ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Το Elatos Resort & Health Club παρουσιάζει το Elatos Mountain Wellness - Discover a better you
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 12:31

Το Elatos Resort & Health Club παρουσιάζει το 

Elatos Mountain Wellness - Discover a better you

resized 160527 ELA 0321

Ύστερα από 20 χρόνια λειτουργίας το Elatos Resort & Health Club καινοτομεί παρουσιάζοντας το Elatos Mountain Wellness - Discover a better you, το απόλυτο πρόγραμμα ευεξίας στην καρδιά του Παρνασσού! Παράλληλα δημιουργεί το Elatos Mountain Wellness Members Club, τα μέλη του οποίου απολαμβάνουν όσα προσφέρει το πρόγραμμα με ειδικά προνόμια.

 

Το Resort μετατρέπεται σε έναν μοναδικό προορισμό ευεξίας για τους επισκέπτες του αλλά και όσους κατοικούν ή διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή, προσφέροντας δραστηριότητες fitness και aqua classes για ενήλικες και παιδιά, υπηρεσίες spa, καθώς και ειδικά σχεδιασμένα wellness retreats διάρκειας 3, 5 ή 7 ημερών.

resized elatoswlns191116-0162

Fitness δραστηριότητες και aqua classes

Κάθε Σαββατοκύριακο το Resort παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης ομαδικών προγραμμάτων fitness δωρεάν σε όσους διαμένουν σε αυτό, ενώ όσοι βρίσκονται ή κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού μπορούν να συμμετέχουν μέσα από το Elatos Mountain Wellness Members Club. Το πρόγραμμα fitness διαφοροποιείται ανά Σαββατοκύριακο περιλαμβάνοντας μια μεγάλη γκάμα από αθλητικές δραστηριότητες όπως bootcamp, cross training, yoga, pilates, aqua classes, kids swimming, baby swimming, personal training κ.ά., οι οποίες πραγματοποιούνται τόσο στο εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα γυμναστήριο του Resort και στην πισίνα όσο και στους εξωτερικούς χώρους του, στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που αγκαλιάζει το ξενοδοχείο, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία wellness στη φύση.

resized elatoswlns191116-6582

Elatos Spa by Apivita

Η wellness εμπειρία ολοκληρώνεται μέσα από τις προτάσεις ομορφιάς, αναζωογόνησης και χαλάρωσης που προσφέρει το Elatos Spa by Apivita. 

Οι θεραπείες διαφέρουν κάθε Σαββατοκύριακο και περιλαμβάνουν περιποιήσεις προσώπου και σώματος για άντρες και γυναίκες, συνεδρίες μασάζ και ρεφλεξολογία δίνοντας τη δυνατότητα της απόλυτης απόδρασης/αναζωογόνησης στη φύση. Είτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του spa είτε στο chalet σας, αφεθείτε στα χέρια των ειδικών και απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες των υψηλής ποιότητας φυσικών, ολιστικών καλλυντικών της Apivita.

resized elatoswlns191116-6614

Wellness Retreats

Στο πλαίσιο του Elatos Mountain Wellness - Discover a better you το Elatos Resort & Health Club δημιουργεί εξειδικευμένα Wellness Retreats διάρκειας 3, 5 ή 7 ημερών και σας καλεί να δώσετε στον εαυτό σας τη φροντίδα που του αξίζει. 

Yoga, Detox & Spa, Wellness & Culture, Family Wellness, Bootcamp Fitness είναι οι βασικές θεματικές των ολοκληρωμένων προγραμμάτων ευεξίας που το Resort έχει σχεδιάσει ειδικά για εσάς, μέσα από τα οποία θα έρθετε σε επαφή με το σώμα και το πνεύμα σας, απολαμβάνοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία αποτοξίνωσης για όλη την οικογένεια. 

Ολιστικές θεραπείες, απελευθέρωση του στρες και εσωτερική ηρεμία, συνεδρίες personal training, θεραπείες spa, υγιεινά γεύματα με την καθοδήγηση διατροφολόγου, γνωριμία με την αρχαία ιστορία, την τοπική κουλτούρα, την ευεξία, την άσκηση και τη χαλάρωση είναι κάποια μόνο από όσα μπορείτε να βιώσετε. 

resized elatoswlns191116-6783

Elatos Mountain Wellness Members Club

Το Elatos Resort & Health Club φροντίζει για τη δική σας ευεξία αλλά και της οικογένειάς σας δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ακολουθήσετε τις αγαπημένες συνήθειες της καθημερινότητας και κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Αποκτώντας την κάρτα-μέλους του Elatos Mountain Wellness παρακολουθείτε όλα τα ομαδικά προγράμματα του Σαββατοκύριακου, έχετε ελεύθερη πρόσβαση στο γυμναστήριο, στην πισίνα και στο jacuzzi, ενώ απολαμβάνετε ειδικά προνόμια στις θεραπείες spa και τις υπηρεσίες personal training. H συνδρομή είναι Ημερήσια, Σαββατοκύριακου, Εβδομαδιαία, Μηνιαία, Εξάμηνη και Ετήσια.

 

 

To πρόγραμμα Elatos Mountain Wellness - Discover a better you του Elatos Resort & Health Club πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Premium Wellness Consulting που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών ευεξίας υψηλού ποιοτικού επιπέδου σε ξενοδοχεία, εταιρείες και ιδιώτες με υπηρεσίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων Fitness, Yoga, Aqua, Διατροφή, Θεραπείες Spa, Wellness Retreats κ.ά. Η εταιρεία The North Face, που έχει ως στόχο της να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους αθλητές να ξεπερνούν τα όριά τους, προσφέρει τις στολές των εξειδικευμένων συνεργατών του προγράμματος, ενώ οι θεραπείες και τα προϊόντα του spa είναι της Apivita, της πρώτης ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών.

 
Σχολή Αυτογνωσίας - Συστημικό Ψυχόδραμα| Σάββατο 3/12, 10:30πμ- 1μμ
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2016 07:56
 

Συστημικό Ψυχόδραμα|
Σάββατο 3/12, 10:30πμ- 1μμ

Το ψυχόδραμα είναι ένα είδος ομαδικής θεραπείας η οποία επινοήθηκε από τον Jacob Moreno. Πρόκειται για μία μέθοδο διερεύνησης του ψυχισμού των ατόμων, στην οποία οι συμμετέχοντες δραματοποιούν, δηλαδή αναπαριστούν θεατρικά, τωρινά, παρελθοντικά, ακόμη και μελλοντικά γεγονότα από τις ζωές τους, αντί να μιλούν απλώς γι’ αυτά.

Αυτό που πρέπει να δραματοποιηθεί από τους συμμετέχοντες δεν είναι μόνο η βιωμένη εμπειρία τους αλλά και οι ψυχολογικές εκφάνσεις που τη συνοδεύουν, όπως σκέψεις και συναισθήματα ή τρόποι αντιμετώπισης ενός προβλήματος.

Το ψυχόδραμα βασίζεται στην αρχή της ενέργειας και της ενότητας. Τα πάντα είναι ενέργεια και όλοι- σε κάποιο επίπεδο- είμαστε ένα. Αλληλεπιδρούμε διαρκώς άλλοτε με προφανή τρόπο κι άλλες φορές μέσα από ασήμαντες φαινομενικά στιγμές και συμπτώσεις.

Στο ψυχόδραμα δίνεται  έμφαση στην έξω λεκτική έκφραση και στο βίωμα των συμμετεχόντων. Όμως δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η αξία της φυσική παρουσίας των ατόμων που συχνά από μόνη της συμβάλει δημιουργικά στο συνολικό αποτέλεσμα.

Το σώμα χρησιμοποιείται πρωταρχικά για ενημέρωση. Παρατηρώντας αισθήσεις και κινήσεις που συνήθως διαφεύγουν της προσοχής και μέσα από την  ενεργή  ροή εσωτερικών διεργασιών… σωματικών αισθήσεων και  συναισθημάτων… παράγεται μια νέα εμπειρία  συγκίνησης που προηγείται της αλλαγής.

Απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να προσεγγίσουν λύσεις σε καθημερινά τους προβλήματα μέσα από μια συστημική θεραπευτική εμπειρία.

Συντονίστρια:
Χριστιάνα Μήλα
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια Ψυχοθεραπεύτρια

Για οποιαδήποτε πληροφορία, απορία, διευκρίνηση καλέστε με. Χριστιάνα Μήλα. Τ.6972140184

Δικαίωμα συμμετοχής:
Μόνο κατόπιν προσωπικής επικοινωνίας με την υπεύθυνη κα Χριστιάνα Μήλα.


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 | 10:30 – 13:00
Και κάθε πρώτο Σάββατο έκαστου μήνα, με προαιρετική συμμετοχή

Κόστος: 30 €

Χώρος Διεξαγωγής:
Σχολή Αυτογνωσίας
Αλεξάνδρου Ασημακοπούλου 9
173 42 Άγιος Δημήτριος, Αθήνα

Πληροφορίες:
Σχολή Αυτογνωσίας
211 4094463 |   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  |autognwsia.gr

 
Copyright © 2016 Η Σχολή Αυτογνωσίας: Σύμβουλοι & Εναλ/ κοί Θεραπευτές, All rights reserved.
Σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!

Our mailing address is:

Η Σχολή Αυτογνωσίας: Σύμβουλοι & Εναλ/ κοί Θεραπευτές
Αλεξάνδρου Ασημακοπούλου 9
Athens, PA 17342
Greece

 

 
ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 13:49

ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Img 4337

Ομιλία – συζήτηση, με θέμα: «Η δύναμη του Παιχνιδιού», που οργάνωσαν η Διεύθυνση των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ», πραγματοποιήθηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, παρουσία της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρίας Χαραλαμπίας Ζηλάκου.  

 

Ομιλητής ήταν ο ψυχολόγος και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Κωνσταντίνος Φύσσας.

 

Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της τόνισε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη  που βρίσκομαι σήμερα εδώ κοντά σας  και σας ευχαριστώ θερμά  που μας τιμάτε και απόψε με την παρουσία σας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα τόσο για το ενδιαφέρον που δείχνετε  όσο και για την συμμετοχή σας.

Κύριο μέλημα μας είναι να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά  σαν ξεχωριστές προσωπικότητες.

Προσφέροντας ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον  με αγάπη,  γνώση,  εμπειρία τα οποία αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία του εξειδικευμένου προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

Συνεχίζουμε δυναμικά και αυτή τη  σχολική χρονιά, να προωθούμε Προγράμματα για τα παιδιά μας,  για τους γονείς,  και τους παιδαγωγούς  μας.

Στο πλαίσιο λοιπόν, της  στήριξης Επιμορφωτικών Προγραμμάτων, διοργανώσαμε  σε συνεργασία με το Πρόγραμμα ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ και υλοποιούμε  σήμερα  Ομιλία με θέμα «Η δύναμη του παιχνιδιού» που πραγματοποιείται  με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Η δύναμη του παιχνιδιού»  είναι ένα σύγχρονο πρωτοποριακό πρόγραμμα προαγωγής του παιχνιδιού για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των γονέων και των παιδαγωγών για τη σημασία του παιχνιδιού καθώς και η προσφορά ιδεών και λύσεων για την υποστήριξη του παιχνιδιού  διότι το παιχνίδι είναι στη φύση του παιδιού.

Αποτελεί βασικό στοιχείο της ανάπτυξης και παίζει σημαντικό ρόλο στη γνωστική, σωματική, κοινωνική και συναισθηματική εξέλιξη του παιδιού καθώς και στην ανάπτυξη του λόγου που σχετίζεται άμεσα με την μετέπειτα σχολική πορεία.

Ο ρόλος του παιχνιδιού  είναι  σημαντικός.  Αναγνωρίζεται ως ένα από τα βασικά και αναφαίρετα δικαιώματα των παιδιών, σύμφωνα με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού. 

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπάρχουν   παράγοντες οι οποίοι  έχουν αρνητική επίδραση στο  παιχνίδι με αποτέλεσμα το παιχνίδι να  έχει περιοριστεί σημαντικά.

Δεν θα ήθελα να εμβαθύνω στο θέμα αφού έχουμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε κοντά μας, τον Ψυχολόγο, κύριο Κωνσταντίνο Φύσσα, υπεύθυνο προγράμματος Παίζοντας ο οποίος θα μας ενημερώσει επαρκώς τον οποίο και ευχαριστούμε.

Εμείς σας προτρέπουμε να προσπαθείτε να βρίσκετε καθημερινά ευκαιρίες για παιχνίδι με τα παιδιά σας και να χαίρεστε   τις πιο ευτυχισμένες ώρες,  κάνοντας  το καλύτερο γι αυτά. 

Ευχαριστώ θερμά τον Σύμβουλο Δημάρχου τον κ. Βασίλη Καραγιάννη, την Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών, το εκπαιδευτικό, το βοηθητικό προσωπικό και όλους εσάς. Σας ευχαριστώ, να είστε όλοι καλά!»

 

Κατά την ομιλία του ο κ. Φύσσας, σημείωσε ότι στόχος του προγράμματος «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ»  είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους γονείς και τους παιδαγωγούς, για την αναγκαιότητα του παιχνιδιού στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Επίσης, να προσφέρει λύσεις  και ιδέες για την υποστήριξη του παιχνιδιού στην καθημερινότητα των παιδιών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι,  οι γονείς που παρακολούθησαν την ομιλία είχαν την ευκαιρία να θέσουν  ερωτήματα  στον κ. Φύσσα και να συζητήσουν σχετικά με τη διαχείριση του χρόνου, την αναγκαιότητα του παιχνιδιού, αλλά  και τις συνέπειες από τη μείωση του παιχνιδιού στην καθημερινότητα των παιδιών τους.

 
Είναι πλέον επίσημο! Oι σεξιστές και οι «playboy» πάσχουν από ψυχικές ασθένειες
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2016 11:38

Είναι πλέον επίσημο!

Oι σεξιστές και οι «playboy» πάσχουν από ψυχικές ασθένειες
 
110bc-man-flirts

Οι άνδρες που συμπεριφέρονται σαν αχαλίνωτοι "playboy", ή αισθάνονται πανίσχυροι απέναντι στις γυναίκες, είναι πιθανότερο να πάσχουν από ψυχικά νοσήματα, σε σύγκριση με εκείνους που δεν επιδεικνύουν τέτοια σεξιστική συμπεριφορά, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Counseling Psychology.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της μελέτης εντοπίστηκαν συσχετισμοί ανάμεσα στη σεξιστική συμπεριφορά και προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη και η τάση για κατάχρηση ουσιών.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 70 μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ τα τελευταία 11 χρόνια, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 19.000 άντρες. Οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο οι συμμετέχοντες πληρούσαν χαρακτηριστικά 11 "μοντέλων" που αντικατοπτρίζουν το τι θεωρεί η κοινωνία ως "παραδοσιακή" αρρενωπότητα (επιθυμία για νίκη, ανάγκη για συναισθηματικό έλεγχο, ανάληψη κινδύνων, βία, κυριαρχία, σεξουαλική ασυδοσία, αυτοδυναμία, αίσθημα υπεροχής της εργασίας, εξουσία επί των γυναικών, περιφρόνηση για την ομοφυλοφιλία, επιδίωξη του κοινωνικού κύρους).

Γενικά, οι συμμετέχοντες που τηρούσαν σε μεγάλο βαθμό χαρακτηριστικά των "μοντέλων αρρενωπότητας", είχαν χειρότερη ψυχική υγεία, αν και τα αποτελέσματα διέφεραν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά αρρενωπότητας.

Τα χαρακτηριστικά που φάνηκε να συνδέονται περισσότερο με προβλήματα ψυχικής υγείας είναι η σεξουαλική ασυδοσία ή αλλιώς συμπεριφορά του "playboy", το αίσθημα εξουσίας επί των γυναικών και το λεγόμενο αίσθημα της "αυτοδυναμίας" (self-reliance). Οι άνδρες που έχουν πρόβλημα να ζητήσουν οδηγίες όταν χάνονται, είναι ένα κλασικό παράδειγμα αυτοδυναμίας, όπως εξηγεί ο δρ Τζόελ Γουόνγκ, καθηγητής συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Μπλούμινγκτον της Ιντιάνα και βασικός συγγραφέας της μελέτης.

Παράλληλα, όμως, οι άντρες που επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά είναι λιγότερο να αναγνωρίσουν τα προβλήματά τους και να αναζητήσουν βοήθεια.

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/25012

 
Η προετοιμασία των παιδιών για την άφιξη νέου μέλους στην οικογένεια. ...Της Άννας Σολωμού
News - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 13:58
...Η αγάπη δεν προλαβαίνει όλα τα λάθη και ούτε τα σβήνει όλα. Η αγάπη όμως διδάσκει την αποδοχή, την συγχώρεση και δίνει φτερά στην προσπάθεια.
 

Η προετοιμασία των παιδιών για την άφιξη νέου μέλους στην οικογένεια.

...Της Άννας Σολωμού

Γλυκιά προσμονή, χαρά αλλά και αρκετή αγωνία είναι μερικά από τα συναισθήματα που βιώνει  η οικογένεια καθώς αναμένει την άφιξη του νέου μέλους της. Κάθε ένας έχει να διαχειριστεί διαφορετικές υποχρεώσεις, προκλήσεις και προσδοκίες. Η φροντίδα της υγείας της μητέρας και του εμβρύου αρχικά- του βρέφους στη συνέχεια- έχουν πρωταρχική σημασία και απορροφούν αρκετό χρόνο και ενέργεια.

Ολόκληρο το οικογενειακό σύστημα αλλάζει, μετατοπίζεται από την πραγματικότητα που βίωνε πριν, σε μια νέα η οποία έχει μόνιμες (μεγαλύτερος αριθμός μελών) αλλά και μεταβαλλόμενες (περίοδος εγκυμοσύνης) διαστάσεις. Τα ενήλικα μέλη, γονείς, παππούδες  και λοιποί συγγενείς μπορούν να διαχειριστούν  πιο συνειδητά τις ρεαλιστικές δυσκολίες, τις αλλαγές της καθημερινότητας και τις συναισθηματικές  διακυμάνσεις που προκύπτουν από την χαρούμενη αυτή συγκυρία. Για τα παιδιά όμως αυτή η περίοδος συχνά γίνεται  αρκετά παράξενη ακόμη και αγχώδης.

Για να προετοιμάσουμε το παιδί για την άφιξη του αδελφού του χρειάζεται να λάβουμε υπόψη την ηλικία του. Για τα βρέφη έως 3 ετών καλό είναι να αποφεύγονται οι πολλές ή οι σύνθετες συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα και κυρίως οι κοινοτυπίες όπως «…θα αγαπάς το αδελφάκι σου, … θα παίζετε μαζί, … θα τον προσέχεις είσαι ο μεγάλος κ.ο.κ». Τα βρέφη δεν μπορούν να αντιληφθούν τόσο ασαφή και αφηρημένες έννοιες ούτε έχουν την δυνατότητα να συλλάβουν λεπτομερώς το μέλλον.

Η σχέση με το έμβρυο και έπειτα το νεογνό δημιουργείται σχεδόν με μια πηγαία φυσικότητα. Οι αντιδράσεις απέναντι στο αδελφάκι είναι περισσότερο αυθόρμητες και στιγμιαίες, χωρίς μεγάλη διάρκεια ή μονιμότητα.

Καθοριστική σημασία αυτή την περίοδο παίζει η αυτονόμηση η οποία ξεκινά περίπου στους 18 μήνες και θα κορυφωθεί κατά την προσχολική ηλικία. Η αυτονόμηση  προϋποθέτει την ασφαλή προσκόλληση, την ανάπτυξη δηλαδή μιας σταθερής και γεμάτη εμπιστοσύνη σχέσης με την μητέρα. Γι αυτό και όταν θα πρέπει να λείψει η μητέρα ενημερώνει πάντα για την απουσία της με την επανάληψη μιας απλής φράσης, σε ήπιο τόνο και σταθερή φωνή. Για τις ημέρες που η μητέρα θα διαμένει στο μαιευτήριο η προετοιμασία χρειάζεται να γίνει περισσότερο βιωματική δηλαδή με σύντομες περιόδους απουσίας της, παρά λεκτική.

Τα βρέφη ειδικά – και τα παιδιά γενικά – αγαπούν την ρουτίνα γι’ αυτό και θα πρέπει οι απαιτούμενες αλλαγές να δοκιμαστούν και να ξεκινήσουν σταδιακά πριν την άφιξη του μωρού όπως για παράδειγμα η αλλαγή στο δωμάτιο ή το κρεβάτι, τα πρόσωπα ή τον χώρο φύλαξης, βρεφικό ή παιδικό σταθμό κτλ.

Μικρές καθημερινές ρουτίνες όπως το τραγούδι της μητέρας και το παραμύθι ή η βόλτα με τον πατέρα μπορούν να διαφυλάξουν την ηρεμία αλλά και να ανακουφίσουν από το στρες και την κούραση όλη την οικογένεια.

Τα νήπια έως 5 ετών έχουν μεγάλη ανάγκη από κάθε μορφή επικοινωνίας αλλά και  την παροχή  χώρου για την ανεμπόδιστη και  μη- κατευθυνόμενη έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων. Το συμβολικό παιχνίδι βοηθάει πολύ τους γονείς να καταλάβουν τον εσωτερικό κόσμο των παιδιών ενώ είναι απλό, διδαχτικό και πολύ δημοφιλές το παιχνίδι με «κούκλες- μωρά/ οικογένεια». Επίσης, στα νήπια και τα μεγαλύτερα παιδάκια αρέσουν πολύ οι ιστορίες από την περίοδο της δικής τους εμβρυακής και βρεφικής ζωής. Μπορείτε να εμπλουτίσετε την αφήγηση με εικόνες, βίντεο και αρκετό χιούμορ.

Τέλος, ο πολύς διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος στην νηπιακή ηλικία (ειδικά στις οικογένειες με μοναχοπαίδι) συχνά οδηγεί στην υπερ- απασχόληση του παιδιού σε οργανωμένες δραστηριότητες. Καλό θα είναι λοιπόν, να αξιολογηθούν και να επιλεγούν οι δραστηριότητες εκείνες που πραγματικά ξεχωρίζουν ή είναι και εν τέλει εφικτές. Τα παιδιά άλλωστε εκτιμούν περισσότερο τον χρόνο που περνούν με τους γονείς, ιδιαίτερα την περίοδο που στο σπίτι έρχεται ένα μωράκι.

Κάθε παιδί, γονιός και οικογένεια είναι μοναδικές, ασύγκριτες οντότητες  που γράφουν την δική τους ιστορία αγάπης. Η αγάπη δεν προλαβαίνει όλα τα λάθη και ούτε τα σβήνει όλα. Η αγάπη όμως διδάσκει την αποδοχή, την συγχώρεση και δίνει φτερά στην προσπάθεια.

Κι επειδή γονιός δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι ! ξεκινάμε την σχολή γονέων «Γονικός Συναισθηματικός Αλφαβητισμός» γιατί όλοι οι γονείς έχουν δικαίωμα στην γνώση και την εξέλιξη !

Πηγή www.omorfizoi.gr

Σύμβουλος Προσωπικής & Οικογενειακής Ανάπτυξης

Συντονίστρια Σχολών Γονέων- Πανελλήνιος σύνδεσμος Σχολών Γονέων & μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας για την εκπαίδευση γονέων (F.I.E.P)
Περισσότερα

 

Η Σχολή Αυτογνωσίας: Σύμβουλοι & Εναλ/ κοί Θεραπευτές
Αλεξάνδρου Ασημακοπούλου 9
Athens, PA 17342
Greece 


Σελίδα 8 από 86
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion Η Celine Dion είναι απο τις γυναίκες που πέρασε έντονα την αρρώστια του συζύγου της μιας και πάνω από ...

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση