ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
"Ενδοσκοπήσεις" - Τα σκουπίδια της ζωής μας!. ...Γράφει ο Δημήτρης Νομικός. PDF Εκτύπωση E-mail
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 21:39

"Ενδοσκοπήσεις" - Τα σκουπίδια της ζωής μας!. ...Γράφει ο Δημήτρης Νομικός.

natures-massage

Είπα σήμερα να πετάξω έξω τα σκουπίδια μου.
Πήρα λοιπόν μια πολύ μεγάλη σακούλα και ξεκίνησα να τα μαζεύω, σκεφτόμενος τι δεν χρειάζομαι πραγματικά καθόλου.
Μάζεψα τις λύπες και τις στεναχώριες, γιατί είδα πως όταν τους χαμογελάς εξαφανίζονται, άρα δεν τις χρειάζομαι, προτιμώ να μένω με το χαμόγελο στα χείλη.
Μάζεψα τους θυμούς, τα μίση και τις κακίες, γιατί είδα ότι όταν αγαπάς, δεν έχεις χρόνο για τέτοια.
Μάζεψα προβλήματα, έγνοιες και άγχη, γιατί είδα πως όταν οδεύεις για τη λύση, τότε αυτά συρρικνώνονται στο πραγματικό τους μέγεθος, το οποίο είναι πολύ μικρότερο από αυτό που έχει δημιουργήσει το μυαλό.
Πέταξα μέσα στη σακούλα τους φόβους, γιατί είδα πως αυτοί εξανεμίζονται όταν μπαίνεις στη δράση, ενώ θεριεύουν όποτε ακίνητος τους παρατηρείς, και θέλω να είμαι άνθρωπος της δράσης.
Κοίταξα μια γύρα όλα τα πράγματα του σπιτιού μου. Όμορφα είναι, χρειαζούμενα όμως όχι. Πριν να τα αποκτήσω, δεν τα είχα, άρα είναι αποκτήματα. Και τα αποκτήματα, στο επόμενο μεγάλο ταξίδι δεν τα κουβαλάς μαζί σου. 
Κοίταξα τα σπίτια μου, τους κήπους και τη γη που μου ανήκει. Μου ανήκει; Θα με ακολουθούν για πάντα; Είμαι αυτά τα αποκτήματα; Που είναι ο Φαραώ που έφτιαξε τις πυραμίδες, και που θα είναι οι πυραμίδες στο βάθος του χρόνου;
Η σακούλα τελικά, είναι πολύ μικρή για όλα αυτά που πρέπει να μπουν μέσα της.
Πετάω ανέμελα και τα ρούχα που φοράω, και βγαίνω έξω γυμνός.
Τώρα, έχω ξεφορτωθεί όλα τα σκουπίδια.
Μαζί μου, μένουν τα ουσιαστικά που χρειάζομαι να κουβαλάω.
Έχω τη γνώση και τη δύναμη, αυτά που μέχρι τώρα έφτιαξα, να τα ξαναφτιάξω, και να τα κάνω ακόμα καλύτερα.
Έχω την ελευθερία να επιλέγω τι μου κάνει και τι δεν μου κάνει, και να βαδίζω προς αυτά.
Μπορώ να αποφασίζω την κάθε μου στιγμή για τα δημιουργήματά μου, να τα κρίνω, και να βλέπω ποιος ήμουν και ποιος έχω γίνει σε όλη τη διάρκεια της δημιουργίας μου.
Έχω την ικανότητα να λειτουργήσω πέρα από τις φοβίες μου, τις πεποιθήσεις μου και τις προσκολλήσεις μου, άρα ακόμα και αν αποτυγχάνω, δεν περιορίζομαι για να σταματώ.
Είμαι ένα θαύμα, που αν δεν το περιορίσω μόνος μου, ακόμα και αν πατηθώ στη λάσπη, κάποια στιγμή θα φυτρώσω. Ακόμα και αν συνθλιβώ στα βάθη της κόλασης, θα γίνω διαμάντι. Ακόμα και αν πνιγώ στους ωκεανούς, θα γίνω μαργαριτάρι.

Δημήτρης Νομικός

Συγγραφέας 

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη

DSC 9146

Ο Δημήτρης Νομικός γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά, στον οποίο κατοικεί μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς ξεκίνησε να προβληματίζεται με τα μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο. Το 1978 παρακολούθησε το βασικό σεμινάριο της μεθόδου Silva για τις δυνατότητες που έχουμε σαν άνθρωποι, ξεκινώντας έτσι το οδοιπορικό του στα μονοπάτια της αναζήτησης. Από το 1982 έως το 1984 μετείχε στις συνεδρίες του Καφενείου Σχολείου, μιας ψυχαναλυτικής μεθόδου για την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1983 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μελέτησε Χριστιανισμό, Ζεν Βουδισμό, Ταοϊσμό, εσωτερική φιλοσοφία, ψυχολογία, φυσιολογία εγκεφάλου, αστροφυσική και κβαντομηχανική, προσπαθώντας να απαντήσει τα ερωτήματά του. Συμμετέχει ενεργά σε ομάδες δυναμικού διαλογισμού για την νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας και ειρήνης. Το Σεπτέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Μια μέρα, μια ψυχή, τρεις ζωές, από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΟΝΟΥ. Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Γεύματα… ζωής, από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΟΝΟΥ.

Στοιχεία επικοινωνίας: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012739473960

 


Σελίδα 16 από 437

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ - 26 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους (trailer - photos)
ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ - 26 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους (trailer - photos)
Σπίτι μου Σπιτάκι μας (Home Again) Η λαμπερή, άψογη κωμικός και βραβευμένη με Όσκαρ Reese Witherspoon (Walk the Line, Big Little Lies, Legally Blonde) πρωταγωνιστεί ...

MIΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΣΤΙΣ ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ // Νέο τραγούδι!
MIΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΣΤΙΣ ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ // Νέο τραγούδι!
ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ «ΣΤΙΣ ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ» Μουσική: Μάριος Τόκας Στίχοι: Άλκης Αλκαίος Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του ...