ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Βαριέσαι ε; Πλήττεις θανάσιμα με όλα & με όλους; Αναρωτιέσαι τι νόημα έχει να ζεις τώρα; του Γρηγόρη Βασιλειάδη ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής,Διδάκτορας Ψυχολογίας (Ph.D.)
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2014 12:18

Βαριέσαι ε; Πλήττεις θανάσιμα με όλα & με όλους; Αναρωτιέσαι τι νόημα έχει να ζεις τώρα;

Η "βαρεμάρα" έχει παρόμοιες ρίζες με την κατάθλιψη.

BASILEIADHS

Είναι η κακή, η προβληματική διαχείριση της ψυχικής σου ενέργειας. 
Η άστοχη κι επιζήμια χρησιμοποίηση του προσωπικού σου χρόνου.
Η ανεπίγνωστη υποταγή σου στην τάση σου για αυτοκαταστροφή.
Η ενδοτική συνεξάρτησή σου με το πάθος της ήττας.

Μα, πάνω απ' όλα, είναι ο φόβος σου για την ερωτική διάσταση της ύπαρξής σου, και της ζωής στο σύνολό της.

Το αντίδοτο; δες χωρίς περιστροφές όλο σου το σκοτάδι στην ψυχαναγκαστική επιδίωξη της ασφάλειας σου, λαχτάρησε την αυτό-παράδοση όπως ο ασθενής το γλυκό το φάρμακο, θυμήσου πως, πίσω και πάνω απ' όλα, είσαι παιδί και πως όλα -επειδή είναι πολύ σοβαρά- είναι παιχνίδι...!

BASILEIADHS2

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2014 12:20
 
Ελκυστική Δευτέρα! Αυτή την εβδομάδα μπορείς να ζήσεις ότι αποφασίσεις σήμερα.
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2014 11:15
Ελκυστική Δευτέρα! Αυτή την εβδομάδα μπορείς να ζήσεις ότι αποφασίσεις σήμερα. 
 
Αυτό το Σάββατο 25/1 στις 2-9μμ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εξέλιξης. 

Επιτυχία & Προσωπικός Σκοπός Ζωής
Διάρκεια: 7 ώρες & 1 ατομική συνεδρία. Δίδεται Βεβαίωση Συμμετοχής.

Για τα υπόλοιπα εργαστήρια αυτογνωσίας & εκπαιδευτικά προγράμματα καλέστε στο 2114094463,http://www.autognwsia.gr/2013/

http://us5.campaign-archive1.com/?u=a9c4f361d7c05355fb2390ba2&id=b14fdd219c

Βάλε έναν "μικρό" στόχο

για αυτή την εβδομάδα. Μπορεί να αφορά στην καριέρα σου, στις σχέσεις, στην επικοινωνία & την δικτύωση, ή ακόμη στο σώμα, στην υγεία και στα συναισθήματα σου!

Όταν βάζουμε έναν στόχο καλό θα είναι να είναι συγκεκριμένος, απλός και σημαντικός για εμάς ώστε να βιώσουμε τα οφέλη της υλοποίησης του άμεσα. Οι συνήθη λόγοι αποτυχίας είναι η ασάφεια, οι μεγάλες προσδοκίες αλλά κυρίως, η ουσία των στόχων μας που πιθανά να αφορούν σε κάποιον ή σε κάτι "έξω" από εμάς.  

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2014 11:16
 
Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια Τι κάνουν και περνούν καλύτερα
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2014 10:44

Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια

Τι κάνουν και περνούν καλύτερα

Γιατί μερικά ζευγάρια φαίνονται πιο ικανοποιημένα από άλλα; Ταιριάζουν όντως μεταξύ τους ή αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα αλλά τα διαχειρίζονται με πιο αποτελεσματικό τρόπο; Συνήθως το επίπεδο της ευτυχίας μας προβλέπεται από μικρά καθημερινά πράγματα. Δεν έχει να κάνει με το πόσο αγαπιέστε ή με το αν ταιριάζουν οι προσωπικότητές σας. Τα πράγματα που κάνουν τη διαφορά μπορεί να είναι κοινότυπα, αλλά οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτά λείπουν από τα περισσότερα ζευγάρια. Δείτε πώς μπορείτε να κρατήσετε μια ευτυχισμένη σχέση:

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Το να πηγαίνετε για ύπνο ενώ είστε τσακωμένοι δεν είναι το καμπανάκι του τέλους μιας σχέσης – είναι απλώς ένας τρόπος να εκτονωθεί η ένταση. Το να σκέφτεστε ότι μια διαφωνία πρέπει να έχει πάντα κάποιο συμπέρασμα και μια απολογία είναι επιβλαβές. Είναι καλύτερα να αποδέχεστε ότι οι διαφωνίες δεν μπορούν να επιλυθούν πάντα. Τα ζευγάρια περνούν χρόνια ολόκληρα προσπαθώντας να αλλάξει ο ένας τη γνώμη του άλλου, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες διαφωνίες έχουν τις ρίζες τους σε θεμελιώδεις διαφορές στον τρόπο ζωής, την προσωπικότητα ή τις αξίες.


Δώστε βάση στην ποιότητα

Για το βιβλίο της The Best Kept Secret (Το πιο καλά κρυμμένο μυστικό) η ψυχολόγος Τζάνετ Ράιμπσταϊν πήρε συνέντευξη από 200 ζευγάρια για να ανακαλύψει τι κάνει τη σχέση τους ευτυχισμένη. Ένα χαρακτηριστικό τους ήταν το πώς περνούσαν χρόνο μαζί. Ακούμε συνέχεια ότι τα ζευγάρια πρέπει να περνούν χρόνο μόνοι τους, σε ιδιαίτερες στιγμές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει, αλλά η Ράιμπσταϊν λέει ότι είναι ο χρόνος που περνούν σε πιο πεζές δραστηριότητες, όπως τα ψώνια ή το μαγείρεμα, είναι που τους δένει. Όταν καθορίζετε κάποιο χρόνο για να μείνετε μαζί είναι πιο αποτελεσματικό όταν συμβαίνει ένα Σαββατοκύριακο το μήνα παρά ένα συγκεκριμένο βράδυ κάθε βδομάδα.


Το άγγιγμα είναι σημαντικό

Ήδη από το 1938, ο ψυχολόγος Λιούς Τέρμαν του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ανακάλυψε ότι υπήρχε ελάχιστη σχέση ανάμεσα στη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής και τη συνολική ικανοποίηση από τη σχέση. Σε μία μελέτη παρατηρήθηκε ότι τα πιο επιτυχημένα ζευγάρια είχαν πολύ πιο συχνά σωματική επαφή μεταξύ τους, με μη σεξουαλικό τρόπο (ακουμπούσε ο ένας στον ώμο του άλλου, κάθονταν πιο κοντά κ.λπ.). Αυτές οι μικρές χειρονομίες και όχι το σεξ, έκαναν τη διαφορά.

Δείξτε κατανόηση

Όταν είστε θυμωμένοι με τον/την συντροφό σας το να διακρίνετε την επιρροή που έχετε στους αγαπημένους σας είναι πολύ δύσκολο τη στιγμή που είσαστε συγκεντρωμένοι στα δικά σας συναισθήματα. Τα πιο επιτυχημένα ζευγάρια έχουν επίγνωση του ότι ο καθένας είναι ευάλωτος στα συναισθήματα του άλλου και προσπαθούν να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους.

Το μυστικό

Το να επιζητείτε την απόλυτη ειλικρίνεια με το σύντροφό σας δεν είναι πάντα ωφέλιμο. Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια συγκρατούνται όταν υπάρχει μεγάλη ένταση.

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/2744

 
Πως να χαρείς την ζωή σου Συμβουλές για να ζεις όπως εσύ θέλεις
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2014 10:37

Πως να χαρείς την ζωή σου

Συμβουλές για να ζεις όπως εσύ θέλεις

Η ζωή είναι στιγμές που παίρνουν και χάνονται. Στο χέρι μας είναι να δημιουργούμε εκείνες τις συνθήκες ώστε να τις κάνουμε όλο και πιο ευχάριστες. Μπορεί να εξωτερικά γεγονότα να μην είναι με το μέρος μας. Ωστόσο ας τα δούμε σαν προκλήσεις για να εξελιχθούμε, να γίνουμε καλύτεροι άλλα και να ζήσουμε καλύτερα.
- Μην διστάσετε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας στους γύρω σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε, η επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά. Μπορεί τις πρώτες φορές να βρείτε εμπόδια, η επίμονη όμως τα κάμπτει όλα, άλλα γίνονται πάντα με καλοπροαίρετη διάθεση.
- Η πολλές ώρες εργασίας δεν είναι προτεραιότητα, άλλα η ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους που μας αγαπάνε, μας γεμίζει απίστευτη ενέργεια και μας κάνει ακόμα πιο ολοκληρωμένους. Σίγουρα μας κάνει να κοιμόμαστε με ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα χείλη μας.
- Η ευτυχία δεν έχει σχέση με την αφθονία των υλικών αγαθών. Η ευτυχία κρύβεται στα μικρά και ουσιαστικά της ζωής και κυρίως βρίσκεται στους αγαπημένους μας ανθρώπους.
- Πολλά μπορούμε να κάνουμε αρκεί εμείς να θέλουμε, ας αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες ως προκλήσεις για να μάθουμε αλλά και να γίνουμε καλύτεροι.
- Δυσκολίες όλοι αντιμετωπίζουμε, αλλά ας δούμε τι κάνουν οι επιτυχημένοι για να ανταπεξέλθουν, σίγουρα δεν μιζεριάζουν και δεν ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλοι. 
- Μην αφήνουμε ποτέ το αίσθημα της ζήλειας να μας κυριεύσει και να μας τρώσει τα σωθικά, οι άλλοι είναι αυτοί που είναι για τους εαυτούς τους, ας επικεντρωθούμε στο εγώ και πως θα βελτιωθούμε
- Ας είμαστε ευγνώμονες για ότι έχουμε και ας μην ξεχνάμε να λέμε ευχαριστώ.
Η ζωή είναι με το μέρος μας, ακόμα και τις δυσκολίες έχουμε βάλει το χεράκι μας ως ένα βαθμό να τις προκαλέσουμε, ας αντιμετωπίσουμε την ζωή με τρόπο θετικό γιατί η ουσιαστική ευτυχία βρίσκεται στα μικρά, και ας δούμε όλα τα δείνα ως αφορμές για να γίνουμε καλύτεροι. Όλοι μπορούμε αρκεί να θέλουμε!!! Εσύ θέλεις;

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/2782

 
Γράφω για να ακούσω. του Γρηγόρη Βασιλειάδη ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής,Διδάκτορας Ψυχολογίας (Ph.D.)
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2014 10:02

Γράφω για να ακούσω. του Γρηγόρη Βασιλειάδη ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής,Διδάκτορας Ψυχολογίας (Ph.D.)

BASILEIADHS

Γράφω για να ακούσω.
Μήπως και η δύναμη που κινεί το χέρι μου σκουντήξει την ψυχή μου και ξυπνήσει. 
Και μαζί της, πάρουν σάρκα τα όνειρα που γέννησαν και συντροφεύουν οι πληγές μου.
Κι αφήσω το νερό του ποταμιού που τρέχει δίπλα μου ασταμάτητα να με παρασύρει...

 

BASILEIADHS2

 


Σελίδα 80 από 84
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση