ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Ηλιακή ενέργεια «Ιπτάμενα χαλιά» στο διάστημα για να αξιοποιήσουν την ενέργεια του ήλιου
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2016 09:16

Ηλιακή ενέργεια

«Ιπτάμενα χαλιά» στο διάστημα για να αξιοποιήσουν την ενέργεια του ήλιου
 
23d22-0sun-carpet

Ένα νέο ερευνητικό έργο αναπτύσσει γιγάντια «χαλιά» νανοδομημένων υλικών για να συλλέγουν το φως του ήλιου στο διάστημα.

Οι λογοτεχνικές παραδόσεις πολλών πολιτισμών αναφέρουν μαγικά χαλιά, αλλά το έργο με την ονομασία «Πρωτοβουλία για τη Διαστημική Ηλιακή Ισχύ» (SSPI) αναπτύσσει ένα είδος ιπτάμενων χαλιών για την πρόσβαση σε ενέργεια από ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Στο έργο συνεργάζεται μία ομάδα από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια (Caltech), με την εταιρεία αεροδιαστημικής και αμυντικής τεχνολογίας Northrup Grumman, σε ένα τριετές πρόγραμμα 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα νανοδομημένα υπερελαφρά χαλιά θα συλλέγουν και θα μετατρέπουν την ενέργεια του Ήλιου στο διάστημα, προτού την ακτινοβολήσουν ως μικροκύματα πίσω σε συγκεκριμένους προορισμούς στη Γη, όπου θα μετατρέπονται σε ηλεκτρική ενέργεια.

Περίπου 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια και ένα δισεκατομμύριο ακόμη έχουν πρόσβαση μόνο σε αναξιόπιστα δίκτυα.

Επιπλέον, περίπου τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι στηρίζονται σε στερεά καύσιμα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Κατά συνέπεια, υπάρχει μια τεράστια ανικανοποίητη ενεργειακή ανάγκη και το πρόβλημα είναι χειρότερο στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες της Νότιας Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής.

Το SSPI θα περιλαμβάνει ένα δίκτυο δισεκατομμυρίων υπερελαφρών φωτοβολταϊκών μεγέθους ευχετήριας κάρτας, φωτοβολταϊκά συστήματα υψηλής απόδοσης, καθώς και ένα σύστημα για την παραγωγή και δυναμική διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για όλα αυτά τα συστήματα, καθώς και το σχεδιασμό των κεραιών στο έδαφος, τη μετατροπή της ενέργειας, τον έλεγχο χρονισμού, και διάφορους άλλους τομείς, θα αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες.

Η κοινοπραξία οραματίζεται πως όλα αυτά θα έχουν κόστος συγκρίσιμο με αυτό των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.

«Μέσα από μια σταδιακή προσέγγιση, η ενέργεια θα παράγεται, μετατρέπεται και ακτινοβολείται τοπικά στο ίδιο σημείο στο διάστημα, χρησιμοποιώντας μια κατανεμημένη λύση μετατροπής και μεταφοράς ενέργειας μέσω των σύγχρονων ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών που εξαλείφουν την ανάγκη διακαλωδίωσης και ενδοκαλωδίωσης στο σύστημα. Αυτό μειώνει σημαντικά τη μάζα του συστήματος, και ως εκ τούτου το κόστος του», δήλωσε ο καθηγητής Αλί Χατζιμίρι.

Η ενέργεια από τους ηλιακούς συλλέκτες σε τροχιά θα μεταφέρεται στους επίγειους σταθμούς με μηχανισμούς παρόμοιους με εκείνους που χρησιμοποιούνται στις συστοιχίες ραντάρ.

Παρά τον απίστευτα φιλόδοξο χαρακτήρα του, το έργο SSPI είναι εφικτό και ανοίγει τον ορίζοντα για την καλύτερη εκμετάλλευση μίας ανεξάντλητης πηγής ενέργειας, υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι, με την ακαδημαϊκή κοινότητα να συμφωνεί.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/24963

 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS Οδοντιατρικοί έλεγχοι και θεραπείες σε δεκάδες παιδιά του Δήμου Περιστερίου
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016 18:13

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Οδοντιατρικοί έλεγχοι και θεραπείες σε δεκάδες παιδιά του Δήμου Περιστερίου

resized IMG 0410

 

Εθελοντές παιδοδοντίατροι της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας προχώρησαν σε οδοντιατρικούς ελέγχους και θεραπείες δεκάδων παιδιών, που υποστηρίζονται από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS στο Περιστερίου, με την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου. Οι οδοντιατρικές αυτές δράσεις υποστηρίζονται από το πρόγραμμα της Orbit «Μασάμε για καλό σκοπό».

resized IMG 0420

Κατά τη διάρκεια της δράσης στο Περιστέρι βρέθηκε κοντά στους εθελοντές παιδοδοντιάτρους και ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Αλέξης Σταυρούλιας, ο οποίος μετάφερε τις ευχαριστίες του Δημάρχου κ. Παχατουρίδη προς τους γιατρούς, τον χορηγό και τους συνεργάτες του Κέντρου Στήριξης για την προσπάθεια που κάνουν για την καλύτερη στοματική υγιεινή των παιδιών. 

 
ECO FRIENDLY & SMART HOSPITALITY Το πιο "έξυπνο" και οικολογικό ξενοδοχείο "Be smart and go green - Olive Green".
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2016 12:53

ECO FRIENDLY & SMART HOSPITALITY

Το πιο "έξυπνο" και οικολογικό ξενοδοχείο "Be smart and go green - Olive Green".

resized 626 all day cafe bar restaurant

Το ολοκαίνουργιο Olive Green Hotel - το "εξυπνότερο" και πιο eco - friendly ξενοδοχείο της Ελλάδας άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ένα κτίριο της δεκαετίας του '60, ορόσημο για την πόλη του Ηρακλείου, μεταμορφώθηκε από τον Όμιλο Ξενοδοχείων Καραταράκη σε ένα μοντέρνο eco-friendly, "smart" city hotel, πραγματικό κόσμημα για την τουριστική βιομηχανία όχι μόνο του νησιού αλλά και ολόκληρης της χώρας.

resized 626 lounge

Ο σχεδιασμός του, αποτέλεσμα της κοινής δουλειάς, στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Νίκου Μουρέλου και στη σύλληψη του concept και της εσωτερικής διακοσμητικής προσέγγισης, της Αλίνας Τσολακάκη, πρεσβεύει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη φύση, την παράδοση και την τεχνολογία. Συνδυάζοντας την κρητική φιλοξενία με τον νεωτερισμό, απευθύνεται τόσο σε ταξιδιώτες αναψυχής κι επαγγελματίες επισκέπτες του Ηρακλείου, σε οικογένειες, όσο και σε επισκέπτες - λάτρεις του hoteling.

resized Food detail 1

Eco-smart and high-tech Αποτελεί το μοναδικό eco & smart hotel στην Κρήτη, ένα “έξυπνο” κτίριο, 100% φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο σχεδιάστηκε πάνω στην ιδέα της σύγχρονης και υψηλής τεχνολογικής πολυτέλειας. Η τελευταία γίνεται σαφής ήδη από τα δωμάτια, στα οποία με τη χρήση ενός tablet ο επισκέπτης χειρίζεται τον φωτισμό, τον κλιματισμό, τη μουσική και την τηλεόραση, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να παραγγείλει το room service ή να επικοινωνήσει μέσω των αγαπημένων του Social Media.

resized Liotrivi breakfast area

Παράλληλα η οικολογική φιλοσοφία που εκφράζει το όνομά του καθώς και το σύμβολο της ελιάς, που κρύβει μέσα του όλη την αγνή και άγρια ομορφιά της Κρήτης, γίνεται πρακτικά αντιληπτή μέσα από τις αρχές της ανακύκλωσης υλικών, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών απαιτήσεων καλύπτονται εκ των έσω, με ηλιακά πάνελ και άλλα καινοτόμα στοιχεία, προωθώντας έτσι την αειφόρο ανάπτυξη.

resized Olive Green Experior

Δωμάτια

Τα 48 πρωτότυπα δωμάτια και σουίτες του Olive Green Hotel – ειδικής σχεδίασης και διαχείρισης του χώρου, χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και ανέσεις που βασίζονται στην προηγμένη τεχνολογία. Τα δωμάτια χωρίζονται σε 5 χρωματικές/θεματικές ενότητες, βάσει των θεμάτων που παρουσιάζονται στα κεφαλάρια των κρεβατιών. Τα θέματα, φωτογραφίες του ταλαντούχου Χρήστου Δράζου, έγιναν ειδικά για το ξενοδοχείο και αποτυπώνουν τόπους ενδιαφέροντος, σε απόσταση μίας ώρας γύρω από την πόλη του Ηρακλείου, όπως τη λίμνη του Ζαρού, τα Μάταλα, ένα Μιτάτο στον χιονισμένο Ψηλορείτη, τον έναστρο ουρανό στα Αστερούσια Όρη, ένα πέτρινο σοκάκι στα Καπετανιανά ή τη θέα από την Ελούντα προς την Σπιναλόγκα.

resized Olive Green Lobby

Σκανάροντας τα QR codes που βρίσκονται στις φωτογραφίες των δωματίων, ο επισκέπτης μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες για τον κάθε προορισμό, για τη διαδρομή προς αυτόν, για hotspots, ενδιαφέρουσες ταβέρνες, παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους.

Δείτε το βίντεο & «βιώστε» την εμπειρία:http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

resized Olive Green Reception

 Eating and drinking: more than smart - Wise Παράλληλα με τον σχεδιασμό και την τεχνολογία, η φιλοξενία του Olive Green Hotel απογειώνεται στο φαγητό και το ποτό που προσφέρει, κυρίως, στο μοναδικό "626" All Day Lounge & City Garden, το ολοκαίνουργιο, μοντέρνο cafe restaurant bar, δίπλα ακριβώς από την είσοδο του ξενοδοχείου.

resized Olive Green Room 1

 

 

"626" All Day Lounge & City Garden Μια _Όαση _στην _καρδιά _της _πόλης _ «Πρώτα καφέ, μετά καταπληκτικό φαγητό και κοκτέιλ». Μια ρήση ενός γνωστού Αμερικάνου ηθοποιού, σχετικά με το τι τον κάνει ευτυχισμένο θα μπορούσε να είναι το motto του «626 All Day Lounge & City Garden». Στον μοναδικής κομψότητας χώρο του, με τα μωσαϊκά, τα μοντέρνα φωτιστικά, τις άνετες κρεμαστές πολυθρόνες και την εντυπωσιακή οροφή - μαυροπίνακα, σερβίρεται όλη την ημέρα καφέ, φαγητό, ποτό και εμπειρίες. Και αυτό, γιατί το κάθε τι στο 626 είναι μελετημένο, σχεδιασμένο και δοκιμασμένο προκειμένου να μένει αξέχαστο.

resized Olive Green Room 2

Από το καλύτερο πρωινό της πόλης, στο οποίο από νωρίς το πρωί ετοιμάζονται μυρωδάτος, ποιοτικός καφές και πολλά φρεσκοφτιαγμένα εδέσματα, μέχρι το μεσημεριανό και το βραδυνό με τα υπέροχα πιάτα από επιλεγμένες κουζίνες όλου του κόσμου, αλλά και ντόπιες συνταγές που ταξιδεύουν σε παιδικές γευστικές αναμνήσεις. Tα βράδια γίνονται συναρπαστικά με εξαιρετικά ποτά, κρασιά και αποστάγματα και, κυρίως, με τα μοναδικής έμπνευσης cocktails. Όλα αυτά μπορείτε φυσικά να τα απολαύσετε και στον εξωτερικό του χώρο χαλαρώνοντας κάτω από τον αναζωογονητικό ήλιο και το πράσινο του ολόφυτου πάρκου, σαν να βρίσκεστε σε έναν πραγματικό κήπο στην καρδιά της πόλης.

resized Olive Green Room 3

 

resized Olive Green Room 4

resized Room Experience

resized Room Experience Tech

 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ «ΔΕΛΑΣΑΛ»
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2016 15:45

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ «ΔΕΛΑΣΑΛ»

resized OpeningDimotikoDeLaSalle-1

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, Αλεξάνδρα Λαπουρίδου Διευθύντρια Δημοτικού "ΔΕΛΑΣΑΛ", Γιάννης Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ", Στέλιος Συμεωνίδης Πρόεδρος του ΣΑΚ ΔΕΛΑΣΑΛ, Χρήστος Γεωργίου Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας Βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Ορφανός

Στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», πρόσφατα, σε μια ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης, γιορτάστηκαν δύο ξεχωριστά γεγονότα: η καθιερωμένη Ημέρα των Αναμνήσεων (Journée de Souvenir) και τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού , που είναι ένα από τα πλέον πρωτοπόρα και τεχνολογικά εξοπλισμένα Δημοτικά της πόλης.

resized OpeningDimotikoDeLaSalle-2

Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,Αλεξάνδρα Λαπουρίδου Διευθύντρια Δημοτικού "ΔΕΛΑΣΑΛ", Γιάννης Παπαδόπουλος Γενικός Διευθυντής Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ", Κώστας Γκιουλέκας Βουλευτής Θεσσαλονίκης

Πλήθος καλεσμένων, ανάμεσά τους ο Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, κ. Ιωάννης Σπιτέρης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο κ. Γιώργος Ορφανός και Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεωργίου και κ. Ματζιάρης μίλησαν με εγκάρδια και ενθουσιώδη λόγια, τόσο για το έργο των εκπαιδευτικών όσο και για τη φιλοσοφία που διέπει το λασαλιανό σχολείο.

resized OpeningDimotikoDeLaSalle-4

Γιάννης Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ", Αλεξάνδρα Λαπουρίδου Διευθύντρια Δημοτικού "ΔΕΛΑΣΑΛ", Στέλιος Συμεωνίδης Πρόεδρος του ΣΑΚ ΔΕΛΑΣΑΛ 

Η ορχήστρα και χορωδία του Κολεγίου μάγεψε όλους τους παρευρισκομένους, ενώ η ξενάγηση στους χώρους του Δημοτικού εντυπωσίασε όλους τους καλεσμένους.

resized OpeningDimotikoDeLaSalle-5

Αγνή Μπαλαφούτη Αρχιτέκτων , Αλεξάνδρα Λαπουρίδου Διευθύντρια Δημοτικού "ΔΕΛΑΣΑΛ", Γιάννης Παπαδόπουλος Γενικός Διευθυντής Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ", Έλενα Ζαφειριάδου Διευθύντρια Γυμνασίου "ΔΕΛΑΣΑΛ"

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2016 16:08
 
Blueberry Nights στο Explorer's Bar του NJV Athens Plaza
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2016 17:43

Blueberry Nights στο Explorer's Bar του NJV Athens Plaza

 resized NJV Athens Plaza - Explorers Bar 2

Στην καρδιά της Αθήνας και με θέα στη γεμάτη ζωντάνια οδό Σταδίου, το Explorer's Bar του NJV Athens Plaza υποδέχεται τον χειμώνα με ζεστές, φιλόξενες βραδιές μουσικής. Το σήμερα συναντά το χθες μέσα από τις μουσικές επιλογές του σχήματος "The Blueberry Nights" σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, όπου μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικά cocktails, premium επιλογές ποτών και εμπνευσμένα finger food. 

 resized NJV Athens Plaza - Explorers Bar 3

Η Μαριάννα Μαυρουδή πλημμυρίζει τον χώρο με την υπέροχη φωνή της ερμηνεύοντας αγαπημένες επιλογές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο με χρώματα jazz, soul και swing. Σε αυτό το μουσικό ταξίδι, την συντροφεύουν μοναδικά ο Χάρης Μπότσης στο πιάνο και ο Γρηγόρης Ασημακόπουλος με το σαξόφωνο του. Τρεις ξεχωριστοί καλλιτέχνες ενώνουν το ταλέντο τους στο ατμοσφαιρικό Explorer's Bar για βραδιές που θα μαγέψουν και δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

 resized NJV Athens Plaza - Explorers Bar 4

Ο μοναδικός χώρος του Explorer's Bar με την ιδιαίτερη φινέτσα και τις British style επιρροές, κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή· Οι πράσινες Chesterfield πολυθρόνες, η επιβλητική μπάρα, η ζεστή ατμόσφαιρα και ο χαμηλός φωτισμός συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό για την φιλοξενία συναρπαστικών μουσικών βραδιών στον παλμό της πόλης.

 resized NJV Athens Plaza - Explorers Bar 1

Από τις 11 Νοεμβρίου 2016 έως και το τέλος Φεβρουαρίου 2017, κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 21:30 – 00:30 στο Explorer's Bar του NJV Athens Plaza. 

 resized NJV Athens Plaza - Explorers Bar 5

resized NJV Athens Plaza - Explorers Bar 6

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2016 18:00
 


Σελίδα 5 από 263

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση