ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Συμβουλές για τον χειμώνα Tips για πιο ζεστό σπίτι χωρίς θέρμανση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2016 09:50

Συμβουλές για τον χειμώνα

Tips για πιο ζεστό σπίτι χωρίς θέρμανση
8d76e-carpet-warm

Αν οι κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα σας τρομάζουν, διότι δεν ξέρετε πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό, μην ανησυχείτε πια. 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, που θα σας εξασφαλίσουν ένα ζεστό και χουχουλιάρικο περιβάλλον, ακόμα και χωρίς θέρμανση, αναμμένα καλοριφέρ ή τζάκι.

Χαλιά 
Τοποθετήστε χαλιά ή μοκέτα σε κάθε χώρο του σπιτιού, όπως το υπνοδωμάτιο, το καθιστικό και την κουζίνα. Θα αποτρέπουν την απώλεια θερμότητας μέσω του πατώματος, θα κάνουν τον χώρο να μοιάζει οπτικά πιο ζεστός, ενώ παράλληλα θα σας επιτρέπουν να περπατάτε σε ένα ζεστό και απαλό πάτωμα.

Σφραγίστε τις πόρτες 
Ελέγξτε γύρω από το πλαίσιο της πόρτας, αλλά και κάτω από αυτήν, μήπως εισέρχεται ο εξωτερικός κρύος αέρας. Τοποθετήστε στον πάτο της πόρτας αεροστόπ, για μόνωση και εξοικονόμηση ενέργειας και αποφύγετε, έτσι, την απώλεια του ζεστού αέρα.

Κλείστε τις κουρτίνες
Το πρωί, αν έχει ήλιο, φροντίστε να ανοίξετε τις κουρτίνες, μιας και το φυσικό φως του ήλιου θα σας προσφέρει πολύ ζέστη σε μια κρύα μέρα. Όταν, όμως, βραδιάσει και πέσει ο ήλιος είναι πολύ βασικό να κλείσετε τις κουρτίνες. Η θερμότητα που αποκτήσατε το πρωί θα «δραπετεύσει» από το σπίτι σας με τον ίδιο τρόπο που εισήλθε, μέσα από τα παράθυρα. Γι’ αυτό καλύψτε τα με κουρτίνες με βαρύ, χοντρό ύφασμα που θα παγιδέψουν την ζέστη στον χώρο σας.

Κλείστε τα αχρησιμοποίητα δωμάτια
Η κλειστή πόρτα θα αποτελέσει το εμπόδιο ανάμεσα στον χώρο που σας ενδιαφέρει να παραμείνει ζεστός και στον χώρο που δεν χρησιμοποιείτε. Ο ζεστός αέρας δεν θα μπορεί να ξεφύγει τόσο εύκολα, κάτι το οποίο μειώνει τις πιθανότητες απώλειας θερμότητας.

Μετά το ψήσιμο, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή
Κάθε φορά που μαγειρεύετε στον φούρνο, μόλις το φαγητό σας είναι έτοιμο, κλείνετε τον φούρνο σας και αφήνετε την πόρτα του ανοιχτή για λίγα λεπτά. Όλος αυτός ο καυτός αέρας θα ζεσταίνει την κουζίνα σας.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο
Εκμεταλλευτείτε το ζεστό νερό για να ζεστάνετε και ολόκληρο το σπίτι. Εκτός από το γεγονός ότι θα χαλαρώσετε και θα ζεσταθείτε μέσα στο ντους, αν αφήσετε την πόρτα ανοιχτή, ο ζεστός αέρας θα ταξιδέψει σε όλο το σπίτι, δημιουργώντας τις ιδανικές θερμοκρασίες στο περιβάλλον γύρω σας.

Φανελένια σεντόνια
Για έναν άνετο ύπνο, κατά τον οποίο δεν θα τρέμετε από το κρύο, θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι ζεστά, χοντρά, φανελένια σεντόνια και ένα παχύ πάπλωμα.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24718

 
Κακές συνήθειες Τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στο κρεβάτι
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2016 07:12

Κακές συνήθειες

Τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στο κρεβάτι
Δρ Στάλε Πάλεσεν, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bergen
09fdd-bed-argue-couple

O χρόνος παραμονής στο κρεβάτι μας κατά τη διάρκεια της ημέρας οφείλει να είναι ποιοτικός.

Χωρίς αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Υπολείμματα στρες και άγχους από όλη την διάρκεια της ημέρας είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρχουν. Συνήθειες που έχεις υιοθετήσει, είναι πιθανόν να σε εμποδίζουν από το να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις πραγματικά.

Σερφάρισμα στο Internet – Checking των λογαριασμών στα social media: 
Είναι πια διαδεδομένη συνήθεια και κομμάτι του daily routine μεγάλης μερίδας ατόμων. Πόσο όμως αυτό είναι βοηθητικό για έναν ομαλό ύπνο; Ελάχιστα. Το φως που εκπέμπεται από τις ηλεκτρονικές συσκευές, ιδίως όταν επικρατεί σκοτάδι γύρω σας, μπορεί να δημιουργήσει αυπνία.

Ο δρ Στάλε Πάλεσεν, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bergen αναφέρει ότι το κύριο πρόβλημα με τα κινητά και τα gadgets είναι το φως που εκπέμπουν. «Έχει τεκμηριωθεί ότι η έκθεση στον τεχνητό φωτισμό το βράδυ ενισχύει τους βιολογικούς μηχανισμούς που καθυστερούν τον ύπνο και επηρεάζει το βιολογικό ρολόι». Την επόμενη φορά που δεν θα σας «κολλάει» ύπνος, σκεφτείτε πόση ώρα πριν χρησιμοποιήσατε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές και τα βράδια σας θα αλλάξουν.

Τρώτε στο κρεβάτι: 
Μπορεί φαινομενικά να είναι μια ρομαντική συνήθεια, ωστόσο μπορεί να αποβεί εχθρική για την υγιεινή και του κρεβατιού σας αλλά και του στόματός σας.

Έντονη λογομαχία – Γκρίνια: 
Δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνική γλώσσα έχει συγκεκριμένη λέξη για να περιγράψει αυτή την κατάσταση. Η «κρεβατομουρμούρα» είναι ό,τι χειρότερο για το τέλος μιας κουραστικής ημέρας. Όχι μόνο κάνει κακό στην ψυχολογία του συντρόφου σας, αλλά και στη δική σας καθώς οι αρνητικές σκέψεις σας «ρουφούν» πολύτιμη ενέργεια για την εκκίνηση της επόμενης ημέρας. Αν νιώθετε ένταση, κάντε το αντίστροφο από αυτό που θα κάνετε... Αγκαλιάστε τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας. Το καλύτερο χαλαρωτικό.

Εργασία στο κρεβάτι: 
Το κρεβάτι θα πρέπει να είναι ο χώρος αποφόρτισης από όλες τις υποχρεώσεις και την κούραση της ημέρας. Ο χρόνος μπορεί να είναι χρήμα για εσάς και να θέλετε να αξιοποιείτε το κάθε του λεπτό για την διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι εύκολα το κρεβάτι μπορεί να συνδεθεί υποσυνείδητα με άγχος και στρες. Έτσι θα αυξηθούν οι πιθανότητες αϋπνίας.

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/24677

 
Tora Tora Tora トラ・トラ・トラ* Το Κ for Kiku Ψυχικού επιτίθεται στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016 10:11

Tora Tora Tora

トラ・トラ・トラ*

 Το Κ for Kiku Ψυχικού επιτίθεται στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας 

 

resized KforKiku-1

Σαμουράι ακονίζουν τα κατάνα τους για να αντιμετωπίσουν τις ματσέτες των άγριων φυλών του Αμαζονίου, όσο sake και pisco γεμίζουν τα ποτήρια για να εμψυχώσουν τους δεινούς πολεμιστές λίγο πριν η μάχη ξεκινήσει!

resized Assorted Sushi Rolls

Σ' αυτή τη μάχη που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν νικητής αναδείχθηκε ο ουρανίσκος! Δύο πολιτισμοί, δύο κουλτούρες συναντήθηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κουζίνα που οι ιαπωνικές τεχνικές αγκαλιάζουν τις περουβιανές πρώτες ύλες δίνοντας γεύσεις που ιντριγκάρουν. 

 

Το Κ for Kiku στο Ψυχικό γιορτάζει την πιο δημιουργική μάχη όλων των εποχών υιοθετώντας το λάφυρο αυτού του "πολέμου", τη Nikkei κουζίνα! Το λάφυρο γίνεται όπλο στη φαρέτρα του εστιατόριου με το λανσάρισμα δύο Tasting Menus που θα ταράξουν τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

resized KforKiku-2

Δυνατές γεύσεις, άξιοι εκπρόσωποι της ιδιαίτερης αυτής κουζίνας, διά χειρός Σταμάτη Σκριάπα σερβίρονται στη μέση του τραπεζιού δίνοντας το σήμα για τη μάχη των chopsticks αλλά και την αρχή ενός απολαυστικού δείπνου. 

resized Salmon Ceviche

Το Κ for Kiku στο Ψυχικό μας καλεί να γνωρίσουμε τη Nikkei κουζίνα μέσα από δύο πλήρη μενού που προσφέρονται σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές (€30 & €35). Ο ατμοσφαιρικός χώρος του, το φιλικό προσωπικό και η παιχνιδιάρικη διάθεση που κυριαρχεί στο εστιατόριο σε συνδυασμό με τις γεύσεις και τις τιμές αποτελούν τα εχέγγυα για μια ανεπανάληπτη εμπειρία. 

resized KforKiku-3 1

*είναι το ιαπωνικό ιδεόγραμμα που χρησιμοποιείται για να εκφράσει την επίτευξη της απόλυτης έκπληξης. Η λέξη "Tora" (虎, προφέρεται [tòɽá]) κυριολεκτικά μεταφράζεται ως τίγρης, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το αρκτικόλεξο της φράσης totsugeki Raigeki (突 撃 雷 撃, "αστραπιαία επίθεση")

 
Δουλεύοντας εξ αποστάσεως 7 τρόποι για να εργάζεστε αποτελεσματικά εκτός γραφείου
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016 09:37

Δουλεύοντας εξ αποστάσεως

7 τρόποι για να εργάζεστε αποτελεσματικά εκτός γραφείου
 
1c4dc-remote-worker

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας παροχής χώρων γραφείων Regus δείχνει ότι σχεδόν το 50% του εργατικού δυναμικού παγκοσμίως εργάζεται εξ΄ αποστάσεως τις μισές ημέρες της εβδομάδας. Πολλές φορές συμβαίνει να συνεργάζεστε με ανθρώπους που δεν έχετε ειδωθεί ποτέ από κοντά.

Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια, προτείνει σε επαγγελματίες που χρειάζεται να εργαστούν εκτός γραφείου 7 τρόπους για να είμαστε πιο παραγωγικοί. 

1. Αποκτήστε ηλεκτρονική επαφή με όλη την ομάδα.
Όπου και αν βρίσκεστε είναι καλό να υπάρχει επαφή μέσω καθημερινών virtual συναντήσεων. Αυτό κρατά την ομάδα ενωμένη και της θυμίζει συνεχώς τον κοινό στόχο. Επιπλέον η συχνή επαφή δίνει το σήμα στην διοίκηση και στους συνεργάτες πως ενώ δεν είστε εκεί, εξακολουθείτε να εργάζεστε και να κάνετε την δουλειά σας.

2. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογία για να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη
Δοκιμάστε να κρατάτε συνεχώς ανοικτό ένα παράθυρο συνομιλίας ή την κάμερα σας. Να είστε διαθέσιμοι στα messenger apps που χρησιμοποιείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε πάντα παρόντες σαν να εργαζόσασταν στο διπλανό γραφείο με την ομάδα σας. Μπορείτε να θέτετε ερωτήσεις ή νέες ιδέες οικοδομώντας έτσι την εμπιστοσύνη. Η σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημέρωση της ομάδας, μέσω ενός συστήματος αναφορών (reporting) για την πρόοδο κάποιου έργου, βοηθάει επίσης πολύ στην ομαλή πορεία της εργασίας.

3. Δώστε σε κάθε μέλος της ομάδας την ευκαιρία να χρησιμοποιεί έναν επαγγελματικό και άνετο χώρο εργασίας όπου  και αν βρίσκονται.
Εργασία από απόσταση δεν σημαίνει εργασία από το σπίτι ή από κάποιο καφέ. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να εργάζεται κανείς σε επαγγελματικούς χώρους, πολύ οικονομικά, με όλες τις ανέσεις και με απόλυτη ησυχία για να προχωρήσει την εργασία του. Για παράδειγμα η κάρτα Business World δίνει το δικαίωμα χρήσης γραφείου όποτε και για όσο χρόνο το χρειάζεσθε σε ολόκληρο το δίκτυο της Regus.

4. Να ακολουθείτε αυστηρά τις διαδικασίες του έργου και τους στόχους
Για να μην απομονώνονται οι άνθρωποι όταν  εργάζονται εξ’ αποστάσεως, είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθούνται αυστηρές λειτουργικές διαδικασίες. Λειτουργίες,  όπως διαδικασίες προς υπογραφή, σημεία ελέγχου της ποιότητας και καθημερινοί στόχοι θα πρέπει πάντα να τηρούνται αυστηρά.

5. Συναντηθείτε πρόσωπο με πρόσωπο
Όταν πρέπει, κανονίστε μια συνάντηση της ομάδας σας, στην οποία θα παρευρίσκονται όλοι ώστε για να γνωρισθούν από κοντά, είτε αυτό λέγεται συνάντηση στρατηγικού σχεδιασμού ή απλά μια ημέρα εκτός γραφείου. Βρείτε το σημείο συνάντησης που είναι πιο βολικό για όλη την ομάδα αντί να αναγκάζετε όλους να επισκεφθούν τα κεντρικά γραφεία.

6. Δημιουργήστε ομαδικό πνεύμα 
Οργανώστε μια εβδομαδιαία συνεδρία online gaming, διοργανώστε ένα παιχνίδι μέσω Skype ή απλά να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων με στόχο τόσο να προχωράει η εργασία αλλά και να κοινωνικοποιούνται οι εργαζόμενοι. Η ομάδα σας που εργάζεται εξ’ αποστάσεως δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεται ξένη.

7. Οργανώστε κατ’ ιδίαν συναντήσεις
Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που υπάρχουν ενάντια στην εξ’ αποστάσεως εργασία είναι αυτό της εμπιστοσύνης της διοίκησης: σύμφωνα με τη λογική της “διαχείρισης υπό στενή παρακολούθηση”, το  54% δηλώνει ότι η διοίκηση μιας εταιρίας ανησυχεί για το πώς μπορεί να ξοδεύουν το χρόνο τους οι εργαζόμενοι εξ’ αποστάσεως. Κανονίστε συχνές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με το διευθυντή σας, δώστε άμεσα αναφορές ώστε να ελέγχεται η παραγωγικότητά σας, δώστε γραπτές αναφορές επιτευγμάτων, ακούστε την ανατροφοδότηση και καθορίστε τους στόχους σας για το επόμενο διάστημα. 

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/24637

 
Εστιατόριο THRIA Υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο με νέα πιάτα!
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 17:34
Εστιατόριο THRIA

Υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο με νέα πιάτα!

 
Το εστιατόριο Thria που τόσο αγαπήσαμε από τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του, καλωσορίζει το φθινόπωρο και μας υπόσχεται νέες γευστικές απολαύσεις για τον ουρανίσκο μας.
 
 

Ο chef Δημήτρης Τασιούλας με την ομάδα του σέβονται και αγαπούν την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.
Με βάση αυτά παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή θαλασσινών και ψαριών, τα οποία πλέον έρχονται ολόφρεσκα από τη Χαλκιδική, αφού το Thria ξεκίνησε συνεργασία με τους ψαράδες της περιοχής. Δοκιμάστε το χταπόδι Χαλκιδικής με σάλτσα σουτζούκι μιράν και το φαγκρί με σάλτσα σαφράν!

 

Ιδιαίτερα πιάτα όμως θα απολαύσουν και όσοι προτιμούν το κρέας με το όσο μπούκο μπρεζέ να πρωτοστατεί!
Η γαστριμαργική μας απόλαυση συνεχίζεται με μια ποικιλία εξαιρετικώνγαλλικών και ιταλικών τυριών που βρίσκουμε αποκλειστικά στο Thria, τα οποία συνοδεύονται από αντίστοιχες επιλογές κρασιών από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες.

 
 
 

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τη ζεστή φιλοξενία και το χώρο που είναι στημένος με φρεσκάδα και νεουρκέζικη ατμόσφαιρα, στην περιοχή του Ποσειδωνίου με θέα τη θάλασσα, τότε θα έχετε πολλούς λόγους να το επιλέξετε για τη βραδινή σας έξοδο, επιχειρηματικές συναντήσεις, μεσημεριανό φαγητό ή ένα υπέροχο διάλειμμα μέσα στην καθημερινότητα.

 
THRIA restaurant: Μαρίας Κάλλας 1, Ποσειδώνιο, T: 2310 821 120.

 

 


Σελίδα 6 από 263

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση