ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Εργασίες «Antigraffiti» στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 17 Ιανουάριος 2018 14:15

Εργασίες «Antigraffiti» στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά

resized Antigraffiti Pavlos Melas Collage12

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες «Antigraffiti» στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με την εταιρεία Graffiti Stop “Solutions Simple and Easy”. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν στον καθαρισμό τοίχων και επιφανειών από οπαδικά και υβριστικά συνθήματα πολλών ετών και πραγματοποιούνται σε σημαντικά σημεία της Σταυρούπολης, στο Πάρκο Εδέσσης της Τερψιθέας, στο Βοτανικό Κήπο της Άνω Ηλιούπολης, στην υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά (Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου) και στο Πάρκο Χρυσοστόμου Σμύρνης στην περιοχή της Πρόνοιας.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Ιωσήφ (Άκη) Αράπογλου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των επεμβάσεων, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Στόχος είναι μέσω επεμβάσεων τοπικής κλίμακας σε συγκεκριμένα τοπόσημα του Δήμου, να αναμορφωθεί ο δημόσιος χώρος και να παραδοθεί στους πολίτες στην αρχική του μορφή, δηλαδή καθαρός και αξιοπρεπής. Τα υβριστικά συνθήματα και οι κάθε λογής μουτζούρες συνιστούν οπτική και πραγματική ρύπανση, ενώ δείχνουν ασέβεια στην περιουσία των δημοτών, καθώς απέχουν πολύ από την έννοια του graffiti που συνιστά μια μορφή τέχνης του δρόμου. Καλούμε όλους όσοι προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες να εκφραστούν και να αφήσουν τη σφραγίδα τους στο Δήμο με άλλο τρόπο, καθώς ο δημόσιος χώρος είναι τόπος έκφρασης, δράσης αλλά και συνύπαρξης και σεβασμού του κοινωνικού συνόλου».

resized PAVLOS MELAS ANTIGRAFFITI 27

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας ακολουθήθηκε μια ολιστική αντιμετώπιση των φαινομένων βανδαλισμού: πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες χρήσεις καθαρισμού επιτοίχιων επιφανειών, διακοσμητικών τούβλων αρχιτεκτονικής και μαρμάρων που ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένα από spray και μπογιές. Επιπλέον, οι επιφάνειες περάστηκαν με προστατευτικό υγρό που τις προστατεύει από μελλοντικές απόπειρες graffiti για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσες φορές καθαρίστηκαν σκαλοπάτια σε σχολεία, περάστηκαν με ειδικό αντιολισθητικό υγρό, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα από ενδεχόμενες πτώσεις και γλιστρήματα. Τέλος, οι εργασίες συνεχίζονται σε όλα τα κομμάτια του αστικού πλέγματος που έχουν «βανδαλιστεί» και επεκτείνονται και στις επόμενες δημοτικές ενότητες του Δήμου Παύλου Μελά, αρχής γενομένης με την περιοχή της Ευκαρπίας, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες παρεμβάσεις στην Πολίχνη.

 


Σελίδα 5 από 1476

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκηνοθέτης σε νέα τηλεοπτική σειρά, Επιστροφή στην τηλεόραση για τον Τζορτζ Κλούνεϊ, σχεδόν 20 χρόνια μετά.
Σκηνοθέτης σε νέα τηλεοπτική σειρά,  Επιστροφή στην τηλεόραση για τον Τζορτζ Κλούνεϊ, σχεδόν 20 χρόνια μετά.
Σκηνοθέτης σε νέα τηλεοπτική σειρά, Επιστροφή στην τηλεόραση για τον Τζορτζ Κλούνεϊ, σχεδόν 20 χρόνια μετά. O Αμερικανός ...

Λονδίνο, Aπεβίωσε αιφνιδίως η τραγουδίστρια των Cranberries.
Λονδίνο,  Aπεβίωσε αιφνιδίως η τραγουδίστρια των Cranberries.
Λονδίνο, Aπεβίωσε αιφνιδίως η τραγουδίστρια των Cranberries. Η τραγουδίστρια Ντολόρες Ο`Ριόρνταν του ιρλανδικού συγκροτήματος ...