά ιδιαίτερα στην κοινωνικοποίηση του ατόμου, καθώς οδηγούμαστε στις πηγές της δικής μας έκφρασης και δημιουργικότητας, μέσω του ποιητικού λόγου, ενός λόγου καθολικού και οικουμενικού, που ταυτίζεται και συνδέεται με το εδώ και το τώρα.

  Κατά τη Θεραπεία Μέσω Ποίησης, το ποίημα αναδομείται και ανασυντίθεται, έχοντας γίνει η πρώτη ύλη για μια σωματική, συναισθηματική και αισθητική διαδικασία, βοηθώντας μας να ανασύρουμε μνήμες, αισθήσεις και συμπεριφορές. Ένα ποίημα μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την ανάσυρση μιας μνήμης, ενός τραυματικού γεγονότος, ενός αγαπημένου ή απεχθούς προσώπου.

  Η ποίηση, με τη συμπύκνωση και την αφαίρεση που μας προσφέρει, εξυπηρετεί την έκφραση και την επικοινωνία, συνδέοντας το καθολικό και το οικουμενικό με το ατομικό. Η ποίηση μας οδηγεί σε μια γνώση του εαυτού μας, καθώς μπορούμε να πούμε ότι δομικά ένα ποίημα αποτελεί το μοντέλο για την οργάνωση του εαυτού μας.

  Όπως από τις ετερόκλητες και συγκρουόμενες λέξεις δημιουργείται ένα ποίημα με ρυθμό και συνοχή, με τον ίδιο τρόπο από τη σύγκλιση των ενστίκτων μας δημιουργείται ένας εαυτός συμπαγής και ολοκληρωμένος. Η «συμπυκνωμένη» ποιητική γλώσσα, πλήρης σε εικόνες και νοήματα, αντιπροσωπεύει τις αντιφάσεις και τα παράδοξα της ύπαρξής μας και απελευθερώνοντας τη δύναμη της εικόνας, της μεταφοράς και του ρυθμού, μας βοηθάει να ανακαλύψουμε και να εκφράσουμε τη βαθύτερη αλήθεια μας.

  Στη Θεραπεία Μέσω Ποίησης δεν κρίνονται τα άτομα με βάση την ποιητική τους κλίση, αλλά ενδιαφέρει περισσότερο η διαδικασία και η επαφή του ατόμου με την προσωπική του δημιουργική πλευρά. Αξιοποιείται η μεταμορφωτική δύναμη που μπορούν να έχουν οι λέξεις και η γραπτή έκφραση, η οποία  λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης για τη συνάντηση με τον εαυτό μας και την προσωπική μας εξέλιξη.

  * Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι Ιατρός Ειδικός Παθολόγος και Ποιητής

  http://www.synek.gr/health/health-news/health-news-arts/item/78-poetry-therapy-therapeia-meso-poiisis-tou-dimitri-p-kranioti

  - Δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της Εφημερίδας "Σύγχρονη Έκφραση" - http://synek.gr

   
  4ο THERAPY PLANET FESTIVAL 2014
  News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
  Παρασκευή, 27 Δεκέμβριος 2013 17:48
  4ο THERAPY PLANET FESTIVAL 2014
  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

  4ο THERAPY PLANET FESTIVAL 2014
  Η Πρακτική, η Γνώση και οι Εξελίξεις στον Κόσμο της Θεραπείας


  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, 09:00 – 22:00
   
  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CARAVEL

  560062 442176689197485 914936026 n 
  Με κληρονομία την επιτυχία του 1ου, 2ου και 3ου Therapy Planet Festivalκαι γνώση της αναγκαιότητας του σήμερασας καλούμε στη γιορτή μας, να ανακαλύψετε τον κόσμο των Φυσικών-Εναλλακτικών Θεραπειών, της Ψυχοθεραπείας & Μεθόδων Προσωπικής Ανάπτυξης
   
  Γνωρίστε από κοντά ανθρώπους, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην έρευνα και την πραγμάτωση του Υγιεινού τρόπου ζωής, την Προστασίας του
  Περιβάλλοντος και την εξέλιξη των Θεραπειών .

   

  • 1 Ημέρα!
  • 10 Θεραπευτικές Εκπλήξεις!
  • 100 Διαλέξεις πάνω σε θέματα Υγείας και Ευεξίας!
  • 1000 Προϊόντα και Συσκευές για την Φυσική Ζωή και την Ευζωία!
   
  Συμβάλλετε με τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας.
   

  Ας βαδίσουμε με τον Ασκληπιό, τον Ιπποκράτη,
  τον Γαληνό και τον Φρόιντ...

   
  • 1 Ημέρα γεμάτη Φύση και Θεραπεία!
  • 10 Λόγοι να είστε Αισιόδοξοι και Χαρούμενοι!
  • 100 Τρόποι να είστε πάντα Υγιείς και γεμάτοι Ενέργεια!
  • 1000 Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σώσετε τον Πλανήτη!
  Για το ολοήμερο Συνέδριο ‘THERAPY PLANET 2014έχουν διαμορφωθεί: 
  • 5 αίθουσες ανοιχτές για το ευρύ κοινό, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να ακούσουμε τους ίδιους τους θεραπευτές και εκπροσώπους Κέντρων, σε 30’λεπτες ομιλίες ή σε 60’λεπτές παρουσιάσεις, αποδίδοντας τη δουλειά και το έργο τους. Δυνατότητα συμμετοχής στα Βιωματικά Εργαστήρια των εισηγητών επικεντρωμένα στις παραδοσιακές και νέες τεχνικές στην θεραπεία και την ευεξία.
  • Δυο μεγάλοι εκθεσιακοί χώροι, στους οποίους το ευρύ κοινό θα έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί περί τους 100 εκθέτες.  Να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες θεραπείας και εκπαίδευσης που προσφέρονται, τα παραδοσιακά και νέα προϊόντα και τις συσκευές θεραπειών και ευεξίας που κυκλοφορούν στην αγορά.
  Σας περιμένουμε και φέτος όλους εκεί..
   
  Πότε χρειάζεται να ξεκινήσω Ψυχοθεραπεία με εξειδικευμένο Ψυχολόγο;
  News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
  Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2013 11:03

  Πότε χρειάζεται να ξεκινήσω Ψυχοθεραπεία με εξειδικευμένο Ψυχολόγο;

  E-mailΕκτύπωση
   
   
   
  teen-anxiety

  Κάποιες φορές στη ζωή σου χρειάζεσαι να μιλήσεις σε κάποιον που μπορεί να σου προσφέρει βοήθεια:

  • http://www.aftognosia.gr/templates/ja_seleni/images/bullet.gif); line-height: 19px; overflow: hidden; background-position-x: 20px;">
   Όταν νιώθεις πως δεν μπορείς να το κάνεις αυτό μόνος/ μόνη σου,
  • http://www.aftognosia.gr/templates/ja_seleni/images/bullet.gif); line-height: 19px; overflow: hidden; background-position-x: 20px;">
   Όταν νιώθεις παγιδευμένος/ η λες και δεν υπάρχει μέρος για να αισθανθείς ασφαλής και προστατευμένος/ η,
  • Όταν νιώθεις ανήσυχος όλη την ώρα και δεν φαίνεται να μπορείς να πάρεις από πουθενά ικανοποιητικές απαντήσεις,
  • Όταν ο τρόπος που βιώνεις τη ζωή σου καθημερινά επηρεάζει τον ύπνο σου, τις διατροφικές σου συνήθειες, τη δουλειά σου, τις σχέσεις σου, και γενικά όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς σου,
  • Όταν ακόμα και οι συμβουλές που σου προσφέρει η οικογένειά σου, ο/η σύντροφός σου, και οι καλοί σου φίλοι δεν μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα,

  .... τότε χρειάζεσαι να απευθυνθείς στον επαγγελματία ψυχολόγο.

  Η αναγνώριση της ανάγκης σου για επαγγελματική βοήθεια είναι ένα πρώτο καλό βήμα προς την βελτίωση της ψυχο-σωματικής σου υγείας.

  Μέσα από την ψυχοθεραπεία μπορεί πράγματι να πάρει κανείς ουσιαστική βοήθεια σε μια ευρεία γκάμα προβλημάτων όπως είναι: η κατάθλιψη, οι συγκρούσεις στο γάμο, η απώλεια αγαπημένων προσώπων, οι δυσκολίες στις σχέσεις ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, το άγχος και η συναισθηματική πίεση.

  Η ψυχοθεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει σημαντικά στην εκπλήρωση των προσδοκιών μας για προσωπική ανάπτυξη κι αυτο-βελτίωση.

  Γενικά, η ψυχοθεραπεία έχει πάντα σκοπό της να προσφέρει μια θετική, δημιουργική και βοηθητική εμπειρία στους ανθρώπους, και μπορεί άμεσα ή μεσοπρόθεσμα να χρησιμοποιηθεί αυτή η βοήθεια από τους ενδιαφερόμενους ώστε να καλυτερεύσουν δραστικά την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

  Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους απευθύνεται κανείς στην ψυχοθεραπεία είναι οι εξής:

  ·        Συναισθηματική Πόνος

  Από καιρό σε καιρό όλοι μας ζούμε εμπειρίες που μας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα και πόνο. Κάποτε όμως η πίεση και/ή ο πόνος που βιώνουμε είναι ιδιαίτερα επίμονος ή έντονος και μας εμποδίζει να λειτουργήσουμε όπως θα θέλαμε στην καθημερινότητά μας. Στη περίπτωση λοιπόν που βιώνεις θλίψη, πένθος, ή επίμονο άγχος, η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τις υποβόσκουσες συνθήκες – αιτίες που προκαλούν τις δυσκολίες σου, τα συμπτώματα που ένιωθες να ανακουφιστούν, και η συναισθηματική σου ισορροπία να αποκατασταθεί.

  ·        Θέματα σχέσεων

  Η πίεση και το άγχος που αισθάνεσαι πολύ συχνά προέρχεται από δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στη σχέση σου με τον/ την σύντροφό σου, τον γονιό σου, το παιδί σου, κάποιον/ α συνεργάτη σου, ή γενικότερα κάποιον σημαντικό στη ζωή σου άνθρωπο.

  Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σου προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στο να καταλάβεις τις ρίζες του αυτού του προβλήματος που αντιμετωπίζεις στις σχέσεις σου, και να αποκτήσεις τις δεξιότητες που χρειάζεσαι προκειμένου να βελτιώσεις τις σχέσεις σου, κάνοντας τες πιο ικανοποιητικές για σένα και για τον άλλον.

  ·        Προσωπική Ανάπτυξη – Αυτογνωσία

  Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα εμπόδια που σε δυσκολεύουν να πετύχεις τους προσωπικούς, επαγγελματικούς, και κοινωνικούς σου στόχους και να γίνεις το άτομο που θα ήθελες να είσαι.

  Μολονότι μπορεί να είσαι ένας άνθρωπος χωρίς ανησυχητικά συμπτώματα ή δυσκολίες, μπορείς, με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας, να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου και τους άλλους, καθώς και τρόπους ώστε να ζεις την ζωή σου με μεγαλύτερη προσωπική ικανοποίηση κι ευεξία.

  ·        Σεξουαλικά προβλήματα

  Η δυσκολία να ικανοποιηθεί κανείς σεξουαλικά, και οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες είναι προβληματικές καταστάσεις που παρουσιάζονται πολύ συχνά στη ζωή μας.

  Παρόλη την φυσική αμηχανία που μπορεί κανείς να αισθάνεται όταν αποφασίζει να μιλήσει γι’ αυτά, η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στην κατανόηση και στην άμβλυνση των ψυχολογικών συνθηκών που παρεμβαίνουν κι εμποδίζουν την ομαλή σεξουαλική ζωή.

  ·        Δεξιότητες αντιμετώπισης προβλημάτων

  Αρκετά συχνά η συναισθηματική πίεση ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στις σχέσεις σου μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολικό αίσθημα ντροπής, σε ανεπαρκή επικοινωνία, σε ελλιπή διεκδικητική στάση & συμπεριφορά, ή/ και σε αδυναμία ελέγχου του θυμού. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις ή να ενισχύσεις τις δεξιότητες που χρειάζεσαι για να αντεπεξέλθεις ικανοποιητικά στις πιο σημαντικές περιοχές της ζωής σου.

  ·        Πένθος

  Το γεγονός ενός βίαιου αποχωρισμού σου από έναν σημαντικό σου άνθρωπο – μέσω χωρισμού, ή θανάτου- μπορεί να σου προκαλέσει μεγάλο πόνο και να ρθεις αντιμέτωπος με τη δυσκολία σου να χειριστείς τα δυσάρεστα αυτά συναισθήματα. Μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία μπορεί να βοηθηθείς σημαντικά στο να αντιμετωπίσεις την απώλεια.

  ·        Τραυματικές εμπειρίες, Βία, Κακοποίηση

  Συχνά τα θύματα βίαιης συμπεριφοράς ή κακοποίησης διακατέχονται από πολύ έντονα συναισθήματα φόβου, θυμού, κι αβοηθησίας, που επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητά τους να ζήσουν μια ευχάριστη και λειτουργική ζωή.

  Η ψυχοθεραπεία είναι σε θέση να παρέχει ένα ασφαλές κι εμπιστευτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείς να συζητήσεις όλα τα θέματα που αφορούν τις εμπειρίες θυματοποίησης, μαζί με έναν φροντιστικό, υποστηρικτικό άνθρωπο, τον ψυχοθεραπευτή σου, με τη βοήθεια του οποίου θα βρεις τρόπους να προχωρήσεις με μεγαλύτερη δύναμη κι αισιοδοξία στη ζωή σου.

  ·        Ψυχικές Διαταραχές

  Οι άνθρωποι που υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές (κλινική κατάθλιψη, διαταραχές άγχους, ψυχογενείς διαταραχές διατροφής) μπορούν να βοηθηθούν από ένα ολιστικό πρόγραμμα θεραπείας, που περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία κι άλλες μορφές παρέμβασης: φαρμακοθεραπεία, ομοιοπαθητική, κι άλλες εναλλακτικές μορφές θεραπείας.

  http://www.aftognosia.gr/atomiki-psixotherapia/90-pote-xreiazete-na-ksekiniso-psychotherapeia-me-psychologo.html

  Image15

  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977.86.64.61

  (Για πληροφορίες, ή για να κλείσετε ραντεβού, επικοινωνείτε καθημερινά, πρωϊνές ώρες,10.30 - 12.00 π.μ. στο κινητό τηλέφωνο)

  E-mail:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

  facebookhttps://www.facebook.com/gbasileiades1

  ΔιεύθυνσηΠαπαδιαμαντοπούλου 2, & Λ. Βασ. Σοφίας γωνίαΑΘΗΝΑ

  (Πλησίον Στάσης Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

   


  Σελίδα 80 από 82
  ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
  ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»
  ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ: ΟΙ MAD STREET ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ»   Στην νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική ...

  Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
  Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
  Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

  ATTICANEWS.GR στο Facebook

  Powered by Jasper Roberts - Blog
  Διαφήμιση
  Διαφήμιση